Dodaj do ulubionych

Radio maryja zajmuje sie polityką

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.01, 14:11
Wczoraj miedzy 22:30 a 23:00 podsuhiwałem radio Maryja , i co czysta
polityka , bimbanie z wszystkich co są przeciwko radiu i jej polityce
lub są przeciwko naszemu dzielnikowi , rodzinie Polskiej ,zapamiętałem
tylko jedno mówili o przebaczaniu , tak powiedzieli czeba się ukorzyć ,
zmienić swoje nastawienia , ukorzyć to mogę i na pewno się ukorze tylko
przed Bogiem a oni są nie chce mówić bo jestem katolikiem .
Pierwszą rzeczą gdy wygra SLD powinno być zamkniecie tego radia ,gdyż ono
szkodzi nam Polakom zwłaszcza przy wejściu do Uni ,oraz katolikom ,jak
tak można słyszy się słowa zdrajcy , itd. , jak tak można , gdzie są
relacje z posiedzenia episkopatu Polski ,modlą się a mają diabła za skórą
Ta cała banda Krzaklewski , Łopuszański , Kaczyński , a te afery ,
Pytam czy ktoś to monitoruje ?
Dodam że jestem katolikiem !

Obserwuj wątek
    • Gość: luka Re: Radio maryja zajmuje sie polityką IP: 217.67.196.* 24.07.01, 14:38
      Gość portalu: jacekpti napisał(a):

> Wczoraj miedzy 22:30 a 23:00 podsuhiwałem radio Maryja , i co czysta
      > polityka , bimbanie z wszystkich co są przeciwko radiu i jej polityce
      > lub są przeciwko naszemu dzielnikowi , rodzinie Polskiej ,zapamiętałem
      > tylko jedno mówili o przebaczaniu , tak powiedzieli czeba się ukorzyć ,
      > zmienić swoje nastawienia , ukorzyć to mogę i na pewno się ukorze tylko
      > przed Bogiem a oni są nie chce mówić bo jestem katolikiem .
      > Pierwszą rzeczą gdy wygra SLD powinno być zamkniecie tego radia ,gdyż ono
      > szkodzi nam Polakom zwłaszcza przy wejściu do Uni ,oraz katolikom ,jak
      > tak można słyszy się słowa zdrajcy , itd. , jak tak można , gdzie są
      > relacje z posiedzenia episkopatu Polski ,modlą się a mają diabła za skórą
      > Ta cała banda Krzaklewski , Łopuszański , Kaczyński , a te afery ,
      > Pytam czy ktoś to monitoruje ?
      > Dodam że jestem katolikiem !

Następny samozwańczy cenzor, któremu marzy jedynie słuszna linia w mediach,
      monitorowana przez nowy Główny Urząd Kontroli Prasy, Radia, Telewizji i Widowisk;
      w dodatku swoje faszystowskie koncepcje głosi w pozycji klęcznej na wycieraczce
      Mumii Europejskiej.
      Dodam, że nie jestem katolikiem, a Radio Maryja jest mi obojetne - bo nie słucham.
      • Gość: Lechu Re: Radio maryja zajmuje sie polityką IP: 10.129.226.* / *.acn.pl 24.07.01, 14:55
        Gość portalu: luka napisał(a):

> Następny samozwańczy cenzor, któremu marzy jedynie słuszna linia w mediach,
        > monitorowana przez nowy Główny Urząd Kontroli Prasy, Radia, Telewizji i Widowis
        > k;
        > w dodatku swoje faszystowskie koncepcje głosi w pozycji klęcznej na wycieraczce
        >
        > Mumii Europejskiej.
        > Dodam, że nie jestem katolikiem, a Radio Maryja jest mi obojetne - bo nie słuch
        > am.

Drogi luko !
        Miałbyś rację, gdyby RM płaciło za koncesję, jak wszyscy inni. A nie płaci nic.
        To nie jest sprawiedliwe. Niech RM głosi swoje poglądy na równi z innymi.
        Następnym krokiem Rydzyka będzie czerpanie z kasy skarbu państwa. A następnym
        dodatkowy podatek na wiarę i rozgłośnie "społecznie użyteczne".
        Drugą sprawą jest to, że blokują częstotliwość. W związku z tym być może nie
        słuchasz tego, co Cię interesuje.

• lukaszl Re: ja slucham 31.07.01, 17:03
        nie wypowiem sie w sprawie poniewaz nie mam zdania na temat ingerencji radia
        maryja w polityke.
        dzialalnosc tego radia jest mi obojetna.
        czasami slucham bo sie chce posmiac!
        nie rozumiem o czym sie tam mowi!
        ale jest smiesznie
        najlepsze sa rozmowy niedokonczone!
        pozdrawiam lukaszl
    • Gość: Indris Re: Radio Maryja... IP: *.ibspan.waw.pl 24.07.01, 20:03
      jacekpti napisał m.in: "(...)Pierwszą rzeczą gdy wygra SLD powinno być zamkniecie tego radia(...)"
      Przykro mi, ale to jest właśnie logika o. Rydzyka - on też by chętnie pozamykał, może nie tylko
      radiostacje. Mamy w Polsce wolność słowa, a to znaczy również: głupiego słowa. Mam nadzieję, że
      jacekpti nie chce powracać do czasów, kiedy władza państwowa decydowała kto i co może
      publikować. A krytykować Rydzyka można a nawet należy.
      Jako ciekawostkę podam tekst piosenki lansowanej ostatnio na tej antenie:

"O radio, Radio Maryja
      Jak dobrze przy tobie być
      Pragniemy zawsze i wszędzie
      W jedności przy tobie żyć"

Ponieważ mam już swoje lata, więc ta piosenka natychmiast mi przypomniała peany na cześć Józefa
      Wissarionowicza Stalina Wodza Całej Postępowej Ludzkości.
      • Gość: Balzer Re: Radio Maryja... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.01, 00:52
        No faktycznie pioseneczka jak z domowego przedszkola. Sama slodycz i sielanka.
        Szkoda tylko ze pod tym plaszczykiem ukrywaja sie zlodziejskie zamiary.
        Faktycznie, duza analogia ze stalinizmem
        Pzdr.
    • Gość: Baba Re: Radio maryja zajmuje sie polityką IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.01, 09:14
      W pełni się z Panem (Panią) zgadzam. Moje radio to najlepiej odbiera "Radio
      Maryja". A proszę skontaktować się i skrytykować działalność Ojca Rydzka i jemu
      podobnych w mediach. Próbowałam zrobić to kilkakrotnie. Radio zrobiło się
      szalenie dyspozycyjne ( lub poprostu boi się reakcji kleru). Tak było niedawno
      kiedy zadzwoniłam do jeszcze mojej ulubione "Trójki" pytaniem, dlaczego to
      ojciec Rydzyk nie pomaga powodzianom, choć właśnie głównie od nich uzyskał
      pieniądze na "ratowanie stoczni w Gdańsku". Bardzo niemiła Pani skierowała mnie
      do z tym pytaniem do "Radia Maryja". Wobec takiej odpowiedzi po co na antenie
      jest krytyka jakieś opcji politycznej, kiedy można odesłać do odpowiedniego
      sztabu z danym pytaniem.A w ogóle to z w/w Radia zionie potworną nienawiścią do
      wszystkich, którzy mają inne zdanie niż Ojciec Rydzyk i jego pomagierzy.
      Z szacunkiem
      Baba
    • Gość: snajper Re: Radio maryja zajmuje sie polityką IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 25.07.01, 13:48
      Zgadzam się, że RM szkodzi Polsce, jednak nie jest to powód do zamykania tego
      radia. Mamy wszak wolność słowa. Mamy NIE, które także budzi wiele
      kontrowersji, jednak nikt poważny nie mówi o zamykaniu redakcji NIE. Są
      odpowiednie paragrafy w kodeksie karnym, które regulują sprawy karania za
      szerzenie nienawiści i to są odpowiednie narzędzia do rozliczania RM za jego
      działalność. Likwidacja, zamykanie nie jest cywilizowaną metodą walki z
      kłamcami i fanatykami.
      Pozdrawiam.
    • pollak A niech sie zajmuje czym chce. 25.07.01, 13:58

> Wczoraj miedzy 22:30 a 23:00 podsuhiwałem radio Maryja , i co czysta
      > polityka , bimbanie z wszystkich co są przeciwko radiu i jej polityce
      > lub są przeciwko naszemu dzielnikowi , rodzinie Polskiej ,zapamiętałem
      >
      > tylko jedno mówili o przebaczaniu , tak powiedzieli czeba się ukorzyć ,
      > zmienić swoje nastawienia , ukorzyć to mogę i na pewno się ukorze tylko
      > przed Bogiem a oni są nie chce mówić bo jestem katolikiem .
      > Pierwszą rzeczą gdy wygra SLD powinno być zamkniecie tego radia ,gdyż ono
      >
      > szkodzi nam Polakom zwłaszcza przy wejściu do Uni ,oraz katolikom ,jak
      > tak można słyszy się słowa zdrajcy , itd. , jak tak można , gdzie są
      > relacje z posiedzenia episkopatu Polski ,modlą się a mają diabła za skórą
      > Ta cała banda Krzaklewski , Łopuszański , Kaczyński , a te afery ,

Nie trzeba byc sluchaczem tegoz radia aby sie nie pchac do kolchozu UE zwanego.
      Jak Ci sie tak UE podoba to na kolana i do Brukseli. To Kaczynski sie modli w
      Radiu Maryja? I guzik mnie obchodzi co w tym radiu gadaja. Jak nie chce to go
      nie slucham. Zaloz stacje monitoringu i monitoruj.
      Taaaaaaaak SLD (SOjuz Lewizny Demagogicznej) spelni wszystkie Twoje nadzieje i
      oczekiwania. Buuuchaaachaaa. sad)))))))))
      • Gość: # Re: A niech sie zajmuje czym chce. IP: *.wroclaw.tpnet.pl 25.07.01, 14:39
        Obroncy ofiarodowcow "papierow" J. Lewandowskiego na stocznie zapominaja
        rozkosznie, ze ow jest broniony jest koalicja strachu przd prokuratorem od 10 lat
        - chyba sie juz przedawnilo.
        Koalicja strachu przed narodem nie ujawni ani nazwisk tatusiow ani majatkow jakie nakradli
        i blokuja odpowiednie ustawy. Marszalek Plazynski trzyma je po biurkiem przycisniete
        ciezkim i olbrzymim falszem i tupetem
        Na pewno radio to ma specyfike i nie mozna przy zakonnikach pofiglowac sobie
        jak na tym Forum.
        Przyzwyczajeni do kultury dla kazdego forumowicze nie byliby tolerowani
        nawet przez wybitnych "polskich" pionierow tolerancji na oswieconych forach.

Do stu beczek fur tolerancji - coz dopiero u zakonnikow, zyjacych w wielu celibatach.
        Nie dziwmy sie, ze nawracajac zezwierzecone, wulgarne barbarzynskie swinie (wg starych kryteriow)
        przerywaja w momencie gdy na przyklad taki snajper, skadinad broniacy wolnosci slowa,
        nie zdazylby zdjac jednej i zalozyc drugiej szmaty ( przepraszam za kolokwializm,
        lecz stroje maskujace sa juz od tak dawna zuzyte i nieprane) a to polaka-europejczyka
        antynarodowca a to zyda kochajacego kraj obiecany inaczej a to mentora mlodziezy
        nieoswieconej swiatlami loz wschodu i zachodu.
        Nie mowiac o aroganckich obroncach nowej historii naszego narodu i jego podlej, bo psujacej szyki
        "oswieconym", roli w ujednolicaniu swiata pod rzadami najmadrzejszych i oczywiscie najbogatszych,
        co im sie oczywiscie slusznie nalezy. (vide zyx, czech i wielu, wielu wielbicieli madrych i bogatych
        a brzydzacych sie biednymi glupcami)
        Madry do szkoly nie chodzi a bogaty nei pracuje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jetem za natychmiastowym pozamykaniem gab nawiedzonym oszolomom.
        Niech zyje Michnik, Urban i "Prawda" oraz TVP na strazy prawa z niezawodnym przez 11 lat Iwanickim !
        Niech zyje lud pracujacy ! O cholera ... bezrobotny! Wywalic Kaczorow. Wypuscic Pinejro !
        Nie zamykac przekretaczy... Pardon przeksztalczaczy sytemu w rytm czaczy!
        Taak towarzysze o... przep... biznes-center-polacy !
    • Gość: buźka Re: Radio maryja zajmuje sie polityką IP: *.energa.gda.pl 25.07.01, 15:50
      po to ma ryja!
    • Gość: realist Złudne nadzieje IP: 62.88.4.* 25.07.01, 16:17

>
      Kto ma to radio monitorować skoro połowa składu KRRiT to dewotki na usługach
      Rydzyka i jego czarnej bandy??

• Gość: bykk Re: realist IP: *.chello.pl 25.07.01, 16:59
        Realist,czy ty mieszkasz na Białorusi?
        Krajowa Rada to twoim zdaniem katolicy?Chyba tacy sami jak jacekpti!
        Pomyśl zanim klikniesz!
        Nie słucham RM,nienawidzę LM,nie lubię kłamcy AK,nie czytam NIE,nie czytam
        przebierańców z Trybuny Ludu,ale żeby zamykać?
        Tylko gorący zwolennik komuny może coś takiego wymyślić,jak za dawnych
        "dobrych" czasów cenzury i UB,SB.
        A niech was..........
        • pollak Re: bykk 25.07.01, 18:22
          Realist,czy ty mieszkasz na Białorusi?
          Krajowa Rada to twoim zdaniem katolicy?Chyba tacy sami jak jacekpti!
          Pomyśl zanim klikniesz!
          Nie słucham RM,nienawidzę LM,nie lubię kłamcy AK,nie czytam NIE,nie czytam
          przebierańców z Trybuny Ludu,ale żeby zamykać?
          Tylko gorący zwolennik komuny może coś takiego wymyślić,jak za dawnych
          "dobrych" czasów cenzury i UB,SB.
          A niech was..........

===========================================================================

Bykk-u spokojnie. Niech sobie ludzie pokrzycza. Taka natura.
          • Gość: bykk Re: do Pollaka IP: *.chello.pl 25.07.01, 18:44
            pollak napisał(a):

> Bykk-u spokojnie. Niech sobie ludzie pokrzycza. Taka natura.

cze Noico,pokrzyczeć owszem,ale kłamać i zamykać?
            pozdrawiam Cię
            • Gość: Balzer W sprawie zamykania IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.01, 18:55
              Absolutnie nie zamykac RM bo sie dewoty na ulice wysypia i beda blokady stawiac.
              Po co zamykac, skoro wielu ludzi ma przy tym radyjku niezly ubaw.
              Cenzury na szczescie nie ma i obok siebie moga funkcjonowac i Radio Maryja
              i Tygodnik Nie.
              • Gość: Indris I tak powinno być ! IP: *.ibspan.waw.pl 25.07.01, 20:54
                Balzer napisał:
                "Cenzury na szczescie nie ma i obok siebie moga funkcjonowac i Radio Maryja i Tygodnik Nie. "
                I to właśnie jest jedynym dorobkiem ostatniej dekady. Powinno tak pozostać.
                • Gość: snajper Re: I tak powinno być ! IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 27.07.01, 15:54
                  Gość portalu: Indris napisał(a):

> Balzer napisał:
                  > "Cenzury na szczescie nie ma i obok siebie moga funkcjonowac i Radio Maryja i
                  > Tygodnik Nie. "
                  > I to właśnie jest jedynym dorobkiem ostatniej dekady. Powinno tak pozostać.

Teraz i zawsze, jak mówi ojciec redaktor. smile)

• pollak Re: do Pollaka 25.07.01, 22:14
              To krzycza ludzie, ktorzy prawdopodobnie musieli zostac pobici przez ks.
              Rydzyka. Inaczej byc nie moze. Bo skad taki bol?
              • Gość: ethanol Re: do Pollaka IP: *.coh.org 25.07.01, 23:09
                Do zwolenikow zamykania RM (lub czegokolwiek)
                Naj jakiej podstawie chcecie zamnac ta rozglosnie ??
                • Gość: # #ysz IP: *.wroclaw.tpnet.pl 26.07.01, 13:22
                  Do sztambucha przyszlych pokolen ku przestrodze.
                  Cytaty dzieci pokolenia nierozliczonych najezdzcow o starszym pokoleniu podbitych.

Wyjasnienie dla przyszlego czytelnika.

Nienawistne slowa sa wyuczone w domu rodzinnym,
                  organizacjach indoktrynujacych lub wpojone przez media obezwaladniajace
                  uczucia wyzsze. Osoby te sa bogate i posiadaja dostep do najnowszej wtedy technologii
                  INTERNETu - dekadencja XX wieku. Napastowani to biedni, posiadajacy przestrojone
                  odbiorniki radiowe starej technologii - ze zmarnowanym zyciem przez najezdzcow.

" , bimbanie z wszystkich co są przeciwko radiu i jej polityce "
                  ( wyjasn. sugestia o wladzy - klamstwo. Wladze sprawuja przeciwnicy Radia)
                  " Pierwszą rzeczą gdy wygra SLD powinno być zamkniecie tego radia ,gdyż ono szkodzi nam
                  Polakom zwłaszcza przy wejściu do Uni , krytykowana przez Radio "
                  (wyjasn. AWS, UW, SLD prowadza tte sama polityke wejscia do Unii)
                  "Ta cała banda Krzaklewski , Łopuszański , Kaczyński , a te afery , <-
                  A nie płaci nic. "
                  (wyj. Kaczynski dokonal przelomu w egzekucji prawa co rozwscieczylo AWS, UW i SLD
                  autor dla uwiarygodnienia podszyl sie pod katolika, klamiac o oplatach)

" Następnym krokiem Rydzyka będzie czerpanie z kasy skarbu państwa. A następnym
                  (wyjasn.- typowe dla tamtych czasow, prognozowane przypisywanie swoich zlych cech,
                  chcacym naprawy)

" Drugą sprawą jest to, że blokują częstotliwość. "
                  (wyjasn. od 10 lat radio nie moze dostac przyznanych czestotl.)

" Szkoda tylko ze pod tym plaszczykiem ukrywaja sie zlodziejskie zamiary."

( wyjasn. -kosciol byl przez 1000 lat gwarantem przetrwania prawa 7-me: - nie kradnij)

" ojciec Rydzyk nie pomaga powodzianom, choć właśnie głównie od nich uzyskał
                  pieniądze na "ratowanie stoczni w Gdańsku".

(wyjasn. sugeruje klamca o powinnosciach niestatutowych Radia,od tego kosciol ma
                  Caritas, ktory pomaga 100 razy wiecej niz propagandowe fundacje, skladki na inny cel
                  byly dobrowolne, klamca skupywal bony dla zarobku i jest wsciekly, ze podarowano je
                  Radiu)
                  "Są odpowiednie paragrafy w kodeksie karnym, które regulują sprawy karania za
                  działalność" skoro połowa składu KRRiT to dewotki na usługach
                  Rydzyka i jego czarnej bandy?? "
                  (wyjasn. - tu pozostawiam do oceny czytelnika kto szerzy nienawisc i boi sie ujawniania
                  prawdy podbitym - poczynajac od nazwisk kilkuset uwlaszczonych rodzin, podzielonych na
                  udawane partie, kosztem biednych i starych sluchaczy).

"Absolutnie nie zamykac RM bo sie dewoty na ulice wysypia i beda blokady stawiac."

(wyjasn. - blokady robil byly komunista z niesplaconym kredytem 4 mlrd zl, probujac
                  niedopuscic tubylcow do zorganizowania sie. Mimo lamania prawa od 10 lat byl bezkarny
                  poniewaz nie nalezal do podbitych tubylcow ale do zaufanych slug najezdzcy.
                  Klamca posuwa sie tu do absurdu w napastowaniu).

Upadek cywilizacji srodziemnomorskiej po najezdzie azjatyckim doprowadzil do
                  Big Brather, Dwoch Swiatow I Amazanek, teleterniejow z banalnymi pytaniami w TVP.
                  ( TVP powolano do wyboru prezydenta z rodziny najezdzcow)
                  Po uzyskaniu pozadanego stopnia atrofii intelektu - wprowadzono teleturnieje bez pytan
                  z cennymi dla tubylcow swiecidelkami w postaci drogich automobili.
                  Wtedy to TVP po przejeciu funkcji policji, UOP, Prokuratury i sadow
                  objela wladze jako Wlasny Komitet Wyborczy.
                  TVP musiala, znanymi najezdzy metodami, odwolac oczernianego tu Kaczynskiego
                  ministra Sprawiedlwosci i Prokuratora Generalnego. Stalo sie to dzien po apelu w TVP
                  Gudzowatego, ktoremu oscienny kraj zlecil reprezentowanie
                  swych interesow energetycznych. (Kabel, blokowanie Norwegii itp.)
                  Doprowadzilo do wyniszczenia ostaniego narodu broniacego skutecznie na przedmurzu od
                  wiekow cywilizacji europejskiej. Na czele UE powolano kolegow najwiekszych terrorystow i
                  aferzystow,
                  zamieniajacych sie kadencyjnie. Dawano wtedy nagrody pokojowe Nobla terrorystom !!!!!!!!!!!
                • Gość: # #ysz IP: *.wroclaw.tpnet.pl 26.07.01, 13:24
                  Cytaty dzieci pokolenia nierozliczonych najezdzcow o starszym pokoleniu podbitych.

uczucia wyzsze. Osoby te sa bogate i posiadaja dostep do najnowszej wtedy technologii
                  INTERNETu - dekadencja XX wieku. Napastowani to biedni, posiadajacy przestrojone

" Pierwszą rzeczą gdy wygra SLD powinno być zamkniecie tego radia ,gdyż ono szkodzi nam
                  A nie płaci nic. "
                  (wyj. Kaczynski dokonal przelomu w egzekucji prawa co rozwscieczylo AWS, UW i SLD

(wyjasn.- typowe dla tamtych czasow, prognozowane przypisywanie swoich zlych cech,
                  chcacym naprawy)

( wyjasn. -kosciol byl przez 1000 lat gwarantem przetrwania prawa 7-me: - nie kradnij)

(wyjasn. sugeruje klamca o powinnosciach niestatutowych Radia,od tego kosciol ma
                  Caritas, ktory pomaga 100 razy wiecej niz propagandowe fundacje, skladki na inny cel
                  byly dobrowolne, klamca skupywal bony dla zarobku i jest wsciekly, ze podarowano je
                  Radiu)
                  (wyjasn. - tu pozostawiam do oceny czytelnika kto szerzy nienawisc i boi sie ujawniania
                  prawdy podbitym - poczynajac od nazwisk kilkuset uwlaszczonych rodzin, podzielonych na

"Absolutnie nie zamykac RM bo sie dewoty na ulice wysypia i beda blokady stawiac."

(wyjasn. - blokady robil byly komunista z niesplaconym kredytem 4 mlrd zl, probujac
                  niedopuscic tubylcow do zorganizowania sie. Mimo lamania prawa od 10 lat byl bezkarny

Big Brather, Dwoch Swiatow I Amazanek, teleterniejow z banalnymi pytaniami w TVP.
                  Po uzyskaniu pozadanego stopnia atrofii intelektu - wprowadzono teleturnieje bez pytan
                  ministra Sprawiedlwosci i Prokuratora Generalnego. Stalo sie to dzien po apelu w TVP
                  Doprowadzilo do wyniszczenia ostaniego narodu broniacego skutecznie na przedmurzu od
                  wiekow cywilizacji europejskiej. Na czele UE powolano kolegow najwiekszych terrorystow i
                  aferzystow,
                  zamieniajacych sie kadencyjnie. Dawano wtedy nagrody pokojowe Nobla terrorystom !!!!!!!!!!!
                • Gość: #ysz #ysz IP: *.wroclaw.tpnet.pl 26.07.01, 13:25

A nie płaci nic. "

chcacym naprawy)

Radiu)

aferzystow,
    • Gość: Indris Podręcznikowy przykład manipulacji rydzykowców IP: *.ibspan.waw.pl 27.07.01, 20:26
      W dzisiejszym (27.VII.2001) "Naszym Dzienniku" ukazał się artykuł o paryskiej wystawie poświęconej
      skarbom z Sainte Chapelle. W omówieniu ich historii znalazło się takie zdanie:

"W roku 1204 Konstantynopol przeszedł w ręce krzyżowców"

Faktycznie PRZESZEDŁ. W podobny sposób, jak w 1453 ''przeszedł'' w ręce Turków., a Warszawa w
      1939 ''przeszła'' w ręce Niemców.
      • pollak Re: Podręcznikowy przykład manipulacji rydzykowców 28.07.01, 00:26
        Nie ma sie czego czepic to czepiamy sie slowek, Indrisie?
        A moze nie przeszedl? Slowo "przeszedl" nie swiadczy o stronniczosci. Moze ale
        nie musi.
        Przeszedl bo znalazl sie w innych rekach.
      • Gość: mAx Re: Podręcznikowy przykład manipulacji rydzykowców IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 20:11
        Przeszedl? Boska wola go oddala, a ci poganie, ahem, sami sie zabili,
        pocwiartowali, spalili itd. z rozpaczy, ze nie wierza w to, w co prawo nakazuje
        wierzyc!
    • Gość: mAx Firma Maryja-Radio S.A. zajmuje sie biznesem... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 20:08
      A polityka to tylko jedna z dziedzin, w ktore inwestuje prezes Rydzyk.
      • Gość: # Re: Firma Maryja-Radio S.A. zajmuje sie biznesem... IP: *.wroclaw.tpnet.pl 31.07.01, 14:43
        Gość portalu: mAx napisał(a):

> A polityka to tylko jedna z dziedzin, w ktore inwestuje prezes Rydzyk.

Osme przykazanie:
        "Nie mow przeciwko blizniemu swemu falszywego swiadectwa."

Wyjmujac Panowie zdzbla - poczytajcie siebie - i ujrzyjcie ogromne belki.
        Czy potraficie sobie wyobrazic jak wierny obraz rzeczywistosci dzisiejszej wyrobi sobie czytelnik
        za 1000 lat, ... za 20 nawet. Przeczytajcie siebie doslownie. Bez mojego wyjasnienia dla
        przyszlych czytelnikow !!!!!!!

Skrot wyjety z kontekstu "przeszedl" gdy znana jest epoka i najwazneniejsze fakty
        - Konstantynopol , Rzym, Wschod i Zachod sa wyposazeniem nie inteligenta a kazdego kto odmawia paciez
        lub oglada tylko TV.

Dlaczego na Boga ryjecie na poziomie podgruntowym, tam juz nie ma swiezego obornika
        po 1000-ach lat ? Bardzo prosze o nie robienie psikusa Darwinowi !!!!!!!!!!!!!

Nie chce zyc w takim otoczeniu. Zielonym do gory a nie wyrwanym brutalnie korzeniem bez kontekstu gruntu.
        Panowie policjanci slowa antykoscielnego!
        • Gość: Alek Re: Firma Maryja-Radio S.A. zajmuje sie biznesem... IP: 213.231.15.* 31.07.01, 15:37
          Co ty pieprzysz, mój drogi? (moja droga?)
          W oczywisty sposób Radio Maryja jest tendencyjne. Co jakiś czas mam niewątpliwą
          przyjemność posłuchać dyskusji nt. polityczne i włos się jeży!!! Poziom
          zawodówki stolarskiej!!

Przerywają, tendencyjnie podsumowują, wyrywają z kontekstu. Czysta makabra. I
          ten pierdolony świętoszkowaty ton. Ci prezenterzy na pewno uwierzyli, że są
          jedynymi mądrymi w okolicy. Po każdej sesji z RM muszę się napić, bo cholera
          mnie bierze. Może to głupie, ale odechciewa się chodzić do kościoła. Dlaczego
          Episkopat nie wpłynie na R, żeby w swej pracy kierowali się choć w minimalnym
          stopniu profesjonalizmem i miłością bliźniego.

To co robi RM to granda.

Pa
          • Gość: snajper Re: Firma Maryja-Radio S.A. zajmuje sie biznesem... IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 31.07.01, 15:46
            Gość portalu: Alek napisał(a):

> Co ty pieprzysz, mój drogi? (moja droga?)
            > W oczywisty sposób Radio Maryja jest tendencyjne. Co jakiś czas mam niewątpliwą
            > przyjemność posłuchać dyskusji nt. polityczne i włos się jeży!!! Poziom
            > zawodówki stolarskiej!!
            > Przerywają, tendencyjnie podsumowują, wyrywają z kontekstu. Czysta makabra. I
            > ten pierdolony świętoszkowaty ton. Ci prezenterzy na pewno uwierzyli, że są
            > jedynymi mądrymi w okolicy. Po każdej sesji z RM muszę się napić, bo cholera
            > mnie bierze. Może to głupie, ale odechciewa się chodzić do kościoła. Dlaczego
            > Episkopat nie wpłynie na R, żeby w swej pracy kierowali się choć w minimalnym
            > stopniu profesjonalizmem i miłością bliźniego.
            >
            > To co robi RM to granda.
            >
            > Pa

Episkopat nie juz wpływu na RM. To jest radio sekty Rydzyka, który lepiej wie od
            Episkopatu i Papieża, co jest katolickie, a co nie.

• Gość: WURST Co na to prokuratura? IP: *.wiwi.uni-frankfurt.de 31.07.01, 14:25
      Niepokoja mnie tresci gloszone na antenie Radia Maryja.Nierzadko dochodzi do
      lamania prawa.Jako student prawa mam,byc moze,nieco wyidealizowany obraz
      prawozadnosci,ale nie moge pogodzic sie z ksenofobia i opluwaniem oponentow na
      antenie ogolnopolskiego radia.Dlaczego nie interweniuje prokurator? Jest do
      tego zobowiazany.
      • Gość: # Re: Co na to prokuratura? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 31.07.01, 14:59
        Gość portalu: WURST napisał(a):

> Niepokoja mnie tresci gloszone na antenie Radia Maryja.Nierzadko dochodzi do
        > lamania prawa.Jako student prawa mam,byc moze,nieco wyidealizowany obraz
        > prawozadnosci,ale nie moge pogodzic sie z ksenofobia i opluwaniem oponentow na
        > antenie ogolnopolskiego radia.Dlaczego nie interweniuje prokurator? Jest do
        > tego zobowiazany.

Ja zas, choc nawykly na tym forum do logarytmowania aberracji percepcji rzeczywistosci u
        w poczatkowym stadium rozwoju zycia spolecznego a szczegolnie znieksztalcanych u adeptow
        indoktrynowanych na kierunkach zniewalajacych wolnosc osobista, bez znajomosci greki i laciny,
        co przypomina picie na umor bez przekaszania ochronnym tluszczem, jestem zdumiony Panskim uszkodzeniem
        niewyksztalcone blony sluzowej, filtrujacej meritum z masowej kampanii odbijania coraz ciezszymi drukujaco
        formujacymi szablonami myslenia prawno-spolecznego.

Bron sie Pan chocby krotkim powtorzenie DEKALOGU sprawdzonego w przktyce na miliardach osobnikow
        i kilka tysiacleci.
        • Gość: Alek Re: Co na to prokuratura? IP: 213.231.15.* 31.07.01, 15:52
          Brak mi słów - już drugi raz polemizuję z Tobą i chyba zakończę. Po co te
          popisy retoryczne. Co ma dekalog do Rada Maryja, chyba tylko tyle, że RM łamie
          przykazania jak się patrzy i tylko zaślepieni tego nie widzą.
          • Gość: # Re: Co na to prokuratura? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 01.08.01, 12:19
            Gość portalu: Alek napisał(a):

> Brak mi słów - już drugi raz polemizuję z Tobą i chyba zakończę. Po co te
            > popisy retoryczne. Co ma dekalog do Rada Maryja, chyba tylko tyle, że RM łamie
            > przykazania jak się patrzy i tylko zaślepieni tego nie widzą.

Drogi Panie Alku !
            Bedziesz Pan prokuratorem, sedzia czy adwokatem nawet diabla.
            Znalem studentow prawa w latach 60-tych, obserwowalem ich poglady i morale.
            Po wielu, wielu latach, gdy Polska bez wlasnych wiekszych zaslug odzyskala niepodleglosc
            nie znalazl sie przez dwa lata jeden powtarzam JEDEN prawnik na 40-mln kraj
            i lustracja padla bo Sejm IIRP powolal 21 a JEDEN sie nie znalzl.

Dla mnie to tragedia narodowa obfitujaca w "gowno" prawnicze jakie zdumiony narod musi ogladac
            placac zbyt wielka cene.
            Ja sie nie urodzilem dzisiaj i nie nawyklem przyznawac racji w imie interesow.
            Bylbym dzisiaj Prezesem Banku, Rady lub Gieldy jak moi nieudolni a nieetyczni koledzy.
            I boje sie powielania w tym zawodzie ludzi, ktorzy chca zamykac zakonnikow, stare kobiety
            i ludzi ze zlamanymi zyciorysami, ktorzy nie moga pojac wlasnych dzieci i ich aspolecznych
            egoistycznych, falandyzujacych postaw z mamona zamiast niebios przed oczami.
            I tylko tyle.
            W Radio Maryja zapraszani sa madzry ludzie o niezaleznych pogladach,
            Pisalem, ze zakonnikow nie musi Pan sluchac, choc maja wieksza wiez z Bogiem, niz zwykli smiertelnicy.
            Nie musisz Pan sluchac modlitw ludzi, ktorym sprzedajni i tolerancyjni chca odebrac NADZIEJE.
            Ale o profesorach, docentach, ludzi bez tytulow o smialych pogladach, dzialaczy-silaczy, nie bojacych sie
            stawic czola aparatowi, na ktorego czele organow obronno-represyjnych Pan bedziesz przyuczony stac,
            nie mozesz Pan powiedziec odgornie ZARIESZENO ! Raz Pan ich posluchaj i zmierz Pan sobie swoj stan indoktrynacji
            bezbolesnej. Pan nic nie wycierpial w zyciu i o nic Pan na razie nie walczyl dla innych!!!.
            Nie obieral Pan na POCZATEK walki z wiara narodowa. Ci zawsze przegrywaja !!!!

Pozdrawiam w poczatkach bledow jak to zwykle mlodym sie zdarza.
            • Gość: Alek Re: Co na to prokuratura? IP: 213.231.15.* 01.08.01, 15:12
              A skąd szanowny Pan wie, iż jestem młodym człowiekiem, któremu należy wybaczyć
              błędy młodości?

Nie mam pretensji do RM, jako do radia religijnego. Chwała RM, że nadaje
              programy modlitewne, w których uczestniczą rzesze wiernych - jest popyt - jest
              podaż.

Mam pretensję do tych tzw. autorytetów naukowych i moralnych, które wzbudzają w
              Szanownym Panu tyle zachwytów. Otóż wcale nie uważam, iż Panowie Reina i Bender
              wygłaszają śmiałe poglądy - oni bredzą, zaślepieni w nienawiści, tuszując swoje
              głupoty narodową frazeologią. Jest granica pomiędzy śmiałymi poglądami i
              głupotą - i ci Panowie już ją dawno przekroczyli.

Jest granica pomiędzy niezależnością sądów i wolnością wypowiedzi, a
              kłamstwami, półprawdami i wstrętną propagandą uprawianą czasem!! na falach RM.

Nie jestem ateistą, nie walczę z wiarą i Kościołem. Jestem wierzący i dlatego
              tak mocno boli mnie to co wyczynia ks. Rydzyk i wszystkie otaczające go lizusy
              z Marianem Krzaklewskim i p. Benderem na czele.

Pa,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka