amigosan 03.01.06, 20:51 Juz na wstepie sklamalem bo nie przyszedl a przyjechal. Nie jakims tam klijo czy golfem ale volvem s80. Nowiutkim. Nie wpuscilem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cyborg.jr Re: Przyszedl dzis ksiezulo po koledzie 03.01.06, 20:59 błąd ! jesteś człowiekiem małego ducha. gdy w pozłacanej trumience pojedziesz przed piotrowe progi , piotr napisze do aqua : przyjechał w nowiutkim złoconym opakowaniu . nie wpusciłem. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Oni Ciebie wypunktują :))) 03.01.06, 21:02 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=33660896&a=33660896 Odpowiedz Link Zgłoś
amigosan Re: Oni Ciebie wypunktują :))) 03.01.06, 21:04 owca_czarna napisała: > > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=33660896&a=33660896 a co mnie to obchodzi????????? ja chce pod plot Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: Oni Ciebie wypunktują :))) 03.01.06, 21:39 amigosan napisała: > owca_czarna napisała: > > > > > > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=33660896&a=33660896 > a co mnie to obchodzi????????? > ja chce pod plot ja może nie pod plotem, ale jak Indiry Ghandi rozsiana w powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: Oni Ciebie wypunktują :))) 03.01.06, 23:32 owca_czarna napisała -ja może nie pod plotem, ale jak Indiry Ghandi rozsiana w powietrzu. ======================= przestępca wojenny , tworca hollocaustu Adolf Eichmann tez został po egzekucji rozsiany przez davidów w powietrzu , by nigy nikt nie mógł odwiedzać tego potwora. ----------------- pieprzone cywile Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: Oni Ciebie wypunktują :))) 04.01.06, 00:17 abprall napisał: > owca_czarna napisała -ja może nie pod plotem, ale jak Indiry Ghandi rozsiana w > powietrzu. > ======================= > przestępca wojenny , tworca hollocaustu Adolf Eichmann tez został po egzekucji > rozsiany przez davidów w powietrzu , by nigy nikt nie mógł odwiedzać tego > potwora. > ----------------- > pieprzone cywile Abrallu, takie jest moje życzenie, a co ze mną zrobi rodzina to mnie nie będzie wtedy obchodzić. Wiedzą wszyscy doskonale, że brzydzę się robaków, a szczególnie "glizdów i wypasionych rosówek )". Do kościoła też jakoś nie chodzę. To o mi zostanie pola i wiatr. czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: Oni Ciebie wypunktują :))) 04.01.06, 00:23 po co pola i wiatr , mozna też nad bałtykiem , lub wodami oceanu... ale proponuję kremację i przepiekną amforę... ależ śmy sobie temat wybrali... --------------- pieprzone cywile Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: Oni Ciebie wypunktują :))) 04.01.06, 00:36 abprall napisał: > po co pola i wiatr , mozna też nad bałtykiem , lub wodami oceanu... > ale proponuję kremację i przepiekną amforę... > > ależ śmy sobie temat wybrali... > > --------------- > pieprzone cywile Abprallu uciekajmy z tego wątku!!! Niech się zapadnie w portalowych śmieciach! A kysz! owca Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Tak, tak... też go widziałem... 03.01.06, 23:28 ... gmerał sobie wibratorem w tyłu... (tylko dlaczego w takim razie nie wpuściłeś, mówiłeś że lubisz wibratory???) Odpowiedz Link Zgłoś
amigosan Re: Tak, tak... też go widziałem... 03.01.06, 23:49 z taka bryka ksiazulo nie potrzebuje wibratora.Taka bryka jest przedluzeniem meskosci Odpowiedz Link Zgłoś
aurora.una wirtualny cmentarz? 03.01.06, 23:48 Pomyslalam sobie, ze tradycyjne cmentarze w dobie globalizacji sa juz passe. Proponuje zalozenie cmentarza wirtualnego, gdzie przed smiercia kazdy wpisze o sobie to co chce i pokaze sie od najlepszej strony, zeby jednak Sw. Piotr sie kiedys zlitowal. Moga to tez zrobc z nas bliscy, jesli nam sie nie uda w pore. Wtedy bedziemy istniec wirtualnie - wiecznie. Poza tym, ja tez jestem za rozsypaniem prochow w kilku ulubionych naszych miejscach, wtedy szybko przejdziemy reinkarnacje w wiele nowych cudnych form zycia. Mozemy na raz stac sie zyrafa i lotosem i Mozartem bis. Na tradycyjnym cmentarzu najwyzej zmienieniny sie w swierk, albo chwast Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: wirtualny cmentarz? 04.01.06, 00:25 aurora.una napisała: > Pomyslalam sobie, ze tradycyjne cmentarze w dobie globalizacji sa juz passe. > Proponuje zalozenie cmentarza wirtualnego, gdzie przed smiercia kazdy wpisze o > sobie to co chce i pokaze sie od najlepszej strony, zeby jednak Sw. Piotr sie > kiedys zlitowal. Moga to tez zrobc z nas bliscy, jesli nam sie nie uda w > pore. Wtedy bedziemy istniec wirtualnie - wiecznie. Poza tym, ja tez jestem za > rozsypaniem prochow w kilku ulubionych naszych miejscach, wtedy szybko > przejdziemy reinkarnacje w wiele nowych cudnych form zycia. Mozemy na raz stac > sie zyrafa i lotosem i Mozartem bis. Na tradycyjnym cmentarzu najwyzej > zmienieniny sie w swierk, albo chwast coś na wzór tego cmentarza wirtualnego dla zwierząt?? www.taopark.home.pl/ ale smutne tematy i to zaraz po Nowym Roku!!! Uciekam z tego wątku ... czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: wirtualny cmentarz? 04.01.06, 00:29 owca_czarna napisała: > ale smutne tematy i to zaraz po Nowym Roku!!! Uciekam z tego wątku ... > > czarna_owca > a mnie tu nie było A. Odpowiedz Link Zgłoś
aurora.una Re: wirtualny cmentarz? 04.01.06, 03:23 Mysle, ze o smierci trzeba myslec kiedy sie jest jeszcze stosunkowo mlodym i zdrowym, zeby sobie dobrze i przyjemnie zaplanowac przyszly zywot. Memeto mori - jak mowili antyczni medrcy. ja np. kaze sie skremowac (nie znaczy bron Boze, obrocic w kremowski i prochy kaze podzielic na kilka czesci. czesc - rozproszyc po cudnym swiecie, niech sluzy jak zaczyn dla nowego zycia, czesc kaze rodzinie zachowac z pieknej urnie i trzymac na miejscu honorowym, czesc kaze tradycyjnie zakopac w grobie pod debem. Poza tym, za zycia przygotuje sobie grobowiec wirtualny. takie wirtualne grobowce moga byc rozproszone w sieci, ale dobrze, zeby byla jakas strona porzadkujaca, po ktorej czlowiek bedzie mogl przejsc sie wirtualnie jak po cmentarzu i poczytac sobie zyciorysy. Mozna tam sie bedzie wirtualnie rowniez spotykac na 1 listopada, palic znicze i spiewac piesni (MP3). Mysle, ze pownienien byc jakis specjalny portal dla takiego wirtualnego cmentarza. To dzis naprawde wazne, bo ludzie przemieszczaja sie po swiecie i rzadko maja dostep do realnych cmentarzy. Taki wirtualny cmentarz to bedzie faktycznie przepustka do nowej formy zycia. Tylko boje sie, ze ktos kiedys zlikwiduje internet i wszystkie wirtualne duchy wtedy znikna. Ale miejmy nadzieje, ze do tego wkrotce nie dojdzie. memento mori... Odpowiedz Link Zgłoś
cyborg.jr Re: wirtualny cmentarz? 04.01.06, 03:42 virtualne cmentarze.. gdy szuka się w internecie strony które zajmują się”smiercią” to znajduje się zakłady pogrzebowe , strony pamięci , cmentarze albo ogólne info o śmierci i opanowaniu żałoby. tak jak w 'Real Life' jest w 'Cyberspace' wokół smierci komercjalizacja. Na przykład wirtualny grób można już dostać od 9,95 €. Jeżeli obok czystego textu zamowic fotografie i dżwięki oczywiście kosztuje to wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
aurora.una Re: wirtualny cmentarz? 04.01.06, 04:04 To taniocha miec grob za <10 euro (a jak sie robi znak euro?). Mysle jednak, ze taki grob lepiej samemu sobie przygotowac i miec wspyw na to, co sie do niego wklada. On powinnien byc osobisty, jak czlowiek. Mozna miec go na swoim komuterze lub na dysku, a potem kazac rodzinie lub przyjaciolom wyslac w swiat na memowa wiecznosc. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: wirtualny cmentarz? 04.01.06, 16:44 > Mysle, ze o smierci trzeba myslec kiedy sie jest jeszcze stosunkowo mlodym Kiedy byłem (nieprawda, jestem!) młody, to naprawdę miałem o czym myśleć (i wymyślać), tak więc na śmierć nie wystarczyło doby, bo w kolejce czekały myśli niepomyślane daleko ważniejsze od śmierci. Śmierć nie jest ważna, to tylko tak nam się wydaje. _____________________________ Minister Ludwik D.: "Drugiego, trzeciego stycznia będzie wspólny objazd ze stroną kościelną na poziomie Episkopatu i służb ministerstwa" Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 My Slowianie lubim sielanki 04.01.06, 19:53 Odpowiadasz na : aurora.una napisała: > Proponuje zalozenie cmentarza wirtualnego, Polacy jak zawsze nie sa na biezaco. Na swiecie od lat istnieja wirtualne cmentarze. Bardzo uzyteczne. Na Przywislu dlugo jeszcze sie takie nowinki nie przyjma. Szkoda slow. Odpowiedz Link Zgłoś
wala.waleczna Re: Przyszedl dzis ksiezulo po koledzie 04.01.06, 19:40 A u nas ksiadz ma okularnika mercedesa ale jest juz stary i za babami nie lata. Na zakup volvo trzeba miec wyrafinowany gust i kase. Najtansza wersja kosztuje 'tylko' stówkeczterdzieści tysiaczków. Bogata parafia wala Odpowiedz Link Zgłoś