Dodaj do ulubionych

O siurkach-obszczymurkach

18.01.25, 23:26
"Dilige, et quod vis fac" (Kochaj i czyń, co chcesz)
Kto to rzekł? Ano jeden z ojców Kościoła, św. Augustyn.
Zestawmy to teraz z nagonką i ujadaniem różnych kręgów na Jurka Owsiaka i jego działalność; jego słynne "róbta, co chceta". Tak, do was się zwracam, do was, bezmyślne bydło katolickie. Zwracam się ja, stary AAA: ateista-apostata-antyklerykał, który nie ma obowiązku uczenia WAS podstaw WASZEJ wiary. Powiem więcej, jako heretyk, poganin, bisurmanin prawie, mogę więcej niż WY, wolno mi was kopać, szczypać i głośno wytykać za to, że nie tylko nie przestrzegacie WASZYCH zasad, ale - ba - nawet ich nie znacie. A jeśli nawet znacie, to ich nie rozumiecie, łącznie z Dekalogiem! Zwracam się też do waszych funkcyjnych, samozwańczych strażników moralności, bałwanów z cukiernicami na łbach, snujących słodkie pierdy spod sutanny. Tak, do was mówię, bęcwały na stolcach biskupich. Żaden z was nawet się nie zająknął słowem, gdy stado wrzaskliwych baranów opluwało WOŚP i Jurka Owsiaka. ("Nie mów fałszywego świadectwa...", mówi wam to coś? A przyzwolenie na zło jest także złem. Komu się wyspowiadacie, takim samym bęcwałom?). Dlatego wszystkich tych, tfu, katolików, którzy milczą, miast podnieść raban, za zwykłych mam siurków-obszczymurków.
Obserwuj wątek
    • gandalph Re: O siurkach-obszczymurkach 18.01.25, 23:27
      Jeszcze jedno:

Krótki kurs zasad chrześcijaństwa adresowany polskim, tfu, katolikom.
      Czy AAA (antyklerykał-ateista-apostata) a może i AAAA (...-antychryst) ma wam przypominać zasady WASZEJ wiary, którą - rzekomo - wyznajecie? A wszystko w związku z waszym ujadaniem na WOŚP i Jurka Owsiaka. Tak, do was mówię: siurki-obszczymurki.
      1 List do Koryntian 13
      Hymn o miłości
      1 Gdybym mówił językami ludzi i aniołów, a miłości bym nie miał, stałbym się jak miedź brzęcząca albo cymbał brzmiący.
      2 Gdybym też miał dar prorokowania i znał wszystkie tajemnice, i posiadał wszelką wiedzę, i wszelką [możliwą] wiarę, tak iżbym góry przenosił. a miłości bym nie miał, byłbym niczym.
      3 I gdybym rozdał na jałmużnę całą majętność moją, a ciało wystawił na spalenie, lecz miłości bym nie miał, nic bym nie zyskał.
      4 Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest. Miłość nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą;
      5 nie dopuszcza się bezwstydu, nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta złego;
      6 nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą.
      7 Wszystko znosi, wszystkiemu wierzy, we wszystkim pokłada nadzieję, wszystko przetrzyma.
      8 Miłość nigdy nie ustaje, [nie jest] jak proroctwa, które się skończą, albo jak dar języków, który zniknie, lub jak wiedza, której zabraknie.
      9 Po części bowiem tylko poznajemy, po części prorokujemy.
      10 Gdy zaś przyjdzie to, co jest doskonałe, zniknie to, co jest tylko częściowe.
      11 Gdy byłem dzieckiem, mówiłem jak dziecko, czułem jak dziecko, myślałem jak dziecko. Kiedy zaś stałem się mężem, wyzbyłem się tego, co dziecięce.
      12 Teraz widzimy jakby w zwierciadle, niejasno; wtedy zaś [zobaczymy] twarzą w twarz: Teraz poznaję po części, wtedy zaś poznam tak, jak i zostałem poznany .
      13 Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość.
      Przeczytać, zrozumieć, zakuć, zapamiętać, będzie egzamin. Uprzedzam, egzamin praktyczny, lekko nie będzie. Nie odpuszczę WAM tego.
      A który dalej będzie złorzeczył, dostanie takiego kopa w dudę, że mu się odechce. W tych sprawach nie znam się na żartach i nie znam hamulców. I jeszcze jedno:
      Mnie, jako ateiście, wolno więcej. Ja nie podlegam ograniczeniom takim jak wy. Mnie Dekalog nie dotyczy. To wy macie psi obowiązek go przestrzegać. Mnie wolno was opluwać, kopać, szczypać i dźgać, jeśli łamiecie swoje własne zasady, wam NIE WOLNO. A zwłaszcza macie psi obowiązek przestrzegania najważniejszego z przykazań, mianowicie ósmego:
      "Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu". A to dlatego jest najważniejsze, że z jego łamania bierze się wszelkie zło i wszelkie nieszczęścia tego świata. Wszystkie inne przykazania są tylko pochodną tego jednego, które ma też dalsze strony tego samego medalu:
      - nie kłam
      - nie składaj fałszywych obietnic
      - dotrzymuj tego, co przyrzekłeś/aś
      - cudzołóstwo/wiarołomstwo to nic innego niż złamanie przysięgi
      - złodziejstwo też ma swoje korzenie w łamaniu 8-ego przykazania, takoż zabójstwo
      - pierwsze dwa przykazania to w istocie zakaz celebrowania dla samej celebry, czyli na pokaz.
      Jeszcze coś?
      ...przypomniałem sobie jeszcze coś, co koniecznie trzeba wzmiankować. Mianowicie, kościół katolicki, ale nie tylko, notorycznie "włazi w szkodę" strojąc się w piórka strażników moralności, a mianowicie totalnie zawłaszczając sferę moralności i etyki. W moim pojęciu jest to niedopuszczalne, by jakakolwiek religia zawłaszczała tę sferę - prawem kaduka. Jest to niedopuszczalne m.in. dlatego, że istnieją zupełnie inne propozycje systemów etyczno-moralnych, jak choćby filozofia obiektywizmu Ayn Rand i jej pochodna: etyka egoizmu racjonalnego. (Nie upieram się przy tym systemie, ale zwracam uwagę, że istnieje alternatywa wobec uroszczeń kościoła, synagogi czy meczetu). Jednakże hierarchowie KK bardzo dobrze wiedzą, gdzie są konfitury, i dlatego anektują tę sferę tylko werbalnie angażując się w politykę. A to już nawet nie jest perwersja, to zwykła prostytucja. Bowiem jest albo-albo: albo moralizowanie, albo polityka.

• xiazeluka Re: O siurkach-obszczymurkach 19.01.25, 07:59
        Krytykowanie 71-letniego "Jurka" za przekręty finansowe, za uczynienie z WOŚP środka finansowania rodziny, za mieszanie się jakaly-okularnika do polityki poprzez jednoznaczne opowiedzenie się po stronie Partii Folksdojczy oraz za cierpiętnictwo na pluszowym krzyżu za "groźby" ("obyś zdechł" to nie groźby, prawdziwe groźby może w ilościach hurtowych zaprezentować każdy polityk/działacz) czy brak zabezpieczenia imprezy, na której nożownik ukatrupił Adamowicza to moralizowanie czy polityka, zdziecinniała bateryjko AAA?
        • gandalph Odezwał się naczelny obszczymurek FA 19.01.25, 15:17
          xiazeluka napisała:

Jeżeli masz dowody na matactwo Owsiaka I WOŚP, TP biegusiem do prokuratury, bo oskarżą cię a zatajenie. A jeżeli nie masz, to zamknij dziób i biegiem do spowiedzi z poważnego grzechu złamania VIII przykazania. Może Ci księżulo odpuści, bo ja nie!
          >
          • xiazeluka Re: Odezwał się naczelny obszczymurek FA 20.01.25, 17:11
            Owsik wolał przegrać proces niż ujawnić kwity Złotego Melona. Na działalność tej i drugiej spółki kierowanej przez żonę jąkały tylko w 2022 roku poszło ponad 10 mln złotych ze zbiórek. Teraz Owsik dostał bez żadnego trybu prawnego od reżimu Generalnego Gubernatora Herr Tuska 40 mln na pomoc dla powodzian. Jakoś żaden z piszkodowanych grosza z tej kasy jeszcze nie zobaczył, forsa jest na koncie cwaniaczka i generuje zyski od oprocentowania. Ale usłużna prokuratura problemu nie widzi, woli ścigać staruszków za rzekome groźby pozbawienia życia.
            • gandalph Słuchaj no, siurku-obszczymurku 29.01.25, 15:42
              xiazeluka napisała:

1. Jeżeli masz materiały na WOŚP lub Owsiaka, to biegiem do prokuratora, bo cię oskarżę (i inni oskarżą) o zatajanie prawdy. No chyba, że nie masz, w takim razie...
              2. Jeżeli nie przynależysz do KK, to nie mam pojęcia, w jakim celu występujesz w jego imieniu strojąc się piórka obrońcy?
              3. Jeżeli jesteś, hm, członkiem tegoż kościoła, to ciężko grzeszysz wobec ósmego przykazania. A jeśli zatajasz to na spowiedzi, to brniesz w kolejne grzechy. No chyba, że
              4. Zadeklarujesz wystąpienie z owego kościółka; nie wiem tylko, po co p. 2?
              Twój wybór. Do tego czasu jesteś dla mnie obszczymurkiem.
              • xiazeluka Re: Słuchaj no, siurku-obszczymurku 30.01.25, 16:47
                1. To jest najzupełniej legalne, zdziecinniały staruszku. Każda fundacja zgodnie z prawem może przeznaczyć 10% (czy 20%, nie pamiętam) wpływów ze zbiórek na obsługę swojej działalności. Jest więc jak w filmie Barei: im więcej Miś kosztuje, tym większa kasa dla konsultantów. Każdy kolejny "rekord" to po prostu większy Miś. No i dlatego pensja w fundacji to - jak ustalili dziennikarze - 27 000 PLN.
                2. Nie broniłem KK, z czego wynika, że nie umiesz czytać/nie rozumiesz tego, co czytasz. Jak tow. Nowacka.
                3. Krytyka nie jest grzechem, teologu z przeceny.
                4. Zgoda, pod warunkiem, że sam zadeklarujesz wystąpienie z Klubu Podstarzałych Kretynów i podpiszesz zgodę na lobotomię. Do tego czasu masz status, jaki masz: dziadygi z budyniem zamiast mózgu.
                • gandalph Idź sikać gdzie indziej. 20.02.25, 17:06
                  xiazeluka napisała:

Nie jesteś partnerem do dyskusji.
    • basia_nobile Re: O siurkach-obszczymurkach 19.01.25, 15:49
      ty to tak prawisz, że i kaznodzieją mógłbyś być.
      Załóż kościół Owsiakowy a wiernych znajdziesz bez liku.
      Chodź nazywanie faceta 70+ Jurkiem jest śmieszne i z lekka pretensjonalne to zadatki na prelegenta masz.
      Symbol założycielski już jest w postaci ośmiu gwiazdek, które Owsik wrzeszczał na jakimś festiwalu.
      Z ambony mógłbyś nadawać, ze świętością jest dawanie pośrednikowi, który urżnie ileś tam procent niż kierowanie pomocy bezpośrednio np. w przypadku powodzi samorządom.
      A na temat 1 zł od kawy na Orlenie to możesz napisać pracę doktorską, w której udowodnisz, że firma na pewno zarabia te 1 zł na tej kawie, i że nie jest to działanie na szkodę spółki.
      Słowem, czeka cię oszałamiająca kariera właśnie.
      • sz0k Re: O siurkach-obszczymurkach 19.01.25, 21:25
        basia_nobile napisała:

> ty to tak prawisz, że i kaznodzieją mógłbyś być.
        > Słowem, czeka cię oszałamiająca kariera właśnie.

No nie wiem... ktoś musiałby mu chyba jakiś śliniaczek zasponsorować bo strasznie mu się ulewa...
        • gandalph I następny w kolejce do spowiedzi. 20.01.25, 15:45
          sz0k napisał:

• sz0k dziękuję, ale... 20.01.25, 19:22
            mam własne sumienie, nie potrzebna mi tania, do tego wadliwa, podróba z czerskiego demobilu.
      • gandalph Dziuniu, jak nie o tym 20.01.25, 15:43
        basia_nobile napisała:

zmień płytę.
    • boomerang Re: O jednym siurku-obszczymurku 19.01.25, 23:07
      gandalph napisał:

> "Dilige, et quod vis fac" (Kochaj i czyń, co chcesz)
      > Kto to rzekł? Ano jeden z ojców Kościoła, św. Augustyn.
      > Zestawmy to teraz z nagonką i ujadaniem różnych kręgów na Jurka Owsiaka i jego
      > działalność; jego słynne "róbta, co chceta".

Owsiakowe "róbta, co chceta" to bardzo szkodliwe hasło, bo nawołuje do zabijania. Co innego gdyby to było "kochajta i róbta co chceta", bo wiadomo że kto kocha ten nie zabija.
      • basia_nobile Re: O jednym siurku-obszczymurku 20.01.25, 07:40
        boomerang napisał:

> Owsiakowe "róbta, co chceta" to bardzo szkodliwe hasło, bo nawołuje do zabijani
        > a. Co innego gdyby to było "kochajta i róbta co chceta", bo wiadomo że kto koch
        > a ten nie zabija.

niby racja ale z drugiej strony to w ramach wyznawanej miłości popłynęło morze krwi.
        A propos krwi, ty jako struś może nie wiesz, że w starej ojczyźnie teraz mamy akcję "Owsiak zabijemy cię" co powoduje aresztowanie staruszek i staruszków, którzy stanowią zagrożenie nie tylko dla ZUS-u ale i dla "Jurka" właśnie.
        • boomerang Re: O jednym siurku-obszczymurku 20.01.25, 07:58
          > w starej ojczyźnie teraz mamy akcję "Owsiak zabijemy cię"

czyli mamy w akcji "róbta co chceta" właśnie
          • qwardian Re: O jednym siurku-obszczymurku 20.01.25, 08:40
            Miałem lepszy pomysł na życie 80 lat temu. Ubierałem w pasiaczki, wysyłałem do pracy ucząc darmozjadów prawdziwego rzemiosła. Nie topiłem w bagnach Puszczy Białowieskiej, ani nie sprzedawałem ich narządów, jak to robi kaszebski bandzior, tylko humanitarnie stawiałem baraczki, wygodne prycze, piec und ślunski wyngiel żeby było ciepło. To ja wprowadziłem Polskę do nowoczesnej Europy z hasłem przewodnim Róbta Macht Frei..
            • basia_nobile Re: O jednym siurku-obszczymurku 20.01.25, 08:58
              ale ten pomysł narodził w RPA do przylądka którego zdaje się podróżowałeś porzucając pyry, a który jest teraz krajem upadłym, na którego "nowoczesna" Europa niebawem będzie tracić miliardy w ramach absurdalnego podtrzymywania ideologii woke, no i walki z głodem właśnie.
              • qwardian Re: O jednym siurku-obszczymurku 20.01.25, 10:41
                Brytyjskie umieszczone w namiotach, to Obozy Śmierci dla Rolników ( Boer), ciężko uprawiających własną ziemię. Po co miałbym umieszczać w Paradise Auschwitz polskich rolników, żeby się demoralizowali? Nie miałem wystarczającej ilości strażników, żeby zapewnić tam porządek..
            • gandalph niech zgadnę, uważasz się za katolika? 20.01.25, 15:46
              qwardian napisał:

• qwardian Re: niech zgadnę, uważasz się za katolika? 20.01.25, 18:04
                Zdechnięta lewicowa purchawo, wywołałeś mnie w momencie zaprzysiężenia Donalda Trumpa, który przyłoży wam trumpkiem w ryj, a ja PO-prawię gestapowskim buciorem. Jeszcze jakieś pytania?
      • gandalph odezwał się wice-siurek tego forum 20.01.25, 15:44
        boomerang napisał:

jesteś jednym z tych, to których mój post na wstępie był adresowany.
        • boomerang Re: odezwał się wice-siurek tego forum 20.01.25, 22:03
          a czymże ja sobie zasłużyłem na taki zaszczyt?
    • benek231 Re: O siurkach-obszczymurkach 28.01.25, 21:56
      Gandalfie,
      od dawie dawna wiadomo, ze glowna sprezyna wscieklej nagonki przeciwko WOSP i Owsiakowi byl i jest ten zlodziejski kosciolek. Te tutaj pieski, i nie tylko te, jedynie rozjazgotaly sie na glos z ambony.
      • boomerang Re: O siurkach-obszczymurkach 28.01.25, 22:07
        Krzyżfobie, to ty żyjesz???

Zdaje się że będę musiał odwołać tę mszę którą zamówiłem żeby się modlić za twoją duszę.
      • basia_nobile Re: O siurkach-obszczymurkach 29.01.25, 09:31
        benek231 napisał:

> Gandalfie,
        > od dawie dawna wiadomo, ze glowna sprezyna wscieklej nagonki przeciwko WOSP i O
        > wsiakowi byl i jest ten zlodziejski kosciolek. Te tutaj pieski, i nie tylko te,
        > jedynie rozjazgotaly sie na glos z ambony.

Nawet nie wiesz Krzysiu jak się cieszę widzieć cię na forum tym.
        W więzieniu byłeś czy jak właśnie?
        • qwardian Re: O siurkach-obszczymurkach 29.01.25, 13:27
          Pacyno jedna, ukryłem Krzysia 52 w dzielnicy Meksyczku City, Coyoacán i ostrzegłem, żeby zachował ostrożność wobec moich Goralenvölk z ciupagamoi, którzy krążą und tańczą wokół jego hacienda..
      • gandalph Re: O siurkach-obszczymurkach 29.01.25, 15:19
        benek231 napisał:

> Gandalfie,
        > od dawie dawna wiadomo, ze glowna sprezyna wscieklej nagonki przeciwko WOSP i O
        > wsiakowi byl i jest ten zlodziejski kosciolek. Te tutaj pieski, i nie tylko te,
        > jedynie rozjazgotaly sie na glos z ambony.
        Dobrze o tym wiem, przypominam o sprawie dla porządku i aby nie przyschła, a także, a raczej przede wszystkim, po to, by zaburzyć siurkom spokój.
        Nie dość też powtarzać: nam, ateistom wolno więcej, bo nas Dekalog nie ogranicza. To siurki mają go przestrzegać. No chyba, że się jasno zdeklarują, że im z chrześcijaństwem i kościołem, a także PiS, nie po drodze. Wtedy droga wolna.
        • benek231 Re: O siurkach-obszczymurkach 29.01.25, 17:43
          gandalph napisał:
          .
          > Nie dość też powtarzać: nam, ateistom wolno więcej, bo nas Dekalog nie ogranicz
          > a. To siurki mają go przestrzegać. No chyba, że się jasno zdeklarują, że im z c
          > hrześcijaństwem i kościołem, a także PiS, nie po drodze. Wtedy droga wolna.
          **
          Oni deklaruja to niemal codziennie i odkad pamietam.

KretynLuka jest zoologicznym wrogiem demokracji, przynaleznosci Polski do UE, rasista, mizoginem, antysemita, homofobem, antyociepleniowcem, ksenofobem, antyszczepionkowcem, anty-TVNowcem czyli wrogiem wolnosci slowa i mediow, antymaseczkowcem, wrogiem praw kobiet i wolnosci obywatelskich, symetrysta, oraz katolickim fundamentalista-integrysta, entuzjasta Ordo Iuris, zacieklym wrogiem WOSPu oraz Niemcow i Ukraincow, chodzącą kwintesencją zamordyzmu.
          Xiazeluka znany tez jako Kretyn to czolowy nienawistnik, czolowa szczujnia tego Forum - plynne gowno w ludzkiej skorze, z blogiem na Salonie24.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka