xiazeluka 21.07.05, 09:01 Bez żadnych osłonek, szczerze, po komsomolsku: wiadomosci.onet.pl/1133600,11,item.html No, towarzysze VC, Babiaryba, dokumenda i pozostali lewicowcy tego Forum mogą z czystym sumieniem poprzeć tow. Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rycho7 transfer zyskow za granice 21.07.05, 09:11 xiazeluka napisała: > No, towarzysze VC, Babiaryba, dokumenda i pozostali lewicowcy tego Forum mogą > z czystym sumieniem poprzeć tow. Kaczyńskiego. Wysokosc podatku ma niewielkie znaczenie gdy zysk jest transferowany za granice. Tow, Kaczynski nie proponuje nacjonalizacji gospodarki. [x]pieskogoncy nie pojeli calosci modelowych rozwiazan. Moim zdaniem czyrak posypywany pudrem nie przestanie bolec. W tym konkretnym priwislianskim przypadku czyrak przerosnie (przerosl) organizm. I o to chodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: transfer zyskow za granice 21.07.05, 09:18 rycho7 napisał: > xiazeluka napisała: > > > No, towarzysze VC, Babiaryba, dokumenda i pozostali lewicowcy tego Forum > mogą > > z czystym sumieniem poprzeć tow. Kaczyńskiego. > > Wysokosc podatku ma niewielkie znaczenie gdy zysk jest transferowany za > granice. Tow, Kaczynski nie proponuje nacjonalizacji gospodarki. [x] pieskogoncy > > nie pojeli calosci modelowych rozwiazan. Moim zdaniem czyrak posypywany pudrem > nie przestanie bolec. W tym konkretnym priwislianskim przypadku czyrak > przerosnie (przerosl) organizm. I o to chodzilo. Zysk nie transferowany za granicę to tym bardziej socjalizm. Nacjonalizacja nie jest warunkiem koniecznym do takiej a nie innej oceny PiSu a o czyrakach sam powinieneś pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Ryśku, Ty o detalach, a nie o "całości" 21.07.05, 10:12 Zachowałeś się jak typowy zjadacz medialnej papki - przeczytałeś tytuł notki i pominąłeś jej treść. Znajdź sobie smakowite Populistyczne i Socjalistyczne kawałki o "bogatych i biednych" oraz bezpieczeństwie socjalnym. Bełkot a la NSDAP, tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Kaczynscy nie sa moimi idolami 21.07.05, 13:28 xiazeluka napisała: > Bełkot a la NSDAP, tfu! Gdy czytam JKM to zawsze sie zastanawiam skad sie ulung taki karykatur polityka. W demokracji to l*d takiego nigdy nie wybierze. Co latwo sprawdza sie empirycznie. W monarchii to krol wyznaczylby takiego fircyka na premiera jedynie z nudow w okresie pokoju i dostatku. Cala menazeria okolo JKM jest podobna. Ty jak mniemam tez sie do tego podzbioru zaliczasz. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Moimi też nie są 21.07.05, 13:34 ...aczkolwiek nie rozumiem, dlaczego polemizujesz z JKM, skoro: 1. W wątku tym się nie wypowiadał 2. W tym tym nie byl cytowany 3. ...ani w ogóle wspominany. Słyszysz głosy, Rysiu? Marzy Ci się kariera a la Joanna Dark? Śmiało, carpe diem, mój Ty wykolejony jezuito. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 glosy ujadajacej sfory 21.07.05, 13:41 xiazeluka napisała: > ...aczkolwiek nie rozumiem, dlaczego polemizujesz z JKM, skoro: "Polemizuje" z Toba. Moglbys to wyczytac z mojego postu na ktory odpowiadasz. Gdybys kiedykolwiek zauwazyl, ze warto czytac innych a nie tylko siebie. > Słyszysz głosy, Rysiu? Marzy Ci się kariera a la Joanna Dark? Śmiało, carpe > diem, mój Ty wykolejony jezuito. Wykoleilem sie bo nie dalem sie trzymac na prawidle jak u Paetza. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: glosy ujadajacej sfory 21.07.05, 15:12 rycho7 napisał: > "Polemizuje" z Toba. Moglbys to wyczytac z mojego postu na ktory odpowiadasz. > Gdybys kiedykolwiek zauwazyl, ze warto czytac innych a nie tylko siebie. Nie zauważyłem, byś polemizował ze mną - nie nazywam się JKM, naprawdę. Czy którekolwiek zdanie z Twojego poprzedniego postu było adresowane do mnie? Warto, byś czytał, co się do Ciebie pisze, zamiast zgadywać, co się napisze. > Wykoleilem sie bo nie dalem sie trzymac na prawidle jak u Paetza. No, mówiłem, żeś klecha. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 popiskiwania sforka 21.07.05, 17:30 xiazeluka napisała: > rycho7 napisał: > > > "Polemizuje" z Toba. Moglbys to wyczytac z mojego postu na ktory odpowiad > asz. > > Gdybys kiedykolwiek zauwazyl, ze warto czytac innych a nie tylko siebie. > > Nie zauważyłem, byś polemizował ze mną Otoz gdybys czytal to z zamieszczonego przez Ciebie cytatu wyczytalbys, ze ja "polemizuje". W cudzyslowie oznacza to, ze ja tego tez specjalnie nie uwazam za polemike, ot takie sobie brzdakanie. > - nie nazywam się JKM, naprawdę. Wygladasz na element jego stada. I jak z jakims elementem wymieniam z Toba posty. > Czy > którekolwiek zdanie z Twojego poprzedniego postu było adresowane do mnie? Nie spodziewalem sie na FA spotkac JKM. Kierowalem je wiec do tego elementa, ktory na FA sie pojawia i pisuje. > Warto, byś czytał, co się do Ciebie pisze, zamiast zgadywać, co się napisze. Czytuje z pelnym rozbawieniem i spodziewajac sie zabawy. > > Wykoleilem sie bo nie dalem sie trzymac na prawidle jak u Paetza. > > No, mówiłem, żeś klecha. Uwazasz, ze "nie chcem ale muszem"? Wrecz przeciwnie. Haszystow wyslalem do diabla wieki temu. A klerykalnych liberalow uwazam za priwislianska dewiacje. Lacznie z Toba. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Znowu przynudzasz 21.07.05, 17:56 Łyknij sobie czegoś mocniejszego, na przykład lizolu z lodem, co? JKM nie był podmiotem tekstu, a ja nie jestem Jego rzecznikiem prasowym - jeśli chcesz coś ode mnie, to zwracaj się do mnie tak: "WXMość, uniżenie błagam o wyświadczenie mi wielkiej łaski i wyjaśnienie, przepraszam za bezczelność, kilku niepojętych dla mnie kwestii...", natomiast nie licz na odpowiedź, jeśli kierujesz swe zrzędzenie w kierunku osób trzecich, kiepsko maskując to kolektywistyczną "sforą" - istniejącą zresztą jedynie w Twojej jezuickiej wyobraźni. Podobnym wytworem Twojej wykoślawionej imaginacji jest ubieranie mnie w sutannę - mnie woda święcona parzy, kolego biskupie. A teraz pożegnam się, życząc udanej mszy i zacnego dochodu na tacy, zrzucanego przez "elementy".*** ***Napisałbym, żeś kretyn, ale wiem, że to po prostu Twój przyjaciel Alzheimer oczy Ci zasłania. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 slomka wsadzona zabie dziala 21.07.05, 18:18 xiazeluka napisała: > JKM nie był podmiotem tekstu, a ja nie jestem Jego rzecznikiem prasowym - Podmiotem tekstu byl socjalizm kaczorow. Byly takze wiec ewentualne inne mozliwe rozwiazania w tym zakresie. Przykladowo kaczory moglyby byc poprawne ideolo z punktu widzenia [x]stworka. Przykladowo monarchistycznie liberalne. Czyli [x]aberacyjne. > jeśli > chcesz coś ode mnie, to zwracaj się do mnie tak: "WXMość, uniżenie błagam o > wyświadczenie mi wielkiej łaski i wyjaśnienie, przepraszam za bezczelność, > kilku niepojętych dla mnie kwestii..." Dymanie w slomke dziala. [x]ego wielkosci balona czeka na szpileczke. Ja tam wole dymac dalej. > natomiast nie licz na odpowiedź, jeśli > kierujesz swe zrzędzenie w kierunku osób trzecich [x]trzeci to Ty. Mnoznik [x] niezbedny ze wzgledu na mikroskopijnosc ideolo. > kiepsko maskując to > kolektywistyczną "sforą" - istniejącą zresztą jedynie w Twojej jezuickiej > wyobraźni. Twoj ideolo kabaret jest wypelniony przez zgraje klonow JKM klownow. Numer w nozem w brzuchu macie opanowany do rozpuku. Wam wydaje sie, ze kazdy z Was jest niezmierzonym oryginalem. Lecz w masie jestescie nierozpoznawalni. To nie zajmuje specjalnie mej wyobrazni wiec nie poszukuje znamion na Waszych posladkach aby silic sie na rozpoznawanie fircykow. > Podobnym wytworem Twojej wykoślawionej imaginacji jest ubieranie mnie w > sutannę Przeczytanie powyzszego podwatku pozwoli na proste wykrycie kto zapoczatkowal sprawe klerykalizmu. Ubierasz sie sam. Na pokojowego Cie nie stac. > - mnie woda święcona parzy, kolego biskupie. Mnie ateiste zastala woda z zamknietych zbiornikow wzrusza jedynie bakteriologicznie. Choroba legionistow jest przykladowo ciezka do wyleczenia. Czy mozna ja leczyc egzorcyzmami? > A teraz pożegnam się, > życząc udanej mszy i zacnego dochodu na tacy, zrzucanego przez "elementy".*** [x]demencja, u urodzonej ostoi oltarza? Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Masz jeszcze zęby? 21.07.05, 18:27 Zaczynasz nieźle, potem się niestety gubisz - inne możliwe rozwiązania i co dalej? Chciałbyś poznać moje zdanie czy JKM? Swoje Ci z chęcią wyjawię, Korwina co najwyżej zacytuję, skoro sam nie potrafisz. Mogę coś dla Ciebie jeszcze zrobić? Kawki zaparzyć? Na spacer wyprowadzić? "Playboya" przeczytać na dobranoc, trzymając magazyn tak, by było widać obrazki? Ech, Rysiu... Ty to masz ambicje - wybijać się ponad tłum! Dobrze, prawidłowo, tylko wiesz - masz słuszność, co do generaliów, ale niezdarnie się do nich zabierasz: stojący na trotuarze w samo południe nagi starzec z obwisłym brzuszkiem, plujący na przechodniów żółcią... no, owszem, wyróżniasz się z tłumu, ale czy na pewno o to Ci chodzi, katolski fanatyku?*** ***Didaskalia: Kto zapoczątkował? Niejaki Rycho7, lata temu, demaskując w logice wpływ pana Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 ureligijnianie liberalizmu 21.07.05, 19:36 xiazeluka napisała: > Zaczynasz nieźle, potem się niestety gubisz - inne możliwe rozwiązania i co > dalej? Chciałbyś poznać moje zdanie czy JKM? Twoje zdanie juz mi pare razy prezentowales. Konczylo sie jak to u JKMowcow na posylaniu jobow. Obelgi znam. Programu politycznego nie udalo Ci sie sformulowac. Powtorki spodziewam sie kabaretowej. Nie nalegam. > "Playboya" przeczytać na > dobranoc, trzymając magazyn tak, by było widać obrazki? Usluga bez badania rynku. Priwislianski "liberalizm". Uwolniony od rozsadku. > Ech, Rysiu... Ty to masz ambicje - wybijać się ponad tłum! Nie mam takich ambicji. Potrafie sie wyzywic bez konkurowania o kolejnosc dziobania. > Dobrze, prawidłowo, > tylko wiesz - masz słuszność, co do generaliów, ale niezdarnie się do nich > zabierasz: Kabaret ogladam w tlumie. Nie zamierzam sobie kupowac fircyka na wylacznosc. > stojący na trotuarze w samo południe nagi starzec z obwisłym > brzuszkiem, plujący na przechodniów żółcią... no, owszem, wyróżniasz się z > tłumu, ale czy na pewno o to Ci chodzi, katolski fanatyku?*** Nastepny przyklad prezentacji przez [x]niedojde programu liberalow czy innych [x]oryginalow. Jak na kielbase wyborcza to cymes. Tak trzymaj. > ***Didaskalia: Kto zapoczątkował? Niejaki Rycho7, lata temu, demaskując w > logice wpływ pana Boga. Lata temu zapoczatkowales ten watek? Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Masz tyle belek w oku, że zaraz... 22.07.05, 09:11 ...przejedzie po nich pociąg Eurocity. rycho7 napisał: > Twoje zdanie juz mi pare razy prezentowales. Przynajmniej zrozumiałeś te skrzydlate frazy? > Konczylo sie jak to u JKMowcow na > posylaniu jobow. ...czyli nie zrozumiałeś. A puszczanie jobów to normalka na takich forach, przez skromność nie wspomniałeś o swoich sukcesach na tym polu, choć korwinowcem nie jesteś. > Programu politycznego nie udalo Ci sie sformulowac. Udało. No, ale nie od dziś wiem, że na Forum czytasz jedynie niki dyskutantów, resztę sobie wymyślasz. > Usluga bez badania rynku. Priwislianski "liberalizm". Uwolniony od rozsadku. Altruizm to przeciwieństwo ideologii, pocieszny zgredzie. Uwolniłeś się od rozsądku? To wiele tłumaczy. > Nie mam takich ambicji. Potrafie sie wyzywic bez konkurowania o kolejnosc > dziobania. Znalazłeś jakiś zagubiony na przedmieściach śmietnik??? > Kabaret ogladam w tlumie. Nie zamierzam sobie kupowac fircyka na wylacznosc. Nie zamierzasz, ale zamierzasz, skoro pyskujesz. Kiedy ja Cię nauczę konsekwencji? > Nastepny przyklad prezentacji przez [x]niedojde programu liberalow czy innych > [x]oryginalow. Jak na kielbase wyborcza to cymes. Tak trzymaj. Nie, głuptasie. To zwykłe, serdeczne obelgi bez większego znaczenia. Sensat z Ciebie - w byle odzywce doszukujesz się wariacji z "Bogactwa narodów". > Lata temu zapoczatkowales ten watek? Znowuż nie - lata temu dałeś upust swoim antykatolickim fobiom. Lubisz dosłowność? No to proszę uprzejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 katolicka kradziez przez budzet 23.07.05, 09:43 xiazeluka napisała: > rycho7 napisał: > > > Twoje zdanie juz mi pare razy prezentowales. > > Przynajmniej zrozumiałeś te skrzydlate frazy? Tak. Asy w rekawie ukryles nieudolnie. > > Konczylo sie jak to u JKMowcow na > > posylaniu jobow. > > ...czyli nie zrozumiałeś. Czesc artystyczna wole z panienkami. Nie mam pociagu do fircykow. > A puszczanie jobów to normalka na takich forach, > przez skromność nie wspomniałeś o swoich sukcesach na tym polu, choć > korwinowcem nie jesteś. Katol, religiant i inne sa opisem rzeczywistosci. Jakzeby mogly obrazac katolikow, gleboko wierzacych itp. Mowienie na kolanach kojarzy mi sie z obciaganiem. Nie cenie sobie ministranckich klimatow. > > Programu politycznego nie udalo Ci sie sformulowac. > > Udało. To Ty tak mowisz. Ale to tylko mowienie. W sprawach kluczowych zawsze rejterowales. Co przykladowo ze strzelaniem do robotnikow wolnorynkowo wyznaczajacych poziom plac? A placenie za produkcje przyszlych konsumentow? Nie ma popytu nie ma podazy. Zbudujesz liberalizm bez konsumentow? Ford sie klania. > No, ale nie od dziś wiem, że na Forum czytasz jedynie niki dyskutantów, > resztę sobie wymyślasz. To dobra Twoja samoocena. > Altruizm to przeciwieństwo ideologii, pocieszny zgredzie. Europejskie panstwo socjalne to nie ideologia? Altruizm bardzo sie oplaca ekonomicznie. Jezeli wie sie co sie robi. Liberalne wypierdki kradna i w nogi. Unikaja jak ognia rachunku ciagnionego w makroskali. Po prostu klamia. > Uwolniłeś się od > rozsądku? To wiele tłumaczy. Argumenty ad personam. Ucieczka od meritum. Bo to meritum cieniutkie. > > Nie mam takich ambicji. Potrafie sie wyzywic bez konkurowania o kolejnosc > > dziobania. > > Znalazłeś jakiś zagubiony na przedmieściach śmietnik??? Tak smietnik na zachod od Odry. Cel ewangelizacji mocarstwa priwislanskiego. > > Kabaret ogladam w tlumie. Nie zamierzam sobie kupowac fircyka na wylaczno > sc. > > Nie zamierzasz, ale zamierzasz, skoro pyskujesz. Kiedy ja Cię nauczę > konsekwencji? Kiedy zaczniesz od osobistego przykladu. Jezykiem to mozesz jedynie Mariannie. > Nie, głuptasie. To zwykłe, serdeczne obelgi bez większego znaczenia. Sensat z > Ciebie - w byle odzywce doszukujesz się wariacji z "Bogactwa narodów". Obelgi to jedyne co Ci sie udaje. Do poziomu "Bogactwa narodów" nigdy nawet nie usilowales dazyc. Masz klopoty z blednikiem. Zawsze kierunek wychodzi Ci odwrotny. > Znowuż nie - lata temu dałeś upust swoim antykatolickim fobiom. Lubisz > dosłowność? No to proszę uprzejmie. Mam fobie antyzlodziejskie. Katolicy zalapuja sie bo mnie okradaja. Kamuflaz panstwowego budzetu mnie nie zmyli. Liberal by tak nie oszukiwal. Wiec jestes co najwyzej efemeryda katoliberala. Byt jaki nie moze istniec. Urojenie. Wirtual. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: katolicka kradziez przez budzet 25.07.05, 07:53 rycho7 napisał: > Tak. Asy w rekawie ukryles nieudolnie. Przypuszczam, że wątpię. Dowodem na to, że nie jest tak, jak optymistycznie tu się chwalisz, jest w zasadzie cała Twoja tfurczoźć. > Czesc artystyczna wole z panienkami. Nie mam pociagu do fircykow. No widzisz - nawet nie zauważyłeś, że wykład się jeszcze nie skończył. Tak to jest, kiedy podczas odczytu niekumaty osobnik z nudów rozwiązuje krzyżówki panoramiczne pod pulpitem. > Katol, religiant i inne sa opisem rzeczywistosci. BYŁYBY - gdybyś adresował te "opisy" prawidłowo i oszczędnie. Ty wolisz iść na łatwiznę. Na przykład - kto to taki katolik? Wierzący-uczęszczający? Wierzący od wielkiego dzwonu? Ochrzczony? Sympatyk? No widzisz, gamoniu. > To Ty tak mowisz. A kto ma mówić??? Jeżeli coś zrobiłem, to potwierdzam fakt - i tyle. Domagasz się może certyfikatu Mumii Europejskiej z okrągłą pieczątką? Formalista małomiasteczkowy... > W sprawach kluczowych zawsze rejterowales. Nie kłam, kochasiu. Nie radzisz sobie ze mną w inny sposób? To honorowo zamilcz. > Co przykladowo ze strzelaniem do robotnikow wolnorynkowo > wyznaczajacych poziom plac? Konkrety - kto, gdzie, kiedy, dlaczego. Jeśli policja strzela do ludzi, to bierze na celownik osoby łamiące prawo, nie przejmując się, jakie profesje uprawiają. > A placenie za produkcje przyszlych konsumentow? Znowu ogólniki. A potem triumfalne "luka uciekł". Bardzo ułatwiasz sobie robotę, towarzyszu. > Zbudujesz liberalizm bez konsumentow? A może istnieć liberalizm bez obrotu towarowego? > To dobra Twoja samoocena. Słabo, koleś. Słabiutko. Znaczy - trafiłem. > Europejskie panstwo socjalne to nie ideologia? Ideologia, zgoda. Ale przecież nie altruizm. Schwytałeś własny ogon czy co? > Altruizm bardzo sie oplaca ekonomicznie. Przypomnij sobie nieco znajomość języka polskiego: sjp.pwn.pl/haslo.php?id=1079 ...dzięki czemu oszczędzisz sobie wstydu, a czytelnikom straty czasu. > Liberalne wypierdki kradna i w nogi. > Unikaja jak ognia rachunku ciagnionego w makroskali. Po prostu klamia. Zdania proste niedorzeczne, wkład Rysia w gramatykę. Masz coś konkretnego na myśli, czy tylko siebie tak przekonujesz podczas picia do lustra? > Argumenty ad personam. Ucieczka od meritum. Bo to meritum cieniutkie. Ha, ha, ha. Przed Tobą mam uciekać? Przed zdaniami prostymi niedorzecznymi? Uważasz, że wyskandowana deklaracja w stylu "katole to opis rzeczywistości" jest podstawą do dyskusji oraz przerażającą grobą intelektualną? Mogę jedynie potrząsnąć z ubolewaniem głową, jako że bardziej złozone wypowiedzi budują przedszkolaki. A jako polemiczny tchórz to raczej Ty się zapisałeś wielokrotnie w annałach Forum: XYZ - Krzywa Laffera udowadnia, że... R7 - Krzywa jest wieża w Pizie, a religianci nie potrafią rozumować. XYZ - Jednak można zauważyć korelacje, które potwierdzają... R7 - Indianie w Afryce też byli Eskimosami. XYZ - A o czym ty gadasz? R7 - Typowa ucieczka liberałów przed konkretami. > Kiedy zaczniesz od osobistego przykladu. Jezykiem to mozesz jedynie Mariannie. Świecę przykładem, głuptasie. Zauważysz łunę, kiedy zdejmiesz czarną opaskę z oczu. > Obelgi to jedyne co Ci sie udaje. Do poziomu "Bogactwa narodów" nigdy nawet nie > usilowales dazyc. Masz klopoty z blednikiem. Zawsze kierunek wychodzi Ci > odwrotny. No, modelowy przykład rysiowego odniesienia się do jego ukochanego meritum, w dodatku całkowicie pozbawionego charakteru wycieczki osobistej. Jak widzisz, znowu miałem rację - konsekwencji u Ciebie za grosz. > Katolicy zalapuja sie bo mnie okradaja. Którzy katolicy? Wszyscy? Niektórzy? asz na myśli KK czy ogół osób, które można nazwać katolikami? Jak to robią? Czy kradną więcej od socjalistycznego państwa? Jak widzisz Rysiu, bredzisz. Do czego mam się tu odnieść? Niekontrolowanych umysłowo ogólników? > Kamuflaz > panstwowego budzetu mnie nie zmyli. Liberal by tak nie oszukiwal. Aby móc się odnieść do tego zarzutu, muszę wiedzieć: 1. Co to za "katolicy"? 2. Co to za "liberałowie"? 3. Co to za "kamuflaż"? 4. Na czym polega "oszustwo"? 5. Z czego ktoś Cię "okrada"? Poradzisz sobie z odpowiedziami? Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: PiS - Populizm i Socjalizm 21.07.05, 09:33 I tak (odbiegając od tematu) przyjdzie poprzeć mniejsze zło. A Kaczyński ma chociaż normalny stosunek do pedałków. I szczerze mówiąc, bardziej przeraża mnie wizja Włodzimierza Komuszewicza jako przyszłego urzędującego. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 _______Popieram Rycha7 i Allegro.con.brio 21.07.05, 11:21 Nie widać na razie lepszego kandydata. Co do hasła "transfer zysków" zgadzam się z Rychem. Zyski oczywiście mogą być transferowane zagranicę, ale tylko te zarobione uczciwie. O patologiach, które ukrywała kancelaria obecnego prezydenta juz sie nie będę rozpisywał. Jak również o wrogich przejęciach, łamaniach umów prywatyzacyjnych, oszustwach podatkowych - wszystkie największe firmy przynoszą od lat same straty..itp. Aha sygnaturka - Hasz kłamie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=26489038&a=26739942 Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: _______Popieram Rycha7 i Allegro.con.brio 21.07.05, 11:29 Pierwsza sprawa to to, że wątek nie miał nadanego kontekstu wyborów. Więc najpierw należałoby ustalić czy to socjalizm czy nie, dopiero później ustalać zasadę wyboru mniejszego zła. I sprawa druga, Rycho nie pisał o nielegalnych transferach, tylko o transferach jako parametru negującego sens wprowadzania podatku liniowego. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: _______Popieram Rycha7 i Allegro.con.brio 21.07.05, 11:40 hymen napisał: > Pierwsza sprawa to to, że wątek nie miał nadanego kontekstu wyborów. Więc > najpierw należałoby ustalić czy to socjalizm czy nie, dopiero później ustalać > zasadę wyboru mniejszego zła. I sprawa druga, Rycho nie pisał o nielegalnych > transferach, tylko o transferach jako parametru negującego sens wprowadzania > podatku liniowego. > Kaczyński nie należał do PZPR i nie zasłużył sobie na epitet - bo takim powinien pozostać ten sposób wyzywania byłych członków tej partii koniunkturalnych kolesiów do żłobu, gotowych na każda zmiane korzystną maski. Zyciorysem sam Kaczyński się broni. Piszesz że najpierw należałoby ustalić czy to socjalizm czy nie, dopiero później ustalać zasadę wyboru mniejszego zła. A ja tylko zwracam uwagę, że socjalizm znamy i dlatego większą uwagę i ostrożnośc powinniśmy wykazać w ustaleniu najpierw - czy to kapitalizm czy rozbój a dopiero później ustalać zasadę wyboru mniejszego zła. Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: _______Popieram Rycha7 i Allegro.con.brio 21.07.05, 12:06 hasz0 napisał: > hymen napisał: > > > Pierwsza sprawa to to, że wątek nie miał nadanego kontekstu wyborów. Więc > > > najpierw należałoby ustalić czy to socjalizm czy nie, dopiero później ust > alać > > zasadę wyboru mniejszego zła. I sprawa druga, Rycho nie pisał o nielegaln > ych > > transferach, tylko o transferach jako parametru negującego sens wprowadza > nia > > podatku liniowego. > > > > Kaczyński nie należał do PZPR i nie zasłużył sobie na epitet > - bo takim powinien pozostać ten sposób wyzywania byłych członków tej > partii koniunkturalnych kolesiów do żłobu, gotowych na każda zmiane korzystną > maski. Socjalizm nie jest epitetem a pewną doktryną polityczną, która ewoluuje i nie knoniecznie należy ją wiązać z PZPR. PiS w swoich zamierzeniach odwołuje się do takich działań, które jak najbardziej pasują do lewicowych programów o socjalistycznych korzeniach. > > Zyciorysem sam Kaczyński się broni. > > Piszesz że najpierw należałoby ustalić czy to socjalizm czy nie, dopiero > później ustalać zasadę wyboru mniejszego zła. > > A ja tylko zwracam uwagę, że socjalizm znamy > i dlatego większą uwagę i ostrożnośc powinniśmy wykazać > w ustaleniu najpierw - czy to kapitalizm czy rozbój a dopiero później ustalać > zasadę wyboru mniejszego zła. Rozbój, mafijne powiązania polityków, ich kapitołowe powiżania z miejsca stawiają ich organizacje poza obrębem tej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: _______Popieram Rycha7 i Allegro.con.brio 21.07.05, 12:32 szach0 napisał: > Nie widać na razie lepszego kandydata. Nie widać w sensie 'nawet jeśli widać to i tak miałby nikłe szanse'. A jestem o wiele większym przeciwnikiem Komuszewicza niż Kaczyńskiego. Religi z Donaldem nie biorę nawet pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
piq niestety, chorobą polskiej sceny politycznej... 21.07.05, 11:30 ...jest jej kompletne zlewaczenie; PiS ma skandaliczny program gospodarczy, jeszcze bardziej skandaliczny ma LPR, o tych gnojkach komuchach nawet nie wspomnę. PO ciągnie za sobą ogon uwolski, choć jeśli chodzi o kwestie społeczne i ekonomiczne to jeszcze jakoś od biedy ujdzie, choć nie do końca. Ludność niestety jest zarażona komunizmem - mało kto ma nawet jakąkolwiek refleksję nad własną opcją polityczną. Ogół łapie się na lepkosłodkie słówka o "pomocy biednym", choć zawsze za tym kryje się typowo socyalistyczny przyrost biurokracji, która akurat komu jak komu, ale biednym raczej zabiera, niż cokolwiek daje (patrz przypadek dokowskiego). Każde miejsce pracy w normalnej ekonomicznie uzasadnionej firmie daje dodatkowe 1-2 (lub więcej) miejsca pracy, bo taki człowiek wydaje na jedzenie, ubranie, usługi, a produkuje z surowców czy półproduktów; to również pobudzenie popytu wewnętrznego, czego brakuje polskiej gospodarce - ja bym obniżył podatki do najdalszych granic, żeby tylko przedsiębiorcy inwestowali i zatrudniali ludzi. Niestety, Kaczyński to cholerny populista i liże zadek najciemniejszemu elektoratowi bzdurząc o "bardziej prospołecznym nastawieniu" PiSu. To przypomina koncepcję jednego wójta spod Krakowa, który stwierdził, że postęp gospodarczy pobudza się przez zwiększanie zatrudnienia, a najłatwiej jest zwiększyć zatrudnienie w urzędach. Ot, keynesista po dwóch semestrach ćwiczeń z ekonomii - jak VC. Tylko żaden pacan nie pojmuje, że efektywne społecznie są miejsca pracy uzasadnione ekonomicznie, a nie ideologicznie, bo pieniądze nie biorą się do cholery znikąd. Geniusz rycho pieprzy o wyprowadzaniu kapitału za granicę. Jedynym sposobem na zatrzymanie kapitału zarobionego w Polsce jest stworzenie korzystnych warunków inwestowania dla tego kapitału. Żaden człowiek interesu nie wywiezie pieniędzy tam, gdzie ma mniejsze zyski, z kraju, gdzie może mieć większe zyski. No ale rycho jest typowym przykładem skandalicznego zlewaczenia. Z KAczyńskim to smutne. To jest niestety gracz polityczny, a nie mąż stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k pełna zgoda 21.07.05, 12:34 Zakorzeniona w społeczeństwie (politycy i wyborcy) socjalistyczna mentalność jest po prostu przerażająca... pieprzone "heglowskie ukąszenie"... Ja naprawde nie wiem ile musi jeszcze potrwać żeby ludzie się z tego wyleczyli... tym bardziej, że na zachodzie wszyscy brną coraz bardziej w socjalizm... tyle, że to są rozwinięte od dawien dawna gospodarki i mają z czego tracić, my nie mieliśmy wogóle czasu żeby kiedykolwiek się wzbogacić... A mentalność wyborców niestety w dużym stopniu oddziaływuje na mentalność wybieranych (polityków). Bo nawet gdyby taki Kaczyński myślał inaczej, to przecież i tak musi chrzanić pod te tabuny emerytów/rencistów/bezrobotnych/biednych/ect. (a do nich przemawia tylko populistyczne, socjalistyczne gadanie, bo przecież oni muszą mieć tu i teraz zagwarantowane i wogóle państwo powinno o nich dbać, zero perspektywicznego myślenia), bo inaczej może zapomnieć o jakimkolwiek sukcesie wyborczym vide UPR i Korwin. A nie ukrywajmy o sukces wyborczy w wyborach chodzi Bez tego można zapomnieć o jakichkolwiek zmianach w państwie, czy to gospodarczych czy nie. Inaczej zostanie się tylko takim UPRem ze świetnym programem, dobrymi chęciami, tylko co z tego? Trzeba zmienić ludzką mentalność, ale jak? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 ewangelizowac 21.07.05, 13:37 sz0k napisał: > Trzeba zmienić ludzką mentalność, ale jak? Wez przyklad z Hasza. To wybitny przyklad jak tego nie nalezy robic. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: ewangelizowac 21.07.05, 13:58 > Wez przyklad z Hasza. To wybitny przyklad jak tego nie nalezy robic. Podstawą ewangelizowania jest przede wszystki czyn, nie same słowa. Same słowa niewiele znaczą i nikogo nie obchodzą jeśli nie idą za nimi czyny, które pokażą, że "to coś" (o czym ewangelizujemy) faktycznie działa. Podobnie z liberalnym poglądem na gospodarke, jeśli ludzie nie będą mieć wzorców, nie zobaczą na przykładzie, w praktyce, że to się sprawdza to niestety... heglowskie ukąszenie pozostanie. Pozatym niestety nawyki i przyzwyczajenia trudno się zmienia. Człowiek woli coś gorszego, ale pewnego, znajomego, starego niż coś lepszego, ale nowego, "niebezpiecznego", "niepewnego", ect. To tak jak z człowiekiem wyciągniętym z buszu, który nie wiedział, że istnieje świat poza jego wioską... w życiu nie odnajdzie się w obecnej cywilizacji, będzie wolał wrócić do swoich do epoki kamienia łupanego... Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: niestety, chorobą polskiej sceny politycznej. 21.07.05, 13:35 piq napisał: > Geniusz rycho pieprzy o wyprowadzaniu kapitału za granicę. Jedynym sposobem na > zatrzymanie kapitału zarobionego w Polsce jest stworzenie korzystnych warunków > inwestowania dla tego kapitału. Konkurencja Chin w inwestowaniu. Ja nie mam nic przeciw temu aby piq mial z pracy mniej niz jedna miske ryzu dziennie. Chetnie wtedy zainwestuje w priwislianskim kraiku. Odpowiedz Link Zgłoś
piq niestety, chorobą rycha jest niezdolność... 21.07.05, 17:49 ...do logicznego rozumowania, wysławiania się, brak elementarnych wiadomości, a zwłaszcza beserwiserstwo marnego sortu. Żeby pojąć, geniuszu, to, co napisałem, trzeba mieć w głowie coś więcej niż cienki roztwór wodny zawierający kationy sodu i potasu. Przewodzenie jest nieistotne, jeżeli nie ma co przewodzić, ani dokąd, ano po co. Samo stukanie w klawiaturę komputera nie dowodzi posiadania rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 po co zresz wiecej niz miske ryzu? 21.07.05, 18:56 piq napisał: > ...do logicznego rozumowania, wysławiania się, brak elementarnych wiadomości, > a zwłaszcza beserwiserstwo marnego sortu. Twoje rady sa za drogie. Nie zainwestuje. > Samo stukanie w > klawiaturę komputera nie dowodzi posiadania rozumu. Odpowiedz wiec ile z zyskow jest inwestowanych w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski A widzisz, miałem rację, więc nie pajacuj 21.07.05, 11:16 xiazeluka napisała: > dokumenda i pozostali lewicowcy tego Forum mogą > z czystym sumieniem poprzeć tow. Kaczyńskiego Ja pierwszy na tym forum zdemaskowałem PiS jako partię socjalistyczną, więc przeproś chamie Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Precz, bolszewicki agitatorze 21.07.05, 11:33 Zabraniłem ci wyraźnie pisać z "pracy", złodzieju, nie pamiętasz? Jak nie masz co robić, to oddawaj mi moją kasę - 117 000 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: A widzisz, miałem rację, więc nie pajacuj 21.07.05, 12:33 > Ja pierwszy na tym forum zdemaskowałem PiS jako partię socjalistyczną, więc > przeproś chamie Ty się Doku coraz bardziej agresywny robisz. Widać robota w MinFinie stresująca być musi. Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Ja agresywny wobec luki?! 21.07.05, 16:27 allegro.con.brio napisał: > Ty się Doku coraz bardziej agresywny robisz Ty taki głupi jesteś, że nie rozumiesz, co piszesz? Ja traktuję luke bardzpo łągodnie, bo w chamstwie nie potrafię mu dorównać. Spróbuj porównać moje i jego posty, głupku. Poza tym, nie pracuję w MF, debilu. Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: PiS - Populizm i Socjalizm 21.07.05, 12:13 hymen napisał : > Kaczyński nie należał do PZPR ... --------------- i to go dyskwalifikuje jako polityka .... nadwislanom są potrzebni profis a nie amatory... ------------------------- pieprzone cywile Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: PiS - Populizm i Socjalizm 21.07.05, 12:19 abprall napisał: > hymen napisał : > Kaczyński nie należał do PZPR ... Małe sprostowanie, to Hasz napisał. > --------------- > i to go dyskwalifikuje jako polityka .... > nadwislanom są potrzebni profis a nie amatory... A to uwaga do dupy. Ani koszarowa ani prawdziwa. Jeśli już to PZPR rozpieprzyli politycy, którzy nie zdali egzaminu. Nie nadają się teraz do niczego więcej jak do przebywania na emeryturze względnie za kratkami. Na Rakowskiego zagłosujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: PiS - Populizm i Socjalizm 21.07.05, 12:57 hymen ty nie wyczuł bluesa ..to była polit-provocation-fiction...ja w zyciu nawet 1 godz nie był w jakiejkolwiek partyji... z pozostałym twoim textem moje pełne akceptado... przy najblizszej okazji walne whiskiego za ci... ------------------- pieprzone cywile Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ______________Pożywką populizmu była transformacja 21.07.05, 13:29 nie wydaje mi się bym rozmawiał z głodnymi. Sami syci, młodzi, zdrowi, silni, wykształceni i inteligentni. Zrobienie takiej transformacji bez wstepnej dekomunizacji, jak to uczyniono w jednej jedynej Polsce, musiało zaowocować rekomunizacją. I na tym polega błąd w Waszym szanownym rozumowaniu. ...jedynie Szok coś kuma: "tak musi chrzanić pod emerytów/rencistów/bezrobotnych/biednych/e...oni muszą mieć tu i teraz zagwarantowane i wogóle państwo powinno o nich dbać, zero perspektywicznego myślenia).A nie ukrywajmy o sukces wyborczy w wyborach chodzi " Naprawdę uważacie, ze można było zapomnieć o losie tylu milionów ludzi? Że "perspektywicznie" można i treba było ich poswięcić w celu wzbogacenia się Cimoszenków, Kwaśnienków, Kulczenków? Tyle kosmicznego poparcia dla reform nie zmarnowano w Kosmosie NIGDY! Teraz przy musztardzie okrągłego stołu, każdy zadaje sobie pytanie: "Dlaczego w Polsce beneficjentami przemian zostali tych przemian nieprzejednani wrogowie? Stawiam sprawę na nogi. Najpierw polityka a potem ekonomia. Nigdy na odwrót bo to czysty populizm wykorzystywany nagminnie przez komuchów - apolityczny rząd fachowców, apolityczny prezydent... ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: ______________Pożywką populizmu była transfor 21.07.05, 13:40 ..ten kraj przywrócic do normalności może tylko : klon feliksa edmundowicza albo junta wojskowa w sojuszu z policją.... ale wprzody trzeba z mon-u wywalić cywilów... ---------------------------- pieprzone cywile Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ___________Ile ci płacimy wojskowej emerytury? 21.07.05, 13:44 Zrobienie takiej transformacji bez wstepnej dekomunizacji, jak to uczyniono w jednej jedynej Polsce, musiało zaowocować rekomunizacją. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 kaczki sie zalapali 21.07.05, 13:46 hasz0 napisał: > Zrobienie takiej transformacji bez wstepnej dekomunizacji, jak to uczyniono w > jednej jedynej Polsce, musiało zaowocować rekomunizacją. Z watku wynika, ze kaczki ulegly zarazeniu wtornemu. Wyrznac drob jak przy ptasiej grypie. > "Dlaczego w Polsce beneficjentami przemian zostali tych przemian > nieprzejednani wrogowie? Bo przemiany wspoltworzyli. Ich nieprzejednianie wymyslili sobie haszystyczni dewianci. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: PiS - Populizm i Socjalizm 21.07.05, 19:22 hymen napisał: > Na Rakowskiego zagłosujesz? A wiesz co? Rzecz wydaje się warta rozważenia. Zaczynałem za Wilczka i tej całej owej ustawy o działalności gospod. i nie powiem, by były to najgorsze czasy do zaczynania. Wręcz przeciwnie: zasady gry klarowne na tyle, na ile sojuźnik pozwalał, w miarę przewidywalny fiskus, obciążenia żadne (w porównaniu z dzisiejszymi). Takich socjalistów (czy tam komunistów) to ja lubię. Wszystyśmy się zastanawiali: "nieee, to niemożliwe, to nie może długo potrwać". A przypomnę, że były to czasy bezpośrednio następujące po Kłonicach i Glazurach. No i faktycznie: długo nie potrwało, ale nie miałem problemu z kwestią "gdzie inwestować" i nie musiałem mieć najętego personelu, który zatrudniam po to, by szarą strefę, w której (co tu się oszukiwać: de facto) jestem, wybielić. Aha, i może jeszcze zauważę, że wśród najgorętszych przeciwników MFRa są i zwolennicy lektury "Neues Deutschland" zamiast ówczesnej "Polityki". PS. To były czasy! Wówczas po raz pierwszy odkryłem, że całe swoje (techniczne) wykształcenie mogę sobie zainstalować w du_pie. Dlatego szczerze dziś podziwiam tych, którzy wówczas rzucali kamieniami w szkołę. Ja taki cwany nie byłem i 6 najlepszych (podobno) lat (w jakiejś mierze) zmarnowałem na bzdety. _____________________________ "Bóg. Ojczyzna. Honorarium." Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: PiS - Populizm i Socjalizm 22.07.05, 10:12 jaceq napisał: > > hymen napisał: > > Na Rakowskiego zagłosujesz? > > A wiesz co? Rzecz wydaje się warta rozważenia. Zaczynałem za Wilczka i tej > całej owej ustawy o działalności gospod. i nie powiem, by były to najgorsze > czasy do zaczynania. Wręcz przeciwnie: zasady gry klarowne na tyle, na ile > sojuźnik pozwalał, w miarę przewidywalny fiskus, obciążenia żadne (w porównaniu > > z dzisiejszymi). Takich socjalistów (czy tam komunistów) to ja lubię. Wszystkie te cechy, które tu wymieniłeś są jak najbardziej pożądane. Jednak wątpię, czy Rakowski akurat jest gwarantem ich zaistnienia w dzisiejszej gospodarce. Takie inicjatywy w tamtych czasach były praktycznie rozpatrywane na gruncie politycznym a nie gospodarczym, stąd ten pozorny spokój i mało upierdliwy fiskus. Ciekawe jak Wilczek zadziałałby w sytuacji, gdyby chodziło tu o podstawy funkcjonowania i finansowania państwa a przedsięwzięcia takie jak Twoje stanowiły główne źródło finansowania. PS Wydaje się, że w dalszym ciągu student przychodzący do pracy musi na nowo rozpoczynać studiowanie, bo to czego się nauczył na niewiele mu się zda, oprócz wiedzy ogólnej oczywiście. Ma to dzisiaj mniejsze rozmiary ale nadal istnieje pewna rozbieżność potrzeb i podaży. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: PiS - Populizm i Socjalizm 22.07.05, 17:37 hymen napisał: > wątpię, czy Rakowski akurat jest gwarantem ich zaistnienia w dzisiejszej > gospodarce. No, jeżeli uważasz, że ja serio życzyłbym sobie MFRa za sternika, to czuję się zobowiązany poinformować, że mój felieton miał charakter prześmiewczo- wspominkowy, z niejakim naciskiem na to drugie. ) > Wydaje się, że w dalszym ciągu student przychodzący do pracy musi na nowo > rozpoczynać studiowanie, bo to czego się nauczył na niewiele mu się zda, oprócz > > wiedzy ogólnej oczywiście. Ma to dzisiaj mniejsze rozmiary ale nadal istnieje > pewna rozbieżność potrzeb i podaży. W pełni zgoda, właśnie to obserwuję, jako, że akurat latorośl latoś się obroniła. Wiem, że zwycięży materializm i tzw. twarde stąpanie po ziemi, ale jeszcze rok temu miałbym wątpliwości, czy nie zdecyduje się np. na jakiś głupi doktorat. Ukłony _____________________________ "Bóg. Ojczyzna. Honorarium." Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: PiS - Populizm i Socjalizm 23.07.05, 17:04 jaceq napisał: > No, jeżeli uważasz, że ja serio życzyłbym sobie MFRa za sternika, to czuję się > zobowiązany poinformować, że mój felieton miał charakter prześmiewczo- > wspominkowy, z niejakim naciskiem na to drugie. ) Tak, tylko akurat trafiłeś tymi wspominkami mój zapamiętany obraz z tamtych lat ))). Pamiętam jak kupowałem własną księgę przychodów i rozchodów, czy też problemy jakie miałem z wyrobieniem stempla. A poza tym namawiam też swojego, świeżo upieczonego magistra na powędrowanie własną drogą. Odpowiedz Link Zgłoś
danuski Re: PiS - Populizm i Socjalizm 23.07.05, 17:17 jaceq napisał: > > hymen napisał: > > Na Rakowskiego zagłosujesz? > > A wiesz co? Rzecz wydaje się warta rozważenia. Rakowski z Wałęsą na jednej ławie oskarżonych powinni zasiąść za....demontaż przemysłu stoczniowego w Polsce.... bez zamiennika w postaci autostrady A1 i A3 Północ -Południe przez porty Polskiego Wybrzeża. Odpowiedz Link Zgłoś
subtelna.x Re: PiS - Populizm i Socjalizm 21.07.05, 13:42 PiS-Partia i Samoobrona...taki wybór postawili politycy przed biednym Narodem jakakolwiek partia by nie wygrała w najblizszych wyborach, biedni Polacy nadal pozostaną biedni, i nawet obszar biedy się powiększy, jeżeli politycy będą bardziej dbali o interes swojej partii i swoich liderów niż o uwolnienie gospodarki z macek przestępczej sieci, w które wpadła (gospodarka i politycy) po podpisaniu porozumień OS i ustanowieniu grubej kreski. czy Mazowiecki był aż tak naiwny? w jego latach? jako doświadczony opozycjonista? wizja władzy go zaślepiła? jego i jego drużynę? Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: PiS - Paranoja i Samouwielbienie. 21.07.05, 13:48 Podlane skrajnym nepotyzmem (pomaga bratu brat a każdy inny to psubrat.. lub dziad). Do tego populizm i nienawistne, zaściankowe zacietrzewienie. Fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 amnezja 21.07.05, 13:50 subtelna.x napisała: > czy Mazowiecki był aż tak naiwny? > wizja władzy go zaślepiła? Kuczynski pisze rozsadnie o tym w dzisiejszej Rzepie. Podeslac Ci drobne na zakup prasy? Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: amnezja 21.07.05, 13:56 mazow to kawiarniany polityk ... generalnie traktując sprawe , czy poland ma polityków ? ... ersatz-podróby tak jak moje addidasy z tajvanu... --------------------- pieprzone cywile Odpowiedz Link Zgłoś
subtelna.x Re: amnezja 21.07.05, 14:01 abprall napisał: > mazow to kawiarniany polityk ... spotkał się pod płotem z wiejskim elektrykiem i...razem ustalili jak ma działać transformator no i mamy efekty Odpowiedz Link Zgłoś
subtelna.x Re: amnezja 21.07.05, 13:58 rycho7 napisał: > subtelna.x napisała: > > > czy Mazowiecki był aż tak naiwny? > > wizja władzy go zaślepiła? > > Kuczynski pisze rozsadnie o tym w dzisiejszej Rzepie. Podeslac Ci drobne na > zakup prasy? czyżbyś mało subtelnie sugerował, że najpierw "przegląd prasy" a potem dopiero wpis na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 od 1989 21.07.05, 14:02 subtelna.x napisała: > czyżbyś mało subtelnie sugerował, że najpierw "przegląd prasy" Systematyczne "przegladanie" i leczenie amnezji. Analfabetyzm likwidowano gdys sie urodzila. Czyzby nieskutecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
subtelna.x Re: od 1989 21.07.05, 14:17 rycho7 napisał: > > Analfabetyzm likwidowano gdys sie urodzila. Czyzby nieskutecznie? jesteś ekspertem prasowym czy mało inteligentnie chcesz zwrócić na siebie moją uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 moze to rozwiaze Twoje dylematy 21.07.05, 14:23 subtelna.x napisała: > czy mało inteligentnie chcesz zwrócić na siebie moją uwagę? Widze, ze czujesz sie zagubiona w swej glebi. Moze link Ci cokolwiek wyjasni. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=26734425&a=26750173 Odpowiedz Link Zgłoś
subtelna.x Re: moze to rozwiaze Twoje dylematy 21.07.05, 14:34 w twojej obecności nie mam żadnych dylematów-to wykluczone jest natomiast ty nadal się pode mnie podczepisz, choć ci WYRAŹNIE napisałam, abyś za mną nie chodził jak i ja za tobą nie chodzę a poddtykać linki do czytania to możesz...wiesz komu Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 dylematy pacyny 21.07.05, 17:43 subtelna.x napisała: > natomiast ty nadal się pode mnie podczepisz, choć ci WYRAŹNIE napisałam Bardzo interesujaco Ci sie klici. Mozesz podac link to tego znamiennego wydarzenia na forum? Ja wyraznie przeoczylem abym korespondowal z subtelna.x . Masz coprawda objawy kliniczne denatki. No ale nie jestes tu na FA odosobniona. > abyś za mną nie chodził jak i ja za tobą nie chodzę Forum publiczne umozliwia nasmiewanie sie z bzdur pisanych przez nawiedzone pacyny i ich klony. Zapuszkuj sie do kaszalota lub innego scieku elit. Wtedy nie beda Cie sledzily czarne helikoptery. > a poddtykać linki do czytania to możesz...wiesz komu Wiem, niepismiennym fircykom. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: aale się odgryzł i pewnie duma go rozpiera, ze 21.07.05, 18:48 umie przygadać tak inteligentnie jak taki tu jeden polak_co_brzmi_dumnie a jużz denatka w jego wykonaniu to majstersztyk jego dumnej durnoty rycho7 napisał: > subtelna.x napisała: > > > natomiast ty nadal się pode mnie podczepisz, choć ci WYRAŹNIE napisałam > > Bardzo interesujaco Ci sie klici. Mozesz podac link to tego znamiennego > wydarzenia na forum? Ja wyraznie przeoczylem abym korespondowal z subtelna.x . > Masz coprawda objawy kliniczne denatki. No ale nie jestes tu na FA odosobniona. > > > abyś za mną nie chodził jak i ja za tobą nie chodzę > > Forum publiczne umozliwia nasmiewanie sie z bzdur pisanych przez nawiedzone > pacyny i ich klony. Zapuszkuj sie do kaszalota lub innego scieku elit. Wtedy > nie beda Cie sledzily czarne helikoptery. > > > a poddtykać linki do czytania to możesz...wiesz komu > > Wiem, niepismiennym fircykom. Odpowiedz Link Zgłoś
galba A ja nie wiem jaki jest wybór 21.07.05, 14:17 Wszystko to pozostaje w sferze ogólników: ja nie pytam "jakie" podatki tylko "czy wysokie". Mając do wyboru liniowe 15% i progresywne 5,10,15 wybieram progresję (zakłądając te same kwoty wolne, itd.) G. Odpowiedz Link Zgłoś
lala-laleczna ???? A podobno "sprawiedliwość jest ostoją RP". 21.07.05, 14:24 Nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: A ja nie wiem jaki jest wybór 21.07.05, 14:24 Z której kieszeni wyjąć? Wśród ugrupowań parlamentarnych za partię najbardziej "przyjazną" przedsiębiorcom uchodzi Platforma Obywatelska, chociaż ostatnio pokazała, że i jej nie jest obca polityka prorodzinna. Trudno się temu dziwić, nawet jeśli partia stoi na nieubłaganym gruncie wyższości tzw. społecznej gospodarki rynkowej. Przedsiębiorczość, ma się rozumieć, jest najlepsza, ale wiadomo, że koncesji dla wszystkich nie starczy, a poza tym łatwo narazić się na zarzut nepotyzmu, więc w tej sytuacji nie ma to, jak państwowa posada, niechby i na cztery lata. Więc Platforma Obywatelska wystąpiła z projektem ujednolicenia stawek podatkowych na poziomie 15 procent. Taki procent dochodu pobierałby rząd w ramach liniowego podatku dochodowego od osób fizycznych, taka byłaby stawka podatku od towarów i usług (VAT) i taka wreszcie byłaby stawka podatku dochodowego od osób prawnych. Jeśli chodzi o podatek od osób fizycznych, to rzeczywiście byłoby to uproszczenie, ale zarazem podwyżka w stosunku do podatników z I grupy podatkowej. Podobnie wygląda sytuacja z VAT-em; w obecnym systemie podatkowym stawka VAT np. na żywość wynosi 7, a na niektóre produkty - nawet 3 proc, więc wprowadzenie jednolitej 15-procentowej stawki VAT musiałoby doprowadzić do odpowiedniego wzrostu cen żywności i kosztów mieszkania, stanowiących w przypadku ok. 60 proc. gospodarstw domowych (tyle nie ma żadnych oszczędności) około 60 proc. ogółu wydatków. Niewątpliwie obniżona zostałaby stawka podatku od osób prawnych. Tę propozycję krytykuje PiS, że może zagrozić zdolności budżetu do pokrywania koniecznych wydatków państwowych. Dlatego PiS wystąpiło z własną propozycją, żeby w ogóle zlikwidować podatek dochodowy od osób fizycznych i prawnych, zaś stawkę VAT ujednolicić początkowo na poziomie 20, a następnie - 18 procent. Oprócz VAT PiS pozostawiłoby podatek akcyzowy, zaś zamiast podatku dochodowego od osób fizycznych, wprowadziłoby podatek od funduszu płac w wysokości 15 procent, zaś zamiast podatku dochodowego od osób prawnych - 2-procentowy podatek od przychodów firm i 1-procentowy podatek od aktywów przedsiębiorstw. Najbardziej zaskakujący w projekcie PiS jest pomysł obniżenia składki ZUS do 25 proc. Jest to oczywiście bardzo nęcące, ale czy realistyczne z punktu widzenia bilansu ZUS, nawet dzisiaj ponoć poważnie zagrożonego? Mniejsza już o to, bo wydaje się, że również projekt PiS sprowadza się, podobnie jak projekt PO, do obniżania podatków poprzez ich podwyższanie. Istotny sens tej operacji jest kamuflowany albo eksponowaniem "ujednolicania", albo zmianą kieszeni, z których państwo wyciąga podatnikowi pieniądze. biznes.interia.pl/michalkiewicz//wiecej/news?inf=622912 Jak to się mówi i tak źle i tak niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: A ja nie wiem jaki jest wybór 21.07.05, 15:23 Ale w tym kontekście wybór mniejszego zła oznacza alternatywę Kaczyński - Tusk. Rozpatrywanie innej możliwości wyboru jest bez sensu chyba, że dodasz tu zwyczajne pozostanie w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: A ja nie wiem jaki jest wybór 21.07.05, 15:44 > Ale w tym kontekście wybór mniejszego zła oznacza alternatywę Kaczyński - Tusk. No i tak jest właśnie. > Rozpatrywanie innej możliwości wyboru jest bez sensu chyba, że dodasz tu > zwyczajne pozostanie w domu. O na pewno nie. Zostanie w domu to jak oddanie głosu na (post)komuchów. Inna sprawa, że oddanie głosu na kogoś innego poza PO-PIS też jest oddaniem głosu na komuchów, bo osłabia przyszłą koalicje rządzącą, żeby nie powiedzieć, że może uniemożliwić wogóle jej powstanie... i tak to jak zwykle przed kolejnymi wyborami jesteśmy w dupie... Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Naprawdę nie wiecie co się stanie z koalicją POPiS 21.07.05, 17:42 po wygranych wyborach? Założe się o każdą sumę! Kto chetny? Tylko mi nie piszcie, że nie wiecie dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 przyjmuje zaklad 21.07.05, 18:26 szach0 napisał: > Naprawdę nie wiecie co się stanie z koalicją > po wygranych wyborach? > > Założe się o każdą sumę! Kto chetny? Przyjmuje zaklad. Ja nie wiem na co stawiaja haszysci, oni nie wiedza na co stawiam ja. Prosze o natychmiastowe podpisanie notarialne przekazania mi wszelkich dobr posiadanych przez haszoklona. Wygralem. Sam nie stawialem nic. > Tylko mi nie piszcie, że nie wiecie dlaczego. Czego dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 przegrałeś płać! 22.07.05, 09:22 > Przyjmuje zaklad. Ja nie wiem na co stawiaja haszysci, oni nie wiedza na co > stawiam ja. Bo wiem na co Ty stawiasz. A Ty nie wiesz na co ja. Sam się przyznałeś powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 bredzisz 23.07.05, 09:23 hasz0 napisał: > > Przyjmuje zaklad. Ja nie wiem na co stawiaja haszysci, oni nie wiedza na > co > > stawiam ja. > > Bo wiem na co Ty stawiasz. A Ty nie wiesz na co ja. > Sam się przyznałeś powyżej. Prorokiem jestes zadnym. Ja stawialem jedynie na SWOJA wygrana. Zawsze wygrywam. W tej grze nie ma znaczenia na co Ty stawiasz. Postawiles wszystko, a ja nic. Nawet gdybys wygral to place Ci to co postawilem, czyli nic. Analfabeto. Czytac kontraktow nie potrafisz. A konta w raju podatkowym miedzy wierszami juz zupelnie nie dostrzegasz. Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: Naprawdę nie wiecie co się stanie z koalicją 22.07.05, 09:44 Ja nawet nie jestem przekonany, że taka koalicja w ogóle powstanie a co dopiero mówienie co z nią się stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: A ja nie wiem jaki jest wybór 22.07.05, 09:59 > O na pewno nie. Zostanie w domu to jak oddanie głosu na (post)komuchów. Inna > sprawa, że oddanie głosu na kogoś innego poza PO-PIS też jest oddaniem głosu na > > komuchów, bo osłabia przyszłą koalicje rządzącą, żeby nie powiedzieć, że może > uniemożliwić wogóle jej powstanie... i tak to jak zwykle przed kolejnymi > wyborami jesteśmy w dupie... Myślę, że to błędna ocena. Owszem, przez lata tak było, że nie olanie wyborów mogło działać na rzecz postkomuny. Teraz raczej tak nie jest. PiS, PO, LPR czy Samoobrona mają swój elektorat, w takim znaczeniu jak kiedyś to mówiło się o SLD i jej klonach. Dziś role się odwróciły, więc nawoływanie do pozostania w domu ma sens taki, że po pierwsze może to skutkować wyłączeniem SLD wogóle poza nawias parlamentu i po drugie, ważniejsze moim zdaniem unaocznić wszystkim jak słaba jest demokracja w Polsce, udowodnić jej kryzys. A sama koalicja PO-PiS będzie słaba z natury rzeczy, zbyt wiele różni obie partie. Odpowiedz Link Zgłoś
murphy.lee szOk ma faworytów ! 25.07.05, 14:52 1. Hanna Gronkiewicz-Waltz 2. Paweł Śpiewak 3. Maciej Berek 4. Joanna Fabisiak 5. Andrzej Halicki 6. Jacek Wojciechowicz 7. Wisława Surażska 8. Andrzej Czuma 9. Grzegorz Kostrzewa-Zorbas 10. Roman Kosecki 11. Małgorzata Kidawa-Błońska 12. Ryszard Adamus 13. Leszek Samborski 14. Krzysztof Madej 15. Jolanta Hibner 16. Tadeusz Zając 17. Robert Stępień 18. Jacek Kaznowski 19. Krzysztof Tyszkiewicz 20. Piotr Mazurek 21. Scholastyka Śniegowska 22. Marcin Hofman 23. Julia Pitera Odpowiedz Link Zgłoś
niezlomny.prawicowiec Re: A ja nie wiem jaki jest wybór 25.07.05, 16:12 hymen napisał: > Ale w tym kontekście wybór mniejszego zła oznacza alternatywę Kaczyński - Tusk. > > Rozpatrywanie innej możliwości wyboru jest bez sensu chyba, że dodasz tu > zwyczajne pozostanie w domu. > Z dyńki ?! Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Nie tylko ogólniki, ale też demagogia 22.07.05, 09:27 Człowiek światły interesuje się wydatkami. Ile powinien zarabiać policjant a ile urzędnik, ilu powinno być policjantów a ilu urzędników, czy chcemy zbudować armię zawodową, czy chcemy dotować nadal różne bandy leniuchów takie jak PKP, ile chcemy płacić bezrobotnym, ile merytowanym esbekom i partyjnym, czy chcemy utrzymywać rezerwaty przyrody, finansować badania podstawowe ... Wysokość podatków powinna wynikać z tego, na co się chce i ile wydawać z państwowej kasy. Twierdzenie, że im niższe podatki, tym lepiej, jest populistyczną demagogią. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 prawa nabyte 23.07.05, 10:03 dokowski napisał: > Wysokość podatków powinna wynikać z tego, na co się chce i ile wydawać z > państwowej kasy. Dokumendyzm w pelnej krasie. Zabieranie obywatelom w przeszlosci rodzi zobowiazania. Kredytowanie budzetu takze. Chcec to sie moga dokumendy jedynie powiesic. Z pozytkiem dla oswiecenia maluczkich. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej105 www.kaczynskimamalegofiutka.org 21.07.05, 23:07 www.kaczynskimamalegofiutka.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
niezlomny.prawicowiec Re: www.kaczynskimamalegofiutka.org 25.07.05, 09:11 andrzej105 napisał: > www.kaczynskimamalegofiutka.org/ I nic nie pomogą próby zachodnich feministek do wprowadzenia innej teologii. Ta nowa teologia została już potępiona przez Kościół i nazywa się New Age. Przykre i bolesne, gdy głosi ją kapłan Kościoła, dominikanin. Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: PiS - Populizm i Socjalizm 25.07.05, 17:35 PiS - Pała i Stryczek, KKK - Kaczyńscy, Kochanowski, Kryże. Odpowiedz Link Zgłoś