Dodaj do ulubionych

Czy Lech Wałęsa powinien wziąć udział w kontr-

30.06.17, 21:35
-manifestacji. Groźba, że "Związki zawodowe Solidarność" przyjadą z pobiją czy "tylko" wyniosą Wałęsą wydaje się być realna. Może były prezydent powinien poprosić BOR o ochronę?
Martwię się o zdrowie prezydenta Wałęsy. Niemłody już jest i nie powinien narażać się na stres.

Obserwuj wątek
    • gini Re: Czy Lech Wałęsa powinien wziąć udział w kontr 30.06.17, 21:59
      encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT08PGDHekLpMW8igELq155vdsPm2Ev2ZnBXjTjmNsO7OSFzTNAzqTw4Mc
    • benek231 Re: Czy Lech Wałęsa powinien wziąć udział w kontr 30.06.17, 22:00
      babaobaba napisał:

Martwię się o zdrowie prezydenta Wałęsy.
      Wprawdzie po tych pisiackich bydlakach mozna spodziewac sie wszystkiego najgorszego, ale sadze, ze gdyby Walesa wskoczyl w sutanne to moze zostawiliby go w spokoju
      • babaobaba Re: Czy Lech Wałęsa powinien wziąć udział w kontr 30.06.17, 22:09
        Trywializujesz, Benku. Nie można i nie powinno się na każdym kroku walić w Kościół. Jest w tym Kościele wielu porządnych księży i przyjdzie czas, że ateusze ubrani w biskupie szaty oddadzą ster Kościoła takim właśnie księżom. Wyobrażasz sobie Biskupa Lemańskiego na czele Episkopatu? Ja sobie wyobrażam.

• benek231 Re: Czy Lech Wałęsa powinien wziąć udział w kontr 30.06.17, 22:47
          babaobaba napisał:

> Trywializujesz, Benku. Nie można i nie powinno się na każdym kroku walić w Kościół.
          A ja uwazam, ze nie powinno sie na kazdym kroku walic w Benka, gdyz ten ma niby walic w kosciol. Choc piszac o sutannie niewatpliwie wyrazilem pozytywna opinie o znaczeniu sutanny w Polsce.

Lemanskiego w charakterze biskupa jakos nie wyobrazam sobie. Ale pewnie dlatego, ze ja w ogole nie wyobrazam sobie biskupow - czy to Lemanskich, czy nie Lemanskich. Bedzie Lemanski? Tys piknie. Ale nadal nie moj byznes. Podczas gdy troska o interesy tego zlodziejskiego kosciolka jak najbardziej bedzie interesem Lemanskiego.
          • dachs Re: Czy Lech Wałęsa powinien wziąć udział w kontr 01.07.17, 18:21
            benek231 napisał:

> A ja uwazam, ze nie powinno sie na kazdym kroku walic w Benka, gdyz ten ma niby
            > walic w kosciol.

Niby, to jest dobre określenie.
            Bo niby walisz, ale mnie przecież nawróciłeś.
    • qwardian Re: Czy Lech Wałęsa powinien wziąć udział w kontr 30.06.17, 22:07
      Wywiozą na taczce, czy motorówce?
      • gini Re: Czy Lech Wałęsa powinien wziąć udział w kontr 30.06.17, 22:23
        Za goryli beda robili kapciowy z Janickim.
      • pro100 Re: Czy Lech Wałęsa powinien wziąć udział w kontr 30.06.17, 22:37
        qwardian napisał:

> Wywiozą na taczce, czy motorówce?
        >
        ksywka ponton zobowiązuje, żadna tam motorówka.
    • benek231 Szkoda, ze PiS nie zakazal antypisowskich :O) 30.06.17, 22:59
      manifestacji, do tego. No bo skoro pozwolili sobie na zadekretowanie wyzszosci demonstracji lepszych nad gorszymi to przeciez mogli pojsc pol kroku dalej i zakazac gorszych. I od razu zrobiloby sie pachnaco i czysto wszedzie wokol, i zza chmurki wyjrzalo usmiechniete sloneczko. A na ulicach paradowalyby wylacznie demonstracje lepsze na czele z manifestacja smolenska - najlepsza z najlepszych.
      I nikt nie odwazylby sie ich zaklocac.
    • t_ete Re: Czy Lech Wałęsa powinien wziąć udział w kontr 01.07.17, 00:46
      babaobaba napisał:

> -manifestacji. Groźba, że "Związki zawodowe Solidarność" przyjadą z pobiją czy
      > "tylko" wyniosą Wałęsą wydaje się być realna. Może były prezydent powinien pop
      > rosić BOR o ochronę?

Taaaak, slynny Karol Guzikiewicz bedzie wynosil Walese ... Groteska.
      Z jednej strony - 'blokujacy', rozumiem, ze siedzacy na chodniku - z drugiej strony - 'rozmodlona' miesiecznica z szarzujacym Guzikiewiczem na czele. W kasku stoczniowym i kamizelce z 'solidaryca'. 'Zemsta, zemsta na wroga. Z Bogiem i chocby mimo Boga'.

A nad tym wszystkim Prezes na drabince. A wokol tlum modlitewny ... Ja-ro-slaw ! Ja-ro-slaw! Ja-ro-slaw!

> Martwię się o zdrowie prezydenta Wałęsy. Niemłody już jest i nie powinien naraż
      > ać się na stres.

Nie powinien ale rozumiem, ze go 'szlag trafia' i chce cos zrobic.

Mysle, ze tego PiS-owskiego szalenstwa i tak juz nikt nie powstrzyma. Bedzie tylko wiecej i bardziej. Kolejne rewelacje przestana byc rewelacjami. Stana sie dniem powszednim.

To jak z wchodzeniem do lodowatej wody. Gdyby ktos Cie nagle wrzucil - zareagujesz wrzaskiem. Jesli wchodzisz milimetr po milimetrze ... przyzwyczajasz sie. Wchodzisz coraz glebiej i glebiej ... i w ktoryms momencie jestes pod woda.

Tak wlasnie bedzie ...... Polacy juz sie przyzwyczaili. Tego wlasnie balam sie najbardziej.

tete

• gini Re: Czy Lech Wałęsa powinien wziąć udział w kontr 01.07.17, 01:02
        Tak wlasnie bedzie ...... Polacy juz sie przyzwyczaili. Tego wlasnie balam sie najbardziej.

A mialas taka nadzieje, ze przywykna do panstwa teoretycznego co to ch d... i kamieni kupa.

No prosze na to, ze Walesa donosiciel, dowodow na peczki ale tecia broni jak niepodleglosci .

Alez musialas zdrowo lgac jak sie Hiacyntowi podlizywalas .

Mnie tez udalo ci sie nabrac , ale coz ja z reguly ufam ludziom , jak mam go wyboru 52 czy ciebie, to wybieram zdecydowaanie k 52, bo on od poczatku przedstawial tu swoje poglady, nikomu sie nie podlizywal jak ty zmijko, co dziurki nie zrobi a krew wypije.
        • t_ete Re: Czy Lech Wałęsa powinien wziąć udział w kontr 01.07.17, 12:50
          gini napisała:

> A mialas taka nadzieje, ze przywykna do panstwa teoretycznego co to ch d... i
          > kamieni kupa.

Sienkiewiczowskie 'ch_d_i_k_p' - jako ocena wspoldzialania roznych instytucji panstwa - byla niestety (niestety - bo wystawil PO dwoje na szynach) calkiem sluszna.
          Nic tylko naprawiac - bo diagnoza byla prawidlowa.

Ale czy jestes pewna, ze PiS - rzeczywiscie to naprawia ? Czy te instytucje lepiej teraz wspoldzialaja niz poprzednio ?

Ja takiej pewnosci nie mam.

Przyklad 'powolnego wchodzenia w wode' : chocby ubudzetowienie opieki zdrowotnej i wciskanie ludziom, ze uslugi medyczne powinny byc 'darmowe' - to wlasnie 'oduczanie ludzi', ze to kosztuje, ze po to jest skladka ubezpieczeniowa, ze warto pracowac legalnie by miec ubezpieczenie, ze warto zarejestrowac sie 'na bezrobociu' bo wtedy gmina ponosi koszt ubezpieczenia zdrowotnego.
          Zamiast isc w kierunku konkurujacych o pacjenta kas chorych i zbudowania wlasciwej instytucji nadzorujacej dzialanie owych kas chorych - wladza postanowila scentralizowac decyzyjnosc i finanse. Zrobila krok w tyl. A Polacy 'przyzwyczajaja sie' do 'darmowej opieki zdrowotnej'.

> No prosze na to, ze Walesa donosiciel, dowodow na peczki ale tecia broni jak ni
          > epodleglosci .

Walesa to historyczna postac. Ma swoje ciemne i jasne strony. Ja go przyjmuje takim jaki jest.
          Nie jestem 'bezstronnym sadem' jego czynow. Za mocno wiaze mnie udzial w Solidarnosci - wtedy gdy Walesa byl symbolem oporu wobec wladzy i nadzieja - z jednej strony. Z drugiej zas strony - zbyt wielkie bylo moje rozczarowanie jego prezydentura.
          Ale z pewnoscia nie pretenduje do tego by byc (jak niektorzy) Sadem Ostatecznym dla Walesy czy innych osob.

> Alez musialas zdrowo lgac jak sie Hiacyntowi podlizywalas .
          > Mnie tez udalo ci sie nabrac , ale coz ja z reguly ufam ludziom , jak mam go wy
          > boru 52 czy ciebie, to wybieram zdecydowaanie k 52, bo on od poczatku przedstaw
          > ial tu swoje poglady, nikomu sie nie podlizywal jak ty zmijko, co dziurki nie z
          > robi a krew wypije.

Koniecznie chcesz ludzi zapakowac w szufladki. Tak jest latwiej. Choc najczesciej nic wspolnego z rzeczywistoscia nie ma.
          Przenosisz na forum jakis najezony emocjonalnymi ocenami 'plemienny' podzial w stylu : kto nie ze mna - ten przeciwko mnie. Wojenny jezyk.

A ja nie mam zamiaru toczyc z Toba zadnej wojny. Ani podejmowac konwencji obrzucania dyskutanta krowimi plackami.

tete

• gini Re: Czy Lech Wałęsa powinien wziąć udział w kontr 01.07.17, 13:06
            Sienkiewiczowskie 'ch_d_i_k_p' - jako ocena wspoldzialania roznych instytucji panstwa - byla niestety (niestety - bo wystawil PO dwoje na szynach) calkiem sluszna.
            Nic tylko naprawiac - bo diagnoza byla prawidlowa.

tylko te diagnoze wystawwil po osmiu lat rzadow PO

Ja tez nie mam zamiaru z toba toczyc wojen, nie trzeba nikogo szufladkowac, znam cie juz pare lat i widze do czego jestes zdolna hipokrytkto nie krowiplacek , to stwierdzenie faktu.

Walesa to klamca i zdrajca, no wlasnie, widac czego solidaaruchy z toba na czele chcialy, koryta dla siebie .
            ciao
            • t_ete Re: Czy Lech Wałęsa powinien wziąć udział w kontr 01.07.17, 14:22
              gini napisała:

> tylko te diagnoze wystawwil po osmiu lat rzadow PO

Wlasnie o tym napisalam. I rzad PiS mial i ma - szanse naprawic ten system tak - by poszczegolne instytucje Panstwa wspoldzialaly z soba lepiej.
              Wspoldzialaja lepiej ?

> Ja tez nie mam zamiaru z toba toczyc wojen, nie trzeba nikogo szufladkowac, zna
              > m cie juz pare lat i widze do czego jestes zdolna hipokrytkto nie krowiplacek ,
              > to stwierdzenie faktu.

W porzadku. Twoja szuflada - Twoja racja wink
              A krowi placek podobno sluzy 'uzyznianiu' forumowej gleby. Tak jest wg. niektorych - ciekawiej.

> Walesa to klamca i zdrajca, no wlasnie, widac czego solidaaruchy z toba na czel
              > e chcialy, koryta dla siebie .

Kiedys pewien betonowy pezetpeerowiec wyzwal mnie od 'solidaruchow'... wink

tete

• gini Re: Czy Lech Wałęsa powinien wziąć udział w kontr 01.07.17, 15:04
                Wiesz czemu pisze solidaruchy?Bo co jeden klamca i sprzedawczyk jak sie okazuje

Drogi Władysławie Frasyniuku! Żeście komunistów pokonali? No nie. Wyście się z nami, k..wa, przy Okrągłym Stole i 4 czerwca 1989 r. do-ga-da-li.

Na plecach gornikow, z kopalni Wujek, i wielu innych uczciwych ludzi swinie dorwaly sie do koryta, nie dopuscily pozniej do rozliczen, zbrodniarzy nazywano ludzmi hobnoru, chowano z honorami.
                Solidaruchy, od pzpr wiele sie roznia, podzielily sie z nimi wladza.

Wiekszosc, na tym bardzo zle wyszla , dlatego, gdy po tym jak sie ostalo ino panstwo teoretyczne, ludzie zaglosowali na PIS, jak sie PIS nie sprawdzi to znowu zaglosuja na PO, i premiere Kopacz , i Grzesia, a Tusku, wroci na bialym osle i ostanie sie prezydentem,Polski, ktora bedzie pod protektoratem Niemiec.

Z Krzysiem sobie pogadaj to odpowiiednie towarzystwo dla ciebie

Włodzimierz Czarzasty
                • t_ete Gini czy Czarzasty Wlodzimierz ... ? 02.07.17, 00:26
                  gini napisała:

> Na plecach gornikow, z kopalni Wujek, i wielu innych uczciwych ludzi swinie dor
                  > waly sie do koryta, nie dopuscily pozniej do rozliczen, zbrodniarzy nazywano lu
                  > dzmi hobnoru, chowano z honorami.

Czy ktos z Twojej rodziny strajkowal w kopalni - w 1981 ? Z mojej - tak, w Piascie. Wiem jaka maja ocene aktualnej sytuacji. Mowiac delikatnie - PiS-u nie trawia.

............. podzielily sie z nimi wladza.

Lech i Jaroslaw Kaczynscy - 'solidaruchy' ? Nie moze byc ... wink

> Wiekszosc, na tym bardzo zle wyszla , dlatego, gdy po tym jak sie ostalo ino pa
                  > nstwo teoretyczne, ludzie zaglosowali na PIS, jak sie PIS nie sprawdzi to znowu
                  > zaglosuja na PO, i premiere Kopacz , i Grzesia, a Tusku, wroci na bialym osle
                  > i ostanie sie prezydentem,Polski, ktora bedzie pod protektoratem Niemiec.

A PiS wroci do tego co kocha najbardziej (czyli do opozycji) ?

> Z Krzysiem sobie pogadaj to odpowiiednie towarzystwo dla ciebie

> Włodzimierz Czarzasty

Panie Wlodzimierzu, prosze czesciej rozmawiac z Gini. Prosze przekazac jej swoje uwagi na temat 'solidaruchow'.

tete
                  • gini Re: Gini czy Czarzasty Wlodzimierz ... ? 02.07.17, 14:25
                    Przyszlas sie pochwalic, i wziac zaslugi rodziny, na siebie, z mojej nikt nie dtarajkowal w Piascie, bo nie mam tam rodziny.

No wiedzialam z gory, ze sie przyczepisz do pomylki cienka teciu .

Jeszcze niewiadomo co bedzie, jak narazie ci co zafundowali panstwo teoretyczne, ktorego tak ci brak cienko przeda,chyba ze Rubikoniu sie sprezy .CChociaz jak do tej pory, to idzie droga paliknota .
                    Gdzie sie podzial w ogole pan posel, Ania Grodzki?
                    No dobra, juz sobie pogadalysmy

papatki
                    • t_ete Re: Gini czy Czarzasty Wlodzimierz ... ? 02.07.17, 23:36
                      gini napisała:

> Przyszlas sie pochwalic, i wziac zaslugi rodziny, na siebie, z mojej nikt nie d
                      > tarajkowal w Piascie, bo nie mam tam rodziny.

Nie. Zadne tam chwalenie. W tamtym czasie wiekszosc mojej rodziny, znajomych, przyjaciol - angazowala sie w rozne formy protestu. Dla mnie to tez bylo oczywiste.
                      Ludzie, ktorzy wowczas ryzykowali - niekoniecznie byli pozniej beneficjentami zmian. I niekoniecznie popieraja PiS-owski punkt widzenia. I piruety PiS-owskiej propagandy tego nie zmienia. Poki zyja ludzie, ktorzy pamietaja.

> Jeszcze niewiadomo co bedzie, jak narazie ci co zafundowali panstwo teoretyczne
                      > , ktorego tak ci brak cienko przeda,chyba ze Rubikoniu sie sprezy .CChociaz ja
                      > k do tej pory, to idzie droga paliknota .
                      > Gdzie sie podzial w ogole pan posel, Ania Grodzki?
                      > No dobra, juz sobie pogadalysmy

Chcesz w takiej konwencji ? No dobrze ...

Wlasciwie nie wiadomo co bedzie bo ci ktorzy obiecali sluzbe zdrowia za darmo zamiast skracac kolejki do specjalistow chca budowac mosty wszedzie gdzie sie da, centralne lotnisko oraz skrzyzowanie lodzi podwodnych z lotniskowcami, mieszkania dla potrzebujacych, odbudowac zamki kazimierzowskie chrobrowskie wykreowac nowe elity za pomoca odpowiednich dotacji akademii literatury oraz lekcji estetyki w szkolach. Pytanie kto bedzie prowadzil te lekcje estetyki czy wykorzysta panegiryki na czesc Prezesa i czy Zenek Martyniuk zrobi muzyczne podklady oraz czy Jacek Kurski sprosta nowym wyzwaniom prezentujac jaka to melodia na bazie piesni patriotycznych, nie wiadomo co zrobi Ziobro gdy mu Pati wjedzie na ambicje i czy Prezydent Trump w koncu jest dzuma czy cholera .......... a wlasciwie gdzie jest Misiewicz ?

To skrot wink

tete
                      • dachs Re: Gini czy Czarzasty Wlodzimierz ... ? 02.07.17, 23:44
                        t_ete napisała:

>
                        > Wlasciwie nie wiadomo co bedzie bo ci ktorzy obiecali sluzbe zdrowia za darmo z
                        > amiast skracac kolejki do specjalistow chca budowac mosty wszedzie gdzie sie da

Morawiecki mówił, że chcą wybudować 5 tys. km. dróg rowerowych.
                        Jak się rozpędza, to jeszcze przy nich wegańskie restauracje wybudują.
                        • t_ete Re: Gini czy Czarzasty Wlodzimierz ... ? 02.07.17, 23:59
                          dachs napisał:

> Morawiecki mówił, że chcą wybudować 5 tys. km. dróg rowerowych.
                          > Jak się rozpędza, to jeszcze przy nich wegańskie restauracje wybudują.

Dla 'lewactwa' ? No co Ty ...

tete

• gini Re: Gini czy Czarzasty Wlodzimierz ... ? 03.07.17, 21:04
                        N ic z tego mlodzi, wyksztalceni z wielkich miast , dorzna watahe.A jak krol jewropy, zajedzie na Rubikoniu, oj bedzie sie dzialo oj bedzie, nowa zielona wyspe, dostaniecie ,i nowe panstwo teoretyczne .

No tak Misiewicz, a gdzie jest bufetowa?Czemoz, to nie chce odpowiadac przed komisja?

Czyzby duch swiety, ja opuscil?

Dla Bolka i innych TW tez bylo oczywiste, ze musza jakos zarobic, na tej transformacji, TW Boni i wielu innych, tez wspomagalo.

No i Michnik Adam walczacy o wolnosc slowa, dla siebie,
                        tecia, nie chce mi sie nawet z toba gadac.
                        Poczekaj jeszcze jeszcze wroci panstwo teoretyczne , i znow bedziesz miala zielona wyspe .
                        • t_ete piszesz jakby ktos Cie zaprogramowal ... 03.07.17, 22:36
                          gini napisała:

> N ic z tego mlodzi, wyksztalceni z wielkich miast , dorzna watahe.A jak krol je
                          > wropy, zajedzie na Rubikoniu, oj bedzie sie dzialo oj bedzie, nowa zielona wysp
                          > e, dostaniecie ,i nowe panstwo teoretyczne .
                          >
                          > No tak Misiewicz, a gdzie jest bufetowa?Czemoz, to nie chce odpowiadac przed ko
                          > misja?
                          >
                          > Czyzby duch swiety, ja opuscil?
                          >
                          > Dla Bolka i innych TW tez bylo oczywiste, ze musza jakos zarobic, na tej transf
                          > ormacji, TW Boni i wielu innych, tez wspomagalo.
                          >
                          > No i Michnik Adam walczacy o wolnosc slowa, dla siebie,
                          > tecia, nie chce mi sie nawet z toba gadac.
                          > Poczekaj jeszcze jeszcze wroci panstwo teoretyczne , i znow bedziesz miala ziel
                          > ona wyspe .

Gini, Ty ze mna nie rozmawiasz. Monologujesz do wlasnych wyobrazen. A owe wyobrazenia to jakis esemesowy schemat. Piszesz do jakiegos 'uogolnionego wroga'.... ?

tete

• maksimum Re: Czy Lech Wałęsa powinien wziąć udział w kontr 01.07.17, 13:33
        t_ete napisała:

> Tak wlasnie bedzie ...... Polacy juz sie przyzwyczaili. Tego wlasnie balam sie najbardziej.

Polacy mieli zapomniec o tragedii,ktora zabrala 100 najwazniejszych osob w panstwie..bo tak chciala Platforma i tak chcial Bolek.
        No i zaczal sie szczesliwy dla PO okres najwiekszych przekretow i kradziezy jaki Polska pamieta.
        Udalo sie zorganizowac kilkadziesiat afer i Amber Gold.
        • qwardian Re: Czy Lech Wałęsa powinien wziąć udział w kontr 01.07.17, 13:43
          Ale tu raczej chodzi o zwyczaj serwowania drobnych kopniaczków, którymi PiS tresuje opozycję. Warto było się urodzić, żeby to zobaczyć...
    • benek231 Pamietam Smierduche jako Anie :O) 01.07.17, 03:15
      udajaca ateistke, by z niby ateistycznych pozycji probowac przysrywac ateistom, a gloryfikowac ten zlodziejski kosciolek. Bardzo wredna pokraka.
    • qwardian zastanawiam się jak go będą wywozić robotnicy? 01.07.17, 13:14

Może w szafie Lesiaka...
      • dachs Re: zastanawiam się jak go będą wywozić robotnicy 01.07.17, 18:29
        Zajrzyj Gwardianie kapkę wyżej. Zobacz jakie Twoja sygnaturka spustoszenia porobiła.
        Gini za autorytet Czarzastego sobie wzięła.
        sad
        • gini Re: zastanawiam się jak go będą wywozić robotnicy 01.07.17, 18:40
          Widzialam, czekalam kto pierwszy zauwazy)))

Wyglada to jakbym sie podpisala pod calym tekstem Czarzasty .

• qwardian Re: zastanawiam się jak go będą wywozić robotnicy 01.07.17, 19:10
          Wiesz Borsuku, ja tak naprawdę mam naturę bardzo ugodową i w sytuacji, która tego wymaga zawsze pójdę na kompromis. Tym bardziej kiedy po latach okazuje się, że było to niezbędne. Są jednak pewne granice, których przekraczać nie można, bo dalej już tylko przepaść. Czarzasty z kolei zgubił sporo włosów, na studiach miał bujną czuprynę, ale dowcip zachował i sprawną rękę do pisania. W tym pozostanie niedościgniony dla mnie i Ani..
    • polski_francuz Szacunek do samego siebie 01.07.17, 19:12
      trzeba miec. I Lech Walesa go ma.

Dlatego Go szanuje.

PF
      • gini Re: Szacunek do samego siebie 01.07.17, 19:51
        Wiesz skoro ty szanujesz kapusiow, to znaczy sie, ze na szacunek nie zaslugujesz, bo na szacunek trzeba sobie zasluzyc
        • polski_francuz Re: Szacunek do samego siebie 01.07.17, 20:21
          "Wiesz skoro Ty szanujesz kapusiow"

Skad ta opinia, droga Eugenio?

"bo na szacunek trzeba sobie zasluzyc"

Czym, na ten przyklad, wedlug Ciebie?

PF
          • gini Re: Szacunek do samego siebie 01.07.17, 20:52
            Prosto jak prostemu chlopu, kapusiostwo Walesy jest udowodnione, wystarczy poczytac.a ty piszesz, ze szanujesz tego kapusia, wiec nie zaslugujesz na szacunek, jako wielbicieel kapusiow.
            • polski_francuz Re: Szacunek do samego siebie 02.07.17, 16:04
              "Prosto jak prostemu chlopu, kapusiostwo Walesy jest udowodnione"

Droga Eugenio. Walesa udowodnil swiatu, ze jest Wielkim Polakiem. I mimo, ze niekiedy Mu zazdroszcze i slawy i Nobla, to czuje ze czesc chwaly, ktora sobie tak ciezko wywalczyl, spada i na mnie jak i na innych Polakow.

Pozwala mi to zrelatywizowac i zapomniec o tym, ze za mlodu sikal do swieconej wody. Kazdy, kiedys jakies grzeszki mial. A co do lektur, to pozwol, ze Ci poradze, ze warto czytac rozne zrodla, majace rozne zdania i zasosowac zasade Hegla o "tezie, antytezie i syntezie".

W koncu, wielka prosba. Warto wysluchiwac inne zdanie bez obrzucania osoby jej prezentujaca epitetami. O prostego chlopa sie nie obrazam, ale niezbyt rozumiem czemu obrazasz t_ete, ktora ma wielka kulture dyskusji.

PF
              • blueelvic2 Mam rowniez szacunek dla Walesy... 02.07.17, 16:38
                Bo to wcale nie gini ojciec, kuzyn, ani brat zorganizowal tamten strajk...

Bylo ich tylko pieciu i nikt z nich nie zdradzil. Strajk stal sie faktem, a Solidarnosc symbolem i caly Swiat z wrazenia oniemial...

Obojetne czy wczesniej mial, czy tez niemial kontaktu z SB, bo to niczego nie zmienia.

Historia Walesy, Solidarnosci i demokratycznej Polski rozpoczela sie w sierpniu 1980 roku.

Trzeba byc kompletnym kretynem, zeby temu zaprzeczac i tamta historie negowac. Amen.
                • blueelvic2 Errata... 02.07.17, 16:40
                  oczywiscie, ze nie mial.
              • babaobaba Re: Szacunek do samego siebie 02.07.17, 18:43
                polski_francuz napisał:

> "Prosto jak prostemu chlopu, kapusiostwo Walesy jest udowodnione"

Ekspertyza robiona na zamówienie najczęściej zgodna jest z wymaganiami zlecającego. "Firma", która robiła za eksperta związana jest z zamawiającym na śmierć i życie, zatem nie dziwię się, że "udowodniła" iż lojalka J.Kaczyńskiego jest fałszywa a inne dokumenty L.Wałęsy są autentyczne.

> Droga Eugenio. Walesa udowodnil swiatu, ze jest Wielkim Polakiem. I mimo, ze ni
                > ekiedy Mu zazdroszcze i slawy i Nobla, to czuje ze czesc chwaly, ktora sobie ta
                > k ciezko wywalczyl, spada i na mnie jak i na innych Polakow.

Święte słowa, Francuzie, ale kto ma to zrozumieć - Gini?

> Pozwala mi to zrelatywizowac i zapomniec o tym, ze za mlodu sikal do swieconej
                > wody. Kazdy, kiedys jakies grzeszki mial. A co do lektur, to pozwol, ze Ci pora
                > dze, ze warto czytac rozne zrodla, majace rozne zdania i zasosowac zasade Hegla
                > o "tezie, antytezie i syntezie".

To nie ten poziom. Swoją propozycją kpisz z biednej Gini, której poziom intelektualny nie wybiega poza poziom praczki czy sprzątaczki a udział w forum i w Salonie smile) ma leczyć kompleksy.

> W koncu, wielka prosba. Warto wysluchiwac inne zdanie bez obrzucania osoby jej
                > prezentujaca epitetami. O prostego chlopa sie nie obrazam, ale niezbyt rozumiem
                > czemu obrazasz t_ete, ktora ma wielka kulture dyskusji.
                >
                > PF

Tete jest wdzięcznym celem, podobnie miło Gini traktuje Dachs. Ode mnie niech się niczego miłego nie spodziewa. Nie znoszę głupich ludzi bez względu na płeć.

• blueelvic2 Poziom Gini, to poziom pralki Frania... 02.07.17, 19:30
                  Nie zdzierzyla tego ... i mnie wylaczyla. No coz, lustereczko, lusterczko... i lusterko odpowiedialo: Gini najmadrzejsza w swiecie.
              • gini Re: Szacunek do samego siebie 02.07.17, 22:01
                Jak narazie to Waalesie udowodniono, ze jest kapusiem, ale coz, dla niektorych, liczy sie Nobel i slawa.Ja sie za niego po prostu wstydze, choc przyznam, ze nieswiadoma kim jest naprawde glosowalam na niego.

Juz tu komus pisalam, ze nie potrzebuje doradcy w doborze lektur , a juz od kogos, kto jest tak tepy jak ty,dwokrotnie, nie potrzebuje.

Ja teci nie obrazam, stwierdzam, ze jest hipokrytka, takie mam o niej zdanie, a znam ja troche dluzej niz ty .
                Ciebie uwazam za przyglupa, i to tez nie epitet a stwierdzenie faktu .

Dla przypomnienia, to forum nie jest i nie bylo towarzystwem wzajemnej adoracji .

Nie spodziewaj sie , ze pod kazda bzdura ktora tu napiszesz , wszyscy beda ci bic brawo .

Jak sie wypowiadasz publicznie, to i licz sie z tym, ze nie kazdy bedzzie ci kadzil, a czasami czytanie twoich bzdur, po prostu jest nie do zniesienia .

Bylo i jest troche ludzi, ktore roznily sie calkowicie swiatopogladowo, ode mnie ale je szanuje, pare osob madra argumentaccja do czegos tam mnie przekonalo , ale ty nie masz zadnej argumentacji.

Omijaj Calais w tym swoim pieknym kraju, bo znow sie tam dzzicz zabawia tym razem miedzy soba.

www.salon24.pl/newsroom/790459,niespokojnie-we-francji-imigranci-doprowadzaja-do-bijatyk-w-calais
                • polski_francuz Re: Szacunek do samego siebie 02.07.17, 22:15
                  Droga Eugenio, kazdy rozmowca zasluguje na szacunek. W publicznej dyskusji nie jest sie Panem/Pania innych i malo kogo obchodzi czy uwazasz rozmowce za przyglupa czy rozmowczynie za hipokryte. W dyskusji chodzi o wymiane argumentow na zadany, wstepnym wpisem temat. Im celniejsze argumenty tym lepiej dla jej jakosci.

Poglady kazdego zaleza od wielu czynnikow: lektur, doswiadczenia zyciowego, panstw w ktorych zyl...i nie mozna sie spodziewac, ze poglady sa zbiezne. Nie sa a kazde wybory w demokratycznych panstwach to pokazuja.

Obrazajac innych obrazasz przede wszystkich i siebie i Twoich rodzicow, pokazujac ze masz malo kultury osobistej. Lepiej wiec zaprzestan ich i siebie samej obrazac.

PF
                  • monalisa2016 Re: Szacunek do samego siebie 02.07.17, 22:39
                    Powiedzmy szczerą prawdę, Wałesa i inni byli tylko statystami w tym przedstawieniu skoku przez płot, za to dostał przecież nagrodę Nobla i dożywotnie wykłady na zaoceanicznych uniwersytetach gdzie studenci mogą sobie naocznie ocenić poziom osób wykorzystanych dla ich interesów. smile, smile
                  • xiazeluka Re: Szacunek do samego siebie 03.07.17, 07:12
                    "kazdy rozmowca zasluguje na szacunek"

Polski_pajac: Dzień dobry, panie Henryku. Jak leci?
                    Henryk Himmler: O, dziękuję. Wie pan, ciężko pracuję. Eksterminacja kilku milionów Żydów to poważna sprawa.
                    Polski_pajac: To niezwykłe, szanuję pana za to, że próbuje sprostać tak wielkiemu przedsięwzięciu.
                    • polski_francuz Re: Szacunek do samego siebie 03.07.17, 08:29
                      Pisz na temat - ktorym jest Lech Walesa. Piszac nie obrazaj innych.

PF
                      • xiazeluka Re: Szacunek do samego siebie 03.07.17, 09:43
                        Ty obrażasz innych wypisując haniebne głupstwa. Wszystkich tutaj masz za półgłówków?
                        • polski_francuz Re: Szacunek do samego siebie 03.07.17, 10:34
                          Nie wszystkich.

PF
                • dachs Re: Szacunek do samego siebie 02.07.17, 23:06
                  gini napisała:

> Ja teci nie obrazam, stwierdzam, ze jest hipokrytka, takie mam o niej zdanie, a
                  > znam ja troche dluzej niz ty .

A dlaczego uważasz Tete za hipokrytkę? Nawiasem mówiąc, to jest obraźliwe.
                  Ale jakbyś tak, w paru zdankach, mogła wyjaśnić, to może i ja zacząłbym ją za hipokrytkę uważać?
    • sz0k Jedną z rzeczy, które mógłby zrobić Wałęsa 04.07.17, 10:17
      i na pewne wyszłoby mu to na dobre to ubrać się w wór pokutny i udać na kolanach na Jasną Górę.
      • polski_francuz Re: Jedną z rzeczy, które mógłby zrobić Wałęsa 04.07.17, 10:28
        Obnizenie srodka ciezkosci oszczedzi mu stawy skokowe. Ja tez na to cierpie i wspolczuje pan Lechowi.

PF
    • ewa8a Re: Czy Lech Wałęsa powinien wziąć udział w kontr 04.07.17, 21:42
      Podpinając się pod taką akcję bardzo sprytnie odwraca uwagę od swoich łajdactw. Wałęsa-męczennik to zawsze lepsze niż Bolek-kapuś.
      Miesięcznic smoleńskich oczywiście nie popieram, ale mam nadzieję, że będzie okazja, by wywieźć to indywiduum na taczce. Oczywiście taczka musi być solidna, by wytrzymała ciężar spaślaka. Jest mi naprawdę wszystko jedno kto to zrobi.
      • polski_francuz Re: Czy Lech Wałęsa powinien wziąć udział w kontr 04.07.17, 22:06
        Dlaczego Poljaki to takie duraki. Maja jednego, takiego, jak Ty i czy ja. Niezbyt lotnego, ale z przeblyskami. Udal Mu sie przeblysk wtedy kiedy trzeba. I zmienil i Polske i troche swiata.

I Poljaki Mu nie wybacza. Jak mowil Bismarck, Poljakom nie trzeba wrogow. sami sie wykoncza.

Co wlasnie widac.

Polskij Francuz
        • benek231 Re: Czy Lech Wałęsa powinien wziąć udział w kontr 05.07.17, 02:30
          polski_francuz napisał:

I Poljaki Mu nie wybacza. Jak mowil Bismarck, Poljakom nie trzeba wrogow. sami sie wykoncza.
          Rzeczywiscie sporo wsrod Polakow ludzi malostkowych, glupich czy podlych. Lepiej gdyby wiecej bylo madrych, wielkodusznych, oraz szlachetnych. Ciekawe ktorych jest wiecej...(?)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka