Dodaj do ulubionych

co sądzić

IP: *.am.poznan.pl 30.09.04, 07:17
o aktualnej "gwieździe" publicznej TVP p.M.Olejnik , która we wczorajszym
programie "prosto w oczy" raczyła publicznie stwierdzić, iż prokurator
Kapusta "sypie"!!!!!!!!!!!! bodajże kolegów !!Dla informacji gwiazdy ,
prokurator Kapusta starannie, w oparciu o swe zapiski odpowiadał na pytania
Specjalnej Komisji Sejmowej zgodnie ze swą wiedzą i faktami. Nazwanie
prawdomównego zeznania Kapusty "sypaniem" mogło narodzić się tylko w
móźdżku "naszej gwiazdy".
Oczywiście Kapusta nie jest idolem z mojej bajki, nie potrafił powiedzieć nie
niezgodnym z prawem naciskom przełożonych, ale czy można mu się dziwić, skoro
państwo nie potrafi zapewnić takim ludziom ochrony przed przełozonymi
łamiącymi prawo ?
Obserwuj wątek
    • danek4 Re: co sądzić 30.09.04, 07:34
      moim zdaniem to nic zdrożnego powiedzieć w telewizji popularne określenie,
      które nawet głąb zrozumie smile))
      a że głąb zrozumie jak głąb to już taka jest natura głąba
      • Gość: Sąd głąba Re: co sądzić IP: *.am.poznan.pl 30.09.04, 07:42
        Jak wiadomo "sypanie" ma w odczuciu społecznym znaczenie ujemne. Zatem mówienie
        prawdy jest społecznie ujemne !
        • danek4 Re: co sądzić 30.09.04, 07:48
          Gość portalu: Sąd głąba napisał(a):

> Jak wiadomo "sypanie" ma w odczuciu społecznym znaczenie ujemne. Zatem
          mówienie
          >
          > prawdy jest społecznie ujemne !

albo się równa do poziomu "odczuć społecznych" albo...
          fajnie jest jak się ma mozliwosci sterowania 'odczyciami społecznymi" no nie?
          • Gość: Głąb Re: co sądzić IP: *.am.poznan.pl 30.09.04, 07:53
            Nazwanie mówienie prawdy "sypaniem" jest niczym innym jak manipulowaniem
            odczuciami społecznymi , zresztą sowicie opłacanym przez "media publiczne" w
            wysokości jednych 80 tys. złotych miesięcznie dla pralki.
            • danek4 Re: co sądzić 30.09.04, 08:01
              Gość portalu: Głąb napisał(a):

> Nazwanie mówienie prawdy "sypaniem" jest niczym innym jak manipulowaniem
              > odczuciami społecznymi , zresztą sowicie opłacanym przez "media publiczne" w
              > wysokości jednych 80 tys. złotych miesięcznie dla pralki.

jak twój nick jest tylko formą kokieterii, to powinieneś wiedzieć, że....
              masz informację i....
              teraz przerwa na inne zajęcia smile))
              • Gość: Zajęcie Re: co sądzić IP: *.am.poznan.pl 30.09.04, 08:09
                Inne zajęcie :
                zatem prokuratora Kapustę panstwo nie chroni przed przełozonymi nakazującymi
                łamać prawo, a "publiczna" TVP "skutecznie broni" ludzi zeznających prawdę !
                Odpowiedź na pytanie dlaczego w Polsce mamy tak jak mamy mieści się w tej
                prostej konkluzji !
                • danek4 Re: co sądzić 30.09.04, 08:14
                  Gość portalu: Zajęcie napisał(a):

> Inne zajęcie :
                  > zatem prokuratora Kapustę panstwo nie chroni przed przełozonymi nakazującymi
                  > łamać prawo, a "publiczna" TVP "skutecznie broni" ludzi zeznających prawdę !
                  > Odpowiedź na pytanie dlaczego w Polsce mamy tak jak mamy mieści się w tej
                  > prostej konkluzji !

ja mam teraz inne zajęcie smile))
                  bywa i tak, że..."ratuj się kto może" (sam)smile))
                  • Gość: Towarzysze Re: co sądzić IP: *.am.poznan.pl 30.09.04, 08:21
                    Dla przypomnienia :
                    od pewnego czasu w podrózach służbowych prokuratora Kapusty , tak się dziwnie
                    składa, towarzyszą mu ci sami smutni panowie. Czyżby państwo zaczęło chronić
                    prokuratora Kapustę przed przełozonymi łamiącymi prawo ?
                    • Gość: kasa wypłaci Re: co sądzić IP: *.am.poznan.pl 30.09.04, 15:50
                      No cóż, pralki nie za darmo dostają te jedne 80 tys. złotych miesiecznie
        • nick.kertiz Re: co sądzić 30.09.04, 16:13
          Gość portalu: Sąd głąba napisał(a):

> Jak wiadomo "sypanie" ma w odczuciu społecznym znaczenie ujemne. Zatem
          mówienie
          >
          > prawdy jest społecznie ujemne !

To dość radykalny i pesymistyczny sąd o odczuciach społecznych. Możliwe, ze
          całkowicie uzasadniony w tym kraju.

Uczciwi obywatele jednak są skłonni zawsze spojrzec nieco życzliwszym okiem na
          tych uwikłanych w przestępcze działania, ktorzy "sypią".

Jak na tym tle przezentuje sie M. Olejnik - nie będe mógł tego stwierdzic, bo
          potrzebne byłoby zbadanie dokładnego zapisu słów, które padły i to najlepiej z
          uwzględnieniem mimiki i tonu głosu.

Bez tego można by najwyżej zaryzykować tezę, że nie dała dobrego przykładu w
          dziedzinie stosowania polszczyzny z najwyższej półki.

Ogólnie rzecz biorąc jest jednak rzeczą dobrą, gdy wyksztalcone kobiety,
          profesjonalistki dobrze zarabiają.
          • Gość: radykał/pesymista Re: co sądzić IP: *.am.poznan.pl 30.09.04, 16:18
            Jeśli pensję wyższą od pensji np.prezydenta uznajesz za rzecz jednak dobrą, to
            gratuluję zasłg tej "gwieździe" !
            • nick.kertiz Re: co sądzić 30.09.04, 16:30
              Gość portalu: radykał/pesymista napisał(a):

> Jeśli pensję wyższą od pensji np.prezydenta uznajesz za rzecz jednak dobrą,
              to
              >
              > gratuluję zasłg tej "gwieździe" !

W kontekście zarobków nie pisałem konkretnie o niej, co łatwo sprawdzić, ale
              taki jest świat, że Jerzy Dudek zarabia więcej od Artura Boruca, bo ma wyższą
              oglądalność, a nie dlatego, że jest lepszy. To jest kapitalizm.

Tez jestem radykałem i pesymistą, ale nie jestem komunistą. Dla kapitalizmu,
              póki co, nie ma żadnej wartościowej alternatywy.
    • dokowski To właśnie znaczy słowo "sypie" 30.09.04, 16:40
      Gość portalu: o gwieździe napisał(a):

> odpowiadał na pytania Specjalnej Komisji Sejmowej zgodnie ze swą wiedzą
      > i faktami. Nazwanie prawdomównego zeznania Kapusty "sypaniem" mogło
      > narodzić się tylko w móźdżku "naszej gwiazdy".

Sypanie oznacza mówienie prawdy, dopóki przestępca kłamie podczas
      przesłuchania, to znaczy, że jeszcze nie zaczął sypać.

Nie dorastasz Olejnik do pięt, ani intelektualnie ani moralnie. Naucz się
      szanować ludzi lepszych od siebie.
      • Gość: sypie Re: To właśnie znaczy słowo "sypie" IP: *.am.poznan.pl 30.09.04, 17:17
        Co do moralności tej "gwiazdy", to w oparciu o fakty mogę stwierdzić,że owa
        takowej nie posiada i dlatego nie tylko jej nie szanuję, ale na pewno nie jest
        lepsza ode mnie.
        Sypie, panie dokowski, przestępca, a człowiek o nic nie oskarzony zeznaje
        prawdę i tej drobnej róznicy twoja "gwiazdka" nie dostrzega. A wiesz
        dlaczego? , bo na jest czerwoną gwiazdką !
        • danek4 Re: To właśnie znaczy słowo "sypie" 30.09.04, 19:34
          Gość portalu: sypie napisał(a):

> Sypie, panie dokowski, przestępca, a człowiek o nic nie oskarzony zeznaje
          > prawdę i tej drobnej róznicy twoja "gwiazdka" nie dostrzega. A wiesz
          > dlaczego? , bo na jest czerwoną gwiazdką !

w tym miejscu przypomnina mi się dowcip o przesłuchaniu w sadzie w charakterze
          pokrzywdzonej zgwałconej kobiety, która to znała jedynie język potoczny
          no i jak Wysoki Sąd pyta sie kobieciny w jakich okolicznościach nastąpił gwałt,
          to kobiecina nie rozumiejąc słowa "gwałt" opowiadając zdarzenie na końcu
          rzekła, że...tak mnie w końcu p.pier...

to wy tu tak dyskutujecie na temat "sypie czy nie sypie"
        • dokowski A pan co się wtrąca, nie do pana pisałem 01.10.04, 10:48
          Gość portalu: sypie napisał(a):

> nie tylko jej nie szanuję, ale na pewno nie jest lepsza ode mnie.

Na pewno jest, od pana też panie sypie.

> Sypie, panie dokowski, przestępca, a człowiek o nic nie oskarzony zeznaje
          > prawdę

Błąd w rozumieniu. Sypanie oznacza ujawnianie sekretów na temat przestępców, a
          nie ujawnianie cudzych sekretów przez przestępcę. Człowiek uczciwy i
          nieoskarżony też może sypać przestępców.

Poza tym, sypanie w ogóle nie musi dotyczyć przestępstw. Grzeczny lizus-
          donisiciel w szkole też może sypać kolegów, którzy bawią się wstydliwie w
          ubikacji, podobnie może przyjaciółka sypać męża przyjaciółki, wreszcie taki mąż
          może sam się głupio wsypać.

Tak więc nie pouczajcie Olejnik, ale uczcie się od niej, bo to najlepszy poslki
          dziennikarz. Kontrowersje wokół Olejnik są zresztą znane od lat, gdy wielu
          mężczyzn nie może znieść tego, że kobieta jest od nich lepsza, więc formuują
          różne absurdalne zarzuty i czepiają się rozpaczliwie czegoś, do czego nie można
          się przyczepić.

Wstyd, zakompleksieni panowie, żeby swoje resentymenty odreagowywać chamskimi
          atakami na damę.
          • beemelka Re: A pan co się wtrąca, nie do pana pisałem 01.10.04, 11:03
            dokowski napisał:

> Błąd w rozumieniu. Sypanie oznacza ujawnianie sekretów na temat przestępców,
            a
            > nie ujawnianie cudzych sekretów przez przestępcę. Człowiek uczciwy i
            > nieoskarżony też może sypać przestępców.
            >

Bardzo mi sie podobalo, co napisales o MO. Mnie Olejnik troche drazni, ale
            musze przyznac, ze wyniki ma swietne.

Natomiast, slowo SYPIE, mysle, ze w tym przypadku broni sie samo. Kregi
            polityczne i biznesowe stworzyly rodzaj swietnie funkcjonujacej struktury,
            ktora mogla powstac i istniec, dzieki korzysciom, wzajemnym powiazaniom
            uwiklanych w nia ludzi.
            Przypuszczam, ze rozrosla sie ponad miare i zadzialala, jak konstrukcja, ktora
            od pewnego momentu nie jest w stanie sama unosic swojego ciezaru. Nienalezycie
            zakleszczony w ukladach czlowiek - sypie. Ot co.
            • danek4 Re: A pan co się wtrąca, nie do pana pisałem 01.10.04, 12:02
              beemelka napisała:

> Przypuszczam, ze rozrosla sie ponad miare i zadzialala, jak konstrukcja,
              ktora
              > od pewnego momentu nie jest w stanie sama unosic swojego ciezaru.
              Nienalezycie
              > zakleszczony w ukladach czlowiek - sypie. Ot co.

no to teraz czekajmy na....zasadę domina w tym sypaniu
              ale numer!!!
              jedna Olejnik chyba nie wystarczy zbierać "prosto w oczy" tych sypiących
            • Gość: do pana Re: A pan co się wtrąca, nie do pana pisałem IP: *.am.poznan.pl 04.10.04, 16:17
              bemelka tu piszą o prokuratorze i jego przełozonych a nie układzie biznesowym !
          • Gość: podwójny głąb Re: A pan co się wtrąca, nie do pana pisałem IP: *.am.poznan.pl 01.10.04, 14:34
            Nazwanie mówienie prawdy "sypaniem" jest niczym innym jak manipulowaniem
            odczuciami społecznymi , zresztą sowicie opłacanym przez "media publiczne" w
            wysokości jednych 80 tys. złotych miesięcznie dla pralki.

• nick.kertiz Krótki wątek 04.10.04, 13:40
      Krótki wątek, pozornie nie na temat. W gruncie rzeczy jednak właśnie o
      gwiazdkach, o dobrze zakleszczonych w układach, o zarobkach, o sypiących
      wariatach (lecz nie o wariatach sypiających) i o telewizji publicznej.
      Ten wątek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=15900034
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka