Dodaj do ulubionych

Lista Wildsteina a agenci WSI

19.02.05, 18:08
Ktostam twierdzi,ze wspolpracownikow WSI na liscie identyfikuje m.in ciag
cyfr 0591 lub 0592.

Milej zabawy zatem smile
Obserwuj wątek
    • d.nutka1 Re: Lista Wildsteina a agenci WSI 19.02.05, 18:33
      marianna.rokita napisała:

> Ktostam twierdzi,ze wspolpracownikow WSI na liscie identyfikuje m.in ciag
      > cyfr 0591 lub 0592.
      >
      > Milej zabawy zatem smile

to nie są moje liczby smile
      • marianna.rokita Re: Lista Wildsteina a agenci WSI 20.02.05, 14:54
        Moje szczesliwe tez nie smile

Ciekawa jest ta "zabawa" w numerek....
        • wojtek_blankietowy prawda o numerkach na liscie 20.02.05, 16:40
          Uwaga na ludzi ktorzy chca zaciemnic prawde o numerkach. Duzo tworzy sie teori
          a prawda jest taka ze
          0 to pracownik
          00 to donosiciel
          bez zera rozpracowywany

kazdy kto twierdzi inaczej jest esbekiem i chce tylko mącic
          • piq wojtuś_bezportuś, ty uwecka szujo,... 20.02.05, 16:59
            ...powtarzasz - i to na dodatek niedokładnie - bzdury, które opowiadał Friszke
            (w IPN z ramienia UW). Więc spadaj, durniu i uwecko-gazetowy prowokatorze.

Druga możliwość: masz 13 lat, jesteś głupi i brzydki, a chcesz sobie pobyć
            wirtualnym mocarzem. Więc piszesz te głupoty z powodu bycia głupim i brzydkim
            nastolatkiem. Prawdę mówiąc, ta druga wersja nawet bardziej mnie przekonuje.
            • wojtek_blankietowy mówiłem ze esbecy się odezwą uwazajcie na nich 20.02.05, 17:06
              piq napisał:
              > .powtarzasz - i to na dodatek niedokładnie - bzdury, które opowiadał Friszke
              > (w IPN z ramienia UW). Więc spadaj, durniu i uwecko-gazetowy prowokatorze.
              > Druga możliwość: masz 13 lat, jesteś głupi i brzydki, a chcesz sobie pobyć
              > wirtualnym mocarzem. Więc piszesz te głupoty z powodu bycia głupim i brzydkim
              > nastolatkiem. Prawdę mówiąc, ta druga wersja nawet bardziej mnie przekonuje.

mowilem ostrzegałem że zaraz esbecy sie odezwą by ukryć prawdę. oni sa gotowi
              na wszystko bo w mętnej wodzie latwiej ryby lowić. tymczasem prawda jest jasna
              i prosta i trzeba to glosić. Sami pracownicy IPN to potwierdzają ze bez zer sa
              rozpracowywani reszta to slugusy dawnego systemu. Zapewne ten co mnie obraza
              jest na lisce.
              Ja mam niewiele ponad wspomniane 13 lat wiec jestem poza podejrzeniamy o
              wspolprace.
              • piq no widzisz, smarku,... 20.02.05, 17:37
                ...że jednak hipoteza nr 2 była trafna. Swoją drogą ciekawe jest, że - jak
                twierdzisz - "sami pracownicy IPN" z takim gó..arzem jak ty w ogóle
                rozmawiali. Myślę, że nikt z tobą na ten temat nie rozmawiał. Ponieważ jesteś
                smarkaczem, to chcę ci jedno uświadomić: wypisywanie takich głupot to
                podkładanie miny pod dekomunizację. Gdybyś był starszy, durniu, to
                powiedziałbym, żeś ubek. Teraz mogę cię podejrzewać wyłącznie o członkostwo w
                młodzieżówce sldowskiej albo uweckiej.

PS. A co powiesz, durniu, na przypadek, gdy ktoś ma dwie lub trzy teczki, każda
                o innej sygnaturze, z różną liczbą zer? Np. jedna teczka bez zera, a druga z
                dwoma? Zobacz sobie, idioto, do listy, i przestań psuć powietrze swoją
                przygłupią obecnością.
                A ile masz właściwie razie lat: 14 czy 15?
                A tak do twojej wiadomości: wg oficjalnych informacji WIARYGODNYCH członków
                kolegium IPN (a nie Friszkego) liczba zer to sygnatura określająca stopień
                tajności akt. I tyle.
                • wojtek_blankietowy Re: no widzisz, smarku,... 20.02.05, 18:39
                  piq napisał:
                  > ...że jednak hipoteza nr 2 była trafna. Swoją drogą ciekawe jest, że - jak
                  > twierdzisz - "sami pracownicy IPN" z takim gó..arzem jak ty w ogóle
                  > rozmawiali. Myślę, że nikt z tobą na ten temat nie rozmawiał. Ponieważ jesteś

a gdzie napisalem ze ze mna rozmawiali?

> smarkaczem, to chcę ci jedno uświadomić: wypisywanie takich głupot to
                  > podkładanie miny pod dekomunizację. Gdybyś był starszy, durniu, to
                  > powiedziałbym, żeś ubek. Teraz mogę cię podejrzewać wyłącznie o członkostwo w
                  > młodzieżówce sldowskiej albo uweckiej.

nie naleze do zadnej partii ani zadnej mlodziezowki. to ty jestes przeciwko
                  dekomunizacji i lustracji bo zapewne jestes agentem.

> PS. A co powiesz, durniu, na przypadek, gdy ktoś ma dwie lub trzy teczki każda
                  > o innej sygnaturze, z różną liczbą zer? Np. jedna teczka bez zera, a druga z
                  > dwoma? Zobacz sobie, idioto, do listy, i przestań psuć powietrze swoją
                  > przygłupią obecnością.

moga byc to rozne osoby o tych samych imionach i nawiskach, moga byc to te same
                  osoby ktore najpierw byly rozpracowywane a potem zostaly donosicielami. sa
                  setki wyjasnien.
                  Nie psuje powietrza chcem prawdy. numery z zerami to pracownicy zbrodniczego
                  systemu i podejrzewam ze jestes jednym z nich

> A ile masz właściwie razie lat: 14 czy 15?

17 a co?

> A tak do twojej wiadomości: wg oficjalnych informacji WIARYGODNYCH członków
                  > kolegium IPN (a nie Friszkego) liczba zer to sygnatura określająca stopień
                  > tajności akt. I tyle.

teraz tak mowia bo boja sie prawdy, boja sie bardzo. ale prawda zwyciezy musi
                  wygrac, narod nie moze zyc bez pamieci. kazdy kto byl powiazany z sb i ub musi
                  byc pozbawiony moziwosci piastowania wladzy
                  • piq małolacie, doceniam twoje dobre intencje... 20.02.05, 18:58
                    ...ale wypisujesz kosmiczne bzdury.
                    Nie chce mi się z tobą gadać, boś trochę mało poinformowany.

wojtuś napisał:
                    > ale prawda zwyciezy musi
                    > wygrac, narod nie moze zyc bez pamieci. kazdy kto byl powiazany z sb i ub
                    musi
                    > byc pozbawiony moziwosci piastowania wladzy

No i widzisz, jesteś zbyt mało radykalny. A co z byłymi sekretarzami np.
                    komitetów wojewódzkich? Albo nawet komitetu centralnego? Nic?
                    • wojtek_blankietowy Re: małolacie, doceniam twoje dobre intencje... 20.02.05, 19:08
                      piq napisał:
                      > ...ale wypisujesz kosmiczne bzdury.
                      > Nie chce mi się z tobą gadać, boś trochę mało poinformowany.

hehe ja dobrze wiem co znacza zera lecz nie wszyscy chca to wiedziec

> No i widzisz, jesteś zbyt mało radykalny. A co z byłymi sekretarzami np.
                      > komitetów wojewódzkich? Albo nawet komitetu centralnego? Nic?

widzisz ale jest problem. podobno cala opozycja byla mocno infiltrowana trudno
                      dzis stwierdzic na 100 % kto byl agentem a kto nie w tym sensie ze wielu
                      szubrawcom zniszczono teczki i oni moga spac spokojnie dlatego uwazam zeby
                      najlepiej bylo zakazac sprawowania wladzy ludziom ktorzy w 1989 mieli wiecej
                      niz 15 lat. Tzn dopuscic do wladzy mlodych wyksztalconych 25 i 30 latkow a tych
                      starszych niepewnych odsunac od wladzy. Przyznasz ze nie ma 100 % ze pan X
                      ktory ma 40 lat nie donosil bo nic nie ma w aktach. Uwazam ze kazdego kto byl
                      dorosly i swiadomy w tamtym systemie uznac nalezy conajmniej za niepewnego.
                  • antyk52 Re: no widzisz, smarku,... 20.02.05, 19:37
                    > 17 a co?

Chodzisz do klasy z blongiem może? Zacznijcie troche bardziej na lekcjach
                    uważać, szczególnie historii i WOS-u (o ile coś takiego macie) zamiast o dupie
                    maryni gadać.
                    • piq :-) n/t 20.02.05, 19:49
                    • wojtek_blankietowy to twoja odpowiedz? smutne to wiesz 20.02.05, 20:10
                      antyk52 napisał:
                      > Chodzisz do klasy z blongiem może? Zacznijcie troche bardziej na lekcjach
                      > uważać szczególnie historii i WOS-u (o ile coś takiego macie) zamiast o dupie
                      > maryni gadać.

jasne jak sie nie ma argumentow to sie uderza w takie tony. a prawda jest prosta
                      jesli w wyborach stanie czlowiek majacy 25 lat a przeciwko niemu znany
                      opozycjonista ktory ma kolo 40 lub 50 lat jak wy to tylko co do tego 25 latka
                      jest 100 % pewnosci ze nie donosil. Nie donosil bo nie mogl bo gdy konczyl sie
                      komunizm mial 9 lat. I to jest pewne ze jest pod tym katem uczciwy. Natomiast
                      co do tego opozycjonisty nikt nie da gwarancji czy nie pekl zy nie sypnal
                      kolegow. NIE MA TAKIEJ PEWNOSCI. Dokumenty mogly zniknac moze sa w moskwie. a
                      potem moze sie okazac ze w rosji sa na niego papiery i bedzie szantazowany by
                      polska zgodzila sie na np uzaleznienie gazowe. Polska nie moze ryzykowac lepiej
                      wszytskich ktorzy mieli doczynienia z komuna odsunac od Panstwa Polskiego.

Wy jestescie za lustracja owszem. Jestescie za nia tak dlugo jak wam jest to na
                      reke, gdyby sie okazalo ze mozecie ucierpiec wy to juz lustaracja wam sie nie
                      podoba. To hipokryzja.
                      • antyk52 Re: to twoja odpowiedz? smutne to wiesz 20.02.05, 23:46
                        > jesli w wyborach stanie czlowiek majacy 25 lat a przeciwko niemu znany
                        > opozycjonista ktory ma kolo 40 lub 50 lat jak wy to tylko co do tego 25 latka
                        > jest 100 % pewnosci ze nie donosil. Nie donosil bo nie mogl bo gdy konczyl
                        sie
                        > komunizm mial 9 lat. I to jest pewne ze jest pod tym katem uczciwy. Natomiast
                        > co do tego opozycjonisty nikt nie da gwarancji czy nie pekl zy nie sypnal
                        > kolegow. NIE MA TAKIEJ PEWNOSCI.

No i? Jak w wyborach stanie 25 latek i 5 latek, to tylko co do tego drugiego
                        jest pewność, że nie jest pedofilem/mordercą/gwałcicielem, itp. itd. ...
                        Dywagacje na podobnym poziomie prezentujesz... kierując się nimi można
                        zakwestinować i podważyć niemalże wszystko, bo przecież "nigdy nie będzie się
                        miało 100% pewności"... od czegoś są te sądy, materiały, archiwa, dochodzenia,
                        itp. itd.

> Dokumenty mogly zniknac moze sa w moskwie. a
                        > potem moze sie okazac ze w rosji sa na niego papiery i bedzie szantazowany by
                        > polska zgodzila sie na np uzaleznienie gazowe.

Na Kremlu jest wszystko, Rosja jeszcze bardzo długo będzie miała na nas "haki",
                        tego nie przeskoczysz.

> Polska nie moze ryzykowac lepiej
                        > wszytskich ktorzy mieli doczynienia z komuna odsunac od Panstwa Polskiego.

Zdefiniuj co znaczy "wszyscy, którzy mieli doczynienia z komuną". Ci którzy po
                        np. 75 sie urodzili mogą tylko rządzić? To jest czysty absurd. Polityk to też
                        zawód i jak w każdym zawodzie liczy się przede wszystkim doświadczenie, pewne
                        obycie, szacunek i popularność wśród społeczeństwa. Naprawde wśród tych, którzy
                        mieli "doczynienia z komuną" jest też bardzo wielu ludzi uczciwych, prawych,
                        którzy byli przez system nękani. Chyba sami siebie najlepiej znają i mogą być
                        spokojni o swoją przeszłość, bo na nich nikt 'haków' nie znajdzie jeśli byli
                        naprawde uczciwi, conajwyżej ktoś może spreparować jakieś kłamstwa, oszczerstwa
                        czy pomówienia. Ale to można zrobić zawsze i wszędzie i trzeba umieć sobie z
                        tym radzić, a ktoś czysty, nie mający nic na sumieniu może spać spokojnie.

> Wy jestescie za lustracja owszem. Jestescie za nia tak dlugo jak wam jest to
                        na
                        >
                        > reke, gdyby sie okazalo ze mozecie ucierpiec wy to juz lustaracja wam sie nie
                        > podoba. To hipokryzja.

A to już jakieś Twoje urojenia, nie wiem z czego wynikające, chyba właśnie z
                        nieznajomości tematu...
                • snajper55 Re: no widzisz, smarku,... 20.02.05, 18:42
                  piq napisał:

> PS. A co powiesz, durniu, na przypadek, gdy ktoś ma dwie lub trzy teczki,
                  > każda o innej sygnaturze, z różną liczbą zer?

To proste. Pracownik zatrudnił samego siebie jako TW, aby donosił na samego
                  siebie. Tak więc jest jednocześnie pracownikiem, TW oraz osobą poszkodowaną. wink)

S.
        • j-k Re: Lista Wildsteina a agenci WSI 20.02.05, 17:04
          w "numerki" Marianno, to jest zawsze ciekawa zabawa...

Ja tam sie sprawdzilem i mnie, cale szczescie, jest na tej liscie dwoch.
          Dzieki temu nie musze sie nikomu tlumaczyc, gdyz znajomi wiedza, ze umiem sie
          podpisywac tylko prawa, a nie lewa reka.
          • snajper55 Re: Lista Wildsteina a agenci WSI 20.02.05, 17:08
            j-k napisał:

> Ja tam sie sprawdzilem i mnie, cale szczescie, jest na tej liscie dwoch.

Widocznie masz dwie teczki. wink

S.
          • marianna.rokita Re: Lista Wildsteina a agenci WSI 20.02.05, 17:16
            Ooo .... witam JK : )
            W nowym wcieleniu jasmile
            • j-k Re: Lista Wildsteina a agenci WSI 20.02.05, 18:00
              no przecie viem...
              (napisz cos do mnie na priva , jak Ci idzie...)

a co Ty tak te marianne.r polubilas?
              zazdroscisz jej meza, czy raczej wspolczujesz?
              • drf Lista drf 20.02.05, 18:43
                chyba moja liste zrobie

w 3wymiarach?
                • marianna.rokita Re: Lista drf 20.02.05, 21:35
                  A rob smile
                  Przy zatrudnieniu trzba bedzie podawac : PESEL, NIP,PIN, IPN i DRF.....

wink
                  • drf Naval Intelligence Professionals (NIP) ? 21.02.05, 00:45
                    The goal of the Naval Intelligence Professionals (NIP) is to further the
                    knowledge of the art of maritime intelligence, and to provide a vehicle whereby
                    present and former Naval Intelligence Professionals may be kept informed of
                    developments in the Naval Intelligence community and of the activities and
                    whereabouts of past shipmates.

www.navintpro.org/
                    • marianna.rokita Re: Naval Intelligence Professionals (NIP) ? 21.02.05, 00:48
                      Numer Identyfikacji Podatkowej smile)))
                      Ale to tez moze bycsmile
                      Zatem NIP1 i NIP 2 smile
                      • drf PESEL 21.02.05, 01:27
                        Jakie informacje zawiera zbiór PESEL?

Rejestr PESEL – Powszechny Elektroniczny System Ewidencji Ludności prowadzony
                        jest od 1979 roku i zawiera dane osób przebywających stale na terytorium RP,
                        zameldowanych na pobyt stały lub czasowy trwający ponad 2 miesiące a także osób
                        ubiegających się o wydanie dowodu osobistego lub osób, dla których odrębne
                        przepisy przewidują potrzebę posiadania numeru PESEL. Są to następujące dane:

1.

numer PESEL
                        2.

nazwisko i imiona aktualne
                        3.

nazwisko rodowe
                        4.

nazwiska i imiona poprzednie
                        5.

imiona rodziców i nazwisko rodowe matki
                        6.

datę i miejsce urodzenia
                        7.

obywatelstwo
                        9.

adres i datę zameldowania na pobyt stały
                        10.

adres zameldowania na pobyt czasowy trwający ponad 2 miesiące wraz z
                        określeniem czasokresu zameldowania
                        11.

serię i numer dokumentu tożsamości (dowodu osobistego, karty stałego lub
                        czasowego pobytu na terytorium RP) oraz oznaczenie organu, który go wydał
                        12.

datę zgonu

Obraz

Kto nadaje numer PESEL?

1.

Numer PESEL nadaje minister właściwy do spraw administracji publicznej w
                        formie czynności materialno–technicznej.
                        2.

Numer PESEL nadaje się osobom fizycznym przebywającym stale na terytorium
                        RP, zameldowanym na pobyt stały lub czasowy trwający ponad 2 miesiące, a także
                        osobom ubiegającym się o wydanie dowodu osobistego.
                        3.

Nadanie numeru PESEL następuje na wniosek organu gminy właściwej ze
                        względu na miejsce pobytu stałego lub czasowego osoby podlegającej obowiązkowi
                        jego nadania albo organu, w którym złożono wniosek o wydanie dowodu osobistego.
                        4.

Minister właściwy do spraw administracji publicznej może nadać numer PESEL
                        osobom innym niż wymienione w punkcie 2 na ich pisemny wniosek, jeżeli odrębne
                        przepisy przewidują potrzebę posiadania numeru PESEL przez te osoby.
                        5.

Osoby, o których mowa w punkcie 4, składają umotywowany pisemny wniosek
                        bezpośrednio do ministra właściwego do spraw administracji publicznej pod
                        adresem: Departament Rejestrów Państwowych MSWiA, ul. Pawińskiego 17/21, 02-106
                        Warszawa.

Obraz
                        72 KB
                        Wniosek o nadanie numeru PESEL do pobrania

Obraz

W jaki sposób tworzy się numer PESEL?

Numer PESEL jest to 11–cyfrowy, stały symbol numeryczny, jednoznacznie
                        identyfikujący określoną osobę fizyczną.

Jego postać przedstawia rysunek

4

4

0

5

1

4

0

1

4

5

8

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

gdzie:

*

na pozycji 1-2 umieszczone są dwie ostatnie cyfry roku urodzenia,
                        *

na pozycji 3-4 umieszczone są dwie cyfry miesiąca urodzenia,
                        *

na pozycji 5-6 umieszczone są dwie cyfry dnia urodzenia,
                        *

na pozycji 7-10 umieszczony jest liczba porządkowa z oznaczeniem płci,
                        *

na pozycji 11 umieszczona jest liczba kontrolna.

Dla odróżnienia poszczególnych stuleci przyjęto następującą metodę ich kodowania:

*

dla osób urodzonych w latach 1900 do 1999 – miesiąc zapisywany jest w
                        sposób naturalny (bez zmian)
                        *

dla odróżnienia osób urodzonych w innych latach niż 1900 – 1999 do numeru
                        miesiąca dodawane są następujące wielkości:
                        o

dla lat 1800 – 1899 – 80
                        o

dla lat 2000 – 2099 – 20
                        o

dla lat 2100 – 2199 – 40
                        o

dla lat 2200 – 2299 – 60

Przyjęta metoda kodowania miesiąca urodzenia pozwala na rozróżnienie co najmniej
                        5 stuleci. Kolejne miesiące w poszczególnych stuleciach mieć będą następujące
                        numery:

Obraz

Np. osoba urodzona 14 lipca 2002 roku mieć będzie następujący zapis w numerze
                        ewidencyjnym:

0

2

2

7

1

4

Informacja o płci osoby, której zestaw informacji jest identyfikowany zawarta
                        jest na 10 pozycji numeru PESEL.

*

cyfry 0, 2, 4, 6, 8 – oznaczają płeć żeńską
                        *

cyfry 1, 3, 5, 7, 9 – oznaczają płeć męską

Obraz

Sposób obliczania liczby kontrolnej w numerze ewidencyjnym PESEL

1.

każdą pozycję numeru ewidencyjnego mnoży się przez odpowiednią wagę:
                        1-3-7-9-1-3-7-9-1-3;
                        2.

utworzone iloczyny sumuje się (przy tradycyjnym obliczaniu liczby
                        kontrolnej stosowanie „modulo 10” nie wymaga dodawania pełnych iloczynów
                        wchodzących w skład sumy, lecz tylko ostatnich jego cyfr, co jest oczywistym
                        ułatwieniem, szczególnie przy „wyższych” wagach);
                        3.

wartość ostatniej otrzymanej liczby należy odjąć od 10 (dopełnienie 10);
                        wynik odejmowania stanowi liczbę kontrolną danego numeru ewidencyjnego. (dla
                        wyniku 10 liczba kontrolna wynosi 0)

Np.: numer ewidencyjny ma postać: 0207080362 – dotyczy więc osoby
                        urodzonej 8 lipca 1902 roku, płci żeńskiej (parzysta końcówka numeru z serii –
                        0362).
                        Obliczenie liczby kontrolnej:

1.
                        0207080362
                        x 1379137913
                        0603040766

2. 0+6+0+3+0+4+0+7+6+6=32

3. 10-2=8
                        Liczba kontrolna=8

Pełny numer ewidencyjny ma więc postać: 02070803628

W razie błędnego przeniesienia zapisu numeru ewidencyjnego liczba
                        kontrolna błędnego numeru ewidencyjnego będzie inna niż liczba kontrolna
                        właściwego numeru ewidencyjnego.
                        Np.: podany wyżej numer ewidencyjny zapisany został z błędem 2007080362
                        (zostały przestawione dwie pierwsze cyfry)

1.
                        2007080362
                        x 1379137913
                        2003040766

2. 2+0+0+3+0+4+0+7+6+6=28

3. 10-8=2

Obliczona liczba kontrolna „2” jest inna niż liczba kontrolna właściwego
                        numeru ewidencyjnego „8” i wskazuje na nieprawidłowy zapis numeru ewidencyjnego.

Obraz

Udostępnianie danych ze zbioru PESEL

Wydział Udostępniania Informacji CBA – wyspecjalizowana komórka Departamentu
                        Rejestrów Państwowych MSWiA zajmująca się udzielaniem informacji ze zbioru PESEL
                        i Ogólnokrajowej Ewidencji Wydanych i Utraconych Dowodów Osobistych.

Adres: ul. Pawińskiego 17/21, 02-106 Warszawa.

Centralne Biuro Adresowe – część Wydziału Udostępniania Informacji zajmująca się
                        udzielaniem informacji adresowych ze zbioru PESEL. Udostępnia ono dane adresowe
                        miejsca zameldowania osoby na pobyt stały a także na pobyt czasowy ponad dwa
                        miesiące, jeżeli taki pobyt ma miejsce.

Adres: ul. Kazimierzowska 60, 02-543 Warszawa.

Podstawa prawna udostępniania danych i opłat za udostępnianie danych:

*

art. 44 h ustawy z dnia 10 kwietnia 1974 r. o ewidencji ludności i
                        dowodach osobistych (tekst jednolity Dz. U. z 2001 r. Nr 87, poz. 960);
                        *

rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 30 kwietnia 2002 r. w sprawie
                        wysokości opłat za udostępnianie danych ze zbiorów meldunkowych, zbioru PESEL
                        oraz ewidencji wydanych i utraconych dowodów osobistych oraz warunków i sposobu
                        ich wnoszenia (Dz. U. Nr 62 z 22 maja 2002 r. poz. 564)
                        *

ustawa z dnia 9 września 2000 r. o opłacie skarbowej (Dz. U. z 2000r. Nr
                        86, poz. 960 z późn. zm.)
                        *

rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 18
                        listopada 2002 r. w sprawie wzoru formularza wniosku o udostępnienie danych ze
                        zbiorów meldunkowych, zbioru PESEL oraz ewidencji wydanych i utraconych dowodów
                        osobistych (Dz. u. z 2002 r. Nr 201, poz. 1702).

Procedura udostępniania danych osobowych:

*

złożenie wniosku o udostępnienie danych ze zbioru PESEL (ogólnokrajowej
                        ewidencji wydanych i utraconych dowodów osobistych).

Zaleca się korzystanie z wniosku określonego w załączniku do
                        rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dn
                        • marianna.rokita Re: PESEL 21.02.05, 01:29
                          Uczylam sie o tym na statystyce.....

Bleeeeeee.............
                          • marianna.rokita Hi hi hi : 21.02.05, 01:30
                            Dla co niektorych antyseitow, rasistow, ksenofobow, i debili na tym forum
                            poponuje system AJAX. Tj.system kolczykowania bydla.....
                          • drf : PESEL to kopia szwedzkiego systemu EL 21.02.05, 01:34
                            EL-ewidencji ludnosci i zawiera kolosalne mozliwosci kodowania informacji
                            o ukrytym charakterze...

te bazy danych 40 milionow sa na jednej cd
                            • marianna.rokita Re: : PESEL to kopia szwedzkiego systemu EL 21.02.05, 01:42
                              a nie wiedzialam,ze to kopia smile

Ciekawe na jakiej zasadzie dawane sa NIPy. Wiem ze pierwsze ( chyba 3?) cyfry
                              oznaczaja miejscowosc, gdzie NIP zostal wydany...
                              • drf system nipu ma 21.02.05, 02:01
                                www.podatki.pl/konwerter/
                                poeeebane...wink

podatki.pl/rookie.htm
                                www.pit.pl/att/deklaracje/2004/nip_1_v3.pdf
                                • marianna.rokita Re: system nipu ma 21.02.05, 02:18
                                  Na szczescie mam ksiegowasmile

acha dzis byl 20 dzien PITa 5L
                                  25 kazdego mca jest dzien VAT 7...
                                  15 kazdego mca jest dzien ZUS...

tyle pamietam, bo musze placicsad((((((((((((
                                  • marianna.rokita Re: system nipu ma cd. 21.02.05, 02:21
                                    acha zapomnialam place tez cos takiego jak PIT 4.......
                                    sad
                                  • drf dzien zeusa ? 21.02.05, 02:23
                                    jak program komputerowy?
                                    ....
                                    crying
                                    • marianna.rokita Re: dzien zeusa ? 21.02.05, 02:30
                                      Ano chyba....

A wyobraz sobie ze za listopad ( nomen omen moj mc urodzenia) w tym kraiku
                                      placi sie podwojny podatek...
                                      Tak wiec wszyscy kupuja na faktury w listopadzie ile wlezie zeby zmniejszyc
                                      Vat. Ja tez w listopadzie robilam firmowe zakupy smile
              • marianna.rokita Re: Lista Wildsteina a agenci WSI 20.02.05, 21:34
                JK .... hi hi nie spodziewalbys sie,ze prawdziwa Marianna Rokita to ja ?
                Jak chcesz udowodnie smile

Marianna Rokita, czyli ja, ma narzeczonego od 4 lat tego samego.Z przerwa co
                prawda 4 miesieczna.

Chyba jestes ostatnia osoba na forum,ktora sie nie
                zorientowalasmile)))))))))))))))))))))))))))))))))))

• gromoslaw.grzmolinski Re: Lista Wildsteina a agenci WSI 20.02.05, 19:49
      Maryśka to sie kupy nie trzyma,gdzie widzisz te cyfry???????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka