wikul 24.09.05, 21:44 Przed chwilą w TVN24 usłayszałem o smierci kandydata na prezydenta - Podrzyckiego. Sa jakieś szczegóły ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
v_2 Re: Podrzycki zginąl w wypadku samochodowym 24.09.05, 21:53 Gazeta potwierdza. Wypadek samochodowy w Sosnowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
v.ci Re: Podrzycki zginąl w wypadku samochodowym 24.09.05, 21:55 K... ! Dlaczego tragicznie giną zawsze uczciwi ludzie, a s...ny żyją dalej ? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Podrzycki zginąl w wypadku samochodowym 24.09.05, 21:58 v.ci napisał: > K... ! Dlaczego tragicznie giną zawsze uczciwi ludzie, a s...ny żyją dalej ? W takim momencie nie wypada ale zapoznaj sie z biografią a dopiero potem pomstuj. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Podrzycki zginąl w wypadku samochodowym 24.09.05, 22:02 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2933409.html Odpowiedz Link Zgłoś
v.ci Re: Podrzycki zginąl w wypadku samochodowym 24.09.05, 23:59 Nie rozumiem tej uwagi . Oto jego biografia : Daniel Podrzycki urodził się w 4 czerwca 1963 r. w Siemianowicach Śląskich. Był przewodniczącym i założycielem Wolnego Związku Zawodowego „Sierpień 80”oraz Polskiej Partii Pracy, zasłużonym działaczem społecznym, robotnikiem Huty Katowice, dziennikarzem Kuriera Związkowego. W latach 80. działał w opozycji. Dwukrotnie aresztowany i skazany za działalność opozycyjną. W latach 1989-1992 działacz i współzałożyciel NSZZ Soildarność 80. Był organizatorem wielu protestów robotniczych, demonstracji i strajków, m.in. największego strajku w polskim hutnictwie w Hucie Katowice w 1994 roku, strajku przeciwko prywatyzacji Fabryki Samochodów Małolitrażowych w 1993 oraz strajków górniczych w obronie kopalń i miejsc pracy. Zainicjował i współtworzył projekt ustawy o „Statusie Bezrobotnego”. Udało mu się doprowadzić do politycznego porozumienia pomiędzy ugrupowaniami lewicy pozaparlamentarnej – PPS, KPP, APP Racją oraz Polską Partii Pracy, z list której kandydują - w jutrzejszych wyborach - działacze tychże partii. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Podrzycki zginąl w wypadku samochodowym 25.09.05, 17:56 Daniel Tomasz Podrzycki (ur. 4 czerwca 1963 w Siemianowicach Śląskich - zm. 24 września 2005 w Sosnowcu w wyniku obrażeń odniesionych w wypadku samochodowym) - polityk, robotnik Huty Katowice, dziennikarz tygodnika Kurier Związkowy, działacz społeczny. Przewodniczący i założyciel Polskiej Partii Pracy oraz Wolnego Związku Zawodowego "Sierpień 80" - Konfederacja. Współautor projektu ustawy o statusie bezrobotnego, zakładającej zasiłek dla bezrobotnych przez cały okres pozostawania bez zatrudnienia. Współpracował z generałem Tadeuszem Wileckim i Andrzejem Lepperem w ramach Bloku Ludowo-Narodowego, a także z Narodowym Odrodzeniem Polski i Komunistyczną Partią Polski. (...) pl.wikipedia.org/wiki/Daniel_Podrzycki Wielokrotnie bez powodzenia kandydował na posła, za każdym razem głosząc inne populistyczne hasła. Chory na władzę, w imie czego gotowy wszystko obiecać. Jeszcze jeden lepper. Niech mu ziemia lekką będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Podrzycki zginąl w wypadku samochodowym 25.09.05, 07:57 Zapoznałam się i nie znalazłam nic, co mogłoby wskazywać, że był s....ynem. Szkoda człowieka, a miejsce w którym miał wypadek należy do wyjątkowo bezpiecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.wars wlasnie to jest poderzane 25.09.05, 18:25 doswiadczony kierowca jechal doskonalym samochodem w bezpiecznym miejscu i nagle znalazl sie na drugiej stronie szosy w wypadku czolowym. to raczej nie byl wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
v.ci Ewo, ręce mi opadły ... 25.09.05, 22:07 Ewo , o mój Boże ... Czy ja napisałem , że Podrzycki był s...synem !? Uważam , że wręcz przeciwnie . Zastanawiaa mnie dlaczego giną tragicznie tacy ludzie jak Sikorski , Palme , I. Rabin czy Kotański , a skurczybyki w rodzaju Busha , Cheneya Czy Pinocheta chodzą sobie spokojnie po tej ziemi . Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Ewo, ręce mi opadły ... 25.09.05, 22:53 A czy ja cię o to podejrzewam ? Mój post skierowany był do Wikula, który sugeruje, że z biografią Podrzyckiego jest coś nie tak. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=29510136&a=29510701 Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Ewo, ręce mi opadły ... 25.09.05, 23:15 ewa8a napisała: > A czy ja cię o to podejrzewam ? > Mój post skierowany był do Wikula, który sugeruje, że z biografią Podrzyckiego > jest coś nie tak. > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=29510136&a=29510701 Zostałem wywołany więc ponownie zacytuję Wikpedię : ..."Współpracował z generałem Tadeuszem Wileckim i Andrzejem Lepperem w ramach Bloku Ludowo-Narodowego, a także z Narodowym Odrodzeniem Polski i Komunistyczną Partią Polski. (...) Wiesz co to jest Narodowe Odrodzewnie Polski ? pl.wikipedia.org/wiki/Narodowe_Odrodzenie_Polski To formacja z którą wasz idol kombinowałe wczesniej zanim odkrył w sobie PPP. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat ________________________statystyczna niepoprawność 25.09.05, 08:04 Bartoszcze, Pańko, Podrzycki i wredne oszczerstwa fabrykowane przez słuzby panstwowe na Tyminskiego kto dopisze więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
haszo Re:statystyczna niepopra 25.09.05, 18:27 haszszachmat napisał: > Bartoszcze, Pańko, Podrzycki > i wredne oszczerstwa fabrykowane przez słuzby panstwowe na Tyminskiego > kto dopisze więcej? może swoje nawiedzone wypociny mógłbyś lokowac w innych wątkach o ile znów musisz bredzic na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś