Dodaj do ulubionych

Popieram podatek graniczny

IP: *.dialup.tiscalinet.it 30.09.01, 20:49
To normalna praktyka w wielu krajach. Ograniczy tez wiele patologii np.przemyt,
unikanie placenia podatkow, fikcyjne zamieszkiwanie w kraju lub za granica w
zaleznosci od tego, co jest aktualnie korzystniejsze.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andy Naprawdę nie umiesz myśleć człowieku ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 21:07
      Z handlu z sąsiadami żyją setki tysięcy Polaków . Opłata graniczna doprowadzi
      do likwidacji handlu przygranicznego, wzrostu bezrobocia we wszystkich miastach
      i powiatach na całej granicy, zamrożenia turystyki i bankructwa setek biur
      podróży.Mieszkam na granicy z Czechami.W Cieszynie mamy 12% bezrobocia. Po
      wprowadzeniu opłat straci pracę conajmniej kilka tysiące ludzi.
      Skończą się wizyty sąsiadów w Polsce , bo będą zwyczajnie nieopłacalne.
      Chce pan powrotu do komunizmu ! Co na to władze sąsiadów ?
      Tylko zupełny idiota mół coś takiego wymyśleć, jak opłata 20 zł.
      Przemytnicy kursują TIRAMI, mrówki to biedota z marginesu, która żyje dzięki
      swej pseudoprzedsiębiorczości. Ci ludzie będą kraść i rabować. Mam złośliwą
      nadzieję, że pan będzie ich celem .
      • Gość: alek Re: Naprawdę nie umiesz myśleć człowieku ? IP: *.dialup.tiscalinet.it 30.09.01, 21:15
        Gość portalu: Andy napisał(a):

> Z handlu z sąsiadami żyją setki tysięcy Polaków . Opłata graniczna doprowadzi
        > do likwidacji handlu przygranicznego, wzrostu bezrobocia we wszystkich miastach
        >
        > i powiatach na całej granicy, zamrożenia turystyki i bankructwa setek biur
        > podróży.Mieszkam na granicy z Czechami.W Cieszynie mamy 12% bezrobocia. Po
        > wprowadzeniu opłat straci pracę conajmniej kilka tysiące ludzi.
        > Skończą się wizyty sąsiadów w Polsce , bo będą zwyczajnie nieopłacalne.
        > Chce pan powrotu do komunizmu ! Co na to władze sąsiadów ?
        > Tylko zupełny idiota mół coś takiego wymyśleć, jak opłata 20 zł.
        > Przemytnicy kursują TIRAMI, mrówki to biedota z marginesu, która żyje dzięki
        > swej pseudoprzedsiębiorczości. Ci ludzie będą kraść i rabować. Mam złośliwą
        > nadzieję, że pan będzie ich celem .

Cos gdzie bariera jest 20 zl, nie jest handlem. To bajki co piszesz. Oplaty
        targowiskowe sa znacznie wieksze. Handel przygraniczny moze nawet zyskac, bo sie
        ucywilizuje.
        Twoje rozumowanie doprowadza do wniosku, ze nie warto walczyc z mafia, bo ta daje
        zatrudnienie tysiacom przemytnikow, dealerow narkotykow i specjalistom od mokrej
        roboty a nawet wzrasta popyt na bron, naboje i kije bejsbolowe.

• Gość: Dariusz Jak można być tak tępym ?! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 21:47
          Skalkuluj sobie półgłówku :
          Cieszyn i okolice odwiedza dziennie 100 tys. Czechów . Każdy z nich kupuje
          średnio za 100 zł. Daje to 10 mln złotych dziennie .
          Ci ludzie kupują, bo w Polsce jest 20% tańsza odzież i artykuły przemysłowe.
          Po wprowadzeniu opłaty ci ludzie nie przyjdą.
          Policz sobie straty w skali roku ! Takich miast handlowych na granicach jest
          sporo. Straty pódą w miliardy złotych.
          Państwo straci , ludzie znajdą się na bruku, ale ty ograniczony
          umysłowo zyskasz dobre samopoczucie !
          • Gość: alek Re: Jak można być tak tępym ?! IP: *.dialup.tiscalinet.it 30.09.01, 21:53
            Gość portalu: Dariusz napisał(a):

> Skalkuluj sobie półgłówku :
            > Cieszyn i okolice odwiedza dziennie 100 tys. Czechów . Każdy z nich kupuje
            > średnio za 100 zł. Daje to 10 mln złotych dziennie .
            > Ci ludzie kupują, bo w Polsce jest 20% tańsza odzież i artykuły przemysłowe.
            > Po wprowadzeniu opłaty ci ludzie nie przyjdą.
            > Policz sobie straty w skali roku ! Takich miast handlowych na granicach jest
            > sporo. Straty pódą w miliardy złotych.
            > Państwo straci , ludzie znajdą się na bruku, ale ty ograniczony
            > umysłowo zyskasz dobre samopoczucie !

Po co maja przychodzic, zdzieraja buty i zuzywaja benzyne. I robia mi korki na
            granicy gdy wracam do kraju. Czy nie lepiej zawiezc im te wszystkie towary do
            Czeskiego Cieszyna? Wystarczy jedna ciezarowka. Policz jaki to zysk dla obu stron.
            A poza tym 100 000 to bzdura. Czeski Cieszyn to mala dziura.

• Gość: Andy Re: Jak można być tak tępym ?! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 22:07
              Władze Czech wiedzą o tym , zę w Polsce jest taniej i dlatego polskie towary
              obłożone są cłem. Opłaci się przejść przez granicę.
              Podobnie w drugą stronę opłaci sie pójść do Czech po alkohol.
              Ciekawe czy powitałby pan z radością powrót kontroli na granicy z Niemcami i 20
              DEM od każdego wjazdu do Bawarii ?
              Co by pan powiedział na 20 Euro na granicy z Węgrami . Ale fajnie ?
        • Gość: luka Re: Naprawdę nie umiesz myśleć człowieku ? IP: 213.77.91.* 01.10.01, 09:04
          Gość portalu: alek napisał(a):

> Cos gdzie bariera jest 20 zl, nie jest handlem. To bajki co piszesz. Oplaty
          > targowiskowe sa znacznie wieksze. Handel przygraniczny moze nawet zyskac, bo si
          > e ucywilizuje.

1. W niektórych małych miastach (nie tylko przygranicznych) bezrobocie wynosi
          nawet 40%. Jak Ci się wydaje, z czego ci ludzie żyją? Odpowiedź - z przemytu.
          2. Handel nie zyskuje na biurokratycznych opłatach, ale na nieskrępowanej
          działalności. Twoje "cywilizowanie" to nic innego, jak kolejny postulat
          narzucenia na wymianę handlową jakiegoś nowego kagańca.

> Twoje rozumowanie doprowadza do wniosku, ze nie warto walczyc z mafia, bo ta da
          > je
          > zatrudnienie tysiacom przemytnikow, dealerow narkotykow i specjalistom od mokre
          > j
          > roboty a nawet wzrasta popyt na bron, naboje i kije bejsbolowe.

Wniosek prawidłowy z powyższego jest taki: należy zalegalizować narkotyki, broń i
          obniżyć akcyzę na wódkę i papierosy. Takie działanie natychmiast podmyje podstawy
          zarobku mafii. I przy okazji zlikwiduje ten tak doskwierający Ci drobny przemyt.
        • Gość: alek Nie popieram podatku granicznego IP: *.tele2.pl 03.10.01, 14:29
          Wrocilem wlasnie od psychiatry i zmienilem zdanie.
          Wyleczyl moja biedna glowe z chorych pomyslow. Hurra
    • Gość: Czapajew Re: Popieram podatek graniczny IP: *.amwaw.edu.pl 01.10.01, 00:18

> To normalna praktyka w wielu krajach.

Tak, np. na Białorusi, Ukrainie,w Rosji...

> Ograniczy tez wiele patologii np.przemyt,

sądzę, że przede wszystkim ograniczy turystykę, zarówno wyjazdową, jak i przyjazdową z krajów sąsiednich.
      >
      > unikanie placenia podatkow, fikcyjne zamieszkiwanie w kraju lub za granica w
      > zaleznosci od tego, co jest aktualnie korzystniejsze.

Proponuję powrót do procedur granicznych sprzed 1989 roku, ustawienie na granicach zasiek z drutu kolczastego
      pod napięciem, odebranie paszportów ( podanie, odpowiedni okres oczekiwania na odpowiedź, odpowiednie opłaty
      za każdorazowy własciwie umotywowany wyjazd) i już możemy zaprosić na wizytację Towarzysza Łukaszenkę!!!

• Gość: Lechu Wolno ci, jeżeli popierasz to płać. IP: 10.129.136.* / *.acn.pl 01.10.01, 08:54
      Wolno ci, jeżeli popierasz to płać. Ja nie popieram i nie chcę płacić. Wiele
      razy tu pisałem, żeby za cudo-uzdrowieniowe pomysły płacili ich zwolennicy.
    • Gość: Imperia Re: Popieram podatek graniczny IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 17:29

> To normalna praktyka w wielu krajach. Ograniczy tez wiele patologii np.przemyt,
      >
      > unikanie placenia podatkow, fikcyjne zamieszkiwanie w kraju lub za granica w
      > zaleznosci od tego, co jest aktualnie korzystniejsze.

Jadąc przez Europę Zachodnią nie zapłaciłem żadnego characzu na granicy bo ich po
      prostu nie ma .Ty Alek jeździsz chyba do bardziej Ci bliżej sercu leżącej
      Białorusi.Chandel przy graniczny w każdym cwilizowanym kraju to normalne i o
      jakiej patologi ty mysilisz.

• Gość: alek Re: Popieram podatek graniczny IP: 212.141.155.* 01.10.01, 17:44
        Gość portalu: Imperia napisał(a):

> Gość portalu: alek napisał(a):
        >
        > > To normalna praktyka w wielu krajach. Ograniczy tez wiele patologii np.prz
        > emyt,
        > >
        > > unikanie placenia podatkow, fikcyjne zamieszkiwanie w kraju lub za granica
        > w
        > > zaleznosci od tego, co jest aktualnie korzystniejsze.
        >
        > Jadąc przez Europę Zachodnią nie zapłaciłem żadnego characzu na granicy bo ich
        > po
        > prostu nie ma .Ty Alek jeździsz chyba do bardziej Ci bliżej sercu leżącej
        > Białorusi.Chandel przy graniczny w każdym cwilizowanym kraju to normalne i o
        > jakiej patologi ty mysilisz.
        >
        Jezdze duzo po Europie, nigdzie nie widzialem przenoszenia towaru w siatkach. To
        po prostu jest tam niewyobrazalna bzdura. Na granicy szwajcarsko-austriackiej
        stalem w tym roku okolo godziny, sprawdzali dokladnie paszporty mimo unijnych
        numerow samochodu. Obrocenie kilka razy dziennie w ta i z powrotem wydaje sie
        niemozliwe.
        Poza tym trzeba te miliadry sciagnac i podatek graniczny to nie najgorszy pomysl.
        W Angli placi sie za przejazd przez niektore mosty. Na granicy Francusko wloskiej
        (Frejus) placi sie za przejazd tunelem. Czy to nie jest oplata za przekroczenie
        granicy? Oddzielnie placi sie za autostrade.
        To samo na granicy szwajcarsko-wloskiej, Gran San Bernardo. Sa to spore sumy
        rzedu 80 zl.
        Oplaty roczne za autostrady to tez cos w rodzju myta.
        Oplaty sa w Australi i Bialorusi ktora kochaja SLDowcy.
        • Gość: Andy Przestań się wymądrzać ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.01, 19:13
          Znowu piszesz te głupoty. Sam wielokrotnie byłem w Austrii, Niemczech i
          Szwajcarii. NIe odpowiedziałeś mi na pytanie , czy spodobałyby ci się opłaty na
          wjazd do Niemiec i na Węgry.
          Co zrobiłaby biedna Austria po wprowadzeniu takich opłat dla Niemców ?
          Splajtowałaby turystyka w Austrii !!!!
          Znasz Cieszyn ? To jedno miasto podzielone na dwie części ! Po obu stronach
          żyją Polacy .Opłaty doprowadzą do tego, że ludzie przestaną odwiedzać swoje
          rodziny za granicą ! Mam w Czechach kilku wujków. Polisz sobie 60 zł za wyjazd
          jednorazowo . Odwiedzasz rodzinę raz na tydzień. To daje 240 zł - 120 DEM
          Mało ? To tak jakby przez Wiedeń postawiono mur dzieląc miasto na dwie części .
          • Gość: Luki a nie 480 zl? IP: 141.63.88.* 02.10.01, 13:50
            > Mam w Czechach kilku wujków. Polisz sobie 60 zł za wyjazd jednorazowo.
            > Odwiedzasz rodzinę raz na tydzień. To daje 240 zł - 120 DEM Mało?
            > To tak jakby przez Wiedeń postawiono mur dzieląc miasto na dwie części

A nie 480zl, dwa razy wiecej? Jesli placi sie za przekroczenie
            granicy, to dwa razy za kazda wycieczke: tam i z powrotem!
            pozdrowienia, Luki
        • Gość: Greg Re: Popieram podatek graniczny IP: 212.187.240.* 02.10.01, 10:38

> Gość portalu: Imperia napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: alek napisał(a):
          > >
          > > > To normalna praktyka w wielu krajach. Ograniczy tez wiele patologii n
          > p.prz
          > > emyt,
          > > >
          > > > unikanie placenia podatkow, fikcyjne zamieszkiwanie w kraju lub za gr
          > anica
          > > w
          > > > zaleznosci od tego, co jest aktualnie korzystniejsze.
          > >
          > > Jadąc przez Europę Zachodnią nie zapłaciłem żadnego characzu na granicy bo
          > ich
          > > po
          > > prostu nie ma .Ty Alek jeździsz chyba do bardziej Ci bliżej sercu leżącej
          > > Białorusi.Chandel przy graniczny w każdym cwilizowanym kraju to normalne i
          > o
          > > jakiej patologi ty mysilisz.
          > >
          > Jezdze duzo po Europie, nigdzie nie widzialem przenoszenia towaru w siatkach. T
          > o
          > po prostu jest tam niewyobrazalna bzdura. Na granicy szwajcarsko-austriackiej
          > stalem w tym roku okolo godziny, sprawdzali dokladnie paszporty mimo unijnych
          > numerow samochodu. Obrocenie kilka razy dziennie w ta i z powrotem wydaje sie
          > niemozliwe.
          > Poza tym trzeba te miliadry sciagnac i podatek graniczny to nie najgorszy pomys
          > l.
          > W Angli placi sie za przejazd przez niektore mosty. Na granicy Francusko wloski
          > ej
          > (Frejus) placi sie za przejazd tunelem. Czy to nie jest oplata za przekroczenie
          >
          > granicy? Oddzielnie placi sie za autostrade.
          > To samo na granicy szwajcarsko-wloskiej, Gran San Bernardo. Sa to spore sumy
          > rzedu 80 zl.
          > Oplaty roczne za autostrady to tez cos w rodzju myta.
          > Oplaty sa w Australi i Bialorusi ktora kochaja SLDowcy.

Moze nie jezdzi sie z siatkami, ale jest wiele takich granic w Europie gdzie
          handel przygraniczny kwitnie. Przyklady granica norwesko-szwedzka - przygraniczne
          sklepy sa pelne Norwegow robiacych zakupy. Wracaja z bagaznikami wyladowanymi po
          brzegi. To samo granica dunsko-niemiecka. Jesli sa roznice w cenach miedzy
          krajami to zwsze bedzie handel przygraniczny i nie plec bzdur o patologi - to po
          prostu logiczne myslenie - po co mam placic wiecej, jak moge mniej.
          • Gość: alek Re: Popieram podatek graniczny IP: 212.141.155.* 02.10.01, 12:32
            >
            > Moze nie jezdzi sie z siatkami, ale jest wiele takich granic w Europie gdzie
            > handel przygraniczny kwitnie. Przyklady granica norwesko-szwedzka - przygranicz
            > ne
            > sklepy sa pelne Norwegow robiacych zakupy. Wracaja z bagaznikami wyladowanymi p
            > o
            > brzegi. To samo granica dunsko-niemiecka. Jesli sa roznice w cenach miedzy
            > krajami to zwsze bedzie handel przygraniczny i nie plec bzdur o patologi - to p
            > o
            > prostu logiczne myslenie - po co mam placic wiecej, jak moge mniej.

Bez sensu jest podawanie incydentalnego przypadku (trudnego do sprawdzenia)
            gdzies na jakiejs granicy, na poparcie tezy ze handel siatkowy czy bagaznikowy to
            dobra rzecz. Wedlug mnie taki handel to zawsze dodatkowe koszty, benzyna lub
            stracony czas (time is money), wszedzie jest to marginess i zajecie dla ludzi
            ociezalych umyslowo. W rzeczywistosci taki handel w ogole sie nie oplaca.

A u nas to jest to po prostu przemyt alkoholu i papierosow na masowa skale czyli
            przestepstwo.
            • Gość: luka Re: Popieram podatek graniczny IP: 213.77.91.* 02.10.01, 12:40

> Wedlug mnie taki handel to zawsze dodatkowe koszty, benzyna lub
              > stracony czas (time is money), wszedzie jest to marginess i zajecie dla ludzi
              > ociezalych umyslowo. W rzeczywistosci taki handel w ogole sie nie oplaca.

Chyba nie przeczytałeś mojego wcześniejszego listu - w małych miastach, gdzie
              bezrobocie sięga 40%, przemyt i kłusownictwo jest podstawą utrzymania całych
              rodzin. Jak myślisz, z czego żyją tysiące ludzi, którzy oficjalnie nigdzie nie
              pracują? Skąd mają pieniądze, aby kupić benzynę do swoich mercedesów?
              Odwiedź parę miasteczek na Pomorzu Zachodnim, na przykład - bezrobocie 36%, a na
              ulicach drogie zachodnie wózki i setki ludzi, którzy z czegoś żyją.

> A u nas to jest to po prostu przemyt alkoholu i papierosow na masowa skale czyl
              > i przestepstwo.

Przestępstwem jest rozbój dokonywany przez państwo na naszych kieszeniach,
              dokonywany przez ciągłe podwyżki podatków.
            • Gość: Dariusz Incydentalny handel graniczny ? Co ty piszesz ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.01, 17:55
              Na wszystkich granicach cywilizowanych państw kwitnie handel, i to w obie
              strony. Ludzie nie składają się z ociężałych umysłowo. Wiedzą , co robią.Handel
              ożywia gospodarkę i pozwala ludziom poznać świat. Tak było od początków świata
              w każdym państwie. Przemyt ( z wyjątkiem narkotyków )jest tylko dowodem na
              głupotę przepisów. Po wyrównaniu naszych cen alkoholuy do sąsiadów dochody
              państwa napewno, by się nie zmniejszyły ( większy popyt krajowy dzieki
              mniejszym cenom - elementarna zasada ekonomii, nieznana w ministerstwie
              finansów ). Zamknięcie granic w Europie byłoby katastrofą dla gospodarki. Tylko
              ludzie o totalitarnych poglądach mogą być za tego typu debilizmem, jak opłata
              20 zł.
          • Gość: gaduła Re: nie popieram podatku granicznego IP: *.IOd.krakow.pl 02.10.01, 12:33
            na granicy dania -szwecja przez sund w Elsinorze gdzie zamek Hamleta -
            Helsinborg szwecja to promy chodza co 10 minut pełne ludzi któryz np piwo to na
            wózku woża w pojemnikach po kilka na ra i nikt nie robi cyrków, ale jak
            wyglądasz jak szmata to napewno wyskoczy gośc z budki za lustrem i zacznie cie
            sprawdzac na paszport narkotyki itp,
            i nikt tam nie placi oplat granicznych,
            tam gdzie je wprowadzono to ruch turysytyczny jest slaby, przyklad australia,
            brazylia czy nowa zelandia
    • Gość: Alek Re: czy podatek graniczny jest legalny IP: 213.231.15.* 02.10.01, 14:11
      Na początku tzw. "disclaimer"; nie czytałem wszystkich postów w tym wątku, tak
      więc może bezwiednie się powtarzam.

Mam pytanie; do tej pory wydawało mi się, że jedynym dokumentem koniecznym do
      przekroczenia granicy jest paszport. Natomiast, zasobność portfela nie może
      stanowić przeszkody w przekroczeniu granicy.

alek (z małej litery) opiera swoje zdanie na tym, iż 20 zł to malo forsy - dla
      jednego mało, dla drugiego dużo, szczególnie jeżeli często przekracza się
      granicę. Czy pobieranie $ za przekroczenie granicy jest zgodne z konstytucją?

Co więcej, dla pobierania opłat trzebaby zatrudnić mnóstwo ludzi, kupić kasy
      fiskalne, papier, biurka, miejsce do pracy, itp - czyli wielkie nakłady i
      mnóstwo biurokracji.

Jednym zdaniem; podatek od przekroczenia granicy jest w 100% debilizmem i
      zaprzeczeniem zdrowego rozsądku!!!
    • bessa Mam lepszy pomysl 02.10.01, 14:40
      witam
      jezeli juz chca wprowadzic podatek od wyjazdu to po co wprowadzac podatek na
      granicy ... bedzie bardzo duzy sprzeciw .. lepiej wprowadzic oplate dla osob
      wylatujacych z kraju samolotami ... sprzeciw bedzie duzo mniejszy ... moze
      tylko LOT bedzie mial zastrzezenia ... mozna podniesc oplate nawet do 50-100
      zl ...
      osobiscie szukal bym jednak innych zrodel podatkow i oszczednosci dla budzetu

pozdro
      bessa
    • Gość: Lechu A ja mam jeszcze lepszy pomysł IP: 10.129.136.* / *.acn.pl 02.10.01, 14:45
      Można publicznie ściąć głowę Buzkowi na stadionie X-lecia. Ze sprzedaży biletów
      oraz praw do transmisji będzie jeszcze więcej kasy. W końcu facet cały czas
      mówi, że się poświęca dla dobra Ojczyzny. Niech więc zamieni słowa w czyn.

• Gość: doku Przemyt nigdy nie był patologią, ale reakcją obronną IP: *.mofnet.gov.pl 02.10.01, 15:06
      Przemyt jest jak gorączka, jest sposobem na likwidację patologii. Patologią są
      sztuczne bariery celne, patologią jest chory system podatkowy, patologią jest
      prawo, zakazujące wolnym ludziom spożywania tego czy owego. Tam gdzie opłaca
      się przemyt a nie opłaca się legalny handel, tam mamy do czynienia z przejawami
      patologii, a przemyt zaspokaja popyt, który inaczej nie zostałby zaspokojony.
      Przemyt to od dawien dawna lekarstwo łagodzące objawy poważnych chorób. Choroby
      jednak trzeba leczyć, ale nie polewamy od razu zimną wodą ludzi mających lekką
      goraczkę. Opłata graniczna jest takim właśnie pomysłem, który faktycznie
      oznacza nową patologię baz żadnych prób leczenia przyczyn starych chorób.
      Jeżeli chcemy zlikwidować przemyt, to zintegrujmy sie z Europą, uleczmy nasze
      prawo i poprawmy przepisy. Jeżeli chcemy łatać dziurę w budżecie, to musimy
      stworzyć warunki dla zmniejszenia bezrobocia i zmniejszenia zatrudnienia z
      sferze budżetowej. Niech ludzie sami zaczną na siebie zarabiać - to jest
      właściwy kierunek zmian - wszelkie ograniczenia swobody, dodatkowe opłaty itp.
      są szkodliwe z tego punktu widzenia.
    • Gość: marco Popieram Pana w calej rozciaglosci IP: *.tele2.pl 02.10.01, 17:04
      Mam jeszcze kilka podobnych, cywilizujacych pomyslow:
      np.
      1. przekraczanie granicy miedzy wojewodztwami wyceniam
      na 50 zl. Proponuje u
      2. oplate wnosic w wojewodzkiej siedzibie Urzedu
      Skarbowego, naklejajac jednoczesnie oplate skarbowa za
      10 zl
      3. placic podatek od padajacego deszczu, jak
      proponowali krakowscy radni
      4. przy przyjeciu do pracy przedstawiac swiadectwo
      przystapienia do komunii (platne w siedzibie parafii -
      100 zl)
      5. itp.....
    • Gość: lekarz Re: Popieram podatek graniczny IP: 148.81.233.* 03.10.01, 13:08
      Apeluje do ludziej wyobrazni...segnijcie swoim mysleniem troche dalej, niz
      granice Warszawy!!!
    • Gość: Marco Jak jeszcze w sposob bardziej absurdalny poprawic budzet panstwa IP: *.tele2.pl 03.10.01, 14:24
      Mam jeszcze kilka podobnych, cywilizujacych pomyslow:
      np.
      1. przekraczanie granicy miedzy wojewodztwami
      wyceniam
      na 50 zl.
      2. oplate wnosic w siedzibie wlasciwego Urzedu
      Skarbowego, naklejajac jednoczesnie oplate skarbowa
      za
      10 zl
      3. placic podatek od padajacego deszczu, jak
      proponowali krakowscy radni
      4. przy przyjeciu do pracy przedstawiac swiadectwo
      przystapienia do komunii (platne w siedzibie parafii
      -
      100 zl)
      5. kontakt z urzednikiem w Urzedzie Gminy -25 zl
      6. wprowadzic "dobrowolne" oplaty na fundusz AWS,
      ktory obowiazkowo przekaze polowe pralatowi
      Jankowskiemu
      7. dopiszcie cos od siebie
      • Gość: Janusz2 Re: Jak jeszcze w sposob bardziej absurdalny poprawic budzet panstwa IP: 194.92.234.* 03.10.01, 14:42
        Gość portalu: Marco napisał(a):
        > 6. wprowadzic "dobrowolne" oplaty na fundusz AWS,
        > ktory obowiazkowo przekaze polowe pralatowi
        > Jankowskiemu

Zawężona do jednej formacji (AWS) złosliwość jest tu nietrafiona, bo zauważ, że
        finansowanie partii poltycznych z budżetu zostaje wprowadzone przy aplauzie
        wiekszości obecnych partii (SLD, AWS, UW itp.) Prawdziwe zjednoczenie ponad
        podziałami (no, ale jeżeli chodzi o forsę do której można się dorwać...) Dlatego
        będziesz płacił, Szanowny Kolego, "dobrowolną" opłatę na te światłe formacje, a
        jak nie to przyjdzie komornik...
        Nie zapominajmy jednak o chlubnych wyjątkach - Platforma Obywatelska i Unia
        Polityki Realnej od poczatku sprzeciwiają się idiotycznemu pomysłowi finansowania
        partii z budżetu.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka