Gość: bubus IP: *.nyc.rr.com 30.08.02, 19:27 rzeczywiscie zalezy na rozwiazaniu konfliktu izraelsko- palestynskiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wild Lekarzu Bubusiu - może tak zadaj pytanie... 30.08.02, 19:32 jakiemu Państwu po zakonczeniu tego problemu zostanie zakręcony kurek z dotacją na ten problem? Odpowiedz Link Zgłoś
wild nastepne pytanie to... 30.08.02, 19:36 dlaczego Turcja (muzułumański i arabski kraj) dostarcza wodę dla Izraela? czyżby to był jakiś problem sterowano-wybiórczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubus Re: nastepne pytanie to... IP: *.nyc.rr.com 30.08.02, 20:11 do wilda(bialystok?): Jeski masz cos do zakomunikowania w tym watku, to sie nie wstydz i napisz. Jesli masz zamiar zadawac pytania to rozpocznij nowy watek, chetnie wezme udzial. Chodzi mi raczej o uzyskanie opinii na ten temat, a nie uczniowskie przekomarzanie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
wild szczegółowe analizy znajdziesz w księgarni... 30.08.02, 20:15 www.ws.pl/wydawnictwa/index.html?pid=133103&s=a3c3b54f86e277 Israel Szahak Tel Awiw za zamkniętymi drzwiami Pospieszne stworzenie państwa izraelskiego zatruło intelektualne i polityczne życie Stanów Zjednoczonych, nieoczekiwanie głównego "protektora" Izraela. "Nieoczekiwanie, jako że żadna inna mniejszość w dziejach Ameryki nie uprowadziła z tego kraju tylu pieniędzy pochodzących od amerykańskiego podatnika, aby je potem zainwestować w swej ojczyźnie" ----------------------------------------------------------------------------- miłej lektury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert Re: nastepne pytanie to... IP: *.pl 30.08.02, 20:25 Turcja to nie jest kraj arabski. Turcja wspólpracuje gospodarczo z Izraelem, a importowani robotnicy tureccy stopniowo zastepuja pracowników palestyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enemy Re: nastepne pytanie to... IP: *.dip.t-dialin.net 31.08.02, 17:03 1. Turcja to nie kraj arabski 2. Turcja to kraj swiecki o ludnosci prawie wylacznie wyznajacej religie muzulmanska, w przeciwienstwie do arabow, gdzie islam jest rozumiany jako totalitarna ideologia, a koran spelnia taka funkcje jak wczesniej Mein Kampf i Manifest Komunistyczny w rownie poronionych doktrynach, z ktorych wyznawcami zrobiono juz porzadek. 3. Turcja kieruje sie interesem gospodarczym i politycznym a nie islamofaszyzmem. 3. Turcja i Izrael wspolpracuja wojskowo i gospodarczo, bo maja wspolnych wrogow: Syrie i Irak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: nastepne pytanie to... IP: *.acn.waw.pl 31.08.02, 22:24 wild napisał: > dlaczego Turcja (muzułumański i arabski kraj) dostarcza wodę dla Izraela? > czyżby to był jakiś problem sterowano-wybiórczy? A od kiedy to Turcja jest krajem arabskim ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild Re: nastepne pytanie to... IP: *.net.bialystok.pl / 10.102.11.* 31.08.02, 22:32 Gość portalu: wikul napisał(a): > wild napisał: > > > dlaczego Turcja (muzułumański i arabski kraj) dostarcza wodę dla Izraela? > > czyżby to był jakiś problem sterowano-wybiórczy? > > > A od kiedy to Turcja jest krajem arabskim ? to z kim Jan III Sobieski walczył pod Wiedniem? z Chinczykami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: nastepne pytanie to... IP: *.acn.waw.pl 31.08.02, 22:53 Gość portalu: wild napisał(a): > Gość portalu: wikul napisał(a): > > > wild napisał: > > > > > dlaczego Turcja (muzułumański i arabski kraj) dostarcza wodę dla Izra > ela? > > > czyżby to był jakiś problem sterowano-wybiórczy? > > > > > > A od kiedy to Turcja jest krajem arabskim ? > > to z kim Jan III Sobieski walczył pod Wiedniem? z Chinczykami? Wild , piłeś coś czy paliłeś ? Co ma Sobieski do kwestii czy Turcja to kraj arabski czy nie . Aha , jeżeli ktos walczył pod Wiedniem to jest Arabem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild Re: nastepne pytanie to... IP: *.net.bialystok.pl / 10.102.11.* 31.08.02, 22:56 a wyskoczysz mi z tezą że niearab to ten kto hadluje z Izraelem a ten kto nie handluje z Izraelem to Arab? "Arab" dla mnie znaczy muzułamanin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzma Nowe kraje arabskie IP: 24.114.34.* 01.09.02, 05:20 Gość portalu: wild napisał(a): > "Arab" dla mnie znaczy muzułamanin Racja. Podobnie, krajami arabskimi sa: Nigeria, Indonezja, Albania, Iran, Bosnia, Afganistan i Pakistan. Odpowiedz Link Zgłoś
namonik Re:Czy krajom arabskim i muzulmanskim... 31.08.02, 22:36 Swiat wedlug wilda. A ma pretensje, ze w Ameryce nie wiedza gdzie jest Polska. Drogi wildzie czy mam rozumiec, ze chodzi ci o Izrael? To niestety nie daje odpowiedzi na pytanie. Temat jest o krajach arabskich i muzulmanskich. Sam jestem przekonany, ze problem palestynski gleboko lezy na sercu tym krajom i w zadnym wypadku nie chcialyby jego rozwiazania. Latwo jest sterowac masami ciagle obwiniajac Izrael. Odciaga to uwage od blizszych, wewnetrznych problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild Namolnik masz ciągotki pzprowskiego aparatczyka... IP: *.net.bialystok.pl / 10.102.11.* 31.08.02, 22:44 namonik napisał: > Swiat wedlug wilda. A ma pretensje, ze w Ameryce nie wiedza gdzie jest Polska. znałem takiego co mówił za innych to jest dialektyzm post-marksistowski ręcznie wklepywany ) pretensje? ))) Ja się smieje z tych amerykanskich bambusów co łożą na pustynne "eldorado" które niepotrafiłoby sie utrzymać własnie bez dotacji haha mają najbardziej lepperystyczny budżet na świecie haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re:Czy krajom arabskim i muzulmanskim... IP: *.acn.waw.pl 01.09.02, 00:04 namonik napisał: > Swiat wedlug wilda. A ma pretensje, ze w Ameryce nie wiedza gdzie jest Polska. > > Drogi wildzie czy mam rozumiec, ze chodzi ci o Izrael? > To niestety nie daje odpowiedzi na pytanie. Temat jest o krajach arabskich i > muzulmanskich. > > Sam jestem przekonany, ze problem palestynski gleboko lezy na sercu tym krajom > i w zadnym wypadku nie chcialyby jego rozwiazania. > Latwo jest sterowac masami ciagle obwiniajac Izrael. Odciaga to uwage od > blizszych, wewnetrznych problemow. Masz rację . Gdyby kraje arabskie chciały rozwiazać problem palestyński , juz dawno by go rozwiazały . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild gdyby ciut przesunąc Izrael mógłby sie załapać na IP: *.net.bialystok.pl / 10.102.11.* 31.08.02, 22:53 pomoc dla Afryki! dodatkowy dochód na produkcje! itd. 8) Odpowiedz Link Zgłoś
namonik Re: gdyby ciut przesunąc Izrael mógłby sie załapa 31.08.02, 23:55 Nie namolnik a namonik co czytane wspak daje kinoman baranie. To nie ja a ty nazwales Turcje krajem muzulmanskim i arabskim. To wobec tego nie miej pretensji ze uwazam cie za zadufanego niedouka. Na dodatek nie jestes w stanie przyznac sie do bledu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild ok przyznaje sie! TURCJA TO NIE KRAJ MUZUŁMANSKI! IP: *.net.bialystok.pl / 10.102.11.* 31.08.02, 23:58 namonik napisał: > Nie namolnik a namonik co czytane wspak daje kinoman baranie. > To nie ja a ty nazwales Turcje krajem muzulmanskim i arabskim. To wobec tego > nie miej pretensji ze uwazam cie za zadufanego niedouka. > Na dodatek nie jestes w stanie przyznac sie do bledu. WYBACZCIE MI! TURCJA IS KING! OLE OLE OLE! Odpowiedz Link Zgłoś
namonik Re: ok przyznaje sie! TURCJA TO NIE KRAJ MUZUŁMAN 01.09.02, 08:01 Jestem wdzieczny za ten okaz skruchy. Co bylo a nie jest................. . Zacznijmy od nowa ale nieco bardziej powaznie. Ja z mojej strony postaram powstrzymac sie od przezwisk i docinkow. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: ok przyznaje sie! TURCJA TO NIE KRAJ MUZUŁMAN 01.09.02, 08:37 namonik napisał: > Jestem wdzieczny za ten okaz skruchy. > Co bylo a nie jest................. . > Zacznijmy od nowa ale nieco bardziej powaznie. > Ja z mojej strony postaram powstrzymac sie od przezwisk i docinkow. W takim razie wyjasnij mi jakiego wyznania sa Turcy? Odpowiedz Link Zgłoś
namonik Re: ok przyznaje sie! TURCJA TO NIE KRAJ MUZUŁMAN 01.09.02, 11:29 Ach ta semantyka. Turcy nie sa arabami i choc prawie wszyscy wyznaja islam to nie jest to kraj muzulmanski gdyz panstwo jest swieckie i bardzo dba o rozdzal religii od polityki. ( przypomnij sobie jaka kontrowersje wzbudzila modlitwa papieza w Hagia Sophia ). Przez kraj muzulmanski rozumiem taki ktorego podstawe prawna stanowi Koran, jak w Arabii Saudyjskiej, Iranie, Iraku, Egipcie,Somalii,Pakistanie(nie w 100%), Syrii, Libii itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enemy Re: ok przyznaje sie! TURCJA TO NIE KRAJ MUZUŁMAN IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.02, 08:58 Namonik - pierwsza osoba na tym forum, ktora dostrzegla, roznice miedzy dwoma pojeciami, ktore kryja sie za slowem: "islam". 1- Religia , to jest islam w Bosni, Albanii, Turcji, Azji poludniowo-wschodniej. 2- Totalitarna doktryna polityczna, ahumanistyczna i odrazajaca podobnie jak faszyzm i komunizm, stosowana w karajch arabskich, bedaca tam doktryna panstwowa. Tam gdzie nia jeszcze nie jest, wkrotce nia bedzie, bo ma poparcie wiekszosci ludnosci, a zapora przed nia sa skorumpowane rezimy podtrzymywane przez USA. Osobiscie uwazam, ze Amerykanie powinni to poparcie wycofac. Wtedy bedzie widac czarno na bialym kto jest wrogiem i bedzie mozna zastosowac odpowiednie srodki. Osobiscie skladaniam sie ku radioterapii. Skuteczniosc powinna byc duza. Na pustyniach fala uderzeniowa rozchodzi sie bardzo ladnie, ze wzgleu na brak przeszkod naturalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: ok przyznaje sie! TURCJA TO NIE KRAJ MUZUŁMAN IP: *.acn.waw.pl 02.09.02, 00:37 gini napisała: > namonik napisał: > > > Jestem wdzieczny za ten okaz skruchy. > > Co bylo a nie jest................. . > > Zacznijmy od nowa ale nieco bardziej powaznie. > > Ja z mojej strony postaram powstrzymac sie od przezwisk i docinkow. > > > W takim razie wyjasnij mi jakiego wyznania sa Turcy? W wiekszości to muzułmanie . Ale nie trzeba być Arabem żeby wyznawać islam . Persowie też są muzułmanami . Odpowiedz Link Zgłoś