Dodaj do ulubionych

Psy Pawłowa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 16:31
Odzewały się ze swym skowytem na ....... katalog IPNu z nazwiskami osób ,
które znalazły się w zbiorach IPNu !!!!
Dokładnie katalog, który nawet nie jest tajny, jest po prostu spisem nazwisk
zawartych w materiałach będących w posiadaniu IPNu !!!
To straszne wołają funkcjonalni analfabeci !!! co teraz będzie ????
Szczekają te psy Pawłowa w swoim odruchu bo niczego innego nie potrafią !!
Jeden szcególnie szczeka choć ponoć ma tytuł profesora z historii, zadaje
się , ze na przezwisko ma Nałęcz !!
Obserwuj wątek
    • antyk52 Re: Psy Pawłowa 30.01.05, 16:54
      Szcekają, oj szczekają i na tym forum ujadanie takie, że uszy bolą... jak
      zwykle gó.. wiedzą, nic nie rozumieją, ale już wielka afera, już biedne
      niewinne ofiary, już sami lista z samymi TW dla każdego... bla, bla, bla...

Dla ludzi myślących:
      fakty.interia.pl/news?inf=585231
    • sas15 Żeby wyciąć strupa trzeba uszkodzić nieraz 30.01.05, 17:18
      zdrową tkankę,która i tak się zregeneruje.Nie należy protestować przeciw
      wycinaniu strupa.
      • Gość: patience Ja tam protestowac nie mam zamiaru nad rozlanym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.05, 17:52
        ... mlekiem, ale powiem ci sasie co zrobie, jesli na jakiejkolwiek liscie znajde swoje nazwisko. W trybie natychmiastowym wytocze 3 sprawy: 1) przeciwko Wildstainowi, ktory nielegalnie operowal moimi danymi osobowymi 2) przeciwko IPN, za to ze nie upilnowal, 3) przeciwko IPN, z zadaniem natychmiastowego przeprowadzenia lustracji mojej skromnej osoby, celem odzyskania nieposzlakowanej opinii. Byc moze wytocze rowniez sprawy o odszkodowanie finansowe za poniesione straty moralne i stres. I moge sie juz tu i teraz zalozyc, ze wszystkie sprawy wygram oraz ze tego typu spraw bedzie kilka, jak nie kilkanascie tysiecy juz w ciagu 1 miesiaca od momentu, kiedy te listy sie wystarczajaco rozpowszechnia. Dla ulatwienia dodam, ze tytul publikacji nie ma znaczenia, nawet jesli dany publikowacz napisze ze to 'zasoby archiwalne', to wystarczy zademonstrowac tylko to, co ludnosc napisala w dniu dzisiejszym na FA, ze maja w dupie czy chodzi o agentow czy ich ofiary, bo jak kandydat na agenta, to ma totalitarna swiadomosc i nalezy go ukarac. A dlaczego bedzie tyle procesow? To proste. Niektorzy pracuja w takich miejscach, ze musza miec niewposzlakowana opinie. Beda leciec z pozwami na wyscigi, zby tylko nikt nie powiedzial, ze zwlekaja, boi maja cos na sumieniu. Ot tyle zrobil pan Wildstein. Mozna bylo poczekac do po wyborach zrobic ustawe na wzor niemieckiej i prawdziwa lustracje, a mamy swirowisko. Banda durnisad
        • antyk52 a Ty znowu bredzisz tym swoim słowotokiem 30.01.05, 18:01
          Weź na jakiś czas odłóż Gazete Wyborczą, bo Ci już kompletnie mózg zlasowała...
          • Gość: patience a niby czemu bredze? Mam rozrywke/nt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.05, 18:05
        • Gość: brednie lista z IPN była jawna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 18:10
          tak jak na przykład książka telefoniczna. Za jej ujawnienie musiałbyś podac do
          sądu IPN. Piszesz zupełne bzdury.
          • Gość: patience Re: lista z IPN była jawna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.05, 18:14

Owszem, lista byla jawna, ale udostepniana pod kontrola oraz nikt jej nie nazywal lista agentow. IPN postepowal w ramach ustawy. Ustawa nie przewiduje cedowania odpowiedzialnosci za dystrybucje materialow ipn na osobe pana Wildstaina. A zreszta mam to gdzies, jestem na luzie i nie mam zamiaru sie przejmowac rozlanmym mlekiem. Jest jak jest. Tylko zapowiedzialam co zrobie, i masz 100% gwarancji ze tak bedzie, i ze pierwszymi ktorzy poleca z pozwami beda miedzy innymi prawnicy. Chcesz sie ze mna zalozyc?
            • Gość: brednie możesz składać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 18:20
              tylko że ja mam 100% pewności, że przegrasz. Będziesz się procesował z
              instytucją, która listę sporządziła w oparciu o ustawę i musial udowadniać że
              to ci przyniosło okreslone szkody. skąd obawa, że się na tej liście znajdziesz?
              • Gość: patience Re: możesz składać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.05, 18:28
                nie procesowal tylko procesowala. i wygramwink)))))
                • Gość: zet Re: możesz składać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 18:29
                  Jesteś megalomanką Helgo.
                  • Gość: patience Re: możesz składać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.05, 18:35
                    raczej skromnym czlowiekiek ktory na nikogo nie donosil i nie zyczy sobie zeby choc 5 sekund figurowal na liscie razem z agentami. Innymi slowy, mniej wiecej taka sama ze mnie megalomanka, jak profesor Staniszkis, ktorej dzis ktos poswiecil watek, ze jest agentka. Ciekawe czy pojdzie z tym do sadu czy nie?

Prof. Jadwiga Sztaniszkis: W sobotę rano dowiedziałam się, że jestem na tej liście. To był szok, teraz - wściekłość! Nie była tajnym współpracownikiem, ale mam to szczęście, że siedzi obok mnie człowiek - prof. Andrzej Friszke - który czytał moją teczkę. I może powiedzieć, że byłam kandydatką na tajnego współpracownika, ale nie byłam nigdy agentem! Ale gdyby nie to, że obok mnie siedzi prof. Friszke, który może to potwierdzić, że nie była TW, to byłabym wytykana przez moich studentów, że donosiłam. To jest szok dla osoby, która się tam odnajduje!

Na tej liście nie jest wyraźnie widoczne, kto jest kim, dlatego nie uspokaja mnie to, co mówi prof. Kieres, że tam też są ludzie pokrzywdzeni przez SB. Nie ma sposobu, żeby się oczyścić.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2519941.html

No i co, lustratorzy? Kto trzesie gaciami?

wink)))))
    • Gość: Laborant Re: Psy Pawłowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:25
      Niejaki Nałęcz, który nie dostrzegł naruszenia prawa przez "naszego I" i dona
      Leszka, którzy wiedząc o przestępstwie nie powiadomili prokuratury, głośno
      skowyczy, Wildstein zrobił "świństwo", prawda , ze profesorek to wiarygodny
      piesek ?
    • Gość: diabelek Kieres na emeryture? IP: *.sympatico.ca 30.01.05, 18:12
      "IPN to jedna z nielicznych instytucji, która nam się udała w III RP, ale nie
      powinno być tak, żeby decydowała o dostępie obywateli do wiedzy o przeszłości -
      mówi gość RMF Bronisław Wildstein, publicysta "Rzeczpospolitej".
      ===
      Instytucja "sie udala" twierdzi Widstein, ale czynami swoimi, chcac nie chcac,
      dazy do skompromitowania tej instytucji.
      Wygloda mi na to, ze wkrotce wiarygodnosc IPN stanie pod wielkim znakiem
      zapytania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka