Dodaj do ulubionych

NIE dla SLD! Bez tlumaczen. Kto rozumie wie dlaczego. Kto nie rozumie

IP: *.powered-by.skynet.be 07.06.01, 14:58
Kto nie rozumie sam o sobie wydaje swiadectwo.
Obserwuj wątek
    • Gość: tyu Re: TAK dla SLD! Bez tlumaczeń. Kto rozumie wie dlaczego. IP: *.BMJ.net.pl 07.06.01, 19:05
      Kto nie rozumie sam o sobie wydaje swiadectwo.
    • Gość: ethanol Precz SLD, precz AWS, przecz lewica IP: *.coh.org 08.06.01, 01:05
      Wiwat prawdziwa prawica !!!
      Tylko gdzie ona kurna jest ???
      • Gość: nemo Re: Precz SLD, precz AWS, przecz lewica IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 01:11
        Ponoć teraz desantowała się na platformę - lepiej żeby wiertniczą.
        • Gość: chrizz Re: Precz SLD, precz AWS=precz z liberalizmem IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 08.06.01, 01:20
          i tu jest pies pogrzebany koledzy liberałowie
      • Gość: BRODA Re: Precz SLD, precz AWS, przecz lewica IP: *.proxy.aol.com 14.06.01, 15:25
        Gość portalu: ethanol napisał(a):

> Wiwat prawdziwa prawica !!!
        > Tylko gdzie ona kurna jest ???

Dobre pytanie. Tez chcialbym wiedziec.
        • Gość: jegomosc Re: Precz SLD, precz AWS, przecz lewica IP: *.almda1.sfba.home.com 15.06.01, 01:12
          Gość portalu: BRODA napisał(a):

> Gość portalu: ethanol napisał(a):
          >
          > > Wiwat prawdziwa prawica !!!
          > > Tylko gdzie ona kurna jest ???
          >
          > Dobre pytanie. Tez chcialbym wiedziec.

"szukajcie a znajdziecie", ale nie prawice, lecz Prawych i uczciwych ludzi.
          Dobre drzewo rodzi dobre owoce...
    • Gość: gomez Re: NIE dla SLD! Bez tlumaczen. Kto rozumie wie dlaczego. Kto nie rozu IP: *.solutions.net.pl 10.06.01, 11:23
      demokracja stary to mozliwosc wyboru.nikt nie ma prawa narzucac swojego zdania
      innym.nawet ty .a poza tym to rzecz okropna ale jeszcze nikt nie wymyslil
      lepszej.
      • Gość: darek Re: NIE dla SLD! Bez tlumaczen. Kto rozumie wie dlaczego. Kto nie rozu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.01, 11:34
        tak, tylko że SLD nie jest żadną lewicą, tylko grupą starych, tępych
        aparatczyków PZPR-owskiej maści, którzy tylko marzą o dorwaniu się do władzy a
        przede wszystkim kasy. Mają jeszcze w pamięci jedynowładztwo swej partii,
        centralizm demokratyczny i inne naukowe pierdoły swego guru J.J. WIATRA. A wy
        już zapomnieliście tę biedę z lat 80, dwa programy tv, czarne okulary Wrony i
        ogromne uszy pierwszego kłamcy PRL-u? CHcecie rządów tokarza z Żyrardowa po
        Wieczorowym uniwersytecie Marksistowsko-Leniniowskim? Tego chcecie? Irządów
        jego zapatrzonych w kasę tępych pomagierów (szmajdziński, waniek). To po
        cholerę był rok 1989? Mozna bylo zostawić wszystko tak jak było i cześć!!!
        • sceptyk Re: NIE dla SLD! Bez tlumaczen. Kto rozumie wie dlaczego. Kto nie rozu 10.06.01, 16:15
          Darek, bardzo dobrze. Trzeba przypominac. Chociaz to taka przeszlosc-
          terazniejszosc. Wrona ciagle w tych okularach czarnych lazi, a co zakracze to
          zaraz te same pismaki co i wtedy naglasniaja to w gazetach. Pierwszy klamca
          PRL-u ciagle wielkiemi uszami zadowolony sie wachluje i jak klamal tak nadal
          publicznie klamie, szydzi i podjudza. A Wiatr, najmadrzejszy z najmadrzejszych
          wodolejec ciagle laury zbiera. Zas do jedynowladztwa tuz, tuz. Sejm opanuja,
          Prezydent ich...
          • Gość: mareks Re: NIE dla SLD! Bez tlumaczen. Kto rozumie wie dlaczego. Kto nie rozu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.01, 20:57
            Nie chcę zwycięstwa lewicy, ale uważam ,że prawica i centroprawica powinny
            wziąć przykład z SLD, jeśli chodzi o umiejętność utrzymania jedności i brak
            przynajmniej publicznych kłótni. Oni w SLD umieją trzymać się razem.......?
        • Gość: Indris Re: o tokarzach i profesorach IP: *.ibspan.waw.pl 11.06.01, 14:56
          darek postawił pytanie: "Chcecie rządów tokarza z Żyrardowa po Wieczorowym uniwersytecie
          Marksistowsko-Leniniowskim?"

Ja PRZEDE WSZYSTKIM nie chcę rządów tego profesora z Gliwic (i tego doktora za jego plecami).
          Od nich gorszy byłby już tylko Balcerowicz, a lepszy - nawet orangutan.
    • jurek1 Re: NIE dla SLD! Bez tlumaczen. Kto rozumie wie dlaczego. Kto nie rozu 10.06.01, 22:17
      Wskaz alternatywę
      • Gość: nemo Re: NIE dla SLD! Bez tlumaczen. Kto rozumie wie dlaczego. Kto nie rozu IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.01, 23:09
        Dla niektórych alternatywą jest:
        - 3 mln bezrobocie(na razie)
        - 17 mld$ na minusie w obrotach z zagranicą
        - 3,8% wzrost PBK
        - wyprzedaż majątku by załatać dziurę budżetową
        • Gość: bykk Re: NIE dla SLD! Bez tlumaczen. Kto rozumie wie dlaczego. Kto nie rozu IP: *.chello.pl 11.06.01, 12:53
          widać Nemo,że jesteś kompletnym nemo w sprawie!
          pozdr
          • Gość: nemo Re: do Bykka IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 17:32
            prawda w oczy kole, a kontrargumentów i alternatywy brak.
    • Gość: ada Re: NIE dla SLD! Bez tlumaczen. Kto rozumie wie dlaczego. Kto nie rozu IP: 212.244.189.* 11.06.01, 13:10
      Ja nie rozumiem: dlaczego NIE dla SLD.
      A zatem, jak zawyrokowal autor watku, sama
      sobie wystawiam swiadectwo (w domysle - fatalne) smile

Nie glosowalam na te partie i nie zamierzam
      na nia glosowac.
      Ale zamiar oddania na nia glosu deklaruje
      prawie polowa elektoratu.
      Jezeli SLD wygra wybory, to bedzie rzadzila.
      I nie trzeba pohukiwac NIE dla SLD ! tylko
      uszanowac wole wyborcow.
      Bo to nie jest wina elektoratu SLD, ze ta
      partia nie ma dla siebie przeciwwagi na
      scenie politycznej.
      Na ten stan naharowalo sie , by tak rzec,
      sporo politykow z partii zwacych sie , czesto
      nie wiadomo dlaczego, prawicowymi.
      Pozdr smile
      ada
      • Gość: Jajacek Re: NIE dla SLD! Bez tlumaczen. Kto rozumie wie dlaczego. Kto nie rozu IP: *.kabel.telenet.be 11.06.01, 13:24
        Brawo Ada !
        Demagogow juz mamy dosc!
      • Gość: bykk Re: do Ady IP: *.chello.pl 11.06.01, 13:44
        Ada,daj sobie siana(a może koniowi franka k.?)
        Nie śpij!Myśl trochę samodzielnie,a nie przy pomocy TVP!
        pozdr
        • Gość: topol Re: do Ady IP: *.*.*.* 11.06.01, 14:44
          Gość portalu: bykk napisał(a):

> Ada,daj sobie siana(a może koniowi franka k.?)
          > Nie śpij!Myśl trochę samodzielnie,a nie przy pomocy TVP!
          > pozdr

Najwyraźniej na żadne konkretne argumenty go nie stać...... A właśnie trzeba
          myśleć i to intensywnie, jeżeli chce się pokonać tak sprawną i (zewnętrznie
          przynajmniej) zwartą formację jaką jest SLD. I nie jest to banda tępych
          aparatczyków, ale formacja, która ma najlepiej opanowaną socjotechnikę.
          Co do ady, to jedyny konkretny posting jaki tu przeczytałem.

Pozdrawiam
        • Gość: ada Re: do Ady IP: 212.244.189.* 11.06.01, 15:04

> Ada,daj sobie siana(a może koniowi franka k.?)
          > Nie śpij!Myśl trochę samodzielnie,a nie przy pomocy TVP!
          > pozdr

Bykku, Twoja rade, bym dala sobie siana uwazam
          za nieelegancka , przeto nie skorzystam z niej.

Nie spie !

Myslec samodzielnie staram sie odkad zaczelam myslec.

Wplywu TVP na moje myslenie nie przecenialabym.

Podtrzymuje moja opinie: jezeli SLD wygra wybory,
          to nalezy ten fakt uznac i nie miec pretensji do
          wygranych , tylko do ich przeciwnikow, ktorzy usilnie
          pracowali , a niektorzy nadal pracuja na sukces
          tej partii.

Jezeli masz przeciwko mojej wypowiedzi jakies racjonalne
          argumenty, to chetnie je przeczytam.
          Jezeli zas sa to tylko porady w stylu powyzszych,
          to oszczedz mi ich, bo szkoda czasu Twojego i mojego.

pozdr smile
          ada
          • jerry44 Re: do Ady 11.06.01, 15:29
            > Gość portalu: bykk napisał(a):
            >
            > > Ada,daj sobie siana(a może koniowi franka k.?)
            > > Nie śpij!Myśl trochę samodzielnie,a nie przy pomocy TVP!

Hej
            Dawno mnie nie było i cuż dostrzegają me piękne oczy po powrocie ?
            Na Forum bez zmian . Bykku ciągle jeszcze nie skończył " zawodówki "
            i nie dowiedział się biedaczek jak nie należy zwracać się do dam.
            Leniuszek. Możeby tak ekternistycznie ?
            Pozdrowionka smile
            jerry

• Gość: bykk Re: do Jerry44 IP: *.chello.pl 11.06.01, 16:49
              jerry44 napisał(a):

> Dawno mnie nie było i cuż dostrzegają me piękne oczy po powrocie ?
              > Na Forum bez zmian . Bykku ciągle jeszcze nie skończył " zawodówki "
              > i nie dowiedział się biedaczek jak nie należy zwracać się do dam.
              > Leniuszek. Możeby tak ekternistycznie ?
              > Pozdrowionka smile
              > jerry
              >
              >

Jerry44,jeśli przestudiujesz swoje posty,to zauważysz,że piszesz niegramatycznie!
              Widzisz więc,że skończyłem zawodówkę.
              Co do dam wiem jak się zwracać,lecz co do innych "pań" róznie to bywa.
              Wiem,że jedziecie na tym samym koniu kocyby,ale to nie dowód,że jesteś
              wszechwiedzący!
              Idż więc do konia i pogadaj lepiej z nim,on ma wielki łep,więc zrozumi cię!
              pozdrawiam ciebie i całą stajnie waszą!
              • jerry44 Re: do Jerry44 11.06.01, 17:24

> jerry44 napisał(a):
                >
                > > Dawno mnie nie było i cuż dostrzegają me piękne oczy po powrocie ?
                > > Na Forum bez zmian . Bykku ciągle jeszcze nie skończył " zawodówki "
                > > i nie dowiedział się biedaczek jak nie należy zwracać się do dam.
                > > Leniuszek. Możeby tak ekternistycznie ?
                > > Pozdrowionka smile
                > > jerry
                > >
                > >
                >
                > Jerry44,jeśli przestudiujesz swoje posty,to zauważysz,że piszesz niegramatyczni
                > e!
                > Widzisz więc,że skończyłem zawodówkę.
                > Co do dam wiem jak się zwracać,lecz co do innych "pań" róznie to bywa.
                > Wiem,że jedziecie na tym samym koniu kocyby,ale to nie dowód,że jesteś
                > wszechwiedzący!
                > Idż więc do konia i pogadaj lepiej z nim,on ma wielki łep,więc zrozumi cię!
                > pozdrawiam ciebie i całą stajnie waszą!

A to ciekawe . Gdzież ach gdzież ? Popraw Mistrzu , "zrozumim" .
                Poza tym dlaczego z faktu że ja nie piszę gramatycznie miałoby wynikać,
                że skończyłeś zawodówkę Bykku ?. Klasyczny bład logiczny.
                Poza tym jesli piszę niegramatycznie to znaczy że nie zauważę błędu.
                Kolejny bład logiczny. Ergo, kompletnie niespójna wypowiedź , świadcząca
                o poważnych lukach w wykształceniu.
                Nie masz bladego pojęcia na jakim koniu jadę i z kim. Nie masz poczucia humoru.
                Nie masz podstawowej chociażby wiedzy o zasadach dobrego wychowania .
                Nie umiesz rozmawiać z kobietami.W innym przypadku wiedziałbyś,
                że dorosły mężczyzna nie musi obrażać nawet "innych pań" .
                (Na marginesie - znowu bez sensu obraziłeś Adę )
                Nie umiesz argumentować .Myślę, że jednak powinieneś skończyć zawodówkę.

Mimo wszystko pozdrawiam Cię (zwróć uwagę że użyłem dużej litery )
                jerry

• Gość: bykk Re: do Ady IP: *.chello.pl 11.06.01, 15:29
            Być moze myślisz,ale to nie dowód,że myslisz samodzielnie!
            Jak wygra czerwona spółka,to trudno.
            Nie mów mi ,że sama to wymyśliłas,co napisałas!
            Przecie widać,że opierałaś się na wiadomościach z TVP!
            (a z tym koniem,to tak dla jaj)
            pozdr
          • Gość: NKWDzist Re: do Ady IP: 200.38.247.* 12.06.01, 22:46
            Niestety mam dosc smutna obserwacje do przemyslen
            Ady. Otoz poprzednicy SLD mocno pracowali (50 lat)
            abysmy teraz mieli duza grupe jak ja to lubie
            nazwac "jednozebnych robotnikow" bez wyksztalcenia,
            ktorzy oddadza swoj glos na tych co najladniej
            mowia. Kiedys zarabiali wiecej niz ludzie z wyzszym
            wyksztalceniem i nie musieli sie na to napracowac a
            teraz kole ich w oczy to, ze to ci z wyksztalceniem od
            nich lepiej zyja. Dla nich mam tylko jedno, trzeba
            bylo sie ksztalcic albo trzeba byc przedsiebiorczym.
            Pozdrowienia
            NKWD
      • jurek1 Do Ady 11.06.01, 15:24
        Wystawiłaś sobie właśnie bardzo dobre świadectwo w
        przeciwieństwie do tych co po przegranych wyborach
        orzekną, że większa część narodu jest delikatnie
        mówiąc głupawa. Możemy nie kochać SLD, ale niech ktoś
        wreszcie wskaże alternatywę.

Platforma Obywatelska to przy całym szacunku do
        Marszałka Płażyńskiego i jego dwóch kolegów,
        zbieranina spadochroniarzy którzy i do SLD by
        przystąpili byle mieć miejsce w Sejmie.

Prawo i Sprawiedliwość? Głośno deklarowana walka z
        przestępczością to za mało, aby powierzyć tym ludziom
        losy państwa.

Poszukajcie wątku RADCY na temat jego kandydowania i
        zobaczcie program - bardzo konkretny. Ten człowiek
        prosi o poparcie, nic nie obiecuje i słowa dotrzyma.

WIĘC PYTAM KTO???

Ada pozdrawiam.
      • Gość: Kral Do Ady: w pelni szanuje wole wyborcow i bede respektowal ich wybor IP: *.powered-by.skynet.be 11.06.01, 16:33
        Ado Droga, wywolalas wilka z lasu wiec juz jestem. Najpierw chce powiedziec, ze
        nie mam najmniejszej ochoty pozrec sie z Toba politycznie, bo znam Cie z innych
        watkow (jesli to ta sama Ada) i cenie Twoje zdanie.
        Rozpoczalem na tym forum pare anty SLD-owskich i anty-Millerowskich watkow, bo
        boje sie absolutnej wygranej SLD w wyborach, a co za tym idzie demokratycznej
        dyktatury jednej partii (parlamnet, rzad, prezydent, stronniczo nastawione
        media publiczne i nie tylko publiczne). Cos jak Berlusconi we Wloszech. Szanuje
        polska demokracje, zalezy mi na losach Polski, stad moje leki.
        Oczywiscie, w pelni szanuje wole wyborcow i w pelni bede respektowal ich wybor.
        To znaczy pana Millera bede uwazal za mojego premiera mimo iz na niego glosowac
        nie bede. Natomiast co do samego glosowania i swiadectwa jakie o sobie wydaja
        ci, ktorzy beda glosowac na SLD.... Moze sie myle, ale wydaje mi sie, ze
        wiekszosc ludzi bedzie glosowac na SLD z calkiem niemerytorycznych powodow: to
        znaczy albo z sentymentalnego czy "zyciorysowego" przywiazania do dawnego
        rezimu, albo (i to bedzie wieszosc) ze wzgledu na frustracje.
        Mowie: "Nie dla SLD" bo takie jest moje demokratyczne prawo. Wcale nie uwazam,
        ze ci ktorzy beda glosowac inaczej niz ja sa idiotami. Doskonale rozumiem ich
        frustracje, choc jej nie podzielam.
        Ado, bardzo chetnie bym z Toba podyskutowal, ale mam przed soba ciezki tydzien.
        Pozostane wiec przy tych paru zdaniach.
        • Gość: jurek1 Re: Do Ady: w pelni szanuje wole wyborcow i bede respektowal ich wybor IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 11.06.01, 17:10
          No i to są logiczne argumenty, chociaż nie do mnie, ale myslę że Ada się nie
          obrazi. W jednym całkowicie się z Toba zgadzam. Nalezy bać sie monopolu jednej
          opcji, ale mam nadzieję, że to zwycięstwo SLD nie bedzie miażdżące tzn. nie
          będą mogli pozwolić sobie na samodzielne żądzenie. Jest jeszcze jedno "ale".
          Prezydent już nie musi spłacać długów wyborczych i wcale nie jestem pewien czy
          tak we wszystkim poprze SLD czego parę razy dowody dawał (wiem że słabe, ale
          jednak).

Pozdrawiam
        • sceptyk Re: Do Ady: w pelni szanuje wole wyborcow i bede respektowal ich wybor 11.06.01, 17:42
          Kurcze, czuje sie zawiedziony. Ja myslalem o stworzeniu jakies organizacji
          podziemnej anty-millerowskiej, mam juz nawet paru ochotnikow, psedonimy gotowe
          (nicki), network elektroniczny via portal GW zalozony, a tu taki cios (bo
          powiem, szczerze, ze liczylem na Ciebie; widzialem Cie jako szefa pionu
          informacji i propagandy). Moze jeszcze zmienisz plany. Ja tez mam zamiar
          szanowac wole wyborców, ale tylko tych co beda glosowac przeciw SLD (albowiem
          'Kto na SLD glosuje, to jest...').

sc-yk
        • Gość: Kral slowa zapomniane IP: *.powered-by.skynet.be 11.06.01, 20:25
          Z pospiechu zapomnialem napisac pare rzeczy. Po pierwsze pozdrwic Ade, a po
          drugie powiedziec, ze jesli na SLD nie bede glosowal, to przede wszystkim
          dlatego, ze nie mam do nich zaufania.
          Z kralowskim pozdrowieniem
          Kral
        • Gość: tyu Re: Do Krala IP: *.BMJ.net.pl 13.06.01, 00:23
          No widzisz, jak ładnie rozwinąłeś myśl! Tak trzeba było zacząć. Teraz mogę
          stwierdzić, że nie podzielam obaw ani Twoich, ani Ady, ale je rozumiem. KAŻDA
          formacja ma swój TKM i w każdej stanowi on zagrożenie. Do motywów głosowania na
          SLD, poza wymienionymi przez Ciebie dorzuciłbym jednak znaczący procent
          wybierających merytorycznie, tzn. popierających program wyborczy SLD, choć
          istotnie - tych głosujących przede wszystkim PRZECIWKO temu, co było przez
          ostatnie 4 lata, też będzie b. dużo.
          Piszesz: “boje sie absolutnej wygranej SLD w wyborach, a co za tym idzie
          demokratycznej dyktatury jednej partii (parlamnet, rzad, prezydent, stronniczo
          nastawione media publiczne i nie tylko publiczne).”
          To, że rząd i prezydent będą - wszystko na to wskazuje - z jednej opcji, to
          tylko zaleta: zwiększenie skuteczności rządzenia (ale tym samym - zwiększenie
          ODPOWIEDZIALNOŚCI tej opcji za skutki rządów). Przecież tzw. kohabitacja jest i
          na Zachodzie traktowana jako kłopotliwa rzadkość (np. socjalista Mitterand i
          rządy gaullistów we Francji). Media: czy Ty naprawdę wierzysz, że opiniotwórcza
          prasa, choćby GW, “Wprost”,czy “Rzepa”, nie mówiąc o “Życiu” itp będą popierać
          rząd SLD i to w ciemno?! Może poparcie czasem się i zdarzy: jakieś udane
          negocjacje z UE itp... lecz ja to między bajki włożę, jak pisał pewien mądry
          biskup.
    • Gość: ada Re: do Wszystkich, ktorzy sie do mnie odezwali. Ada :-) IP: 212.244.189.* 12.06.01, 12:11
      Jak napisal jurek1 najpowazniejszy problem to brak dla SLD
      alternatywy. I to jest prawdziwe niebezpieczenstwo w przypadku
      wygranej tej partii, a nie sam fakt wygranej, ktory sam w sobie,
      moim zdaniem, zadnym nieszczesciem nie bedzie,
      bo nie wydaje mi sie , by rzady SLDowskie byly w znaczacy
      sposob gorsze od AWSowskich (+UW).
      To nie bedzie jakis koszmarny powrot komuny, nie te czasy.

Ale niebezpieczenstwo powstaloby w przypadku wygranej
      jakiejkolwiek innej partii, ktora nie ma silnej przeciwwagi.
      Brak silnej, dobrze zorganizowanej opozycji musi demoralizowac
      rzadzacych, na to nie ma rady.
      Czytalam wypowiedzi pewnego SLDowskiego posla, z ktorych jasno
      wynikalo, za Miller i jego koledzy z wierchuszki SLD doskonale
      zdaja sobie z tego niebezpieczenstwa sprawe.
      I nawet nie tyle chodzi o SLDowska gore, ile moze raczej
      o struktury lokalne, ktorych czlonkowie juz sa w dolkach
      startowych, i nad ktorymi, w przypadku braku silnej opozycji
      wlasnie, trudno bedzie zapanowac.

Dodatkowo te niekorzystna sytuacje poglebia fakt, ze SLD
      na swoj sukces wcale nie musiala sie napracowac. To latwy sukces.
      Z pewna przesada mozna powiedziec, ze przez minione 4 lata
      druzyna SLD stala na swojej polowie i spokojnie przygladala
      sie , jak koalicja rzadzaca strzela gole do wlasnej bramki.

SLD przez te 4 lata potrafila dyscyplinowac swoje szeregi,
      wystepowac zawsze jako monolit, co nie bylo trudne
      zwazywszy specyfike tej partii, a poza tym opozycja zawsze
      ma latwiej smile
      Nie bez znaczenia jest tez, ze SLD ma lidera. Miller naprawde
      nie jest bohaterem mojego romansu, ale ludzie widza, ze jest
      to silna , wyrazista osobowosc , ze on a nie kto inny stoi na
      czele tej partii, ze jesli jego partia wygra, to zapewne
      Miller zostanie premierem , a nie bedzie sie przed tym tak
      rozpaczliwie bronil , jak Krzaklewski po wygranej AWS; tu
      sytuacja jest klarowna.

A jak to jest u innych ? Kto wlasciwie jest liderem AWS ?
      I kto tam w ogole jeszcze jest ?

A kto jest liderem PO ? I co to w ogole jest PO ? Partia ?
      Stowarzyszenie ? Klub ? Fan-club trzech tenorow ?

A PiS, ktorego przywodcy na razie mowia tylko to, co ludzie
      chca uslyszec: prawo, sprawiedliwosc, walka z korupcja...
      Ale co poza tym ? Co z gospodarka, edukacja, sluzba zdrowia
      rolnictwem ?

Ja w poprzednich wyborach glosowalam na UW, ktora byc moze
      schodzi wlasnie ze sceny, ale to juz inny watek.
      W nadchodzacych wyborach nie bede wiedziala , na kogo
      glosowac.
      Nie identyfikuje sie specjalnie ani z lewica ani z prawica
      (ot, typowy elektorat UW smile)).
      Najbardziej odpowiadalaby mi partia, ktora mialaby lekkie
      odchylenie prawicowe w gospodarce , a lekkie odchylenie
      lewicowe w kwestiach natury - powiedzmy - spolecznej, a
      do spraw natury - powiedzmy - obyczajowej , w ogole sie nie
      wtracala.
      Ale takiej partii nie ma sad

Rozpisalam sie poteznie, a i tak nie odpowiedzialam
      na wszystkie watki. Moze jeszcze bedzie okazja smile)

Pozdrawiam wszystkich smile
      ada

p.s. do Krala: istotnie spotkalismy sie juz na kanale Kultura smile
      Pozdr smile
      • kral Bede glosowal bardziej na czlowieka niz na partie 12.06.01, 22:18
        Ado pozdrawiam Cie serdecznie.
        Ja tez wciaz jeszcze nie wiem na kogo bede glosowac. Troche mi zal ze w
        przyszlym parlamencie nie bedzie UW, ale do nich tez pelnego zaufania nie mam.
        Mam nadzieje, ze w moim okregu wyborczym znajdzie sie jakis czlowiek godny
        zafania. To na niego, bardziej niz na partie oddam swoj glos. Ale jednego
        jestem pewny - nie na SLD.
        Pozdrawiam
        Kral nie-kulturalny (tym razem)
        • Gość: Lisek Re: Bede glosowal bardziej na czlowieka niz na partie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 00:37
          Mozecie na mnie liczyc, ze na SLD glosowal nie bede. Ze rudy (Lisek), to nie
          znaczy ze czerwony. Zreszta, jacy oni tam czerwoni...
        • Gość: ada Re: do Krala IP: 212.244.189.* 13.06.01, 08:01

kral napisał(a):

> Mam nadzieje, ze w moim okregu wyborczym znajdzie sie jakis czlowiek godny
          > zafania. To na niego, bardziej niz na partie oddam swoj glos.

A jezeli ten godny zaufania czlowiek bedzie z SLD ?
          smile)))
          Bylo to z mojej tak zwane chwytanie za slowka , dodajmy - wredne chwytanie smile))

A powaznie, ja tez nie bede glosowala na SLD, aczkolwiek powtarzam,
          ze jezeli ta partia wygra, to nie bedzie to zadne nieszczescie dla kraju.
          To nie jest partia bolszewikow z nozami w zebach, tylko normalna, dobrze
          zorganizowana partia, kierowana przez zawodowych politykow.

Szkoda , ze nie ma takiej po drugiej stronie.
          Pozdrawiam smile
          ada

• Gość: bykk Re: do Ady IP: *.chello.pl 13.06.01, 13:23
            Ado,a ja wolę jak ktoś ma nóż w zębach,wówczas widzę kto zacz.
            Gorzej jak ten nóż ma za plecami.
            pozdrawiam
            • Gość: ada Re: do bykka IP: 212.244.189.* 13.06.01, 14:29

> Ado,a ja wolę jak ktoś ma nóż w zębach,wówczas widzę kto zacz.
              > Gorzej jak ten nóż ma za plecami.
              > pozdrawiam

Widze, bykku, ze lubisz wyrazac sie metaforycznie smile))
              Ja jednak obstaje przy swoim.
              To , ze ja nie glosuje na te partie, to
              nie powod , zebym ja demonizowala smile
              Zadnych nozownikow tam nie widze smile
              Uwazam , ze SLD jest to normalna, nowoczesna,
              dobrze zorganizowana partia.
              I dobrze , ze tak jest, lepiej dla nas wszystkich,
              ze tak jest, bo ta partia prawdopodobnie przez
              najblizsze lata bedzie rzadzila.
              Szkoda , ze nie podobnie sprawnego ugrupowania
              na prawicy i w centrum.
              Ale to juz inna bajka smile
              Pozdrawiam Cie smile
              ada

• Gość: choleryk Re: do Krala IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 13.06.01, 14:55
            Gość portalu: ada napisał(a):

>
            > kral napisał(a):
            >
            > > Mam nadzieje, ze w moim okregu wyborczym znajdzie sie jakis czlowiek godny
            >
            > > zafania. To na niego, bardziej niz na partie oddam swoj glos.
            >
            > A jezeli ten godny zaufania czlowiek bedzie z SLD ?
            > smile)))
            > Bylo to z mojej tak zwane chwytanie za slowka , dodajmy - wredne chwytanie smile)
            > )
            >
            > A powaznie, ja tez nie bede glosowala na SLD

Dlaczego przecież :

>SLD jest to normalna, nowoczesna,
            >dobrze zorganizowana partia.
            >I dobrze , ze tak jest, lepiej dla nas wszystkich
            smile)))))))))))))))
            Pozdrawiam
          • Gość: Kral Ado... troche przeholowalas. To wyglada jak kryptoreklama SLD IP: *.powered-by.skynet.be 15.06.01, 20:48
            Przeciez to partia rozbôjnikow, dobrze zorganizowanych, w nowych niebieskich
            krawatach, ktorzy wykorzystuja ludzka frustracje. Pewnie, ze to nie sa
            bolszewicy. Ale jak ktos nie jest juz bolszewikiem i jesli noza w zebach nie
            trzyma, to w cale nie oznacza, ze mozna mu ufac.
            Pozdrawiam serdecznie.
    • jacek#jw Przecież NIE jest Urbana 13.06.01, 14:39
      Bez tlumaczen. Kto rozumie wie dlaczego. Kto nie rozumie
      • Gość: Miki Re: Przecież NIE jest Urbana IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.06.01, 13:38
        Zwracam się z apelem do "Gazety Wyborczej" , aby w dobie realnego zadrożenia
        zdominowania sceny politycznej w
        Naszym Kraju przez jedną partię przypomniała ich rządy z koalicją z PSL. Każdy
        ma świerze newsy z obecnych rządów , które wykorzystuje SLD. Warto byłoby
        przypomnieć ich decyzje po tym gdy było już wiadomo o przegranych wyborach.O
        KGHM, Nafcie Polskiej, Buchaczu ( chyba dobrze pamiętam nazwisko? ),Specjalnych
        Strefach , kontrowersyjnych przetargach , rozdawnictwie za symboliczne
        pieniądze mieszkań dla swoich członków, i wielu innych. Apeluję jeszcze raz.
        Proszę o przypomnienie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka