cepekolodziej 16.01.19, 23:55 Po 23-ej nadawano w telewizji (TVN 24) pieśń żałobną starą w której słowa people streets whisper heart silent my words silence like a cancer grows Czy ktoś - proszę mógłby podać link do ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t_ete Re: Pieśń żałobna - silence 17.01.19, 00:26 cepekolodziej napisał: > Po 23-ej nadawano w telewizji (TVN 24) pieśń żałobną starą w której słowa peopl > e streets whisper heart silent my words silence like a cancer grows > > Czy ktoś - proszę mógłby podać link do ? www.tekstowo.pl/piosenka,simon__garfunkel,the_sound_of_silence.html Oryginalna wersja : www.youtube.com/watch?v=4zLfCnGVeL4 Wersja Disturbed, ktora towarzyszyla pozegnaniu Pawla Adamowicza : www.youtube.com/watch?v=u9Dg-g7t2l4 tete Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Sound of Silence 17.01.19, 00:31 Sound of Silence i inne utwory duetu Simon&Garfunkel ... kochalam od zawsze. Ale wykonanie Disturbed wbilo mnie w ziemie ... tete Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Sound of Silence 17.01.19, 00:37 t_ete napisała: > Ale wykonanie Disturbed wbilo mnie w ziemie ... W Gdansku www.youtube.com/watch?v=qWfF7oTZqe8&list=RDqWfF7oTZqe8&start_radio=1 Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Sound of Silence (Disturbed) 17.01.19, 00:53 Koncertowo : www.youtube.com/watch?v=H3By4DZyTNM Nie zachwycam sie zbyt czesto nowymi wykonaniami. Ale w tym przypadku musze przyznac, ze Disturbed z nieco przykurzonego, balladowego, wyciszonego (ale oczywiscie waznego w mojej muzycznej pamieci) Sound of Silence - zrobil cos tak niezwyklego ... tete Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Sound of Silence (Disturbed) 17.01.19, 01:55 T_ete kocham Cię dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Sound of Silence (Disturbed) 17.01.19, 09:46 cepekolodziej napisał: > T_ete > > kocham Cię > > dziękuję Czasem dreczy mnie jakis filmowy fragment z muzyka, piosenka. Nie pamietam calego filmu, tytulu, rezysera ... probuje odgrzebac z pamieci nazwisko aktora/aktorki... przeszukuje filmweb, imdb, grafiki gooogla, czytam filmowe fora dyskusyjne - i gdy wreszcie udaje mi sie cos znalezc -jakis slad - jestem szczesliwa jak pies, ktory wytropil slad. Macham ogonem Tak znalazlam kiedys 'pubowe' wykonanie Raglan Road zapamietane z zabawnego (lecz malo eksploatowanego przez TV) filmu 'The MatchMaker' z 1997. www.youtube.com/watch?v=kDkkf_6YC8A To dlatego wczoraj blyskawicznie zareagowalam na Twoja prosbe o link. I ciesze sie, ze mogles przeczytac tekst, posluchac muzyki. tete Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: Sound of Silence (Disturbed) 17.01.19, 06:31 pretty bad, pretty tasteless music does not matter what. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang facet śpiewa acapella 17.01.19, 12:32 więc nie jest to żaden The Disturbed... David Draiman z Chicago Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: facet śpiewa acapella 17.01.19, 12:59 boomerang napisał: > więc nie jest to żaden The Disturbed... David Draiman z Chicago David Draiman wokalista zespolu Disturbed. Ale dziekuje za sprostowanie. tete Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Pieśń żałobna - silence 17.01.19, 16:40 Znałem tę melodię, ale nie pamiętałem skąd. Byłem przekonany, że to stare, że właśnie - żałobna pieśń. Chciałem mieć tekst. W necie znalazłem drugą wersję ostatniej zwrotki. And the people bowed and prayed To the cellphone God they made And the screen flashed out its warning With the text that it was forming And the text said the words of the prophets Are written on their Facebook walls And no one calls To hear the sounds of silence W TVN24 śpiewane, mam wrażenie - bez towarzyszenia jakichkolwiek instrumentów Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Pieśń żałobna - silence 17.01.19, 16:47 Hehehe... „ their Facebook walls” Pardons cepie ale nie mogłam się powstrzymać by nie dać upustu radości,., mimo smutku Z uszanowaniem kalka Odpowiedz Link Zgłoś