sas15 20.07.05, 16:17 lotnictwo.net/pic/0502/0502270027.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marianna.rokita Re: Ładny? zapraszam na przejażdżkę Marianno:) 20.07.05, 16:19 Chetnie sie... przelece Helikopterem rzecz jasna)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sas15 Ależ nic innego nie małem na myśli ;) 20.07.05, 16:26 To w końcu ja jestem oblatywaczem Odpowiedz Link Zgłoś
sas15 No to znasz Tuwima takiego 20.07.05, 17:17 co Niemen śpiewał?... Wspomnienie Mimozami jesień się zaczyna, Złotawa, krucha i miła. To ty, to ty jesteś ta dziewczyna, Która do mnie na ulicę wychodziła. Od twoich listów pachniało w sieni, Gdym wracał zdyszany ze szkoły, A po ulicach w lekkiej jesieni Fruwały za mną jasne anioły. Mimozami zwiędłość przypomina Nieśmiertelnik żółty - październik. To ty, to ty moja jedyna, Przychodziłaś wieczorem do cukierni. Z przemodlenia, z przeomdlenia senny, W parku płakałem szeptanymi słowy. Młodzik z chmurek prześwitywał jesienny, Od mimozy złotej - majowy. Ach, czułymi, przemiłymi snami Zasypiałem z nim gasnącym o poranku, W snach dawnymi bawiąc się wiosnami, Jak tą złotą, jak tą wonną wiązanką... Odpowiedz Link Zgłoś
anna_bis A wspominaj sobie..... 20.07.05, 17:30 Nie przelecicie się samowtór niestety! P.S. obraziła się na ciebie? ))) Odpowiedz Link Zgłoś
sas15 Re: A wspominaj sobie..... 20.07.05, 17:50 Nie obraziła tylko olała.Czarna polewka. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: No to znasz Tuwima takiego 20.07.05, 17:33 Znowu Żyd ? Jeszcze chwila, a filosemita się z ciebie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
sas15 Eeee tam dobry był.Widzę to prawdę pisał; 20.07.05, 17:42 republika.pl/cloudy/tecza.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Eeee tam dobry był.Widzę to prawdę pisał; 20.07.05, 17:48 Mimo wszystko Tuwim lepszy. Ale jak lubisz Leśmiana - zadedykuj Mariannie jak wróci. www.ewa.bicom.pl/chwile2/s251.htm Możesz jej wysłać na skrzynkę. Z taką oprawą muzyczną będziesz miał wieksze szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
al_an.ski Re: Widzisz,jakie ładne. 20.07.05, 17:57 sas15 napisała: > Nikt tak nie umiał pisać erotyków. A Pawlikowska-Jasnorzewska? A Hilarka? A Stachura? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Widzisz,jakie ładne. 20.07.05, 17:59 Wszystkich bije na głowę Tuwim. A do Sasa - widzisz czy byłaby polska poezja, gdyby nie było poetów żydowskiego pochodzenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
sas15 Dalej polecisz w naukę.W atomki. 20.07.05, 18:03 Trochę światełka mam...ale.... Odpowiedz Link Zgłoś
al_an.ski Re: Widzisz,jakie ładne. 20.07.05, 18:04 ewa8a napisała: > Wszystkich bije na głowę Tuwim. > > A do Sasa - widzisz czy byłaby polska poezja, gdyby nie było poetów żydowskiego > > pochodzenia ? Po prostu by jej nie było. Jedyny polak-katolik ktory w mlodosci pisal piekne erotyki - Broniewski Wladyslaw niejaki - na starosc przystal do komuchow i zapil sie na smierc Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Widzisz,jakie ładne. 20.07.05, 18:09 Zapomniałeś o Asnyku. Chyba nie był Żydem. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Oooo 20.07.05, 18:51 Starszy krzeslowy przyszedl pod jednym z rozlicznych nickow Ba nawet na prasie i mediach gada sam z soba))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aquanet Re: Widzisz,jakie ładne. 20.07.05, 19:36 al_an.ski napisał: > ewa8a napisała: > > > Wszystkich bije na głowę Tuwim. > > > > A do Sasa - widzisz czy byłaby polska poezja, gdyby nie było poetów > żydowskiego > > > > pochodzenia ? > > > Po prostu by jej nie było. Jedyny polak-katolik ktory w mlodosci pisal piekne > erotyki - Broniewski Wladyslaw niejaki - na starosc przystal do komuchow i > zapil sie na smierc Nie wiem czy przystąpienie do komuchów, czy też śmierć córki Anki wpędziła go w pijaństawo ... w każdym bądź razie, jakiś powód miał. aquanet Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Widzisz,jakie ładne. 20.07.05, 19:41 Wstąpienie do partii to taka trauma, że aż trzeba pić ? Odpowiedz Link Zgłoś
aquanet Re: Widzisz,jakie ładne. 20.07.05, 19:47 ewa8a napisała: > Wstąpienie do partii to taka trauma, że aż trzeba pić ? tak napisał przedpiśca > na starosc przystal do komuchow i zapil sie na smierc O ile mnie pamięć nie myli, że rozpił się po tym, gdy Anka utopiła się w Wiśle. aquanet Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Widzisz,jakie ładne. 20.07.05, 19:57 Ale za to jakie wiersze pod wpływem trunków ( niekoniecznie z Puszczy Knyszyńskiej) powstawały ! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=25886479 Odpowiedz Link Zgłoś
aquanet Re: Widzisz,jakie ładne. 20.07.05, 20:19 ewa8a napisała: > Ale za to jakie wiersze pod wpływem trunków ( niekoniecznie z Puszczy > Knyszyńskiej) powstawały ! > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=25886479 Broniewski musiał być bardzo wrażliwym facetem (prawie takim jak Rall). Ładne to, prawda ale myślisz, że ostro zakrapiane? aquanet Odpowiedz Link Zgłoś
al_an.ski Re: Widzisz,jakie ładne. 20.07.05, 22:56 ewa8a napisała: > > > Ale za to jakie wiersze pod wpływem trunków ( niekoniecznie z Puszczy > > Knyszyńskiej) powstawały ! > > > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=25886479 > > Broniewski musiał być bardzo wrażliwym facetem (prawie takim jak Rall). > Ładne to, prawda ale myślisz, że ostro zakrapiane? To pisal jeszcze na trzeźwo, chyba. A w 1920 strzelał do bolszewików aż milo,az go potem cos trafilo Odpowiedz Link Zgłoś
sas15 Owszem.Ale... 20.07.05, 18:00 Wieczorem było, wieczorem, Gdy zorza gasła nad borem. Dzienny ulatniał się skwar, Rosa nam spadła na głowy I zmierzchem dymił się jar, Jar kalinowy. Z daleka idzie, z daleka Ten mrok, co kwiatów się zrzeka. Gdy płosząc ospałą woń, Chłód powiał nad pola zżęte, O moją zagrzałaś skroń Dłonie zziębnięte. Nie wolno patrzeć, nie wolno Bez pieszczot w ciemność dokolną! Zbłąkanych w obszarach pól Nie złączy żaden sen złoty, Ni lęk, ni zgroza, ni ból, Nic - prócz pieszczoty! Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: jestem, jestem wlasnie przyszlam :) n/t 20.07.05, 18:10 Powinni ten aquanet zdegradować jeszcze niżej i umieścić na ostatnim miejscu w katalogu dla forów towarzystkich. Odpowiedz Link Zgłoś