Dodaj do ulubionych

Oto Ameryka

29.02.20, 09:52
Kiedyś, za komuny jeszcze, był film pod tym tytułem. Tytuł nasunął mi się po przeczytanie pewnej wypowiedzi księdza Richarda Bucciego, który był w wywiadzie powiedział, że chociaż wykorzystywanie jest "okropną rzeczą" porównanie aborcji i pedofilii jest niesprawiedliwe, ponieważ więcej dzieci zostało usuniętych niż wykorzystanych.
"Przecież nie można porównywać moralnie tych dwóch kwestii - aborcji oraz pedofilii. Pedofilia nikogo nie zabija. Aborcja już tak" - stwierdził duchowny.

Słowa księdza wywołały niemałą burzę i oburzenie wśród wielu osób.

www.opowiastka.com/opowiastki/pedofilia-nikogo-nie-zabija/
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Oto Ameryka 29.02.20, 10:12
      Bez słowa protestu akceptuję przejechanie mnie przez zakonnicę w ciąży i dotyk księdza..
      • sinevajirapag Re: Oto Ameryka 29.02.20, 10:25
        qwardian napisał:

> Bez słowa protestu akceptuję przejechanie mnie przez zakonnicę w ciąży i dotyk
        > księdza..
        >
        Fuj, fuj, Qwardianie. Dotyk księdza musi być obrzydliwy.
        • qwardian Re: Oto Ameryka 29.02.20, 10:39
          Ale dodam kilka słów przestrogi. Każdy, kto dobrałby się do mojego napletka z nożem, skończyłby w piecu..
          • sinevajirapag Re: Oto Ameryka 29.02.20, 10:58
            qwardian napisał:

> Ale dodam kilka słów przestrogi. Każdy, kto dobrałby się do mojego napletka z n
            > ożem, skończyłby w piecu..
            >
            Mniemasz, że znalazłby się chętny na zabawę z tym flakiem po kaszance? smile
            • qwardian Re: Oto Ameryka 29.02.20, 11:07
              Nie ma większych ekspertów w tej dziedzinie niż rabini. Naprawdę tak źle wygląda? Podglądasz mnie przez kamerkę. No cóż zdaję się na Twoją opinię..
              • sinevajirapag Re: Oto Ameryka 29.02.20, 11:41
                qwardian napisał:

> Nie ma większych ekspertów w tej dziedzinie niż rabini. Naprawdę tak źle wygląd
                > a? Podglądasz mnie przez kamerkę. No cóż zdaję się na Twoją opinię..
                >
                Posłużyłem się logiką, która mówi, że takie bzdury, jakie wypisujesz, są dziełem sflaczałych fajfusów.
                • qwardian Re: Oto Ameryka 29.02.20, 11:54
                  Nie wstydź się, jeżeli Cię to kręci to wywalę pod kamerkę całe jajka..
    • benek231 Re: Oto Ameryka 29.02.20, 18:03
      sinevajirapag napisał:

> "Przecież nie można porównywać moralnie tych dwóch kwestii - aborcji oraz p
      > edofilii. Pedofilia nikogo nie zabija. Aborcja już tak"
      - stwierdził duchowny.
      **
      No i niewatpliwie mial racje, chyba ze trafil na pedofila-morderce. Rownie dobrze mozna powiedziec, ze i gwalt nie zabija, w przeciwienstwie do aborcji.

Czlowieku, ci religianci maja nieprawdopodobnego zayoba na punkcie tzw. "zycia napoczetego". A dla mnie taki ktos kto stawia znak rownosci pomiedzy szczesciem kobiety a zyciem kilkutygodniowego zarodka, to skrajny zwyrodnialec. Bardzo chory na umysle sukinsyn.

• sinevajirapag Re: Oto Ameryka 29.02.20, 19:23
        To jak dla mnie. Z resztą koncowa wypowiedź stawia kropkę nad "i"

”Kiedy mówi, że pedofilia nie zabija ludzi, cóż, najwyraźniej nie rozumie. Powinien był przyjść do budynku państwowego i wysłuchać zeznań, ponieważ jest wiele ofiar, których już nie ma wśród nas. Te zranione głosy, które słyszałem – ukradli im dzieciństwo. Praktycznie zniszczyli życie. A teraz słyszymy, że są szczęściarzami, ponieważ wciąż żyją! ” – powiedziała jedna z ofiar pedofilii.
      • felusiak1 Re: Oto Ameryka 29.02.20, 20:05
        No dobrze. Ona jest szczesliwa w ciazy. Bedzie chlopiec a Wiesiek jest taki kochany, opiekuńczy.

Wiesiek rzucil ją dla Baski. To qrwa. I co ona ma teraz jego bachora donosić. Jest nieszczęsliwa.
        Ale jest w ósmym miesiacu. Zdecydowała się zapobiec nieszczesciu. Jutro idzie na zabieg i znowu bedzie szczęsliwa.
        • benek231 Re: Oto Ameryka 29.02.20, 21:40
          felusiak1 napisał:

> No dobrze. Ona jest szczesliwa w ciazy. Bedzie chlopiec a Wiesiek jest taki koc
          > hany, opiekuńczy.
          >
          > Wiesiek rzucil ją dla Baski. To qrwa. I co ona ma teraz jego bachora donosić.
          > Jest nieszczęsliwa.
          > Ale jest w ósmym miesiacu. Zdecydowała się zapobiec nieszczesciu. Jutro idzie na zabieg i znowu bedzie szczęsliwa.
          **
          Obawiam sie, ze i na tym polu jestes za krotki.
          • felusiak1 Re: Oto Ameryka 29.02.20, 21:57
            Obawiam się, ze napisaleś aby odwarknąć. Jak pies kiedy zabiera się mu miske.
            Innymi słowy nic nie napisales. Pewnie z prostej przyczyny. Nie zrozumiałeś. Ale jak poprosisz to ci wytlumaczę.
            • benek231 Re: Oto Ameryka 29.02.20, 22:35
              felusiak1 napisał:

Nie zrozumiałeś. Ale jak poprosisz to ci wytlumaczę.
              **
              Nie twierdze, jak ty, ze pozjadalem wszystkie rozumy, wiec mozliwe, ze czegos nie zrozumialem. Zatem bede wdzieczny jesli mi wytlumaczysz.
              • felusiak1 Re: Oto Ameryka 01.03.20, 00:47
                To jest glebszy aspekt filozoficzny i moralny a takze naukowy. Nie ulega watpliwości, ze życie zaczyna sie od momentu zaplodnienia. Biologia. Empirycznie udowodnione jednak z przyczyn czysto politycznych biologia jest w tym aspekcie kompletnie ignorowana. Cierpi również etyka i moralność. Aborcja jest i nieetyczna i niemoralna ale jest legalna co do pewnego stopnia zwalnia z moralności szczególnie kiedy wmawia się ludziom, ze płód to nie jest czlowiek a nawet, ze nie jest to zycie ludzkie. Szczęście kobiety jest zatem nadrzedne. I tu wkraczamy w sferę relatywizmu. Jakie i kogo jeszcze szczescie winno uzyskac status nadrzednego? Dlaczego zabójca kobiety w 6 tygodniu ciazy odpowiada za dwa morderstwa, matki i plodu.
                Interesowalo mnie twoje zdanie na temat aborcji w ósmym miesiacu dla szczescia kobiety.
                Czy osoby przeciwne temu szczesciu w tej konkretnej sytuacji tez sa skrajnymi zwyrodnialcami i chorymi na umysle zwyrodnialcami?
                • benek231 Re: Oto Ameryka 01.03.20, 15:13
                  felusiak1 napisał:

> To jest glebszy aspekt filozoficzny i moralny a takze naukowy. Nie ulega watpli
                  > wości, ze życie zaczyna sie od momentu zaplodnienia. Biologia. Empirycznie udow
                  > odnione jednak z przyczyn czysto politycznych biologia jest w tym aspekcie komp
                  > letnie ignorowana. Cierpi również etyka i moralność. Aborcja jest i nieetyczna
                  > i niemoralna ale jest legalna co do pewnego stopnia zwalnia z moralności szczeg
                  > ólnie kiedy wmawia się ludziom, ze płód to nie jest czlowiek a nawet, ze nie j
                  > est to zycie ludzkie. Szczęście kobiety jest zatem nadrzedne. I tu wkraczamy w
                  > sferę relatywizmu. Jakie i kogo jeszcze szczescie winno uzyskac status nadrzed
                  > nego? Dlaczego zabójca kobiety w 6 tygodniu ciazy odpowiada za dwa morderstwa,
                  > matki i plodu.
                  > Interesowalo mnie twoje zdanie na temat aborcji w ósmym miesiacu dla szczescia
                  > kobiety.
                  > Czy osoby przeciwne temu szczesciu w tej konkretnej sytuacji tez sa skrajnymi z
                  > wyrodnialcami i chorymi na umysle zwyrodnialcami?
                  **
                  Felusiaku, powyzej nie znalazlem niczego czego nie znalbym i rozumial wczesniej. Zatem czy po prostu zapomnialo ci sie o tym...(?)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka