Dodaj do ulubionych

Białorus-wspaniały kraj

IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 27.05.02, 19:04
gdzie nikt nie musi martwic sie o swoja kariere,nie ma wyscigu szczurow,,ludzie
zyja zgodnie z tradycja,przyrodą i nie maja chorych ambicji by robic kabone-nie
ma głodu i ludzie zyja tak jak chca-to tu ludzie beda uciekac gdy terrorysci
zniszcza zsyfiała zachodnia europe i usa-samowystarczalnosc Bilaorusi jest
wspanialym osiagnieciem uniezalezniajacym ja od glupoty calego swiata
Obserwuj wątek
    • wild kiedy tam emigrujesz? :) 27.05.02, 19:07
      Gość portalu: matej napisał(a):

> gdzie nikt nie musi martwic sie o swoja kariere,nie ma wyscigu szczurow,,ludzie
      >
      > zyja zgodnie z tradycja,przyrodą i nie maja chorych ambicji by robic kabone-nie
      >
      > ma głodu i ludzie zyja tak jak chca-to tu ludzie beda uciekac gdy terrorysci
      > zniszcza zsyfiała zachodnia europe i usa-samowystarczalnosc Bilaorusi jest
      > wspanialym osiagnieciem uniezalezniajacym ja od glupoty calego swiata

przypominam że sam możesz załozyć swoją oaze-azyl daj znać jak coś
      wykombinujesz smile
    • Gość: wikul Re: Białorus-wspaniały kraj IP: *.acn.waw.pl 27.05.02, 22:59
      Gość portalu: matej napisał(a):

> gdzie nikt nie musi martwic sie o swoja kariere,nie ma wyscigu szczurow,,ludzie
      >
      > zyja zgodnie z tradycja,przyrodą i nie maja chorych ambicji by robic kabone-nie
      >
      > ma głodu i ludzie zyja tak jak chca-to tu ludzie beda uciekac gdy terrorysci
      > zniszcza zsyfiała zachodnia europe i usa-samowystarczalnosc Bilaorusi jest
      > wspanialym osiagnieciem uniezalezniajacym ja od glupoty calego swiata

Rzeczywiście wspaniały system , ciągle zresztą udoskonalany . Ostatnio doniesiono
      że do tego idealnego systemu ekonomicznego zostały włączone przedszkola z własną
      działalnością gospodarczą .
    • Gość: K Jasne IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.02, 23:11
      Az tak tam jest swietnie? Wobec tego jutro pakuje walizki i sie przenosze do
      tej oazy wolnosci, rownosci i braterstwa.
      • wild poliłeś sie z jednym z "wolnością" :) 27.05.02, 23:13
        Gość portalu: K napisał(a):

> Az tak tam jest swietnie? Wobec tego jutro pakuje walizki i sie przenosze do
        > tej oazy wolnosci, rownosci i braterstwa.

reszta sie zgadza smile socjalizm równa i każdy jak brat ma to samo smile)
        • Gość: K Re: poliłeś sie z jednym z IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.02, 23:21
          wild napisał(a):

> Gość portalu: K napisał(a):
          >
          > > Az tak tam jest swietnie? Wobec tego jutro pakuje walizki i sie przenosze
          > do
          > > tej oazy wolnosci, rownosci i braterstwa.
          >
          > reszta sie zgadza smile socjalizm równa i każdy jak brat ma to samo smile)

Milosc uczyni mnie wolnymsmileMilosc do jasnie oswieconego Lukaszenkismile
          • wild oj Lukasencko to wierny uczeń Rousseau i Bucharina 27.05.02, 23:32
            Gość portalu: K napisał(a):

> wild napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: K napisał(a):
            > >
            > > > Az tak tam jest swietnie? Wobec tego jutro pakuje walizki i sie przen
            > osze
            > > do
            > > > tej oazy wolnosci, rownosci i braterstwa.
            > >
            > > reszta sie zgadza smile socjalizm równa i każdy jak brat ma to samo smile)
            >
            > Milosc uczyni mnie wolnymsmileMilosc do jasnie oswieconego Lukaszenkismile

a teraz z tamtej beczki... smile

Dorobek piśmienniczy Lenina
            Porządkując filozoficzne dziedzictwo K. Marksa i F. Engelsa w zakresie teorii
            bytu doprowadził je do skrajnego materializmu, podkreślając pierwotność materii i
            uznając świadomość za właściwość wysoko rozwiniętej materii, jaką jest mózg. W
            teorii poznania sformułował zasadę odbijania, odzwierciedlania innej materii
            przez tę rozwiniętą materię. W efekcie stanął na pozycji reistycznej uznając, że
            to, co poznajemy: rzeczywistość, byt, przyroda, materia, rzeczy, przedmioty,
            istnieje realnie i niezależnie od podmiotu poznającego.

• Gość: K Re: oj Lukasencko to wierny uczeń Rousseau i Bucharina IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.02, 23:58
              wild napisał(a):

> W efekcie stanął na pozycji reistycznej uznając, że
              > to, co poznajemy: rzeczywistość, byt, przyroda, materia, rzeczy, przedmioty,
              > istnieje realnie i niezależnie od podmiotu poznającego.

Prawdy abstrakcyjnej nie ma. Prawda jest zawsze konkretna.

• Gość: Nowy Pojechały polskie dzieci na wycieczkę na Białoruś. IP: *.torun.dialup.inetia.pl 28.05.02, 05:23
      Opowiadała mi opiekunka dzieci o wyjeździe do
      białoruskiego miasteczka ok 5 tysięcznego. Dzieci nie
      mogły się nadziwić, że wszyscy od samego rana chleją
      bimber ze słoików. A jak kupiła im opiekunka deskę
      sedesową(!) za dulary (zresztą jedyną we wszystkich
      sklepach) to ją całowały ze szczęścia (deskę nie panią).
      Wycieczka miała miejsce w zeszłym roku, a dzieci do
      dzisiaj są pod jej wrażeniem.
      Pani opiekunka stwierdziła, że nie ma sensu przekonywać
      do jakichś opcji politycznych, wystarczy dzieci
      (niektórych dorosłych również - szczególnie tych
      czerwonych) wysłać na wycieczkę na Białoruś i żadne
      gadanie nie będzie potrzebne.
      Nowy
    • kefasp Re: Białorus-wspaniały kraj 28.05.02, 12:44
      Tak to prawda. Najważniejszy mięsień mięsień w ciele człowieka żyjącego na
      Białorusi to zwieracz odbytu. Trzeba bardzo uważać aby w tym wspaniałym kraju
      nie zesrać się ze szczęścia. A propos! Znam jeszcze inne wspaniałe kraje takie
      jak: Korea północna, Kuba, Irak.
    • Gość: Piort Re: Białorus-wspaniały kraj IP: *.ppi / 192.168.1.* 28.05.02, 15:18
      Ciekawe, że autorzy wszystkich postów uważają Białoruś za kraj nędzy i
      zacofania, a kto był na Białorusi ostatnio? Wiadomości mamy tylko z prasy i TV.
      Za komuny Zachód był przedstawiany w czarnych barwach, teraz Białoruś. Chodzi o
      to, że w polskiej polityce zagranicznej obowiązuje doktryna iż wszystko co
      szkodzi Rosji jest dobre dla Polski. Próby poróżnienia Białorusi z Rosją
      spaliły na panewce, nie będzie stało NATO na granicy rosyjskej, Polska będzie
      graniczyć z Federacją Rosyjską i będzie musiała się liczyć z potężnym sąsiadem.
      Inna sprawa, to utrudnianie Rosji komunikacji z Zachodem i obwodem
      Kaliningradzkim. Już raz w historii urudnialiśmy Niemcom komunikację z ZSRR i
      Gdańskiem i dogadali się poza naszymi plecami. Teraz też tak się skończy, bo po
      co Europie utrudnienia w komunikacji z ogromnym rosyjskim rynkiem. Zamiast
      dążyć do tego, aby stać się niezbędnym pośrednikiem w kontaktach Zachód - Rosja
      i starać się być najważniejszym partnerem handlowym Rosji (jak kiedyś NRD),
      nasze władze robią wszystko aby pogorszyć nasze stosunki z Rosją.
      • Gość: Mikartos Re: Białorus-wspaniały kraj IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 15:33
        Znamienny sposób wnioskowania! Jak czegoś nie widziałem, to tego nie ma!
        Cholera! Jakie to wygodne! Wystarczy się obrócić!
        Człowieku! NIe broń Łukaszenki, bo nawet jakbyś mógł tam pojechać to byś nie
        pojechał! Gierojem to Ty jesteś za klawiaturą, ale na miejscu (na Białorusi)
        nie miał byś tej klawiatury i dostępu do internetu i nie mógłbyś wygłaszać tych
        trywialnych prawd o położeniu geograficznym Polski, które wszyscy znamy i o
        których wiemy co z nich wynika.
        Ja byłem co prawda nie na Białorusi tylko w Uzbekistanie. Państwo policyjne jak
        się patrzy!
        • Gość: jorgus Re: Białorus-wspaniały kraj IP: *.acn.waw.pl 29.05.02, 00:18
          Byłem tam parę dni temu. Dziwne wrażenie. Jakbym się cofnął 20 lat wstecz.
          Bardzo biednie. Ludzie jacyś przybici i zmęczeni chodzą po ulicach. Brudno i
          śmierdzi. Mało samochodów, zero reklam. Drewniane domki malowane bardzo
          kolorowo, kryte eternitem. Brak ogrodzeń działek przy domach. Psy nie szczekają
          i biegają jakieś głodne i przestraszone, samopas, w watahach po nie kończących
          się, słabo uprawianych, polach kołchozowych. Przyroda piękna, bo dzika, nie
          pielęgnowana. Bardzo dużo pijanych. W sklepach jedzenia nie brakuje, ale jest w
          podłym gatunku i, biorąc pod uwagę ich pensje, za drogie.Na drogach pusto, od
          czasu do czasu mija się jakiegoś rozklekotanego gruzowika. Wodza nie widać,
          haseł mało, mniej niż za komuny, ale są. Nazwy ulic jak dawniej- Lenina,
          Swierdłowa. Pomniki wodzów stoją. Kiedy się wraca po paru dniach do Polski,
          zaskakuje nas niesłychane dynamika życia u nas. Pomyślałem z podziwem: Boże,
          jaki ten naród polski robotny. W porównaniu z Polską Białoruś to ziemia jak
          "zgotowana do pisania karta" - nie tknięta jeszcze ludzką ręką. Ale chętnie
          tam pojadę jeszcze kiedyś. Jest ciekawie.
        • Gość: Piort Re: Białorus-wspaniały kraj IP: *.ppi / 192.168.1.* 29.05.02, 08:57
          Przepracowałem w byłym ZSRR dwa lata i uważam, ze poznałem nieco ten kraj.
          Wiem,że tam jest biedniej, ale rozumiem przyczyny. Kraj, po rozpadzie ZSRR ma
          poprzerywane więzi kooperacyjne i popadł w biedę. Gdyby w tej biedzie
          wprowadzić gospodarke wolnorynkową, to nastąpi rozwarstwienie: jedni się
          wzbogaca, a inni zbiednieją - tak jak było w Polsce. Różnica w stosunku do
          Polski polega na tym, że ci biedni na Białorusi żyją teraz na granicy minimum
          biologicznego, ich zubożenie jest jednoznaczne ze śmiercią. Łukaszenko ma z tym
          bardzo wielki kłopot i dla tego stara się odbudować współpracę z Rosją. Polski
          rząd popiera propolską opozycję zamiast pomóc temu biednemu narodowi. Trzeba
          sobie uprzytomnić, że byliśmy okupantami Białorusi i mamy wobec tego narodu
          jakieś moralne zobowiązania. Jestem przeciwnikiem demokracji, uważam że tylko
          oświecony absolutyzm pozwala na porządne rządzenie, o Łukaszence trudno mówić
          że jest oświecony, ale chociaż rządzi i pilnuje porządku w państwie. Gdy mu się
          uda połączyć gospodarczo z Rosją, to napewno gospodarka odżyje, a porządek
          pozostanie.
          • Gość: # Re: Białorus-wspaniały kraj IP: *.wroclaw.tpnet.pl 29.05.02, 09:06
            Gość portalu: Piort napisał(a):

>...Trzeba sobie uprzytomnić, że byliśmy okupantami Białorusi i mamy wobec tego
            > narodu jakieś moralne zobowiązania. Jestem przeciwnikiem demokracji, uważam że
            > tylko oświecony absolutyzm pozwala na porządne rządzenie...

... ale sie douczylem historii. Okupowalismy tez Wilno i Lwow ?
            Dobrze, ze Kwasniewski jeszze nie wie, bo by juz przeprosil.
            • Gość: Piort Re: Białorus-wspaniały kraj IP: *.ppi / 192.168.1.* 29.05.02, 11:13
              Chyba rzeczywiście nie douczyłeś się historii.
    • Gość: Kazio Re: Białorus-wspaniały kraj IP: *.ibch.poznan.pl 29.05.02, 16:03
      Piort napisal
      "o Łukaszence trudno mów. że jest oświecony, ale chociaż rządzi i pilnuje
      porządku w państwie. Gdy mu się uda połączyć gospodarczo z Rosją, to napewno
      gospodarka odżyje, a porządek pozostanie."
      Przeciez istnieje ZBiR i to juz dobre pare lat, a gospodarka Biolorusii jakos
      nie odzyla. Jesli to prawda. bo wiem to z gazet, to tylko kapital rosyjski
      przejal co bardziej intratne dziedziny np. przemysl naftowy. Natomiast sama
      matuszka Rosja nie kwapi sie pomoca dla bratniej Biolorusi. POnadto sam batka
      Lukaszenko konserwuje socjalizm, co nawet sami Rosjanie odrzucili. Dlatego
      Bialorus staje sie skansenem nawet na tle nienajbogatszej Polski i Rosji
    • Gość: Nowy Re: Białorus-wspaniały kraj IP: *.torun.dialup.inetia.pl 29.05.02, 16:43
      A jaka to na Biełoresii jest tradycja?
      A ja słyszałem, że Białoruś ani tradycji ani
      przyszłości. tak przynajmniej mówił Białorusin. Chlał i
      płakał.
      Nowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka