Dodaj do ulubionych

CO MAJĄ POLACY DO ŻYDÓW?

27.01.05, 21:34
Czy Polak-antysemita to tylko stereotyp. Na każdym kroku spotykam się z
przejawami antysemityzmu w moim kraju. Zawsze wszystkiemu winny jest Żyd.
Jest bogaty - to na pewno Żyd. Spotkałam się nawet z opinią, że Żydzi stoją
za atakiem na WTC. Ponoć to Żydzi w Izraelu wspierali holocaust w Europie.
Nawet znany ksiądz J. z ambony zieje antysemityzmem.
O co tu chodzi...
Obserwuj wątek
    • Gość: $tefan TO SAMO CO MAJĄ ŻYDZI DO INNYCH! IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 27.01.05, 21:57
      To samo co Żydzi do Polaków.
      Wczoraj w audycji publicystycznej(USA)słyszałem wypowiedź Żydówki która mówi,
      że nienawidzi Polaków za to, że nie przeciwstawiali się czynnie wyniszczaniu
      Żydów przez Niemców. Prowadzący nie zapytał jakby to miało wyglądać takie
      protestowanie. Po audycji okazało się, że to również Żyd.
      Prawdopodobnie tej pani chodziło o to, że Polacy powinni rzucać się pod pociąg
      transportowy do Treblinki lub pisać listy protestacyjne do swojego kongresmena
      w GG. Facet prowadzący audycję - elokwentny i pewnie wykształcony potakiwał.
      Babka była na jakims festiwalu klezmerskim w Krakowie i to ją jeszcze upewniło,
      że należy Polaków nienawidieć gdyż bawili się w miejscu kaźni (Kraków?) Żydów.
      Ci Żydzi mieszkający w Polsce od wieków, ginący w czasie II WW nie byli
      Polakami? Dlaczego nie mówić o kaźni Tatarów (polskich)?
      To jakaś grupa bardziej niż inna grupa Polaków potrzebująca współczucia i
      potępienia mordów na nich czynionych przez Niemców?
      Współczujemy Polakom, Francuzom, Czechom i Włochom i jeszcze wielu wielu innym
      nacjom których część została przez Niemców wymordowana. Wśród nich również byli
      Żydzi. Nie było przecież Izraelczyków.
      Pozdrowienia,
      $tefan
      • bez_mapy Re: TO SAMO CO MAJĄ ŻYDZI DO INNYCH! 27.01.05, 22:03
        Nie rozumiem, jak na podstawie zachowań jednostek można oceniać cały naród?
        Wszelkiego rodzaju uogólniające opinie są krzywdzące dla pozostałych członków
        nacji.
        • tomek.giebultowicz Po obu stronach istnieją "radykalne skrzydła" 27.01.05, 22:24
          U nas Radio Maryja et consortes, po tamtej stronie rózne rabiny W. (nie
          pamiętam, jak on sie nazywa, ten od Karmelitanek). Niestety, wymiana inwektyw
          ioskarżeń pomiedzy tymi dwoma grupami zdominowała w dużym stopniu dialog
          polsko-żydowski. Dialog powienien sie toczyć na spokojnie i z udziałem ludzi o
          uznanym autorytecie. Ale w takiej atmosferze nie moze sie odbywać.

Przyrównujac obecną sytuację do meczu: Druzyna A -Polacy, Drużyna B - Żydzi. C-
          widzowie, czyli inne nacje, które sa i widzami, i de facto sedziami w tym meczu.
          Ja widze sprawy czarno, Polska obrała fatalna taktykę i przegrywa w tym meczu w
          oczach swiata.

Obym był fałszywym prorokim!!!
    • homofob Re: CO MAJĄ POLACY DO ŻYDÓW? 27.01.05, 22:12
      poznaj gluptasku tych "antysemitow"

www.jewsagainstzionism.com/antisemitism/holocaust/gedalyaliebermann.cfm
      > Ponoć to Żydzi wspierali holocaust w Europie.

• bez_mapy Re: CO MAJĄ POLACY DO ŻYDÓW? 27.01.05, 22:35
        Tylko utwierdziłam się w przekonaniu, że nie ocenia się całego narodu na
        podstawie różnych dziwnych odłamów, jakie ten naród zrodził. Nie uważam, że
        wszyscy wszyscy Arabowie należą do Al-Kaidy, nie wszyscy Irlandczycy to
        członkiwie IRA, nie wszyscy Niemcy to naziści, NIE WSZYSCY ŻYDZI TO SYJONIŚCI i
        mam nadzieję, że nie wszyscy Polacy to antysemici...
        • Gość: atp Re: CO MAJĄ POLACY DO ŻYDÓW? IP: *.rev.stofanet.dk 27.01.05, 23:10
          Bledne rozumowanie. Tak mozna mowic gdy wychodza na scene rownorzedni
          przeciwnicy. Polacy sa w glebokiej defensywie, z ofiar sa robieni katami,
          nasi przeciwnicy na zachodzie falszuja historie co jest aktem kryminalnym,
          maja w rekach media i prase ktora prowadzi iscie goebbelsowska propagande
          przeciw Polsce. Sama unia dzisiaj z wielka niechecia zapisala "niemieckie
          hitlerowskie obozy". Swiadczy to ze unia jest wrogo ustosunkowana do Polski,
          albo jest tam pewna grupa "ludzi" , ktora tym wszystkim steruje.
    • antyk52 NIC 27.01.05, 23:16
      Natomiast do kłamców, antypolaków i antykatolików mają bardzo dużo.
      Sam sobie odpowiedz na pytanie ilu z nich jest pochodzenia żydowskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka