oleg3 30.11.05, 19:29 Aleksander Kwaśniewski wszczął procedurę ułaskawieniową wobec Zbigniewa Sobotki - poinformowała telewizja TVN24. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaceq ..... / ..... 30.11.05, 20:30 łba nie urwie. _____________________________ Ojciec Dyrektor: "Radio Maryja to zbiorowa psychoterapia" Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq ma 62% poparcie - jutro będzie miał 26% 30.11.05, 21:07 i raczej już mu to wisi. _____________________________ Ojciec Dyrektor: "Radio Maryja to zbiorowa psychoterapia" Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: . / ma 62% poparcie w narodzie 2-e miejsce z 30.11.05, 21:07 Mam mieszane uczucia, co do tego kroku Kwacha. Dziwni Ci nasi prazydenci. Jeden wypuszcza przez pomyłke Słowika a teraz drugi zabiera sie za ułaskawianie Sobotki Ale to jeszcze nie jest pewne do końca, dopiero wziął akta ... czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
wolomin_w_nocy Re: . / ma 62% poparcie w narodzie 2-e miejsce z 30.11.05, 21:14 Mieszane uczucia ... Nie, nie mam uczuć mieszanych. W tej sprawie na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: . / ma 62% poparcie w narodzie 2-e miejsce z 30.11.05, 21:33 wolomin_w_nocy napisał: > Mieszane uczucia ... Nie, nie mam uczuć mieszanych. W tej sprawie na pewno nie. To już sie wyjaśniło Z kolei "Wiadomości" TVP podały, że do Prokuratora Generalnego i ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobry wpłynął wniosek prezydenta o ułaskawienie Sobotki. wiadomosci.onet.pl/1204510,11,item.html NO i moje uczucia się zmiksowały. A i sprawa Kalisza też wyjaśniona - poszła trybem nadzwyczajnym. Hmm tylko o co chodziło z tym Kaliszem? czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: . / ma 62% poparcie w narodzie 2-e miejsce z 30.11.05, 21:46 > Z kolei "Wiadomości" TVP podały, że do Prokuratora Generalnego i ministra > sprawiedliwości Zbigniewa Ziobry wpłynął wniosek prezydenta o ułaskawienie > Sobotki. Chyba - póki co - o akta wniosek wpłynął? To nie Ziobro ułaskawia, tylko prezio. Tak szybko by przeczytał? Abstrahując, tak właśnie działa mafia zwana "Ordynacką". _____________________________ Ojciec Dyrektor: "Radio Maryja to zbiorowa psychoterapia" Odpowiedz Link Zgłoś
cyborg.jr Re: Kwas ułaskawi Sobotkę, a kto kwacha ? 30.11.05, 22:56 prezio zaczyna wykonywać małpie ruchy... sprawa musi mieć kulisy... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Kwas ułaskawi Sobotkę 30.11.05, 23:00 oleg3 napisał: > Aleksander Kwaśniewski wszczął procedurę ułaskawieniową wobec Zbigniewa > Sobotki - poinformowała telewizja TVN24. Mam jakieś iracjonalne przeczucie że ten facet jest niewinny, że został wrobiony przez cwanych kolesiów, którzy zresztą przez sąd zostali potraktowani znacznie łagodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: Kwas ułaskawi Sobotkę, hihihi... 30.11.05, 23:05 www.rattenparadies.com/html/body_rattensong.html -------------- pieprzone cywile Odpowiedz Link Zgłoś
richardek poszlaki ulozyly sie w zupelnie inny lancuch 30.11.05, 23:08 wikul napisał: > Mam jakieś iracjonalne przeczucie że ten facet jest niewinny Prezydent moze uznac, ze z poszlak ulozyl mu sie lancuch na chionke. Swieta ida. Winny, niewinny ale sad dowodow nie dostal. Dysponent przykucniety na stolku sedziego dowodow sie domyslil. Glupio troche to i prezio moze go olac. Ma takie prawo. Zero postawi go za to przed Trybunal Stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: poszlaki ulozyly sie w zupelnie inny lancuch 30.11.05, 23:14 (taki sobie artykulik z przed 3 h): PAP/IAR 20:30 (aktualizowane 58 minut temu) Strzelanina gangów w Elblągu Jedna osoba została ranna w strzelaninie, do której doszło wieczorem w Elblągu. Policja nie wyklucza, że mogły to być porachunki gangsterskie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq "Policja nie wyklucza" 01.12.05, 00:09 I słusznie, jeszcze gotów by ktoś pomyśleć, że to były ćwiczenia policji na strzelnicy. _____________________________ Ojciec Dyrektor: "Radio Maryja to zbiorowa psychoterapia" Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Kwas ułaskawi Sobotkę 01.12.05, 00:07 wikul napisał: > Mam jakieś iracjonalne przeczucie że ten facet jest niewinny, "Dowód" od "poszlaki" oddziela granica wybitnie nieuchwytna. Co byłoby dowodem niepodważalnym? Nagranie głosu Sobotki "słuchajcie, jeden z drugim, ABW się do was wybiera, zaszyjcie się gdzieś, albo zwiewajcie za granicę"? DNA na telefonie? Więzienia są pełne "niewinnie skazanych". > został wrobiony przez cwanych kolesiów, którzy zresztą przez sąd zostali > potraktowani znacznie łagodniej. Może się mylę, ale jest to pierwszy znany mi przypadek zastosowania przez sąd zasady "im wyższy stołek, tym większa odpowiedzialność". Dotąd przeważnie bywało odwrotnie. _____________________________ Ojciec Dyrektor: "Radio Maryja to zbiorowa psychoterapia" Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 glos faszysty 01.12.05, 07:43 jaceq napisał: > "Dowód" od "poszlaki" oddziela granica wybitnie nieuchwytna. Klamiesz. Granica jest bardzo wyrazna. Znalezione cialo zamordowanego wyklucza jego pojawienie sie na procesie rewizyjnym. Ja o tobie codziennie powtarzam w rozmowach telefonicznych, ze tonami handlujesz narkotykami. Nikt mnie jednak nie chce podsluchac. Albo Cie kolesie z pisuaru kryja. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Odp. na glos faszysty 01.12.05, 18:05 rycho7 napisał: > Klamiesz. Że tak powiem - bardzo oryginalnie to ująłeś. > Granica jest bardzo wyrazna. Znalezione cialo zamordowanego wyklucza > jego pojawienie sie na procesie rewizyjnym. Przytoczony przez Ciebie przykład również świetnie dowodzi, że granica jest jednak niewyraźna, bowiem nie odnalezione ciało z kolei niczego nie wyklucza. No i nigdy nie sposób przewidzieć, kiedy pojawi się kolejny casus Komandora ("Don Giovanni", akt II). > Ja o tobie codziennie powtarzam w rozmowach telefonicznych, > ze tonami handlujesz narkotykami. No to mi miło. Gdybyś tylko mógł usłyszeć, co ja o Tobie nadaję do słuchawki ... ) > Nikt mnie jednak nie chce podsluchac. Nie jest wykluczone, że któregoś dnia będziesz zaskoczony. > Albo Cie kolesie z pisuaru kryja. Wszystko jest możliwe. Grunt, że za to ja nikogo nie kryję. Serdecznie pozdrawiam, J. _____________________________ Ojciec Dyrektor: "Radio Maryja to zbiorowa psychoterapia" Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Kwas ułaskawi Sobotkę 01.12.05, 06:30 wikul napisał: > Mam jakieś iracjonalne przeczucie że ten facet jest niewinny, że został > wrobiony przez cwanych kolesiów, którzy zresztą przez sąd zostali potraktowani > znacznie łagodniej. Jeżeli z tych samych przesłanek wychodzi Kwaśniewski, to oznacza, że wie cos więcej niz wiedział sąd. A. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Kwas ułaskawi Sobotkę 05.12.05, 00:56 andrzejg napisał: > wikul napisał: > > > Mam jakieś iracjonalne przeczucie że ten facet jest niewinny, że został > > wrobiony przez cwanych kolesiów, którzy zresztą przez sąd zostali potrakt > owani > > znacznie łagodniej. > > Jeżeli z tych samych przesłanek wychodzi Kwaśniewski, to oznacza, > że wie cos więcej niz wiedział sąd. > > A. Krąży plotka że autorem przecieków był Janik nie Sobotka. Może Kwaśniewski o tym wie ? Odpowiedz Link Zgłoś
piq pogięło cię? 01.12.05, 12:31 Jak sobotka niewinny, tylko kto inny, to niech zacznie mówić, bo doskonale wie, kto. Przecież on do cholery wiceministrem SW był, więc bez jaj. Prezio ułaskawia sobotkę, bo ma w tym interes. Może sobotka wie coś? Przecież był wiceministrem SW. Może chodzi o gest w stosunku do bandy towarzyszy, żeby stanąć na czele "zjednoczonej" lewicy? Prezio z pewnością nie robi tego za darmo. Koszty polityczne, które poniesie, są wystraczająco wysokie, żeby ta inwestycja musiała się w końcu zwrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: pogięło cię? 01.12.05, 18:37 piq napisał: > Jak sobotka niewinny, tylko kto inny, to niech zacznie mówić, bo doskonale > wie, kto. Przecież on do cholery wiceministrem SW był, więc bez jaj. Dokładnie o to chodzi. Albo jest winny, albo wie, kto jest winny. Jeżeli zachodzi ten drugi przypadek, to stopień winy jest wg mnie może i nawet wyższy. Może i na to "kto" są poszlaki a nie dowody, ale za to "skąd" - proces wątpliwości nie pozostawił. Sprawa tego typu (cynk z wysokich kręgów politycznych: "uważaj, policja ma na ciebie oko"), jak sądzę - jedyna wykryta i osądzona, ale nie jedyna jaka miała miejsce, jest zbyt poważna, by tak sobie machnąć ręką "sprawcy jak zwykle nie udało się ustalić". Gdybym to ja został wickiem w MSW i znał Długoszów j Jagiełłów, to bym ich przestał znać. Chyba, że mieliby na mnie "coś" co by mi na to nie pozwoliło. > Prezio ułaskawia sobotkę, bo ma w tym interes. Może sobotka wie coś? Przecież > był wiceministrem SW. Może chodzi o gest w stosunku do bandy towarzyszy, żeby > stanąć na czele "zjednoczonej" lewicy? Wszystko zależy, jakie prezio ma plany, a to się pewnie okaże niebawem. Gdyby był mądry, to by siedział cicho, najwyżej ustawił się w pozycji niezależnego (na ile się da w jego sytuacji) obserwatora, a z pewnością nie zakładał instytuty jak Wałęsa. Być może rzeczywiście, chce znowu przyciągnąć ten bardziej "betonowy" elektorat, który ciut przetrzebił Olejniczak. Jakiegokolwiek innego uzasadnienia dla poczynań prezia nie widzę. > Prezio z pewnością nie robi tego za darmo. Koszty polityczne, które poniesie, > są wystraczająco wysokie, żeby ta inwestycja musiała się w końcu zwrócić. Nie można też wykluczyć, że koszty polityczne ma prezio w zadzie, a zrobił to, bo poprosiła go Jolka, którą z kolei poprosiła Sobotkowa. Mogłbym to od biedy zrozumieć, jednak to jest prezio a nie pomocnik kierownika magla. No i zgadzam się z arcybiskupem, że: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=32849506 . Nie dziwota potem, że sfrustrowana policja pałuje winnych i niewinnych: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3041574.html , skoro kogo by nie złapała, to sądy wypuszczą, a jak nie wypuszczą, to jakiś prezio ułaskawi. Gdybym miał się zdecydować na jakieś własne wytłumaczenie kroku prezia, to sądzę, że jest to tzw. "tekaemizm odlotowy" podczas pakowania walizek przez lewicę przed dłuższymi wakacjami. Tendencję taką dało się zauważyć u każdej z dotychczas ostatnio rządzących hewr, jednak lewica tu przoduje. Na koniec ukraść co się jeszcze da, wspomóc kolesiów, a jak się da, to zaszkodzić ile wlezie następcom: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3041553.html _____________________________ Ojciec Dyrektor: "Radio Maryja to zbiorowa psychoterapia" Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Kwas ułaskawi Sobotkę 01.12.05, 02:04 oleg3 napisał: > Aleksander Kwaśniewski wszczął procedurę ułaskawieniową wobec Zbigniewa > Sobotki - poinformowała telewizja TVN24. > Ale za to dla Helu się zasłuzył! A, Odpowiedz Link Zgłoś
canaris.jr Re: skandal w pałacu namiestnikowskim 01.12.05, 08:35 "Fatalne zakończenie kadencji" Uważam, że w samym końcu prezydentury Aleksandra Kwaśniewskiego wzięło w nim górę poczucie solidarności grupowej nad pryncypialnością. Źle się stało tym bardziej, że sprawa starachowicka jest głośna, a Zbigniew Sobotka to pierwszy tej rangi urzędnik państwowy skazany wyrokiem prawomocnym. Jednym słowem - fatalnie, że prezydent Kwaśniewski w ten sposób kończy prezydenturę - uważa wicemarszałek Sejmu Bronisław Komorowski. ----------------------- nigdy nie byłem sympatykiem Bronka , ale w tym ustępie przyznaję mu rację. Prezydent , zakpił sobie z policji i ich bezpieczeństwa. Przecież , ”przeciek” był ukierunkowany na bezpieczeństwo gangsterów przy totalnym narażeniu życia policjantów. Jest to jedna z najbardziej zdumiewających i spektakularnych kompromitacji stojącego na czele państwa. Polska jest totalnie skorodowanym polit-tworem. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 nieudowodnione miejsce przecieku 01.12.05, 09:49 canaris.jr napisał: > Przecież , ”przeciek” był 1. czego dotyczyl przeciek? 2. kto faktycznie przeciekl? Policjanci "byli zagrozeni" w sprawie 5000 zlotych? Czy byla grupa przestepcza i czy miala bron? Odpowiedz Link Zgłoś
indris Kwas ułaskawi Sobotkę - i bardzo dobrze 01.12.05, 09:19 Wyrok na Sobotkę przypominał niektóre wyroki sądów za komuny. Był wydany z pogwałceniem podstawowej zasady naszej cywilizacji, że wątpliwości rozstrzyga się na korzyść oskarżonego, był typowym wyrokiem na polityczne zamówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: Kwas ułaskawi Sobotkę - i bardzo dobrze 01.12.05, 09:23 to samo o sobie mówią lepper , hojarska , beger i inni z innych partyji... Odpowiedz Link Zgłoś
indris Z Lepperem jest inaczej 01.12.05, 09:28 Wyrok na Leppera za tzw "lżenie organów" nie był wydany z naruszeniem zasad procesowych. Inna rzecz, że hańbi on nie Leppera, ale polskie prawo. Za łamanie zasad segregacji rasowej kiedyś w USA tez ludzie byli karani, a dzisiaj ich imieniem nazywa się obiekty publiczne Odpowiedz Link Zgłoś
haszek7 Ułaskawiam Bolka za Słowika Kwacha w Sobotę 01.12.05, 12:40 za Leppera i Kwacha. O qrcze już nie piję a w dodatku w... Sobotę?! Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Sobotka Gorgonową IV RP 01.12.05, 20:58 Co do procesu Sobotki Kwaśniewski ma rację. Proces ten był typowym procesem politycznym, gwałcącym zasadę interpretacji wątpliwości na korzyść oskarżonego. Poszlaki pomieszane z presją opinii publicznej i politycznym obstalunkiem rodzą potworki sądowe. Kwaśniewski zachował się bardzo przyzwoicie. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Janik czy Sobotka ? 05.12.05, 00:44 (...)Spekulowano wtedy, że być może za przeciekiem starachowickim stał nie Zbigniew Sobotka, lecz Krzysztof Janik mający świetne kontakty z lokalnymi politykami SLD. Janik temu zaprzeczył, a Sobotka tradycyjnie milczał. Tygodnik "Wprost", Nr 1201 (11 grudnia 2005) www.wprost.pl/ar/?O=83652 Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Sobotka Gorgonową IV RP 06.12.05, 00:20 Piernik do wiatraka ma to, że - zdaniem Palnicka (jak sądzę) - abstrahując od tego kim jest Sobotka, został osądzony na podstawie poszlak, jak Gorgonowa. Jeżeli nawet tak jest, to tym jednym na pewno się proces Gorgonowej różnił od procesu "starachowickiego", że wywołał swego czasu emocje o kilka rzędów wielkości większe w tzw. społeczeństwie. Dzisiaj przysłowiowe kuchty nie rozważają "winny Sobotka czy niewinny", ponieważ dzisiejsze kuchty mają to generalnie gdzieś, nawet, jeśli już wiedzą kto, co i za ile. Rzeczywiście, może nawet i proces nie dowiódł bezdyskusyjnie, że Sobotka jest winny. Ale, cytując artykuł 'wprosta', który przytoczyłeś, "Sobotka milczy". Milczy - znaczy kryje kogoś. Po co i dlaczego - diabli raczą wiedzieć, wspomniany artykuł kleci tezę dosyć dętą. Janik wydaje się być jedną z chyba ostatnich osób, które chciałby (proszę się nie śmiać) kryć Sobotka. Szczególnie idiotyczna wydaje się próba postawienia tezy, że "[Sobotka] swą wiedzę traktuje jako polisę bezpieczeństwa i dlatego Aleksander Kwaśniewski zdecydował się na wszczęcie procedury ułaskawieniowej". Wiedza jako "polisa bezpieczeństwa" jeszcze się chyba nikomu nie przydała, ponieważ stosunkowo łatwo taką polisę obalić, wysyłając jej posiadacza do piachu. Prawdopodobne jest, że już to w Polsce w ostatnich latach ćwiczyliśmy i to wielokrotnie. Są wszak sytuacje i takie, w których nawet Baranina może "wolał" się "powiesić". Nie wiem zupełnie, jak autorom udało się wkleić jeszcze do tego Ałganowa. To, że "[S] ostatnio gościł w warszawskim biurowcu" to co ma być? Dowód na coś? Na co? Zastanawiam się właśnie, w jakim to warszawskim biurowcu mogli mnie widzieć ostatnio, bo może się jeszcze okaże, że Ałganow to mój chrzestny? Pozdrowienia. _____________________________ Ojciec Dyrektor: "Radio Maryja to zbiorowa psychoterapia" Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Kwas ułaskawił też kasjera lewicy 05.12.05, 10:42 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3048938.html (...) To właśnie Vogel, do niedawna wiceprezes szwajcarskiego banku Coutts, odpowiadał za klientów z Europy Wschodniej, także z Polski. Wśród nich byli politycy i biznesmeni W 1971 roku Vogel miał 17 lat i nazywał się jeszcze Piotr Filipowski vel Filipczyński. W niezwykle brutalny sposób zamordował 75-letnią kobietę. Został ujęty i skazany na 25 lat więzienia. (...) Odpowiedz Link Zgłoś