drf .......................................TUMANA!!!!! 21.07.02, 19:12 WPISUJ MNIE NA KADYDATA... Odpowiedz Link Zgłoś
ptwo Re: .......................................TUMANA 21.07.02, 19:13 drf napisał: > WPISUJ MNIE NA KADYDATA... Skoro taka wola... Może ja też się zgłoszę! Odpowiedz Link Zgłoś
drf Re: .......................................TUMANA 21.07.02, 19:16 ptwo napisał: > drf napisał: > > > WPISUJ MNIE NA KADYDATA... > Skoro taka wola... Może ja też się zgłoszę! .........ja cie moge rekomendowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: .......................................TUMANA IP: *.csk.pl 24.07.02, 22:56 NIe zapomnijcie o mnie~!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: A może by tak mały konkursik na największego 21.07.02, 19:13 Pnie Ptwo ma Pan dzis slaby dzien. Niech Pan zaniecha takich pomyslow. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
ptwo Re: A może by tak mały konkursik na największego 21.07.02, 19:14 wojcd napisał: > Pnie Ptwo > ma Pan dzis slaby dzien. Niech Pan zaniecha takich pomyslow. > Wojciech Czyżby obawa, że zabraknie kandydatów? Poza tym przecież to dla jaj! Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: A może by tak mały konkursik na największego 21.07.02, 19:16 Panie Ptwo lepiej przeznaczyc czas na budowanie dobra. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: A może by tak mały konkursik na największego IP: *.csk.pl 24.07.02, 23:02 Jakie jaja poseł samoobrony z komisji ds rodzin w tańcu gogo. Nawet byłam na imprezie smiałysmy się z koleżanką,że też pójdziemy do takiego klubu, bo już diś nic nie znaczy słowo rodzina i dobre obyczaje dla ludzi stojacych na straży moralności i stanowieniu prawa dla zapewnienia trwałości rodziny. Nie jestem dewotką, ale na posłów patrzą wszyscy i dlatego mamy prawo wymagać od nich wiecęj niż pozostałych obywateli. MACIE DAWAĆ PRZYKŁAD SWOIM ZACHOWANIEM I DAJECIE, DLATEGO MAMY TAKIE SPOŁECZEŃSTWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
drf Re: A może by tak mały konkursik na największego 21.07.02, 19:18 wojcd napisał: > Pnie Ptwo > ma Pan dzis slaby dzien. Niech Pan zaniecha takich pomyslow. > Wojciech dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: A może by tak mały konkursik na największego 21.07.02, 19:19 Bo budowanie dobra wymaga wiekszego wysilku i cos zostaje pozytecznego dla bliznich. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
ptwo Re: A może by tak mały konkursik na największego 21.07.02, 19:21 wojcd napisał: > Bo budowanie dobra wymaga wiekszego wysilku i cos zostaje pozytecznego dla bliz > nich. > Wojciech A podobno żart i kpina są najsilniejszą bronią... Ale może mi sie wydawalo? Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: A może by tak mały konkursik na największego 21.07.02, 19:22 ptwo napisał: > Ale może mi sie wydawalo? Bardzo trafna obserwacja - WYDAWALO SIE PANU. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
ptwo Re: A może by tak mały konkursik na największego 21.07.02, 19:28 wojcd napisał: > ptwo napisał: > > Ale może mi sie wydawalo? > > Bardzo trafna obserwacja - WYDAWALO SIE PANU. > > Wojciech Widzę, że SzP. jest zwolennikiem cmentarnej powagi. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: A może by tak mały konkursik na największego 21.07.02, 19:33 ptwo napisał: > Widzę, że SzP. jest zwolennikiem cmentarnej powagi. Zludzenie. Nie trace czasu na bzdury. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete budowanie dobra ... IP: *.telan.pl 21.07.02, 19:34 z całą pewnością wymaga większego wysiłku ! Kwietne wątki - tak przez niektórych forumowiczów lekceważone - zawierały w sobie duży "ładunek" ciepła i optymizmu. Szkoda, że niechęć do osób zmieniła się "niektórym" w nienawiść do tych wątków gdzie te osoby lubiły bywać. Chce niszczyć i osoby i kwietne wątki. Nie tracę ducha, że mu się nie powiedzie ) pozdrawiam, ) tete Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: budowanie dobra ... 21.07.02, 19:39 Gość portalu: tete napisał(a): > > z całą pewnością wymaga większego wysiłku ! > > Kwietne wątki - tak przez niektórych forumowiczów lekceważone - zawierały w > sobie duży "ładunek" ciepła i optymizmu. > > Szkoda, że niechęć do osób zmieniła się "niektórym" w nienawiść do tych > wątków gdzie te osoby lubiły bywać. Chce niszczyć i osoby i kwietne wątki. > Nie tracę ducha, że mu się nie powiedzie ) > > pozdrawiam, ) tete Mila Pani Tete nie umiem pisac o uczuciach wiec nigdy mnie tam nie bylo. Pamietam Pania Jole ze Szczecina. Moze ja Pani zna. Lubilem slyszec gwar z sasiedztwa. Wlasnie z watkow kwietnych. Moze to wroci. Serdeczne do wszystkich jakze MADRYCH Pan ze Szczecina. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: budowanie dobra ... 21.07.02, 19:42 wojcd napisał: > Serdeczne do wszystkich jakze MADRYCH Pan ze Szczecina. Braklo slowa POZDROWIENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete do Wojciecha IP: *.telan.pl 21.07.02, 19:48 Dziękuję za ciepłe słowa. Wojny się kiedyś kończą. Niestety - Jolkę znam tylko z forum, podobnie jak inne osoby ze Szczecina - Balzera i Janusza Do zobaczenia w kwietnych wątkach ... Mnie także brakuje "gwaru z sąsiedztwa". pozdrawiam serdecznie, ) tete (bez "pani" - w końcu jesteśmy znajomymi z sąsiedztwa) Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: do Wojciecha 21.07.02, 19:52 Pani Tete czas chyba te wojne skonczyc. KON JAKI JEST KAZDY WIDZI. Z szacunkiem dla Pan ze Szczecina Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
o_qrwa_to_sie_wyciaga_na_ Re: A może by tak mały konkursik na największego 21.07.02, 19:24 wojcd napisał: > Bo budowanie dobra wymaga wiekszego wysilku i cos zostaje pozytecznego dla bliz > nich. > Wojciech to bardzo ladne ale TUMANEM nr1 nie zostaniesz , ...napisz cos na temat dobra,pozytku, i bliznich...moze masz szanse na 2 miejsce... ))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
drf OGLASZAM SIE TUMANEM nr1 TEGO FORUM !!! 21.07.02, 19:27 o_qrwa_to_sie_wyciaga_na_ napisała: > wojcd napisał: > > > Bo budowanie dobra wymaga wiekszego wysilku i cos zostaje pozytecznego dla > > bliz > > nich. > > Wojciech > to bardzo ladne ale TUMANEM nr1 nie zostaniesz , ...napisz cos na temat > dobra,pozytku, i bliznich...moze masz szanse na 2 miejsce... > ))))))))))))))))))))))))))))))))) ____________________________________________ sa konkurenci ? Odpowiedz Link Zgłoś
ptwo OBALIĆ SAMOZWAŃCA!!! 21.07.02, 19:29 drf napisał: > o_qrwa_to_sie_wyciaga_na_ napisała: > > > wojcd napisał: > > > > > Bo budowanie dobra wymaga wiekszego wysilku i cos zostaje pozyteczneg > o dla > > > > bliz > > > nich. > > > Wojciech > > to bardzo ladne ale TUMANEM nr1 nie zostaniesz , ...napisz cos na temat > > dobra,pozytku, i bliznich...moze masz szanse na 2 miejsce... > > ))))))))))))))))))))))))))))))))) > ____________________________________________ > sa konkurenci ? Odpowiedz Link Zgłoś
drf ..............................OBALIĆ SAMOZWAŃCA!!! 21.07.02, 19:35 ptwo napisał: > drf napisał: > > > o_qrwa_to_sie_wyciaga_na_ napisała: > > > > > wojcd napisał: > > > > > > > Bo budowanie dobra wymaga wiekszego wysilku i cos zostaje pozyte > czneg > > o dla > > > > > > bliz > > > > nich. > > > > Wojciech > > > to bardzo ladne ale TUMANEM nr1 nie zostaniesz , ...napisz cos na tem > at > > > dobra,pozytku, i bliznich...moze masz szanse na 2 miejsce... > > > ))))))))))))))))))))))))))))))))) > > ____________________________________________ > > sa konkurenci ? ____________________________________________________________ ok podaje sie do dymisji... Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_nic Re: OGLASZAM SIE TUMANEM nr1 TEGO FORUM !!! 21.07.02, 19:33 NIEEEE! Nazywam sie Nic i dlatego nalezy mi sie nr1 tuman !!!! )) Odpowiedz Link Zgłoś
drf REZYGNUJE....zupa_nic ma........... tuMana NR1 21.07.02, 19:37 zupa_nic napisał: > NIEEEE! Nazywam sie Nic i dlatego nalezy mi sie nr1 tuman !!!! )) I MASZ RACJE>>>!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_nic Re: REZYGNUJE....zupa_nic ma..tuMana NR 11111!!!!! 21.07.02, 19:46 Ta nagroda jest dla mnie i przyjemnoscia i przywilejem )) W tym miejscu rowniez me podziekowania dla mojej Tumanskiej rodziny ( "I love ya, mum", dla mych cudownych wspolpracownikow podczas realizacji tej produkcji, mych realizatorow dzwieku i obrazu. Dzieki, dzieki, cmok, cmok !!!! And last but not least: dla scenarzystow i wszystkich innych, ktorzy przyczynili sie do mej nominacji i obecnej nagrody !!!! Dzieki, dzieki, cmok, cmok !!!! I specjalne podziekowania dla pani Ziutki, mej wizazystki, dzieki ktorej moj image zostal doceniony )Dzieki, dzieki, cmok, cmok !!!! Dzieki all åf ju )) Odpowiedz Link Zgłoś
szpilberg pani Ziutka to urocza Pani...-)))) 21.07.02, 20:13 zupa_nic napisał: > Ta nagroda jest dla mnie i przyjemnoscia i przywilejem )) > W tym miejscu rowniez me podziekowania dla mojej Tumanskiej rodziny ( "I love > ya, mum", dla mych cudownych wspolpracownikow podczas realizacji tej > produkcji, mych realizatorow dzwieku i obrazu. Dzieki, dzieki, cmok, cmok !!!! > And last but not least: dla scenarzystow i wszystkich innych, ktorzy > przyczynili sie do mej nominacji i obecnej nagrody !!!! Dzieki, dzieki, cmok, > cmok !!!! > I specjalne podziekowania dla pani Ziutki, mej wizazystki, dzieki ktorej moj > image zostal doceniony )Dzieki, dzieki, cmok, cmok !!!! > Dzieki all åf ju )) Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: A może by tak mały konkursik na największego 21.07.02, 19:29 o_qrwa_to_sie_wyciaga_na_ napisała: > ale TUMANEM nr1 nie zostaniesz , ...napisz cos na temat Mam wyraznie pecha. Staram sie jak moge. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
drf Re: A może by tak mały konkursik na największego 21.07.02, 19:40 wojcd napisał: > o_qrwa_to_sie_wyciaga_na_ napisała: > > > ale TUMANEM nr1 nie zostaniesz , ...napisz cos na temat > > Mam wyraznie pecha. Staram sie jak moge. > Wojciech ________________________________ ok masz serce na wlasciwym miejscu jak prawdziwy Human albo Thuman... Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: A może by tak mały konkursik na największego 21.07.02, 19:45 drf napisał: > ok masz serce na wlasciwym miejscu jak prawdziwy Human albo Thuman... Wybieram to drugie. W koncu mam wolna wole. Gratuluje subtelnych DYSJUNKCJI. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
drf Re: A może by tak mały konkursik na największego 21.07.02, 20:10 wojcd napisał: > drf napisał: > > ok masz serce na wlasciwym miejscu jak prawdziwy Human albo Thuman... > > Wybieram to drugie. W koncu mam wolna wole. Gratuluje subtelnych DYSJUNKCJI. > Wojciech dziekuje 2krotnie Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: A może by tak mały konkursik na największego 21.07.02, 20:14 drf napisał: Gratuluje subtelnych DYSJUNKCJ > I. > > Wojciech > dziekuje > 2krotnie Niech Pan nie bedzie takim leniem. Lepiej przed pisaniem wiedziec, ktory z argumentow dysjunkcji jest prawdziwy. To dowodzi bystrosci. Czyz nie? Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_a_la_carte Humans and Thumans..... 21.07.02, 19:49 .... niech zyja, zyja nam ))) Zupa de la von Thumann (z linii germanskiej) Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_nic Pozdro dla p. Ziutki 21.07.02, 21:06 Zostaly one przekazane. P.Ziutka jest tak wzruszona otrzymana nagroda, ze prosila mnie o przekazanie podziekowan, po prostu nie jest w stanie zrobic tego sama <chlip, chlip, rozmyta maskara> ) Pozdro od von Thumann numero uno Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_nic Z OSTATNIEJ CHWILI !!!! P.Ziutka.... 22.07.02, 01:02 .. nie podniosla sie jak na razie po swym omdleniu po przyznaniu znanej na calym swiecie nagrodyTuman 2002* P.Z. znajduje sie w tej chwili na oddziale intensywnej terapii, jej stan jest ciezki, ale stabilny. Prosimy o NIE klikanie na jej uzdrowienie. Gratyfikacja z wyroznienia jej chlebodawczyni wystarczy z pewnoscia Odpowiedz Link Zgłoś
ihve pani Ziutka to urocza Pani...-)))) 22.07.02, 01:07 здщелш ышу ыянилщ кщятщыяф... Odpowiedz Link Zgłoś
barszcz_bialy Re: pani Ziutka to urocza Pani...-)))) 22.07.02, 01:16 Nio... i ma czarne oczka z lopoczcymi rzensami tez (no chiba, ze sie odkleili na intensywnej opiece Ale zawsze uzywa L'Oreal, bo jest tego warta ) Odpowiedz Link Zgłoś
ihve (((-...pani Ziutka to urocza Pani...-)))) 22.07.02, 01:36 www.terra.es/personal6/vidasex/todays/freezinefp/fpal/images/fpa1_01.gif Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_nic Re: (((-...pani Ziutka to urocza Pani...-))) 22.07.02, 02:08 ihve napisał: > <a href="www.terra.es/personal6/vidasex/todays/freezinefp/fpal/images/fp > a1_01.gif"target="_blank">www.terra.es/personal6/vidasex/todays/freezinefp/fpal > /images/fpa1_01.gif</a> _______________ Doprawdy uroczy link.. szkoda tylko, ze nie dziala. Co jest w sumie bez znaczenia, poniewaz p. Ziutka ma i tak plec trudna do ustalenia ) Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_nic Re: Z OSTATNIEJ CHWILI nr 2 !!!! 22.07.02, 20:15 P.Ziutka odzyskal(a) przytomnosc po szoku zwiazanym z nagroda *Tuman 2002* !!!! Przecierajac swe czarne oczeta (z maskara L'Oreal rzecz jasna) wypowiedzial(a) swe pierwsze - po odzyskaniu swiadomosci - slowa: "Poniewaz jestem tego wart(a) !" PS.Wielbiciele p. Ziutki sa proszeni o bezposredni kontakt z nia sama. Nasz sztab PR nie jest w stanie przyjac az tylu zgloszen. Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_nic Re: Z OSTATNIEJ CHWILI nr 3 !!!! 23.07.02, 00:10 Ms Ziutka powrocil(a) do swych umiejetnosci w zakresie wizazyzmu I *bardzo* prosi swych wielbicieli o pisanie na jej prywatny adres e-mailowy a nie na adres jej rzecznikow forumowych )) Odpowiedz Link Zgłoś
drf .................... Z OSTATNIEJ CHWILI nr 17 23.07.02, 20:37 The Seventeen Wallpaper Tilings Some of the most fascinating tilings are the so-called wallpaper tilings. These tilings are so symmetric that they can be built up by starting with a single tile by following simple sets of rules. But perhaps the most interesting thing about the wallpaper tilings is that there are exactly seventeen of them! 1:p1 2:p2 3:pm 4:pg 5:cm 6:pmm 7:pmg 8:pgg 9:cmm 10:p4 11:p4m 12:p4g 13:p3 14:p31m 15:p3m1 16:p6 17:p6m Click on the icons above to see animations of the various wallpaper tilings being built, or read on to to learn more about them and their properties. Each wallpaper tiling is labelled with the name used by the International Union of Crystallography since 1952. Be Aware: The animations are all between 150-290KB in size. Please be patient while they load. After the first cycle the animations will run smoothly. Wallpaper Symmetry Wallpaper tilings are the ones that have really big symmetry groups. This is just a more technical way of saying that wallpaper tilings are really symmetric. In fact, wallpaper tilings are the most symmetric tilings possible, and this is what makes them wallpaper tilings! As we have seen, a symmetric tiling is one where you could shift a copy in some way so that is would exactly match up with the original. The collection of all symmetries (i.e. different ways to do the shifting) is called the symmetry group of the tiling. In general, there are infinitely many symmetries for an infinite tiling, so it is a little hard to say what it means for one infinite symmetry group to be bigger than another. One way of getting at what it means to have a big symmetry group is to think about moving yourself instead of moving the tiling. Pick any tile in the infinite tiling, and imagine you are standing on the tile. Look around at the surrounding tiling, and remember what it looks like. Now pick a direction, and walk in that direction. As you walk along stop at each tile you step on and look around, and ask yourself if surrounding tiling looks exactly as it did on the original tile. If it does, then you could pick the tiling up, retrace your steps, and set it back down on itself so it exactly matches up. Now we have a good way to measure the size of a symmetry group. The more directions you can walk and come to a place that looks like your starting point, the bigger the group. A tiling has wallpaper symmetry if no matter which direction you go, you eventually come to a spot that looks the same! If you compare the pictures below, the one on the right has wallpaper symmetry, but in the one on the left, you could only walk right or left if you wanted to come back to a place like your starting point. Fundamental Domains Revisited A basic but important observation about symmetry is that symmetric objects are usually assembled out of smaller pieces. For example, the the picture on the right has rotational symmetry and is made out of three identical red squiggles. This is very natural when you think about how symmetry works. If you can pick a symmetric figure and lay it back down on top of itself so it matches up, there will generally be a lot of overlap. Even if you throw away part of the overlap, the original figure and the shifted figure will generally still give you back the whole picture. The bigger the symmetry group, the smaller the piece that is required to rebuild the tiling. The basic idea goes like this. Make a list of all the symmetries of the tiling. In other words, list all the ways the tiling can be shifted around so that it exactly matches back up with itself. Now look for a small piece of the tiling that is always shifted enough so that it doesn't overlap itself. If you choose the right piece, like the shaded areas in the pictures above, you can rebuild the entire tiling just by shifting that piece around by every symmetry on your list! We can think of the symmetry group as a set of "rules" instructing us how to tile the infinite plane with the original tile. If you think back, you will remember that the tiling on the left has a relatively small symmetry group Odpowiedz Link Zgłoś
ptwo Re: A może by tak mały konkursik na największego 24.07.02, 21:58 tumana forum Czy nie ma więcej propozycji? Odpowiedz Link Zgłoś
danka.jp Re: A może by tak mały konkursik na największego 25.07.02, 07:29 ptwo napisał: > tumana forum > > > Czy nie ma więcej propozycji? A ja? Które mam już miejsce? Byleby nie ostatnie. ostatnich gryzą psy(pchły?) danka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :::©::: Nominacja danki.jp na theMańkę nr 1 FORUM!!! IP: *.cm-upc.chello.se 25.07.02, 08:59 danka.jp napisała: > ptwo napisał: > > > tumana forum > > > > > > Czy nie ma więcej propozycji? > > > A ja? > Które mam już miejsce? > Byleby nie ostatnie. > ostatnich gryzą psy(pchły?) > danka ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Masz już nominacje,... :::©::: Odpowiedz Link Zgłoś
ptwo Re: A może by tak mały konkursik na największego 25.07.02, 11:51 danka.jp napisała: > ptwo napisał: > > > tumana forum > > > > > > Czy nie ma więcej propozycji? > > > A ja? > Które mam już miejsce? > Byleby nie ostatnie. > ostatnich gryzą psy(pchły?) > danka Zasady demokracji wymagają, żeby było więcej kandydatur Odpowiedz Link Zgłoś