annah1 30.08.02, 08:32 Rozwalić to w cholerę. Rozpieprzyć przy okazji LPR!!! Czym różnią się od Samoobrony??? Też wyłudzają forsę od naiwnych babek i dziadków. Babka mojej koleżanki systematycznie płaci im haracz - połową emerytury!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bigda1 Re: Radio Maryja 30.08.02, 08:35 annah1 napisała: > Rozwalić to w cholerę. Rozpieprzyć przy okazji LPR!!! Czym różnią się od > Samoobrony??? Też wyłudzają forsę od naiwnych babek i dziadków. Babka mojej > koleżanki systematycznie płaci im haracz - połową emerytury!!! Bo za glupote sie placi! Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kto ? Re: Radio Maryja IP: *.man.poznan.pl 30.08.02, 08:39 kto i czego się boi ? Na pytanie kto? trzeba odpowiedzieć ! annah ! Czego się boi ? radia ! Jako łeuropejczyk po faszystowsku proponuje rozpierd...ć, jako łelita zazdrości radiu datków ! ( k*rwa daliby mu ! a tu figa !) Annah jest klinicznym przykładem sfrustrowanego osobnika , który radia nie słucha , ALE JAK KAŻDY OSZOŁOM BY JE ROZWALIŁ ! Odpowiedz Link Zgłoś
bigda1 Re: Radio Maryja 30.08.02, 08:48 Gość portalu: kto ? napisał(a): > kto i czego się boi ? > Na pytanie kto? trzeba odpowiedzieć ! annah ! > Czego się boi ? radia ! > Jako łeuropejczyk po faszystowsku proponuje rozpierd...ć, jako łelita zazdrości > > radiu datków ! ( k*rwa daliby mu ! a tu figa !) > Annah jest klinicznym przykładem sfrustrowanego osobnika , który radia nie > słucha , ALE JAK KAŻDY OSZOŁOM BY JE ROZWALIŁ ! www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,994029.html Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Re: Radio Maryja IP: *.man.poznan.pl 30.08.02, 10:44 Mateuszku ! Zdaje mi się ,ze ja umiem czytać w przeciwieństwie do ciebie !!!! Bedą zamykać , owszem , tych co czytać nie potrafią ! i to jest niebezpieczne dla takich co po przeczytaniu piszą, że ktoś coś zamyka ! Odpowiedz Link Zgłoś
bigda1 Re: Radio Maryja 30.08.02, 13:28 Gość portalu: Normalny napisał(a): > Mateuszku ! > Zdaje mi się ,ze ja umiem czytać w przeciwieństwie do ciebie !!!! > Bedą zamykać , owszem , tych co czytać nie potrafią ! i to jest niebezpieczne > dla takich co po przeczytaniu piszą, że ktoś coś zamyka ! Ciesze sie, ze system edukacji odniosl tak spektakularny sukces i przyuczyl Cie do czytania i pisania. Ciesz sie! Nie zamkna Cie.... Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Re: Radio Maryja IP: *.man.poznan.pl 30.08.02, 13:32 Mateuszku ! Cieszysz się, ale niestety w dlaszym ciągu nic nie rozumiesz z tego co czytasz ! tak ,ze z tym sukcesem edukacyjnym to lekka przesada ! A teraz napisz co jeszcze chcesz zamknąć ? Odpowiedz Link Zgłoś
bigda1 Re: Radio Maryja 30.08.02, 13:37 Gość portalu: Normalny napisał(a): tak ,ze z tym sukcesem edukacyjnym to lekka przesada ! Czegos Cie nie nauczyli???? > A teraz napisz co jeszcze chcesz zamknąć ? Przepraszam, ale to Ty chciales zamykac... Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ¥ Re: Radio Maryja IP: *.radom.net / 192.168.200.* 30.08.02, 09:05 annah1 napisała: > Babka mojej > koleżanki systematycznie płaci im haracz - połową emerytury!!! Niebywałe !!!!!! Ale mam lepszy pomysł; UBEZWŁASNOWOLNIĆ BABKĘ. A jak się wam nie uda to odpierdolcie się od jej piniędzy. Ja kobiete rozumiem, tez bym wolał dać kasę na naciągacza Rydzyka niz na takiego wściekłego, matołatowatego komucha jak annah1; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikary Re: Radio Maryja IP: *.kielce.net.pl 30.08.02, 09:19 Do "gościa": Księże dyrektorze, daj se na luz... Nie pień się tak, bo to nie te wstrętne komuchy dobierają ci się do tyłka, ale to właśnie władze kościelne próbują zrobić porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Radio Maryja IP: *.man.polbox.pl 30.08.02, 11:35 Radio Maryja jest antysemickie, wyciąga pieniądze od ludzi i robi im sieczkę z mózgu. Tylko proszę mi nie zarzucać, że nie wiem o czym mówię, miałam okazję posłuchać. A co do odp***** się od babcinych pieniędzy, to ważną kwestią jest pranie mózgu. To samo robi Samoobrona, LPR - nie posługują się argumentami tylko hasłami, a to jest bardzo "niefair". Chciałabym, żeby R.M. przestało być kojarzone z Kościołem katoliskim... Odpowiedz Link Zgłoś
qrakki999 Re: Radio Maryja 30.08.02, 15:03 To nie hasla droga Magdo to DEMAGOGIA! pozdrawiam Q Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sala Re: Radio Maryja IP: *.toya.net.pl 30.08.02, 13:53 Kupie qurna Dom Perignon,chocbym miala pol swiata zastawic, jak sie uda zamknac te oddzialy Radia Maryja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chcwd TRZY SŁOWA DO OJCA PROWADZĄCEGO: IP: *.bunkier.tbg.net.pl 30.08.02, 14:52 Każdy wie o co chodzi. Dziwi mnie brak naśladowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sala Fantazja... IP: *.toya.net.pl 30.08.02, 15:11 Oj Rydzyk.... Tym razem przegiąłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: Radio Maryja IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.08.02, 15:18 Rozpieprzenie rozgłośni, choć bardzo wskazane, nic nie da dopóki w Polsce tak wiele osób chce wysłuchiwać spiskowych teorii w których Polska jest celem zmasowanego ataku Żydów, masonów, komuchów, liberałów, pedałów, cyklistów itp. itd... Potrzeba 10 może 20 lat gruntownej i rzetelnej edukacji żeby to zmienić. Niestety od 1989 r. wszystkie kolejne rządy i parlamenty traktują szkolnictwo i edukację jako obciążenie budżetowe a nie jako szansę rozwoju. Dzieci, które w 89 r poszły do podstawówki w ostatnich wyborach parlamentarnych pierwszy raz głosowały. Rezultat widoczny. Odpowiedz Link Zgłoś
kretenczyk Re: Radio Maryja 30.08.02, 15:24 Gość portalu: ali napisał(a): > Rozpieprzenie rozgłośni, choć bardzo wskazane, nic nie da dopóki w Polsce > > tak wiele osób chce wysłuchiwać spiskowych teorii w których Polska jest celem > zmasowanego ataku Żydów, masonów, komuchów, liberałów, pedałów, cyklistów itp. > itd... Potrzeba 10 może 20 lat gruntownej i rzetelnej edukacji żeby to zmienić. > > Niestety od 1989 r. wszystkie kolejne rządy i parlamenty traktują szkolnictwo i > > edukację jako obciążenie budżetowe a nie jako szansę rozwoju. Dzieci, które w > 89 r poszły do podstawówki w ostatnich wyborach parlamentarnych pierwszy raz > głosowały. Rezultat widoczny. Szczegolnie wsrod parlamentarzystow... Kreteńczyk Odpowiedz Link Zgłoś
jerzus Re: Radio Maryja 30.08.02, 15:36 To wszystko prawda, ale wszyscy choć trochę myślący ludzie nie powinni czekać 20 lat z założonymi rękami. Dlatego należy przy każdej okazji głośno mówić, że Radio Maryja podobnie jak Samoobrona i cała rzesza innych podobnych organizacji to oszołomy i populiści. Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Poczatek konca Radia MaRyja 30.08.02, 15:27 Teraz Rydzyk bedzie miał twardy orzech do zgryzienia, czeka go wojna z bezposrednim przełożonym. Zaraz na antenie zorganizuje obrone RM i zacznie zbierac składki, ktore jak zwykle zgina w niewyjasnionych okolicznosciach. Jakby nie patrzec taka wewnetrzna wojna czarnych zwiastuje tym ze ktos kogos wykonczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kretenczyk Re: Poczatek konca Radia MaRyja 30.08.02, 15:34 balzer napisał: > Teraz Rydzyk bedzie miał twardy orzech do zgryzienia, czeka go wojna > z bezposrednim przełożonym. > Zaraz na antenie zorganizuje obrone RM i zacznie zbierac składki, ktore jak > zwykle zgina w niewyjasnionych okolicznosciach. > Jakby nie patrzec taka wewnetrzna wojna czarnych zwiastuje tym ze ktos kogos > wykonczy. Eeeee! Kruk krukowi oka nie wykole... Kreteńczyk Odpowiedz Link Zgłoś
wild bedą nowe obok NIE socjalistyczne "Fakty i Mity2"? 30.08.02, 15:34 były ksiądz socjał Jonasz i były ksiądz socjał R. haha Odpowiedz Link Zgłoś
jerzus Re: Poczatek konca Radia MaRyja 30.08.02, 15:46 Nie podzielam twojego optymizmu. Skoro przez tyle lat w Kościele, który sztywną hierarchią i strukturą podporządkowania przypomina wojsko a na pewno nie demokratyczną organizację, Radio Maryja funkcjonowało bez żadnych problemów to dlaczego nagle miało by się to zmienić. Nie wierzę w to, że zwierzchnicy Kościoła bardzo chcieli ale nie mogli nic z Rydzykiem zrobić. Moim zdaniem nic się nie zmieni poza tym że Episkopat będzie mógł powiedzieć: "próbowaliśmy...". Odpowiedz Link Zgłoś
qrakki999 Re: Poczatek konca Radia MaRyja 30.08.02, 15:57 Nie zgodze sie z Toba 'Jerzus' ze Samoobrona, LPR, Radio Maryja to oszolomy! Zaden oszolom nie bylby w stanie tylu ludzi pociagnac, zebrac tyle pieniedzy, zorganizowac tak dobrze funkcjonujace instytucje i jeszcze walczyc o wladze w sredniej wielkosci europejskim kraju! Niestety ale czlowiek biedny, niewyedukowany, sfrustrowany i pozostawiony sam sobie jest bardzo podatny na tego typu matactwa, ktore trafnie nazwales populizmem. Jednak zlikwidowanie tego czy tamtego nie zmieni tu niczego! A zaskutkuje tylko jeszcze wiekszym poparciem! Dlatego najlepsza recepta jest - IGNOROWAC - ignorowac kazdy pojedynczy, demagogiczny i populistyczny glos! ale niestety media robia z Rydzyka, Leppera, Giertycha i innych szopke - bo sie dobrze sprzedaja! pozdrawiam, Q Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tim Re: Poczatek konca Radia MaRyja IP: 194.204.129.* 30.08.02, 16:27 jerzus napisał(a): > Nie podzielam twojego optymizmu. Skoro przez tyle lat w Kościele, który > sztywną hierarchią i strukturą podporządkowania przypomina wojsko a na pewno > nie demokratyczną organizację, Radio Maryja funkcjonowało bez żadnych problemów > > to dlaczego nagle miało by się to zmienić. Nie wierzę w to, że zwierzchnicy > Kościoła bardzo chcieli ale nie mogli nic z Rydzykiem zrobić. Moim zdaniem nic > się nie zmieni poza tym że Episkopat będzie mógł powiedzieć: "próbowaliśmy...".no to dobrze ,potrzeba w normalnym demokratycznym kraju róznorodności w eterze.Ile można słuchać tylko pop muzyki i reklam ,albo konkursów dla debili.Posłuchajmy ateiści modlitwy. Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Re: Poczatek konca Radia MaRyja 30.08.02, 17:13 Gość portalu: tim napisał(a): > jerzus napisał(a): > > > Nie podzielam twojego optymizmu. Skoro przez tyle lat w Kościele, któr > y > > sztywną hierarchią i strukturą podporządkowania przypomina wojsko a na pew > no > > nie demokratyczną organizację, Radio Maryja funkcjonowało bez żadnych > problemów > > > > to dlaczego nagle miało by się to zmienić. Nie wierzę w to, że zwierzchnic > y > > Kościoła bardzo chcieli ale nie mogli nic z Rydzykiem zrobić. Moim zdaniem > > nic > > się nie zmieni poza tym że Episkopat będzie mógł > powiedzieć: "próbowaliśmy...".no to dobrze ,potrzeba w normalnym demokratycznym > > kraju róznorodności w eterze.Ile można słuchać tylko pop muzyki i > reklam ,albo konkursów dla debili.Posłuchajmy ateiści modlitwy. To co promuje w swym radiu Rydzyk to nie modlitwa tylko zwykły bełkot. Nawoływanie do nietolerancji i nienawisci, oraz rozpowszechnianie faszyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erer Re: Radio Maryja IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 18:13 Tak skrajnie tego nie ujmowałbym. W wydaniu Rydzyka Radio Maryja w płaszczyźnie politycznej to DNO, SZAMBO itp. Ale będąc we Włoszech natknąłem się na Radio Maria. Posłuchałem z przyjemnością. Ładna muzyka, modlitwa, refleksja i nic więcej. W katolickiej Polsce słowo "Maria" (wariant "Maryja" lansował Prymas Stefan Wyszyński, żeby wydobyć różnicę pomiędzy Matką Jezusa, a innymi Mariami, ale nie zauważył, że akurat ten wariant można rozbić na dwie części, co poniektórzy wykorzystują zupełnie niepotrzebnie do swoich kpin. W języku łacińskim, włoskim i hiszpańskim słowo "Maria" wymawiane jest z akcentem na "i". Ci, którzy nie wiedzą jak to wymówić, niech sobie przypomną piosenkę z Love Story. Słuchając Rydzyka mimowolnie przypomina się rosyjska bajka o rybaku i złotej rybce z tą tylko różnicą, że tutaj Rydzyk występowałby w roli baby (odmieniec jakiś czy co?), która ostatecznie chciała, by ta złota rybka stała się jej służącą. A ponadto słowo "Maryja" jest nośnikiem pewnych wartości, bardzo ważnych dla wierzącego katolickiego społeczeństwa. Wykorzystywanie tych wartości dla swoich przyziemnych celów jest wyjątkowym cynizmem. I to mnie, człowieka wierzącego osobiście bardzo boli. Odpowiedz Link Zgłoś