Dodaj do ulubionych

Opowiesc wigilijna Dickens

15.12.19, 06:10
Przeczytajcie ja sobie, w szczególnści dedykuję tzw perle roztocza.
Jednak sądzę, że nie przeczyta i dalej będzie udawał, ze nikogo nie skrzywidził,
a sam jest dkrzywdzony, nadal będzie zatwardzaiły i głuchy
i nadal będzie myślał wyłącznie o samym sobie.

Jak wielu zresztą.

I jak ty usiadziesz do wigilijnego stołu, mając to miejsce dla wedrowca wg tradycji przygotowane?
Wiedząc, czegoś pozbawił kogoś, kto był zwyczajnie - łatwowierny.

Bedziesz wyłącznie jadł?
"Dzieciątko" - będzie "między wami" i "Cicha noc, święta noc"?
Będziesz się rozczulał nad sobą, jak sądzę.

Jesteś jedyną istotą jaką znam, która zrobiła tyle zła.
Jeśli wierzysz, jak deklarujesz, nie masz argumentu
na swoją obronę. A miałeś tyle szans.

Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Opowiesc wigilijna Dickens 15.12.19, 09:12
      Cnotą adwentu jest pokora, dlatego noszę wiadra wody z moich kanistrów ogrodowych i używam ich do celów domowych. Szukam wieprzowiny z wirusem ASF do spożycia w szacunku dla chorego zwierzęcia. I mam jeszcze dziesięć sposobów, żeby czuć się szczęśliwym i uszczęśliwiać innych bez potrzeby zakupów..
    • rumia100 Re: Opowiesc wigilijna Dickens 15.12.19, 21:34
      Tak przewidywalny! smile Będzie czekał, aż wątek spadnie i znowu wchrzani własny dziwotwór.
      Odkrycie prawd, może coś z polityki? jakieś mordestwo? moze jeszcze jakaś rura - "trzasła" - miałam nadzieję, że w jakiejś angedocie np Dudek (kabaret) "nie bądź pan rura i nie pękaj pan, wężykiem, Jasiu, wężykiem!",
      jakiś morderca/cy, pedofil, feminazistki, albo "poprawnie" feministki. Poczeka.
      Przeniesie się na inne forum, na którym jest "podziwiany".
      Jest dobry w czekaniu. Potem napisze, że był - nie - "stał w Europejskim" smile a "stał" - no, oszczędzę.

Adwent to szczególny czas i nie wydaje mi sie niczym dziwnym, że w tym czasie, do kogos, kto jak rejtan broni
      chrześcijańskich wartości, można zwrócić się JAKOŚ ŻEBY ZAŁAPAŁ, że ten czas, to nie pochłanianie niebotycznych ilości jedzenia - i wody ognistej ale - czas zamyślenia, kontemplacji, refleksji!

I co? NIC?

Wszyscy w hipermarketach albo on-line KUPUJĄ, żeby zatkać dzioby swoich bliskich prezentem albo po prostu forsą? Na tym polega "Cicha noc, święta noc"?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka