Dodaj do ulubionych

Czy krajom arabskim i muzulmanskim

IP: *.nyc.rr.com 30.08.02, 19:27
rzeczywiscie zalezy na rozwiazaniu konfliktu izraelsko- palestynskiego?
Obserwuj wątek
    • wild Lekarzu Bubusiu - może tak zadaj pytanie... 30.08.02, 19:32
      jakiemu Państwu po zakonczeniu tego problemu zostanie zakręcony kurek z dotacją
      na ten problem?
    • wild nastepne pytanie to... 30.08.02, 19:36
      dlaczego Turcja (muzułumański i arabski kraj) dostarcza wodę dla Izraela?

czyżby to był jakiś problem sterowano-wybiórczy?
      • Gość: bubus Re: nastepne pytanie to... IP: *.nyc.rr.com 30.08.02, 20:11
        do wilda(bialystok?):
        Jeski masz cos do zakomunikowania w tym watku, to sie nie wstydz i napisz.
        Jesli masz zamiar zadawac pytania to rozpocznij nowy watek, chetnie wezme
        udzial.

Chodzi mi raczej o uzyskanie opinii na ten temat, a nie uczniowskie
        przekomarzanie sie.
        • wild szczegółowe analizy znajdziesz w księgarni... 30.08.02, 20:15
          www.ws.pl/wydawnictwa/index.html?pid=133103&s=a3c3b54f86e277
          Israel Szahak
          Tel Awiw za zamkniętymi drzwiami

Pospieszne stworzenie państwa izraelskiego zatruło intelektualne i polityczne
          życie Stanów Zjednoczonych, nieoczekiwanie głównego "protektora"
          Izraela. "Nieoczekiwanie, jako że żadna inna mniejszość w dziejach Ameryki nie
          uprowadziła z tego kraju tylu pieniędzy pochodzących od amerykańskiego
          podatnika, aby je potem zainwestować w swej ojczyźnie"
          -----------------------------------------------------------------------------

miłej lektury smile
        • wild a i zapomniałem dodać... 30.08.02, 20:18
          miłej lektury Lekarzu Bubusiu! smile
      • Gość: albert Re: nastepne pytanie to... IP: *.pl 30.08.02, 20:25
        Turcja to nie jest kraj arabski.

Turcja wspólpracuje gospodarczo z Izraelem,
        a importowani robotnicy tureccy stopniowo zastepuja
        pracowników palestyńskich.
      • Gość: enemy Re: nastepne pytanie to... IP: *.dip.t-dialin.net 31.08.02, 17:03
        1. Turcja to nie kraj arabski
        2. Turcja to kraj swiecki o ludnosci prawie wylacznie wyznajacej religie
        muzulmanska, w przeciwienstwie do arabow, gdzie islam jest rozumiany jako
        totalitarna ideologia, a koran spelnia taka funkcje jak wczesniej Mein Kampf i
        Manifest Komunistyczny w rownie poronionych doktrynach, z ktorych wyznawcami
        zrobiono juz porzadek.
        3. Turcja kieruje sie interesem gospodarczym i politycznym a nie
        islamofaszyzmem.
        3. Turcja i Izrael wspolpracuja wojskowo i gospodarczo, bo maja wspolnych
        wrogow: Syrie i Irak.
      • Gość: wikul Re: nastepne pytanie to... IP: *.acn.waw.pl 31.08.02, 22:24
        wild napisał:

> dlaczego Turcja (muzułumański i arabski kraj) dostarcza wodę dla Izraela?
        > czyżby to był jakiś problem sterowano-wybiórczy?

A od kiedy to Turcja jest krajem arabskim ?
        • Gość: wild Re: nastepne pytanie to... IP: *.net.bialystok.pl / 10.102.11.* 31.08.02, 22:32
          Gość portalu: wikul napisał(a):

> wild napisał:
          >
          > > dlaczego Turcja (muzułumański i arabski kraj) dostarcza wodę dla Izraela?
          > > czyżby to był jakiś problem sterowano-wybiórczy?
          >
          >
          > A od kiedy to Turcja jest krajem arabskim ?

to z kim Jan III Sobieski walczył pod Wiedniem? z Chinczykami? smile
          • Gość: wikul Re: nastepne pytanie to... IP: *.acn.waw.pl 31.08.02, 22:53
            Gość portalu: wild napisał(a):

> Gość portalu: wikul napisał(a):
            >
            > > wild napisał:
            > >
            > > > dlaczego Turcja (muzułumański i arabski kraj) dostarcza wodę dla Izra
            > ela?
            > > > czyżby to był jakiś problem sterowano-wybiórczy?
            > >
            > >
            > > A od kiedy to Turcja jest krajem arabskim ?
            >
            > to z kim Jan III Sobieski walczył pod Wiedniem? z Chinczykami? smile

Wild , piłeś coś czy paliłeś ? Co ma Sobieski do kwestii czy Turcja to kraj
            arabski czy nie . Aha , jeżeli ktos walczył pod Wiedniem to jest Arabem ?
            • Gość: wild Re: nastepne pytanie to... IP: *.net.bialystok.pl / 10.102.11.* 31.08.02, 22:56
              a wyskoczysz mi z tezą że niearab to ten kto hadluje z Izraelem a ten kto nie
              handluje z Izraelem to Arab? wink

"Arab" dla mnie znaczy muzułamanin
              • Gość: Dyzma Nowe kraje arabskie IP: 24.114.34.* 01.09.02, 05:20
                Gość portalu: wild napisał(a):

> "Arab" dla mnie znaczy muzułamanin

Racja.

Podobnie, krajami arabskimi sa: Nigeria, Indonezja, Albania, Iran, Bosnia,
                Afganistan i Pakistan.
    • namonik Re:Czy krajom arabskim i muzulmanskim... 31.08.02, 22:36
      Swiat wedlug wilda. A ma pretensje, ze w Ameryce nie wiedza gdzie jest Polska.

Drogi wildzie czy mam rozumiec, ze chodzi ci o Izrael?
      To niestety nie daje odpowiedzi na pytanie. Temat jest o krajach arabskich i
      muzulmanskich.

Sam jestem przekonany, ze problem palestynski gleboko lezy na sercu tym krajom
      i w zadnym wypadku nie chcialyby jego rozwiazania.
      Latwo jest sterowac masami ciagle obwiniajac Izrael. Odciaga to uwage od
      blizszych, wewnetrznych problemow.
      • Gość: wild Namolnik masz ciągotki pzprowskiego aparatczyka... IP: *.net.bialystok.pl / 10.102.11.* 31.08.02, 22:44
        namonik napisał:

> Swiat wedlug wilda. A ma pretensje, ze w Ameryce nie wiedza gdzie jest Polska.

znałem takiego co mówił za innych smile to jest dialektyzm post-marksistowski
        ręcznie wklepywany smile)

pretensje? smile)))

Ja się smieje z tych amerykanskich bambusów co łożą na pustynne "eldorado"
        które niepotrafiłoby sie utrzymać własnie bez dotacji haha
        mają najbardziej lepperystyczny budżet na świecie haha
      • Gość: wikul Re:Czy krajom arabskim i muzulmanskim... IP: *.acn.waw.pl 01.09.02, 00:04
        namonik napisał:

> Swiat wedlug wilda. A ma pretensje, ze w Ameryce nie wiedza gdzie jest Polska.
        >
        > Drogi wildzie czy mam rozumiec, ze chodzi ci o Izrael?
        > To niestety nie daje odpowiedzi na pytanie. Temat jest o krajach arabskich i
        > muzulmanskich.
        >
        > Sam jestem przekonany, ze problem palestynski gleboko lezy na sercu tym
        krajom
        > i w zadnym wypadku nie chcialyby jego rozwiazania.
        > Latwo jest sterowac masami ciagle obwiniajac Izrael. Odciaga to uwage od
        > blizszych, wewnetrznych problemow.

Masz rację . Gdyby kraje arabskie chciały rozwiazać problem palestyński , juz
        dawno by go rozwiazały .
    • Gość: wild gdyby ciut przesunąc Izrael mógłby sie załapać na IP: *.net.bialystok.pl / 10.102.11.* 31.08.02, 22:53
      pomoc dla Afryki! dodatkowy dochód na produkcje! itd. 8)
      • namonik Re: gdyby ciut przesunąc Izrael mógłby sie załapa 31.08.02, 23:55
        Nie namolnik a namonik co czytane wspak daje kinoman baranie.
        To nie ja a ty nazwales Turcje krajem muzulmanskim i arabskim. To wobec tego
        nie miej pretensji ze uwazam cie za zadufanego niedouka.
        Na dodatek nie jestes w stanie przyznac sie do bledu.
        • Gość: wild ok przyznaje sie! TURCJA TO NIE KRAJ MUZUŁMANSKI! IP: *.net.bialystok.pl / 10.102.11.* 31.08.02, 23:58
          namonik napisał:

> Nie namolnik a namonik co czytane wspak daje kinoman baranie.
          > To nie ja a ty nazwales Turcje krajem muzulmanskim i arabskim. To wobec tego
          > nie miej pretensji ze uwazam cie za zadufanego niedouka.
          > Na dodatek nie jestes w stanie przyznac sie do bledu.

WYBACZCIE MI! TURCJA IS KING! OLE OLE OLE!
          • namonik Re: ok przyznaje sie! TURCJA TO NIE KRAJ MUZUŁMAN 01.09.02, 08:01
            Jestem wdzieczny za ten okaz skruchy.
            Co bylo a nie jest................. .
            Zacznijmy od nowa ale nieco bardziej powaznie.
            Ja z mojej strony postaram powstrzymac sie od przezwisk i docinkow.
            • gini Re: ok przyznaje sie! TURCJA TO NIE KRAJ MUZUŁMAN 01.09.02, 08:37
              namonik napisał:

> Jestem wdzieczny za ten okaz skruchy.
              > Co bylo a nie jest................. .
              > Zacznijmy od nowa ale nieco bardziej powaznie.
              > Ja z mojej strony postaram powstrzymac sie od przezwisk i docinkow.

W takim razie wyjasnij mi jakiego wyznania sa Turcy?
              • namonik Re: ok przyznaje sie! TURCJA TO NIE KRAJ MUZUŁMAN 01.09.02, 11:29
                Ach ta semantyka.
                Turcy nie sa arabami i choc prawie wszyscy wyznaja islam to nie jest to kraj
                muzulmanski gdyz panstwo jest swieckie i bardzo dba o rozdzal religii od
                polityki. ( przypomnij sobie jaka kontrowersje wzbudzila modlitwa papieza w
                Hagia Sophia ).
                Przez kraj muzulmanski rozumiem taki ktorego podstawe prawna stanowi Koran,
                jak w Arabii Saudyjskiej, Iranie, Iraku, Egipcie,Somalii,Pakistanie(nie w 100%),
                Syrii, Libii itp
                • Gość: enemy Re: ok przyznaje sie! TURCJA TO NIE KRAJ MUZUŁMAN IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.02, 08:58
                  Namonik - pierwsza osoba na tym forum, ktora dostrzegla, roznice miedzy dwoma
                  pojeciami, ktore kryja sie za slowem: "islam".
                  1- Religia , to jest islam w Bosni, Albanii, Turcji, Azji poludniowo-wschodniej.
                  2- Totalitarna doktryna polityczna, ahumanistyczna i odrazajaca podobnie jak
                  faszyzm i komunizm, stosowana w karajch arabskich, bedaca tam doktryna
                  panstwowa. Tam gdzie nia jeszcze nie jest, wkrotce nia bedzie, bo ma poparcie
                  wiekszosci ludnosci, a zapora przed nia sa skorumpowane rezimy podtrzymywane
                  przez USA. Osobiscie uwazam, ze Amerykanie powinni to poparcie wycofac. Wtedy
                  bedzie widac czarno na bialym kto jest wrogiem i bedzie mozna zastosowac
                  odpowiednie srodki. Osobiscie skladaniam sie ku radioterapii. Skuteczniosc
                  powinna byc duza. Na pustyniach fala uderzeniowa rozchodzi sie bardzo ladnie,
                  ze wzgleu na brak przeszkod naturalnych
              • Gość: wikul Re: ok przyznaje sie! TURCJA TO NIE KRAJ MUZUŁMAN IP: *.acn.waw.pl 02.09.02, 00:37
                gini napisała:

> namonik napisał:
                >
                > > Jestem wdzieczny za ten okaz skruchy.
                > > Co bylo a nie jest................. .
                > > Zacznijmy od nowa ale nieco bardziej powaznie.
                > > Ja z mojej strony postaram powstrzymac sie od przezwisk i docinkow.
                >
                >
                > W takim razie wyjasnij mi jakiego wyznania sa Turcy?

W wiekszości to muzułmanie . Ale nie trzeba być Arabem żeby wyznawać islam .
                Persowie też są muzułmanami .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka