Dodaj do ulubionych

Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet?

• Gość: mis BRAWO!!!! WRESZCIE KTOŚ SIĘ ODWAŻYŁ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.12.04, 13:06
      TO POWIEDZIEĆ PUBLICZNIE!!!!
      • Gość: pea czekam na kolejnych "niepoprawnych" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:12
        ...i myślę, że będzie ich coraz więcej... ewolucja się chyba nie cofa...? taką mam nadzieję!
        • Gość: xp Na szczescie niektore galezie wymieraja IP: *.swan.ac.uk 09.12.04, 13:20
          wiec mozna miec nadzieje, ze rowniez
          wymrze ta do ktorej nalezy ta pani.
          • Gość: pea Re: Na szczescie niektore galezie wymieraja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:34
            w Europie trend wymierania zaznacza się w linii katolickiej. tylko jeszcze polska nisza stanowi rezerwat tego gatunku, ale juz niedługo jak myślę tongue_out
      • Gość: j007 Re: WNIEŚĆ O DYMISJĘ ŚRODY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:22
        • Gość: Varg WNIEŚĆ O DELEGAZLIZACJĘ KOŚCIOŁA KAT.!!! IP: *.citibank.com 09.12.04, 13:33
          Jako organizacji zbrodniczej i o mafijnej strukturze!!!
    • Gość: wewew Zdymisjonować! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:09
      Do tego prokuratura powinna znaleźć jakiś paragraf na szkalowanie Polski i
      Polaków i osobny paragraf na kompromitowanie instytucji państwowej. Ta pi..
      powinna baaaardzo mocno żalować - ona tam reprezentuje Polskę, a nie swoje
      sfrustrowane koleżanki z towarzystwa, które bardzo górnolotnie zapluwają się "w
      obronie" i "ku wyższym celom", za co biorą zazwyczaj kasę od podatników
      (ściślej: od bandytów, ktrzy tę kasę wymusili na podatnikach).

I druga sprawa : po co Polska uczestniczy w takich lewicowych spędach ? Po co
      jest całe to zbęden ministerstwo ? Najlepiej by było rozgonić ich na cztery
      wiatry, a potem zainteresować sie w protokołąch sejmowych kto był promysłodawcą
      i kto forsował pomys powstania tego ministerstwa - i potem wyrywać chwasty.

Tak swoją drogą : kto ten pasztet wypuścił z klatki ? Mówię o tej całej Środzie.
      • Gość: abcdefghijklłmnopr Premier niechaj nie traci okazji IP: *.lublin.mm.pl 09.12.04, 13:18
        prawidłowego użycia słowa"kompromitacja"
    • Gość: xp Ta pani kolejna chora osoba..... IP: *.swan.ac.uk 09.12.04, 13:16
    • Gość: j007 Re:ŻEGNAMY PANIĄ ŚRODĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:16

Brawo LPR należy podwyższać standard urzędników, szkoda że tak póżno.
    • Gość: Michal Ch. CÓŻ ZA BZDURA!!!! - przeczytaj!!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.12.04, 13:18
      >Katolicyzm nie wspiera bezpośrednio ale też nie sprzeciwia się przemocy wobec
      >kobiet.
      >Istnieją jednak pośrednie związki, poprzez kulturę, która jest silnie oparta
      >na religii

KATOLICYZM ŹRÓDŁEM?
      Ergo jakby nie katolicyzm, byłoby lepiej! Wniosek z tego taki: oprzyjmy kulturę
      na nie-religii, przemocy wobec kobiet będzie mniej! smile Skoro oparta na religii
      jest 'źródłem przemocy... No przedziwne to rozumowanie... O kobiety francuskie,
      żyjące w laickim raju! Jak rozumiem Wam przemoc domowa, gwałty i molestowanie
      są zupełnie obce! A wszystko to dzięki usunięciu na margines zycia społecznego
      tej ohydnej religii...!

A może to po prostu jest tak, że ludzie bywają różni, zachowują się moralnie
      dobrze lub źle - niezależnie od wyznawanej religii czy ideologii? Pani stawia
      absurdalną tezę, że po zepchnięciu kościoła katolickiego jeszcze bardziej w tło
      (bo nikt mi nie powie, że odgrywa on w tym momencie rolę dominująca w życiu
      społecznym) poprawi się ogólny "stan moralny" polskiego społeczeństwa??? Toż to
      bzdura totalna!!! A może to 50 lat PRL-u odpowiada, za to że my teraz tacy
      badziewni, biedni, i tak nieraz strasznie w naszych domach? Może to nie
      katolicyzm nas tak zdemoralizował tylko wieloletnie przerabianie w homo
      sovieticus?

Pani chce się kłócić z "Biblią"? Jest nie dość poprawna politycznie? Powinno
      tam być expressis verbis napisane: "nie tłucz swojej żony po głowie bo to
      grzech"? A to rozumku taki katolik sam mieć nie powinien na tyle, żeby
      wiedzieć, że bicie żony pięściami to trochę się nie zgadza z "kochaj bliźniego
      swego"?

Argument: a ja znam Pana X, i on jest hipokrytą i kołtunem i obłudnikiem - to
      wyświechtany argument przytaczany od lat przez wszystkich, którzy chcą
      Kościołowi koniecznie dokopać i tylko szukają pretekstu. Mogę tylko na to
      odpowiedzieć: jestem Panem Y, katolkiem i nigdy nie uderzyłem i nie uderzę
      kobiety. Tu wcale nie chodzi o prawdę tylko o niechęć, pogardę i agresję wobec
      tego co inne. Tak silną, że aż nie do pojęcia. Tak jakby osoby, które rzucają
      się z takimi wściekłymi atakami czuły się jakoś osobiście dotknięte tym, że
      ktoś myśli inaczej i wierzy w coś innego.

Jeśli chodzi o rzekomą dyskryminację niewierzących [choć to inny temat] to
      myślę, że polskie społ. (zwłąszcza młode pokolenie) jest cholernie
      nietolerancyjne właśnie wobec katolicyzmu. Wobec wiary. Wobec zasad moralnych.
      Jeśli ktoś próbuje tego bronić - z reguły spotka się z wiadrem pomyj i pogardy
      wylanym na swoją głowę. Totalny cynizm! Ma być neutralnie światopoglądowo!
      Tylko, że ta neutralność jest fikcją! Ten rzekomo obiektywny i neutralny system
      światopoglądowy jaki trzeba u nas wprowadzić i on usunie wszelkie zło - też
      jest systemem normatywnym. Też mówi co jest dobre a co złe - nie oszukujmy się!
      Tylko, że robi to subtelnie, kuchennymi drzwiami...

Kolejna sprawa katolicy pracujący we wszelkich organizacjach pozarządowych
      zajmujących się zwalczaniem przemocy - co wy na to? Czy Waszym zdaniem
      encyklika papieska: "O przemocy w rodzinie", gdyby taka powstała, spowoduje, że
      Pan Józio z Wąchocka dozna olśnienia, że postępował źle i zacznie odtąd wieść
      żywot przykładny i moralny wobec swojej rodziny?

A może etiologia przemocy jest nieco bardziej skomplikowana? A może to co
      powiedziała(lub nie) Pani Środa, to opinia uproszczona, krzywdząca i po prostu
      niemądra?

>niektórzy eksperci uważają, iż wszelkie religie zdominowane przez mężczyzn, w
      >których Bóg i jego prorocy czy apostołowie to postaci męskie, stwarzają
      >warunki do podporządkowywania i krzywdzenia kobiet.
      Wniosek? Może zmieńmy treść religii! Albo je usuńmy! Islam, katolicyzm... a co
      prawosławie, albo wyznanie ewnagelickie, to może nie??? Przecież
      one... "stwarzają warunki"!!! Może jeden Budda był wystarczająco demokratyczny,
      żeby się ostać. "Eksperci" chcą kłócić się z historią religii!

>Jest to struktura opierająca się na patriarchalnej dominacji Boga Ojca, a
      >mniej ważna rola kobiet daje się zauważyć choćby na przykład w listach
      >Świętego Pawła"
      I na to się właśnie demagogia mówi... Gdzie Św. Paweł a gdzie Józio z Wąchocka,
      o którym wspominałem? Gdzie związek? Gdzie Rzym a gdzie Krym?

A jeśli uznam, że marksistowska teoria walki klas "stwarza warunki" do przemocy
      dyskryminacji i ucisku i uznam, że w związku z tym, trzeba zdelegalizować
      wszelkie lewackie partie a w konsekwencji odsunąć Panią Środę od władzy, zanim
      zacznie rzezie papistów? To będzie porównywalnie idiotyczna demagogia jak wyżej
      wymieniony pogląd.

KONKLUZJA KOŃCOWA
      Lewica w Polsce jest w chwili obecnej w stanie agonalnym. Starachowice,
      Rywingate, Pęczak&Dochnal Story, Orlen... - dużo by wymieniać. Jedynym sposobem
      na ucieczkę przed toporem, jest krystalizacja poglądów i pójście w kierunku
      większego radykalizmu - by przyciągniąć elektorat. I to właśnie możemy teraz
      zaobserwować...

Dziękuję państwu za uwagę smile

• Gość: pea eee tam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:24
        podziwiam elokwencję ale... przecież nikt nie powiedział że katolicyzm jest JEDYNYM źródłem. jak polietiologia to polietiologia smile więc o co tyle krzyku?
      • Gość: brzytwa Re: CÓŻ ZA BZDURA!!!! - przeczytaj!!! IP: *.pcz.czest.pl 09.12.04, 14:12
        >KONKLUZJA KOŃCOWA
        >Lewica w Polsce jest w chwili obecnej w stanie agonalnym. Starachowice,
        >Rywingate, Pęczak&Dochnal Story, Orlen... - dużo by wymieniać. Jedynym
        >sposobem
        >na ucieczkę przed toporem, jest krystalizacja poglądów i pójście w kierunku
        >większego radykalizmu - by przyciągniąć elektorat. I to właśnie możemy teraz
        >zaobserwować...

No wlasnie tez sie nad tym zastanawialem, czy spuszczono Srode z lancucha
        dlatego aby wywolac ideologiczne spory, czy to jej wlasna glupota. Pierwsza
        wersja jest prawdopodobna, jednak podobno Belka ma sie starac o urzad
        prezydenta, a to oznacza, ze bedzie musial teraz wywalic Srode i wyciszyc
        sprawe. Wiec moze jednak glupota?

• Gość: Anna Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 09.12.04, 13:19
      Nie ma co zaprzeczać pani Minister. W tym kraju są kobiety i powinny w końcu
      podnieść głowę, na którą mężczyzni bez przerwy nam robią. I dość politycznych
      gierek, za silna dominacja religii wyjdzie bokiem naszym córkom. Musimy ich
      bronić przed LPR, O. Rydzykiem i resztą. Jaki świat im chcemy zafundować?
      A przy okazji, chciałabym żeby w końcu ktoś to głośno powiedział to nie
      KOMUNIZM wymyślił aborcję. Za Stalina za aborcję lekarz płacił GŁOWĄ. Dopiero
      po jego śmierci zaczęto łagodzić politykę w sprawie usuwania ciąż. I proszę tu
      głupot ciągle nie opowiadać. Po wojnie ciążę "babki" usuwały drutem. Dla
      zainteresowanych polecam książkę , np. Dzieci Arbatu - rosyjski komunizm,
      niechciana ciąża, wszystko tam jest.
    • Gość: gaga Spójrzcie na nia? To ponury obraz "ntelektualistki IP: *.crowley.pl 09.12.04, 13:19
      Skad oni biora takich idiotów- klonuja sie????
    • Gość: szary_obywatel Pani minister już chyba podziękujemy IP: 195.117.108.* 09.12.04, 13:20
      Pani Środzie za taką publiczną wypowiedź - pasującą do spotkania klubu
      racjonalistów lub kółka antyklerykalnego wojujących feministek a nie ministra w
      rządzie RP, już chyba podziękujemy.
      Ciekawe co by powiedziała Pani Środa i jej koleżanka Jaruga-Nowacka na podobną
      wypowiedź polskiego ministra w rodzaju - ateizm w Polsce jest przyczyną
      złodziejstwa, zbrodni oraz innych zwyrodnień i zboczeń społecznych?
      A przecież posługując się argumentami i badaniami socjologicznymi metodą tej
      Pani, nie trudno byłoby chyba taką tezę udowodnić.
    • Gość: el_coyote EL MANIFESTO IP: *.ma.ic.ac.uk 09.12.04, 13:21
      Oswiadczam wszem i wobec, ze jestem organicznie uczulony na katoliszonow,
      lprowcow, popisowcow, mlodziez wszechpolska i tym podobnych.

Osobom, ktore poprosza mnie o podanie merytorycznych argumentow odpowiem, ze
      szpinak nie smakuje mi, poniewaz nie smakuje mi szpinak.

Do konca zycia bede glosowal za partiami, ktore popieraja rownouprawnienie
      homoseksualistow, nawet jezeli beda gospodarczo doprowadzac kraj do ruiny i
      oddawac (za darmo) wroclawskie kamienice Niemcom.

Pocieszam sie, ze swiat nieuchronnie sie sekularyzuje, w miare jak ludzie
      nabieraja pewnosci siebie i przestaja potrzebowac roznych bajek z tysiaca i
      jednej nocy, zeby normalnie funkcjonowac.

Tylko dlaczego min. Sroda wypiera sie tych slow? Przeciez to piekne i potrzebne
      slowa - wiedza o tym te Panie, ktore po niedzielnej mszy swietej przesalaja
      zupy....
    • Gość: gosc gosc gosc LSD/KWACH/POGARDA GOJOW to to samo IP: *.roadrunner.nf.net 09.12.04, 13:21
      Przedswiateczne Pranie Mózgów w USA

Od wielu lat zauwaza sie dazenie do usuniecia nazwy swiat Bozego Narodzenia
      "Christmas " ze slownictwa amerykanskiego. W tym roku to dazenie doprowadzilo do
      tego, ze oficjalne instytucje, jak Muzeum Ringling w Sarasocie, nie drukuja
      kartek swiatecznych z motywem chrzescijanskim, a tylko ozdobne "bezwyznaniowe"
      kartki z napisem "Happy Hollydays" zamiast tradycyjnego "Merry Christmas." Nawet
      uliczni muzykanci stosuja te nowa forme zamiast jak dawniej uzywac slów "Marry
      Christmas."

W dziejach podwazania tradycji chrzescijanskich i oslabiania nastrojów
      swiatecznych Zydzi i komunisci stosowali rozmaite chwyty propagandowe. Pamietamy
      jak kiedys "Dziadek Mróz" byl postawiony na miejsce Swietego Mikolaja. W ramach
      zydowskiego "kulturkampfu" popierano murzynskie swieto " Kwanzaa," zeby oslabiac
      wiezy Murzynów z Chrzescijanstwem w Ameryce. Od kilku lat zaczeto propagowac
      malo znane przed wojna zydowskie swieto rewolucji Makabeuszy pod nazwa
      "Chanukah," które przypada blisko daty Bozego Narodzenia.

Trzeba tez podkreslic, ze o ile Boze Narodzenie jest swietem milosci, o tyle
      Chanukah jest swietem upamietniajacym rewolucje Makabeuszy jako zemste za
      zbezczeszczenie swiatyni w Jerozolimie przez Greków. Natomiast nieco pózniej
      Zydzi obchodza swieto Purim, w którym przeklinaja Persa Hamana za jego
      usilowania zeby dokonac ludobójstwa wszystkich Zydów, wedlug biblijnej ksiegi
      Estery.

W 2004tym roku przed swietami Bozego Narodzenia zaczeto propagowac w USA nowe
      pojecie "Christmukah", co jest zlepkiem slów Christmas i Chanukah.

Jest juz kilka artykulów w prasie i na Internecie jako czesc zydowskiej ofensywy
      propagujacej nazwe "Christmukah." Jest to przedswiateczne pranie mózgów w USA.
      Blazenskie artykuly opisuja polaczenie tych dwu nazw. Jezykiem geszefciarzy
      gieldowych opisuje sie to niby "polaczenie swiat" jakby to bylo laczeniem
      przedsiebiorstw. Jednoczesnie Zydzi wykorzystuja te propagande przeciwko Arabom.
      Twierdza oni ze niby zabiegi o polaczenie chrzescijanskiego swieta milosci z
      zydowskimi obchodami rewolucji Makabeuszy trwaja juz 1300 lat, od czasu
      powstania imperium arabskiego. Autorzy pozorowanego sprawozdania z "Tel Aviv
      Press Associates" kpia sobie, ze ekonomicznym podlozem tej "operacji
      zjednoczeniowej" byly zbyt duze koszty obchodzenia obu swiat.

Glównym celem Zydów zamieszanych w akcje "Chrystmukha" jest lekcewazenie Swiat
      Bozego Narodzenia, za pomoca prymitywnych dowcipów, jak równiez stawianie znaku
      równosci miedzy swietem milosci Chrzescijan i obchodami rewolucji Zydów.
      Symbolicznym kontrastem w tym cynicznym zestawieniu jest milosc w tradycji
      chrzescijanskiej z nienawiscia w tradycji zydowskiej "oko za oko, zab za zab."
      Kontrast, którym Zydzi posluguja sie w wypadku lansowania szmoncesu
      "Christmukah," jest tez wyrazem tradycyjnej nienawisci i pogardy zydowskiej
      skierowanej przeciwko wszystkim gojom, Chrzescijanstwu a przede wszystkim
      Kosciolowi Katolickiemu.

• Gość: Varg PRAWDA W OCZY KOLE??? IP: *.citibank.com 09.12.04, 13:22
      kobieta.gazeta.pl/wysokie_obcasy/1,53662,39916.html
      Prawda w oczy kole, "katoliki"???
      • Gość: andrze_n Przeciez to Sroda o inkwizycji - nic nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:36
        kosciol juz dawno odcial sie od inkwizycji, a Sroda robi sensacje
        • Gość: Varg Re: Przeciez to Sroda o inkwizycji - nic nowego IP: *.citibank.com 09.12.04, 13:43
          A inkwizycja była oczywiście dziełem krasnoludków?
          KK to największa zbrodnicza orgaznizacja w historii świata
        • Gość: Andrze_n Sroda, Sroda, jak ty bys chciala byc KOCHANA (...) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:43
          bo tyle nienawisci (do kosciola) w twym tekscie
    • Gość: dawni studenci PROF. SRODA TO WSPANIAŁA, MĄDRA OSOBA IP: *.telepac.pt 09.12.04, 13:22
      Pani Profesor! Jesteśmy z Panią! Dziękujemy za mądre zajęcia i wykłady, za
      rzetelność, za wytrwałość i odwagę. Wiemy doskonale, jak trudno było Pani podjąć
      decyzję, żeby wejść w politykę, w dodatku w rządzie SLD. Śledzimy uważnie i w
      pełni popieramy Pani działania. Dziękujemy.
      • Gość: j007 Re: TYLKO WYPOWIEDZI SĄ NIE NA MIEJSCU ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:25
      • Gość: Vega Re: PROF. SRODA TO WSPANIAŁA, MĄDRA OSOBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 14:29
        A gdzie ten budyń uczy ? W jakiejś Wyższej Szkole Tego i Owego, gdzie trafił z
        odpadów czy w jakimś Nadętym Kombinacie Produkcji Nadętych Mędrków, finansowanym
        z kasy zagrabionej podatnikom w celu takim, żeby można było tegoż podatnika
        lepiej grabić? Wskażcie Alma Mater tego budynia, napisze się tam ze skargą albo
        w jakiś inny sposób zacznie się uprzyjemniać jej życie. Niestety, państwo jest w
        takim rozkładzie, że obywatele muszą bronić sie sami.

I najważniejsza sprawa : mówisz nie na temat. Nie ma żadnego znaczenia jaka
        osobą jest ten budyń. A mi to już w ogóle kalafiorem wisi - pierwszy raz słyszę
        o tymczupiradle i mam nadzieję, że czerwony premier chociaż raz odnajdzie się w
        swojej roli i pogoni to zwierzątko w pizdu.

Gdyby w tym Sztokholmie powiedziala np. że "Szwedzi to banda kretynów, złodziei
        i zboczeńców" to powiedzmy, że była by bardzo niezręczna sytuacja. Natomiast
        budyń, który oczernia większość mieszkańców swojego kraju i z ich których
        podatków się utrzymuje - to już jest gruba sprawa. Dymisja to mało. Tym się
        powinien zająć prokurator.
        • Gość: brzytwa Re: PROF. SRODA TO WSPANIAŁA, MĄDRA OSOBA IP: *.pcz.czest.pl 09.12.04, 15:32
          Gość portalu: Vega napisał(a):

> pierwszy raz słyszę o tym czupiradle

Niemozliwe, przeciez ona wystepowala w programie "Co towarzyszka na to?",
          w TV, nie ogladales?
    • Gość: Czajosi Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:23
      Cos w tym jednak jest.....
      Bo swoja droga skad tyle nienawisci w narodzie o tak uguntowanych korzeniach
      katolickich?
      A najwiecej pychy i zajadliwosci prezentuja wlasnie zagorzali katolicy (vide:
      Jankowski, Rydzyk, LPR....)
    • Gość: Me Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: *.internetdsl.pl 09.12.04, 13:26
      a socjalizm zrodlem ogolnej biedy i zniewolenia czlowieka tongue_out
    • Gość: dzika Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:26
      Katolicyzm szykanuje kobiety to jest tak oczywiste, jak to , że cała ta religia
      została totalnie pokręcona na korzyść facetów
    • Gość: LEwy_Zakret Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.12.04, 13:27
      i precz z kosciolem ...
      precz z papiezem
    • Gość: Tucia Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: *.gdynia.mm.pl 09.12.04, 13:27
      Przeciez to swieta prawda co powiedziala p.Sroda.Jezeli pojdziesz do kosciola i
      powiesz,ze maz cie tlucze jak worek kartofli,to ksiadz ci powie,ze to jest twoj
      krzyz i musisz go dzwigac.On ci nie powie,rzuc bandyte i nie daj soba
      poniewierac.Takie zaklamanie jak jest u nas w Polsce,to nie spotkalam nigdzie
      na swiecie.
    • Gość: Hubert co go inspirowalo? IP: *.chello.pl 09.12.04, 13:28
      Zrodlem przemocy jest decyzja sprawcy przemocy. Pytanie tylko co go inspirowalo?

Pozdrawiam Hubert
      • monhen Re: co go inspirowalo? 09.12.04, 13:29
        Pewnego dnia w Ogrodzie Eden Ewa powiedziala do Boga:
        -Panie, mam problem.
        -Jakiz to problem Ewo - odezwal siê Pan Bóg.
        -Wiem, ze stworzyles mnie w swej madrosci - odparla - dales mi ten cudowny
        ogród, pelen wspanialych roslin i zwierzat, tego smiesznego wêza... ale ja...
        po prostu nie jestem szczêsliwa.
        -Dlaczego Ewo?
        -O Panie - zalila siê dalej - czujê siê tu taka samotna i juz mam po dziurki w
        nosie tych wstrêtnych jablek. Przejadly mi siê, w ogóle niedobrze mi kiedy na
        nie patrzê... Czegos mi brakuje...
        -Cóz, droga Ewo, w tej sytuacji widzê tylko jedno rozwiazanie. Stworzê dla
        ciebie mêzczyznê.
        -Mêzczyznê? A cóz to takiego jest Panie? - zapytala zaciekawiona.
        -A...to takie ociêzale umyslowo stworzenie z wieloma wadami. Bêdzie oszukiwal,
        bêdzie okrutny i w ogóle da ci ostro w kosc. Ale za to bêdzie wiêkszy i
        silniejszy od ciebie, bêdzie lubil polowac i
        zabijac. Bêdzie trochê têpy i nieokrzesany, egoistyczny... ale... jezeli
        bêdziesz siê od niego tego domagac, to zaspokoi twoje fizyczne potrzeby.
        Niestety bêdzie dziecinny, z luboscia bêdzie siê oddawal tak glupawym
        czynnosciom jak kopanie pilki, picie piwa, zmienianie kanalów w telewizorze.
        Nie bêdzie zbyt bystry, bêdzie potrzebowal twojej rady i opieki, bo bez ciebie
        by nie przetrwal...
        -To brzmi wspaniale Panie - ucieszyla siê Ewa - ale gdzie tkwi kruczek?
        -Mozesz go dostac pod jednym warunkiem.
        -Jakim?
        -Tak jak wspomnialem on bêdzie dumny i arogancki, narcystyczny,
        wiêc...bêdziesz musiala mu pozwolic wierzyc, ze zostal stworzony jako pierwszy.
        To bêdzie nasz maly sekret...no wiesz tak
        miêdzy nami kobietami...
        • Gość: Hubert Re: co go inspirowalo? IP: *.chello.pl 09.12.04, 16:10
          Dobre.
          Ale moim zdaniem po prostu jest Bog i Bogini. Oni oboje rzadza. Na pewno nie ma
          trzech facetow. To by bylo za nudne. Ciagle by mysleli niespelnieni o babkach.
          Dla mnie faceta jednak rzeczywiscie latwiej jest wyobrazic kobiete jako Boga.
          Jak powiedzial bodajze Sokrates, jedynym dostrzegalnym przejawem boskosci jest
          piekno. Poza tym, ktoz inny jak matka byl pierwszym Zrodlem doskonalosci i
          wszelkiego dobra dla kazdego, zarowno mezczyzny jak i kobiety?

Pozdrawiam Hubert
        • Gość: Juras Dobre! IP: *.dip.t-dialin.net 09.12.04, 20:20
          • Gość: lepsze Re: Dobre! IP: *.arcor-ip.net 09.12.04, 20:54
            Zycie Polski politycznej przenioslo sie do Czestochowy.
            Politycy podejmujac decyzje pytaja o zgode katolickich
            immamow. Do mrocznych klasztorow nie maja wstepu kobiety .
            No jestesmy juz panstwem wyznaniowym.
            Tylko jeszcze tego Polacy nie zauwazyli.
            Ponad 50 procent poupulacji w tej "demokracji" nie ma praktycznie nic do
            powiedzenia.
            Belka lec , pedz do Czestochowy - katolickie immamy wytlumacza ci
            ze M Srode trzeba zniszczyc bo zagraza immamom
    • Gość: gaga spójrzie na to "coś" na zdjęciu IP: *.crowley.pl 09.12.04, 13:31
      Czy ci idioci w rzadzie opanowali sztuke klonowania sie.Co rusz nas
      kompromituja Ostatnio niejaki Siwiec "obsrywator " z ramienia UE na Ukrainie
      twierdząc że wybory były OK,potem cybła v-minister zdrowia twierdząc ze nie
      należy wszystkich leczyć.
      Kiedy im sie wreszcie noga powinie i odejda w niebyt !!!
      • Gość: j007 Re: to "coś" - HM.... DZIEŃ TYGODNIA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:33
    • Gość: gaga spójrzie na to "coś" na zdjęciu IP: *.crowley.pl 09.12.04, 13:32
      Czy ci idioci w rzadzie opanowali sztuke klonowania sie.Co rusz nas
      kompromituja Ostatnio niejaki Siwiec "obsrywator " z ramienia UE na Ukrainie
      twierdząc że wybory były OK,potem cymbał v-minister zdrowia twierdząc ze nie
      należy wszystkich leczyć.
      Kiedy im sie wreszcie noga powinie i odejda w niebyt !!!
    • Gość: michelle Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: 83.144.125.* 09.12.04, 13:32
      Pani rzecznik nie pomyliła się.
    • Gość: jakobieta Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: 156.17.218.* 09.12.04, 13:32
      Przemoc to nie tylkoo bicie. Decyzje w Kościele podejmuja tylko i wyłącznie
      mężczyźni i to specyficzni (nie uważam, żeby każdy mężczyzna żyjący w celibacie
      był pokręcony, wprost przeciwnie, wielu budzi we mnie prawdziwy szacunek, ale
      wśród tych, którzy muszą go przestrzegać, niejeden sobie z nim nie radzi, co
      wpływa dość mocno na jego stosunek do kobiet; poza tym nie maja dzieci - na
      ogół - to niestety też nie pomaga rozumieć innych. Wyobraźmy sobie sytuację, w
      której o WSZYSTKIM decyduja kobiety w wieku po- i klimakteryjnym, bezdzietne
      stare panny. Bo to naprawdę byłoby podobnie.
    • Gość: Kaliszanin Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:35
      Szkoda, że już LPR dotknał się tego tematu bo wszyscy przekręcą, że tp LPR wali
      w komuchów. Za takie gadanie ta pani powinna wylecieć ze stanowiska w ciągu
      24h. Jestem Katolikiem i ni leję żony jakby pani minister tego chciała. Niech
      pani Śropda da ogłoszenie o swoich skrytych marzeniach topewnie zgłosi się ktos
      kto chętnie je zaspokoi. Ale nigdy niech nie wyraz sie w moim imieniu jako
      minster w moim kraju. Myślę, że nie jestem odospbniony w opinii. Miłe Panie
      proszę was same złóżcie protest bo osoby typu Środa czy Jaruga - Nowacka robia
      więcej złego dla waszej płci niz wszystki giertychopodobne czubasy.
    • Gość: req Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: *.orby.sth.bostream.se 09.12.04, 13:36
      i dobrze powiedziala!
    • Gość: widz Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: *.aster.pl 09.12.04, 13:36
      zdelegalizować faszysto katolików z LPR!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka