dorkasz1 27.07.12, 22:57 Tytonie, szkoda że zapachu nie mogę tu wkleić: Kosmosy, każdy inny. Floksów trochę: Pierwszy aster, jest dla mnie jak pierwsze tchnienie jesieni... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leloop Re: Różne inne 27.07.12, 23:05 ślicznie Dorkaszu :) moje krokosmie tez zaczynają kwitnąć, powoli kończy się lato Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Różne inne 27.07.12, 23:25 Leloop, w wątku z daliami wkleiłam zdjęcie tej, która może jest od Ciebie. Mogłabyś rzucić okiem? Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Różne inne 28.07.12, 07:39 Kosmosy cudne.Skąd nasiona,bo u nas tylko zwykłe. W zeszłym roku mieliśmy kosmosy giganty,w tm jakieś miniaturki. Odpowiedz Link
leloop Re: Różne inne 28.07.12, 20:43 Hes, kosmosów cala masa jest w sklepach internetowych, ja mam trochę mogę się podzielić z Toba :) Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Różne inne 29.07.12, 08:53 No właśnie.Kiedy wiosną wpadam w szał kupowania nasion,bo wszędzie kuszą te śliczne torebeczki,to zupełnie zapominam o sklepach internetowych:)Leloop,nie chcę Cie naciągać,kosmos to nie taki znowu kosmos nie do zdobycia;) Odpowiedz Link
asta6265 Re: Różne inne 29.07.12, 15:10 Śliczne te tytonie. Ja w tym roku je pierwszy raz posiałam mam mieszankę karłową i na pewno w przyszłym roku też zagoszczą u mnie w ogrodzie. Pięknie nieprzerwalnie kwitną, nic im nie straszne. Przeżyły wichury i gradobicie i ten zapach. Szkoda tylko że to nie bylinki. Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Różne inne 29.07.12, 16:24 Ja swoje posiałam pierwszy raz (i ostatni póki co) w 2004 roku. Widzisz więc, że jak się je raz zaprosi, to raczej szybko się nie wyprowadzają. Choć był taki rok (chyba dwa lata temu), że miałam ich chyba tylko ze 3 sztuki. Wtedy zebrałam nasiona i jesienią rozsypałam po całym ogrodzie, na wiosnę znów było ich zatrzęsienie :) Odpowiedz Link