Dodaj do ulubionych

Tylko Polska nr.17-ty

IP: 212.244.60.* 29.08.01, 16:29
Wlasnie ukazal sie w sieci 17-ty nume dwutygodnika narodowego Tylko Polska
www.tylkopolska.hg.pl
a w nim m.in.:
Norman Finkelstein - Przemysl Holokaustu
Rozdział pierwszy. Jak zbito kapital na Holocausie.

Gazeta wymiotna - Polowanie na Porebe - Robert Larkowski
Organ prasowy Michnika znalazł sobie kolejną ofiare z kregu narodowego, a jest
nia znany i ceniony przez Polakow rezyser filmowy, Bohdan Poreba. W "Gazecie
Wyborczej" z dn. 6 lipca br. Ernest Skalski z towarzyszami, zgnoili artystę
niczym wzorowi funkcjonariusze policji politycznej poprawnosci.
Porebie zarzucono kierowanie Zjednoczeniem Patriotycznym "Grunwald" -
według "Wybiórczej" - faszyzujaca przybudowką PZPR (juz samo zastawienie tych
pojez faszyzm-PZPR zawiera logiczna sprzecznosc). To zabawne, ze latorosl
zasluzonych w niszczeniu polskosci przedwojennych komunistow i eksczlonek
partii Skalskim zwany, wyciaga podobne kawalki z zyciorysow innych ludzi. W
domu powieszonego nie gada sie o sznurze, co istotne, duzo dluzszym. No,
ale "GW" czytuja niedouczeni inteligenci z udeckiego chowu, ktorzy o
prawdziwej, nie michnikowskiej, historii nie maja zielonego pojecia. Niestety,
niekiedy biora ja w dwa palce autentyczni Polacy i kompromitacja gotowa.
Ow "Grunwald" dzialal w drugiej polowie 1981 roku jako swoista lewicowo-
nacjonalistyczna przeciwwaga dla ideologii trockistowskiego KOR-u. Posiadal
niewatpliwie zwiazki z PZPR (jej "marcowym" skrzydlem), lecz funkcjonowal w
formie niezaleznego stowarzyszenia - z sadowa rejestracja i wlasną struktura.

Jedwabne i SS-Galizien - prof. Edward Prus
Co moze miec wspolnego SS-Galizien z Jedwabnem? Takie pytanie zaraz na wstepie
zada Czytelnik. Przeciez kolaborancka formacja zbrojna ukrainskich
nacjonalistow powstala w 1943 roku a mord niemiecki w Jedwabnem mial miejsce w
1941 roku. Okazuje sie, że jednak SS-Ga-lizien z Jedwabnem cos laczy.

Pocałunek smierci - Roch Narodowiec
Akcja Wyborcza Solidarnosc (Prawicy) jest politycznym trupem, po trochu z
wlasnej winy, ale glownie poprzez zdradziecki dla swojego elektoratu lokajski
sojusz z Unia Wolnosci, ktora dostala kluczowe teki ministrow spraw
zagranicznych, obrony i finansow. To od tego czasu rozpoczelo sie pasmo klesk
AWS-u, wynikle z katastrofalnego uwiazania jej do udeckiego brukselsko-
balcerowiczowskiego woza.

Zdradzona Serbia - Robert Larkowski
Czlowiek Brukseli i Waszyngtonu na stanowisku premiera Serbii Zoran Dzindzic
udowodnil, ze nie jest tylko bezinteresownym ulubiencem swych zachodnich
protektorow -ale ich bezposrednim namiestnikiem na terenie swego (?) kraju.
Czego zreszta spodziewac sie po dezerterze, popierajacym bombardowania
Jugoslawii, szkolonym zreszta do swych zadan w Niemczech.

Zraca Warszawka - Leszek Bubel

Zadna z dotychczasowych kadencji Parlamentu nie wypracowala wlasciwej ustawy,
racjonalnie porządkujscej system rzsdow w Warszawie. Stolica, jak wiadomo, to
centrum polityczne i przede wszystkim gospodarcze kraju. Wiadomo rowniez, ze
wsrod liderow partii politycznych Warszawa ma widoczną przy każ-dych wyborach
parlamentarnych nadreprezentację. Jest już regułą, że politycy w rozny sposob
zwiazani ze stolica sa jako "spadochroniarze" w trakcie kolejnych wyborow
rozrzucani na kolejne listy wyborcze po niemalze calym kraju.

Jezeli przebaczac, to tylko wedlug formuly: Przebaczamy i prosimy o
przebaczenie - Niepodatni na Antypolskosc z Pabianic
Jestesmy swiadkami /i obiektem/ zmasowanej zydowskiej indoktrynacji nt.
holocaustu Zydow. Od wielu miesiecy nie ma gazety, dziennego programu
radiowego, telewizyjnego itd. by nie mowiono (pisano), czy wrecz bombardowano o
holocauście.

Lewica i co dalej? /cz.II/
Teoretycy lewicowi za najwiekszego wroga wlasnej idei uwazaja rozum czlowieczy
oraz moralnosc chrzescijanska.

Jedwabne epitafium, koniec walki z Grossem i inne komentarze nt Jedwabnego.

i wiele innych
www.tylkopolska.hg.pl

Obserwuj wątek
    • Gość: Blong Re: nastepny cholerny spammer IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.08.01, 16:35
      j.w.
      • Gość: Porter Do czego sluzy Forum? IP: *.ppp.polbox.pl 29.08.01, 16:57
        Ja sie troche zgubilem: co wolno, a czego nie wolno umieszczac na forum? Zdajac
        sobie sprawe, ze wielu jest tu czytelnikow - a kto wie czy nie milosnikow -
        Gazety Wyborczej chetnie bym przeczytal jakas polemike z uwagami zamieszczonymi
        przez zwolennika "Tylko Polska". Kwitowanie wszystkiego, co sie nie podoba
        okresleniem spam jest zaprzeczeniem idei dzialania Forum, jak ja to widze. Tak
        naprawde, za spam mozna by uznac wszystkie posty cierpiacych na przerost ego
        Perly i Tyu, nadete bajdurzenia stoika, ordynarne bluzgi prymitywnego jajacka,
        czy chamskiego Alcesta z ministerstwa rolnictwa (tam o kmiotow latwo),
        belkotliwe bredzenie Jolki (mądra Jola), antyzydowskiego viriego i z zasady nie
        polemizujacego Mosze, a takze i moje, niestety. Po prostu tacy jestesmy i nic
        na to nie mozna poradzic. I prezentujemy tu nie tylko poglady, ale i siebie.
        Dlatego nie widze nic zlego w tym, ze ktos cytuje in extenso jakies pismo,
        oczekujac polemiki, chocby i ordynarnej, bo to jest ryzyko, na ktore narazamy
        sie wszyscy zabierajac glos na forum. A czasem ktos, moze i niechcacy napisze
        cos ciekawego. I po to warto takie fora utrzymywac.

• Gość: Blong Re: Do czego sluzy Forum? IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.08.01, 17:05
          Gość portalu: Porter napisał(a):

> Ja sie troche zgubilem: co wolno, a czego nie wolno umieszczac na forum? Zdajac
          >
          > sobie sprawe, ze wielu jest tu czytelnikow - a kto wie czy nie milosnikow -
          > Gazety Wyborczej chetnie bym przeczytal jakas polemike z uwagami zamieszczonymi
          >
          > przez zwolennika "Tylko Polska". Kwitowanie wszystkiego, co sie nie podoba
          > okresleniem spam jest zaprzeczeniem idei dzialania Forum, jak ja to widze. Tak
          > naprawde, za spam mozna by uznac wszystkie posty cierpiacych na przerost ego
          > Perly i Tyu, nadete bajdurzenia stoika, ordynarne bluzgi prymitywnego jajacka,
          > czy chamskiego Alcesta z ministerstwa rolnictwa (tam o kmiotow latwo),
          > belkotliwe bredzenie Jolki (mądra Jola), antyzydowskiego viriego i z zasady nie
          >
          > polemizujacego Mosze, a takze i moje, niestety. Po prostu tacy jestesmy i nic
          > na to nie mozna poradzic. I prezentujemy tu nie tylko poglady, ale i siebie.
          > Dlatego nie widze nic zlego w tym, ze ktos cytuje in extenso jakies pismo,
          > oczekujac polemiki, chocby i ordynarnej, bo to jest ryzyko, na ktore narazamy
          > sie wszyscy zabierajac glos na forum. A czasem ktos, moze i niechcacy napisze
          > cos ciekawego. I po to warto takie fora utrzymywac.
          >

alez wolno mu to tutaj umieszczac, ale tak samo wolno jest mi go nazwac tak jak
          go nazwalem /i ludzi co beda robic podobne rzeczy bede nazywal tak samo/. Bo
          zauwaz w odroznieniu od tych ludzi co wyzej wymieniles on nie prezentuje swojich
          pogladow tylko reklamuje strone i skroty z artykolow. Powtarzam to nie jest jego
          poglad tylko zwykly i paskudny SPAM.
        • Gość: jajacek Re: Do czego sluzy Forum? IP: *.kabel.telenet.be 29.08.01, 17:30

> Ja sie troche zgubilem: co wolno, a czego nie wolno umieszczac na forum? Zdajac
          >
          > sobie sprawe, ze wielu jest tu czytelnikow - a kto wie czy nie milosnikow -
          > Gazety Wyborczej chetnie bym przeczytal jakas polemike z uwagami zamieszczonymi
          >
          > przez zwolennika "Tylko Polska". Kwitowanie wszystkiego, co sie nie podoba
          > okresleniem spam jest zaprzeczeniem idei dzialania Forum, jak ja to widze. Tak
          > naprawde, za spam mozna by uznac wszystkie posty cierpiacych na przerost ego
          > Perly i Tyu, nadete bajdurzenia stoika, ordynarne bluzgi prymitywnego jajacka,

PORTER JA TWOJEJ MATKI KURWA NIE NAZYWALEM ,A WULGAGNIE ODPWIEDZALEM NA TA
          ZACZEPKE ,ZNIZAJAC SIE DO TWOJEGO POZIOMU!!!!!
          > czy chamskiego Alcesta z ministerstwa rolnictwa (tam o kmiotow latwo),
          > belkotliwe bredzenie Jolki (mądra Jola), antyzydowskiego viriego i z zasady nie
          >
          > polemizujacego Mosze, a takze i moje, niestety. Po prostu tacy jestesmy i nic
          > na to nie mozna poradzic. I prezentujemy tu nie tylko poglady, ale i siebie.
          > Dlatego nie widze nic zlego w tym, ze ktos cytuje in extenso jakies pismo,
          > oczekujac polemiki, chocby i ordynarnej, bo to jest ryzyko, na ktore narazamy
          > sie wszyscy zabierajac glos na forum. A czasem ktos, moze i niechcacy napisze
          > cos ciekawego. I po to warto takie fora utrzymywac.
          >

• Gość: Porter Re: Do czego sluzy Forum? IP: *.ppp.polbox.pl 30.08.01, 00:58
            Gość portalu: jajacek napisał(a):
            ...ordynarne bluzgi prymitywnego jaja
            > cka,
            >
            > PORTER JA TWOJEJ MATKI KURWA NIE NAZYWALEM ,A WULGAGNIE ODPWIEDZALEM NA TA
            > ZACZEPKE ,ZNIZAJAC SIE DO TWOJEGO POZIOMU!!!!!

Mam wrażenie, ze było odwrotnie - tzn, że ty mi pierwszy wsiadłeś na mamusię.
            Po tym, jak napisałem, że uważam za niestosowne publiczne dyskutowanie
            okoliczności pogrzebu Śp. Andrzeja Urbańczyka, napisałeś list pt. "Porter
            rozmawiałem z twoją matką", po którym zrozumiałem, że nie rozumiesz grzecznej
            polemiki, ani nie jest Twoim celem uprawianie jej.

Co do zniżania się do poziomów, to na podstawie lektury twich licznych
            wypowiedzi, mogę tylko stwierdzić, że gdybyś ćwiczył całymi latami, naprawdę
            ciężko, od rana do wieczora, w dni powszednie, niedziele, święta kościelne i
            państwowe, przed pracą, po pracy, w czasie pracy, jak również w czasie urlopu
            wypoczynkowego i okolicznościowego, a potem wyskoczył w górę, to mógłbyś mi
            conajwyzej na buty narobić. Na co narażać się nie zamierzam, więc niestety nie
            będę z tobą w przyszłości dyskutował. Mam nadzieję, że nie będzie dla Ciebie
            jakąś specjalną stratą, jako i dla mnie nią nie jest. Obecna wypowiedź ma na celu
            jedynie przekazanie ci mego stanowiska w tej sprawie, jako i jego motywów, iżbyś
            zdumienia, gdy na wypowiedzi twe reagował nie będę, nie odczuwał.
        • Gość: jolka Re: Do czego sluzy Forum? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.01, 21:19

> belkotliwe bredzenie Jolki (mądra Jola).

Dzięki Ci Porter za tak wnikliwą i trafną ocenę mojej osoby.
          Pozdrawiam mimo to.

• Gość: Porter Re: Do czego sluzy Forum? IP: *.ppp.polbox.pl 30.08.01, 00:38
            Jolu, na litość, odrobinę samokrytycyzmu. Mogę znaleźć mnóstwo Twoich
            wypowiedzi potwierdzjących moją opinię, ale to nie o to chodzi (Tzn na
            życzenie - proszę bardzo, ale nie mam za dużo czasu). Twoje teksty współtworzą
            jakiś tam nastrój forum. Tu każdy pisze, w gruncie rzeczy, nie przmyślanie, nie
            narażając się na konsekwencje - i o to chodzi. Kiedyś rozwiązywano problemy
            przy pomocy "burzy mózgów" - tzn każdy proponował to, co mu ślina na język
            przyniosła, zabroniona była krytyka zgłaszanych propozycji, a dopiero w
            następnej fazie dokonywano selekcji. Forum jest czyms w rodzaju burzy mózgów -
            tylko naszym zadaniem nie jest rozwiązywanie problemów, ale naświetlić każdy
            dostrzegany problem możliwie wszechstronnie, z jaknajwiększej ilości punktów
            widzenia. Dlatego wypędzanie osób o opiniach niezgodnych z naszymi pod pozorem
            walki ze spamem jest działaniem szkodliwym. O to mi w skrócie chodziło.
            PS. Rozpoczęłaś interesujący wątek o bombardowaniu Serbii i nie chcesz go
            rozwijać, chociaż narzekałaś, że brak Ci merytorycznej dyskusji nad tym tematem
            Napisz, proszę, po jaką cholerę - Twoim zdaniem - braliśmy udział w tym
            przedsięwzięciu, to nie będę smucił na temat ogólnego pożytku z Forów i list
            dyskusyjnych.
            • Gość: Scypion Re: Do czego sluzy Forum? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.01, 13:21
              Porter, czy Tobie w głowie się aby nie poprzewracało. Troche wiecej
              samokrytycyzmu. Polemika z autorem tekstu o pismie "Tylko Polska" nie ma sensu.
              Bo po prostu jeden uwaza, ze "Grunwald" to była organizacja, ktora dobrze
              sluzyła Polsce, a Poręba to "wielki" artysta a inny nie. To nie jest dyskusja,
              ktora ma za podstawe fakty tylko odczucia. A o gustach się nie dyskutuje. Poza
              wszystkim na dyskutowanie o spiskach zydow, masonow, Brukseli, cyklistow itd.
              po prostu szkoda czasu.
              • Gość: # Re: Do czego sluzy Forum? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 30.08.01, 13:41
                Gość portalu: Scypion napisał(a):

> Porter, czy Tobie w głowie się aby nie poprzewracało. Troche wiecej
                > samokrytycyzmu. Polemika z autorem tekstu o pismie "Tylko Polska" nie ma sensu.

Sens ma "autorytet", "marka", "wiekszosc", "moda", "uznane przez bogate elity tytul szmaty"
                itd ??/
                A gdzie staramadrosc -
                Uczmy sie nawet od diabla ?
                "Tylko Polske" trzeba czytac pamietajac, ze jak kazda informacja moze byc prawdziwa
                lub nie, zmanipulowana lub tylko subiektywna.
                Stasuj fitr prawdy, koniesznosci i szkodliwosci a nie kompromituj sie byciem
                wyrocznia. Wszystkie szmaty czemus sluza !!!!!!! A Ty widzisz tylko jedna.
                Ale problemy nigdy nie znikaja tym bardziej gsy sie je przykrywa cenzura
                lub zamilcza. Jedno i drugie serwuje sie w polsojezycznej prasie.
                Ponad 90 % massmediow jest wyprzedanych - i co Twoim zdaniem
                charytatywnie reprezentuja polski interes - tak jak Ci, ktorzy dla swoich pisz w jidish
                na tym forum. TO oni zapiekle "walczyli" (klamali oszczerczo) z faktami
                niepodwazalnymi a forowali bzdury uragajace logice.
                Ten zapiekly atak na "spiskowa teorie", na brak mafii w Polsce do dzis
                a kazdy ja widzi 1990 roku - bo niby gdzie mieli pracowac zwolnieni a znajacy sie jedynie na
                przestepstwach w tym gospodarczych i tajnych operacjach. No gdzie jak kolesie poszli wysoko.

Wiekszosc nigdy nie ma racji. Czy to by wiekszosc przeglosowala ?
                • Gość: Scypion Re: Do czego sluzy Forum? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.01, 13:56
                  Tak usiłowałem cos zrozumiec # co do mnie napisałes i nie bardzo wiem co.
                  Wielkiego skladu tam nie ma - cos piszesz o jidisz, o autorytetach itd.
                  przemysl swoje mysli a potem sprobuj je przelac na "papier". Teza, ze nalezy
                  czytac wszystko jest po prostu glupia. Na swiecie napisano setki milionow
                  ksiazek zlych, miliony srednich, setki tysiecy dobrych, dziesiatki tysiecy
                  bardzo dobrych i tysiace genijalnych. Zajmowanie sie czytaniem bzdur po prostu
                  nie ma sensu. Moze # Twoj problem polega, ze czytasz wszystko bez selekcji ? No
                  coz ale kazdy ma takie lektury na jakie zasluguje.
            • Gość: jolka Re: Porter będziesz musiał odszczekać chociaż częsiowo :))) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.01, 13:57

> Jolu, na litość, odrobinę samokrytycyzmu. Mogę znaleźć mnóstwo Twoich
              > wypowiedzi potwierdzjących moją opinię, ale to nie o to chodzi (Tzn na
              > życzenie - proszę bardzo, ale nie mam za dużo czasu). Twoje teksty współtworzą
              > jakiś tam nastrój forum. Tu każdy pisze, w gruncie rzeczy, nie przmyślanie, ni
              > narażając się na konsekwencje - i o to chodzi. Kiedyś rozwiązywano problemy
              > przy pomocy "burzy mózgów" - tzn każdy proponował to, co mu ślina na język
              > przyniosła, zabroniona była krytyka zgłaszanych propozycji, a dopiero w
              > następnej fazie dokonywano selekcji. Forum jest czyms w rodzaju burzy mózgów -
              > tylko naszym zadaniem nie jest rozwiązywanie problemów, ale naświetlić każdy
              > dostrzegany problem możliwie wszechstronnie, z jaknajwiększej ilości punktów
              > widzenia. Dlatego wypędzanie osób o opiniach niezgodnych z naszymi pod pozorem
              > walki ze spamem jest działaniem szkodliwym. O to mi w skrócie chodziło.
              > PS. Rozpoczęłaś interesujący wątek o bombardowaniu Serbii i nie chcesz go
              > rozwijać, chociaż narzekałaś, że brak Ci merytorycznej dyskusji nad tym tematem
              > Napisz, proszę, po jaką cholerę - Twoim zdaniem - braliśmy udział w tym
              > przedsięwzięciu, to nie będę smucił na temat ogólnego pożytku z Forów i list
              > dyskusyjnych.

Porterze !
              Chcę Cię bardzo uprzejmie poinformować,że nie zaczynałam wątku o bombardowaniu
              Serbii.
              Nie fatyguj się co do innych spraw (nie jestem masochistką) natomiast prosiłabym
              Cię o wskazanie jak znależć ten wątek o Serbii.
              Cieszę się, że zaraz za mną wymieniłeś siebie to dobrze, że jesteś samokrytyczny
              ale ja ani nie potwierdzę ani nie zaprzeczę, nie znam wytworów twojego mózgu.
              Pozdrawiam.
              • Gość: Porter Re: Porter będziesz musiał odszczekać chociaż częsiowo :))) IP: *.ppp.polbox.pl 30.08.01, 16:41
                To prawda. To nie Ty, tylko Dzidka.
                BTW, co sądzisz o zaangażowaniu się Polski w działania przeciwko Jugosławii?
                • Gość: jolka Re: Porter odszczekujesz chociaż częściowo :))) czy nie ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.01, 20:36

> To prawda. To nie Ty, tylko Dzidka.
                  > BTW, co sądzisz o zaangażowaniu się Polski w działania przeciwko Jugosławii?

No właśnie. Okazuje się, że nie potrafisz odróżnić jolki od Dzidki. Cytujesz
                  Jajacka (mądra jola - to jego) czyżbyś uważał go za klasyka ? smile.
                  ad.BTW nie interesuję się tymi zagadnieniami niestety muszę Cię zmartwić.
                  Bałkany to zawsze był kociołek. Osobiście mam mały kompleksik na tle tamtych
                  terenów, kilka lat temu jadąc na Riwierę Turecką; zostaliśmy zatrzymani przez
                  grupę uzbrojonych w karabiny żołnierzy żądających oddania $ : gdyby nie obecność
                  byłego długoletniego pracownika ambasady w stolicy Jugosławii; znającego ichni
                  język perfekt mielibyśmy się z pyszna.
                  Bardzo chętnie zapoznam się z twoim stanowiskiem w tej sprawie natomiast z góry
                  uprzedzam, że nie jestem przygotowana do merytorycznej dyskusji.
                  TTYL

• Gość: Porter Re: Porter odszczekujesz chociaż częściowo :))) czy nie ? IP: *.ppp.polbox.pl 01.09.01, 00:12
                    Gość portalu: jolka napisał(a):

> Gość portalu: Porter napisał(a):
                    >
                    > > To prawda. To nie Ty, tylko Dzidka.
                    > > BTW, co sądzisz o zaangażowaniu się Polski w działania przeciwko Jugosławi
                    > i?
                    >
                    > No właśnie. Okazuje się, że nie potrafisz odróżnić jolki od Dzidki.

Guilty, your honeur! Przyznaje sie.

>Cytujesz
                    > Jajacka (mądra jola - to jego) czyżbyś uważał go za klasyka ? smile.

Zara zara, nie tak galopkiem: Mądra Jola to moje, w innym wątku, tym o huliganie.
                    Tak mąciłaś na ten temat, że nie mogłem sie powstrzymać.
                    A Ty mi od jajacków? Ja jestem dowcipny i subtelny!

> ad.BTW nie interesuję się tymi zagadnieniami niestety muszę Cię zmartwić.
                    > Bałkany to zawsze był kociołek. Osobiście mam mały kompleksik na tle tamtych
                    > terenów, kilka lat temu jadąc na Riwierę Turecką; zostaliśmy zatrzymani przez
                    > grupę uzbrojonych w karabiny żołnierzy żądających oddania $ : gdyby nie obecnoś
                    > ć
                    > byłego długoletniego pracownika ambasady w stolicy Jugosławii; znającego ichni
                    > język perfekt mielibyśmy się z pyszna.
                    > Bardzo chętnie zapoznam się z twoim stanowiskiem w tej sprawie natomiast z góry
                    >
                    > uprzedzam, że nie jestem przygotowana do merytorycznej dyskusji.
                    > TTYL

Myślę, że wzięliśmy udział w tym konfikcie bez sensu, zraziliśmy sobie
                    tradycyjnie przyjazny nam naród, pomogliśmy NATO w skrzywdzeniu Jugosłowian i
                    wspomaganiu bandytów albańskich, zaś bezpośrednim rezultatem interwencji NATO w
                    Jugosławii jest obecnie wojna domowa w Macedonii. Na dodatek (jak sobie może
                    przypominasz) polski korpus ekspedycyjny udał się na front pociągiem, nie
                    posiadając węgierskich wiz, przez co kilka dni musiał czekać.
                    Krótko mówiąc nie mieliśmy tam żadnych interesów, co gorsza broniliśmy złej
                    sprawy, zaś przy okazji ośmieszyliśmy się na całego.
                    Nie mam zdania o Miloszevicu, ale kiedy widzę, że przed "sądem" wychodzi na
                    panisko, a członkowie trybunału na spoconych, nerwowych kurdupli to odczuwam coś
                    na kształt mściwej satysfakcji.

• Gość: Blong Re: Porter odszczekujesz chociaż częściowo :))) czy nie ? IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 01.09.01, 00:18

> Myślę, że wzięliśmy udział w tym konfikcie bez sensu, zraziliśmy sobie
                      > tradycyjnie przyjazny nam naród, pomogliśmy NATO w skrzywdzeniu Jugosłowian i
                      > wspomaganiu bandytów albańskich, zaś bezpośrednim rezultatem interwencji NATO w
                      > Jugosławii jest obecnie wojna domowa w Macedonii. Na dodatek (jak sobie może
                      > przypominasz) polski korpus ekspedycyjny udał się na front pociągiem, nie
                      > posiadając węgierskich wiz, przez co kilka dni musiał czekać.
                      > Krótko mówiąc nie mieliśmy tam żadnych interesów, co gorsza broniliśmy złej
                      > sprawy, zaś przy okazji ośmieszyliśmy się na całego.
                      > Nie mam zdania o Miloszevicu, ale kiedy widzę, że przed "sądem" wychodzi na
                      > panisko, a członkowie trybunału na spoconych, nerwowych kurdupli to odczuwam co
                      > ś
                      > na kształt mściwej satysfakcji.
                      >

Wydaje mi sie, ze rzadko kiedy bedziemy sie spotykac po tej samej stronie, ale tu
                      TAK, TAK po trzykroc TAK. Do tego odczucia z farsy przed sadem mam DOKLADNIE
                      takie same smile
                      Pozdrawiam
                    • Gość: jolka Re: Porter odszczekujesz chociaż częściowo :))) czy nie ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 00:40

> Guilty, your honeur! Przyznaje si
                      > Zara zara, nie tak galopkiem: Mądra Jola to moje, w innym wątku, tym o huligani
                      > e.
                      > Tak mąciłaś na ten temat, że nie mogłem sie powstrzymać.

To Ty Porterze byłeś tym tajemniczym GP, czemu się nie ujawniłeś jak pytałam kto
                      zacz ? Odwaga cywilna szwankuje nawet w sieci ?
                      A co mącenia to tam były dialogi typowe dla zabicia czasu raczej towarzyskie
                      aniżeli merytoryczne, ja tam już nic więcej nie mogłam namącić oprócz tego co w
                      petitum watku.

> A Ty mi od jajacków? Ja jestem dowcipny i subtelny.

To znaczy ta deklaracja że i dowcipny i subtelny to tak w ogóle, czy odnośnie
                      mojej osoby ? Informuję że poświęciłam Ci mój wierszyk w wątku o moim nicku, post
                      pt. Apel do F. Zapoznaj się to m.in. dla Ciebie.
                      Co sądzisz o aktualności powiedzenia, że kobiety nawet kwiatkiem ...
                      Jaki komplement można powiedzieć w sieci ?

> Myślę, że wzięliśmy udział w tym konfikcie bez sensu, zraziliśmy sobie
                      > tradycyjnie przyjazny nam naród, pomogliśmy NATO w skrzywdzeniu Jugosłowian i
                      > wspomaganiu bandytów albańskich, zaś bezpośrednim rezultatem interwencji NATO w
                      > Jugosławii jest obecnie wojna domowa w Macedonii. Na dodatek (jak sobie może
                      > przypominasz) polski korpus ekspedycyjny udał się na front pociągiem, nie
                      > posiadając węgierskich wiz, przez co kilka dni musiał czekać.
                      > Krótko mówiąc nie mieliśmy tam żadnych interesów, co gorsza broniliśmy złej
                      > sprawy, zaś przy okazji ośmieszyliśmy się na całego.
                      > Nie mam zdania o Miloszevicu, ale kiedy widzę, że przed "sądem" wychodzi na
                      > panisko, a członkowie trybunału na spoconych, nerwowych kurdupli to odczuwam co
                      > ś na kształt mściwej satysfakcji.

Jako lama w tym temacie pozwolę sobie tylko wrzucić tylko trzy grosze a
                      mianowicie :
                      po pierwsze gorące głowy (bez Tito)
                      po drugie wewnętrzne animozje, podziały. Piszesz Jugosłowian przecież nie ma już
                      takiego jednorodnego narodu ?
                      Pozdrawiam, czekając na odszczekanie smile.
                      • Gość: Porter Już przecież przyznałem się do pomyłki! IP: *.ppp.polbox.pl 02.09.01, 01:23
                        Gość portalu: jolka napisał(a):

> Gość portalu: Porter napisał(a):
                        >
                        > > Guilty, your honeur! Przyznaje si
                        > > Zara zara, nie tak galopkiem: Mądra Jola to moje, w innym wątku, tym o hul
                        > igani
                        > > e.
                        > > Tak mąciłaś na ten temat, że nie mogłem sie powstrzymać.
                        >
                        > To Ty Porterze byłeś tym tajemniczym GP, czemu się nie ujawniłeś jak pytałam kt
                        > o
                        > zacz ? Odwaga cywilna szwankuje nawet w sieci ?

Nie wiem co powiedzieć: nie mam pojęcia, skąd wziął się podpis "GP" pod tamtym
                        listem, byłem pewien, że podpisałem go "Porter". Tak, że szwankuje nie tyle
                        odwaga, co koncentracja.

> A co mącenia to tam były dialogi typowe dla zabicia czasu raczej towarzyskie
                        > aniżeli merytoryczne, ja tam już nic więcej nie mogłam namącić oprócz tego co w
                        >
                        > petitum watku.
                        >
                        > > A Ty mi od jajacków? Ja jestem dowcipny i subtelny.
                        >
                        > To znaczy ta deklaracja że i dowcipny i subtelny to tak w ogóle, czy odnośnie
                        >
                        > mojej osoby ? Informuję że poświęciłam Ci mój wierszyk w wątku o moim nicku, po
                        > st
                        > pt. Apel do F. Zapoznaj się to m.in. dla Ciebie.
                        > Co sądzisz o aktualności powiedzenia, że kobiety nawet kwiatkiem ...

Wiesz, tak naprawde, to ja właśnie kobiet nawet kwiatkiem. Ale w sieci taki tekst
                        jak mój jest doskonałą zachętą do ciętej odpowiedzi, przy której mogłaś wykazać
                        się refleksem, błyskotliwością, złośliwością, zaś ponieważ tekst był ewidentnie
                        wredny, to mogłabyś odłożyć na chwilę swoją wrodzoną łagodność i nabyte doskonałe
                        maniery i przyłożyć z grubej rury.

> Jaki komplement można powiedzieć w sieci ?

Każdy. Bo to jest niezobowiązujące.

> > Myślę, że wzięliśmy udział w tym konfikcie bez sensu, zraziliśmy sobie
                        > > tradycyjnie przyjazny nam naród, pomogliśmy NATO w skrzywdzeniu Jugosłowia
                        > n i
                        > > wspomaganiu bandytów albańskich, zaś bezpośrednim rezultatem interwencji N
                        > ATO w
                        > > Jugosławii jest obecnie wojna domowa w Macedonii. Na dodatek (jak sobie mo
                        > że
                        > > przypominasz) polski korpus ekspedycyjny udał się na front pociągiem, nie
                        > > posiadając węgierskich wiz, przez co kilka dni musiał czekać.
                        > > Krótko mówiąc nie mieliśmy tam żadnych interesów, co gorsza broniliśmy złe
                        > j
                        > > sprawy, zaś przy okazji ośmieszyliśmy się na całego.
                        > > Nie mam zdania o Miloszevicu, ale kiedy widzę, że przed "sądem" wychodzi n
                        > a
                        > > panisko, a członkowie trybunału na spoconych, nerwowych kurdupli to odczuw
                        > am co
                        > > ś na kształt mściwej satysfakcji.
                        >
                        > Jako lama w tym temacie pozwolę sobie tylko wrzucić tylko trzy grosze a
                        > mianowicie :
                        > po pierwsze gorące głowy (bez Tito)

To mało powiedziane. Jugole to dzicz.

> po drugie wewnętrzne animozje, podziały. Piszesz Jugosłowian przecież nie ma ju
                        > ż
                        > takiego jednorodnego narodu ?

Mój przyjaciel Horwat Ivo, urodzony w Zagrzebiu, ożenił się z poznaną w czasie
                        studiów na uniwersytecie w Sarajewie Serbką Lili. Teraz wraz synem Igorem
                        mieszkają w Dallas, Texas. Czy ta rodzina to byli Serbowie, Horwaci, Bośniacy,
                        Amerykanie?

> Pozdrawiam, czekając na odszczekanie smile.

Taż już przyznałem, że racji nie miałem, więć uważam sprawę za zamkniętą. Gdybym
                        uchybił Twej czci, to z pewnością wlazłbym pod ławę i powiedział, że jako pies
                        zełgałem. Ale ja nie zełgałem, tylko się pomyliłem.
    • Gość: Alek Re: Tylko Polska nr.17-ty IP: 213.231.15.* 30.08.01, 13:00
      >
      > Gazeta wymiotna - Polowanie na Porebe - Robert Larkowski
      > Organ prasowy Michnika znalazł sobie kolejną ofiare z kregu narodowego, a jest
      > nia znany i ceniony przez Polakow rezyser filmowy, Bohdan Poreba.

Znam, nie cenię!

W "Gazecie
      > Wyborczej" z dn. 6 lipca br. Ernest Skalski z towarzyszami, zgnoili artystę
      > niczym wzorowi funkcjonariusze policji politycznej poprawnosci.
      > Porebie zarzucono kierowanie Zjednoczeniem Patriotycznym "Grunwald" -
      > według "Wybiórczej" - faszyzujaca przybudowką PZPR (juz samo zastawienie tych
      > pojez faszyzm-PZPR zawiera logiczna sprzecznosc).

NSDAP - partia narodowo-socjalistyczna, a więc można łączyć czerwone z czarnym!!

To zabawne, ze latorosl
      > zasluzonych w niszczeniu polskosci przedwojennych komunistow i eksczlonek
      > partii Skalskim zwany, wyciaga podobne kawalki z zyciorysow innych ludzi. W
      > domu powieszonego nie gada sie o sznurze, co istotne, duzo dluzszym. No,
      > ale "GW" czytuja niedouczeni inteligenci z udeckiego chowu, ktorzy o
      > prawdziwej, nie michnikowskiej, historii nie maja zielonego pojecia.

Dzienny nakład GW jest bardzo wysoki, idąc tropem twojego chorego umysłu, Unia
      Wolności (spadkobierca UD) powinna w cuglach wygrać wybory!?

Niestety,
      > niekiedy biora ja w dwa palce autentyczni Polacy i kompromitacja gotowa.
      >

Kto to jest autentyczny Polak? Czy to osoba mająca poglądy zgodne z autorami
      pisma Tylko Polska? Czy to osoba mogąca się wykazać czystością krwii?

Podsumuję: jesteś chory na nienawiść, nie znasz historii, lunatykujesz.

Pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka