Dodaj do ulubionych

Czy zgadzacie sie z ocenami Bratkowskiego?

24.07.05, 18:32
rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_050723/plus_minus_a_2.html
Obserwuj wątek
    • danutki Re: Czy zgadzacie sie z ocenami Bratkowskiego? 24.07.05, 19:03
      summertime3 napisała:

> <a
      href="rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_050723/plus_minus_a_2.html"

a ocena autora wątku gdzie?
      kopia artykułu i ...niech frajer jakiś napisze pierwszy a potem...kazdy już się
      mądrzy
    • abprall Re: Czy zgadzacie sie z ocenami Bratkowskiego? 24.07.05, 19:11
      bratkowski :"Słyszę opinie dowodzące, że było to piętnastolecie straconych
      szans. Jestem przeciwnego zdania. Mogło być, jak starałem się pokazać,
      nieporównanie gorzej, a nawet całkiem źle i całkiem głupio. Polska osiągnęła
      znacznie więcej, niż wynikałoby z realnego rachunku "...
      ----------------
      ..stefuś jak zwykle pier'doli ad rem czyli od rzeczy ...tej pospolitej...

----------
      pieprzone cywile
      • danutki Re: Czy zgadzacie sie z ocenami Bratkowskiego? 24.07.05, 19:19
        abprall napisał:

> bratkowski :"Słyszę opinie dowodzące, że było to piętnastolecie straconych
        > szans. Jestem przeciwnego zdania. Mogło być, jak starałem się pokazać,
        > nieporównanie gorzej, a nawet całkiem źle i całkiem głupio. Polska osiągnęła
        > znacznie więcej, niż wynikałoby z realnego rachunku "...
        > ----------------
        > ..stefuś jak zwykle pier'doli ad rem czyli od rzeczy ...tej pospolitej...
        >
        > ----------
        > pieprzone cywile

za PRLu był bardziej aktualny i...w drodze na ksieżyc
      • wikul Re: Czy zgadzacie sie z ocenami Bratkowskiego? 24.07.05, 19:22
        abprall napisał:

> bratkowski :"Słyszę opinie dowodzące, że było to piętnastolecie straconych
        > szans. Jestem przeciwnego zdania. Mogło być, jak starałem się pokazać,
        > nieporównanie gorzej, a nawet całkiem źle i całkiem głupio. Polska osiągnęła
        > znacznie więcej, niż wynikałoby z realnego rachunku "...
        > ----------------
        > ..stefuś jak zwykle pier'doli ad rem czyli od rzeczy ...tej pospolitej...

Stefusia to sobie poszukaj w przedszkolu a artykuł oceniaj po przeczytaniu.
        • abprall Re: Czy zgadzacie sie z ocenami Bratkowskiego? 24.07.05, 19:34
          ..spadi facet ... własnie gadam o tym przedszkolaku stefusiu...
          nie trza go wcale szukać...wziął wierszówę ot i wszystko....
          zresztą zawsze brał...

--------------
          pieprzone cywile
          • wikul Re: Czy zgadzacie sie z ocenami Bratkowskiego? 24.07.05, 22:23
            abprall napisał:

> ..spadi facet ... własnie gadam o tym przedszkolaku stefusiu...
            > nie trza go wcale szukać...wziął wierszówę ot i wszystko....
            > zresztą zawsze brał...

Akurat na ten temat to ty gó.. wiesz ale pochwal się za co ty
            brałeś "wierszówki". Za donoszenie na bratkowskich ? Czy za opluwanie księzy ?
            A może za wykonywanie fałszywek, szantażowanie, dreczenie, torturowanie
            opozycjonistów ? A może kolegowaleś się z Piotrowskim czy Chmielewskim ?
            Dalej, pochwal się.
            Chyba że robiłeś to wszystko bezinteresownie, ale to jeszcze gorzej.
    • wikul Re: Czy zgadzacie sie z ocenami Bratkowskiego? 24.07.05, 19:15
      summertime3 napisała:

> rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_050723/plus_minus_a_2.htmla

Mądre oceny. Zgadzam się.
    • gh10 Tak! Zgadzam sie! Szczegolnie z tym fragmentem 24.07.05, 22:41
      W czyim interesie
      Przez te 15 lat państwa postronne próbowały jakoś wpływać na polskie życie
      publiczne. ZSRR z rokiem 1989 stracił wpływy nawet w kręgu byłej klasy
      panującej; znajomi w niej to za mało. Rosja, nie ta demokratyczna, gotowa
      współpracować z byłymi koloniami i półkoloniami ZSRR, lecz imperialna, musiała
      niemal od nowa budować struktury wpływów w Polsce. Znała sprawdzoną strategię
      Sierowa - wpływać poprzez najwiarygodniejsze środowiska, czyli środowiska
      katolickie, a gdyby się dało - kościelne. Nie znamy tajemnicy narodzin Radia
      Maryja, Episkopat nie mógł zbadać jego finansów. Przetrwały i środowiska
      związane z dawnym Paksem, już bez Ryszarda Reiffa. "Narodowiec" Maciej Giertych
      w wojnie polsko-jaruzelskiej poparł reżim; teraz kandyduje na prezydenta z
      faszyzującej LPR. Dodajmy pieniądze dla ugrupowania Leppera, który nawet nie
      udaje katolika.

Zdemaskował te środowiska bardzo prosty test: jednoznacznym interesem Polski
      było wejście do NATO, potem - do Unii Europejskiej. Wszystkie te środowiska
      opowiedziały się, zgodnie z interesem Rosji, przeciwko naszemu wejściu do NATO
      i przeciwko wejściu do Unii - wedle klasycznego wzoru "agentur politycznych".
      Flirty z Białorusią Łukaszenki, wizyty na Białorusi tylko to potwierdzają.
      Zgodnie z taktyką, wypróbowaną na Paksie, ugrupowania te udają kogoś innego i
      tylko nasza klasa polityczna, jak też media, nie wykazują zainteresowania ich
      korzeniami ani rolami. To pozwala tym ugrupowaniom manipulować umysłami około
      jednej czwartej polskiego społeczeństwa.
    • palnick Re: Czy zgadzacie sie z ocenami Bratkowskiego? 24.07.05, 22:55
      W zdecydowanej większości tak.
      Nie mogę się jednak powstrzymać od polemiki z gloryfikowaną w artykule reformą
      samorządową.
      Zawsze byłem zdania, że należało utworzyć 10 okręgów z 49 istniejących
      województw i pozostawić gminy bez zmian. Wprowadzając powiaty (bez sensu) i
      mnożąc obecne województwa obarczyliśmy kraj masą niepotrzebnych radnych i
      urzędników a co za tym idzie zbędnymi kosztami.
      • gh10 Do palnicka! 24.07.05, 23:01
        Zgadzam sie z Toba. Ale to nie wina Bratkowskiego tylko KULESZY on ile pamietam.
        Najmniejszy koszt tej zabawy bylby pozostawienie bez zmian 49 wojewodztw i x
        gmin i powolac tylko 8 REGIONOW. Nie byloby takiego balaganu, przenoszenia i
        rozdrapywania biurek , spinaczy i zamieszania urzedniczego z ktorego do dzis
        nie pozbieralismy sie.
        • wikul Re: Do palnicka! 24.07.05, 23:11
          gh10 napisał:

> Zgadzam sie z Toba. Ale to nie wina Bratkowskiego tylko KULESZY on ile
          pamietam
          > .
          > Najmniejszy koszt tej zabawy bylby pozostawienie bez zmian 49 wojewodztw i x
          > gmin i powolac tylko 8 REGIONOW. Nie byloby takiego balaganu, przenoszenia i
          > rozdrapywania biurek , spinaczy i zamieszania urzedniczego z ktorego do dzis
          > nie pozbieralismy sie.

Wówczas myslałem inaczej. Teraz widzę że to by mogło być dobre rozwiazanie.
          Najgorzej jak sie komus coś zabiera, przy takim rozwiazaniu nikomu nic by nie
          zabierano. Bratkowski najbardziej chwali gminy, o powiatach chyba wypowiada sie
          krytycznie.
          • gh10 do wikula 24.07.05, 23:19
            Wikul napisal:

> Wówczas myslałem inaczej. Teraz widzę że to by mogło być dobre rozwiazanie.
            > Najgorzej jak sie komus coś zabiera, przy takim rozwiazaniu nikomu nic by nie
            > zabierano. Bratkowski najbardziej chwali gminy, o powiatach chyba wypowiada
            sie krytycznie.

Nie lubie Cie ale okazuje sie, ze czasem myslisz. Szczere gratulacje.
            Pozdrawiam. Ja nie lubie glupoty o dowolnym kolorze.
            • gh10 Re: do wikula 24.07.05, 23:25
              Reformatoly zrobily ten burdel aby zrobic miejsce dla TKM-ow. Reforma byla
              pretekstem.
          • palnick Re: Do palnicka! 24.07.05, 23:29
            Nie twierdzę, że to wina Bratkowskiego. Raczej społeczeństwo zostało zrobione w
            bambuko przez politykierów wszelkich opcji, którym były potrzebne posady do
            obsadzenia. Takie porozumienie ponad podziałami smile
            Czy któraś partia albo kandydat na prezydenta zamierza zmienić ten durny
            podział administracyjny kraju?
            • gh10 Re: Do palnicka! Nie!!!!!!! 24.07.05, 23:32
              Znowu chcesz zrobic burdel? Daj spokoj. To nie najwaznieszy problem. Nowe TKM-y?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka