Dodaj do ulubionych

Zwracam honor JKM

IP: 62.8.156.* 21.06.01, 07:47
Slyszalem dzis rano w Trojce, ze jakis posel wpadl na pomysl wprowadzenia obowiazku zakladania
kaskow dla rowerzystow. I pomyslec, ze nabijalem sie kiedys z batalii JKM przeciw obowiazkowemu
zapinaniu pasow. Przyznaje skruszony - bylem w bledzie. Teraz widze, ze radosna tworczosc
biurokratow chcacych uszczesliwiac nas na sile nie ma granic. I wcale nie jest tak, ze to specjalnosc
brukselska. W wielu sprawach to wlasnie nasi biurokraci sa w awangardzie. Pamietacie probe
wprowadzenia zakazu palenia podczas prowadzenia samochodu?
Albo zakaz zewnetrznej reklamy papierosow. Pamietam, jak podczas narady w firmie, gdzie pracuje
powolywano sie na ten zakaz spekulujac, ze skoro Polska zabronila juz reklamy uzywek to pewnie
niedlugo i UE pojdzie ta sama droga.
Jurek

A swoja droga, to ciekaw jestem, czy ktos z rodziny tego posla produkuje kaski dla rowerzystow, czy
tylko otrzymal wsparcie na kampanie wyborcza.
Obserwuj wątek
    • Gość: Fazer W. Jestem za kaskami! ... ale nie tylko IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.06.01, 00:00
      Tak, to dobre dla ludzi... Jednak nie zatrzymywałbym
      się wyłącznie na ochronie głów, bo i tak nie są one
      przez większość populacji używane. A przecież dużo
      łatwiej zadrapać łokieć i kolano, otrzeć goleń,
      uszkodzić dłoń. Że nie wspomnę o d..., która bez
      żelowego, szerokiego siodełka boli jak diabli.
      Parlamentarzyści, jest jeszcze wiele do zrobienia!
    • Gość: luka Re: Zwracam honor JKM IP: 217.67.196.* 22.06.01, 00:00
      Gość portalu: Jureek napisał(a):

> Slyszalem dzis rano w Trojce, ze jakis posel wpadl na pomysl wprowadzenia obowi
      > azku zakladania
      > kaskow dla rowerzystow. I pomyslec, ze nabijalem sie kiedys z batalii JKM przec
      > iw obowiazkowemu
      > zapinaniu pasow. Przyznaje skruszony - bylem w bledzie. Teraz widze, ze radosna
      > tworczosc
      > biurokratow chcacych uszczesliwiac nas na sile nie ma granic. I wcale nie jest
      > tak, ze to specjalnosc
      > brukselska. W wielu sprawach to wlasnie nasi biurokraci sa w awangardzie. Pamie
      > tacie probe
      > wprowadzenia zakazu palenia podczas prowadzenia samochodu?
      > Albo zakaz zewnetrznej reklamy papierosow. Pamietam, jak podczas narady w firmi
      > e, gdzie pracuje
      > powolywano sie na ten zakaz spekulujac, ze skoro Polska zabronila juz reklamy u
      > zywek to pewnie
      > niedlugo i UE pojdzie ta sama droga.

Zabawne: przez parę długich dni spierałem się o to z różnymi Bananami, tyu''ami i
      Alami. Widocznie byłem za mało wymowny - wystarczy jeden poseł-idiota, by ludziom
      otworzyły się oczy.

• Gość: tyu Re: Zwracam honor JKM Luce IP: *.BMJ.net.pl 22.06.01, 00:00
        Tu jesteś? Jak koń wyścigowy, gdy zagra orkiestra, tak luka cwałuje tam, gdzie
        o JKM mowa.
        Prawdę mówiąc, ze mną AŻ TAK ZNOWU bardzo na ten temat nie dyskutowałeś. Za
        błahy dla mnie był, wolałem coś bardziej państwowotwórczego. Poza tym - trochę
        czym innym jest poziom bezpieczeństwa kierowcy (pasażera) pojazdu jadącego z
        szybkością np. 80 km/h, a czym innym - rowerzysty. Choć, z drugiej strony,
        konkluzja twej wypowiedzi jest dość prawidłowa.
    • Gość: Lechu Tu chodzi o Onyszkiewicza IP: *.pl 22.06.01, 00:00
      Jak będzie jechał rowerem i będą go bombardować jajami (za wejście do NATO).
      Społeczeństwo jest coraz sprawniejsze i celnie rzuca.
    • Gość: max Bracie w Wolnosci! Witaj! IP: *.net.bialystok.pl 22.06.01, 00:00
      smile
    • luzer Kaski dla pieszych!!! Zderzaki dla rowerów!!! Kaftany dla posłów!!!!!! 22.06.01, 00:00
    • Gość: poli Re: Zwracam honor JKM IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.01, 00:00
      Gość portalu: Jureek napisał(a):

> Slyszalem dzis rano w Trojce, ze jakis posel wpadl na pomysl wprowadzenia obowi
      > azku zakladania
      > kaskow dla rowerzystow. I pomyslec, ze nabijalem sie kiedys z batalii JKM przec
      > iw obowiazkowemu
      > zapinaniu pasow. Przyznaje skruszony - bylem w bledzie. Teraz widze, ze radosna
      > tworczosc
      > biurokratow chcacych uszczesliwiac nas na sile nie ma granic. I wcale nie jest
      > tak, ze to specjalnosc
      > brukselska. W wielu sprawach to wlasnie nasi biurokraci sa w awangardzie. Pamie
      > tacie probe
      > wprowadzenia zakazu palenia podczas prowadzenia samochodu?
      > Albo zakaz zewnetrznej reklamy papierosow. Pamietam, jak podczas narady w firmi
      > e, gdzie pracuje
      > powolywano sie na ten zakaz spekulujac, ze skoro Polska zabronila juz reklamy u
      > zywek to pewnie
      > niedlugo i UE pojdzie ta sama droga.
      > Jurek
      >
      > A swoja droga, to ciekaw jestem, czy ktos z rodziny tego posla produkuje kaski
      > dla rowerzystow, czy
      > tylko otrzymal wsparcie na kampanie wyborcza.
      Nigdy nie zwracaj tego czego nie pożyczałeś.A rzygać możesz sobie gdzie chcesz.
    • Gość: Cyklista Re: JKM to błazen a kaski dla rowerzystów IP: 204.196.123.* 23.06.01, 00:00
      to dobry pomysł
      • Gość: Adams Re: JKM to błazen a kaski dla rowerzystów IP: 192.168.1.* / 213.76.128.* 23.06.01, 00:00
        Całkowicie popieram . Będzie mozna z czystym sumieniem wołać na Ciebie " zakuty łeb "

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka