Dodaj do ulubionych

Kurna chata!Ja sie zabije!Sami porombancy na Forum

24.05.05, 21:44
"Porombancy" - celowo tak napisalem.

Tu na Aktualnosciach, ob. Aquanecie, co drugi(a) to porombaniec, a moze i wiecej, niz co drugi. A
jak czlek wejdzie miedzy wrony... Wiec porombanstwo sie udziela.

Dla mnie glowna atrakcja Forum GW jest to, ze moge sobie porozmawiac po polsku. Jak czlek musi
caly dzien szwargotac w pracy w tej amerykanskiej niemczyznie, to bardzo chce choc troche pogadac
w ludzkim jezyku, nie? Nawet nie bezposrednio w mowie, tylko poprzez klawiature.

Wiec ja sobie pomyslalem, ze nie musze przeciez tkwic na tym Aquanecie wsrod rosnacej liczby
porombancow, bo po polsku moge se pogadac i gdzie indziej, nie? No i w trosce o swoje wlasne
zdrowie psychiczne przenioslem "srodek ciezkosci" mojej forumowej dzialalnosci na Forum Nauka.
Co nawet madrze bedzie, myslalem, bo czasem sie tam trafi temat, w ktorym ja sie moge naprawde
kompetentnie wypowiedziec.

NIESTETY! Na Forum Nauka, jak sie okazuje, porombancow tez ci dostatek! Ja sie zabije... Czy jest tu
w ogole jakis zakatek na tym Forum, do ktorego porombanstwo nie dociera?
Obserwuj wątek
    • marianna.rokita Pierwsza "porombana" sie melduje :) 24.05.05, 21:45
      Idziemy na forum humorum ?
      smile
    • allegro.con.brio Re: Kurna chata!Ja sie zabije!Sami porombancy na 24.05.05, 21:45
      t0g napisał:

> Czy jest tu
      > w ogole jakis zakatek na tym Forum, do ktorego porombanstwo nie dociera?

Napisz gdzie nie zaglądałeś jeszcze, to odpowiem.
      • allegro.con.brio Re: Kurna chata!Ja sie zabije!Sami porombancy na 24.05.05, 21:47
        Zapomniałem dołączyć wyrazy szacunku, co niniejszym czynię.

Serdelecznie pozdrawiam, zawsze życzliwy, Allegro
        • miss_dronio Re: Kurna chata!Ja sie zabije!Sami porombancy na 24.05.05, 22:21
          "życzliwy"??? "ŻYCZLIWY"??????? W świetle ostatnich wydarzeń na forum nie
          radziłabym się podpisywać akurat "życzliwy"wink)

Pzdr.
          • allegro.con.brio Re: Kurna chata!Ja sie zabije!Sami porombancy na 24.05.05, 22:49
            > radziłabym się podpisywać akurat "życzliwy"wink)

Czegoś nie wiem? Czegoś nie zauważyłem? smile
            • miss_dronio Re: Kurna chata!Ja sie zabije!Sami porombancy na 24.05.05, 23:09
              smile)

(to jest piąta wersja tego postu, dość powściagliwa ale nich tak zostaniewink )
              • allegro.con.brio Re: Kurna chata!Ja sie zabije!Sami porombancy na 24.05.05, 23:13
                Hej, Miss, daj wersję bardziej rozszerzenoą, proszę.

Chyba że to coś tajnego. Wtedy też daj wersję rozszerzoną, plus pikantne
                szczegóły, rzecz jasna. wink
    • patience Twój blad polega na tym, że nie doceniles... 24.05.05, 21:47
      ... że elita bywa tutaj...wink
      • t0g Re: Twój blad polega na tym, że nie doceniles... 24.05.05, 22:15
        No tak, Droga Helgo, ale w tym faktycznie bardzo elitarnym solonie dyskutuje sie o rzeczach, w ktorych
        ja mam niewiele do powiedzienia, bo slabo sie nanich znam... Czytac tylko moge. A na Forum Nauka
        zdarza sie, ze podchodzi taki temat, o ktorym ja akurat cos wiem. Na przyklad, niedawno jedna mila
        dziewczyna pytala, czy ktos nie wie, jak przy pomocy Rownania Boltzmanna policzyc tensor
        magnetotoporu dla pewngo ukladu fizycznego, no i cos tam razem kombinowalismy. Ale co do
        tematyki poruszanej w Twoim blogu, to ja jestem neptek.
        • karmin-cynober Re: Wejdz na forum Polonia.. 24.05.05, 22:40
          pod Spoleczenstwo. Pobadz tam troche a jak wrocisz to bedziesz mial wrazenie, ze
          tutaj jest normalnie...
          • hasz0 To nieodłączny uboczny efekt rozmowy palcami zamia 24.05.05, 23:44
            st językiem.
            Słuchania oczami zamiast uszami.

Rzeczywistość techniczna nie jest prostym przeskalowaniem
            modelu teoretycznego tak jak on, ten ostatni, do modelu matematycznego
            - niestety sad.

Poprzez chemizację i napromieniowane genotypu ludzkiego
            od czasów Marii Skłodowskiej-Curie behawior komunikacyjny
            wyraźnie się pogorszył - w stopniu tym wiekszym im żywszy jest dany język.

Pisałem juz w jakims wątku o tym jaki soczysty jest nasz jezyk w tej dziedzinie
            i przez to narażony bardziej od innych na uboczne efekty technicyzacji.
            To jedyna dziedzina gdzie polski jezyk jest 'vastly superior' bardziej
            wyrazisty posiada wiecej niuansow i odcieni emocjonalnych niz jez angielski,
            niemiecki i cala reszta
            Cos tak jak te 1000 slow ktorymi Inuits/eskimosi opisuja snieg, co jest
            oczywistym 'fallacy'
            ale popularnym przykladem na to, jak jezyk, slownictwo jest uzaleznione od tego
            kim jestesmy i w jakich warunkach, w jakiej "czasoprzestrzeni" zyjemy.
            Złe je polaczenia słów tworzą tekst pelen "prymitywizmu impotencji"
            Napastliwość żółci frustracji prostakow i brukowce "trepow"
            porażąją.
            Zamiast stsosować słownik maturzysty z przykłądowym zbiorem:
            nudny, nuzacy, usypiajacy, pozujacy, przestarzaly, przekwitly, plagiaryzujacy ,
            kopiujacy, powtarzajacy sie 'ad nauseam', uporczywy, pusty, jalowy,
            bezuzyteczny, oderwany od rzeczywistosci, wypalony, znuzony, szosrstki,
            niezrozumialy, chropawy, infantylnie zarozumialy, obleśny, trywialny,
            niesmaczny, na poziomie każdego, niebezpiecznie bliski minimalnie wymaganego
            poziomu,za niskim poziomie intelektualnym... ludzka indywidualna i spoleczna
            kondycja poddaje się i spada z poziomu ust na poziom opuszczonych palców.

To stan a posteriori internetyzacji komunikacji bezposredniej.
            To tez efekt uboczny globalizacji savoir vivre'u.
            To pułapka upowszechnienia elitaryzmu i realtywizmu prawdy.
            Bo takiego kryzysu wartosci jeszcze swiat nie przezywal i takiej
            fascynacji durnej mlodosci, nowinek lansowanych jako nowości, tolerancji dla
            kazdej innowacji i pogardy do starego.

Dzisiejszy swiat nie potrzebuje przeszłosci. Wybrał przyszłość
            kosztem terazniejszosci, która jest bardzo cherlawa bo nie ma się
            na czym oprzeć!
            Dziękuję Panstwu za niewulgarny wątek!
    • mr.wykidajlo Zona bylaby niepocieszona 24.05.05, 23:38
      gdyby Pan, Profesorze Dupek, przestal pisac na forum. Brakowaloby jej, a i
      mnie, tych rac humoru jakimi nas, Profesorze, bezustannie raczycie. Zona uwaza,
      ze jest Pan czlowiekiem wybitnym, a ja sie z nia zgadzam. Podoba jej sie, ze w
      kazdym poscie nie omieszka Pan nawiazac do swych osiagniec naukowych, przebiegu
      pracy zawodowej, znajomosci, wspomniec o rozleglych horyzontach i
      zainteresowaniach. Chyba jedynie Pani Marianna moze sie z Panem, Dupek, rownac.
      Ona tez rownie czesto o swym zawodzie tu pisuje.

Zona by chciala Pana poznac osobiscie. Czy moglby Pan kiedy razem z Marianna
      wpasc? Pan taki prawdziwy uczony i ona taka prawdziwa dama - to by bylo duze
      przezycie dla nas.

Serdeczne uklony

-------
      Wypowiadam sie rowniez w imieniu Mrs.Wykidajlo
      • miss_dronio re 24.05.05, 23:45
        Myślę, że dużo lepiej jest pisać dobrze o sobie niż źle o bliźnim.
        • mr.wykidajlo Re: re 24.05.05, 23:49
          Zgadzamy sie, z Mrs. Wykidajlo. Nalezy jeszcze Prof. Dupka do tej zasady
          przekonac. On bowiem wciaz b.dobrze o sobie i zle, ba, wrecz pogardliwie o
          innych bliznich sie wypowiada.
          • miss_dronio Re: re 24.05.05, 23:54
            Hehe. No wpływu na to, co robią inni niestety (stety?) nie mamy. Ale mamy wpływ
            na to co sami robimy i zawsze możemy świecić chwalebnym przykłademwink
            • marianna.rokita Re: re 24.05.05, 23:56
              Swiecac przykladem poprawiasz bilans energentyczny kraju.......
              wink
            • mr.wykidajlo Re: re 25.05.05, 00:30
              miss_dronio napisała:

> Hehe. No wpływu na to, co robią inni niestety (stety?) nie mamy. Ale mamy
              wpływ
              >
              > na to co sami robimy i zawsze możemy świecić chwalebnym przykłademwink

Alez oczywiscie zgadzam sie. I zona tez. Mielismy tylko wrazenie, ze
              Miss_dronio przygadala nam, stawiajac za wzor prof. Dupka. Gdy tymczasem
              Profesor ma kompleksy i wciaz pisuje na forum o swoim zyciu zawodowo-
              towarzyskim, wywyzszajac sie nieustannie. Taki maly szpanerek. Drugiej takiej
              osoby nie ma tutaj. Marianna tez sie chwali zawodowo, ale towarzysko zna
              jedynie alfonsow, to i o nich zbyt duzo nie gada.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=23595792&wv.x=1&a=23658138
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka