hasz0 07.02.06, 12:30 bie w wolnych mediach a tu w Ciemnogrodzie się zachowuj jak na Polaka Katolika przystało. Rozinfantylizowany dziecinnooszczerstwem niezdarny profanie. Aha i nie pozdrawiaj! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rycho7 to nie jest Twoja Polska !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.02.06, 12:39 hasz0 napisał: > tu w Ciemnogrodzie się zachowuj jak na Polaka Katolika przystało. Pieknie sie odslaniasz. Ja to juz przed laty przewidzialem. Jedynym ratunkiem emigracja. Mlodziez jedynie uswiadamiam. Mam dobre serduszko. Zwiekszam konkurencje ale tez wplywy do systemu emerytalnego. Borsuk powinien mnie po stopach calowac. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 to nie jest Twoja Polska! jednak nie moja?a czemuż 07.02.06, 12:43 _________________Pieknie sie odslaniasz________________________ rycho7 napisał: > hasz0 napisał: > > > tu w Ciemnogrodzie się zachowuj jak na Polaka Katolika przystało. > > Pieknie sie odslaniasz. Ja to juz przed laty przewidzialem. Jedynym ratunkiem > emigracja. Mlodziez jedynie uswiadamiam. Mam dobre serduszko. Zwiekszam > konkurencje ale tez wplywy do systemu emerytalnego. Borsuk powinien mnie po > stopach calowac. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 jednak nie moja? 07.02.06, 12:49 Ona jest wszyskich ktorzy w niej mieszkaja. Polakow, Slazakow, Kaszubow, Niemcow, Lemkow, Ukraincow, Litwiniow, Bialorusinow, Zydow, Czechow, Wolochow (Gorali) i jeszcze wielu innych. Polak-katol i tak tego nie pojmie. Daremny moj trud. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg ja tam będe się zachowywał po swojemu 07.02.06, 12:58 i mam gdzies nową politpoprawność A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ______naprawdę nie uznajesz prowokacji pozytywnej? 07.02.06, 13:17 wyluzuj! czytaj b. finezyjnie! Nie widzisz jak już skamle infantylnymi wyzwiskami na lewo i prawo? Przeszło rok nad Nim pracuję - więc nie udawaj naiwnego że nie wiesz o co chodzi! - przecież widzisz tu, ze wymusiłem nią na R7 dobrą deklarację dla kogo jest ta Polska jeszce trochę popracuję i może uzna Polaka Katolika którego uporczywie nazywa moherem albo goebelsikiem albo bolszewikiem na zmianę Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ..Czyja ta Polska 1992..... Co z ta Polską 2006... 07.02.06, 13:25 Brutalna prawda o degeneracji części elit politycznych, na co dzień mających usta pelne frazesów o dobrych manierach dzis odsłania znów wierchołek gory lodowej i swe prawdziwe oblicze! Media znów jak w 1992 walczą z rządem demaskującym najbardziej zakłamany okres najnowszej historii Polski. I wyją jak wilki w matni do której wpadły 15 lat za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: ..Czyja ta Polska 1992..... Co z ta Polską 20 07.02.06, 13:28 hasz0 napisał: > > I wyją jak wilki w matni do której wpadły 15 lat za późno. W wiekszości przypadków wyja z uzasadnionych powodów. A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _______Możesz podać przykład? 07.02.06, 13:40 andrzejg napisał: > hasz0 napisał: > > > > > I wyją jak wilki w matni do której wpadły 15 lat za późno. > > W wiekszości przypadków wyja z uzasadnionych powodów. > > A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg z dzisiejszej prasy 07.02.06, 14:53 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3150612.html Powiedz mi. Czym jest RM o.Rydzyka?Partią ,czy radiem społecznym? A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Czym jest RM o.Rydzyka?Partią ,czy radiem społec 07.02.06, 20:40 Czy byłoby normalnym , gdyby TVN tworzyło podobne listy? A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg ponadto,czy nie czujesz ,że tworzenie czarnych 07.02.06, 21:37 list jest z gruntu paskudną działalnością? To jest wskazywanie na ludzi z mankamentami - a to nie jest katolikiem, a to źle się popatrzył,a to opowiedział się za aborcją... Nasuwa się spostrzeżenie do tworzących takie listy 'niech pierwszy rzuci kamienim...' Rzeczywiście uznajesz taką działalność za pozytywną? Takie listy , to nie jest krytyka w trakcie kampanii wyborczej, za konkretne czyny. Czy nie mogą robic kampanii pozytywnej i wskazywac ludzi na kktórych warto głosować?Chyba nie macie pozytywów, skoro jedziecie na czarnych listach. A. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: ..Czyja ta Polska 1992..... Co z ta Polską 20 07.02.06, 14:48 Nie powtórzę dokładnie bo z pamięci: prof. Staniszkis powiedziała w wywiadzie komentując parafowanie-podpisanie coś takiego "po postmodrnizmie władza, które nie ma dystansu do siebie nie ma szans, jest archaiczna. Propozycja J.Kaczyńskiego, jego wizja Polski jest nieatrakcyjna dla młodego pokolenia" A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: ..Czyja ta Polska 1992..... Co z ta Polską 20 07.02.06, 20:11 ...parafowanie-podpisanie coś takiego "po postmodrnizmie władza, które > nie ma dystansu do siebie nie ma szans, jest archaiczna. Propozycja > J.Kaczyńskiego, jego wizja Polski jest nieatrakcyjna dla młodego pokolenia" > Haszcz###########: Jak to rozumiesz? Mieli dać Lepperowi vice-premiera? atrakcja jest zbieranie małży ryzykując śmierć młodego życia? Pisz mi konkretnie - nie NOWOmową! Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: ..Czyja ta Polska 1992..... Co z ta Polską 20 07.02.06, 21:45 Ależ nie chodzi o Andrzeja "czy można zgwałcic prostytutkę" Leppera! Właśnie nie o takie codzienne politykowanie i kontredance z mediami, nie o ciągłe zapatrzenie w przeszłość chodzi. Wizja, Haszu, wizja nowoczesnego państwa. Coś co może zakceptować i podjąć prawdziwa większość obywateli (rózniez ta nie głosująca). Skierowana w przeszłość IVRP nie jest taką propozycją, nie jest zapowiadanym nowym otwarciem. Po staremu polityczne elity grają w grę coraz mniej zrozumiałą a co gorsza obcą młodym. Używają do tego nieprzejrzystych metod a coraz częściej wygląda na to, że nieczystych również. 15 lat za późno - zgoda. Ale nie da się czasu cofnąć. Co byłoby dobre 15 lat temu teraz jest po prostu archaiczne. Rzekomo nie da się dwa razy do tej samej rzeki wejść jednak politycy starają się wbrew filozofowi udowodnić, że można i gdy tylko dostali szansę wymienili ją na babranie się w swoim bagienku. Cynizm i pragmatyzm, parcie do realizacji swoich (często adresowanych tylko do części społeczeństwa) planów w myśl "cel uświęca", arogancja władzy i traktowanie społeczeństwa jak dzieci którym można wcisnąć lukier z wieszchu, manipulacje i oszustwa. To są między innymi przyczyny dla których właśnie ludzie młodzi częściej niż starsi nie biorą udziału w wyborach, to oni mówią "nie mam na kogo głosować". I prawdę mówią bo tak czują. A. ps. niestety nie znalazłem tego wywiadu a sam nie jestem w stanie tak mądrymi słowami jak pani Profersor sensu podać. Z całą pewnością warto poczytać jej wypowiedzi, podejrzewam że rozwinie wspomnianą w poprzednim poście myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: ______naprawdę nie uznajesz prowokacji pozyty 07.02.06, 13:27 hasz0 napisał: > jeszce trochę popracuję i może uzna Polaka Katolika > którego uporczywie nazywa moherem albo goebelsikiem albo bolszewikiem na zmianę > no... intencje odczytałem troche inaczej raczej jako propozycję zachowywania się jak na Polaka Katolika przystało, a nie uznania Polaka Katolika. Jesli chodzi o uznanie , to zgoda - sa tacy tak nazywani co do zachowania, to nie oczekuj cudów - przynajmniej ode mnie A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: ______naprawdę nie uznajesz prowokacji pozyty 07.02.06, 13:37 widzisz Ty nigdy nie widzisz, że na poważne moje argumenty Rycho7 z braku inwencji odpowiada tak forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=36273460&a=36358707 a ja tak forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=36273460&a=36358944 Ty zawsze "odczytywałeś" moje z R7 polemiki wg 1 -go prawa Murfy'ego: - "nie dyskutuj z głupcem bo ktos was pomyli..." no kto? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 __________poprawka 1-go linku/n 07.02.06, 13:38 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=36273460&a=36358516 Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg zasadniczy błąd myslenia,z którego nie możesz wyjś 07.02.06, 13:42 hasz0 napisał: > Ty zawsze "odczytywałeś" moje z R7 polemiki wg 1 -go prawa Murfy'ego: > > - "nie dyskutuj z głupcem bo ktos was pomyli..." no kto? Jezeli wchodze do dyskusji, to nie odnosze się do Twojej z Rychem7 polemiki. Tak miedzy nami - gó.. mnie ona obchodzi. Jeżeli wchodze w dyskusje, to tylko dlatego,ze cos mnie zainteresowało, zbulwersowało itd.Dyskutuję z Toba , a nie z Wami. W tym wątku zbulwersowała mnie konieczność zachowywania się jak Polak katolik, aby móc zyc w Polsce. Tak zrozumiałem Twój wprowadzający post i powtórzę - ode mnie tego nie oczekuj. A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _______________"Wybiórczy jesteś" :-))))) 07.02.06, 13:51 > W tym wątku zbulwersowała mnie konieczność zachowywania się jak Polak katolik, > aby móc zyc w Polsce. > Tak zrozumiałem Twój wprowadzający post i powtórzę - ode mnie tego nie oczekuj. > > A. Dobra! Ale po co sie męczyłem wyjaśnianiem Ci kontekstu? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Propagujżesz taką kulturę polemiczną<- tego nie wi 07.02.06, 13:53 działeś w TYTULE POSTU??????? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Propagujżesz taką kulturę polemiczną<- te 07.02.06, 16:28 hasz0 napisał: > działeś w TYTULE POSTU??????? Staly blad Hasza: "Przyjmij moj punkt widzenia to dyskusja bedzie mozliwa." Dyskusje z roznych pozycji tez istnieja i bywaja ciekawsze. Ciekawsze nawet od IQ170. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 powod mojego samoograniczania 07.02.06, 16:17 hasz0 napisał: > Ty zawsze "odczytywałeś" moje z R7 polemiki wg 1 -go prawa Murfy'ego: > - "nie dyskutuj z głupcem bo ktos was pomyli..." no kto? Zapewne nie odgadles dotychczas dalczego ja udzielam Ci zdawkowych odpowiedzi albo dlugotrwale uciekam z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 nie-elity 07.02.06, 16:05 hasz0 napisał: > jeszce trochę popracuję i może uzna Polaka Katolika > którego uporczywie nazywa moherem albo goebelsikiem albo bolszewikiem na zmianę Nic nie zyskasz. Od lat mam pelna swiadomosc, ze sola tej ziemi sa "masy". Z racji swej podlej kondycji zazwyczaj ciemne. Stanowia one nie mniej niz 80 procent ogolu. Zazwyczaj wiecej niz 90 procent. Masy placa wiekszosc podatkow i daja wiekszosc na tace. Placa bo sa glupie. Nie potrafia wpuscic jachtu w koszty. Z tego punktu widzenia mam pelne uznanie dla Polakow-katolikow. Pelne uznanie dla bezdennej glupoty. Jak chcesz zmieniac moje uznanie? Uwazam, ze zadaniem elit jest zapewnienie masom minimum egzystencji. Glownie za pomoca racjonalnego wyzysku ekonomicznego. Poprzez zapewnienie nie bezrobocia lecz pracy za glodowa place. Doceniam niechybna juz wkrotce role PiS w oswajaniu mas z palka policyjna tlumiaca demonstracje, lokautem i innymi objawami "sprawiedliwosci". Widzialy galy co braly. Widze, ze Cie jak zwykle rozjuszam. Juz bakasz o pomawianiu mnie, ze Cie obrazam. Jak Ci sie ten stan pogorszy to znikne dbajac o Twe zdrowie. > - przecież widzisz tu, ze wymusiłem nią na R7 dobrą deklarację > dla kogo jest ta Polska Spowiednik Cie rozliczy, ze Polska nie jest jedynie dla Polakow-katolikow i jednego takiego z Hitlerjugend. Odpowiedz Link Zgłoś
piq takiś chętny do wypędzania innych.... 07.02.06, 19:39 ...z nie swojego forum? Znaj miarę, pacanie. Ciebie stąd nikt nie wypraszał. Co to, zostałeś partyjnym komisarzem ds. FAq i zaczynasz się panoszyć? To by tłumaczyło twój sprzeciw wobec obywatelskiego prawa wolności wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
piq napisałeś to, czy nie? 07.02.06, 21:48 > Propagujżesz taką kulturę polemiczną u siebie w wolnych mediach > a tu w Ciemnogrodzie się zachowuj jak na Polaka > Katolika przystało. I założyłeś dla tego osobny wątek na dodatek. Chyba że to miał być żart, ale ja mam kłopot z odróżnieniem, kiedy żartujesz, a kiedy robisz z siebie, tego, no, pacana, czy jak ty to tam przezywasz zwolenników wolej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 koncy w wodu 08.02.06, 08:44 piq napisał: > kiedy robisz z siebie, tego, no, pacana Hasz jak zwykle przycisniety do muru milczy. Niestety nie dowiedzialem sie o co mu chodzi. Jakie konkretnie chwyty polemiczne mu przeszkadzaja. Jak zwykle wychodzi na to, ze z braku argumentow wymysla sobie zagrozenia metodologiczne. Ze sie go obraza, ze obraza mu sie WC, za pluje sie na zabke w stawie. Ja wpadlem na chwilke na forum. Wypunktowalem haszka wskazujac na kilka konkretnych cytatow z jego slowotoku. Dziadunio przekomicznie obnaza swoj haszyzm. Ta konkretnosc z cytatami rozjuszyla go strasznie. No bo jak on przykladowo ma uzasadnic wprowadzenie w IV RP chinskiego poszanowania praw czlowieka? Stosunkiem panstwa do kosciola katolickiego? Monotematycznosc haszka tez poraza. Gdy ja duskutuje z kims na watku o pieleniu pietruszki wtedy haszek przylacza sie perrorowaniem o wadach PO i zaletach PiS. Ja sie wtedy boje co bedziemy dodawac do zup gdy wrazych hodowcow pietruszki pisiaki zaczna resocjalizowac w Berezie Kartuskiej. Odpowiedz Link Zgłoś