Dodaj do ulubionych

SAMOOBRONA -STASZNIE MI WSTYD

IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 24.09.01, 11:37
JAK WYTLUMACZYC FAKT IZ PONAD 1.5 MLN MOICH RODAKOW ZAGLOSOWALO NA POSPOLITEGO
ZLODZIEJA I AWANTURNIKA ,KTORY MOGL BY CHODZIC POD REKE Z ZYRYNOWSKIM I
LUKASZENKA?
KURWA PLAKAC SIE CHCE , PO 10 LATACH OD UZYSKANIA WOLNOSCI 1,5 MLN (NIESTETY)
POLSKICH DEBILI COFA NAS ZNOWU O POL WIEKU ...
NIE MOGE W TO UWIERZYC ... WSTYD MI
Obserwuj wątek
    • Gość: Lechu Dziecko i kolegium IP: 10.129.136.* / *.acn.pl 24.09.01, 11:42
      A jak ktoś pobije twoje dziecko, ty pobijesz jego i będziesz miał za to
      kolegium to też jesteś pospolitym awanturnikiem i bandytą ?
      • Gość: the-edge Re: Dziecko i kolegium IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 24.09.01, 12:10
        Gość portalu: Lechu napisał(a):

> A jak ktoś pobije twoje dziecko, ty pobijesz jego i będziesz miał za to
        > kolegium to też jesteś pospolitym awanturnikiem i bandytą ?

JEZELI KTOS POBIJE MOJE DZIECKO , JA , JEZELI NIE BEDZIE INNEGO WYJSCIA -POBIJE
        JEGO , NIE WYOBRAZAM SOBIE JEDNAK ZEBYM DZIEKI TEMU ZOSTAL WICEMARSZALKIEM SEJMU.

• Gość: Lechu Re: Dziecko i kolegium IP: 10.129.136.* / *.acn.pl 24.09.01, 13:50
          Gość portalu: the-edge napisał(a):

> Gość portalu: Lechu napisał(a):
          >
          > > A jak ktoś pobije twoje dziecko, ty pobijesz jego i będziesz miał za to
          > > kolegium to też jesteś pospolitym awanturnikiem i bandytą ?
          >
          > JEZELI KTOS POBIJE MOJE DZIECKO , JA , JEZELI NIE BEDZIE INNEGO WYJSCIA -POBIJE
          >
          > JEGO , NIE WYOBRAZAM SOBIE JEDNAK ZEBYM DZIEKI TEMU ZOSTAL WICEMARSZALKIEM SEJM
          > U.

A co ma wspólnego jedno z drugim ?
          • Gość: Luki Re: Dziecko i kolegium IP: 141.63.88.* 24.09.01, 14:03
            Gość portalu: Lechu napisał(a):

> Gość portalu: the-edge napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: Lechu napisał(a):
            > >
            > > > A jak ktoś pobije twoje dziecko, ty pobijesz jego i będziesz miał za
            > to
            > > > kolegium to też jesteś pospolitym awanturnikiem i bandytą ?
            > >
            > > JEZELI KTOS POBIJE MOJE DZIECKO , JA , JEZELI NIE BEDZIE INNEGO WYJSCIA -P
            > OBIJE
            > >
            > > JEGO , NIE WYOBRAZAM SOBIE JEDNAK ZEBYM DZIEKI TEMU ZOSTAL WICEMARSZALKIEM
            > SEJM
            > > U.
            >
            > A co ma wspólnego jedno z drugim ?

no wlasnie...
    • Gość: Perła Re: SAMOOBRONA -STASZNIE MI WSTYD - za co? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 11:42

> JAK WYTLUMACZYC FAKT IZ PONAD 1.5 MLN MOICH RODAKOW ZAGLOSOWALO NA POSPOLITEGO
      > ZLODZIEJA I AWANTURNIKA ,KTORY MOGL BY CHODZIC POD REKE Z ZYRYNOWSKIM I
      > LUKASZENKA?
      > KURWA PLAKAC SIE CHCE , PO 10 LATACH OD UZYSKANIA WOLNOSCI 1,5 MLN (NIESTETY)
      > POLSKICH DEBILI COFA NAS ZNOWU O POL WIEKU ...
      > NIE MOGE W TO UWIERZYC ... WSTYD MI

Nie rozumiem za co Ci wstyd skoro Ty jak sądzę nie popierałeś Samoobrony? Wyluzuj
      się, będzie śmieszniej przynajmniej. Bo lepiej na pewno nie. Perła
      • Gość: tete Re: SAMOOBRONA -STASZNIE MI WSTYD - za co? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.09.01, 11:50
        Gość portalu: Perła napisał(a):

> Nie rozumiem za co Ci wstyd skoro Ty jak sądzę nie popierałeś Samoobrony? Wyluz
        > uj
        > się, będzie śmieszniej przynajmniej. Bo lepiej na pewno nie. Perła

Wiesz co - mnie też jest wstyd, że tak będzie wyglądał parlament. To, że będzie
        śmieszniej - mało mnie pociesza. No sam pomyśl - Lepper jako marszałek sejmu ! To
        groteskowe. To jest monthy pyton a nie parlament.

zmartwiona tete
    • Gość: Czarek Re: SAMOOBRONA -STASZNIE MI WSTYD IP: 212.244.31.* 24.09.01, 11:56

> JAK WYTLUMACZYC FAKT IZ PONAD 1.5 MLN MOICH RODAKOW ZAGLOSOWALO NA POSPOLITEGO
      > LUKASZENKA?

Brawo brawo towarzyszu - 1,5 mln debili - mnie też sie kurwa płakać chce czytając
      takie posty .
      • Gość: the-edge Re: SAMOOBRONA -STASZNIE MI WSTYD IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 24.09.01, 12:16
        NIE ZA BARDZO ROZUMIEM DLACZEGO "TOWARZYSZU" ,BYC MOZE TEN ZWROT TAK WSZEDL CI
        W KREW ...
        CO DO TWOJEGO SMUTKU - MOJA INTENCJA BYLO ZWIERZENIE SIE NA FORUM ZE SWEGO
        ROZGORYCZENIA , MILO MI ZE SIE ZE MNA "SOLIDARYZUJESZ"
        • Gość: Czarek Re: SAMOOBRONA -STASZNIE MI WSTYD IP: 212.244.31.* 24.09.01, 14:29
          Skąd Ci przyszło do głowy , że się z Tobą solidaryzuję ?
          Z człowiekiem który potrafi 1,5 mln ludzi z miejsca uznać za debili .
          Dlatego właśnie zwracam się do Ciebie per towarzyszu . U nich to norma
          przeciwników politycznych odsyłać do psychiatry .
    • Gość: Jean-B. Re: SAMOOBRONA -STASZNIE MI WSTYD IP: *.inetia.pl 24.09.01, 13:33

> LUKASZENKA?

Ten fak można wytłumaczyć tym, czym można tłumaczyć głosowanie na Stana T.,
      Kwasa, i LSD w poprzednich wyborach. Lud u nas nie rozumie instrukcji obsługi, a
      co dopiero samodzielne myślenie.

A co do wstydu, to wstyd raczej LSD, bo to ci ludzie zrobili ludziom z mózgu
      papkę, począwszy od pamiętnego manifestu PKWN z 23 lipca 1944r.

Pozdrawiam serdecznie wstydzioszka,

Wasz Jean-Baptiste

• Gość: ola Re: SAMOOBRONA -STASZNIE MI WSTYD IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 13:42
        władza też jest jak narkotyk - ale nie przesadzaj - SLD a niee LSD
    • Gość: Blob I Liga Pana Rydzyka IP: *.avamex.krakow.pl 24.09.01, 14:07
      Racja... ja jeszcze dorzuce bardziej mnie dolujacy wynik Ligi Pana Rydzyka.
    • tyu SAMOOBRONA -CZEMU TAK STRASZNIE CI WSTYD? 24.09.01, 17:17
      Nic miłego mieć człowieka o charakterystyce opisanej przez Ciebie w polskim
      Sejmie, ale...
      1. To będzie TYLKO poseł. Był już prymityw zbliżonej klasy na stanowisku
      PREZYDENTA RP - to dopiero był wstyd! A jednak przeżyliśmy.
      2. Lepsze boje sejmowe, nawet z tą dawką demagogii, którą można przewidzieć w
      wydaniu Pana Posła A. Leppera, niż "kryteria uliczne" i blokady pod wodzą
      watażki Leppera.
      3. Lepper, czy le Pen... precedense w krajach uważających się za bardziej
      kulturalne, demokratyczne itp od Polski też były. Marna pociecha, ale zawsze
      coś...

• Gość: the-edge Re: SAMOOBRONA -CZEMU TAK STRASZNIE CI WSTYD? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 24.09.01, 18:22
        WSTYD MI ZA LUDZI KTORZY DALI SIE ZWIESC POPULISCIE I KSENOFOBOWI JAKIM JEST
        lepper ,ZA TO ZE UWIEZYLI W TE JEGO WSZYSTKIE WSZAWE OBIETNICE , WSTYD MI ZA TO
        ZE NOWA JAKOSC KTORA CHCE WPROWADZIC DO SEJMU ,POLEGAC BEDZIE NA WYMACHIWANIU
        KULAKIEM POD ADRESEM KAZDEGO KTO MA INNE ZDANIE
        NAJGORSZE JEST TO ZE JESTEM BEZSILNY I JEDYNE CO ROBIE TO SIE WSTYDZE ...
        • tyu Re: SAMOOBRONA -CZEMU TAK STRASZNIE CI WSTYD? 24.09.01, 18:38
          Rozumiem - toteż pocieszam Cię, że były przypadki znacznie gorsze... Poza tym -
          zobaczymy. Może AŻ tak strasznie nie będzie?
    • Gość: Indris Lepszy Lepper... IP: *.ibspan.waw.pl 24.09.01, 17:28
      Lepszy Lepper niż Balcerowicz. Charakterystyczna jest zresztą wściekłość zamkniętej klasy elit
      politycznych na wejście do Sejmu ludzi z poza ICH towarzystwa. Elity dostały od ludu po buzi i jeszcze
      nie mogą się pozbierać. Ale systemu kastowego nie ma już nawet w Indiach. Lud ma prawo wybrać
      kogo chce.
      • mechanik_rowerowy Re: Lepszy Lepper... 24.09.01, 18:25
        SAMA BRONA W SEJMIE...
        lepper wicemarszalkiem...
        lub wice premierem nie daj Boze!!!
        nie ma co
        to sie nazywa rozwoj...
      • Gość: t Re: Lepszy Lepper... IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 24.09.01, 18:26
        CO TY WYPISUJESZ !!!
        W CZYM JEST LEPSZY lepper ?
        • mechanik_rowerowy Re: Lepszy Lepper... 24.09.01, 18:34
          lepper jest calkiem niezly w robieniu se jaj ze wszystkiego
          w blokowaniu drog

a moze sejm tez bedzie blokowal???...
        • Gość: Indris W czym jest lepszy Lepper... IP: *.ibspan.waw.pl 24.09.01, 18:41
          Może delikatniej mówiąc: mniej gorszy. Lepiej zna ludzi (choć pewnie gorzej teorie) i mniej narobi
          złego przez uczone doktrynerstwo. Jak się zgadzamy na demokrację, to trzeba umieć trafiać do
          zwykłych ludzi, a nie tylko do salonowych elit.
          • Gość: the-edge Re: W czym jest lepszy Lepper... IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 24.09.01, 18:58
            Gość portalu: Indris napisał(a):

> Może delikatniej mówiąc: mniej gorszy. Lepiej zna ludzi (choć pewnie gorzej teo
            > rie) i mniej narobi
            > złego przez uczone doktrynerstwo. Jak się zgadzamy na demokrację, to trzeba umi
            > eć trafiać do
            > zwykłych ludzi, a nie tylko do salonowych elit.

WIESZ W CZYM JEST "LEPSZY" lepper: 1)jest mistrzem swiata w ignorancii
            2) doskonale potrafi porwac czlowieka , poczym ogolic mu glowe (akcja w kobylnicy)
            3) wie jak rozlac gnojowke na drodze
            4) wie jak trafic do chamstwa - tych poPGRowskich debili , sierot PRL
            5) ale niekwestionowane mistrzostwo osiagnal trafiajac (prawym prostym )swoja zone

pozdrawiam i gratuluje meza stanu i wicemarszalka
            • mechanik_rowerowy dlaczego lepper zdobyl tyle glosow??. 24.09.01, 19:06
              a wiecie dlaczego??
              bo do wyborow poszly same emerytki
              nasz nowy parlament zostal wybrany przez sklerotykow
              i stare babcie

a my mlodzi-wypielismy sie na wybory i teraz mamy

ps.ja glos oddalem...
              • Gość: ali Re: dlaczego lepper zdobyl tyle glosow??. IP: *.ia.polsl.gliwice.pl 24.09.01, 19:24
                wszystkie posty przeciw leperowi
                na poziomie magla komputerowego,sitwy warszawskiej
                z grona platformy obywatelskiej
                moze lepiej mniej glupawych gier komputerowych
                moze troche popracowac fizycznie chocby
                na wlasnej nieruchomosci
                a dopiero pozniej osadzac innych
                czy bedzie dobrym poslem czy nie to dopiero sie sprawdzi
                buzek i plazynski oraz spolka zrealizowali plan 80% korupcji w panstwie
                przy pomocy w wiekszosci obecnych czlonkow PO
                a ze PO blisko do SLD nie musicie sie martwic
                100% korupcji w panstwie jest osiagalne
                i to dzieki waszej pomocy rowniez
                baj
                • Gość: V.C. Re: A nie mówiłem ? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 20:23
                  Pamiętacie , jak jakieś 3-4 tygodnie temu zapowiadałem , że Samooobrona będzie
                  mieć znaczący klub w Sejmie ? Wtedy niewiele osób dawało wiarę sondażom np. w
                  Bystrzycy Kłodzkiej . Pojawiały się wówczas nawet zarzuty o przekupywaniu
                  głosujących wódką . 10 % głosujących w wyborach chyba nie przekupili ?
      • Gość: DM Re: Lepszy Lepper... IP: 12.15.16.* 25.09.01, 21:03
        W Rzymie bylo jeszcze smieszniej. Senatorem byl kon. Ale nawet to nie pomoglo.
        Cesarstwo padlo.
    • Gość: bono WSTYDŹ SIE LEPIEJ ZA LESZKA! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.01, 22:07

> LUKASZENKA?

Wstydż się lepiej za Balcerowicza i innych "niepospolitych" złodzieji, którzy
      doprowadzili 1,5 mln ludzi do takiej desperacji.

• Gość: the-edge Re: WSTYDŹ SIE LEPIEJ ZA LESZKA! IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 25.09.01, 10:12
        CO TY PLECIESZ , DO TAKIEJ SYTUACJI DOPROWADZILO PODEJSCIE 1,5MLN PRACOWNIKOW
        PGR (tutaj uogolniam)KTORZY WOLELI UKRASC NIZ ZAROBIC UCZCIWIE I CHOC BYSMY
        MIELI WIECEJ TAK DOBRYCH EKONOMISTOW JAK LESZEK ,TO MENTALNOSCI CHLOPOROBOTNIKA
        NIE ZMIENISZ
        • Gość: bono Re: WSTYDŹ SIE LEPIEJ ZA LESZKA! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.01, 12:28

> CO TY PLECIESZ , DO TAKIEJ SYTUACJI DOPROWADZILO PODEJSCIE 1,5MLN PRACOWNIKOW
          > PGR (tutaj uogolniam)KTORZY WOLELI UKRASC NIZ ZAROBIC UCZCIWIE I CHOC BYSMY
          > MIELI WIECEJ TAK DOBRYCH EKONOMISTOW JAK LESZEK ,TO MENTALNOSCI CHLOPOROBOTNIKA
          >
          > NIE ZMIENISZ

A gdzie mieli uczciwie zarobić skoro polityka państwa ostatnich 10 lat
          rozpierdoliła infrastukturę gospodarczą wsi? Mieli sadzić marchewkę na swoich
          przydomowych działkach czy uczyć się języków obcych i podjąc studia na wydziale
          zarządzania SGH?
          Leszek był dobry ale w swoim czasie (pierwsza połowa lat 90tych) natomiast -jak
          większość ekonomistów- nie potrafi myśleć kreatywnie, tylko dogmatycznie trzyma
          się swojej (noeliberalnej) opcji. Dzięki temu Leszek to dziś dla mnie wzór wysoko
          postawionego buca i aroganta, który zamiast do Europy zaprowadził nas do Ameryki
          Południowej.
          No bo jeśli -jak twierdzisz- jest inaczej, to dlaczego stoimy na krawędzi
          katastrofy gospodarczej? Dlaczego doprowadza się do upadłości dobrze prosperujące
          polskie firmy i sprzedaje za grosze zachodnim koncernom? Skąd ten cały kryzys?

Poza tym niepodoba mi się ton w jakim piszesz, bo przypomina rozumowanie
          komunistycznych buców, którzy też dobrze wiedzieli co dla trzydziestu paru
          milionów debili jest najlepsze. Wygląda na to że dziś ich miejsce zajęli tacy jak
          ty i Leszek...

• Gość: the-edge Re: WSTYDŹ SIE LEPIEJ ZA LESZKA MILLERA? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 25.09.01, 13:05
            Gość portalu: bono napisał(a):

> Dzięki temu Leszek to dziś dla mnie wzór wysoko
            > postawionego buca i aroganta, który zamiast do Europy zaprowadził nas do
            > Ameryki Południowej.
            > No bo jeśli -jak twierdzisz- jest inaczej, to dlaczego stoimy na krawędzi
            > katastrofy gospodarczej? Dlaczego doprowadza się do upadłości dobrze prosperują
            > ce
            > polskie firmy i sprzedaje za grosze zachodnim koncernom? Skąd ten cały kryzys?
            >
            > Poza tym niepodoba mi się ton w jakim piszesz, bo przypomina rozumowanie
            > komunistycznych buców, którzy też dobrze wiedzieli co dla trzydziestu paru
            > milionów debili jest najlepsze. Wygląda na to że dziś ich miejsce zajęli tacy j
            > ak
            > ty i Leszek...

NASZE PROBLEMY Z BUDZETEM SA POWODOWANE W DUZEJ MIERZE ROZDETYMI WYDATKAMI
            SOCJALNYMI , LIBERALOWIE OD DAWNA CHCIELI DAC SPOLECZENSTWU WEDKE ZAMIAST
            RYBY ,ALE NIE MA I NIE BEDZIE NA TO ZGODY SPOLECZNEJ ... A TO WLASNIE DZIEKI
            TAKIM POPULISTOM KTORYCH BOGIEM JEST lepper
            CO DO TWEGO PYTANIA " Dlaczego doprowadza się do upadłości dobrze prosperują
            > ce (KTORE !!??)
            > polskie firmy i sprzedaje za grosze zachodnim koncernom? " MOIM ZDANIEM POWODOW
            JEST BARDZO WIELE , ALE ,ODPOWIEDZIALNE MIEDZY INNYMI SA ZWIAZKI ZAWODOWE KTORE
            LICYTUJA SIE W OCHRONIE ZATRUDNIONYCH PRZED ZWOLNIENIEM - (WIEM ZE ZNOWU NAZWIESZ
            MNIE DYLETANTEM , ALE NIE MA MOZLIWOSCI PRZEPROWADZANIA RESTRUKTURYZACJI BEZ
            ZWOLNIEN)

trzymaj sie!
            • Gość: bono Re: WSTYDŹ SIE LEPIEJ ZA LESZKA MILLERA? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.01, 19:29
              Próba wprowadzania do Polski rozwiązań neoliberalnych, to prosta droga do
              Ameryki Południoej, co zresztą już widać na ulicach. Spróbuj wyjrzeć kiedyś
              przez okno gdy będziesz poza Warszawą... Zresztą jak sam zauważyłeś nie ma
              społecznej zgody na takie rozwiązania, a skoro demokracja udaje że jest rządami
              ludu -to niech przynajmniej rzetelnie gra swoją rolę. Oczywiście jest pewien
              problem -nie stać nas na system sojalny w takim wydaniu jakie prezentuje
              większość państw zachodnioeuropejskich (nie mówię o skandynawi, która, moim
              zdaniem uprawia nie opiekuńczość ale daleko posuniętą nadopiekuńczość).
              Ale tej zasadniczej sprzeczności raczej tu nie rozwiążemy. Natomiast windowanie
              stóp procentowych do najwyższych wartości na świecie to moim zdaniem raczej
              kiepska wędka dla gospodarki... Pytasz jakie firmy doprowadzono do upadłości.
              Mógłbym wymieniać ich wiele ale po co? Każde miasto i miasteczko w tym kraju ma
              przynajmniej jedną taką firmę. Rozejrzyj się. Chociażby sprawa cukrowni. Znam
              przypadki dolnośląskich cukrowni skazanych w oczach "ekspertów" na bankructwo,
              które po dwóch miesiącach od sprzedaży w ręce niemieckie - bez żadnych
              inwestycji ani zmian organizacyjnych w tym okresie- okazywały się nowoczesnymi
              dochodowymi przedsiębiorstwami! Takich przykładów jest mnóstwo -w każdej niemal
              branży. Coś chyba jest więc nie tak...
              Nie wiem czemu piszesz mi o Leszku Millerze? Przecież to takim sam buc jak cała
              reszta (cała w znaczeniu statystycznym, a więc dopuszczającym wyjątki), a nawet
              gorszy -bo czerwony. Partyjny aparatczyk otoczony starymi czerwonymi knurami,
              którzy dewastowali ten kraj przez ostatnie pół wieku. Nie twierdziłem nigdy że
              SLD to jest jakiekolwiek rozwiązanie dla Polski.
              Mieszkając we Wrocławiu miałem niepowtarzalną możliwość głosowania na "listę
              zero" -czyli "Partię krasnali". Mam nadzieję że się za mnie nie wstydziszsmile))
              Jeśli zaś chodzi o Samoobronę to -jeszcze raz to powiem- pamiętaj że przyczyną
              nie jest debilizm, tylko zwyczajna bieda...

pozdrawiam serdecznie
              bono
              • Gość: jacek2 Re: WSTYDŹ SIE LEPIEJ ZA LESZKA MILLERA? IP: *.abo.wanadoo.fr 25.09.01, 20:13
                Jest jeszcze rozwiazanie w stylu Lukaszenki!! Do poziomu Bialorusi mozemy
                wkrotce dotrzec z takim sejmem
              • Gość: the-edge Re: LEPIEJ IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 26.09.01, 10:45

TRUDNO SZUKAC NEOLIBERALIZMU W KRAJACH AMERYKI PLD. JEZELI CHODZI O STYL
                SPRAWOWANIA RZADOW TO PRZEWAZAJA DYKTATURY ,EW. WLADZA JEST W REKACH JUNT.
                NATOMIAST JEZELI MOWIMY O LIBERALIZACJI GOSPODARKI TO TYLKO DZIEKI NIEJ UDALO SIE
                FUJIMORIEMU WYCIAGNAC CHILE Z RECESJI PO PRZEJECIU WLADZY OD
                SOCJALISTOW ,GOSPODARKA LIBERALNA JEST TEZ JEDYNA SZANSA DLA MEKSYKU ,NOTABENE
                WSPIERANEGO PRZEZ HIPERLIBERALNE USA .
                CO DO ZGODY SPOLECZNEJ , TO MOIM ZDANIEM PROBLEM TKWI W KOMUNIKACJI RZADU ZE
                SPOLECZENSTWEM ,(POPRZEDNI RZAD W TYM CELOWAL)NIE MA TEJ ZGODY ZAZWYCZAJ NA
                WSIACH I W MALYCH MIASTECZKACH , ALE TO NIE ZNACZY ZE NIGDY JEJ NIE
                BEDZIE ,NALEZY JEDYNIE ZMIENIC "DOKTRYNERSKI" STYL INFORMOWANIA NA "LIBERALNY"
                DIALOG.
                OPIEKA SOCJALNA TO WSPANIALA RZECZ , ALE NAWET PANSTWOM OPIEKUNCZYM (JAK
                FRANCJA CZY NIEMCY) OPIEKA W TEJ SKALI PODCINA SKRZYDLA , POWODUJAC WZROST
                GOSPODARCZY NA POZIOMIE 0.01% U NAS TA OPIEKUNCZOSC TEZ ZACHAMOWALA WZROST I
                TERAZ NIE BEDZIE ANI OPIEKI ANI DOBRYCH WYNIKOW W GOSPODARCE.
                POLSCE POTRZEBNY JEST PIENIADZ TAK ROZUMIEM IDEE PRYWATYZACJI , TRUDNO SPRZEDAWAC
                ZACHODNIM KONCERNOM FIRMY -GRUCHOTY ZA NIEBOTYCZNE KWOTY , DZIEKI TEMU JEDNAK ZE
                FIRMY (NIERAZ PROSPERUJACE) ZOSTANA SPRZEDANE , NOWY WLASCICIEL NIE POWIE ZE NIE
                ZAPLACI PODATKU , CZY ZUS-U I DZIEKI TEMU PIENIADZE NAPLYWAJA.
                JESZCZE JEDNO , BYLEM NIE DAWNO WE WROCLAWIU - WOW , JAK PATRZE NA TAKIE MIASTA
                JAK TWOJE - CIESZE SIE Z TYCH WSZYSTKIH PRZEMIAN KTORE NIE BEZ OFIAR
                PRZESZLISMY , BO OZNACZA TO ZE ZMIEZAMY W DOBRYM KIERONKU , CZASEM POD WIATR ,
                CZASEM WPADNIE NAM PYL (samoobrona) DO OKA , ALE MUSIMY ISC DALEJ
                POZDR.
              • Gość: the-edge Re: LEPIEJ IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 26.09.01, 10:49

TRUDNO SZUKAC NEOLIBERALIZMU W KRAJACH AMERYKI PLD. JEZELI CHODZI O STYL
                SPRAWOWANIA RZADOW TO PRZEWAZAJA DYKTATURY ,EW. WLADZA JEST W REKACH JUNT.
                NATOMIAST JEZELI MOWIMY O LIBERALIZACJI GOSPODARKI TO TYLKO DZIEKI NIEJ UDALO SIE
                FUJIMORIEMU WYCIAGNAC CHILE Z RECESJI PO PRZEJECIU WLADZY OD
                SOCJALISTOW ,GOSPODARKA LIBERALNA JEST TEZ JEDYNA SZANSA DLA MEKSYKU ,NOTABENE
                WSPIERANEGO PRZEZ HIPERLIBERALNE USA .
                CO DO ZGODY SPOLECZNEJ , TO MOIM ZDANIEM PROBLEM TKWI W KOMUNIKACJI RZADU ZE
                SPOLECZENSTWEM ,(POPRZEDNI RZAD W TYM CELOWAL)NIE MA TEJ ZGODY ZAZWYCZAJ NA
                WSIACH I W MALYCH MIASTECZKACH , ALE TO NIE ZNACZY ZE NIGDY JEJ NIE
                BEDZIE ,NALEZY JEDYNIE ZMIENIC "DOKTRYNERSKI" STYL INFORMOWANIA NA "LIBERALNY"
                DIALOG.
                OPIEKA SOCJALNA TO WSPANIALA RZECZ , ALE NAWET PANSTWOM OPIEKUNCZYM (JAK
                FRANCJA CZY NIEMCY) OPIEKA W TEJ SKALI PODCINA SKRZYDLA , POWODUJAC WZROST
                GOSPODARCZY NA POZIOMIE 0.01% U NAS TA OPIEKUNCZOSC TEZ ZACHAMOWALA WZROST I
                TERAZ NIE BEDZIE ANI OPIEKI ANI DOBRYCH WYNIKOW W GOSPODARCE.
                POLSCE POTRZEBNY JEST PIENIADZ TAK ROZUMIEM IDEE PRYWATYZACJI , TRUDNO SPRZEDAWAC
                ZACHODNIM KONCERNOM FIRMY -GRUCHOTY ZA NIEBOTYCZNE KWOTY , DZIEKI TEMU JEDNAK ZE
                FIRMY (NIERAZ PROSPERUJACE) ZOSTANA SPRZEDANE , NOWY WLASCICIEL NIE POWIE ZE NIE
                ZAPLACI PODATKU , CZY ZUS-U I DZIEKI TEMU PIENIADZE NAPLYWAJA.
                JESZCZE JEDNO , BYLEM NIE DAWNO WE WROCLAWIU - WOW , JAK PATRZE NA TAKIE MIASTA
                JAK TWOJE - CIESZE SIE Z TYCH WSZYSTKIH PRZEMIAN KTORE NIE BEZ OFIAR
                PRZESZLISMY , BO OZNACZA TO ZE ZMIEZAMY W DOBRYM KIERONKU , CZASEM POD WIATR ,
                CZASEM WPADNIE NAM PYL (samoobrona) DO OKA , ALE MUSIMY ISC DALEJ
                POZDR.
                • Gość: bono Re: LEPIEJ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.01, 15:34
                  Wiesz, sytuacja jest o tyle zabawna że -wyłączając nazywanie wyborców
                  Samoobrony debilami- to we wszystkim się zgadzamy. Ja się trochę zaplątałem w
                  tym co pisałem i wyszedłem na wroga neoliberalizmu. Tymczasem moja niechęć do
                  tej opcji (uosabianej przez Leszka B) zaczęła się nie tak dawno -bo w momencie
                  schładzania gospodarki i ma charakter przejściowy. Wiesz, po prostu w momencie
                  gdy w sposób widoczny zaczęły się zmniejszać możliwości finansowe, to odruchowo
                  zacząłem ogladać się na pomocną dłoń państwa.
                  Jeśli zaś chodzi o Samoobronę to ja już dawno nauczyłem się -lepiej lub gorzej-
                  panować nad irytacją. Tymiński, SLD - no i otrzaskałem się ze specyfiką
                  polskich wyborów. Teraz patrzę na to wszystko jak na show i przynajmniej jest
                  wesoło, bo Leper to naprawdę niezły szołmen. Wygląda trochę jak wieprz na
                  salonach, a jeszcze to jego zagubienie, ten ciepły przyjazny ton -dla mnie
                  bomba! Ostatnio np. "dowiedziałem się" od niego, że władza w Polsce dzieli się
                  na wykonawczą (prezydent, rząd) i ustawodawczą (sejm), która pośrednio też jest
                  wykonawczą smile)) Może to niezbyt odkrywcze, może nie do końca przemyślane ale
                  za to ile w tym witalnej życiowej energii! Mówiąc językiemn Gombrowicza -Polska
                  nareszcie znalazła swojego parobka! Poszukaj w sobie dystansu the-edge, bo
                  nadchodzą czasy wielkiej groteski!

Pozdrawiam
                  • Gość: the-edge Re: LEPIEJ IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 27.09.01, 16:49
                    Gość portalu: bono napisał(a):

> Wiesz, sytuacja jest o tyle zabawna że -wyłączając nazywanie wyborców
                    > Samoobrony debilami- to we wszystkim się zgadzamy. Ja się trochę zaplątałem w
                    > tym co pisałem i wyszedłem na wroga neoliberalizmu. Tymczasem moja niechęć do
                    > tej opcji (uosabianej przez Leszka B) zaczęła się nie tak dawno -bo w momencie
                    > schładzania gospodarki i ma charakter przejściowy. Wiesz, po prostu w momencie
                    > gdy w sposób widoczny zaczęły się zmniejszać możliwości finansowe, to odruchowo
                    >
                    > zacząłem ogladać się na pomocną dłoń państwa.
                    > Jeśli zaś chodzi o Samoobronę to ja już dawno nauczyłem się -lepiej lub gorzej-
                    > panować nad irytacją. Tymiński, SLD - no i otrzaskałem się ze specyfiką
                    > polskich wyborów. Teraz patrzę na to wszystko jak na show i przynajmniej jest
                    > wesoło, bo Leper to naprawdę niezły szołmen. Wygląda trochę jak wieprz na
                    > salonach, a jeszcze to jego zagubienie, ten ciepły przyjazny ton -dla mnie
                    > bomba! Ostatnio np. "dowiedziałem się" od niego, że władza w Polsce dzieli się
                    > na wykonawczą (prezydent, rząd) i ustawodawczą (sejm), która pośrednio też jest
                    >
                    > wykonawczą smile)) Może to niezbyt odkrywcze, może nie do końca przemyślane ale
                    > za to ile w tym witalnej życiowej energii! Mówiąc językiemn Gombrowicza -Polska
                    >
                    > nareszcie znalazła swojego parobka! Poszukaj w sobie dystansu the-edge, bo
                    > nadchodzą czasy wielkiej groteski!
                    >
                    > Pozdrawiam

CZESC
                    NAZYWANIE WYBORCOW samoobrony "DEBILAMI" NIE JEST MADRE , BARDZIEJ PASOWALO BY
                    TUTAJ "FRUSTRACI", WIEM TO TERAZ ,KIEDY MINAL TYDZIEN OD WYBOROW I MOGLEM SIE
                    OSWOIC Z TA PORAZKA .

CO DO POROWNANIA leppera DO "PAROBKA" TO BZMI TO NIEZLE , ALE MYSLE ZE
                    NAJBARDZIEJ PASUJE DO NIEGO ROLA "EDKA" W TANGU MROZKA
    • Gość: Porter Re: SAMOOBRONA -STASZNIE MI WSTYD IP: *.orion.pl 25.09.01, 11:43
      Przestan sie mazac. Chlopaki nie placza...
      Szefowie wiekszosci ugrupowan prezentowali wyrownany poziom. Czy Miller jet
      lepszy od Leppera? Nie ma watpliwosci, ze Lepper jest inteligentniejszy. Czy
      lepszy jest Olechowski (facet umaczany w taka ilosc afer, ze glowa mala)? A
      moze p. premier Buzek? A p. Kalinowski? Przeciez to taka sama holota. Jedynym
      budzacym moj szacunek szefem ugrupowania, ktore dostalo sie do sejmu jest Lech
      Kaczynski - a to za konkretne dokonania na stanowisku ministra sprawiedliwosci.
      • Gość: nostromo brawo porter IP: 10.25.1.* / 165.21.83.* 25.09.01, 11:55
        widzisz ja sie bardziej wstydze (???)
        za te 40% niz za jakies 1.5 miliona

nostromo
    • Gość: bono A MI WSTYD ZA CIEBIE the-edge... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.01, 12:35
      Niepodoba mi się ptaszku ton w jakim piszesz, bo przypomina rozumowanie
      komunistycznych buców, którzy też dobrze wiedzieli co dla trzydziestu paru
      milionów debili jest najlepsze. Wygląda na to że dziś ich miejsce zajęli tacy
      jak Balcerowicz, Belka, cała reszta tych dobrze ustawinych złodzieji, arogantów
      i doktrynerów, no i ty oczywiście...
      • Gość: doku Przegiąłeś IP: *.mofnet.gov.pl 25.09.01, 14:01
        Można nie lubić Balcerowicza za różne rzeczy, ale żeby nazwać go akurat
        złodziejem, to trzeba być najgorszym ścierwem.
        • Gość: bono Re: Przegiąłeś IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.01, 19:02
          Złodziej to nie tylko facet w skórzanych rękawiczkach, który skrada się po
          dachach. Moim zdaniem branie grubych pieniędzy za partactwo, też jest
          złodziejstwem. Czy wiesz ile zdrowia i kasy stracili ludzie (reprezentujacy
          wszystkie progi podatkowe) przez arogancje i zadufanie Jaśnie Pana Balcerowicza?
          CZy wiesz, że historia ekonomii zna lepszych fachowców niż ten pan, którzy jednak
          potrafili rewidować swoje poglądy i przyznać się do pomyłki? Czy wiesz że ośli
          upór połączony z przekonaniem o własnej wszechwiedzy jest w przypadku ministra
          wyrazem zwykłej niekompetencji? Tego ostatniego faktu nie zmieni nawet 50 tytułów
          profesorskich i drugie tyle międzynarodowych nagród. Tym wszystkim, którzy
          stanowili o przyznaniu mu wspomnianych nagród, proponuję przeprowadzkę do Polski.
    • Gość: doku BYŁO GORZEJ więc nie demonizuj IP: *.mofnet.gov.pl 25.09.01, 14:05
      Nie pamiętasz już, ilu Polaków chciało Tymińskiego na Prezydenta? Dziwię się,
      że wtedy nie popełniłeś samobójstwa. Teraz chodziło tylko o posłów.
      • Gość: the-edge Re: BYŁO GORZEJ więc nie demonizuj IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 25.09.01, 14:45
        TO MYSLISZ ZE BEDZIE LEPIEJ ? JA JESTEM PESYMISTA
        • Gość: Indris Jak będzie IP: *.ibspan.waw.pl 25.09.01, 19:36
          Czy będzie lepiej, nie wiem. Ale że większego palanta od p. Buzka na stanowisku premiera RP długo
          nie będzie - to jestem pewien.
          • Gość: Bierut The-edge - Wstydzic to sie moga Ci,ktorzy Cie wysluchuja! IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 25.09.01, 19:53
          • Gość: jerzy Prof. Buzek kontra aparatczyk PZPR IP: *.whitemouse.com.pl 28.09.01, 00:07
            Pewność = zacietrzewienie = funta kłaków!
    • Gość: nemo Re: SAMOOBRONA -STASZNIE MI WSTYD IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 21:41

> LUKASZENKA?

SLD i PSL powiększyli swoje elektoraty , stąd wynika że te 1,5 mln ,,debili" to
      elektorat UW i AWSP.Taki właśnie mieliście elektorat .Jak głosował na was to był
      ok. jak na Leppera to debile . Debile to wy jesteście , a nie wyborcy.
      • Gość: rodak Re: SAMOOBRONA -STASZNIE MI WSTYD IP: *.acn.waw.pl 27.09.01, 23:23
        Pan Lepper to najmądrzejszy Polak. On obroni nas biednych ludzi ze wsi i miast
        przed nędzą, w którą nas wpędzili panowie politycy z AWS I UW. Nie mamy pracy i
        nie mamy ci jeść, a nasze dzieci chodzą głodne do szkoły. Pan Lepper niech
        wejdzie do rządu i broni nas biednych przed sprzedajnymi politykami w ridzaju
        P. Belki. Byłoby najlepiejm gdyby został premierem. To by nas obronił przed
        wejsciem do UE, która nas biednych jeszcze bardziej wyzyska.
    • Gość: x Re: SAMOOBRONA -STASZNIE MI WSTYD IP: *.biz.mindspring.com 28.09.01, 10:51
      Zadecydowali zydzi przeginajac. Nalezy sie im medal za Polske
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka