marianna.rokita 19.02.05, 18:08 Ktostam twierdzi,ze wspolpracownikow WSI na liscie identyfikuje m.in ciag cyfr 0591 lub 0592. Milej zabawy zatem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
d.nutka1 Re: Lista Wildsteina a agenci WSI 19.02.05, 18:33 marianna.rokita napisała: > Ktostam twierdzi,ze wspolpracownikow WSI na liscie identyfikuje m.in ciag > cyfr 0591 lub 0592. > > Milej zabawy zatem to nie są moje liczby Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Lista Wildsteina a agenci WSI 20.02.05, 14:54 Moje szczesliwe tez nie Ciekawa jest ta "zabawa" w numerek.... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_blankietowy prawda o numerkach na liscie 20.02.05, 16:40 Uwaga na ludzi ktorzy chca zaciemnic prawde o numerkach. Duzo tworzy sie teori a prawda jest taka ze 0 to pracownik 00 to donosiciel bez zera rozpracowywany kazdy kto twierdzi inaczej jest esbekiem i chce tylko mącic Odpowiedz Link Zgłoś
piq wojtuś_bezportuś, ty uwecka szujo,... 20.02.05, 16:59 ...powtarzasz - i to na dodatek niedokładnie - bzdury, które opowiadał Friszke (w IPN z ramienia UW). Więc spadaj, durniu i uwecko-gazetowy prowokatorze. Druga możliwość: masz 13 lat, jesteś głupi i brzydki, a chcesz sobie pobyć wirtualnym mocarzem. Więc piszesz te głupoty z powodu bycia głupim i brzydkim nastolatkiem. Prawdę mówiąc, ta druga wersja nawet bardziej mnie przekonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_blankietowy mówiłem ze esbecy się odezwą uwazajcie na nich 20.02.05, 17:06 piq napisał: > .powtarzasz - i to na dodatek niedokładnie - bzdury, które opowiadał Friszke > (w IPN z ramienia UW). Więc spadaj, durniu i uwecko-gazetowy prowokatorze. > Druga możliwość: masz 13 lat, jesteś głupi i brzydki, a chcesz sobie pobyć > wirtualnym mocarzem. Więc piszesz te głupoty z powodu bycia głupim i brzydkim > nastolatkiem. Prawdę mówiąc, ta druga wersja nawet bardziej mnie przekonuje. mowilem ostrzegałem że zaraz esbecy sie odezwą by ukryć prawdę. oni sa gotowi na wszystko bo w mętnej wodzie latwiej ryby lowić. tymczasem prawda jest jasna i prosta i trzeba to glosić. Sami pracownicy IPN to potwierdzają ze bez zer sa rozpracowywani reszta to slugusy dawnego systemu. Zapewne ten co mnie obraza jest na lisce. Ja mam niewiele ponad wspomniane 13 lat wiec jestem poza podejrzeniamy o wspolprace. Odpowiedz Link Zgłoś
piq no widzisz, smarku,... 20.02.05, 17:37 ...że jednak hipoteza nr 2 była trafna. Swoją drogą ciekawe jest, że - jak twierdzisz - "sami pracownicy IPN" z takim gó..arzem jak ty w ogóle rozmawiali. Myślę, że nikt z tobą na ten temat nie rozmawiał. Ponieważ jesteś smarkaczem, to chcę ci jedno uświadomić: wypisywanie takich głupot to podkładanie miny pod dekomunizację. Gdybyś był starszy, durniu, to powiedziałbym, żeś ubek. Teraz mogę cię podejrzewać wyłącznie o członkostwo w młodzieżówce sldowskiej albo uweckiej. PS. A co powiesz, durniu, na przypadek, gdy ktoś ma dwie lub trzy teczki, każda o innej sygnaturze, z różną liczbą zer? Np. jedna teczka bez zera, a druga z dwoma? Zobacz sobie, idioto, do listy, i przestań psuć powietrze swoją przygłupią obecnością. A ile masz właściwie razie lat: 14 czy 15? A tak do twojej wiadomości: wg oficjalnych informacji WIARYGODNYCH członków kolegium IPN (a nie Friszkego) liczba zer to sygnatura określająca stopień tajności akt. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: no widzisz, smarku,... 20.02.05, 18:39 piq napisał: > ...że jednak hipoteza nr 2 była trafna. Swoją drogą ciekawe jest, że - jak > twierdzisz - "sami pracownicy IPN" z takim gó..arzem jak ty w ogóle > rozmawiali. Myślę, że nikt z tobą na ten temat nie rozmawiał. Ponieważ jesteś a gdzie napisalem ze ze mna rozmawiali? > smarkaczem, to chcę ci jedno uświadomić: wypisywanie takich głupot to > podkładanie miny pod dekomunizację. Gdybyś był starszy, durniu, to > powiedziałbym, żeś ubek. Teraz mogę cię podejrzewać wyłącznie o członkostwo w > młodzieżówce sldowskiej albo uweckiej. nie naleze do zadnej partii ani zadnej mlodziezowki. to ty jestes przeciwko dekomunizacji i lustracji bo zapewne jestes agentem. > PS. A co powiesz, durniu, na przypadek, gdy ktoś ma dwie lub trzy teczki każda > o innej sygnaturze, z różną liczbą zer? Np. jedna teczka bez zera, a druga z > dwoma? Zobacz sobie, idioto, do listy, i przestań psuć powietrze swoją > przygłupią obecnością. moga byc to rozne osoby o tych samych imionach i nawiskach, moga byc to te same osoby ktore najpierw byly rozpracowywane a potem zostaly donosicielami. sa setki wyjasnien. Nie psuje powietrza chcem prawdy. numery z zerami to pracownicy zbrodniczego systemu i podejrzewam ze jestes jednym z nich > A ile masz właściwie razie lat: 14 czy 15? 17 a co? > A tak do twojej wiadomości: wg oficjalnych informacji WIARYGODNYCH członków > kolegium IPN (a nie Friszkego) liczba zer to sygnatura określająca stopień > tajności akt. I tyle. teraz tak mowia bo boja sie prawdy, boja sie bardzo. ale prawda zwyciezy musi wygrac, narod nie moze zyc bez pamieci. kazdy kto byl powiazany z sb i ub musi byc pozbawiony moziwosci piastowania wladzy Odpowiedz Link Zgłoś
piq małolacie, doceniam twoje dobre intencje... 20.02.05, 18:58 ...ale wypisujesz kosmiczne bzdury. Nie chce mi się z tobą gadać, boś trochę mało poinformowany. wojtuś napisał: > ale prawda zwyciezy musi > wygrac, narod nie moze zyc bez pamieci. kazdy kto byl powiazany z sb i ub musi > byc pozbawiony moziwosci piastowania wladzy No i widzisz, jesteś zbyt mało radykalny. A co z byłymi sekretarzami np. komitetów wojewódzkich? Albo nawet komitetu centralnego? Nic? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: małolacie, doceniam twoje dobre intencje... 20.02.05, 19:08 piq napisał: > ...ale wypisujesz kosmiczne bzdury. > Nie chce mi się z tobą gadać, boś trochę mało poinformowany. hehe ja dobrze wiem co znacza zera lecz nie wszyscy chca to wiedziec > No i widzisz, jesteś zbyt mało radykalny. A co z byłymi sekretarzami np. > komitetów wojewódzkich? Albo nawet komitetu centralnego? Nic? widzisz ale jest problem. podobno cala opozycja byla mocno infiltrowana trudno dzis stwierdzic na 100 % kto byl agentem a kto nie w tym sensie ze wielu szubrawcom zniszczono teczki i oni moga spac spokojnie dlatego uwazam zeby najlepiej bylo zakazac sprawowania wladzy ludziom ktorzy w 1989 mieli wiecej niz 15 lat. Tzn dopuscic do wladzy mlodych wyksztalconych 25 i 30 latkow a tych starszych niepewnych odsunac od wladzy. Przyznasz ze nie ma 100 % ze pan X ktory ma 40 lat nie donosil bo nic nie ma w aktach. Uwazam ze kazdego kto byl dorosly i swiadomy w tamtym systemie uznac nalezy conajmniej za niepewnego. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk52 Re: no widzisz, smarku,... 20.02.05, 19:37 > 17 a co? Chodzisz do klasy z blongiem może? Zacznijcie troche bardziej na lekcjach uważać, szczególnie historii i WOS-u (o ile coś takiego macie) zamiast o dupie maryni gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_blankietowy to twoja odpowiedz? smutne to wiesz 20.02.05, 20:10 antyk52 napisał: > Chodzisz do klasy z blongiem może? Zacznijcie troche bardziej na lekcjach > uważać szczególnie historii i WOS-u (o ile coś takiego macie) zamiast o dupie > maryni gadać. jasne jak sie nie ma argumentow to sie uderza w takie tony. a prawda jest prosta jesli w wyborach stanie czlowiek majacy 25 lat a przeciwko niemu znany opozycjonista ktory ma kolo 40 lub 50 lat jak wy to tylko co do tego 25 latka jest 100 % pewnosci ze nie donosil. Nie donosil bo nie mogl bo gdy konczyl sie komunizm mial 9 lat. I to jest pewne ze jest pod tym katem uczciwy. Natomiast co do tego opozycjonisty nikt nie da gwarancji czy nie pekl zy nie sypnal kolegow. NIE MA TAKIEJ PEWNOSCI. Dokumenty mogly zniknac moze sa w moskwie. a potem moze sie okazac ze w rosji sa na niego papiery i bedzie szantazowany by polska zgodzila sie na np uzaleznienie gazowe. Polska nie moze ryzykowac lepiej wszytskich ktorzy mieli doczynienia z komuna odsunac od Panstwa Polskiego. Wy jestescie za lustracja owszem. Jestescie za nia tak dlugo jak wam jest to na reke, gdyby sie okazalo ze mozecie ucierpiec wy to juz lustaracja wam sie nie podoba. To hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk52 Re: to twoja odpowiedz? smutne to wiesz 20.02.05, 23:46 > jesli w wyborach stanie czlowiek majacy 25 lat a przeciwko niemu znany > opozycjonista ktory ma kolo 40 lub 50 lat jak wy to tylko co do tego 25 latka > jest 100 % pewnosci ze nie donosil. Nie donosil bo nie mogl bo gdy konczyl sie > komunizm mial 9 lat. I to jest pewne ze jest pod tym katem uczciwy. Natomiast > co do tego opozycjonisty nikt nie da gwarancji czy nie pekl zy nie sypnal > kolegow. NIE MA TAKIEJ PEWNOSCI. No i? Jak w wyborach stanie 25 latek i 5 latek, to tylko co do tego drugiego jest pewność, że nie jest pedofilem/mordercą/gwałcicielem, itp. itd. ... Dywagacje na podobnym poziomie prezentujesz... kierując się nimi można zakwestinować i podważyć niemalże wszystko, bo przecież "nigdy nie będzie się miało 100% pewności"... od czegoś są te sądy, materiały, archiwa, dochodzenia, itp. itd. > Dokumenty mogly zniknac moze sa w moskwie. a > potem moze sie okazac ze w rosji sa na niego papiery i bedzie szantazowany by > polska zgodzila sie na np uzaleznienie gazowe. Na Kremlu jest wszystko, Rosja jeszcze bardzo długo będzie miała na nas "haki", tego nie przeskoczysz. > Polska nie moze ryzykowac lepiej > wszytskich ktorzy mieli doczynienia z komuna odsunac od Panstwa Polskiego. Zdefiniuj co znaczy "wszyscy, którzy mieli doczynienia z komuną". Ci którzy po np. 75 sie urodzili mogą tylko rządzić? To jest czysty absurd. Polityk to też zawód i jak w każdym zawodzie liczy się przede wszystkim doświadczenie, pewne obycie, szacunek i popularność wśród społeczeństwa. Naprawde wśród tych, którzy mieli "doczynienia z komuną" jest też bardzo wielu ludzi uczciwych, prawych, którzy byli przez system nękani. Chyba sami siebie najlepiej znają i mogą być spokojni o swoją przeszłość, bo na nich nikt 'haków' nie znajdzie jeśli byli naprawde uczciwi, conajwyżej ktoś może spreparować jakieś kłamstwa, oszczerstwa czy pomówienia. Ale to można zrobić zawsze i wszędzie i trzeba umieć sobie z tym radzić, a ktoś czysty, nie mający nic na sumieniu może spać spokojnie. > Wy jestescie za lustracja owszem. Jestescie za nia tak dlugo jak wam jest to na > > reke, gdyby sie okazalo ze mozecie ucierpiec wy to juz lustaracja wam sie nie > podoba. To hipokryzja. A to już jakieś Twoje urojenia, nie wiem z czego wynikające, chyba właśnie z nieznajomości tematu... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: no widzisz, smarku,... 20.02.05, 18:42 piq napisał: > PS. A co powiesz, durniu, na przypadek, gdy ktoś ma dwie lub trzy teczki, > każda o innej sygnaturze, z różną liczbą zer? To proste. Pracownik zatrudnił samego siebie jako TW, aby donosił na samego siebie. Tak więc jest jednocześnie pracownikiem, TW oraz osobą poszkodowaną. ) S. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: Lista Wildsteina a agenci WSI 20.02.05, 17:04 w "numerki" Marianno, to jest zawsze ciekawa zabawa... Ja tam sie sprawdzilem i mnie, cale szczescie, jest na tej liscie dwoch. Dzieki temu nie musze sie nikomu tlumaczyc, gdyz znajomi wiedza, ze umiem sie podpisywac tylko prawa, a nie lewa reka. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Lista Wildsteina a agenci WSI 20.02.05, 17:08 j-k napisał: > Ja tam sie sprawdzilem i mnie, cale szczescie, jest na tej liscie dwoch. Widocznie masz dwie teczki. S. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Lista Wildsteina a agenci WSI 20.02.05, 17:16 Ooo .... witam JK : ) W nowym wcieleniu ja Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: Lista Wildsteina a agenci WSI 20.02.05, 18:00 no przecie viem... (napisz cos do mnie na priva , jak Ci idzie...) a co Ty tak te marianne.r polubilas? zazdroscisz jej meza, czy raczej wspolczujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Lista drf 20.02.05, 21:35 A rob Przy zatrudnieniu trzba bedzie podawac : PESEL, NIP,PIN, IPN i DRF..... Odpowiedz Link Zgłoś
drf Naval Intelligence Professionals (NIP) ? 21.02.05, 00:45 The goal of the Naval Intelligence Professionals (NIP) is to further the knowledge of the art of maritime intelligence, and to provide a vehicle whereby present and former Naval Intelligence Professionals may be kept informed of developments in the Naval Intelligence community and of the activities and whereabouts of past shipmates. www.navintpro.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Naval Intelligence Professionals (NIP) ? 21.02.05, 00:48 Numer Identyfikacji Podatkowej ))) Ale to tez moze byc Zatem NIP1 i NIP 2 Odpowiedz Link Zgłoś
drf PESEL 21.02.05, 01:27 Jakie informacje zawiera zbiór PESEL? Rejestr PESEL – Powszechny Elektroniczny System Ewidencji Ludności prowadzony jest od 1979 roku i zawiera dane osób przebywających stale na terytorium RP, zameldowanych na pobyt stały lub czasowy trwający ponad 2 miesiące a także osób ubiegających się o wydanie dowodu osobistego lub osób, dla których odrębne przepisy przewidują potrzebę posiadania numeru PESEL. Są to następujące dane: 1. numer PESEL 2. nazwisko i imiona aktualne 3. nazwisko rodowe 4. nazwiska i imiona poprzednie 5. imiona rodziców i nazwisko rodowe matki 6. datę i miejsce urodzenia 7. płeć 8. obywatelstwo 9. adres i datę zameldowania na pobyt stały 10. adres zameldowania na pobyt czasowy trwający ponad 2 miesiące wraz z określeniem czasokresu zameldowania 11. serię i numer dokumentu tożsamości (dowodu osobistego, karty stałego lub czasowego pobytu na terytorium RP) oraz oznaczenie organu, który go wydał 12. datę zgonu Obraz Kto nadaje numer PESEL? 1. Numer PESEL nadaje minister właściwy do spraw administracji publicznej w formie czynności materialno–technicznej. 2. Numer PESEL nadaje się osobom fizycznym przebywającym stale na terytorium RP, zameldowanym na pobyt stały lub czasowy trwający ponad 2 miesiące, a także osobom ubiegającym się o wydanie dowodu osobistego. 3. Nadanie numeru PESEL następuje na wniosek organu gminy właściwej ze względu na miejsce pobytu stałego lub czasowego osoby podlegającej obowiązkowi jego nadania albo organu, w którym złożono wniosek o wydanie dowodu osobistego. 4. Minister właściwy do spraw administracji publicznej może nadać numer PESEL osobom innym niż wymienione w punkcie 2 na ich pisemny wniosek, jeżeli odrębne przepisy przewidują potrzebę posiadania numeru PESEL przez te osoby. 5. Osoby, o których mowa w punkcie 4, składają umotywowany pisemny wniosek bezpośrednio do ministra właściwego do spraw administracji publicznej pod adresem: Departament Rejestrów Państwowych MSWiA, ul. Pawińskiego 17/21, 02-106 Warszawa. Obraz 72 KB Wniosek o nadanie numeru PESEL do pobrania Obraz W jaki sposób tworzy się numer PESEL? Numer PESEL jest to 11–cyfrowy, stały symbol numeryczny, jednoznacznie identyfikujący określoną osobę fizyczną. Jego postać przedstawia rysunek 4 4 0 5 1 4 0 1 4 5 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 gdzie: * na pozycji 1-2 umieszczone są dwie ostatnie cyfry roku urodzenia, * na pozycji 3-4 umieszczone są dwie cyfry miesiąca urodzenia, * na pozycji 5-6 umieszczone są dwie cyfry dnia urodzenia, * na pozycji 7-10 umieszczony jest liczba porządkowa z oznaczeniem płci, * na pozycji 11 umieszczona jest liczba kontrolna. Dla odróżnienia poszczególnych stuleci przyjęto następującą metodę ich kodowania: * dla osób urodzonych w latach 1900 do 1999 – miesiąc zapisywany jest w sposób naturalny (bez zmian) * dla odróżnienia osób urodzonych w innych latach niż 1900 – 1999 do numeru miesiąca dodawane są następujące wielkości: o dla lat 1800 – 1899 – 80 o dla lat 2000 – 2099 – 20 o dla lat 2100 – 2199 – 40 o dla lat 2200 – 2299 – 60 Przyjęta metoda kodowania miesiąca urodzenia pozwala na rozróżnienie co najmniej 5 stuleci. Kolejne miesiące w poszczególnych stuleciach mieć będą następujące numery: Obraz Np. osoba urodzona 14 lipca 2002 roku mieć będzie następujący zapis w numerze ewidencyjnym: 0 2 2 7 1 4 Informacja o płci osoby, której zestaw informacji jest identyfikowany zawarta jest na 10 pozycji numeru PESEL. * cyfry 0, 2, 4, 6, 8 – oznaczają płeć żeńską * cyfry 1, 3, 5, 7, 9 – oznaczają płeć męską Obraz Sposób obliczania liczby kontrolnej w numerze ewidencyjnym PESEL 1. każdą pozycję numeru ewidencyjnego mnoży się przez odpowiednią wagę: 1-3-7-9-1-3-7-9-1-3; 2. utworzone iloczyny sumuje się (przy tradycyjnym obliczaniu liczby kontrolnej stosowanie „modulo 10” nie wymaga dodawania pełnych iloczynów wchodzących w skład sumy, lecz tylko ostatnich jego cyfr, co jest oczywistym ułatwieniem, szczególnie przy „wyższych” wagach); 3. wartość ostatniej otrzymanej liczby należy odjąć od 10 (dopełnienie 10); wynik odejmowania stanowi liczbę kontrolną danego numeru ewidencyjnego. (dla wyniku 10 liczba kontrolna wynosi 0) Np.: numer ewidencyjny ma postać: 0207080362 – dotyczy więc osoby urodzonej 8 lipca 1902 roku, płci żeńskiej (parzysta końcówka numeru z serii – 0362). Obliczenie liczby kontrolnej: 1. 0207080362 x 1379137913 0603040766 2. 0+6+0+3+0+4+0+7+6+6=32 3. 10-2=8 Liczba kontrolna=8 Pełny numer ewidencyjny ma więc postać: 02070803628 W razie błędnego przeniesienia zapisu numeru ewidencyjnego liczba kontrolna błędnego numeru ewidencyjnego będzie inna niż liczba kontrolna właściwego numeru ewidencyjnego. Np.: podany wyżej numer ewidencyjny zapisany został z błędem 2007080362 (zostały przestawione dwie pierwsze cyfry) 1. 2007080362 x 1379137913 2003040766 2. 2+0+0+3+0+4+0+7+6+6=28 3. 10-8=2 Obliczona liczba kontrolna „2” jest inna niż liczba kontrolna właściwego numeru ewidencyjnego „8” i wskazuje na nieprawidłowy zapis numeru ewidencyjnego. Obraz Udostępnianie danych ze zbioru PESEL Wydział Udostępniania Informacji CBA – wyspecjalizowana komórka Departamentu Rejestrów Państwowych MSWiA zajmująca się udzielaniem informacji ze zbioru PESEL i Ogólnokrajowej Ewidencji Wydanych i Utraconych Dowodów Osobistych. Adres: ul. Pawińskiego 17/21, 02-106 Warszawa. Centralne Biuro Adresowe – część Wydziału Udostępniania Informacji zajmująca się udzielaniem informacji adresowych ze zbioru PESEL. Udostępnia ono dane adresowe miejsca zameldowania osoby na pobyt stały a także na pobyt czasowy ponad dwa miesiące, jeżeli taki pobyt ma miejsce. Adres: ul. Kazimierzowska 60, 02-543 Warszawa. Podstawa prawna udostępniania danych i opłat za udostępnianie danych: * art. 44 h ustawy z dnia 10 kwietnia 1974 r. o ewidencji ludności i dowodach osobistych (tekst jednolity Dz. U. z 2001 r. Nr 87, poz. 960); * rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 30 kwietnia 2002 r. w sprawie wysokości opłat za udostępnianie danych ze zbiorów meldunkowych, zbioru PESEL oraz ewidencji wydanych i utraconych dowodów osobistych oraz warunków i sposobu ich wnoszenia (Dz. U. Nr 62 z 22 maja 2002 r. poz. 564) * ustawa z dnia 9 września 2000 r. o opłacie skarbowej (Dz. U. z 2000r. Nr 86, poz. 960 z późn. zm.) * rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 18 listopada 2002 r. w sprawie wzoru formularza wniosku o udostępnienie danych ze zbiorów meldunkowych, zbioru PESEL oraz ewidencji wydanych i utraconych dowodów osobistych (Dz. u. z 2002 r. Nr 201, poz. 1702). Procedura udostępniania danych osobowych: * złożenie wniosku o udostępnienie danych ze zbioru PESEL (ogólnokrajowej ewidencji wydanych i utraconych dowodów osobistych). Zaleca się korzystanie z wniosku określonego w załączniku do rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dn Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: PESEL 21.02.05, 01:29 Uczylam sie o tym na statystyce..... Bleeeeeee............. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Hi hi hi : 21.02.05, 01:30 Dla co niektorych antyseitow, rasistow, ksenofobow, i debili na tym forum poponuje system AJAX. Tj.system kolczykowania bydla..... Odpowiedz Link Zgłoś
drf : PESEL to kopia szwedzkiego systemu EL 21.02.05, 01:34 EL-ewidencji ludnosci i zawiera kolosalne mozliwosci kodowania informacji o ukrytym charakterze... te bazy danych 40 milionow sa na jednej cd Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: : PESEL to kopia szwedzkiego systemu EL 21.02.05, 01:42 a nie wiedzialam,ze to kopia Ciekawe na jakiej zasadzie dawane sa NIPy. Wiem ze pierwsze ( chyba 3?) cyfry oznaczaja miejscowosc, gdzie NIP zostal wydany... Odpowiedz Link Zgłoś
drf system nipu ma 21.02.05, 02:01 www.podatki.pl/konwerter/ poeeebane... podatki.pl/rookie.htm www.pit.pl/att/deklaracje/2004/nip_1_v3.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: system nipu ma 21.02.05, 02:18 Na szczescie mam ksiegowa acha dzis byl 20 dzien PITa 5L 25 kazdego mca jest dzien VAT 7... 15 kazdego mca jest dzien ZUS... tyle pamietam, bo musze placic(((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: system nipu ma cd. 21.02.05, 02:21 acha zapomnialam place tez cos takiego jak PIT 4....... Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: dzien zeusa ? 21.02.05, 02:30 Ano chyba.... A wyobraz sobie ze za listopad ( nomen omen moj mc urodzenia) w tym kraiku placi sie podwojny podatek... Tak wiec wszyscy kupuja na faktury w listopadzie ile wlezie zeby zmniejszyc Vat. Ja tez w listopadzie robilam firmowe zakupy Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Lista Wildsteina a agenci WSI 20.02.05, 21:34 JK .... hi hi nie spodziewalbys sie,ze prawdziwa Marianna Rokita to ja ? Jak chcesz udowodnie Marianna Rokita, czyli ja, ma narzeczonego od 4 lat tego samego.Z przerwa co prawda 4 miesieczna. Chyba jestes ostatnia osoba na forum,ktora sie nie zorientowala))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gromoslaw.grzmolinski Re: Lista Wildsteina a agenci WSI 20.02.05, 19:49 Maryśka to sie kupy nie trzyma,gdzie widzisz te cyfry??????? Odpowiedz Link Zgłoś