Dodaj do ulubionych

Podrzycki zginąl w wypadku samochodowym

24.09.05, 21:44
Przed chwilą w TVN24 usłayszałem o smierci kandydata na prezydenta -
Podrzyckiego. Sa jakieś szczegóły ?
Obserwuj wątek
    • v_2 Re: Podrzycki zginąl w wypadku samochodowym 24.09.05, 21:53
      Gazeta potwierdza. Wypadek samochodowy w Sosnowcu.
      • v.ci Re: Podrzycki zginąl w wypadku samochodowym 24.09.05, 21:55
        K... ! Dlaczego tragicznie giną zawsze uczciwi ludzie, a s...ny żyją dalej ?

• wikul Re: Podrzycki zginąl w wypadku samochodowym 24.09.05, 21:58
          v.ci napisał:

> K... ! Dlaczego tragicznie giną zawsze uczciwi ludzie, a s...ny żyją dalej ?

W takim momencie nie wypada ale zapoznaj sie z biografią a dopiero potem
          pomstuj.
          • wikul Re: Podrzycki zginąl w wypadku samochodowym 24.09.05, 22:02
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2933409.html
          • v.ci Re: Podrzycki zginąl w wypadku samochodowym 24.09.05, 23:59
            Nie rozumiem tej uwagi . Oto jego biografia :

Daniel Podrzycki urodził się w 4 czerwca 1963 r. w Siemianowicach Śląskich. Był przewodniczącym i założycielem Wolnego Związku Zawodowego „Sierpień 80”oraz Polskiej Partii Pracy, zasłużonym działaczem społecznym, robotnikiem Huty Katowice, dziennikarzem Kuriera Związkowego.

W latach 80. działał w opozycji. Dwukrotnie aresztowany i skazany za działalność opozycyjną. W latach 1989-1992 działacz i współzałożyciel NSZZ Soildarność 80.

Był organizatorem wielu protestów robotniczych, demonstracji i strajków, m.in. największego strajku w polskim hutnictwie w Hucie Katowice w 1994 roku, strajku przeciwko prywatyzacji Fabryki Samochodów Małolitrażowych w 1993 oraz strajków górniczych w obronie kopalń i miejsc pracy. Zainicjował i współtworzył projekt ustawy o „Statusie Bezrobotnego”.

Udało mu się doprowadzić do politycznego porozumienia pomiędzy ugrupowaniami lewicy pozaparlamentarnej – PPS, KPP, APP Racją oraz Polską Partii Pracy, z list której kandydują - w jutrzejszych wyborach - działacze tychże partii.
            • ja.wars kapitalistyczne mafie usunely go 25.09.05, 00:03
            • wikul Re: Podrzycki zginąl w wypadku samochodowym 25.09.05, 17:56
              Daniel Tomasz Podrzycki (ur. 4 czerwca 1963 w Siemianowicach Śląskich - zm. 24
              września 2005 w Sosnowcu w wyniku obrażeń odniesionych w wypadku samochodowym) -
              polityk, robotnik Huty Katowice, dziennikarz tygodnika Kurier Związkowy,
              działacz społeczny. Przewodniczący i założyciel Polskiej Partii Pracy oraz
              Wolnego Związku Zawodowego "Sierpień 80" - Konfederacja. Współautor projektu
              ustawy o statusie bezrobotnego, zakładającej zasiłek dla bezrobotnych przez
              cały okres pozostawania bez zatrudnienia.

Współpracował z generałem Tadeuszem Wileckim i Andrzejem Lepperem w ramach
              Bloku Ludowo-Narodowego, a także z Narodowym Odrodzeniem Polski i Komunistyczną
              Partią Polski. (...)

pl.wikipedia.org/wiki/Daniel_Podrzycki
              Wielokrotnie bez powodzenia kandydował na posła, za każdym razem głosząc inne
              populistyczne hasła. Chory na władzę, w imie czego gotowy wszystko obiecać.
              Jeszcze jeden lepper.

Niech mu ziemia lekką będzie.
          • ewa8a Re: Podrzycki zginąl w wypadku samochodowym 25.09.05, 07:57
            Zapoznałam się i nie znalazłam nic, co mogłoby wskazywać, że był s....ynem.
            Szkoda człowieka, a miejsce w którym miał wypadek należy do wyjątkowo
            bezpiecznych.
            • ja.wars wlasnie to jest poderzane 25.09.05, 18:25
              doswiadczony kierowca jechal doskonalym samochodem w bezpiecznym miejscu i
              nagle znalazl sie na drugiej stronie szosy w wypadku czolowym. to raczej nie
              byl wypadek.
            • v.ci Ewo, ręce mi opadły ... 25.09.05, 22:07
              Ewo , o mój Boże ...

Czy ja napisałem , że Podrzycki był s...synem !?

Uważam , że wręcz przeciwnie .

Zastanawiaa mnie dlaczego giną tragicznie tacy ludzie jak Sikorski , Palme , I. Rabin czy Kotański , a skurczybyki w rodzaju Busha , Cheneya Czy Pinocheta chodzą sobie spokojnie po tej ziemi .
              • ewa8a Re: Ewo, ręce mi opadły ... 25.09.05, 22:53
                A czy ja cię o to podejrzewam ?
                Mój post skierowany był do Wikula, który sugeruje, że z biografią Podrzyckiego
                jest coś nie tak.
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=29510136&a=29510701

• wikul Re: Ewo, ręce mi opadły ... 25.09.05, 23:15
                  ewa8a napisała:

> A czy ja cię o to podejrzewam ?
                  > Mój post skierowany był do Wikula, który sugeruje, że z biografią
                  Podrzyckiego
                  > jest coś nie tak.
                  > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=29510136&a=29510701

Zostałem wywołany więc ponownie zacytuję Wikpedię :

..."Współpracował z generałem Tadeuszem Wileckim i Andrzejem Lepperem w ramach
                  Bloku Ludowo-Narodowego, a także z Narodowym Odrodzeniem Polski i Komunistyczną
                  Partią Polski. (...)

Wiesz co to jest Narodowe Odrodzewnie Polski ?

pl.wikipedia.org/wiki/Narodowe_Odrodzenie_Polski
                  To formacja z którą wasz idol kombinowałe wczesniej zanim odkrył w sobie PPP.
        • ja.wars chyba zostal zamordowany 25.09.05, 00:02
          • haszszachmat ________________________statystyczna niepoprawność 25.09.05, 08:04
            Bartoszcze, Pańko, Podrzycki
            i wredne oszczerstwa fabrykowane przez słuzby panstwowe na Tyminskiego
            kto dopisze więcej?
            • haszo Re:statystyczna niepopra 25.09.05, 18:27
              haszszachmat napisał:

> Bartoszcze, Pańko, Podrzycki
              > i wredne oszczerstwa fabrykowane przez słuzby panstwowe na Tyminskiego
              > kto dopisze więcej?

może swoje nawiedzone wypociny mógłbyś lokowac w innych wątkach
              o ile znów musisz bredzic na tym forum
          • wikul chyba zostal zamordowany twój rozum 25.09.05, 23:07
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka