Dodaj do ulubionych

Emanuelle i Samantha

16.04.23, 00:59
Samantha Geimer i Emanuelle Seigner rozmawiają.

Samantha: „Nie czułam się dzieckiem, mając 13 lat. W tamtym czasie cała masa nastoletnich dziewcząt marzyła o wylądowaniu w domu Jacka Nicholsona i uprawianiu seksu z pierwszym facetem, jakiemu wpadną w ręce. To, co się stało, nigdy nie było dla mnie wielką sprawą”.

Emanuelle: „W wieku 14 lat poznałam pewnego fotografa i zaczęłam z nim sypiać. Wówczas wszystkie modelki tak robiły, a seks był naturalną częścią życia”.

Samantha: „W czasach mojej młodości uprawiało się go rekreacyjnie, jak każdą inną czynność. Nie było w tym nic świętego ani złego".
Obserwuj wątek
    • esteemiriam Re: Emanuelle i Samantha 16.04.23, 01:00
      ...trochę wcześnie rozpoczęły ale fajnie, że rozmawiają. Może zobaczymy film Polańskiego "The Palace". Osobiście jestem b. ciekawa tego obrazu smile
    • boomerang Re: Emanuelle i Samantha 16.04.23, 04:02
      a jak tam z twoim francuskim?
      • qwardian Re: Emanuelle i Samantha 16.04.23, 12:59
        Nieprzyzwoite zadawać tak intymne pytania..
    • perla_z_roztocza Re: Emanuelle i Samantha 16.04.23, 12:17
      świat filmu tworzą psychopaci, zboczeńcy, socjopaci, degeneraci, kurwy, nierzadko też pederaści, pedofile, świry, alkoholicy, narkomani, szmaty, i tym wielu podobnych.
      Enuncjacje tych dwóch starych dewiantek są bez znaczenia, szczególnie wobec prawa.
      Jedyne dobro jakie może płynąć z rozwoju sztucznej inteligencji to to, że wyeliminuje ona raz na zawsze reżyserów, aktorów i aktorki, scenarzystów, operatorów , i w ogóle całą tą filmową hałastrę właśnie.
      • qwardian Re: Emanuelle i Samantha 16.04.23, 12:57
        Lubię Dokument TVP, lubiłem Russia Today Documentary, zdjęty z Orange. Aktor, ani reżyser nie może być normalnym człowiekiem, bo tworzy iluzję. Filmy amatorów na You Tube są w lepszej jakości 60 frame per second, niż tradycyjna TV, odtwarzają lepszą jasność o zmroku i nocy, mają lepszy dźwięk, głośniki doznają wzmożenia, że trudno nad nimi zapanować. Kto wyjaśni, dlaczego profesjonalny sprzęt w filmach jest bezbarwny..
        • perla_z_roztocza Re: Emanuelle i Samantha 16.04.23, 16:33
          qwardian napisał:

> Kto wyjaśni, dlaczego profesjonalny sprzęt
          > w filmach jest bezbarwny..

faktem jest, że dziś każdy robi filmy i zdjęcia, i to w milionowych ilościach.
          Swoją drogą ciekawe jest kto to wszystko będzie oglądał?
          To przypomina pamiętniki pensjonarek, które niby były pisane do celów osobistych ale jednak z myślą, że inni przeczytają.
          Kobiety robią zdjęcia głównie sobie. Na 10 zrobionych 9 kasują, zostawiając te "najlepsze" w nadziei, że ktoś to zobaczy, choćby po ich śmierci.
          Ja jestem wyjątkiem. Moja komórka służy li wyłącznie do zarabiania pieniędzy a nie do głupot zdjęciowych czy filmowych.
          Zresztą, mój aparat jest klawiszowy, zdjęć i filmów nie robi.
          Ludzie się dziwują, że nie mam ajfona, czy jak to się tam nazywa. Ale gdyby się dowiedzieli ile kasy mój skromny tel. zarobił to by zawyli.
          Niemniej można mnie wkurwić wysyłając mi jakieś zdjęcia na mejla lub nakłaniając do oglądania właśnie.
          • qwardian Re: Emanuelle i Samantha 16.04.23, 18:39
            Ale niektóre filmy amatorskie są fajne i prezentują zwykły dzień, np. ten powrót z pracy do domu wieczorem na motocyklu, przed wypasionym telewizorem wczuwam się jakbym tam był. Jakość sporo lepsza od hollyłódzkich, wystarczy jeden klik, żeby się o tym przekonać. I tak sobie wędruję po świecie wieczorkami..

• esteemiriam Re: Emanuelle i Samantha 16.04.23, 19:09
              Jak zwykle, jesteś ohydni. Nie musicie pokazywać, że potraficie być jeszcze bardziej ohydni.
              Szykiem perłowym, tu się rozchodzi o kasę właśnie, a nie o to, żeby panie sobie ucięły pogawędkę.
              Bo jeśli nie uda się stworzyć atmosfery, która bedzie mniej skondensowana, to forsę wydaną na film - diabli wezmą,
              i tu już, sądzę, producent wyszedł z inicjatywą, bo forsa musi zwrócić się właśnie, nie zaleznie od tego czy srodowisko jest "normalne" czy też nie. Z ta normalnością jest jak z prawdą, Platon i Arysto napisali tomy na ten temat. Czym jest normalnośc - w każdy razie te hece, które oni tam tego ten - normalnymi nie są. Jednak wrócę do tematu bardzo istotnego: wydano mnóstwo forsy, w tym forsy polskiej na ten film z PISF, tak prezes go dofinansował smile i trzeba, żeby się zwrócił.
              Takie są odwieczne prawa biznesu, proszę was. A film, teatr, literatura, kreacja biznesem jest! A nie konfesjonałem.
              • esteemiriam Re: Emanuelle i Samantha 16.04.23, 19:10
                Errata: niezależnie.smile itd
              • qwardian Re: Emanuelle i Samantha 16.04.23, 20:08
                Facet, który się charakteryzuje podkreślając dolne brwi, albo pudrując przed lustrem nie może być normalny, po takim zabiegu straciłbym do siebie szacunek. Nie pozwoliłbym fryzjerowi dotknąć własnej głowy, jednak z racji, że mam cholernie gęste włosy twarde jak sznurki, które szybko rosną, tnę je maszynką do strzyżenia psów, zabawne urządzenie, które smaruję olejem do łańcuchów rowerowych.
                • qwardian Re: Emanuelle i Samantha 16.04.23, 21:35
                  Mowa oczywiście o dolnych rzęsach pod oczyma. Clint Eastwood barwił również te nad oczyma, to stwierdzam z wielkim smutkiem..
    • benek231 Z twoja pacyna Perla „dyskusja” ruszyla :O) 17.04.23, 05:22
      ty antydemokratyczne gowno. Dosc slamazarnie rozmawia ci sie z sama soba, niemniej jakos „wam” sie to klei.

esteemiriam napisała:
      • boomerang Re: Z twoja pacyna Perla „dyskusja” ruszyla :O) 17.04.23, 07:16
        twój francuski jest tragiczny, Krzyżtopie
    • esteemiriam Re: Emanuelle i Samantha 17.04.23, 08:55
      Grupa osob, ktora odezwala sie, przydałaby wam się klatka i drzewo. Żałosne, co piszecie i jak. "Oczyma" on pod oczyma... Clint Eastwood też... pod oczyma, prawa charakteryzacji - szkoda słów
      Nie pod oczyma, tylko sułek Markowski jeszcze to jakoś tłumaczy..., ale kto traktuje go powaznie... Pod oczami. Tak, jak pod nogami, stopami, nie pod stopyma, pod nogyma. No to - z tym olejem do silników w szczecinie włosów, tym, co i jak piszesz, razem z kangurem udawanym, który wraca - pasujesz do pełnego obrazu troglodyty.

smile))))))
      • boomerang Re: Emanuelle i Samantha 17.04.23, 10:14
        z tym olejem do silników w szczecinie

nie w szczecinie, tylko w poznaniu
        • qwardian Re: Emanuelle i Samantha 17.04.23, 10:20
          W sumie to nie miałem wczoraj nastroju do dyskusji o żydowskim pedofilu, bo oglądałem ciekawe filmy z okazji kolejnej rocznicy wyzwolenia Warszawy..
    • polski_francuz Marzenia dzieci a poglady 17.04.23, 19:02
      esteemiriam napisała:

" Samantha: „Nie czułam się dzieckiem, mając 13 lat. W tamtym czasie cała masa nastoletnich dziewcząt marzyła o wylądowaniu w domu Jacka Nicholsona i uprawianiu seksu z pierwszym facetem, jakiemu wpadną w ręce. To, co się stało, nigdy nie było dla mnie wielką sprawą”.

Poglady i odpowiedzialnosc za poglady staja sie powoli w naszej glowie. Z czego wynikaja? Mom zdaniem z tradycji rodzinnej i postepujemy jak Mama czy Tata by postepowali. Czasem jest tez Babcia o silnym charakterze.

Co z tego wynika? Ano, w rodzinach w ktorych i Tata i Mama wychowywali dzieci jest dosc latwo przewidziec ich postepowanie. Troche trzeba odczekac, zanim dziecinstwo i jego szalenstwa mina. Z czasem poglady ewoluja bo mamy wlasne przezycie jak wojna czy emigracja.

A ze nastotolatki marza o seksie z seksownymi mezczyznami...who cares. Kto pamieta sny z dziecinstwa? Kto je stawia na wadze ocen?

PF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka