23.03.17, 06:48
UK zaczyna pod koniec miesiaca procedure wyjscia z Unii Europejskiej. I osobnik na czele polskiej partii u wladzy umawia sie na spotkanie z brytyjskim premierem.

Dlaczego?

Kogo on reprezentuje? Czy chce sie dowiedziec jak sie z unii wychodzi? Czego on tam chce?

PF
Obserwuj wątek
    • pro100 Re: Spotkanie 23.03.17, 07:42
      zabroń rozmawiać. eurosoc wyżarł ci duszę.
      • polski_francuz Re: Spotkanie 23.03.17, 10:05
        Chec zrozumienia mnie motywuje.

PF
        • czuk1 Re: Spotkanie 23.03.17, 10:18
          Jeszcze przed posiedzeniem w Rzymie obłudnie mówią - w imieniu Polski - nie podpiszemy "traktatu rzymskiego" jeśli
          zaproponowany zostanie podział UE i osłabianie UE. Po pierwsze - nic takiego nie jest przygotowywane (to wie szary obywtel RP). Po drugie - i mówią to przedstawiciele państwa które praktycznie podjęło próby destabilizacji UE ?
          Ile w sobie trzeba mnie obłudy , by tak mówić ? Wolałbym, przyznanie się do winy i przeproszenie.
        • pro100 wykrencando 23.03.17, 21:46
          polski_francuz napisał:

> Chec zrozumienia mnie motywuje.
          >
          akurat! otwarcie pod tytułem - jak śmie pokręcony dupek z żoliborza rozmawiać z premierą gb, nie wskazuje na jakąkolwiek chęć rozumienia. pies pawłowa - dzwonek - sie ślini.
          • polski_francuz Re: wykrencando 24.03.17, 07:44
            No coz, zapytalem sie mego sumienia co sie kryje za checia zrozumienia. Sumienie: boisz sie konsekwencji jego akcji.

PF
            • pro100 Re: wykrencando 24.03.17, 18:26
              to nie sumienie. to uprzedzenie.
    • czuk1 Moment spotkanie przemyślany 23.03.17, 08:00
      polski_francuz napisał: UK zaczyna pod koniec miesiaca procedure wyjscia z Unii Europejskiej. I osobnik na czele polskiej partii u wladzy umawia sie na spotkanie z brytyjskim Dlaczego?
      > Kogo on reprezentuje? Czy chce sie dowiedziec jak sie z unii wychodzi? Czego on tam chce?

Z pytaniem tym nosi się dziś wielu Polaków. I nie ważne, że pisowcy (jak pro100) jeszcze przed spotkaniem nie pozwalają nawet by pisać / oceniać nagłość tego spotkania , w gorącym dla UK okresie przygotowań do negocjacji.
      Znając przebiegłość i zdolności marketingowe PiS dla mnie oczywistym jest, że JK chce wnieść osobisty wkład do utrzymania wysokich notowań jego partii u suwerena. Spotkanie jest na użytek wewnętrzny, bo spotkanie nie może mieć innego statusu , jak "partyjne".
      Mamy informacje (nie zanotowałem na którym portalu czytałem) z przecieków w angielskich mediach , że do negocjacji zaproponowane zostaną mniejsze niż przewidywano w Polsce restrykcje w odniesieniu do Polaków przebywających do WB w celach zarobkowych i już mieszkających.
      Dowiadujemy się (z zaskoczenia) , że nie czekając na oficjalne rozmowy polskich , niewidoczny dotychczas na zachodnim polu politycznym lider PiS prosi o spotkanie z p. premier May - i on sam ma zająć się sprawami obrony Polaków przed WB. ??! (ma dać to pierwszy efekt w sondażach PiS).
      Przypuszczam, że prezes PiS chce wyprzedzić p. Premier WB , która niebawem w UE przedstawi (łagodniejsze niż głoszono) oficjalne warunki wyjścia WB z UE. JK wróci ze spotkania i bezpośrednio przed negocjacjami WB z UE ogłosi o co jego walka była prowadzona. A potem po ogłoszeniu przez premier WB p. May szczegółów warunków przedstawionych do negocjacji.... media pisowskie zatrąbią, że te złagodzone warunki przebywania Polaków w WB (przedstawiane w UE) to wynik starań PiS i spotkania jego prezesa z p. May.
      (da to na pewno drugi pozytywny efekt, wzrost notowań PiS)
    • lont12 zapomniałeś że ponad milion Polaków pęta się po UK 23.03.17, 08:21
      Kaczyński o nich pomyślał, a ty nie
      • czuk1 nie zapomniałem 23.03.17, 09:16
        Lont.Ja myślę, bo mam tam bliską rodzinę. Od 15 lat, mają poszukiwane bardzo zawody, są dobrze urządzeniu. Mają dom, biznesy. Będą mieć obywatelstwo.... niebawem.

Lont. Przecież ja nie mam za złe JK, że tak robi. Pokazałem jedynie jak jest przebiegły, przedsiębiorczy i marketingowy. Nie wiem ile jest w tych działaniach osobistej inwencji wodza PiS.
        Dziwię się, że jakoś zabiega JK a nie widać tam wicepremierów, premiera i MSZ.
        Wg mnie.... teraz jest potrzebny autorytet Polski w UE (który teraz właśnie został utracony) by głos Polski liczył się mocno w negocjacjach UE z UK. Przecież sytuacja emigrantów zarobkowych Polaków podobna jest do sytuacji innych nacji . I dopiero łączne argumenty UE+zainteresowanych państw (+powiązanie z innymi warunkami) zdecydują o wynikach negocjacji. Polska sama .... nie podskoczy.
      • polski_francuz Profiling 23.03.17, 10:03
        Pomyslalem i stworzylem watek "Powroty" na FS. Co co osobnika, trudno mi uwierzyc, ze on cos pozytywnego moze chciec i w tym kierunku dzialac. Jego profil psychologiczny jest zwiazany z destrukcja a nie konstrukcja.

PF
        • lont12 Re: Profiling 23.03.17, 21:29
          i dobrze, niech burzy stary system, to się zrobi miejsce pod budowę nowego
    • wikul Re: Spotkanie 23.03.17, 13:21
      Kiedyś Zachód nie mógł się dogadywać z tzw. krajami demokracji ludowej na najwyższym szczeblu bo na zachodzie nie było odpowiedników I sekretarza czy sekretarza generalnego. W końcu doszli do wniosku że nie ma co się oglądać na dyplomatyczne zasady i dopuścili pogląd że I sekretarz może być traktowany jak głowa państwa.
      Widać jak nawet pod tym względem Polska Kaczyńskiego przypomina PRL itp. państwa.
      • lont12 Re: Spotkanie 23.03.17, 21:33
        Kiedyś Zachód nie mógł się dogadywać z tzw. krajami demokracji ludowej na najwyższym szczeblu bo na zachodzie nie było odpowiedników I sekretarza czy sekretarza generalnego.

a fuehrer im jakoś nie przeszkadzał, a kanclerz też jakoś nie
      • monalisa2016 Re: Spotkanie 23.03.17, 21:44
        Wikul a co przypomina Zachód w obecnym stanie jako spadkobierca obamowskich podsłuchów i zalążków faszyzmu?
        Gender czyli niszczenie rodziny propagowanie sodomy i gomory, prześladowanie opozycji, zawłaszczone populizmem media kontrolowane przez pro-atlantyków wręcz narzucanie im co maja publikować, zalewanie świata islamem a tym niszczenie kultur, zwyczaju i obyczaju tubylców, Bliski Wschód, Ukraina, itd, można wymieniać jeszcze dużo lista by była długa.
        • czuk1 Re: Spotkanie 24.03.17, 08:01

Wikul. Jeśli swojego pojęcia dla gender nie wymyślisz.... to wybieraj. Mam też prośbę .... napisz przy której definicji stoisz ?

Gender (ang. gender, czyt. dżender; płeć kulturowa, płeć społeczna, płeć kulturowo-społeczna, płeć/rodzaj, czasami także jako płeć psychologiczna lub psychiczna) – jest to suma cech osobowości, zachowań, stereotypów i ról płciowych, rozumianych w danym społeczeństwie jako kobiece lub męskie, przyjmowanych przez kobiety ... - to wikipedia

Gender czyli niszczenie rodziny propagowanie sodomy i gomory, prześladowanie opozycji, zawłaszczone populizmem media kontrolowane przez pro-atlantyków wręcz narzucanie im co maja publikować, zalewanie świata islamem a tym niszczenie kultur, zwyczaju i obyczaju tubylców, Bliski Wschód, Ukraina, itd, można wymieniać jeszcze dużo lista by była długa. -
          • felusiak1 Re: Spotkanie 25.03.17, 22:13
            w języku angielskim gender oznacza rodzaj a nie płeć na której okreslenie używa się rzeczownika sex.

Natomiast to co po polsku rozumiane jest jako gender w potocznej angielszczyźnie zwie się gender-bender.

• elka-sulzer Re: Spotkanie 24.03.17, 20:02
          Mala poprawka, Lisa, co do ... "zalewania świata islamem a tym niszczenie kultur" ...
          Zalewanie swiata islamem to tylko przyslowiowe ... "cherry on the cake" ... a po naszemu wisienka na torciku.
          Kogos wszak trza obwinic sqoorywysynstwem faryzeuszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka