Dodaj do ulubionych

Rejestr jutuberów

• qwardian Re: Rejestr jutuberów 08.02.22, 16:05
      Warzecha i Semka są OK, reszty nie da się słuchać. YT kiedyś był otwarty, dzisiaj pocięty nożyczkami cenzora..
    • benek231 Rejestr jutuberów i nie tylko :O) 08.02.22, 20:04
      oleg3 napisał:

> To przekracza wyobraźnię.

**
      Twoja najwyrazniej przekracza, nie mam watpliwosci co do tego. A ja wam od lat mowie, ze popieracie bande wyjatkowo perfidnych skurwysynow, no ale ty ze swoimi kolegami (Perla, Kretyn, Institoris) zapatrzeni bliscie w tych klero-faszystow jak w przenajswietsza panienke. Nic do was nie trafialo, zadne argumenty. Jesli juz decydowaliscie sie na polemike to wylacznie udawana i zmierzajaca do wyrolowania przeciwnika (nie rozmowcy) wszelkimi metodami. Z powodu tego zadurzenia sie w PiSie byliscie slepi i glusi na wszelkie uzasadnione i krytyczne uwagi i komentarze czynione pod adresem pisiorow. Przez 6 lat, Oleg - przez 6 lat utrudnialiscie mi zycie na tym forum, z powodu PiSu.
      A teraz komentujesz ich poczynania, ze to "przekracza wyobraznie". Zupelnie jakby istotnie mialo chodzic o zachowania samej KRRiT a nie calego PiSu, choc to pisiory sa tu glownym winowajca. To oni snia o totalitarnym panstwie, to oni chca wziac wszystkich za morde i wszystkich kontrolowac, zgodnie ze standardami ktorych ten konus wyucy sie w PRLu.

Ale mam dla ciebie jeszcze cos...

Ludzie Ziobry chcą decydować o prywatnych firmach. Biznes w państwie PiS

Maciej Gajek, Dariusz Cwiklak
      Data publikacji: 07.02.2022, 09:00

Prokurator i sąd będą decydować, co jest dobre a co złe dla spółki. To rozwiązanie nieznane w demokratycznych krajach. Do czego doprowadzi? PiS będzie miało narzędzie do grożenia prywatnemu biznesowi i pozyskiwania pieniędzy np. na kampanię wyborczą. Jak to może wyglądać przekonali się już Leszek Czarnecki i Zygmunt Solorz.

Możesz nie mieć nic wspólnego z państwowymi pieniędzmi, ale przyjdą politycy i powiedzą: „nam by się podobało, gdybyś dofinansował naszą kampanię wyborczą, wtedy nie postawimy Ci zarzutów, że źle zarządzasz własnym biznesem”.

Ostrzega przed tym prof. Michał Romanowski, prawnik, specjalista w zakresie prawa handlowego. Rozmowę z nim można przeczytać w najnowszym „Newsweeku”.

– Skala zagrożenia jest niesamowita, dotkniętych tym może być około 500 tys. spółek prawa handlowego. Każda ma iluś członków zarządów, rad nadzorczych, pracowników i doradców, razem to dotyczy wielu milionów ludzi – mówi prof. Romanowski. – Jeżeli zostanie usankcjonowane określanie przez prokuraturę i sądy, co leży w interesie spółki, a co nie, to będzie to ewenement w skali światowej. Trochę tak jakby sędzia na boisku na meczu piłki nożnej zaczął zastępować trenera i mówi „macie grać tak albo tak”.

To będzie rozwiązanie systemowe. Staniemy się – już bez żadnych wątpliwości – państwem autorytarnym. A obecna władza autorytarne zapędy wobec biznesu prezentowała już nie raz.

Najsłynniejszą ofiarą stał się Leszek Czarnecki – jego historię także opisywaliśmy w „Newsweeku”. Jak twierdzi, spotkał się z Markiem Ch., ówczesnym przewodniczącym Komisji Nadzoru Finansowego. Ch. ostrzegł nawet Czarneckiego – jak gdyby nigdy nic – żeby był spokojny, bo w gabinecie są „szumidła” i nikt niczego nie nagra. Rzeczywiście, jeden z dyktafonów, które miał w kieszeni Czarnecki nie zadziałał. Ale drugi, stary analogowy, nagrywający na taśmę – zadziałał idealnie. Chrzanowski przedstawił mu propozycję „ochrony” jego biznesu”. Albo zapłacisz naszemu człowiekowi określoną kwotę, albo przejmiemy Twój bank za złotówkę. Kwota pojawiła się na karteczce podanej Czarneckiemu: 1 proc. kapitalizacji. Jak twierdzi biznesmen – wtedy było to 40 mln zł.

Czarnecki rozmowę upublicznił. Wybuchła afera, a Ch. stracił stanowisko i nawet dostał zarzuty. Ale nie wydarzyło się wiele więcej, bo sprawa nadal się toczy.

Za to Leszek Czarnecki stracił ostatecznie swój bank, a sam mieszka za granicą. Przed służbami uciekał w bagażniku samochodu żony.

Inny przykład „biznesu w państwie PiS” to właściciel Polsatu Zygmunt Solorz-Żak, o którym opowiadamy w tym odcinku. Jego historię także opisujemy w najnowszym „Newsweeku”.

www.newsweek.pl/biznes/ludzie-ziobry-chca-decydowac-o-prywatnych-firmach-biznes-w-panstwie-pis/ebv1kky

Jesli pisiorom uda sie planowana dyktaturka to dzieki tobie Oleg3, oraz twoim kolegom "wolnosciowcom".
      • oleg3 Re: Rejestr jutuberów i nie tylko :O) 09.02.22, 09:11
        > Ludzie Ziobry chcą decydować o prywatnych firmach. Biznes w państwie PiS

Ty niczego nie czytasz, ale podrzucę ci link
        www.salon24.pl/newsroom/1184304,prawie-final-sprawy-o-ktorej-pisalismy-miroslaw-cieluszecki-prawomocnie-niewinny

www.salon24.pl/newsroom/1183838,wg-prokuratury-oszukal-sam-siebie-on-skrzywdzony-sie-nie-czuje-ale-moze-isc-siedziec

Przedsiębiorca został oskarżony o to, że miał oszukać prezesa spółki. Rzecz w tym, ze owym prezesem był… on sam. W kwietniu Sąd Okręgowy przedsiębiorcę uniewinnił stwierdzając, że nie można oszukać samego siebie. Ale prokuratura podległa ministrowi Ziobrze złożyła apelacje. To „odprysk” kuriozalnego procesu, który toczy się już od prawie dwudziestu lat.
        • benek231 Rejestr jutuberów i nie tylko :O) 09.02.22, 15:48
          Co ty mi tu peprzysz, czlowieku. Mnie chodzi o to, ze przez lata popierales PiS a ostatnio, gdy juz grunt zaczyna palic im sie pod nogami, usilujesz przesiasc sie z tramwaju PiS do tramwaju Obiektywnosc(?)

Probuj probuj. Ale dla mnie i tak zawsze bedziesz pisior, oraz antydemokratycze gowno. Tak jak twoi antydemokratyczni koledzy.Trzeba wypijac piwko wlasnej produkcji.

oleg3 napisał:
          • oleg3 Re: Rejestr jutuberów i nie tylko :O) 09.02.22, 16:12
            Krzysiu! Przez całe życie byłem tresowany (wychowywany) tak, by ustępować osobom słabszym. Czy to fizycznie czy intelektualnie. Staruszkom (ten straszny patriarchat i męski szowinizm) zwalniamy foteliki w tramwaju, wiejskich głupków traktujemy z powagą . Ale wiesz co? Po latach lektury GW zrobię coming out. W doopie mam kretynów, durniów, oregońskich filozofów i wszystkich niepełnosprawnych umysłowo.

benek231 napisał:

> Co ty mi tu peprzysz, czlowieku. Mnie chodzi o to, ze przez lata popierales PiS
            > a ostatnio, gdy juz grunt zaczyna palic im sie pod nogami, usilujesz przesiasc
            > sie z tramwaju PiS do tramwaju Obiektywnosc(?)
            • benek231 Rejestr jutuberów i nie tylko :O) 09.02.22, 19:41
              oleg3 napisał:

W doopie mam kretynów, durniów, oregońskich filozofów i wszystkich niepełnosprawnych umysłowo.

**
              Widze, ze masz bardzo pojemna dupe. Jest w co kopac.

Ale nie uda ci sie wyskoczyc z piorek pisiora, jak gdyby nigdy nic. Gdyby to mialy byc nawet ostre polemiki to wszystko byloby w porzadku - szanuje roznice pogladow. Moglbys sobie wyskakiwac. Ale wy, czyli takze ty, jako pisiory, przez lata usilowaliscie mnie niszczyc i zniszczyc, wykopac z tego forum. Co dalekie jest od jakiejkolwiek dyskusji. I tego ci nie zapomne, ty koscielna kurwo. Jak i twoim kolezkom - autorytarnym rojom.
              • benek231 Rejestr jutuberów i nie tylko :O) 10.02.22, 16:26
                benek231 napisał:

> oleg3 napisał:
                >
                > W doopie mam kretynów, durniów, oregońskich filozofów i wszystkich niepełnospra
                > wnych umysłowo.
                >
                > **
                > Widze, ze masz bardzo pojemna dupe. Jest w co kopac.
                >
                > Ale nie uda ci sie wyskoczyc z piorek pisiora, jak gdyby nigdy nic. Gdyby to mi
                > aly byc nawet ostre polemiki to wszystko byloby w porzadku - szanuje roznice po
                > gladow. Moglbys sobie wyskakiwac. Ale wy, czyli takze ty, jako pisiory, przez l
                > ata usilowaliscie mnie niszczyc i zniszczyc, wykopac z tego forum. Co dalekie j
                > est od jakiejkolwiek dyskusji. I tego ci nie zapomne, ty koscielna kurwo. Jak i
                > twoim kolezkom - autorytarnym rojom.

*** Korekta

mialo byc autorytarnym ryjom
                • oleg3 Re: Rejestr jutuberów i nie tylko :O) 11.02.22, 11:04
                  benek231 napisał:

> *** Korekta
                  > mialo byc autorytarnym ryjom

Nie ma forum gorliwszego propagatora zamordyzmu, niż ty Kretynie. Jednoosobowo orzekasz - bez odwołania - kto jest demokratą, a swoje pomysły gotów jesteś realizować metodą Pol Pota. Dedykuję ci wiersz

Rozwijajcie się w marszu!
                  Nadmiarowi słów zróbmy pauzę.
                  Uciszcie się wieczne gaduły!
                  Bo słowo ostatnie,
                  ma dzisiaj
                  towarzysz Mauzer.
                  Dość mamy prawa starego,
                  Przez Adama danego i Ewę.
                  Pogonimy kobyłę historii,
                  Lewa!
                  Lewa!
                  Z lewej!
          • xiazeluka Re: Rejestr jutuberów i nie tylko :O) 09.02.22, 17:04
            "Ale dla mnie i tak zawsze bedziesz pisior, oraz antydemokratycze gowno."

A wiesz, Kretynie52, że dla innych zawsze będziesz kretynem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka