Dodaj do ulubionych

palnick, ponawiam pytanie (w braku odpowiedzi we

01.03.05, 10:07
właściwym wątku: czy znasz w Polsce księdza (sugerujesz nawet dużą ilość),
który może robić z ministrantami, co chce? Czy po prostu, jak większość
internetowej hołoty, pleciesz co ci ślina na język przyniesie? Jeśli znasz
takie nazwiska, to twoim obowiązkiem jest donieść o tym do prokuratury.
Obserwuj wątek
    • antyk52 Re: palnick, ponawiam pytanie (w braku odpowiedzi 01.03.05, 11:05
      > czy znasz w Polsce księdza (sugerujesz nawet dużą ilość),
      > który może robić z ministrantami, co chce?

Myśle, że zna napewno jednego, czyli siebie samego. Tyle, że on już nie jest
      księdzem, wychrzanili go z seminarium za molestowanie i teraz chodzi i pisze po
      wszystkich forach jacy to ci księża niedobrzy są.
      • lala.laleczna Faktycznie, może w tym coś być ;-D 01.03.05, 11:11
    • antylala odpowiedz palnicka 01.03.05, 11:15
      a sio !
      • v_2 Re: odpowiedz palnicka 01.03.05, 21:51
        Krzysiu, i Ty tutaj!?? Marsz do łóżka i rece na kołderkę!
        • antylala Re: odpowiedz palnicka 02.03.05, 09:55
          lalu, zrezygnuj wreszcie z tego v_2.nadmiar nickow swiadczy o klopotach z
          tozsamoscia.
    • gandalph Re: palnick, ponawiam pytanie (w braku odpowiedzi 01.03.05, 12:17
      lala.laleczna napisała:

> właściwym wątku: czy znasz w Polsce księdza (sugerujesz nawet dużą ilość),
      > który może robić z ministrantami, co chce? Czy po prostu, jak większość
      > internetowej hołoty, pleciesz co ci ślina na język przyniesie? Jeśli znasz
      > takie nazwiska, to twoim obowiązkiem jest donieść o tym do prokuratury.
      Gwoli ścisłości: w polskim prawie nie ma obowiązku składania zawiadomienia do
      prokuratury o popełnieniu przestępstwa, z jednym wyjątkiem: w przypadku
      zbrodni. Opieram się na opinii adwokata.
      • lala.laleczna No nie. A co z obowiązkiem moralnym? Palnick 01.03.05, 12:43
        jest wszak człowiekiem, który dba o moralność innych osób. Przecież oczywiste
        jest, że ktoś, kto tropi nieprawości księży, ma obowiązek donieść prokuraturze
        o tak podłych czynach, jak molestowanie nieletnich chłopców! Inaczej moralnie
        Palnick byłby prawie równie odrażający, jak ci hipotetyczni księża, nieprawdaż?
      • wikul Re: palnick, ponawiam pytanie (w braku odpowiedzi 01.03.05, 21:09
        gandalph napisał:

> lala.laleczna napisała:
        >
        > > właściwym wątku: czy znasz w Polsce księdza (sugerujesz nawet dużą ilość)
        > ,
        > > który może robić z ministrantami, co chce? Czy po prostu, jak większość
        > > internetowej hołoty, pleciesz co ci ślina na język przyniesie? Jeśli znas
        > z
        > > takie nazwiska, to twoim obowiązkiem jest donieść o tym do prokuratury.
        > Gwoli ścisłości: w polskim prawie nie ma obowiązku składania zawiadomienia do
        > prokuratury o popełnieniu przestępstwa, z jednym wyjątkiem: w przypadku
        > zbrodni. Opieram się na opinii adwokata.

Kiepski adwokat . Zaangażowani w przedawnianie procesów pewnie nie mją czasu
        na dokrztałcanie . Nie tak dawno cała Polska była zbulwersowana faktem
        niepowiadomienia prokuratury o próbie przekupstwa przez Rywina , przez
        prezydenta , premiera itp. Niektórzy mieli nawet zamiar postawić ich za
        to przed Trybunałem Stanu .
        • hasz0 za to komusze dewiacje są ich chlubą/nt 01.03.05, 21:42
        • lala.laleczna No to księża NIE MOGĄ robić z ministrantami, co 02.03.05, 09:10
          chcą, prawda, palnicku przemiły? Skoro za samo podejrzenie lądują w
          więzieniu ... Coś ci się przykład nie udał ;-D
          • ewa8a Re: No to księża NIE MOGĄ robić z ministrantami, 02.03.05, 09:55
            W przypadku księdza Wincentego Pawłowicza mówienie wyłacznie o podejrzeniach to
            troche za mało. Został skazany prawomocnym wyrokiem.
            "Wincenty Pawłowicz - ksiądz pedofil. Do dnia dzisiejszego ukrywa się pod
            sutannami kolesi a nasze organy ścigania nie potrafią go potraktować jak "też
            człowieka". Pawłowicz specyficznie interpretował ewangelizacje, patrosząc
            wnętrzności młodych chłopców swym "tez człowieczym" penisem, co uwieczniał na
            kasetach video. Kasety oraz "przeewangelizowanych" przez niego młodych chłopców
            zwyczajnie odsprzedawał innym klechom - "też ludziom".

Ostatnia wzmianka na ten temat ;
            Więzienie nie chce księdza-pedofila (30-01-2004)
            "Dziennik Łódzki": Czterdziestoletni ksiądz Wincenty P., skazany za pedofilię
            były wikary w parafii Witonia pod Łęczycą, który w poniedziałek miał zgłosić
            się do więzienia w Dębicy, jest na wolności, ponieważ zakład karny odmówił jego
            przyjęcia Sad Rejonowy w Łęczycy znalazł dla księdza zakład w Dębicy, kierując
            się zasadą miejsca zamieszkania skazanego, ale w Dębicy znaleziono inny
            przepis. "Nie mogliśmy go przyjąć, ponieważ nasz zakład nie przyjmuje skazanych
            z wolności" - tłumaczy major Bogdan Witkoś, dyrektor ZK w
            Dębicy. "Zawiadomiliśmy o tym sąd w Łęczycy i skazanego" - informuje "Dziennik
            Łódzki". Zgodnie z sugestią dyrekcji dębickiego więzienia, łęczycki sąd wysłał
            księdzu nakaz stawienia ..
            Z więzienia prawdopodobnie wywinał się, jakn wiekszość jego kumpli.
            • lala.laleczna O podejrzeniach pisał palnick, ja za nim tylko 02.03.05, 11:31
              powtórzyłam.
              Zarówno twój post, jak i palnickowy dowodzą, że palnick NIE MIAŁ RACJI pisząc o
              bezkarności księży, i do tego cała sprawa się sprowadza.
    • palnick Służę uprzejmie. 02.03.05, 00:21
      Wiadomość zaczerpnięta z Wirtualnej Polski (26.11.2002 godz. 21:05)

Trzy miesiące spędzi w areszcie 38-letni ksiądz Wincenty P., podejrzany o
      dopuszczenie się czynności seksualnych wobec kilku nieletnich chłopców.
      Duchownego aresztował Sąd Rejonowy w Łęczycy - poinformowała prokuratura.
      "Sąd aresztował księdza z uwagi na obawę ukrywania się i grożącą podejrzanemu
      wysoką karę" - powiedział rzecznik Prokuratury Okręgowej w Łodzi, Krzysztof
      Kopania.
      Dodał, że ksiądz przyznał się do stawianych mu zarzutów, ale odmówił złożenia
      wyjaśnień. Według Kopani do końca roku prawdopodobnie będzie gotowy akt
      oskarżenia w tej sprawie.
      Księdza zatrzymano w ubiegłym tygodniu na polsko-ukraińskim przejściu
      granicznym w Dorohusku przy wjeździe do Polski. Od 4 listopada był on
      poszukiwany listem gończym, ponieważ prokuratura i policja nie mogły wcześniej
      ustalić miejsca pobytu księdza, przesłuchać go i przedstawić mu zarzutów.
      Prokuratura zarzuca księdzu, że w latach 1998-99, będąc wikarym w parafii w
      Witoni w okolicach Łęczycy w woj. łódzkim, "doprowadził pięciu małoletnich
      chłopców poniżej 15. roku życia do wykonywania czynności seksualnych".
      Postępowanie wyjaśniające w tej sprawie policja i prokuratura w Łęczycy
      prowadziły już w kwietniu i w maju 1999 r. Według prokuratury wtedy nie
      znaleziono podstaw do wszczęcia postępowania karnego. W tym samym roku ksiądz
      został przeniesiony do innej parafii.
      Śledztwo wszczęto dopiero w lipcu tego roku po publikacjach prasowych. Kilka
      dni później biskup łowicki odwołał księdza z parafii, w której ostatnio był
      wikarym. Od tego czasu ksiądz przebywa na bezterminowym urlopie. Nie stawiał
      się jednak na wezwania prokuratury, a prowadzone od września lokalne
      poszukiwania nie przynosiły rezultatów.
      Jak ustalono, Wincenty P. od 10 lipca - tydzień po wszczęciu śledztwa - do
      momentu zatrzymania przebywał na Ukrainie, jednak kilka razy przyjeżdżał do
      Polski. Za zarzucane księdzu czyny grozi od roku do 10 lat więzienia. (jask)
      -----------------
      Mój komentarz: Najwyraźniej rzecznikowi prokuratury nie mogła przejść przez
      gardło informacja, że to redaktorzy Faktów i Mitów dopomogli w nagłośnieniu
      sprawy i znalezieniu ukrywającego się księdza i, że tego księdza pomagał
      ukrywać biskup Orszulik.
      Ponadto informuję, że rzeczony wikary dostał 6 miesięcy w zawiasach i nie
      odsiedział ani godziny, bo zaliczono mu areszt smile
      Pieciu małoletnich ministrantów ma o czym mysleć całe zycie sad
      • lala.laleczna "Trzy miesiące spędzi w areszcie", czyli nie jest 02.03.05, 11:32
        bezkarny, nieprawdaż?
        • ewa8a Re: "Trzy miesiące spędzi w areszcie", czyli nie 02.03.05, 11:37
          "Ksiądz Wincenty P. do niedawna był wikarym parafii Witonia pod Łęczycą w
          województwie łódzkim. W lipcu 2003 roku Sąd Rejonowy w Łęczycy skazał go na 1
          rok i 8 miesięcy więzienia za pedofilię. Udowodniono mu, że od października
          1998 r. do kwietnia 1999 r. w Witonii i w Szczecinie dopuścił się przestępstwa
          polegającego na "wykonywaniu innych czynności seksualnych" wobec piątki dzieci,
          które nie ukończyły 15 lat. Ksiądz obnażał się przy dzieciach i onanizował. W
          trakcie procesu przez cały czas przebywał w areszcie tymczasowym. "

Czy w tej sytuacji 3 miesiące więzienia to nie bezkarność?

• reex Re: "Trzy miesiące spędzi w areszcie", czyli nie 02.03.05, 11:39
            nie dla lali. dla nie pedofilia to nic złego.
            • lala.laleczna Nie możesz tego samego napisać po polsku? ;-D 02.03.05, 12:09
          • lala.laleczna Re: "Trzy miesiące spędzi w areszcie", czyli nie 02.03.05, 11:40
            ewa8a napisała:

> "Ksiądz Wincenty P. do niedawna był wikarym parafii Witonia pod Łęczycą w
            > województwie łódzkim. W lipcu 2003 roku Sąd Rejonowy w Łęczycy skazał go na 1
            > rok i 8 miesięcy więzienia za pedofilię. Udowodniono mu, że od października
            > 1998 r. do kwietnia 1999 r. w Witonii i w Szczecinie dopuścił się
            przestępstwa
            > polegającego na "wykonywaniu innych czynności seksualnych" wobec piątki
            dzieci,
            >
            > które nie ukończyły 15 lat. Ksiądz obnażał się przy dzieciach i onanizował. W
            > trakcie procesu przez cały czas przebywał w areszcie tymczasowym. "
            >
            > Czy w tej sytuacji 3 miesiące więzienia to nie bezkarność?
            Nie. Nie uważam. Nie znam sprawy, więc polegam na na twoich cytatach. Wynika z
            nich niezbicie, że trzy miesiące ksiądz spędził w areszcie tymczasowym, jako
            podejrzany. Natomiast prawomocnym wyrokiem sądu został skazany na rok i osiem
            miesięcy więzienia. Tak przynajmniej wynika z tekstów przytoczonych przez
            ciebie.
            • ewa8a Re: "Trzy miesiące spędzi w areszcie", czyli nie 02.03.05, 11:44
              Został skazany, ale kary nie odbył, poniewaz zboczeńcy w sutannach mają
              specjalne przywileje.
              • lala.laleczna Czekaj. Podaj odpowiedni cytat. Z tego, co wcześ- 02.03.05, 12:08
                niej podawałaś, to nie wynika.
                • ewa8a Re: Czekaj. Podaj odpowiedni cytat. Z tego, co wc 02.03.05, 12:18
                  Palnick podał cytat z 2002r, ja nieco świeższy z "Dziennika Łódzkiego" z 2004r.-
                  spójrz kilka postów wyżej. Jest to wprawdzie informacja sprzed roku, ale
                  przypuszczalnie nic się nie zmieniło. Nie słyszałam, żeby jakiś ksiądz-pedofil
                  siedział w więzieniu.
                  • lala.laleczna Coś kręcisz. Skąd pochodzi wzmianka o ukry- 02.03.05, 12:27
                    waniu się pod sutannami? Nie ma źródła, nie ma cytatu. A cytat z 2002 r. to,
                    wybacz, ale sporo mogło się zmienić. Ja słyszałam o co najmniej jednym księdzu
                    odsiadującym wyrok. Jeśli cytujesz "Fakty i mity", to nie jest to źródło
                    informacji, tylko kloaka. Żadne wydawnictwo, które nie podaje swojej stopki w
                    obawie przed procesami, jak to mają właśnie "Fakty i mity", nie mogą być
                    źródłem cytowań.
                    • ewa8a Re: Coś kręcisz. Skąd pochodzi wzmianka o ukry- 02.03.05, 13:08

Informacja o tym, że jest na wolności pochodzi z 2004r.
                      A czy wiesz coś na temat odsiadywania przez ks.Wincentego wyroku ?
                      • lala.laleczna A czy możesz jednak odopowiedzieć na moje pyta- 02.03.05, 13:17
                        nie, skąd pochodzi inkryminowany cytat? Bardzo proszę, zrób to, dopiero wtedy
                        możemy prowadzić dalsżą dyskusję.
                        • ewa8a Re: A czy możesz jednak odopowiedzieć na moje pyt 02.03.05, 13:21
                          Bardzo proszę. Zadałam sobie trochę trudu i własnie znalazłam tę informację.

www.debica.org.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1448

• lala.laleczna Dziękuję. Co to jest za strona? Ten artykuł to 02.03.05, 13:37
                            jeden wielki bełkot, z błędami ortograficznymi i merytorycznymi. Z lektury
                            dowiedziałam się, że na poczet odbywania kary wolności zaliczono mu areszt, co
                            jest jak najbardziej prawidłowe. Potem jednak PODWYŻSZONO MU KARĘ - co
                            wskazywałoby na fakt, że to prokuratura wystąpiła o podwyższenie kary. Gdyby to
                            zrobił sam ksiądz, wyroku nie możnaby mu podwyższyć. Tak czy inaczej - wszystko
                            wskazuje na to, że palnick palnął sobie fajnie, bo jednak księża odsiadują
                            wyroki.
                            • ewa8a Re: Dziękuję. Co to jest za strona? Ten artykuł t 02.03.05, 13:44
                              Palnick niczego nie palnął. Kiedy to wreszcie zrozumiesz? Spędzenie kilku
                              miesięcy w areszcie tymczasowym to nie to samo co odbycie kary, która i tak
                              jest śmiesznie niska. Za tego rodzaju czyny grozi kara do lat 10.
                              • lala.laleczna Kiedy wreszcie zrozumiesz, że bezmyślnie i tenden- 02.03.05, 13:54
                                cyjnie, zgodnie z politpoprawnością, napadacie na jedną grupę zawodową z
                                pominięciem innych? Zresztą powołując się na NIEWIARYGODNE ŹRÓDŁA, co bardzo
                                starałm ci się w przystępny sposób wytłumaczyć. Być może po prostu nie mam
                                talentów pedagogicznych. Poproś o wytłumaczenie jakiegoś adwokata, zrobi to
                                lepiej, niż ja. Przytoczona kara roku i ośmiu miesięcy więzienia z samogwałt w
                                obecności małolatów zresztą nie wydaje mi się karą niską w stosunku np. do
                                prominentnych działaczy lewicy, narażającyh ludzi na śmierć poprzez głupotę,
                                zaniedbania lub konszachty i gangsterami.
                                • ewa8a Re: Kiedy wreszcie zrozumiesz, że bezmyślnie i te 02.03.05, 14:06
                                  Czy ty jestes przy zdrowych zmysłach? Znam twoje upodobania, więc nie dziwi
                                  mnie, ze bronisz pedofila. Księżulek nie jest oskarżony tylko o "samogwałt w
                                  obecności małolatów". Lista jego upodobań jest znacznie dłuzsza.
                                  To nie jest napadanie na zadną grupę zawodową, choć trzeba przyznać, że ta
                                  akurat grupa ma na tym polu spore osiągnięcia.
                                  Znajdź żródła, które potwierdzą, że odbył karę w majestacie prawa, bo mam
                                  dostęp jedynie do takich, które to negują.Adwokat do tłumaczenia w tym
                                  przypadku jest zbędny.
                                  • lala.laleczna Czy ty w ogóle czytałaś to, co mi podesłałaś? Wąt- 02.03.05, 14:11
                                    pię. Bo właśnie w tym idiotycznym tekście jest napisane jak wół, że karę
                                    odsiedział i że siedział właśnie za masturbację. Naprawdę, szkoda czasu na
                                    dyskusję z osobą, która nie rozumie słowa pisanego.
                                    A przy okazi - według moich informacji o wiele więcej przypadków pedofilii
                                    zdarza się wśród nauczycieli, niż księży.
                                    A po trzecie, kochana dziewczyno, z czego wnosisz o moich skłonnościach?
                                    Wyssałaś z brudnego palca? Naprawdę, powinnaś uważać, gdzie pchasz paluchy
                                    przed włożeniem ich do otworu gębowego ;-D
                                    • ewa8a Re: Czy ty w ogóle czytałaś to, co mi podesłałaś? 02.03.05, 14:18
                                      W innych publikacjach na ten temat czytałam o zarzutach, stawianych Wincentemu.A
                                      po tym co napisałas wnioskuję, że chamstwo w twoim wydaniu jest nieuleczalne i
                                      antylala będzie musiała nad toba długo jeszcze pracować, chociaz zdaje sie, że
                                      jestes przypadkiem beznadziejnym.
                                      Lalu, czy raczej Magdusiu - jadowitość to najwyraźniej twoja podstawowa cecha.
                                      Stwarzasz wrazenie osoby zgorzkniałej, nie lubiącej ludzi Najbardziej pasuje mi
                                      do ciebie definicja starej panny .

Stara panna - roślina długotrwała i pnąca, czepiająca się wszystkiego i
                                      wszystkich.
                                      Żyje w miejscach odosobnionych nie wiadomo z kim.

(przepraszam wszystkie stare panny, zdarzają się wyjatki, a samo
                                      staropanieństwo to zawsze lepszy wybór niż nieudane małżeństwo)

• lala.laleczna W jakich, do cholery, publikacjach czytałaś? Jak 02.03.05, 14:23
                                        ja, psiakość, mogę nie być zgorzkniała, gdy mam nieprzyjemność z takim typkami
                                        jak ty. Proszę i błagam, żebyś mi podała źródła swoich chorych sensacji.
                                        Podsyłasz mi jakieś wypociny, po czym tryumfalnie oznajmiasz, że ty "czytałaś
                                        inne źródła". I jak, choroba, mam nie być zgorzkniała? No to, kurczę, podaj te
                                        inne źródła, nie tajniacz się tak!
                                        • ewa8a Re: W jakich, do cholery, publikacjach czytałaś? 02.03.05, 14:31
                                          Postaram się znaleść coś, co cię zadowoli. Daj mi troche czasu, tym bardziej,
                                          ze jestem aktualnie zmorzona grypą, a nieprzyjemność rozmowy z tobą podniosła
                                          mi temperaturę. Sama jednak zastanów się dlaczego z taką pasją bronisz pedofila.
                                          To, że jestes zgorzkniała i uroda ci więdnie, to jeszcze nie powód,żeby obrażac
                                          wszystkich naokoło.
                                          • lala.laleczna NIe bronię ŻADNEGO pedofila, cna ewo. Co innego 02.03.05, 14:37
                                            obrona konkretnej osoby, a co innego obrona pewnej grupy ludzi, po chamsku i
                                            bezmyślnie atakowaną przez inną - lewacką - grupę osób.
                                            Życzę zdrowia i oczywiście poczekam, aż wyzdrowiejesz.
                                            • ewa8a Re: NIe bronię ŻADNEGO pedofila, cna ewo. Co inne 02.03.05, 14:39
                                              Uwazasz, ze prawica pochwala wyczyny ksiedza?
                                              Moja choroba, w przeciwieństwie do twojej jest uleczalna.
                                              • lala.laleczna Rany julek. Co tu ma do rzeczy prawica? Istnieją 02.03.05, 14:51
                                                skuteczne leki przeciwgorączkowe - zażyj je ;-(((
                                  • blong pedofil w sutannie pod ochrona 02.03.05, 14:12
                                    www.kidprotect.pl/index.php?module=13&cat=3&item=8

Postępowanie wyjaśniające w tej sprawie policja i prokuratura w Łęczycy
                                    prowadziły już w kwietniu i w maju 1999 roku. Wtedy jednak - jak twierdzi
                                    prokuratura - nie znaleziono podstaw do wszczęcia postępowania karnego.

ciekawe czy innym pedofilom tez by nie znaleziono podstaw i pozwolono im
                                    jeszcze na 3 lata zabawy
                                    • lala.laleczna Owszem. Na czele z przyjacielem lewicy, dyrygen- 02.03.05, 14:25
                                      tem Wojciechem Krollopem. O jego radosnej działalności na niwie wiedział od co
                                      najmniej dwudziestu lat cały Poznań, na czele z czerwonymi, komuszymi władzami.
                                      No i co blonguś na to? Pewnie napisze, że Krollop to ksiądz ;-D
                                      • blong owszem murzynow tez bija 02.03.05, 14:28
                                        zacznij pisac jak juz nie masz argumentow o mordach saddama czy lewicy
                                        nieukaranej
                                        homo paetz byl pewnie tez z sld
                                        • blong ciezkie kary dla pedofilow w sutannie 02.03.05, 14:32
                                          Na dwa lata więzienia skazał Sąd Rejonowy w Białej Podlaskiej księdza Zbigniewa
                                          S. oskarżonego o molestowanie seksualne sześciu uczennic podczas lekcji
                                          religii - poinformowała rzeczniczka Sądu Okręgowego w Lublinie Barbara du
                                          Chateau.
                                          ---------
                                          Na 10 miesięcy więzienia w zawieszeniu na 3 lata skazał sąd księdza Andrzeja Z.
                                          ze Skawic koło Skawoi za robienie zdjęć intymnych części ciała dziecka.
                                          ---------
                                          Na dwa lata więzienia w zawieszeniu na pięć lat skazał Sąd Rejonowy w Krośnie
                                          proboszcza Michała M. z Tylawy koło Dukli za molestowanie seksualne sześciu
                                          dziewczynek. Wyrok zapadł 25 czerwca.
                                          ---------
                                          pedofile w sutannie maja rzeczywiscie ciezkie kary za swoje czyny
                                          ale lalusia woli tego nie widziec
                                          • ewa8a Re: ciezkie kary dla pedofilow w sutannie 02.03.05, 14:35
                                            Zeby zadowolić lalę, dodaj jeszcze, że informacje pochodzą z "Faktów i Mitów"
                                            • blong Re: ciezkie kary dla pedofilow w sutannie 02.03.05, 14:38
                                              dla laluni nie ma zjawiska pedofilii w kosciele
                                              wszystkie informacje bedzie traktowac jak z faktow i mitow
                                              ale tym razem korzystalem z tej strony
                                              www.kidprotect.pl/index.php?module=13&cat=3
                                          • lala.laleczna Nie znam pozostałych przypadków, ale akurat 02.03.05, 14:39
                                            świetnie pamiętam sprawę proboszcza z Tylawy. W uzasadnieniu wyroku na pewno
                                            nie było o pedofilii, bo w Polsce pedofilia NIE FUNKCJONUJE JAKO KATEGORIA
                                            PRAWNA. Natomiast z całą pewnością ksiądz został skazany za KĄPIEL dziewczynek.
                                            Jak głosi plotka, swoich córek zresztą ;-D
                                            • blong Re: Nie znam pozostałych przypadków, ale akurat 02.03.05, 14:41
                                              no jasne za kapiel corek z caluskami dostaje sie dwa lata w zawieszeniu na piec
                                              ale lalunia pedofili nie broni
                                              w zadnym wypadku
                                              • lala.laleczna Czy ty brałeś kąpiel wraz z księdzem? Skąd wiesz o 02.03.05, 14:52
                                                całuskach? A dlaczego bronisz Krollopa? Bo jest komuchem?
                                                • blong jak ci brak argumentow to sie slinisz 02.03.05, 14:55
                                                  i plujesz
                                                  to nie ja zmniejszam wage zbrodni pedofilow tutaj
                                                  ale ty opowiadaniami o kapielach za ktore sie dostaje dwa lata w zawieszeniu na
                                                  piec
                                                  • lala.laleczna Bo takie było uzasadnienie wyroku. Ja nie wysysam 02.03.05, 14:57
                                                    informacji z brudnych paluchów.
                                                  • blong w uzasadnieniu wyroku bylo 02.03.05, 15:00
                                                    ze kapal swoje corki dlatego dostal dwa lata na piec w zawieszeniu

no jasne lalunia pedofili nie broni
                                        • lala.laleczna Co ty bełkoczesz? Zadałeś mi konkretne pytanie, 02.03.05, 14:34
                                          czy ktoś poza księdzem-pedofilem byłby traktowany ulgowo, no to ci
                                          odpowiedziałam. Jeszcze ci mało?
                                          A Paetz, nieuku, był pedałem. Bo albowiem, kochany ty mój, do seminarium
                                          uczęszczają ludzie dorośli. Muszę ci przyznać, że zawsze jestem pełna podziwu
                                          wobec takiego oceanu ignoracji, jaką przedstawiasz ty i ewa ;-D
                                          • blong no rzeczywiscie strasznie belkoczesz 02.03.05, 14:37
                                            powiedz ile mu postawiono wczesniej zarzutow i czy je umarzano madralo
                                            wtedy to mozesz porownywac z ksiedzem co na trzy latka dostal zielone swiatlo
                                            na bzykanie dzieci

a jesli bys potrafila czytac to bys zobaczyla ze nie pisalem pedofil paetz ale
                                            homo paetz

czemu tak bronisz pedofili w sutannach ?
                                            • lala.laleczna Re: no rzeczywiscie strasznie belkoczesz 02.03.05, 14:47
                                              blong napisał:

> powiedz ile mu postawiono wczesniej zarzutow i czy je umarzano madralo
                                              > wtedy to mozesz porownywac z ksiedzem co na trzy latka dostal zielone swiatlo
                                              > na bzykanie dzieci
                                              A co to ma do rzeczy? Cały Poznań - łącznie z władzami partyjnymi i policyjnymi
                                              wiedziały o upodobaniach Krollopa. Skoro nie postawiono zarzutów, to znaczy, że
                                              dla lewaków partyjny dyrygent może robić z chłopcami, co zechce.
                                              >
                                              > a jesli bys potrafila czytac to bys zobaczyla ze nie pisalem pedofil paetz
                                              ale
                                              > homo paetz
                                              To po kukardę piszesz o bezkarności homo? Czy homoseksualizm, dzieciaku, jest w
                                              Polsce karalny?!!!!>
                                              > czemu tak bronisz pedofili w sutannach ?
                                              Wytęż swoje bystre oczko i przeczytaj to, co napisałam ewie.
                                              >
                                              • blong Re: no rzeczywiscie strasznie belkoczesz 02.03.05, 14:53
                                                ty to jestes jakas zupelnie porabana i widzisz cos innego napisanego niz jest w
                                                rzeczywistosci

nigdzie nie napisalas konkretow jak by mu postawiono dowolny zarzut i go
                                                pozniej umorzono tak jak u tego ksiedza
                                                i ciaglym opowiadaniu o jednym murzynie bronisz pedofili w sutannach

gdzie napisalem madralo cos o bezkarnosci homo paetza
                                                konstatowalem tylko ze sldowski partyjno komuszy poznaniak paetz byl homo

jesli wszyscy wiedzieli o pedofilii krollopa czemu pedalek paetz nie nawolywal
                                                z ambony do ukarania ?

wytez swoje oczko i popatrz jak zmniejszasz wage pedofilii wsrod
                                                ksiezy /kapiele, bici murzyni itd. itp./
                                            • lala.laleczna Aha, a czemu ty bronisz partyjnych pedofili? 02.03.05, 14:48
                                              • blong ty nie cpaj juz tyle 02.03.05, 14:54
                                                nigdzie nie bronie zadnych pedofili opowiadaniem o kapielach czy o tym ze
                                                murzyni gwalca tez dziewczynki
                                          • ewa8a Re: Co ty bełkoczesz? Zadałeś mi konkretne pytani 02.03.05, 14:37
                                            Wszystko jasne lala. Pedofil jest OK, a pedała trzeba napietnować. Wszystko
                                            zgodne z twoimi przekonaniami.
                                            • lala.laleczna No, co za bzdura, droga ewo. Najpierw pozbądź się 02.03.05, 14:49
                                              gorączki, bo przestałaś kontaktować. To akurat nie ja pietnuję homo, tylko
                                              blong! Mało tego, blong ma pretensję, że nie ma w Polsce karalności pedałów!
                                              • blong mowie ci nie cpaj tyle 02.03.05, 14:57
                                                gdzie mam te pretensje, ze nie ma w polsce karalnosci pedalow

wedlog siebie nie osadzaj innych
      • palnick Re: Służę uprzejmie 2. 02.03.05, 23:30

Ksiądz skazany za molestowanie uczennic

Na dwa lata więzienia skazał Sąd Rejonowy w Białej Podlaskiej księdza Zbigniewa
        S. oskarżonego o molestowanie seksualne sześciu uczennic podczas lekcji
        religii - poinformowała rzeczniczka Sądu Okręgowego w Lublinie Barbara du
        Chateau.

Sprawa księdza katechety z Połosek (Lubelskie) toczyła się przy drzwiach
        zamkniętych. Ksiądz dobrowolnie poddał się karze.

"Sąd orzekł także wobec niego zakaz wykonywania zawodu nauczyciela i pedagoga
        szkolnego na okres 10 lat. Sąd przyjął, że te zachowania wobec pokrzywdzonych
        miały miejsce wielokrotnie w krótkich odstępach czasu" - powiedziała du Chateau.

Sąd zaliczył na poczet kary okres tymczasowego aresztowania Zbigniewa S., który
        w areszcie przebywał od 12 grudnia 2003 r. Prokuratura oskarżyła Zbigniewa S. o
        to, że w okresie od września 2000 do listopada 2003 podczas lekcji religii
        doprowadzał uczennice do poddawania się czynnościom seksualnym. Najstarsza z
        pokrzywdzonych ma obecnie 13 lat, a najmłodsza - 8.

Ksiądz w śledztwie nie przyznawał się do winy. Zeznał w prokuraturze, że nie
        dotykał dziewczynek w intymne miejsca. Powiedział, że sadzał je sobie na
        kolanach i głaskał je po głowach.

Drugim oskarżonym w tej sprawie jest dyrektor szkoły w Połoskach Jan F.,
        któremu prokurator zarzuca, że choć był informowany o molestowaniu, to nic nie
        zrobił, aby temu zapobiec, a wręcz usiłował ukryć przestępstwo i chronić
        księdza, nakłaniając rodziców do wycofania obciążających księdza oskarżeń. Nie
        zawiadomił o przestępstwie ani policji, ani kuratorium.

Jan F. także nie przyznał się do winy. Twierdził, że nic nie wiedział o
        molestowaniu seksualnym, a matki mówiły mu tylko o tym, że ksiądz bierze
        dziewczynki na kolana. Grozi mu do pięciu lat więzienia.
    • lala.laleczna Pożegnanie blonga: dziecko, ratunku, przeczytaj to 02.03.05, 15:00
      co sam napisałeś. Ja naprawdę nie mam siły za każdym razem odpowiadać na twoje
      zarzuty. Dziś już ochłoń, przewietrz głowę, jutro możemy wrócić do dyskusji.
      A dla wyjaśnienia: jeśli powołujesz bezkarność Paetza w dyskusji o bezkarnych
      księżach pedofilach, to albo jesteś kompetlnie naćpany, albo zamierzasz go użyć
      jako argumentu w dyskusji. Na drugi raz uważaj więc, co piszesz.
      • blong mowie ci nie cpaj tyle 02.03.05, 15:02
        nigdzie nie pisalem o bezkarnosci paetza
        napisalem tylko ze homo paetz byl pewnie z sld
        ale lalunia ktora chce zamykac pedalow na slowo homo automatycznie widzi
        wiezienie
        • ewa8a Re: mowie ci nie cpaj tyle 02.03.05, 15:05
          Paetz jest dla Lali tematem zastępczym. Argumenty, dotyczące księdza Wincentego
          juz sie wyczerpały.
    • palnick Re: palnick, ponawiam pytanie (w braku odpowiedzi 02.03.05, 17:24

Częstochowa. Dyrektor pogotowia opiekuńczego przyłapał 45-letniego kapucyna z
      Krosna uprawiającego seks oralny z 17-letnim wychowankiem. Prokurator odmówił
      zajęcia się sprawą, ponieważ obaj uczestnicy igraszek byli dorośli, zaś
      miejsce erotycznej zabawy nie było publiczne.

Gorzów Wielkopolski. Sąd Okręgowy skazał księdza katechetę Jacka Czekańskiego
      na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 3 lata i 5-letni zakaz wykonywania
      zawodu za czyny lubieżne popełnione na uczniu szkoły, w której nauczał.
      Kuria przeniosła katechetę do Kamienia Pomorskiego, a po interwencji sądu –
      do Dobrej. Po protestach mieszkańców wikary otrzymał roczny urlop i wyjechał
      w okolice Krosna, gdzie zamierza starać się o posadę katechety.

Prokuratura w Krakowie-Krowodrzy wszczęła dochodzenie w sprawie
      wykorzystywania seksualnego nastolatek. Wikary Henryk z miejscowej parafii
      rozkochał w sobie kilka dziewcząt. Proponował przyjaźń, panny lądowały w
      łóżku. Wikary nie zachowywał się w sposób wyszukany. "Wskakuj w majtki –
      mówił po stosunku. – Muszę iść do roboty odprawić mszę". Dawał prezenty, ale –
      jak się okazało – wszystkim takie same. "Rozejrzałam się po kościele, a tu
      trzy dziewczyny w takiej sukience jak ja. Pewnie kupił w promocji w
      supermarkecie" – twierdzi 17-latka, od dwóch lat związana z duszpasterzem,
      która dała cynk policji, gdy przekonała się, że nie jest tą jedyną.

Lipno. Na ławie oskarżonych siedzi karmelita brat Janusz, uczący religii w
      Trutowie. Pod pretekstem przekazania odzieży z darów zaprosił do klasztoru 13-
      letnią uczennicę, kazał jej się rozebrać i obmacywał piersi.

Nur pod Łomżą. Miejscowy wikary miał romans z 16-letnią Zuzią. Sprawa się
      sypnęła, gdy rodzice panienki poprosili dyrektorkę szkoły o obniżenie składek
      na komitet rodzicielski.
      "Po dziecku biedy nie widać, przyjeżdża do szkoły nową Vectrą" –
      zaprotestowała dyrektorka. Oprócz wspomnianej Vectry klecha miał garsonierę w
      pobliskim miasteczku oraz flamę Kasię, która wprowadziła Zuzię w arkana
      miłości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka