Dodaj do ulubionych

Wesołych Świąt

• babaobaba Re: Wesołych Świąt 23.12.18, 11:03
      Świetny teledysk. Również zdrowych i wesołych Świąt a także dla moich Przyjaciół: Luki, Instiego, Perły, Olega, a nawet dla Kallllka. Jeśli kogoś nie wymieniłem to z braku czasu smile
      • t_ete Re: Wesołych Świąt 23.12.18, 18:30
        babaobaba napisał:

> Świetny teledysk. Również zdrowych i wesołych Świąt a także dla moich Przyjació
        > ł: Luki, Instiego, Perły, Olega, a nawet dla Kallllka. Jeśli kogoś nie wymienił
        > em to z braku czasu smile

Mam nadzieje, ze jeszcze tu zajrzysz smile

I ja zycze Wesolych Swiat Bozego Narodzenia wszystkim Mieszkancom miasteczka Aquanet.

Niech Wam plynie w radosci i pogodzie ducha ten wyjatkowy czas.
        I niech smakuje barszcz czy grzybowa, pierogi, sledziki, karp w galarecie i makielki.
        Niech pachnie choinka i pierniczki.
        Niech wracaja tylko dobre wspomnienia.
        Niech usmiechaja sie dziadkowie, rodzice i dzieciaki.
        Niech proszy snieg ... (moze gdzies w Polsce bedzie bialo - bo u mnie listopad niestety).

tete

• t_ete dla Nieobecnych ... 23.12.18, 20:16
            ............ z Aquanet ...
            ............ z zycia ....

Piekna koleda.

tete
            • a000000 Re: dla Nieobecnych ... 24.12.18, 10:49
              t_ete napisała:

> Piekna koleda.

nawet bardzo piękna.

Tu reszta, płyta "kolędy na koniec wieku: Preisnera. Wszystkie piękne.

youtu.be/3rgGK5D-uPs
              Wesołych Świąt.

no i nie byłabym sobą, gdybym nie przypomniała wszem i wobec, że są to święta RELIGIJNE!!!

• t_ete Niech sie narodzi w nas ... 24.12.18, 15:37
                a000000 napisała:

> no i nie byłabym sobą, gdybym nie przypomniała wszem i wobec, że są to święta R
                > ELIGIJNE!!!

Znalazlam taki oto piekny fragment tekstu pewnego blogera :

'Niech w te Święta i w nas narodzi się coś nowego. Dla wierzących sam Jezus Chrystus, dla niewierzących Dobro i Miłość. Niech się to w nas narodzi i przyniesie nam owoce, w postaci uśmiechu i w postaci wybaczenia'.

www.salon24.pl/u/zbyszeks/920933,mini-blogerskie-pojednanie-na-swieta
                tete

• czuk1 Re: Niech sie narodzi w nas ... 24.12.18, 15:45
                  Na

Sam te święta traktuję jako okazję do spotkań koleżeńskich i rodzinnych, Wszyscy spotykający się ze mną wiedzą na co mogą liczyć z mojej strony. ; że nie mogą liczyć na modlitwy, udziału w liturgii , pielgrzymkach,...
                  I jest okej.....
          • czuk1 Re: Wesołych Świąt 24.12.18, 15:38
            Dziękuję Wikul. Moja najpiękniejsza pieśń ułudna pastorałka.
            Lepszego roku nowego .....i dobrego zdrowia Ci życzę.
    • benek231 Wesołych Świąt dla Wikula i demokratow :O) 23.12.18, 20:39
      A antydemokratycznemu gownu na pohybel.
      • a000000 Re: Wesołych Świąt dla Wikula i demokratow :O) 24.12.18, 10:54
        benek231 napisał:

> A antydemokratycznemu gownu na pohybel.

powiedział postępowiec, walcząc o demokrację i tolerancję.

Beniu, wszystkiego dobrego.... przede wszystkim więcej tolerancji dla tych innych niż Ty.
        • benek231 Re: Wesołych Świąt dla Wikula i demokratow :O) 24.12.18, 15:26
          a000000 napisała:

powiedział postępowiec, walcząc o demokrację i tolerancję.
          >
          Walczac o demokracje nalezy najpierw pozbyc sie antydemokratycznego gowna. I tu nie ma miejsca na tolerancje.
          *
          > Beniu, wszystkiego dobrego.... przede wszystkim więcej tolerancji dla tych inny
          > ch niż Ty.
          Nie wysiaj sie, bo z tego ynika, ze jestes bardzo glupia badz/oraz skrajnie obludna (raczej 'oraz'). Caly rok zalczac kogos, i zyczyc mu jak najgrzej, by na wigilie zyczyc mu "wszystiego dobrego" bo tak najkazuje tradycja - by bylo ladniej i milej?! Puknij sie w ten zalgany leb. Ja mam inna tradycje.
          • superspec Precz z Demokracją niech żyje Anarchia!n/t 24.12.18, 16:34

• xiazeluka Re: Wesołych Świąt dla Wikula i demokratow :O) 24.12.18, 18:17
            SS-Idiotfuehrer zawsze wie, jak się znaleźć. Zuch!
    • a2-a Re: Wesołych Świąt 24.12.18, 08:56
      Bożego Narodzenia najserdeczniejsze życzenia, w życiu prywatnym i zawodowym
      od Administracji forum: "Wiara w Boga"
      forum.gazeta.pl/forum/w,263153,167366307,167366307,Kochani_Bozego_Narodzenia_zycze_Wszystkim.html
    • t_ete Dla Benka : Niekoleda Krakowska 24.12.18, 15:53
      NIEKOLĘDA KRAKOWSKA - Tamara Kalinowska ...

www.youtube.com/watch?v=pY2S5rua7r8
      Niech w Wigilie zabrzmi dla antydemokratow i demokratow, ktorych laczy sympatia do
      Piwnicy Pod Baranami ...

tete
    • piq wszystkim życzę dobrze na teraz i na potem,... 24.12.18, 16:04
      ...a Krzysiowi to nawet Szczególnego Bożego Błogosławieństwa.
      • czuk1 Re: wszystkim życzę dobrze na teraz i na potem,.. 24.12.18, 16:34
        forum.gazeta.pl/forum/w,13,167351155,167351155,Wesolych_Swiat.html?t=1545662738#p167367515
        --
      • benek231 Re: wszystkim życzę dobrze na teraz i na potem,.. 24.12.18, 20:15
        piq napisał:

> ...a Krzysiowi to nawet Szczególnego Bożego Błogosławieństwa.
        Przede wszystkim jestes antydemokratyczne gowno a od takich to ja zadnych zyczen nie przyjmuje. Ponadto jesli nawet zyczenia twoje sa szczere to wylacznie w jakis perwersyjnie zlosliwy sposob. Tak je odczytuje, gdyz po tobie takze nie spodziewam sie niczego dobrego.
        No i to samo co w przypadku Zerowki, tzn. moze najpierw sprobujcie odwrocic proporcje i nie byc mendami przez 364 dni w roku. Wowczas takze twoje zyczenia odbieralbym przyjazniej.
        • institoris2 jestem sobie maly Krzys, 25.12.18, 00:35
          madry Krzys, znam sie z wami nie od dzis...
          O tym, ze miec Krzysia za przeciwnika/ interlokutora to nie przelewki, przekonal sie juz niejeden na tym forum.
          Ciety umysl, lekkie pioro, sypiace sie zewszad gowna i kanalie sklaniaja do zastanowienia sie nad wlasna marnoscia, stanowiac jednoczesnie zrodlo niewyczerpanej inspiracji.
          Tym razem (jednak) Krzys przerosl samego siebie, domaga sie mianowicie, by przez 364 dni w roku przytakiwac mu we wszystkim, za co, w nagrode, w dniu 365 przyjmowac bedzie wszelakie zyczenia. W innym wypadku zmuszony jest (Krzys) uznac takie zyczenia za nieszczere i konsekwentnie je odrzucac.
          I co teraz; z jednej strony chcialoby sie Krzysiowi wszystkiego dobrego zyczyc, a z drugiej zachowac sobie mozliwosc (od czasu do czasu) zdania Krzysiowego nie podzielac..
          Swiateczne dylematy!

benek231 napisał:

> No i to samo co w przypadku Zerowki, tzn. moze najpierw sprobujcie odwrocic pro
          > porcje i nie byc mendami przez 364 dni w roku. Wowczas takze twoje zyczenia odb
          > ieralbym przyjazniej.
        • piq polecam cię, bracie mój i bliźni,... 25.12.18, 02:15
          ...szczególnej opiece Maryi.
          • benek231 Re: polecam cię, bracie mój i bliźni,... 25.12.18, 07:18
            piq napisał:

> ...szczególnej opiece Maryi.
            Teraz z cala pewnoscia wiem, ze poslugujesz sie swoimi(?) swietosciami wylacznie w celu poirytowania mnie. Bardzo to paskudne ale tez niezbyt zaskakujace. Tacy jestescie.
            Swojego celu nie osiagnales. Mnie to ani ziebi ani grzeje. A ty wyszedles na zaklamanego durnia. Znowu.
            • benek231 PS... Do was wszystkich, bauwanow :O) 25.12.18, 07:32
              Jestem za stary na to byscie mogli manipulowac mna z uzyciem waszego wielkiego swieta. Bo raptem, akurat w urodziny Jezusa, zbiera sie wam na "milowanie blizniego" - tak wam dyktuje wasza tradycja. Byscie mogli zaprezentowac swoja dobroc swiatu, byscie mogli pokazac sie przyjaznymi i godnymi przyjmowania w szeroko otwarte ramiona. Byscie poczuli sie naprawde dobrze.
              I to jest OK - macie do tego pelne prawo. Tak jak i do tego by na swoj doroczny gest milosci probowac nabrac tych wszystkich z ktorymi na codzien drzecie koty. Jedyny problem wasz w tym, ze ja nie daje sie wciagac do tej waszej gry i nie mam zamiaru brac udzialu w tym przedstawieniu. To nie jest mja szopka, Najmilsi. I dobrze by bylo by w koncu dotarlo to do was.
              • xiazeluka Re: PS... Do was wszystkich, bauwanow :O) 25.12.18, 15:08
                Drogi SS-Idiotfuehrerze52, my to wiemy. Ty jednak, jako przedstawiciel obcej i wrogiej cywilizacji pozaziemskiej, po prostu nie rozumiesz, że ludzie potrafią wyciągnąć do siebie dłoń ponad bieżącymi podziałami. Na tym polega życie na naszej planecie - nie dąży się do jednomyślności pod dyktando (ten totalitarny stan definiujesz jako demokrację), lecz do balansu sprzecznych interesów. Gdybyś był człowiekiem, byłbyś w stanie może zrozumieć, że ludzie potrafią zachować szacunek i kulturę nawet wtedy, gdy spotykają się na pojedynek.
                • benek231 Re: PS... Do was wszystkich, bauwanow :O) 25.12.18, 20:43
                  Kretynieluko, oczym ty mowisz glupolu? Przeciez ty jestes plynne gowno w ludzkiej skorze.
                  • xiazeluka Re: PS... Do was wszystkich, bauwanow :O) 26.12.18, 20:13
                    Słuszna uwaga: Mła rzeczywiście mówi o czymś.
            • piq brat i bliźni to dla chrześcijanina każdy człowiek 26.12.18, 14:15
              ...stworzony wszak na wzór i podobieństwo Boże, jesteś zatem, Krzysiu, podobny Bogu. Wzorcową matką Boga i człowieka jest Maria, której opiece na twojej trudnej drodze do zbawienia cię polecam. Bóg lubi tych, którzy się z nim borykają jak Jakub, bo ich wiara jest głębsza i bardziej świadoma. Jest również powiedziane: "większa będzie radość z jednego grzesznika, który się nawraca, niż z dziewięćdziesięciu dziewięciu sprawiedliwych, którzy nie potrzebują nawrócenia". W tym samym 15 rozdziale ewangelii Łukasza jest opowieść o powrocie syna marnotrawnego do domu ojca, który zobaczywszy go rozkazuje: "Przynieście szybko najlepszą szatę i ubierzcie go; dajcie mu też pierścień na rękę i sandały na nogi! Przyprowadźcie utuczone cielę i zabijcie: będziemy ucztować i bawić się, ponieważ ten mój syn był umarły, a znów ożył; zaginął, a odnalazł się". Polecam ci uważne przeczytanie tego rozdziału.
              Ja też kiedyś byłem taki jak ty teraz, ale zmądrzałem.
              • benek231 Za glupi jestes by byc takim jak ja :O) 26.12.18, 15:16
                i zawsze takim swlasnie byles glupcem. Inaczej nie zdobylbys sie wczesniej na instrumentalne potraktowanie swoich swietosci - w celu sprawienia mi przykrosci, liczac jednoczesnie na to, ze tego nie zauwaze. Kupa zaklamanego krakowskigo durnia jestes Piqu. Fakt, ze nieco mniejszego obludnika od swego ziomala Du*y.

Oczywiscie i ty i wczesniej Kretynluka nie jestescie w stanie zrozumiec, ba w palach wam sie nie moze pomiescic, ze zostaliscie obnazeni - wy i wam podobni. Choc nie wszyscy katolicy, jako ze wielu to ludzie uczciwi i szczerzy. Wasz stary numer polegal na oglaszaniu zawieszenia broni w Wigilie i zachecaniu wszystkich do przylaczania sie do was. Przez wiele lat na to szedlem i odnosilem sie z szacunkiem do waszego swieta. Pomimo tego, ze od dawna zdaje sobie sprawe z perfidii tego waszego dorocznego numeru, obliczonego na korzysci wlasne (wylacznie).

Ostatnio uznalem jednak, ze bedzie rozsadne byscie ujrzeli wlane prawdziwe oblicza wlasnie tego dnia gdy tak silicie sie na samoprezentacje w samych superlatywach. By moc poupajac pieknem wlasnego wizerunku chodzacych golabkow pokoju, kochajacych wszystkich wokol i zawsze chetnych do niesienia pomocy. Czy ty wiesz matole, ze jedyne zajete miejsce przy stole, dla wedrowca (biedaka) widzialem w domu mojej znajomej, ktora jest ateistka? Wszedzie indziej bylo ono wylacznie symboliczne.

Ty mnie wersetow biblijnych nie czytaj, osle jeden, bo ja mam je gleboko w dupie. Szczegolnie gdy przytacza je jakies antydemokratyczne gowno.

• xiazeluka Re: Za glupi jestes by byc takim jak ja :O) 26.12.18, 16:53
                  "Czy ty wiesz matole, ze jedyne zajete miejsce przy stole, dla wedrowca (biedaka) widzialem w domu mojej znajomej, ktora jest ateistka?"

Śliczny samobój, SS-Idiotfuehrerze52.
                • piq nie jestem taki jak ty, bo od razu widzę... 26.12.18, 18:36
                  ...dwie sprzeczności w twoim wylewie lirycznym: Luka deklarował się jako agnostyk, o ile pamiętam, a nie chrześcijanin, to po pierwsze, a po drugie jakiego to święta wigilię obchodziła uroczyście i tradycyjnie twoja ateistyczna znajoma? Pierwomaja? Zburzenia Bastylii? Możesz podać nazwę tego święta?
                  • benek231 Nie jestes taki jak ja, bo jestes tepak :O) 27.12.18, 16:27
                    A gdybys nie byl antydemokratyczne gowno to pewnie mialbys i troche wyobrazni. Moja ateistyczna znajoma ma katolickiego meza i to ona, jako pani domu i gospodyni, organizuje dla niego wszystkie swieta. Przy tym druga osobe tak dobra jak ona byloby bardzo trudno znalezc.

Deklaracje Kretynaluki to ja starannie olewam, gdyz Kretynluka tak klamie jak mu aktualnie najlepiej pasuje. No i, on takze jest antydemokratyczne gowno.
                    • t_ete Niby nic w tym niezwyklego - ale ... 27.12.18, 16:42
                      benek231 napisał:

> Moja ateistyczna znajoma ma katolickiego meza i to ona, jako pani domu i gospo
                      > dyni, organizuje dla niego wszystkie swieta. Przy tym druga osobe tak dobra jak
                      > ona byloby bardzo trudno znalezc.

W 'normalnym' swiecie.... ateisci szanuja katolikow, katolicy szanuja ateistow. Nikt nikogo nie ewangelizuje. Nikt nikogo nie wykpiwa. Do czyjejs wiary czy nie-wiary - podchodzi sie wrazliwie. Z szacunku dla drugiego czlowieka - po prostu.

Tym bardziej - gdy ludzie tworza udany zwiazek, kochaja sie - to wlasnie tak postepuja.
                      ..................................................................................................................................

Niby w szacunku dla drugiego czlowieka - nic niezwyklego ale ... na Aquanet wydaje sie to wrecz nieprawdopodobne sad

tete
                      • benek231 Re: Niby nic w tym niezwyklego - ale ... 27.12.18, 17:28
                        t_ete napisała:

W 'normalnym' swiecie.... ateisci szanuja katolikow, katolicy szanuja ateistow. Nikt nikogo nie ewangelizuje.
                        Otoz to, kochali sie i to wystarczylo by sie pobrac, bez wnikania w duperele. I tak im zostalo. Ona od wielu lat pracuje dla organizacji pomagajacej bezdomnym i podobnym zyciowym rozbitkom. Wydaje na nich wiecej niz zarabia .Podobnie z poswiecaniem im czasu - bez spogladania na zegarek. No i zaprasza niektorych z nich na rodzinne imprezy typu Wigilia czy Wielkanoc - ale nie tylko.
                        A ateistka jest od urodzenia, tak jak ja - takze nigdy nie wierzyla w te rzeczy. Ona ma swoje poglady a jej maz swoje i jakos nie widza potrzeby ich dyskutowania. Czyli nie ma sporu i nie ma wojen. Jak widac istotnie mozna tak zyc, przy czym zyja ze soba blisko pol wieku. Dla tych naszych forumowych glupkow sa to rzeczy niewyobrazalne.

• piq a to na ścianie pozwoliła mu zostawić?... 27.12.18, 17:03
                      ...I nie wyciera nim podłogi i nie nazywa tępym katolem albo jakoś tak? No patrzcie państwo, nie wszyscy ateiści są podobni do ateisty Patory.
                      • benek231 Alez ty jestes glupi Piqu... :O) 27.12.18, 17:13
                        ...w sam raz jak na antydemokratyczne gowno przystalo.
                    • xiazeluka Re: Nie jestes taki jak ja, bo jestes tepak :O) 27.12.18, 17:35
                      Ateistka organizuje mężowi-katolowi święta religijne? Patriarchat trzyma się mocno. Katol nie mógłby sam zajmować się swoimi gusłami? Przecież wraz z żoną nie lata na miotle na sabaty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka