Dodaj do ulubionych

Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku?

24.01.05, 12:45
Cliff Arnalls, brytyjski psycholog z uniwersytetu w Cardiff wyliczył, że
24 stycznia powinniśmy mieć najgorszy nastrój w całym roku!
Naukowiec zerwał z tradycyjną psychologią i stworzył równanie matematyczne, w
którym uwzględnił następujące przesłanki:
Dziś jest poniedziałek, kończą się styczniowe pieniądze, nasze ciała opuszcza
świąteczne odprężenie, lecz nadal patrząc w lustro widzimy efekty grudniowego
łakomstwa. Co gorsze, okazuje się, że nasze Noworoczne Postanowienia okazały
się jednodniową determinacją...

Patrząc zza redakcyjne okna, w szary nieboskłon, dochodzimy do wniosku, że w
tej teorii jest ziarno prawdy.

A jak Wy odbieracie dzisiejszy poniedziałek?

Pozdrawiamy i życzymy dużo
sił do piątku
--
redakcja portalu gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • zazen Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? 24.01.05, 12:50
      To niby jutro ma już być lepiej? Oj nie wiem, nie wiem wink)
      Poza tym każdy dzień w roku może być najgorszym, bądź też
      najlepszym dniem. To tylko kwestia tego jak chcemy postrzegać
      rzeczywistość i czy potrafimy nie kierować się sądami innych i
      naszymi schizami.
      Czego też wszystkim życzę ;]
      • Gość: gość Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? IP: 217.153.30.* 24.01.05, 13:11
        witam wszystkich, nawet nie wiedziałam, ż eto ma być najgorszy dzień... ale
        jest!! wszystko pod górkę, praca, nawet mieszkanie nie takie jak sobie
        wymarzyłem- sprząteneli mi je sprzed nosa!! jestem naprawdę zły, czuję sie
        niedoceniony... i mam już dość poniedziałku. Poza tym Dziewczyna, z nią też coś
        nie tak- mężatkasmile). Ogólnie wesoło... ale nie mismile))
        • Gość: zula Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? IP: 80.252.4.* 24.01.05, 13:19
          no nie jest tak najgorzej... na Twoim miejscu cieszyłabym się, że mnie stać na
          mieszkanie....
          nie wszyscy mają aż tak dobrze...
          Always look at the bright side of life !!! smile
        • Gość: ja Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? IP: 217.11.148.* 24.01.05, 14:25
          Aha... jakbym słyszała siebie. Praca lada dzien przyjedzie zarząd z Niemiec i
          nas zlikwiduja, mieszkanie w kredycie, w dodatku problemy z uzyskaniem
          pozwolenia na użytkowanie, facet po rozwodzie, mieszka z byłą żoną i nawet nie
          kwapi się przeprowadzić. ....
      • Gość: Jacek kłamstwo IP: 217.168.129.* 24.01.05, 14:24
        Ja nie mam powodu do dołu. W ramach obietnic noworocznych obiecałem nie ęde
        pisał na forum wyborczej i obietnicy dotrzymuję.
        • Gość: marcin Re: kłamstwo IP: 212.160.138.* 24.01.05, 15:02
          Przecież właśnie napisałeś i złamałeś obietnicę. Masz słabą wolę. Niczego w
          życiu nie osiągniesz.
      • sylwus_21 Sylwestrowy koszmar trwający aż do wczoraj. 24.01.05, 15:08
        DZIŚ WCALE NIE JEST NAJGORSZY DZIEŃ , BO MÓJ NAJGORSZY DZIEŃ CIĄGNIE SIĘ JUŻ OD
        SYLWESTRA.CZY MOŻECIE SOBIE WYOBRAZIĆ ŻEsadDOTYCZY TO PRZEDE WSZYSTKIM DZIEWCZYN
        ALE FACECI JEŚLI CHCA RÓWNIEŻ MOGĄ WYRAZIĆ WŁASNE ZDANIE)że facet, "pierwszy"
        facet, osoba której ufam prawie bezgranicznie na sylwestra dosypuje mi
        amfetaminę do picia żeby łatwiej było nakłonić mnie do seksu, a później , bez
        mojej wiedzy za pomocą kamery internetowej próbuje "uwiecznić "mnie jak jestem
        naga. Wszystko byłoby ok gdyby nie fakt że dragi zadziałały całkiem inaczej niż
        powinny, objawy prztypominały PRZEDAWKOWANIE(tym bardziej że nigdy wcześniej
        nie brałam i nigdy nie chciałam brać ), mniejsza z tym ten błąd "ŁOBUZOWI "
        wybaczyłam bo obiecał że nigdy więcej tego nie zrobi ale niestety nie dotrzymał
        słowa bo wczoraj zrobił powtórkę z sylwestra, co prawda dragów nie było ale
        kamerka owszem . Zgadnijcie gdzie można schować kamerę -w kolumnach od kina
        domowego!!!!!!!!!!!!!!!! to jest pomysł .
        Mam małą rade dla facetów .Jeśli któryś będzie chciał spróbować niech nie
        kłamie w oczy gdy dziewczyna już zna prawdę tylko jeszcze jej nie udowodniła.Bo
        mój (do wczoraj )najukochańszy facet kłamał mi do samego końca a gdy pokazałam
        mu gdzie kamera była ukryta stwierdził że to moja wina , że sama zmusiłam go
        swoim zachowaniem żeby tak postąpił. Zajefajnie niesmilesad
      • Gość: smutasek Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? IP: *.gala.net.pl 24.01.05, 15:34
        popieram...wszysto mnie dzis dobija, ryczec sie chce, dowiedzialam sie o nie
        zdanym egzaminie i w ogole nic sie nie ukladauncertain
      • Gość: Fahrer Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.01.05, 15:38
        Dla tych, ktorzy dzisiaj uslyszeli w swej sprawie skazujacy wyrok sadu, to na
        pewno najgorszy dzien roku 2005. Kazdemu wedlug potrzeb ( cytat ).

• Gość: Dżoolka Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? IP: *.kolej.vslib.cz 24.01.05, 18:50
        Eeeee... mam sesje a dzisiaj nie miałam zadnego egzaminu!
        Zeby dojechać do akademika w poniedzialkowy poranek, muszę wstawać przed 4:00 w
        nocy... bo mam autobus o 4:30 uncertain
        A dzisiaj mogłam się wyspać smile
        W czasie podróży za oknem świeciło piękne słońce, oświetlające pokyre śniegiem
        świerki...
        A w akademiku, po piersze mam cały pokoj dla siebie big_grinD bo mojej współlokatorki
        nie ma, po drugie spotkałam już na schodach kilku miłych znajomych z grupy...

Czyż ten dzień nie był miły? wink)
    • agnieszka_kolakowska Raczej początek cyklu:)))) 24.01.05, 12:50
      redakcja napisała:

> Cliff Arnalls, brytyjski psycholog z uniwersytetu w Cardiff wyliczył, że
      > 24 stycznia powinniśmy mieć najgorszy nastrój w całym roku!
      > Naukowiec zerwał z tradycyjną psychologią i stworzył równanie matematyczne, w
      > którym uwzględnił następujące przesłanki:
      > Dziś jest poniedziałek, kończą się styczniowe pieniądze, nasze ciała opuszcza
      > świąteczne odprężenie, lecz nadal patrząc w lustro widzimy efekty grudniowego
      > łakomstwa. Co gorsze, okazuje się, że nasze Noworoczne Postanowienia okazały
      > się jednodniową determinacją...
      >
      > Patrząc zza redakcyjne okna, w szary nieboskłon, dochodzimy do wniosku, że w
      > tej teorii jest ziarno prawdy.
      >
      > A jak Wy odbieracie dzisiejszy poniedziałek?
      >
      >
      > Pozdrawiamy i życzymy dużo
      > sił do piątku
      > --
      > redakcja portalu gazeta.pl
    • bodo53 Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? 24.01.05, 12:50
      Spoko...

Nie jest tak źle, a różni mądrzy ludzie gadają, że będzie jeszcze lepiej. Tylko
      niech się frustraci wypróżnią ze swoich smutków.

Będzie dobrze...
    • abprall Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? 24.01.05, 12:50
      gdyby nie żona, czyli hausgestapo, to wszystko OK...
    • gini Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? 24.01.05, 12:51
      Naprawde szaro u Was?U mnie wprost przeciwnie, niebo blekitne, sloneczko
      swieci, nawet jakies resztki sniegu slicznie lsnia na dachach.
      Nastroj mam calkiem dobry, ale co sie bede czepiac brytyjskiego psychologa z
      uniwersytetu w Cardiff , to ja jestem wyjatkowa po prostu!!!
    • Gość: jaa_ga Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? IP: *.acn.waw.pl 24.01.05, 12:52
      Nic mi się nie zgadza, przede wszystkim jakieś noworoczne deklaracje...
      nigdy nie należy ich w porywach chwili składać
    • kretenczyk Dla Redakcji...???? ntx 24.01.05, 12:52
    • Gość: Mag268 Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? IP: *.marysienki.met.pl / 217.153.134.* 24.01.05, 13:11
      Wiadomo, że sa kłamstwa, wielkie kłamstwa i... statystyka...
      Ja dzis rano rześko przespacerowałam się kawałek przed praca, ale po usłuszeniu
      tej widomości, jakoś humor mi się zwazyl. No i w koncu jest poniedzialek...
      Coś w tym chyba jest wink
    • Gość: titt Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? IP: *.botany.gu.se 24.01.05, 13:17
      Wszystko bylo by dobrze gdyby nie ten poniedzialek...wink
    • hiacynth ziarenka prawdy 24.01.05, 13:25
      redakcja napisała:

całkiem spore jest to ziarno. Czasami tych ziaren jest 365, a czasami 366 smile))

• Gość: student Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? IP: *.itelekom.pl / *.itelekom.pl 24.01.05, 13:27
      e tam. Nie jest tak strasznie zimno, nie leje, jest śnieg a nie ma ciapy, na
      gazeta.pl nie ma żadnej nowej afery, czyli dzień nie jest stracony: )
      A poza tym z mojego punktu widzenia, idzie sesja, więc z dnia na dzień będzie
      coraz gorzej, ergo dziś nie jest najgorzejwink
      Grunt to odpowiednie podejście. Lustra można unikac, a noworoczne postanowienia
      zacząć realizować "od jutra"tongue_out

Na zły humor polecam sok malinowy.
    • Gość: MBywalec Biorac pod uwage przesady... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 13:30
      Moja teoria jest nastepujaca: Styczen bylby 13 miesiacem gdyby nie byl
      pierwszym. Wniosek z tego, ze 13 stycznia o 13 13 jest najbardziej pechowy w roku.
    • Gość: krwawy naleśnik Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? IP: 195.117.151.* 24.01.05, 13:31
      a właśnie, że jest super - U2 w lipcu w Polsce, Jagiełło i spółka do pierdla
      (nareszcie wyroki - zbliżają się wybory?) i od dziś mam 6 dni zwolnienia. Ja
      pier... !!!
    • szlomo.oberluft Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? 24.01.05, 13:57
      redakcja napisała:

> Cliff Arnalls, brytyjski psycholog z uniwersytetu w Cardiff wyliczył, że
      > 24 stycznia powinniśmy mieć najgorszy nastrój w całym roku!
      > Naukowiec zerwał z tradycyjną psychologią i stworzył równanie matematyczne, w
      > którym uwzględnił następujące przesłanki:
      > Dziś jest poniedziałek, kończą się styczniowe pieniądze, nasze ciała opuszcza
      > świąteczne odprężenie, lecz nadal patrząc w lustro widzimy efekty grudniowego
      > łakomstwa. Co gorsze, okazuje się, że nasze Noworoczne Postanowienia okazały
      > się jednodniową determinacją...
      >
      >
      > A jak Wy odbieracie dzisiejszy poniedziałek?
      >
      >
      > Pozdrawiamy i życzymy dużo
      > sił do piątku
      > --
      > redakcja portalu gazeta.pl

Poniedzialkow nikt nie lubi i to jest fakt.
      Odniose sie tylko pieniedzy.Ten psycholog w swoich obliczeniach zapomnial,ze w
      Anglii pensje placi sie jako"tygodniowki" czesciej "dwutygodniowki" a raczej
      rzadko miesiecznie.
      W zwiazku z powyzszym stwierdzenie ze koncza sie pieniadze "styczniowe" jest
      raczej bledne - ale co sie napracowal to jego i zapewne nie za darmo.
    • tomek9991 Psycholog szarlatanerii stosowanej 24.01.05, 14:03
    • aagnes Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? 24.01.05, 14:06
      Zgadzam sie!! od ostatniej wyplaty minelo juz tyyyyyyyyyyyyyyyyyyle czasu, po
      drodze swieta i sylwester, a do piatku to jeszcze baaaaaaaaaaaaaardzo daleko.
      no nic, zaszyje sie w domu i przeczytam zalegle ksiazki, zamiast latac po
      sklepach i bez sensu wydaawac ciezko zarobione pieniądze.....
      smile
    • Gość: cool_ewula Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? IP: *.in-addr.btopenworld.com 24.01.05, 14:33
      z tymi tygodnowkami lub dwutygodniowkami w Anglii to niekoniecznie masz racje.
      dostaja je owszem ale powiedzmy ze 'niewykwalifikowani' pracownicy. Tzw. reszta
      ma miesieczne wyplaty...
    • mathias_sammer Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? 24.01.05, 14:34
      Nie zauwazylem. wlasciwie odwrotnie. Piekny sloneczny dzien, realizacja
      zamierzen w toku, w domu zdrowi, zarobilem dwa euro i chyba trzy centy, wiec do
      przodu.
      Angielska flegma plus polski pesymizm?

M.S.
    • sas15 Nie gań Redakcjo dnia przed zachodem słońca:) 24.01.05, 14:34
    • Gość: nov Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? IP: *.local.pl / *.akacjowa.pl 24.01.05, 15:14
      O tak! Chyba podswiadomie to wyczulam!
      • Gość: frusti Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? IP: *.poczta / *.poczta-polska.pl 24.01.05, 15:25
        Oniemiałem gdy przeczytałem te naukowe"rewelacje" bo istotnie,fakt że nie dzis
        lecz wczoraj był najgorszym dniem nie tylko w tym roku ale od paru ładnych
        lat...Chodzi o doła psychicznego i nie jest on wywołany żadnym z tych powodów o
        których wspominają"naukowcy"(kredyty itd).Nie ma to nic wspólnego z kwestiai
        materialnymi...Ale porażka
      • Gość: nov Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? IP: *.local.pl / *.akacjowa.pl 24.01.05, 15:27
        Zepsułam dzien nie tylko sobie, ale i mojemu mezowi sad NO coz...
    • Gość: agga Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:23
      absolutnie tak!!!miałam dzis CZTERY sprawdziany i czuje sie jakbym była wyżuta
      i wypluta...
    • Gość: Agnieszka Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? IP: 80.5.89.* 24.01.05, 15:25
      Tak- nie znosze poniedzialku, tak- jest zimno i pochmurno, tak- nie mam kasy ,
      ale za to rzucilam palenie i czuje sie swietnie, znalazlam nowa prace i juz
      niedaleko do swiat Wielkanocnych.
      Wole patrzec na zycie z optymizmem niz skonczyc z depresja przed wyplata!smile
      Jak spiewa slynny Monty Pyton "always look on the bright side of life.."
      • Gość: Julia Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? IP: 217.149.242.* 24.01.05, 15:32
        Ja się czuję całkiem dobrze myślę,że taki dzień postrzegamy na bazie własnych
        doswiadczeń i taki dzień może się zdarzyć w każdym roku lub miesiącu. Ja miałam
        ciężki styczeń czuję się wyczerpana i astrologicznie się potwierdziło jakiś
        bardzo niekorzystny układ platet. A naukowcy no muszą coś badać po to są w
        końcu dla kogoś na świecie napewno bedzie to najgorszy dzień i się to sprawdzi.
        Pozdrawiam i życzę wszystkim tylko super udanych dni w całym roku!
        • Gość: nov Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? IP: *.local.pl / *.akacjowa.pl 24.01.05, 15:34
          Dzieki za optymizm... Ale i tak trudno mi dzis znalezc jasne strony. A jak
          wroci moj maz z pracy to dopiero bedzie burza!
    • Gość: patience Umylam wanne plynem do czyszczenia dywanow:( IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.05, 15:27
      Smierdzi jak jasny gwint. To na pewno przez ten watek. Zapeszylosad
    • kaner Re: Dzisiaj jest najgorszy dzień w roku? 24.01.05, 15:36
      Wszyscy sobie wmowili dołujacy dzien....

Ja mam dzis wspanialy poniedzialek smile mija prawie jak piatek smile))

Pozdrooo
      • binka nie:-) 24.01.05, 15:45
        1. nie robię potanowień noworocznych, więc mi nie zepsuły dnia
        2. na koncie pusto, ale niedługo wpłynie pensja, a mam linie debetową, więc nie
        jest to powód do przygnębienia
        3. mam wolne
        4. wyspałam się
        5. jest piękna pogoda
        6. przytyłam, ale chwilowo się tym nie przejmuję - wiosną przyjdzie na to czas

ergo - jest pięknie
        czego i wam i redakcji życzęsmile
        • Gość: nov Re: nie:-) IP: *.local.pl / *.akacjowa.pl 24.01.05, 16:04
          Ja tez nie robie postanowien noworocznych, ale chyba dzisiaj trafiam na samych
          ludzi, ktorym te postanowienia sie nie udaly. Jak ktos ma zly humor, to
          siedziec w domu zamiast zatruwac zycie innym!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka