IP: *.am.poznan.pl 28.10.04, 09:53
Nie da się ukryć, że Polsce dostarczają gaz i ropę z Rosji, firmy które nie
mają ani kawałka rury.Rury są bowiem własnością Rosji i Białorusi. Na dodatek
te firmy wcale, a wcale nie muszą mieć zgody właścicieli rur aby nimi
przesyłać ropę i gaz do Polski. Te firmy nic a nic nie zależą od Rosji , one
po prostu mówią Rosji i Białorusi teraz ja waszymi rurami prześlę gaz i ropę
do Polski !
Obserwuj wątek
    • Gość: Dowód Re: bez rury IP: *.am.poznan.pl 28.10.04, 09:58
      Post wyżej jest niezbitym dowodem na to, ze pośrednik bez rury nic ale to nic,
      nie zależy od FSB !!!!
    • Gość: Bez FSB Re: bez rury IP: *.am.poznan.pl 28.10.04, 15:59
      Wyborażmy sobie, ze chcielibyśmy przesyłać ruską gazrurą przez Rosję gaz z
      Turkmenii do Polski , buha ha, ha !!!
      • Gość: z rurą Re: bez rury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 05:41
        ale z ciebie jołop poznański
        gdyby rury były własnością jakichś firm,to czy wyobrażasz sobie
        aby płynął nimi gaz innych dostwaców?

Tylko tych firm
        a innych za opłatą

• Gość: jełop poznański Re: bez rury IP: *.am.poznan.pl 29.10.04, 07:07
          ja tam jestem wsiok, na dodatek głupi wsiok, bo wiem , ze rura ma okresloną
          średnicę i można nią przesyłać tylko określoną ilość, nigdy więcej, zatem
          dopuszczę do rury za opłatą , jeżeli sam jej nie będę mógł w 100% wykorzystać.
          Jeśli mam swoją rurę i swoją ropę to zyskuję marżę produktową i przesyłową, nie
          potrzebuję do tego pośrednika , bo pośrednik musi przecież swoje zarobić, a po
          co mam sam rezygnować z marży za przesył na rzecz nie swoją ? Nie słyszałem aby
          Rosja bawiła się w działalność filantropijną na rzecz polskiej gospodarki.
          • Gość: filantrop Re: bez rury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 07:38
            >Nie słyszałem aby
            > Rosja bawiła się w działalność filantropijną na rzecz polskiej gospodarki.

A niby dlaczego miałaby się bawić?

• Gość: Jełop Re: bez rury IP: *.am.poznan.pl 29.10.04, 07:45
              No skoro rezygnuje ze swojej marży za przesył na rzecz prywatnego pośrednika ,
              to widocznie się bawi( czytaj rezygnuje z dodatkowego zysku). Jest oczywiście i
              taka mozliwość, że Polska płaci pośrednikowi więcej niż Rosji , która ma ropę
              i rury , ale z tego by wynikało, ze Polska przepłaca na rzecz prywatnego
              pośrednika a takiej rzeczy nie śmiałbym zarzucić "naszemu rządowi" !
        • Gość: Opłata Re: bez rury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 13:50
          za opłatą !
          I tak przez przypadek, Polska za żadną opłatą nie może rosyjskimi rurami do
          Polski sprowadzić gaz turkmeński tańszy od rosyjskiego o 60% w tym połowa
          płatna w towarze !!
          I dlatego nawet za opłatą zadną rurą rosyjską bez zgody FSB nic nie popłynie !
          Zatem cypryska J&S i szwajcarska firma Petroval ( Petro vladimr Ałganov) ,żadną
          miarą nie są firma FSB. To ja się głupio pytom , czy Polska kupuje ropę
          cypryjską. lub szwajcarską bo nam w telewizji wmawiają., że kupujemy rosyjską.
          Na koniec radzę przyjrzeć się co dzieje się z cłem za tę ropkę kupowaną przez
          Orlen od J&S i Petrovalu !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka