jurek1 14.06.01, 13:06 Sceptyk skarży się, że ktoś podszył się pod jego nick. Parę dni temu Luzer miał kłopoty z rozdwojeniem jaźni. Ludzie weźcie się zarejestrujcie w forum i nikt Wam nicka nie podbierze. Przecież to takie proste. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sceptyk Re: Mój nick, jego nick, skradziono nick 14.06.01, 13:27 Jurku o Nr 1, widze, ze nie do konca rozumiesz zasady funkcjonowania tego portalu. Otoz administracja nie jest w stanie (nie wiem dlaczego) zapobiec podkradaniu nickow i uzywania ich jako 'gosc portalu: xxx'. Sprobuj, to zobaczysz. Wyloguj sie, a nastepnie odpowiedz mi w tym watku, wpisujac jako autor: Jurek1. Twoj list bedzie na forum wlasnie z takim podpisem, 'gosc portalu:Jurek1'. Moze to zrobic (czyli uzyc Twego nicku) kazdy. Nawet osoba o pogladach calkowicie przeciwnych od Twoich. Dlatego tez wkurwia mnie, za przeproszeniem, fakt, ze jakis chlystek uzywa mego pseudonimu, tym bardziej ze podpisuje sie moim imieniem pod tekstem, pod ktorym ja bym sie nigdy nie podpisal i na dodatek robi bledy ortograficzne. Ja nie zawsze sie 'loguje' i czasem moje wypowiedzi na forum sa sygnowane 'gosc portalu: sceptyk'. Powiedz mi teraz, kto zada sobie trud porownywania adresow IP? I tekst jakiegos palanta (oraz jego bledy) utrwali sie ludziom w glowie jako mój. A ja tego nie chce. I mam prawo tego nie chciec, sadze. Nie bardzo rozumiem dlaczego lekcewazysz tego typu szczeniackie podszywanie sie pod inne osoby? Bo to Ciebie nie dotknelo? Przypuszczam, ze zdziwilbys sie gdybys nagle zobaczyl stek bzdur z Twym wlasnym podpisem. sc-yk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bykk Re: do Sceptyka IP: *.chello.pl 14.06.01, 13:46 proszę Cię Sceptyku,nie kłopocz się tym g...em! żawsze znajdzie się jakiś gniot,który podszyje się pod twoją wypowiedż. Jeśli ktoś jest na tym forum, to i tak wyczuje kto jest kto? pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
jurek1 Re: Mój nick, jego nick, skradziono nick 14.06.01, 14:01 Oczywiście, że zauważyłem, że możliwe jest użycie cudzego nicka. Mało tego po kilkunastu minutach braku aktywności następuje automatyczne wylogowanie. Jeżeli będziemy o tym pamiętali to problem da się zminimalizować. Skradzony nick będzie tak samo wyglądał tylko w nagłówkach po rozwinięciu treści pojawi się nick w postaci adresu e-mail i sprawa jest załatwiona. Jest e-mail jak w Twoim czy moim przypadku to wiem, że pisze Sceptyk i wszystko jest OK, nie ma maila mogę przypuszczać, że ktoś się pod Ciebie podszył. Druga sprawa: absolutnie nie lekceważę podszywania się pod kogoś, ale niestety nie ma na to metody, jeżeli mogę zidentyfikować czy to ty czy ktoś sie pod Ciebie podszywa to mogę zareagować i napisać klientowi, żeby znalazł sobie własny przydomek. Póki używałem swojego imienia wielokrotnie zdarzało się, że ktoś podpisywał się identycznie i nie mogłem mieć pretensji bo jest to imię, dodałem przy rejestracji jedynkę i teraz się to nie zdaża. Poza tym jestem w szczęśliwej sytuacji, że mam stałe IP i tego nie da się na forum podrobić (wiem, wszystko można podrobić, ale pracochłonność tego zabiegu nie odpowiada uzyskanym efektom w przypadku forum). Wiem, że jedynym rozwiązaniem problemu byłby wymóg rejestracji każdego uczestnika, ale jestem temu przeciwny. Wkurza mnie wiele wypowiedzi, ale jestem wrogiem cenzury. Każdy z nas ma tyle rozumu, że wystarczy autocenzura, a całą swołocz wypisująca brednie można ignorować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek1 To ja jestem jurek1 !!! IP: 172.24.1.* / *.chello.pl 20.06.01, 10:41 Uwaga, jurek1, który wszczął tą obrzydliwą dyskusję, nie jest jurkiem1! Jurkiem1 jestem ja! Facet buchnął mi nick kilka tygodni temu i od tamtej pory stale podszywa się pode mnie, sygnując moim nickiem swoje chore rojenia. Bardzo proszę administratorów portalu "Gazety" o zwrócenie uwagi na tego typu ekscesy i wyeliminowanie wszystkich jurków1 z dyskusji na forum - z wyjątkiem mnie, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki Do 'luka' od 'Luki' IP: 141.63.88.* 15.06.01, 08:57 Luka, mam nadzieje, ze mojego nicka nie uwazasz za kradziez Twojego...? Cale moje komputerowe zycie bylem 'luki', tutaj poczatkowo tez sie tak pare razy podpisalem. By sie odroznic od slynnego 'luka' powiekszylem sobie pierwsza litere. pozdrowienia, Luki PS. Poprawne odmiany chyba sa takie: luka, luki, lukę, luce, luką, luce, luka! Luki, Lukiego, Lukiego, Lukiemu, Lukim, Lukim, Luki! ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Do 'Lukiego' od "luki' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 09:07 Gość portalu: Luki napisał(a): > Luka, mam nadzieje, ze mojego nicka nie uwazasz za kradziez Twojego...? Oczywiście, że nie. Niestety obawiam się, że od czasu do czasu będziemy się gościom Forum mylić... > Cale moje komputerowe zycie bylem 'luki', tutaj poczatkowo tez sie tak > pare razy podpisalem. By sie odroznic od slynnego 'luka' powiekszylem sobie > pierwsza litere. Zauważyłem. Ja konsekwentnie piszę "luka" z małej litery. pozdrowiam, luka > PS. Poprawne odmiany chyba sa takie: > luka, luki, lukę, luce, luką, luce, luka! > Luki, Lukiego, Lukiego, Lukiemu, Lukim, Lukim, Luki! W rzeczy samej. Miejmy nadzieję, że te niuanse nie będą umykały innym. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re: Niejasnosci 15.06.01, 11:04 No dobrze, a jesli zaczynam zdanie od rzeczonego imienia, to co, tez mam z malej bukwy pisac? Jak ktos nie zna waszej historii malo- i wielko-literowej, to wezmie mnie za nieuka lub niechluja internetowego. Uprzejmie prosze o obowiazujaca wykladnie. sc-k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Niejasnosci IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 11:28 sceptyk napisał(a): > No dobrze, a jesli zaczynam zdanie od rzeczonego imienia, to co, tez mam z > malej bukwy pisac? Jak ktos nie zna waszej historii malo- i wielko-literowej, > to wezmie mnie za nieuka lub niechluja internetowego. > > Uprzejmie prosze o obowiazujaca wykladnie. To może zaczynać bez inwokacji? Albo dodawać jakiś przymiotnik? Na przykład do mnie można pisać np. "Reakcyjny luko" albo "Czarnosecinny/ciemnogrodzki luko". Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: Niejasnosci 15.06.01, 12:19 A mnie, w ogóle, głupio pisać do kogoś, nazywając go nickiem pisanym małą literą, nawet, jeśli on sam się tak przedstawia. Próbowałem, ale jakoś żle się z tym czułem i - przestałem. Teraz konsekwentnie piszę wielką literą i jakoś nikt się za to nie obraża. Oczywiście, jeśli ktoś by sobie wyraźnie tego zażyczył, wówczas, cóż trudno, jego wola - jakoś się przełamię. Zgadzam się ze Sceptykiem, że optimum byłoby, gdyby admin odrzucał jako propozycje nicków gości portalu te wyrazy, które już są zarejestrowane. Wtedy ktoś już nie mógłby podpisać się: "gość portalu: sceptyk" tylko np. "sceptyk1" albo "sceptykk" - i po kłopocie. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gibki Re: Niejasnosci IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 15.06.01, 13:10 to moze ja zwracam sie z uprzejma prosba by nick gibki pisac jako gibki a nie Gibki, za wysluchanie prosby dziekuje )) Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: Niejasnosci 15.06.01, 16:26 Gość portalu: gibki napisał(a): > to moze ja > zwracam sie z uprzejma prosba by nick gibki pisac jako > gibki a nie Gibki, > za wysluchanie prosby dziekuje )) Oki. Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: Do 'luka' od 'Luki' 15.06.01, 12:09 Gość portalu: Luki napisał(a): > PS. Poprawne odmiany chyba sa takie: > luka, luki, lukę, luce, luką, luce, luka! > Luki, Lukiego, Lukiego, Lukiemu, Lukim, Lukim, Luki! > ...? Cześć, Luki. Odmiany prawie prawidłowe - tylko dwie maleńkie usterki: przestawiłeś dwukrotnie celownik z biernikiem (kolejność), no i wołacz w wypadku luki powinien brzmieć: luko! Ale dlaczego, skoro w poście zaprezentowałeś tak ładną deklinację, w nagłówku nie odmieniasz nicków? Powinno być: "do 'luki' od 'Lukiego'". )))))))) Pozdrawiam serdecznie, Luzer (ten prawdziwy)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki Do Luzera od Lukiego ;-) IP: 141.63.88.* 15.06.01, 12:49 Oczywiście, masz rację! Biję się w piersi! Powinienem również napisać: słynnego 'luki' ('luki', nie 'Luki'). Niestety, nie można zarejestrować nicków zawierających duże litery - więc chyba pozostanę już na stałe gościem portalu. A, tak przy okazji, jaka jest prawidłowa forma wołacza w Twoim przypadku? pozdrowienia, Luki Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: Lu - Lu ;-)) 15.06.01, 12:57 Tylko i wyłącznie: "Luzerze!" (dopuszczalne deminutivum: "Luzerku"). Mile, natomiast, widziane przydawki typu: "miły", "sympatyczny", "drogi" (w wypadku płci pięknej - "kochany")))))))) Pozdrowionka.)) Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re: Lu - Lu ;-)) 15.06.01, 13:15 Dziekuje, wykorzystam. Z drogi Luzerze - na przyklad. sc-k Odpowiedz Link Zgłoś
luzer Re: Lu - Sc ;-)) 15.06.01, 16:24 Ach, Sceptyku-Chochliku, to nie było do Ciebie, więc: co tu robisz, chłopcze drogi? )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyu Re: Niejasności. Do Luki, ale nie tylko IP: *.BMJ.net.pl 20.06.01, 01:24 Czarnosecinny, ciemnogrodzki i niekonsekwentny Luko! Luki napisał, a ty potwierdziłeś, że poprawne odmiany chyba są takie: > luka, luki, lukę, luce, luką, luce, luka! 1. Poprawną formą wołacza od “luka” jest “luko!” Tak też będę nadal pisał, chyba że masz jakieś specjalne życzenia. 2. Lukę od Lukiego odróżnię, jak sądzę, bez pudła (i nie tylko ja). Co więcej - widzę istotną różnicę między wczesnym luką i luką współczesnym - na korzyść tego ostatniego. Wrodzona skromność nie pozwala mi niestety chwalić się, że to m.in. mój wpływ, ale mam nadzieję, że sam się, o luko, domyślisz i... 3. Co do innych wątpliwości, tutaj poruszanych a nawet nie poruszanych: a. oświadczam, że jest mi obojętne jak o mnie piszą: tyu, czy Tyu (byle nie TYu, bo to już zbyt podobne do TY, który jest osobą zgoła różną ode mnie), b. wolałbym jednak nieodmiennie (sceptyk pisywał np. coś o Tyu-iach), przymiotniki dowolne – w granicach dobrych manier oczywiście; czytać proponuję „t’u”, nie np. „tył”, c. w ramach ustalania, kto komu pierwszy się ma kłaniać: jak pisać do siebie: Ty - czy ty, Ciebie - czy ciebie itd? Ja, z pewną taką nieśmiałością zachowuję się symetrycznie, tzn. staram się pisać tak, jak do mnie napisano. d. czy stosowanie średników jest na tym Forum dopuszczalne? Pytam, bo jest to mój ulubiony znak przestankowy, ale nie chcę być uznany za dziwaka. Może ustalmy, że jest dopuszczalne, ale nie częściej, niż np. raz na 5 linijek? Z talmudycznym pozdrowieniem - tyu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Niejasności. Do Luki, ale nie tylko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 10:53 Gość portalu: tyu napisał(a): > Czarnosecinny, ciemnogrodzki i niekonsekwentny Luko! Nareszcie zwracasz się do mnie po ludzku. > Luki napisał, a ty potwierdziłeś, że poprawne odmiany > chyba są takie: > > luka, luki, lukę, luce, luką, luce, luka! > 1. Poprawną formą wołacza od “luka” jest “luko!” Tak > też będę nadal pisał, chyba że masz jakieś specjalne > życzenia. No nie, tyu, nie bądź naiwny. Mamy przecież na forum wybitnego Językoznawcę Luzera - zatem byłem pewien, że zabierze głos w tej sprawie, co istotnie nastąpiło; omyłki szybko skorygował. > 2. Lukę od Lukiego odróżnię, jak sądzę, bez pudła (i > nie tylko ja). Co więcej - widzę istotną różnicę > między wczesnym luką i luką współczesnym - na korzyść > tego ostatniego. Wrodzona skromność nie pozwala mi > niestety chwalić się, że to m.in. mój wpływ, ale mam > nadzieję, że sam się, o luko, domyślisz i... Ależ proszę bardzo, chwal się! Nic tak nie podnosi mojego (naturalnie wysokiego) mniemania o sobie jak duma mojego przeciwnika z faktu, że luka z nim koresponduje. > a. oświadczam, że jest mi obojętne jak o mnie piszą: > tyu, czy Tyu (byle nie TYu, bo to już zbyt podobne do > TY, który jest osobą zgoła różną ode mnie), A propos: mi również. Choć wolę formę "luka" zamiast "Luka" - przynajmniej od razu wiem, że to do mnie. > c. w ramach ustalania, kto komu pierwszy się ma > kłaniać: jak pisać do siebie: Ty - czy ty, Ciebie - > czy ciebie itd? Ja, z pewną taką nieśmiałością > zachowuję się symetrycznie, tzn. staram się pisać tak, > jak do mnie napisano. Cholera, muszę się znowu zgodzić z tym przebrzydłym lewakiem. > d. czy stosowanie średników jest na tym Forum > dopuszczalne? Pytam, bo jest to mój ulubiony znak > przestankowy, ale nie chcę być uznany za dziwaka. Może > ustalmy, że jest dopuszczalne, ale nie częściej, niż > np. raz na 5 linijek? Średnikuj sobie do woli - to świetnie podkreśli Twój średni poziom intelektualny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyu Re: Koniec niejasności. Do Luki, ale nie tylko IP: *.BMJ.net.pl 20.06.01, 22:32 Interpunkcyjny luko! Konstruktywnie; wykorzystując; nasze; ustalenia; pozdrawiam; gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niescept Re: Mój nick, jego nick, skradziono nick IP: *.toya.net.pl 21.06.01, 02:02 yk.Tak,byłem do niedawna sceptykiem/przez małe s/.Łaziłem po tym świecie i sceptyczyłem,aż doszczętnie sceptyczałem.Ale do czasu /na moje szczęście/.Los zetknął mnie z prawdziwym Sceptykiem/przez duże s/.Co ja mówię!To nie tylko Sceptyk przez duże s ,ale Sceptyk do kwadratu,Sceptyk monstrum,potwór.Sceptyk trójwymiarowy z tendencją do przejścia w czwarty wymiar.Sceptyk ponadczasowy i nadwymiarowy.Sceptyk naddżwiękowy i nadludzki.Po kolizji z tym prostakiem zrewidowałem całe swoje życie i stałem się niesceptykiem.Świat znowu zrobił sie kolorowy.Sceptyku! - przepraszam i dziękuję!.Tobie też radzę zrobić to samo.Bo naprawdę jesteś cieniutki,nudny,szary,marny,płaski,przewidywalny,a do tego klakier,lizus i skarżypyta.Widać u Ciebie tęsknotę za obecnością w lepszym towarzystwie.Ale za wysokie progi.Nie ten wymiar.Oto przykłady Twojego wkładu w dyskusję:"dziwkarz" napisał:"Maryśka jest brzydka".A tak wygląda Twój Re:"Dziwkarz napisał i słusznie,że Maryśka jest brzydka,ale za to jakie ma ona nogi/widziałem ha,ha,ha/.Albo Światowiec stwierdził,że Warszawa jest brudna na co Sceptyk dodaje,że owszem Światowiec ma rację,że Warszawa jest brudna,no ale Warszawa jest stolicą Polski.Itd,itp.Zejdż człowieku na ziemię,bo tylko robisz z siebie pośmiewisko.A ta Twoja powaga wynika z braku pewności siebie.Uśmiechnij się czasem ,mniej sceptykuj i mniej filozuj. Odpowiedz Link Zgłoś