Dodaj do ulubionych

Apel o solidarność z załogą Ożarowa

IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 12:50
Ogólnopolski Komitet Protestacyjny zwraca się o czynną akcję solidarnościową
z protestującą od 185 dni załogą Fabryki Kabli w Ożarowie Mazowieckim.

Zbliżające się miesiące mogą być decydujące dla protestujących załóg z całej
Polski. W dalszym ciągu wiele postulatów naszego ruchu nie została
uwzględniona przez Rząd RP, a co za tym idzie nie możemy się spodziewać
rychłego zakończeniu sporów. W dalszym ciągu kilka tysięcy szczecińskich
stoczniowców pozostaje bez pracy. Nie rozwiązane zostały kwestie dotyczące
załóg Bison-Bial z Białegostoku, Kama Foods z Brzegu i Fabryki Kabli z
Ożarowa. Trwają zwolnienia w zakładach H. Cegielski - Poznań S.A. Protestują
górnicy i pielęgniarki. Wiele załóg nie otrzymuje na czas wynagrodzeń, jak
ostatnio w przypadku zakładów Eskimo z Łodzi. Zapowiadana restrukturyzacja
polskiego hutnictwa doprowadzi do kolejnych masowych zwolnień przeciwko czemu
z całą pewnością zaprotestują hutnicy m.in. z huty Sendzimira.

Większość elit politycznych i gospodarczych oraz zarządów przedsiębiorstw
liczy, iż trwające akcje z biegiem czasu wypalą się, a nadchodząca zima
złamie opór protestujących załóg. Nie możemy do tego dopuścić! Niektóre z
protestujących załóg potrzebują naszego czynnego wsparcia, bez którego
trudniej będzie się im bronić. Protestująca załoga Fabryki Kabli w Ożarowie
jest tego najjaskrawszym przykładem. Okupując od zewnątrz swój zakład od 185
dni pracownicy Ożarowa dowiedli swojej determinacji i stali się symbolem
walki o prawo do pracy i godnego wynagrodzenia. Nie tylko dając przykład, ale
wielokrotnie także w sposób czynny wspierali oni protesty innych załóg. Dziś
pracownicy Ożarowa potrzebują naszej pomocy!

Apelujemy do wszystkich związków zawodowych i organizacji pracowniczych, do
wszystkich zakładów pracy o czynne poparcie załogi Ożarowa. Wasza pomoc może
obejmować:udział w pikietach przed Ministerstwem Skarbu w Warszawie
organizowanych przez Ożarów, udział w dyżurach przed Fabryką Kabli w
Ożarowie, pomoc finansową - na gorące napoje, opał, dojazdy na pikiety do
Warszawy, publiczne poparcie w środkach masowego przekazu. Poparcie takie
byłoby nie tylko ważnym gestem solidarności, ale w sposób bezpośredni
pomogłoby protestującym.

SOLIDARNOŚĆ Z PRACOWNIKAMI OŻAROWA!

Poznań, 25.10.2002

Akcję Solidarności z Protestującymi Pracownikami Ożarowa koordynuje Biuro
Informacyjno-Korespondencyjne OKP przy zakładach H. Cegielski w Poznaniu.
Przyjmuje ono zgłoszenia grup, które chciałby pomóc w okupacji bram zakładów
w Ożarowie lub wziąć udział w pikiecie pod Ministerstwem Skarbu (dni
powszednie od godz. 9.00. do 15.00). Biuro zajmuje się uzgadnianiem terminów
i warunków pomocy. Kontakt: 601 299 897, fax: (0 .... 61) 8311772.
Bezpośredni kontakt z Komitetem Protestacyjnym w Ożarowie - 501 012 859

Obserwuj wątek
    • gandalph Re: Apel o solidarność z załogą Ożarowa 26.10.02, 12:56
      Gość portalu: V.C. napisał(a):

> Ogólnopolski Komitet Protestacyjny zwraca się o czynną akcję solidarnościową
      > z protestującą od 185 dni załogą Fabryki Kabli w Ożarowie Mazowieckim.
      >
      > Zbliżające się miesiące mogą być decydujące dla protestujących załóg z całej
      > Polski. W dalszym ciągu wiele postulatów naszego ruchu nie została
      > uwzględniona przez Rząd RP, a co za tym idzie nie możemy się spodziewać
      > rychłego zakończeniu sporów. W dalszym ciągu kilka tysięcy szczecińskich
      > stoczniowców pozostaje bez pracy. Nie rozwiązane zostały kwestie dotyczące
      > załóg Bison-Bial z Białegostoku, Kama Foods z Brzegu i Fabryki Kabli z
      > Ożarowa. Trwają zwolnienia w zakładach H. Cegielski - Poznań S.A. Protestują
      > górnicy i pielęgniarki. Wiele załóg nie otrzymuje na czas wynagrodzeń, jak
      > ostatnio w przypadku zakładów Eskimo z Łodzi. Zapowiadana restrukturyzacja
      > polskiego hutnictwa doprowadzi do kolejnych masowych zwolnień przeciwko czemu
      > z całą pewnością zaprotestują hutnicy m.in. z huty Sendzimira.
      >
      > Większość elit politycznych i gospodarczych oraz zarządów przedsiębiorstw
      > liczy, iż trwające akcje z biegiem czasu wypalą się, a nadchodząca zima
      > złamie opór protestujących załóg. Nie możemy do tego dopuścić! Niektóre z
      > protestujących załóg potrzebują naszego czynnego wsparcia, bez którego
      > trudniej będzie się im bronić. Protestująca załoga Fabryki Kabli w Ożarowie
      > jest tego najjaskrawszym przykładem. Okupując od zewnątrz swój zakład od 185
      > dni pracownicy Ożarowa dowiedli swojej determinacji i stali się symbolem
      > walki o prawo do pracy i godnego wynagrodzenia. Nie tylko dając przykład, ale
      > wielokrotnie także w sposób czynny wspierali oni protesty innych załóg. Dziś
      > pracownicy Ożarowa potrzebują naszej pomocy!
      >
      > Apelujemy do wszystkich związków zawodowych i organizacji pracowniczych, do
      > wszystkich zakładów pracy o czynne poparcie załogi Ożarowa. Wasza pomoc może
      > obejmować:udział w pikietach przed Ministerstwem Skarbu w Warszawie
      > organizowanych przez Ożarów, udział w dyżurach przed Fabryką Kabli w
      > Ożarowie, pomoc finansową - na gorące napoje, opał, dojazdy na pikiety do
      > Warszawy, publiczne poparcie w środkach masowego przekazu. Poparcie takie
      > byłoby nie tylko ważnym gestem solidarności, ale w sposób bezpośredni
      > pomogłoby protestującym.
      >
      > SOLIDARNOŚĆ Z PRACOWNIKAMI OŻAROWA!
      >
      > Poznań, 25.10.2002
      >
      > Akcję Solidarności z Protestującymi Pracownikami Ożarowa koordynuje Biuro
      > Informacyjno-Korespondencyjne OKP przy zakładach H. Cegielski w Poznaniu.
      > Przyjmuje ono zgłoszenia grup, które chciałby pomóc w okupacji bram zakładów
      > w Ożarowie lub wziąć udział w pikiecie pod Ministerstwem Skarbu (dni
      > powszednie od godz. 9.00. do 15.00). Biuro zajmuje się uzgadnianiem terminów
      > i warunków pomocy. Kontakt: 601 299 897, fax: (0 .... 61) 8311772.
      > Bezpośredni kontakt z Komitetem Protestacyjnym w Ożarowie - 501 012 859
      >
      >
      >
      >
      >
      A niech sobie protestują, co mnie to obchodzi. Jeśli pracownicy takiego czy
      innego zakładu nie otrzymują wynagrodzeń, to są dupami wołowymi, gdyż już dawno
      powinni wystąpić do sądu z wnioskiem o ogłoszenie upadłości, jako że ich firmy
      najwidoczniej straciły zdolność do regulowania należności. W takim przypadku
      roszczenia pracownicze są rozstrzygane w pierwszej kolejności. Skoro tego nie
      robią, to nie mój problem! A rząd nie ma tu nic do rzeczy, nie jest właściwym
      adresatem jakichkolwiek postulatów. (I nie powinien być, bo za takimi
      postulatami kryje się chęć sięgnięcia do kieszeni podatników, a to już nie jest
      dla mnie obojętne!).
      Krótko: niech mnie ci z Ożarowa pocałują w dupę!
      • d_nutka Re: Apel o solidarność z załogą Ożarowa 26.10.02, 13:00
        gandalph napisał:

> A niech sobie protestują, co mnie to obchodzi. Jeśli pracownicy takiego czy
        > innego zakładu nie otrzymują wynagrodzeń, to są dupami wołowymi, gdyż już
        dawno
        >
        > powinni wystąpić do sądu z wnioskiem o ogłoszenie upadłości, jako że ich
        firmy
        > najwidoczniej straciły zdolność do regulowania należności. W takim przypadku
        > roszczenia pracownicze są rozstrzygane w pierwszej kolejności. Skoro tego
        nie
        > robią, to nie mój problem! A rząd nie ma tu nic do rzeczy, nie jest
        właściwym
        > adresatem jakichkolwiek postulatów. (I nie powinien być, bo za takimi
        > postulatami kryje się chęć sięgnięcia do kieszeni podatników, a to już nie
        jest
        >
        > dla mnie obojętne!).
        > Krótko: niech mnie ci z Ożarowa pocałują w dupę!

A pocałuj się sam!
        Najpiewr sprawdź po ile sprzedawane są kable i kto po drodze zarabia.
        Może ten z d. do całowania?
        d_
        • gandalph Re: Apel o solidarność z załogą Ożarowa 26.10.02, 13:06
          d_nutka napisała:

> gandalph napisał:
          >
          > > A niech sobie protestują, co mnie to obchodzi. Jeśli pracownicy takiego cz
          > y
          > > innego zakładu nie otrzymują wynagrodzeń, to są dupami wołowymi, gdyż już
          > dawno
          > >
          > > powinni wystąpić do sądu z wnioskiem o ogłoszenie upadłości, jako że ich
          > firmy
          > > najwidoczniej straciły zdolność do regulowania należności. W takim przypad
          > ku
          > > roszczenia pracownicze są rozstrzygane w pierwszej kolejności. Skoro tego
          > nie
          > > robią, to nie mój problem! A rząd nie ma tu nic do rzeczy, nie jest
          > właściwym
          > > adresatem jakichkolwiek postulatów. (I nie powinien być, bo za takimi
          > > postulatami kryje się chęć sięgnięcia do kieszeni podatników, a to już nie
          >
          > jest
          > >
          > > dla mnie obojętne!).
          > > Krótko: niech mnie ci z Ożarowa pocałują w dupę!
          >
          > A pocałuj się sam!
          > Najpiewr sprawdź po ile sprzedawane są kable i kto po drodze zarabia.
          > Może ten z d. do całowania?
          > d_
          A co mnie to obchodzi, po ile są sprzedawane kable, pewnie po tyle, za ile ktoś
          chce je kupić. Jeszcze wiele zakładów w Polsce splajtuje i im szybciej, tym
          lepiej, bo nieudacznicy niczym kula u nogi ściągają całą resztę w dół. Pewnie
          dlatego tak wysokie są obciązenia fiskalne w Polsce, żeby było z czego dopłacać
          do róznych dinozaurów gospodarczych zarządzanych przez gamoni z partyjnego
          nadania. Dlatego wcale mnie to nie rusza, że coś tam zbankrutuje.
    • wild Apel o brak solidarności z kierownictwem Ożarowa 26.10.02, 13:00
      Pomożecie ludzie pracy? zrozumnieć?

jestem klientem kabli! ( tak jak Ty chleba i masła w sklepie )

wybieram kable tanie i dobre... czytam periodyki "Kablarz" "Kabelmistrz" "Kabel-
      Canal" ( są rankingi! )

gdy usłyszę że firma Pana Franciszka Bejzbolskiego (SLD) wpadła na GENIALNY
      pomysł koncesji na kabelek pytam sie? co to za smykałka? KURWA!

kogo więc pojawił się problem intelektualny?
      kierownika czy mój jako klienta kabla?

zrozum człowieku pracy! im więcej jest firm produkujących kable tym więcej masz
      wybory z "pracą" a gdy znikną ograniczenia celno-importowe będziesz miał taki
      wybór pracy która bedzie lepiej popłatna - walka o człowieka pracy przez
      kierownika... gdy nie masz wyboru jestes niewolnikiem kierownika

precz z "koncesjomachami"! wolniść w kablowaniu! smile
      • Gość: V.C. Wild ! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 13:23

> zrozum człowieku pracy! im więcej jest firm produkujących kable

Właśnie jedną z nich chca zamknąć . I przeciwko temu protestują .
        • wild kto chce zamknąć? 26.10.02, 13:26

>
          > > zrozum człowieku pracy! im więcej jest firm produkujących kable
          >
          > Właśnie jedną z nich chca zamknąć . I przeciwko temu protestują .

kolega od koncesji?smile
          • Gość: V.C. Re: kto chce zamknąć? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 13:31

Prywatny właściciel , który kupił dobrze prosperującą do tej pory fabrykę w
            Ożarowie .

P.S. Nie wiedziałem ,że produkcja kabli - podobnie jak materiałów wybuchowych -
            wymaga koncesji .

Nie myl koncesji ze zwykłym zezwoleniem .
            • wild a kto chce zamknąć rynek polski przed konkurencją? 26.10.02, 13:48

>
              > Prywatny właściciel , który kupił dobrze prosperującą do tej pory fabrykę w
              > Ożarowie .
              >
              > P.S. Nie wiedziałem ,że produkcja kabli - podobnie jak materiałów
              wybuchowych
              > -
              > wymaga koncesji .
              >
              > Nie myl koncesji ze zwykłym zezwoleniem .

kabel kabel kabel... wylęgarnia czerwonych muszek smile

więc chcesz powiedzieć że firmy kablowate z poza polski mogą swobodnie otworzyć
              zakłady w Polsce? smile jeżeli tak jest wszystko OK jeżeli nie ktoś manipulije
              rynkiem kabli... kto? koledzy posłowie w kablowaniu?
              • Gość: V.C. kto chce zamknąć rynek polski przed konkurencją? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 13:55

Liberałowie z SLD ? wink

• wild byznezmen z SLD? hm jak myślisz dlaczego? 26.10.02, 15:08

>
                  > Liberałowie z SLD ? wink
                  >
                  >

bo walczy z konsumpcyjnością kabli?smile czy walczy o fizyczną eliminacja
                  konkurencji aby zwiększyć cene kabla łapkami manipulatorów-urzędników którzy
                  fachowość rozpatrują jako bejzbolek na ulicy smile
          • Gość: Liberał Chciało bydło wolnego rynku - to go ma !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.02, 13:32
            Temu motłochowi wszystko się już chyba popierdoliło w tych głupich łbach.
            Ja nie mam zamiaru utrzymywać "miowych zdobyczy socjalizmu" (stocznie, huty i
            zafajdany Ożarów) z moich podatków !
            Dla bydła mam jedną serdeczna radę - niech zdycha ale na swój własny rachunek !
            • Gość: V.C. Re: Chciało bydło wolnego rynku - to go ma !!! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 13:39
              Gość portalu: Liberał napisał(a):

> Temu motłochowi wszystko się już chyba popierdoliło w tych głupich łbach.
              > Ja nie mam zamiaru utrzymywać "miowych zdobyczy socjalizmu" (stocznie, huty i
              > zafajdany Ożarów) z moich podatków !
              > Dla bydła mam jedną serdeczna radę - niech zdycha ale na swój własny
              rachunek !

Rzekł wieprz
            • Gość: AdamM (nie zalogow napisz coś więcej o sobie IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.10.02, 13:42
              bo takich postaci nie spotyka się tu az tak często. Taka pogarda dla ludzi, no,
              no! Az strach pomyśleć. Twoje podatki powiadasz? Czy rodziców? Czy to realny
              wklda w GDP czy urojony? Wspolczuje wszystkim, ktorzy moga miec z toba cos
              wspolnego, ale wyrazam nadzieje, ze jest ich niewielu i ze sa podobni tobie. A
              nie chcesz czasem wyjechac z tego kraju i sposrod ludzi, ktorych tak nie
              lubisz? Na pewno czystosc powietrza w Polsce by sie bardzo poprawilasad((
              • antoni.goczal Ja też mam ich w d..pie ! Komuna padła ! 26.10.02, 14:07
                Teraz jest kapitalizm i właściciel zakładu może ze swoją własnością zrobic co
                zechce !
                • Gość: V.C. A z ludźmi ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 14:33

Czy ludzie też są jego własnością i może z nimi zrobić , co mu sie podoba ?
                  • Gość: Liberał Re: A z ludźmi ? Z tym bezrozumnym bydłem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.02, 14:51

>
                    > Czy ludzie też są jego własnością i może z nimi zrobić , co mu sie podoba ?

Zrozum przymule, że każdy w tym ustroju musi się troszczyć o siebię. Te głąby
                    zamiast już od dawna szukać pracy to czekają, aż ich weźmiemy na utrzymanie.
                    Ich i tych związkowych darmozjadów (Śniadek).

Zapewniam Cię, że o mnie nikt by się nie upominał i ja bym sobie tego nie
                    życzył. Nikomu nic nie zawdzięczam i nie czekam, że ktos coś mi da (np. pracę).
                    Ale to zbyt trudne dla Ciebię. Trudno.
                    • Gość: V.C. Re: A z ludźmi ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 14:57

> Gość portalu: V.C. napisał(a):
                      >
                      > >
                      > > Czy ludzie też są jego własnością i może z nimi zrobić , co mu sie podoba
                      > ?
                      >
                      > Zrozum przymule, że każdy w tym ustroju musi się troszczyć o siebię.

A może ten ustrój nie jest najlepszy ?

Te głąby
                      > zamiast już od dawna szukać pracy to czekają, aż ich weźmiemy na utrzymanie.
                      > Ich i tych związkowych darmozjadów (Śniadek).
                      >
                      > Zapewniam Cię, że o mnie nikt by się nie upominał i ja bym sobie tego nie
                      > życzył. Nikomu nic nie zawdzięczam i nie czekam, że ktos coś mi da (np.
                      pracę).

" Sam sobie sterem i sam żeglarzem " wink

> Ale to zbyt trudne dla Ciebię. Trudno.

Szukać pracy !? Gdzie , p......e !?
                      • atak.spawacza Re: A z ludźmi ? 26.10.02, 15:03

> Gość portalu: Liberał napisał(a):
                        >
                        > > Gość portalu: V.C. napisał(a):
                        > >
                        > > >
                        > > > Czy ludzie też są jego własnością i może z nimi zrobić , co mu sie p
                        > odoba
                        > > ?
                        > >
                        > > Zrozum przymule, że każdy w tym ustroju musi się troszczyć o siebię.
                        >
                        > A może ten ustrój nie jest najlepszy ?
                        >
                        > Te głąby
                        > > zamiast już od dawna szukać pracy to czekają, aż ich weźmiemy na utrzymani
                        > e.
                        > > Ich i tych związkowych darmozjadów (Śniadek).
                        > >
                        > > Zapewniam Cię, że o mnie nikt by się nie upominał i ja bym sobie tego nie
                        > > życzył. Nikomu nic nie zawdzięczam i nie czekam, że ktos coś mi da (np.
                        > pracę).
                        >
                        > " Sam sobie sterem i sam żeglarzem " wink
                        >
                        >
                        > > Ale to zbyt trudne dla Ciebię. Trudno.
                        >
                        > Szukać pracy !? Gdzie , p......e !?
                        No to niech się gnoje powieszą ! Sami sobie taki los wybrali to niech
                        spierdalają teraz na drzewo ! (Byleby tylko ten motłoch gałęzi nie połamał !)
              • Gość: Lech N. Re: napisz coś więcej o sobie IP: *.chello.pl 27.10.02, 14:34
                Gość portalu: AdamM (nie zalogow napisał(a):

> bo takich postaci nie spotyka się tu az tak często. Taka pogarda dla ludzi,
                no,
                >
                > no! Az strach pomyśleć. Twoje podatki powiadasz? Czy rodziców? Czy to realny
                > wklda w GDP czy urojony? Wspolczuje wszystkim, ktorzy moga miec z toba cos
                > wspolnego, ale wyrazam nadzieje, ze jest ich niewielu i ze sa podobni tobie.
                A
                > nie chcesz czasem wyjechac z tego kraju i sposrod ludzi, ktorych tak nie
                > lubisz? Na pewno czystosc powietrza w Polsce by sie bardzo poprawilasad((
                Bardzo zabawne smile)))))))
    • Gość: eM Apel o solidarność z leniwymi warchołami z Ożarowa IP: *.acn.pl / 10.133.130.* 26.10.02, 15:03
      Blokowanie przez byłych pracowników prywatnego zakładu pracy to jakaś odmiana
      słowiańskiego terroryzmu. Weźcie się nieroby do pracy, której w Warszawie nie
      blokuje zamiast robić z siebie kretynów. Skandalem w tej sprawie jest bierna
      postawa policji, która powinna przepędzić ten motłoch spod bramy.
      • Gość: Liberał Re: Apel o solidarność z leniwymi warchołami z Oż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.02, 15:15
        Gość portalu: eM napisał(a):

> Blokowanie przez byłych pracowników prywatnego zakładu pracy to jakaś
        odmiana
        > słowiańskiego terroryzmu. Weźcie się nieroby do pracy, której w Warszawie
        nie
        > blokuje zamiast robić z siebie kretynów. Skandalem w tej sprawie jest bierna
        > postawa policji, która powinna przepędzić ten motłoch spod bramy.

Całkowicie popieram !!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: V.C. Następcy Pinocheta i Kiszczaka IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 15:25

> Gość portalu: eM napisał(a):
          >
          > > Blokowanie przez byłych pracowników prywatnego zakładu pracy to jakaś
          > odmiana
          > > słowiańskiego terroryzmu. Weźcie się nieroby do pracy, której w Warszawie
          > nie
          > > blokuje zamiast robić z siebie kretynów. Skandalem w tej sprawie jest bier
          > na
          > > postawa policji, która powinna przepędzić ten motłoch spod bramy.
          >
          > Całkowicie popieram !!!!!!!!!!!!!!!

Nowe wcielenie Kiszczaka ?

Marzy wam się powtórka z 1976 , a może z 1970 , Chile'73 i kopalni "Wujek" ?

• Gość: Liberał Re: Następcy Pinocheta i Kiszczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.02, 15:26

> Gość portalu: Liberał napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: eM napisał(a):
            > >
            > > > Blokowanie przez byłych pracowników prywatnego zakładu pracy to jakaś
            >
            > > odmiana
            > > > słowiańskiego terroryzmu. Weźcie się nieroby do pracy, której w Warsz
            > awie
            > > nie
            > > > blokuje zamiast robić z siebie kretynów. Skandalem w tej sprawie jest
            > bier
            > > na
            > > > postawa policji, która powinna przepędzić ten motłoch spod bramy.
            > >
            > > Całkowicie popieram !!!!!!!!!!!!!!!
            >
            > Nowe wcielenie Kiszczaka ?
            >
            > Marzy wam się powtórka z 1976 , a może z 1970 , Chile'73 i kopalni "Wujek" ?
            >
            Pierdol się komuchu !
        • Gość: Lech N. Re: Apel o solidarność z leniwymi warchołami z Oż IP: *.chello.pl 27.10.02, 19:10

> Gość portalu: eM napisał(a):
          >
          > > Blokowanie przez byłych pracowników prywatnego zakładu pracy to jakaś
          > odmiana
          > > słowiańskiego terroryzmu. Weźcie się nieroby do pracy, której w Warszawie
          > nie
          > > blokuje zamiast robić z siebie kretynów. Skandalem w tej sprawie jest bier
          > na
          > > postawa policji, która powinna przepędzić ten motłoch spod bramy.
          >
          > Całkowicie popieram !!!!!!!!!!!!!!!
          Ja również !
      • Gość: V.C. Moralna "wyższość" rasy panów IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 15:15

"Bydło" , "motłoch" , "warchoły" ...

Co wy wiecie o pracy fizycznej ?

Co wy wiecie o robotnikach ?

Synalkowie yntelygentów i byznesmenów ...

• Gość: AdamM (nie zalogow daj spokój V.C IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.10.02, 15:22
          Z kim ty rozmawiasz? Przecież to jakieś potwory w ludzkiej skorze. Pewnie
          skoncza w wiezieniu, gdzie współwieźniowie z nimi skoncza, gdy wyczują, co taki
          jeden z drugim reprezentuje w stosunku do innych ludzi. To potencjalni bandyci,
          nie ma sensu z takimi degeneratami rozmawiac. Strach pomyslec kto ich wychowal.
      • wild czy to samo powinna zrobić z SLDowcami...? 26.10.02, 15:18
        Gość portalu: eM napisał(a):

> Blokowanie przez byłych pracowników prywatnego zakładu pracy to jakaś odmiana
        > słowiańskiego terroryzmu. Weźcie się nieroby do pracy, której w Warszawie nie
        > blokuje zamiast robić z siebie kretynów. Skandalem w tej sprawie jest bierna
        > postawa policji, która powinna przepędzić ten motłoch spod bramy.

którzy blokują konkurencje brakiem wolnego dostępu do produkcjo kabli dla firm
        z np. USA? smile kretyn to ten co myśli że dobre jest to co byznezmen wymyśli z
        urzędnikiem w wyeliminowaniu konkurencji przez pałe urzędniczą ( dla zysków
        kumpli z partii )

ja mam w DUPIE interes biznesmenów których jedyną smykałką jest symbioza z
        urzędnikiem eliminującym konkurencje nie poprzez działania na rynku a tylko
        poprzez zapewnienie zysków z fakty fizycznego braku dostepu dla innych ludzi w
        tym biznesie...

jestem klientem kabla
        nie jestem dobrą mamuśką leworękiego SLDowcka ( magister bejzbol? )
        wybieram tanie i dobre...

Czym jest urzędnicze blokowanie innym ludzi w sprzedaży kabli dla mnie?
        aktem przemocy i napaści na moją kieszeń w ochornie dobrego samopoczucia
        SLDowca pseudo-biznesmena?
        • Gość: Liberał Bydło za bramę ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.02, 15:23
          W.C. pyta - co wiemy o robotnikach ? To odpowiadam: robol to jak traktor - ma
          zapierdalać. Rządził w Polsce 45 lat. I wystarczy.
          • Gość: V.C. Liberał - won z mojego wątku ! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.10.02, 15:27

Robotnik rządził !?

Gdzie i kiedy !?

A teraz ma rządzić BCC ?
          • wild koncesje za brame! biznesmen ma zapierdlać! 26.10.02, 15:31

> W.C. pyta - co wiemy o robotnikach ? To odpowiadam: robol to jak traktor -
            ma
            > zapierdalać. Rządził w Polsce 45 lat. I wystarczy.

haha smile wszystko ok?

pytanie Nr.1

KTO ŻADA OGRANICZEŃ W DOSTEPIE DO RYNKU W PRODUKCJI KABLI DROGĄ URZĘDNICZĄ?

traktor?
            pomysłowy dobromir z SLD? smile
            BANDYTA

popełniasz błąd w myśleniu...

słowo "robotnik" to Twoja feudalna projekcja
            zastanawiam sie czy masz na myśli osobe która wykonuje pewną usługę za którą
            ktoś chce zapłacić - jeżeli nie -to jego sprawa - gdy zakłada że może komuś
            wyskocyć z pięscią fizycznej eliminacji - brak dosepu do rynku - ogałaca swe
            twarz prymitywa...
            • Gość: V.C. Papież o pracy robotnika IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 27.10.02, 10:48

" Zanim zostałem księdzem - byłem robotnikiem . To doświadczenie dało mi
              więcej niż doktorat z teologiii . "
              • Gość: Lech N. V.C. gnoju ! Nie wycieraj swojego ryja Ojcem Św. ! IP: *.chello.pl 27.10.02, 12:37

>
                > " Zanim zostałem księdzem - byłem robotnikiem . To doświadczenie dało mi
                > więcej niż doktorat z teologiii . "

Liberał ma rację ! Ciebię i tych darmozjadów z Ożarowa (z ich protektorami z
                AWS) powinno się na kopach wy...lić za bramę.
                I nie próbuj gnido wciągać do swojego zas..nego procederu Naszego Papieża !

• iwona.buzowska Re: V.C. gnoju ! Nie wycieraj swojego ryja Ojcem 27.10.02, 15:06
                  Gość portalu: Lech N. napisał(a):

> Gość portalu: V.C. napisał(a):
                  >
                  > >
                  > > " Zanim zostałem księdzem - byłem robotnikiem . To doświadczenie dało mi
                  > > więcej niż doktorat z teologiii . "
                  >
                  > Liberał ma rację ! Ciebię i tych darmozjadów z Ożarowa (z ich protektorami z
                  > AWS) powinno się na kopach wy...lić za bramę.
                  > I nie próbuj gnido wciągać do swojego zas..nego procederu Naszego Papieża !
                  >
                  Przyłączam się do tego apelu !
              • bykk Re: do ViCe-ka 27.10.02, 12:45
                ViCek,po pierwsze,jesteś przecie komunista,a wg. was wszystko wspólne,więc
                jak możesz wydzierać się na Liberała,że won,bo coś tu Twego jest?
                To publiczne forum,demokracja ViCek,mówi wam tow. to coś?
                Po drugie,nie podpieraj się słowami JP2 do swoich zapszałych poglądów.
                Od kiedy obchodzi Cię to,co mówi papież?
                Przecie Ty wierzysz w Lenina,nie?
                hej!
                • Gość: V.C. do Bykka i nie tylko IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 27.10.02, 20:50
                  bykk napisał:

> ViCek,po pierwsze,jesteś przecie komunista,a wg. was wszystko wspólne,więc
                  > jak możesz wydzierać się na Liberała,że won,bo coś tu Twego jest?

Puściły mi nerwy . Fuckt . Ale Liberał przekroczył granice poszanowania
                  drugiego człowieka , a dzisiaj także kultury i dobrego smaku ( zajrzyjcie do
                  wątku "Pauline K. zakłóciła ciszę wyborczą"

> To publiczne forum,demokracja ViCek,mówi wam tow. to coś?

Raczej chodzi o wolność wypowiedzi . Niestety , wlaśnie jej wielu
                  Forumowiczów , zwłaszcza z Ameryki , mi odmawia ...
                  > Po drugie,nie podpieraj się słowami JP2 do swoich zapszałych poglądów.
                  > Od kiedy obchodzi Cię to,co mówi papież?

Zostałem ochrzczony i póki co , nadal jestem wierzącym chrześcijaninem , nawet
                  jeśli wydaje się wam to niemożliwe .

A wy nie zawłaszczajcie sobie papieża .

> Przecie Ty wierzysz w Lenina,nie?

Nie wierzę w Lenina . Nie czytałem nawet jego dzieł . Wolę Keynesa , Barbera i
                  Luttwaka .

• Gość: Marek Sram z 10. piętra na nierobów z OKP ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.02, 07:53
                    Nie będę leni utrzymywał !
    • Gość: doku Z walczącymi o prywatyzację się solidaryzuję. IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 28.10.02, 14:37
      Precz z państwowym zarządem nad przedsiębiorstwami! Sprzedać wszystko
      kapitalistom, bo oni gospodarują lepiej na własnym, bo produkują więcej i
      wydajniej, bo płacą lepsze pensje, bo tworzą nowe miejsca pracy.

Strajkujący! Jeżeli państwo nie chce sprzedać waszej fabryki, to sami ją
      sprzedajcie! Zróbcie rewolucję kapitalistyczną! Będziecie mieli forsę ze
      sprzedaży i zaczniecie pracować u uczciwego biznesmena zamiast u państwowych
      biurokratów. Niech żyje kapitalizm i prywatyzacja!
      • Gość: Karol A ja sram na OKP z 30. pietra !!! IP: *.chello.pl 29.10.02, 07:49
        Rozpędzić nierobów i leni !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka