Dodaj do ulubionych

Haszu,czy to jest ta sprawiedliwa Polska?

09.02.06, 06:46
'Po kilkudziesięciu czy kilkunastu latach
pracę tracą sekretarki - nawet te, które mają niespełna trzy lata do
emerytury.'

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36480312

Nie chodzi mi o zwalnianie urzędasów, bo tych jest zdecydowanie za duzo,
ale co powiesz na zwalnianie ludzi tuz przed emeryturą?

A.
Obserwuj wątek
    • rycho7 zwolnienie w lutym, emerytura w kwietniu 09.02.06, 09:17
      Nie chcialo mi sie zaczynac watku na ten temat ale wczoraj z prasy dowiedzialem
      sie o takim przypadku. Akurat ten przypadek powinien przebadac Urzad
      Antykorupcyjny. No bo wiadomo, ze pokrzywdzony ma zagwarantowane sadowo
      odszkodowanie z naszych podatkow. Czy to on skorumpowal zwalniajacych go czy tez
      oni od urodzenia mieli mozgi skorumpowane haszyzmem. Urzad powinien ustalic i
      przykladnie ukarac.
    • allegro.con.brio Re: Haszu,czy to jest ta sprawiedliwa Polska? 09.02.06, 09:32
      andrzejg napisał:

> 'Po kilkudziesięciu czy kilkunastu latach
      > pracę tracą sekretarki - nawet te, które mają niespełna trzy lata do
      > emerytury.'
      >
      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36480312
      >
      > Nie chodzi mi o zwalnianie urzędasów, bo tych jest zdecydowanie za duzo,
      > ale co powiesz na zwalnianie ludzi tuz przed emeryturą?

Przecież to są słowa z Super Expressu czy innego Faktu. Kto wie jak jest
      naprawdę, być może część 'sekretarek' ze stażem przesunięto gdzieś indziej.

Z drugiej strony, czy urzędas tuz przed emeryturą rządzi się innymi prawami?
      Masa ludzi przez to przechodzi i na ogół nie mogą oni liczyć na większą
      odprawę. Do tego żyją w małych miasteczkach i nie mają ministerialnych
      znajomości (co najwyżej znają pana Zenka, kierowcę zakładowej nyski).
      • dachs Re: Haszu,czy to jest ta sprawiedliwa Polska? 09.02.06, 09:36
        Ja to zrozumiałem tak, że Andrzejowi chodzi o generalną zasadę niezwalniania
        ludzi tuż przed emeryturą.
        • rycho7 takie jest prawo 09.02.06, 09:42
          dachs napisał:

> generalną zasadę niezwalniania ludzi tuż przed emeryturą.

Prawo wyznacza okres ochronny. Zwalniacze powinni znac prawo. Za ich
          haszystowska niechec do prawa placa wszyscy podatnicy.
        • andrzejg Re: Haszu,czy to jest ta sprawiedliwa Polska? 09.02.06, 09:44
          dachs napisał:

> Ja to zrozumiałem tak, że Andrzejowi chodzi o generalną zasadę niezwalniania
          > ludzi tuż przed emeryturą.
          >

o niepisane prawo
          Nie miałbym sumienia zwolnic kogos tuz przed emeryturą,ale jestem przeciwny
          ujmowaniu tego w jakies sztywne ramy prawne,bo te prowadze do wypaczenia, a
          i pracownik mógłby sobie na więcej pozwolic wiedząc o takim zabezpieczeniu.

Chodzi o zwykła poczucie uczciwosci

Hasz doskonale to czuje.

A.
          • rycho7 nie czuje 09.02.06, 09:57
            andrzejg napisał:

> Hasz doskonale to czuje.

Na pewno nie czuje. On odbiera prace mlodym, na dodatek bedac zatrudnionym za
            darmo. Moralna katastrofa. Zero wyczucia przyzwoitosci. Sam o tym pisal.
            • andrzejg Re: nie czuje 09.02.06, 10:00
              rycho7 napisał:

>
              > Na pewno nie czuje. On odbiera prace mlodym, na dodatek bedac zatrudnionym za
              > darmo. Moralna katastrofa. Zero wyczucia przyzwoitosci. Sam o tym pisal.

Serio o tym pisał?

No nic, jak wpadnie , to moze cos jeszcze napisze

A.
              • rycho7 odpowiadal na pytanie Borsuka 09.02.06, 10:10
                andrzejg napisał:

> Serio o tym pisał?

Nie widzi sprzecznosci ze swoja samoocena moralnego krysztalu.
        • allegro.con.brio Re: Haszu,czy to jest ta sprawiedliwa Polska? 09.02.06, 11:58
          dachs napisał:

> Ja to zrozumiałem tak, że Andrzejowi chodzi o generalną zasadę niezwalniania
          > ludzi tuż przed emeryturą.

A może to była jakaś stara komuszyca zatrudniona tam dawno, bo była "po linii"
          i nikt jej nie lubił. A może, a może... Jak do tej pory wiadomo tyle ile
          napiszą w mediach, a te lubią grać na uczuciach, szczególnie jak mogą dowalić
          kaczorom. A to dowalanie jest już naprawdę drażniące - jeszcze trochę i przeje
          się zatwardziałym PeOwcom.

Co do zasady, to nie zawsze, mimo dobrych chęci (tutaj, wedle tego co piszą i
          pokazują, zakładam że PiSowcy dobrych chęci nie mają) istnieje możliwość
          zatrzymania człowieka przed emeryturą.
          • dachs Re: Haszu,czy to jest ta sprawiedliwa Polska? 09.02.06, 17:10
            allegro.con.brio napisał:

> dachs napisał:

> A może to była jakaś stara komuszyca zatrudniona tam dawno, bo była "po linii"
            > i nikt jej nie lubił.

Nawet bardzo prawdopodobne, ale mnie raczej chodziło o to, czy istnieja jakaś
            ochrona przed zwolnieniem w wieku emerytalnym. Znalazłem, że zgodnie z art. 39
            kodeksu pracy pracodawca nie może wypowiedzieć umowy o pracę pracownikowi,
            któremu brakuje nie więcej niż 2 lata do osiągnięcia wieku emerytalnego.
            Ponieważ gazeta pisze o niecałych trzech latach wszystko jest w porządku.
            Bo chyba jednak, gdyby stara komuszyca była na niecałe dwa lata przed emeryturą,
            to byś jej nie zwolnił.
    • jaceq Haszu milczy... 09.02.06, 10:45

...coś podejrzanie długo.
      Być może poraziła Go swoją genialnością idea nowego wiceministra wędkarstwa:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3154286.html

W 2001 roku mogłem się jeszcze łudzić, mogło mi się wydawać, że PiS jest
      bardziej thatcherowski, niż "szczury zbiegłe z tonącego okrętu AWS". Być może
      sprawił to blask świetnego zwycięstwa premiera od gruszek na wierzbie.
      Ale nigdy by mi wtedy do łba nie przyszło, że w 2006 PiS do tego stopnia będzie
      mi przypominał PZPR i pod tyloma względami.

Chętnie się jeszcze pośmieję z Haszowych odnów moralnych, nowych jakości w
      polityce. Czysty postmodernizm, Haszu.

• hasz0 ______________________________Mil czę z nw powodów! 09.02.06, 11:06
        Hasz jak zwykle przycisniety do muru milczy. Niestety nie dowiedzialem sie o co
        mu chodzi. Jakie konkretnie chwyty polemiczne mu przeszkadzaja. Jak zwykle
        wychodzi na to, ze z braku argumentow wymysla sobie zagrozenia metodologiczne.
        Ze sie go obraza, ze obraza mu sie WC, za pluje sie na zabke w stawie.

Ja wpadlem na chwilke na forum. Wypunktowalem haszka wskazujac na kilka
        konkretnych cytatow z jego slowotoku. Dziadunio przekomicznie obnaza swoj
        haszyzm. Ta konkretnosc z cytatami rozjuszyla go strasznie. No bo jak on
        przykladowo ma uzasadnic wprowadzenie w IV RP chinskiego poszanowania praw
        czlowieka? Stosunkiem panstwa do kosciola katolickiego?

Monotematycznosc haszka tez poraza. Gdy ja duskutuje z kims na watku o pieleniu
        pietruszki wtedy haszek przylacza sie perrorowaniem o wadach PO i zaletach PiS.
        • hasz0 _________________Milczę bo...__ile razy można?____ 09.02.06, 11:11
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=36273460&a=36489575
          • hasz0 _________________________________ _Do AG i do Jacqa 09.02.06, 11:13
            Zgadzacie się z opinią R7 na mój temat w tym wątku?
            • andrzejg wątpliwośc wyraziłem 09.02.06, 11:19
              hasz0 napisał:

> Zgadzacie się z opinią R7 na mój temat w tym wątku?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=36480349&a=36487003
              ale prawdę mówiąc nie znam Twojej rozmowy z Borsukiem
              Mam nadzieje ,że R7 podrzuci link
              zaoszczedziłoby mi to szukania po wątkach

A.
              • rycho7 niedoczekanie 09.02.06, 11:47
                andrzejg napisał:

> Mam nadzieje ,że R7 podrzuci link

Nie zrobisz ze mnie Hiacynta, czy jak tam bylo naczelnemu archiwiscie foruma.
                Hasz moze sam naklamac jak mu sumienie katolika pozwala.
              • dachs Re: wątpliwośc wyraziłem 09.02.06, 12:30
                andrzejg napisał:

> ale prawdę mówiąc nie znam Twojej rozmowy z Borsukiem

Ja tez jej nie znam. Ten Rycho to prawdziwa enigma. smile)
                • rycho7 tez nie znam 09.02.06, 14:35
                  dachs napisał:

> andrzejg napisał:
                  >
                  > > ale prawdę mówiąc nie znam Twojej rozmowy z Borsukiem
                  >
                  > Ja tez jej nie znam. Ten Rycho to prawdziwa enigma. smile)

Odwolywalem sie do pisemnej odpowiedzi Hasza na pisemne zapytanie Borsuka.
                  Enigmatycznie o rozmowach nic nie pisalem. Enigmatycznie nie wiem czy byly.
                  Enigmatycznie nie uzurpuje sobie wiedzy o uczestnikach.

Przykladowo nie wiem czy Borsuk rozmawial byl z ciotka swagierki synowej.
            • jaceq Re: _________________________________ _Do AG i do 09.02.06, 11:24

Haszu Szanowny;
              Tutaj akurat dyskutujemy o bardzo konkretnej sprawie przylinkowanej przez
              Andrzeja. Ja dodatkowo wtrąciłem swoje, powołując się na inny przykład, który
              (jak widzę) dyskutowany jest gdzie indziej, który jednak mi się jakoś wiąże.
              Opinii Rycha7 o Tobie chyba tu nie dyskutujemy. Ciekawi jesteśmy natomiast
              (przynajmniej ja) Twojej opinii o "Polsce solidarnej" w taki właśnie sposób. W
              jaki sposób wyrazisz swoje zadowolenie z rządów partyjniactwa przypominających
              te najgorsze wzorce z lat 78-80. Itd.

Jak (i jeśli) PO wygra wybory, to z pewnością recenzowaniu rządów PO poświęcimy
              co najmniej tyle samo wysiłku, co rządów Paktu Destabilizacyjnego. Na razie
              jednak, ku mojemu smutkowi rządzą towarzysze typu wicka Wysockiego a nie PO.

• hasz0 _______________________Do Jacqa_________________ 09.02.06, 11:45
                jaceq napisał:

>
                > Haszu Szanowny;
                > dyskutujemy o bardzo konkretnej sprawie
                > Opinii Rycha7 o Tobie chyba tu nie dyskutujemy.

HASZCZ##########: Było pytanie o moje milczenie to odp. jaki jest powód!!!!!
                Jeśli w watku wyraźnie i wcześniej Dachsowi deklaruję że jestem przeciw cenzurze
                tak samo jak on z innym rzołożeniem akcentów - to co? Mam uczestniczyc w
                oczernianiu i lżeniu siebie z R7 i PiQiem?

Po raz drugi bodaj używasz nb. "zniechecającej" formy reprymendy "gdyz
                rozmawiasz na poważne albo inne tematy" i zmuszasz mnie do wyjaśniania.
                Jednak zobaczyłem że po tamtej reprymendzie i moim skromnym, wycofaniu się z
                prostym wyjaśnieniem - okazało się jednak, ze założyciel wątku podzielił moja a
                nie Twoją interpretację - iż chodzi o nagłą zmianę stanowiska
                do poprzednio głoszonej przez siebie opinii przez kręgi zbliżone ideowo do PO.

Czy to skuteczność i nieuchronnośc kary czy o kierownie gospodarki chodzi!!!!!
                TO BYŁA ANALOGIA - wróć do wątku i sprawdź!

> Ciekawi jesteśmy natomiast (przynajmniej ja) Twojej opinii o "Polsce
                > solidarnej" w taki właśnie sposób. W > jaki sposób wyrazisz swoje zadowolenie
                > z rządów partyjniactwa > przypominających > te najgorsze wzorce z lat 78-80.

HASZCZ#####: Pytanie z gotową odpowiedzią! I przyznam ogólniejszego nie
                widziałem!

>
                > Jak (i jeśli) PO wygra wybory, to z pewnością recenzowaniu rządów PO
                poświęcimy > > co najmniej tyle samo wysiłku, co rządów Paktu
                estabilizacyjnego. Na razie > jednak, ku mojemu smutkowi rządzą towarzysze typu
                > wicka Wysockiego a nie PO.

Haszcz########:
                Watpię! Podobnie wczoraj wieczorem Durczok gadał do Kurskiego.
                Ale wystarzcyło tylko jedno pytanie! Czy się raz zająknął gdy przez 10 lat
                jego szefem i TVP był szef kampanii wyborczej Kwaśniewskiego?
                Bo np.
                Jakim prawem nazywasz towarzyszem Wysockiego? takim samym jak PiQ mnie?
                Czy takim jak R7?
                > _____________________________
                > Jarosław Kaczyński: "Jestem zdecydowanym zwolennikiem poważnej dyskusji nad
                > cenzurą obyczajową".
                • jaceq Re: _______________________Do Jacqa______________ 09.02.06, 12:09

> wcześniej Dachsowi deklaruję że jestem przeciw cenzurze
                  > tak samo jak on z innym rzołożeniem akcentów

Chyba właśnie o to "rozłożenie akcentów" chodzi. Z tego, co widzę, to Dachs
                  jest przeciw cenzurze bezwarunkowo. Ja też. Mogę "jojcyć" na RMy i ND-ki, ale
                  nie jestem za ich pozamykaniem z paragrafu. Nie napiszę też "kiedyż te Lisy,
                  Olejniki itp. pozamykają swe kłamliwe buzie".

> Mam uczestniczyc w oczernianiu i lżeniu siebie z R7 i PiQiem?

Przyznam się, że Cię nie rozumiem.

> Po raz drugi bodaj używasz nb. "zniechecającej" formy reprymendy "gdyz
                  > rozmawiasz na poważne albo inne tematy" i zmuszasz mnie do wyjaśniania.

A bo nie potrafię na poważne tematy (np. nepotyzm, lewicujące skłonności i
                  niekompetencję rządców z Pisu) rozmawiać w stylu "a bo u was platfusy Murzynów
                  biją".

> założyciel wątku podzielił moja a nie Twoją interpretację

No przecież się z tego powodu nie potnę. Mam bardzo słabo rozwinięte tzw.
                  poczucie misji. Szczątkowe, możnaby rzec. Taki atawizm.

> Pytanie z gotową odpowiedzią! I przyznam ogólniejszego nie widziałem!

Trudno o gotowe odpowiedzi na bardzo ogólne pytania.

> Watpię!

A jednak!

> Czy się raz zająknął gdy przez 10 lat jego szefem i TVP był szef kampanii
                  > wyborczej Kwaśniewskiego?

A Ty znowu o Murzynach. Jak Kaczory zrobią na powrót szefem Telewizyjnej
                  Agencji Towarzyskiej Kwiatkowskiego, to będziemy mu obrabiać dópsko.

> Jakim prawem nazywasz towarzyszem Wysockiego? takim samym jak PiQ mnie?

Podobnym częściowo. Poglądy, że można komuś zabrać jego własność i przeznaczyć
                  ją na bezsensowną budowę nowych kutrów, wyraźną starą miłość do Centralnego
                  Planowania, wystarczą, by taką personę określać towarzyszem. W ugrupowaniach
                  hołubiących tego typu poglądy jest to - o ile wiem - przyjęte i dobrze widziane.

Jest jeszcze drugi aspekt - sposób rekomendacji tego towarzysza przez Biuro
                  Polityczne KC obecnej Siły Przewodniej z siedzibą w Toruniu. Z tym, jak sądzę,
                  nie można ciągnąć analogii do Ciebie.

• rycho7 spiesze wyjasnic 09.02.06, 12:14
                    jaceq napisał:

> > Mam uczestniczyc w oczernianiu i lżeniu siebie z R7 i PiQiem?
                    >
                    > Przyznam się, że Cię nie rozumiem.

Hasz ma taki tik. Nawykowo, gdy brak mu argumentow twierdzi, ze sie go obraza
                    lub stosuje niewlasciwa metodologie. Ucieka w ten sposob od meritum. Nigdy tez
                    nie odpowiedzial na pytanie o podanie konkretow tej obrazy. Dla niego nawet
                    przymiotnik haszyzm jest obrazliwy. Normalny czlowiek cieszylby sie z takiej
                    popularnosci swego nicka, ze powstaje przymiotnik okreslajacy pewna
                    rzeczywistosc. Kreowana przez Hasza.
                  • hasz0 Re: ____________________Do Jacqa -2 RE__________ 10.02.06, 13:59

> wcześniej Dachsowi deklaruję że jestem przeciw cenzurze
                    > tak samo jak on z innym rzołożeniem akcentów

Chyba właśnie o to "rozłożenie akcentów" chodzi. Z tego, co widzę, to Dachs
                    jest przeciw cenzurze bezwarunkowo. Ja też. Mogę "jojcyć" na RMy i ND-ki, ale
                    nie jestem za ich pozamykaniem z paragrafu. Nie napiszę też "kiedyż te Lisy,
                    Olejniki itp. pozamykają swe kłamliwe buzie".

HASZCZ: Ogólnie zgoda! Durczok sie sam pozegnał - nie zająknął sie o szefie
                    kampanii wyborczej Kwacha ani razu - mama prawo do innego redaktora po 10
                    latach?

> Mam uczestniczyc w oczernianiu i lżeniu siebie z R7 i PiQiem?
                    Przyznam się, że Cię nie rozumiem.

HASZCZ:
                    Wszystko już im zreplikowałem a oni tylko wzmogli lzenie i szkalowanie
                    - to po co się miałem samobiczować?

> Po raz drugi bodaj używasz nb. "zniechecającej" formy reprymendy "gdyz
                    > rozmawiasz na poważne albo inne tematy" i zmuszasz mnie do wyjaśniania.
                    A bo nie potrafię na poważne tematy (np. nepotyzm, lewicujące skłonności i
                    niekompetencję rządców z Pisu) rozmawiać w stylu "a bo u was platfusy Murzynów
                    biją".
                    > założyciel wątku podzielił moja a nie Twoją interpretację
                    No przecież się z tego powodu nie potnę. Mam bardzo słabo rozwinięte tzw.
                    poczucie misji. Szczątkowe, możnaby rzec. Taki atawizm.
                    > Pytanie z gotową odpowiedzią! I przyznam ogólniejszego nie widziałem!
                    Trudno o gotowe odpowiedzi na bardzo ogólne pytania.
                    > Watpię!
                    A jednak!
                    > Czy się raz zająknął gdy przez 10 lat jego szefem i TVP był szef kampanii
                    > wyborczej Kwaśniewskiego?
                    A Ty znowu o Murzynach. Jak Kaczory zrobią na powrót szefem Telewizyjnej
                    Agencji Towarzyskiej Kwiatkowskiego, to będziemy mu obrabiać dópsko.

HASZCZ########:
                    WATPIĘ BO SIĘ CZUŁEM WYOBCOWANY W "OBRABIANIU....

> Jakim prawem nazywasz towarzyszem Wysockiego? takim samym jak PiQ mnie?

Podobnym częściowo. Poglądy, że można komuś zabrać jego własność i przeznaczyć
                    ją na bezsensowną budowę nowych kutrów, wyraźną starą miłość do Centralnego
                    Planowania, wystarczą, by taką personę określać towarzyszem. W ugrupowaniach
                    hołubiących tego typu poglądy jest to - o ile wiem - przyjęte i dobrze widziane.

Jest jeszcze drugi aspekt - sposób rekomendacji tego towarzysza przez Biuro
                    Polityczne KC obecnej Siły Przewodniej z siedzibą w Toruniu. Z tym, jak sądzę,
                    nie można ciągnąć analogii do Ciebie.

HASZCZ###########:
                    Nie ma takiego planu!
                    Może nieprzychylna prasa cos pokręciła i bije pianę?
                    Sam słyszałem wczoraj jego wypowiedź!
                    Rekomendacja z Torunia gorsza od rekomandacji skąd inąd?

Np. Fundacji Batorego?

Naprawdę wielka i wyraźna stara miłość do Centralnego Światowego Planowania
                    objawia się własnie tam. Zaplanowali nam oczka w niejednej juz sieci.
                    Fikcję wolnego rynku z reglamentacją mleka gorszą od duńskiej i czeskiej
                    likwidacją wielu gałęzi przemysłowych, nawet bananów nie mozemy kupić taniej.
                    O jakim wolnym rynku mówisz?

• jaceq Re: ________Do Hasza - 3cie Re na 2-gie Re______ 10.02.06, 23:09

> Durczok sie sam pozegnał - nie zająknął sie o szefie
                      > kampanii wyborczej Kwacha ani razu

Nie pojmuję zupełnie, niby czemu miał się zająknąć.

> mama prawo do innego redaktora po 10 latach?

Mata. Tylko po cholere inny? TRWAMu rządowego Wam mało, chcecie jeszcze
                      komercyjnych TRWAMów?

> oni tylko wzmogli lzenie i szkalowanie

Powiem najdelikatniej jak mogę: przesadzasz.

> WATPIĘ BO SIĘ CZUŁEM WYOBCOWANY ...

No, jak się ma takie wysoce oryginalne poglądy...

> Sam słyszałem wczoraj jego [Wysockiego] wypowiedź!

No, to już wiesz, czemu towarzysz.

> Rekomendacja z Torunia gorsza od rekomandacji skąd inąd?

Ani gorsza, ani lepsza. To żadna rekomendacja.

> O jakim wolnym rynku mówisz?

O naszym, jako-tako wolnym, któremu zawdzięczam wszystko, co mam. A zamierzam
                      mieć więcej, niż mam. Dlatego denerwuję się bardzo, gdy przyjdzie taki i mędzi,
                      że kutry trzeba kupić. Dobrze, że nie zainwestowałem w parkingi.

• andrzejg Pytanie do Hasza 09.02.06, 12:14
                  hasz0 napisał:

> Jednak zobaczyłem że po tamtej reprymendzie i moim skromnym, wycofaniu się z
                  > prostym wyjaśnieniem - okazało się jednak, ze założyciel wątku podzielił moja > a nie Twoją interpretację - iż chodzi o nagłą zmianę stanowiska
                  > do poprzednio głoszonej przez siebie opinii przez kręgi zbliżone ideowo do PO.

Czy piszesz o tym watku, czy całkiem innym?

A.
                  • hasz0 _______________Re: Pytanie do Hasza 10.02.06, 13:44
                    No przecie w tymże jednym zdaniu pisałem od razu, że szło o nagła zmiane
                    zdania na temat skuteczności dolegliwości kary contra nieuchronność kary
                    gdzie dodałem po prostu jeszcze inny przykład na takąż zmianę opinii kręgów
                    zbliżonych do PO

A BYŁO ICH WIELE w samym PO NAWET WYRAŻONYCH W GŁOSOWANIACH (np. duży becik)
                    • andrzejg _______________Re: Pytanie do Hasza 10.02.06, 16:05
                      > Jednak zobaczyłem że po tamtej reprymendzie i moim skromnym, wycofaniu się z
                      > prostym wyjaśnieniem - okazało się jednak, ze założyciel wątku podzielił moja
                      > a nie Twoją interpretację - iż chodzi o nagłą zmianę stanowiska
                      > do poprzednio głoszonej przez siebie opinii przez kręgi zbliżone ideowo do PO.

A pokaz mi miejsce , w którym napisałem zgoła odmienna opinię do aktualnej.
                      Ja tam nie widzę u siebie nagłej zmiany stanowiska.

Napisałem wczesniej,tam wyzej,że taka postawa jest dla mnie naganna moralnie,
                      ale nie jestem za ustanawianiem prawa blokującego zwolnienia przed emeryturą.

A.
            • hasz0 Czy 2-dniowa nieobecność musić usprawiedliwona żeb 09.02.06, 11:28
              y nie spowodowała serii najróżniejszych oszczerstw personalnych?

Dlaczego na Boga uzywacie z taka lubościa terminów "kaczyzm" i "h...zm"
              przypominających fonetycznie słowo "faszyzm" zamiast pisać konkretnie?
              Chodzi mi o to i o tamto. Fakt taki a taki. Sulatycki to a ja to bo to
              i tamto.
              Borysiuk to Lepper tamto! Rydzyk jeszcze to.

Moher i kaczyzm nic mi nie mówią .
              I błągam napiszcie mi co to jest ten "pijar" NON STOP TO SŁYSZĘ
              z UST DURCZOKÓW GAWRYLUKÓW LASZUK i tppań i panów

PS.
              Słucham sobie "obiektywnych" opinii mediów o 100 dniach.
              "Nie to zaczeli co trzeba..." "Nie wykazali skłonnosci do kompromisu z Unią..."
              "Robią kampanię..." "Tanie państwo i 5 zł na benzynę dla Ojca Dyrektora na TAXI"

Rozmawiacie dalej z R7 po jego DEKLARACJI antypolskiej?

• jaceq Re: Czy 2-dniowa nieobecność musić usprawiedliwon 09.02.06, 11:42

Haszu;
                też się nie udzielam, bo od 2 dni mam katar, że ledwo monitor widzę.

> uzywacie z taka lubościa terminów "kaczyzm" i "h...zm"

Zważ, że nie używamy (przynajmniej ja) ich zamiennie.

> Sulatycki to a ja to bo to i tamto.
                > Borysiuk to Lepper tamto! Rydzyk jeszcze to.

No i widzisz sam, jak potrafisz o konkretach.

>I błągam napiszcie mi co to jest ten "pijar" NON STOP TO SŁYSZĘ
                > z UST DURCZOKÓW GAWRYLUKÓW LASZUK i tppań i panów

To taki zakon żebraczy z regułą publik rilejszyn. PR. Pi Ar. Wędrowny,
                kaznodziejski, koedukacyjny i próżniaczy.

• hasz0 Re: Czy 2-dniowa nieobecność musić usprawiedliwon 09.02.06, 12:01
                  ______SŁYSZAŁEM pi.j.ahhrrr i się dziwiłem!

wielu pijarów aktywnie współpracowało z Komisją Edukacji Narodowej; w XIX w.
                  kasata większości pol. placówek; wśród polskich pijarów wyróżnili się: J.
                  Falkowski, A. Konarski, O. Kopczyński, F.K. Kurowski; wychowankiem pijarów był
                  m.in. T. Kościuszko; pijar członek zakonu (prowadzącego szkoły i konwikty),
                  założ. w 1597 r. w Rzymie przez św. Józefa Kalasantego (w Polsce od 1642 r.).
                  Etym. - łac. (ordo scholarum) piarum '(zakon szkół) religijnych' dpn. l.mn.
                  r.ż. od pius 'obowiązkowy (w działaniu); szanujący rodziców; pobożny'
                  #############################################
                  dotacji jest problematyczna.

Polityczny czarny PR najczęściej nie jest wypowiedzią wprost. To informacja
                  poprzedzona chrząknięciem, ściszeniem głosu, podana jakby mimochodem. I
                  zawierająca prośbę o zachowanie anonimowości źródła. („Wybielamy,
                  przyczerniamy”wink

W ten sposób doszliśmy do tego, czym jest „czarny PR”. Jednak czy samo
                  określenie zjawiska jest prawidłowe, czy potrzebna jest swoista ekwilibrystyka
                  językowa, aby nazwać coś, co jest już nazwane od dawna.

Spinning – to angielskie określenie, które w dosłownym tłumaczeniu może
                  oznaczać m.in. snucie niedorzecznych historii, w praktyce oznacza manipulowanie
                  faktami, reglamentowanie informacji, propagandę. To be economical with the
                  truth („być oszczędnym w prawdzie”wink to złota zasada spinningu, najlepiej
                  oddająca sens tego pojęcia. Spinning to działania mające na celu wywołanie
                  ruchu, nadanie sprawie dynamizmu, pchnięcie jej w pożądanym kierunku, wywołanie
                  pewnego ciągu zdarzeń, mającego przynieść pożądany efekt – wygrane wybory,
                  wyższe wskaźniki popularności społecznej, pozytywne postrzeganie spornej
                  kwestii w społeczeństwie.

Tym zajęciem para się spin doktor, który jak każdy lekarz specjalista, zajmuje
                  się „leczeniem” dolegliwości swoich pacjentów: nagonką medialną, której właśnie
                  doświadcza, dokuczającą konkurencją, złośliwym kontrkandydatem do fotela
                  prezesa czy parlamentarzysty. Lista „chorób” jest tu stosunkowo długa. W
                  Ameryce spin doctors to przede wszystkim specjaliści od tworzenia wizerunku
                  polityków, autorzy kampanii wyborczych.

Narzędzia z arsenału spin doctors to m.in. podsuwanie interpretacji różnych
                  faktów, kontrolowane przecieki, faworyzowanie niektórych dziennikarzy,
                  wykorzystywanie „znajomości” w mediach, publiczne oskarżanie przeciwników,
                  puszczanie plotek, itp. itd.[2]

Jak widać z tego opisu, znany już powszechnie od lat 60-tych, anglosaski
                  spinning to nic innego jak polski „czarny PR” początku XXI wieku.

Prawidłowe zdefiniowanie zjawiska, jak i używanie prawidłowej nazwy powinno
                  służyć branży PR-owskiej. Łączenie działalności spin doctors z piarowcami
                  choćby poprzez używanie terminu „czarny PR” szkodzi wizerunkowi grupy ok. 40
                  tys. PR-owców, rzeczników prasowych, speców od komunikacji itp.

Jeżeli ktoś, zajmuje się czymś innym niż działaniami mającymi na celu
                  promowanie image przedsiębiorstwa lub produktu, rzetelną, sprawdzoną i pomocną
                  informacją, nie spełniając przy tym norm etycznych przyjętych w branży nie
                  powinien być z Public Relations w żaden sposób wiązany.
                  ############################################################
                  Czarny PR (potocznie czarny pijar od czytanego niestarannie z angielska skrótu
                  wyrazów public relations, po angielsku skrót ten jest czytany "pi-ar" (/p/-
                  ɑːɹwink) - określenie, szczególnie często używane w czasie kampanii przed wyborami
                  prezydenckimi w 2005 roku na propagandowe posunięcia prowadzących kampanię
                  wyborczą działaczy Prawa i Sprawiedliwości, pracujących dla Lecha Kaczyńskiego,
                  i Platformy Obywatelskiej, pracujących dla Donalda Tuska, mające na celu
                  zdyskredytowanie w oczach opinii publicznej kandydata przeciwnika przy użyciu
                  plotek, półprawd i fałszywych świadectw.

Przykładem takiej kampanii było wszczęcie w prasie, radiu i telewizji przed I
                  turą wyborów kampanii podającej w wątpliwość prawdomówność Włodzimierza
                  Cimoszewicza, który miał zataić w swoich zeznaniach podatkowych dochody z
                  obrotu akcjami spółki PKN Orlen. W aferę została zamieszana była asystentka
                  Cimoszewicza Anna Jarucka. Pomimo, iż prokuratura w nadzwyczaj krótkim czasie
                  uznała, że niewątpliwa niezgodność z prawdą zeznań Cimoszewicza nie nosi
                  znamion przestępstwa, a była tylko - zdaniem prokuratury - skutkiem "pomyłki",
                  oraz pomimo postawienia Jaruckiej zarzutów - m.in. fałszerstwa - notowania
                  Cimoszewicza w sondażach przedwyborczych tak dramatycznie spadły, że zdecydował
                  on o wycofaniu się z ubiegania się o urząd prezydenta państwa.

Szczególnie głośnym przykładem takiego posunięcia było też (przed II turą
                  wyborów) przekazanie mediom przez szefa kampanii telewizyjnej PiS i Lecha
                  Kaczyńskiego, Jacka Kurskiego, sugestii, że dziadek Donalda Tuska w czasie II
                  wojny światowej służył ochotniczo w Wehrmachcie. Okazało się to w krótkim
                  czasie nieprawdą.

Więcej informacji o losach rodziny Tusków w artykule Donald Tusk - życie
                  prywatne
                  Więcej informacji o udziale Jacka Kurskiego w kampanii PiS w artykule: Jacek
                  Kurski – Współpraca z PiS
                  Z kolei Hanna Gronkiewicz-Waltz z PO, na konferencji prasowej zwołanej w jednym
                  z warszawskich hospicjów, powiadomiła opinię publiczną, że Lech Kaczyński jako
                  prezydent Warszawy odpowiedzialny jest za zmniejszenie kwot dotacji na
                  stołeczne hospicja. I ta informacja nie była prawdziwa, bowiem zmniejszenie
                  kwot na poszczególne hospicja było częściowo skutkiem zwiększenia się ich
                  ilości w mieście, a i personalna odpowiedzialność Kaczyńskiego za podział
              • andrzejg chyba 'piar' 09.02.06, 11:59
                hasz0 napisał:

> I błągam napiszcie mi co to jest ten "pijar" NON STOP TO SŁYSZĘ
                > z UST DURCZOKÓW GAWRYLUKÓW LASZUK i tppań i panów
                >

Public Relations,piar,kreowanie wizerunku-od skrótu PR w angielskiej literówce

A.

• hasz0 JUŻ SIĘ DOKSZTAŁCIŁEM TO__________ R7 i PiQ w 1-ym 09.02.06, 12:02
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=36480349&a=36495697
                  • hasz0 UHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAH AHAHAHAHAHAHAHAHA 09.02.06, 12:04
                    UHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
              • rycho7 przemilczasz niewygodne 09.02.06, 12:04
                hasz0 napisał:

> przypominających fonetycznie słowo "faszyzm" zamiast pisać konkretnie?
                > Chodzi mi o to i o tamto. Fakt taki a taki.

Sam zacytowales moja odpowiedz powyzej wyciagajac ja z innego watku. Nie
                odpowiadasz na konkrety. Robisz uniki pomowieniami o obrazanie Cie i inna
                metodologie, pomijajac meritum. To jest wlasnie haszyzm. Tak stojac rowno w
                szeregu odpowiadaja pisiaki. Tego mozna sie bylo spodziewac od 1,5 roku.
                Jestescie przewidywalni.
                • hasz0 Ty naprawdę jesteś............kostkami spuchniety? 09.02.06, 12:18
                  Zawsze protestowałem przeciw cenzurze! Nie przeczytałeś pomimo linku?

Ale jeszcze bardziej przeciwko naduzywaniu wolności słowa
                  bo ta jak wolność nie może być narzędziem przestepstwa i prowokacji
                  rasistowskiej, religijnej itp.

Apelowałeś by młodzi emigrowali z Polski i zapewniali emerytury
                  obcym? czy to jeszcze jedno systematyczne kłamstwo Hasza?

Szydzisz z mobingu i z dyskryminujących wzgledem wieku przepisów
                  - pasuje ci nepotyzm i esbecka sitwa w zakładzie pracy!
                  Gdy łamie się kodeks pracy, likwiduje fikcyjnie stannowisko ale jednak na
                  miejsce fachowca, przyjmuje się w to miejsce kolegę bez wykształcenia i
                  żadnego doświadczenia i korzysta z uruchomionych urządzeń, gotowców i efektów
                  pracy poprzednika?
                  Wredny, cyniczny i oszczerczy Rychu7 jesteś wyszkolony w Spinningu – to
                  angielskie określenie, które w dosłownym tłumaczeniu może oznaczać m.in. snucie
                  niedorzecznych historii, w praktyce oznacza manipulowanie faktami,
                  reglamentowanie informacji, propagandę. To be economical with the truth („być
                  oszczędnym w prawdzie”wink to złota zasada spinningu, najlepiej oddająca sens tego
                  pojęcia.

Oto kim jesteś!

• hasz0 __________Takich przypadków w Polsce było za dużo! 09.02.06, 12:28
                    Za duzo sitw - grup trzymających władzę.
                    Za dużo kłamstw ubieranych w prawdę.
                    za duzo milionów ludzi zepchnietych na skraj ubóstwa i nędzy, których nie stać
                    nawet na gazety!

Za dużo "liberałów" dorobionych na esbeckich kwalifikacjach w Centralach
                    Handlu Zagranicznego mających zapewnić miliardami rozwój i miejsca pracy w
                    Polsce a naprawdę lokujący kapitał gdieś tam....gdzie władze Polski nie dotra.
                    Za duzo ....dopisz sobie sam podły insynuatorze i tchórzliwy szyderco!
                    Miałem obok siebie takich zbyt wielu w realu! Nie potrzeba mi wirtualnego na
                    dodatek. Za tyle inwektyw zasłużyłęś sobie na dwa słowa określenia.
                    Inni ocenią na ile prawdziwe.
                    __________________________31.08.2005________________________________

• jaceq Re: Ty naprawdę jesteś............kostkami spuchn 09.02.06, 13:09

> Zawsze protestowałem przeciw cenzurze! (...) Ale jeszcze bardziej
                    > przeciwko naduzywaniu wolności słowa

Czyli - jesteś za cenzurą (jak podpisany pode mną Kaczek Jarek). Ci, którzy
                    siedzieli na Mysiej, też uważali że oni po to są: by nie nadużywano wolności
                    słowa, przecież każdy wtedy mógł pisać co tylko chciał (byleby nie nadużywał).

> Apelowałeś by młodzi emigrowali z Polski i zapewniali emerytury obcym?

Ja nb. ostatnio "apelowałem" jeżeli można to tak nazwać:

"Młodym łyżwiarkom Aidzie i Karolinie doradzałbym rozważenie zmiany
                    obywatelstwa. To by znacznie zwiększyło ich szanse na start w 2010. Chyba, że
                    PiS, tak jak obiecał, rozpędzi wreszcie w PiSdu najbardziej postkomunistyczny z
                    układów: PKOl."

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=36399178

• rycho7 umknelo mej uwadze 09.02.06, 14:43
                    hasz0 napisał:

> Zawsze protestowałem przeciw cenzurze!

Nie zauwazylem abym o tym z Toba dyskutowal. Jak zwykle zmieniasz temat? O tym
                    wymienialismy posty od 2 dni? Na tym polu Cie obrazalem? Wskazesz gdzie i jak?

> Apelowałeś by młodzi emigrowali z Polski i zapewniali emerytury
                    > obcym? czy to jeszcze jedno systematyczne kłamstwo Hasza?

Tak, apelowalem, apeluje i bede apelowal. Czy tym Cie obrazam? Na czym polega
                    zwiazek tego apelu z Twoja osoba. Bo jakis zwiazek chyba powinien istniec aby
                    Cie obrazal.
                  • rycho7 opuchlizna tamy slowotokowej 09.02.06, 14:53
                    hasz0 napisał:

> Wredny, cyniczny i oszczerczy Rychu7

Serdecznie Cie przepraszam, o ile powyzsze slowa Haszu Ci urazily. Twoje slowa.

> jesteś wyszkolony w Spinningu

W zyciu nie mialem w reku wrzeciona i kolowrotku. Przeceniasz moje zdolnosci.
                    Sadze, ze choc troche powiniennem manualnie pocwiczyc. Na szczupaka to chyba raz
                    z 10 minut dybalem dziesiatki lat temu. Co do potyczek slownych to ze wzgledu na
                    wiek mam doswiadczenie z roznymi adwersarzami. Ty mnie setnie rozbawiasz. A
                    szczegolnie rozdzwiek miedzy nami. Ty masz misje ewangelizacyjna.
                    Metodologicznie stosujesz buldozer "autorytetu". Mnie bardziej interesuje
                    procedura przewodu sadowego. Twarde dowody uzyskane w legalny sposob. Procedura
                    calkowicie Ci obca, sprzeczna z calym Twoim jescestwem. Domniemam, ze nawet nie
                    wiesz co mnie bawi. Rozne swiaty.
                    • hasz0 Re: opuchlizna tamy slowotokowej 10.02.06, 12:27
                      Domniemam, ze nawet nie wiesz co mnie bawi. Rozne swiaty.
                      • rycho7 podsumowanie 10.02.06, 13:53
                        hasz0 napisał:

> j.w.

Twoj koncert pomowien wpisuje sie wspaniale w moje apele o emigracje. Kazdy kto
                        jest przy zdrowych zmyslach woli nie siedziec prze pare lat az sie wyjasni, ze
                        jakis nastepny haszysta po prostu wymyslil sobie zarzuty. Aby nie siedziec
                        pomowionym w pudle lepiej wyemigrowac. Dla mnie to dosc proste. Twoja ustawiczna
                        pomoc w mej propagandzie mnie cieszy. A Twoich nastepnych rozleglych pomowien
                        "otwierajacych noz w kieszeni" nie chce mi sie czytac. Zgrana plyta. W mediach
                        widac niezliczone zastepy czlonkow tej orkiestry.

Ojciec dyrektorow kieruje swe pomowienia co maja ryja do publiki mniej swiadomej
                        niz ja. Do Ciebie trafia. Nie chcialbym Cie obrazac wyrazajac wspolczucie. W
                        ogole nie wiem co moglbym dla Ciebie dobrego zrobic. Wszystko jak widze bedzie
                        nie w smak.
                        • hasz0 ______Pudło pomówień zamknięte! Daj odpocząć!/n 10.02.06, 14:02
                          • rycho7 da sie zamknac puszke z Pandora? n/t 10.02.06, 14:10
              • piq Kotuniu, przypominam ci, skoro zapomniałeś,... 09.02.06, 16:32
                ...po raz kolejny: zapytałem cię o Borysiuka wprost - i nie doczekałem się
                odpowiedzi. Nie użyłem ani razu słów "haszyzm" ani "kaczyzm" (niektórzy lewacy
                zaliczają mnie do "kaczystów"). Zadawałem konkretne pytania i nie doczekiwałem
                się odpowiedzi. Nie strój tutaj min niewinnej panienki, bo to, czego od innych
                wymagasz - konkretu i faktu - w twoich postach pojawia się niezmiernie rzadko.

Słów "czarny pijar" użył w kampanii sztab wyborczy Lecha Kaczyńskiego, więc
                powinieneś wiedzieć, a tym bardziej ci nie powiem, że używano tych określeń do
                wszystkiego, więc nie wiem, co mówiący miał na myśli.
    • alfalfa Re: Haszu,czy to jest ta sprawiedliwa Polska? 09.02.06, 12:42
      Wciąłeś z tego tekstu jednak tendencyjny fragment. Czy powinno się zwalniać tuż
      przed emeryturą? Raczej nie, ale po to są np. pomosty. Niestety wielu tak
      przejściowo na emeryturę czeka i szczerze mówiąc nie widzę powodu dla którego
      akurat w ministerstwie miałyby być uprzywilejowane? No ale rozumiem -
      "solidarni" wywalają jak krwiożerczy kapitalista czyli kłamczuszki.

Tam w tekście są lepsze kwiatki jak ten o pani noszącej bilety lotnicze miedzy
      budynkami albo zatrudnionych rodzinnych klanach. Zdecydowanie uważam, że
      zwolnienia powinny być i powiedzmy sekretarki za wieloletnim stażem bym nie
      zwalniał (chociaż - jeśli to jakaś komusza harpia zmumifikowana?) ale
      układowych zatrudnionych na czas nieokreślony w ostatnim okresie starej władzy -
      od razu.
      A.
      • hasz0 Re: Haszu,czy to jest ta sprawiedliwa Polska? 09.02.06, 12:53
        Najpierw rozsrosły się dyrekcja, biura i kadry
        zwalniano fachowców. Teraz likwidują kadry.
        Na końcu po wytransferowaniu zysków - firmę!

Co do zwalniania - jest po prostu kodeks pracy.

Kadry ministerstw spuchnięte w ostatnim okresie starej władzy, agendy i
        instytucje pozarządowe... cóz przepisy tak skomplikowane, że tylko 4% funduszy
        spójności mogła Polska wykorzystać - stworzyli komuszy fachowcy
        z konkursów SLD!
        Wiadomo że takich nie zdadza PiS-owcy bo po co?
        Po prostu trza je wyrzucić a nie uczyć sie kijów w szprychy!

Prezes organizacji pozarządowej do .....samozatrudnienia
        \wystąpił w radiu i na pytanie słuchacz czy kiedyś pracował odparł
        - TAK U OJCA
        i dopytał słuchacz że
        BEZ ZAREJESTROWNIA DZIAŁALNOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Takich bronią liberałowie!
        • andrzejg Re: Haszu,czy to jest ta sprawiedliwa Polska? 09.02.06, 13:35
          hasz0 napisał:

> Wiadomo że takich nie zdadza PiS-owcy bo po co?
          > Po prostu trza je wyrzucić a nie uczyć sie kijów w szprychy!
          >

Analogicznie mogli wyrzucać z TP SA.

A.
          • hymen Re: Haszu,czy to jest ta sprawiedliwa Polska? 09.02.06, 13:37
            andrzejg napisał:

> Analogicznie mogli wyrzucać z TP SA.

To nie jest ich własność.
          • hasz0 _________________________________ __Andrzejowi Hasz 10.02.06, 12:21
            Ilekroć można Ci tłumaczyć co jest
            - "analogiczne"
            a co
            - patologiczne? w łamaniu Kodeksu Pracy podppisanych porozumień, kłamstwach,
            podchodów i sztuczek, oszustwie, nepotyzmie, mobbingu, niestosowaniu kryteriów
            wiedzy i doswiadczenia, pomijaniu zawodowych dokonań i efektów,
            specjalizowanego wykształcenia i przebytych szkoleń przez b. ostatnich
            sekretarzy POP PZPR, kierowanych masowo na zaoczne studia i awansowanych w
            ostatniej fazie przemian by wypełniali służalczo zalecenia Kulczyka i
            francuskich PAŃSTWOWYCH udziałowców stosujących politykę monopolistycznej
            grabieży i transferu zysków a nie spodziewanych inwestycji?

Przecież jesteś za prywatyzacją!

Czy taką? Czy sądzisz że tenże sekretarzyna, nie znający prawa Ohma pomimo
            dyplomu inż. oraz X przykazań z powodu słabego rozumienia tekstów, zwalniając
            lepszych od siebie a na ich miejsce przyjmując młodych za 1000 zł/m bez
            wykształcenia uratował dópę? Odpowiedz!

Niezwykle zniechęcające jest bycie kulturalnym i przyzwoitym
            w obliczu kolejnej personalnych napaści
            • hasz0 _________________________________ _____ Dekalog. 10.02.06, 13:38
              Autorem opracowania jest Henryk Turkanik, biblista dyrektor Seminarium
              Biblijnego w Jastrzębiu Zdroju, autor wielu książek m.in. „Powtórne przyjście
              Chrystusa” i „Księga Objawienia”.

Wprowadzenie
              „Ja, Pan, jestem Bogiem twoim, który cię wywiódł z ziemi egipskiej" (Ps.81,11)
              Prolog Dekalogu
              A Pan mówił wszystkie te słowa i rzekł:
              „Jam jest Pan, Bóg twój, który cię wyprowadził z ziemi egipskiej, z domu
              niewoli" (Ex.20,1.2.).

Pierwsze przykazanie
              „Nie będziesz miał bogów innych obok mnie" (Ex. 20,3)

Drugie przykazanie
              „Nie będziesz czynił żadnej rzeźby, ani ładnego obrazu czegokolwiek, co jest na
              niebie w górze, i na ziemi w dole, I tego, co jest w wodzie pod ziemię. Nie
              będziesz się im kłaniał i nie będziesz im służył, gdyż Ja, Pan, Bóg twój,
              jestem Bogiem zazdrosnym, który karze winę ojców na synach do trzeciego l
              czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą, a okazuję łaskę do
              tysiącznego pokolenia tym, którzy mnie miłują i przestrzegają moich przykazań".
              (Ex. 20,4—6).

Trzecie przykazanie
              „Nie nadużywaj imienia Pana, Boga twojego, gdyż Pan nie pozostawi bez kary
              tego, który nadużywa imienia Jego". (Ex. 20,7)

Czwarte przykazanie
              "Pamiętaj o dniu sabatu, aby go uświęcić. Sześć dni będziesz pracował i
              wykonywał wszelką swoją pracę, ale siódmego dnia jest sabat Pana, Boga twego:
              Nie będziesz wykonywał żadnej pracy ani ty, ani twój syn, ani twoja córka, ani
              twój sługa, ani twoja służebnica, ani twoje bydło, ani obcy przybysz, który
              mieszka w twoich bramach, gdyż w sześciu dniach uczynił Pan niebo i ziemię,
              morze i wszystko, co w nich jest, a siódmego dnia odpoczął. Dlatego Pan
              pobłogosławił dzień sabatu i poświęcił go" (Ex.20,8-11)

Piąte przykazanie
              „Czcij ojca swego i matkę swoją, aby długo trwały twoje dni w ziemi, którą Pan,
              Bóg twój, da tobie" (Ex.20,12).

Szóste przykazanie
              "Nie zabijaj" (Ex. 20,13)

Siódme przykazanie
              "Nie cudzołóż" (Ex.20,14)

Ósme przykazanie
              "Nie kradnij" (Ex.20,15)

Dziewiąte przykazanie
              "Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu" (Ex.20,16).

Dziesiąte przykazanie
              "Nie pożądaj domu bliźniego swego, nie pożądaj żony bliźniego swego, ani jego
              sługi, ani jego służebnicy, ani jego wołu, ani jego osła, ani żadnej rzeczy,
              która należy do bliźniego twego" (Ex.20,17)

• rycho7 zdecydowales sie juz? 10.02.06, 14:08
                hasz0 napisał:

> Drugie przykazanie
                > „Nie będziesz czynił żadnej rzeźby, ani ładnego obrazu czegokolwiek

Sadzisz, ze przeoczylem podmianke wersji w locie? Ktora wersja jest Twoja/kk?

A przy okazji. Przeoczyles skutki nastepnej katolickiej falszywki. Karykatura
                nie jest "ładnym obrazem", wiec karykature wolno. Z oryginalu po prostu nie
                pamietam slowa "ladny". Intencja dotyczy nienasladowania stworcy. Zakaz konkurencji.
            • andrzejg Re: _________________________________ __Andrzejow 10.02.06, 16:01
              hasz0 napisał:

>
              > Niezwykle zniechęcające jest bycie kulturalnym i przyzwoitym
              > w obliczu kolejnej personalnych napaści

Nie musisz byc takim.Bądź takim jakim lepiej się czujesz.

Dla mnie jest to analogia.
              Po prywartyzacji nowy własciciel zwalniał kogo chciał nie patrząc na to czy komus brakuje jeszcze te 3 lata do emerytury i przyjmował tych za 1000 zł na miesiąc.Po zdobyciu władzy PiS wywala kogo chce nie przejmujac sie ile komu brakuje do emerytury i wsadza na to miejsce swoich , z tym ze nie za 1000 zł na miesiąc, tylko pewnie za gaże równorzędna, bądx większą.

To nie jest napaść personalna.
              Chce Ci uswiadomic, ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
              Dla mnie obydwa zachowania , choc zgodne z prawem są niemoralne, chyba że jest
              to zwolnienie dyscyplinarne na podstawie rzetelnych argumentów.

Widzę ,że dla Ciebie nie.

A.
              • hasz0 Znowu____________2______________A ndrzejowi 10.02.06, 16:16
                Dla mnie jest to analogia.

Po prywatyzacji nowy własciciel zwalniał kogo chciał nie patrząc na to czy
                komus brakuje jeszcze te 3 lata do emerytury i przyjmował tych za 1000 zł na
                miesiąc.

Po zdobyciu władzy PiS wywala kogo chce nie przejmujac sie ile komu brakuje do
                emerytury i wsadza na to miejsce swoich , z tym ze nie za 1000 zł na miesiąc,
                tylko pewnie za gaże równorzędna, bądx większą.

HASCZ##################:

Nie zapomniałeś o czym? O NAJWAŻNIEJSZYM? nie segregujesz zbuków od zdrowych
                jaj niezależnie od ich wieku w ciescie?

Zapaszek oprócz suchych cyfr!
                Zapaszek!

Rozwiązujesz krzyzówkę, rachunkowe zadanie z 2 klasy
                czy NAPRAWIASZ POLSKĘ?
                W mojej byłej firmie pozostały stada biurw - zbuków, psujących tę firme.
                Nie czytasz prasy?
                Nie mogę Cię namówić do stosowania Kodeksu Paracy?
                Tylko "KOGO CHCĘ" a przeciez to nie PRYWATNA FIRMA tylko PANSTWOWA choc
                francuska - nie przyzansz mi NIGDY RACJI jak R7?
                • hasz0 Re: Znowu____________3______________A ndrzejowi 10.02.06, 16:19
                  "nie przejmujac sie ile komu brakuje do
                  emerytury i wsadza na to miejsce swoich"

ja czytam, ze Dorn uwzglednia czas do emerytury i przenosi z centrali niżej
                  a nie wywala na bruk.

Dlaczego Ty tak manipulujesz - nie mozesz przyznac racji jak R7?
                  • andrzejg Re: Znowu____________3______________A ndrzejowi 10.02.06, 16:52
                    hasz0 napisał:

> ja czytam, ze Dorn uwzglednia czas do emerytury i przenosi z centrali niżej
                    > a nie wywala na bruk.
                    >
                    > Dlaczego Ty tak manipulujesz - nie mozesz przyznac racji jak R7?

Biorę poprawke na nierzetelność SE.
                    Niech Ci będzie ,że manipuluję.Byłem jedynie ciekaw Twojego zdania
                    na choćby hipotetyczne zwolnienia.

A.
                • andrzejg Re: Znowu____________2______________A ndrzejowi 10.02.06, 16:49
                  hasz0 napisał:

>
                  > HASCZ##################:
                  >
                  > Nie zapomniałeś o czym? O NAJWAŻNIEJSZYM? nie segregujesz zbuków od zdrowych
                  > jaj niezależnie od ich wieku w ciescie?

Alez segreguję.
                  Ale to jest tak Haszu.
                  O ile o zbukach w TPSA mozesz wiedzę i możesz ocenic jakie i gdzie sa te zbuki,
                  o tyle nie jestes w stanie ocenić tego u mnie, czy tez w ministerstwie.Zakładanie
                  z góry ,ze wszyscy zatrudnieni w ministerstwach to zbuki jest nadużyciem,chyba
                  że stosujesz kryteruim wieku, dochodzac do wniosku,że ludzie z takim stażem
                  MUSZĄ byc skażeni komuną.Jednak zauwaz ,ze to samo kryterium mogli zastosować
                  w TPSA.

>
                  > Zapaszek oprócz suchych cyfr!
                  > Zapaszek!
                  >
                  > Rozwiązujesz krzyzówkę, rachunkowe zadanie z 2 klasy
                  > czy NAPRAWIASZ POLSKĘ?
                  > W mojej byłej firmie pozostały stada biurw - zbuków, psujących tę firme.
                  > Nie czytasz prasy?
                  > Nie mogę Cię namówić do stosowania Kodeksu Paracy?
                  > Tylko "KOGO CHCĘ" a przeciez to nie PRYWATNA FIRMA tylko PANSTWOWA choc
                  > francuska - nie przyzansz mi NIGDY RACJI jak R7?

O czym ty farmazonisz z tym Kodeksem Pracy?Jezeli będe chciał zwolnic to zwolnię
                  i to na podstawie Kodeksu Pracy.Z pewnoscia w tych ministerstwach tez jest z
                  poszanowaniem prawa i odprawami, bo przeciez przegraliby w Sadzie Pracy.

A w czym mam Ci przyznac rację?

Pytałem się 'co sadzisz o zwalnianiu tuż przed emeryturą' , a Ty mi tu sadzisz,
                  że jest to jak najbardziej w porządku , bo to zgniłe zbuki, jednak gdy sprawa
                  dotyczy Ciebie samego , to jest to niesprawiedliwość.Czyż złamali w stosunku
                  do Ciebie Kodeks Pracy?Pewnie nie.

Ja mówię ,że niesprawiedliwośc dzieje się tu i tam, bo wątpie aby te osoby
                  podpadały pod paragraf o zwolnieinu dyscyplinarnym.

A.
                  • hasz0 Re: Znowu____________2______________A ndrzejowi 11.02.06, 12:48
                    andrzejg napisał:

>... jednak gdy sprawa
                    > dotyczy Ciebie samego , to jest to niesprawiedliwość.Czyż złamali w stosunku
                    > do Ciebie Kodeks Pracy?Pewnie nie.

#:
                    Pewnie ale może nie na pewno. Nie jestem sędzią w swojej sprawie.

• piq Tow. Hasz, jesteś zwolennikami rejestrowania,... 09.02.06, 16:46
          ...a ci, co są niezarajestrowani w działalności gospodarczej, to wg ciebie
          przestępcy. Tak?

Jesteś jednak lewakiem, towarzyszu.

Ja jestem niezarejestrowany, a pracuję i zarabiam. Nawet płacę podatki.
          Zarejestrowanie działalności po prostu mi się nie opłaca. To jest normalny
          rachunek ekonomiczny, towarzyszu, nastawienie na zysk - którego wy jesteście,
          jak pamiętam, wrogiem.

Podobnie wielu ludzi samozatrudniających się nie stać na zarejestrowanie
          działalności - większości drobnych fachowców np. ślusarzy, szewców, krawców,
          elektryków itd. Koszt bowiem prowadzenia zarejestrowanej działalności to co
          najmniej 750 zł miesięcznie zusu plus przedpłaty na podatki. Jeżeli ktoś zarabia
          1000 czy 2000 czy nawet 3000 zł miesięcznie na drobnych usłuigach, to go na to
          nie stać.

I takich m.in. bronią liberałowie, ciemny solidarny towarzyszu.

Palnąłeś cholernie lewicową bzdurę.
          • hasz0 Re: Tow. Hasz, jesteś zwolennikami rejestrowania, 10.02.06, 12:40

______________Wzorcowa dyskusja PiQ-a z PiQ-iem____________________:

-------------------PiQ sam peroruje swym domysłem z gotową odpowiedzią:
            ...a ci, co są niezarajestrowani w działalności gospodarczej, to wg ciebie
            przestępcy. Tak?

--------------------PiQ wyłuszcza poniżej co mu lezy... bo jak widać nie wyjął
            jeszcze zadry hasza z serca - sam mu pisałem o zbyt wysokich kosztach pracy -
            ale jak widać mu to w "dyskusji" wcale nie przeszkadza aż tak sie uparł
            uzasadnić "towarzysza" - chociaż tyle gdy go zmusiłem do wycofania się ze jego
            wulgarno-kiblowej wolności słowa
            --->
            Jesteś jednak lewakiem, towarzyszu.

Ja jestem niezarejestrowany, a pracuję i zarabiam. Nawet płacę podatki.
            Zarejestrowanie działalności po prostu mi się nie opłaca. To jest normalny
            rachunek ekonomiczny, towarzyszu, nastawienie na zysk - którego wy jesteście,
            jak pamiętam, wrogiem.

Podobnie wielu ludzi samozatrudniających się nie stać na zarejestrowanie
            działalności - większości drobnych fachowców np. ślusarzy, szewców, krawców,
            elektryków itd. Koszt bowiem prowadzenia zarejestrowanej działalności to co
            najmniej 750 zł miesięcznie zusu plus przedpłaty na podatki. Jeżeli ktoś zarabia
            1000 czy 2000 czy nawet 3000 zł miesięcznie na drobnych usłuigach, to go na to
            nie stać.

I takich m.in. bronią liberałowie, ciemny solidarny towarzyszu.

Palnąłeś cholernie lewicową bzdurę.

HASZCZ#############: Bardzo Ci dziękuję za tę informację, lecę kupic
            dzisiejszą Gazetę Prawną by dpoznać więcej szczegółów..
            Też Ci juz raz pisałem, ze musiałbym stracić razem 1750 by wyjśc na zero.
            Pewnie nie przeczytałeś...ale jak wyciagnąłeś wniosek, jakże zbieżny z AG
            że wkłądam kij w szprychy? UHAHAHAHAHA...pardon wyrwało mi się...
            .....jestem oszalały Talib Polski i nie panuje na emocjami!
            • andrzejg Re: Tow. Hasz, jesteś zwolennikami rejestrowania, 10.02.06, 16:08
              hasz0 napisał:

> Pewnie nie przeczytałeś...ale jak wyciagnąłeś wniosek, jakże zbieżny z AG
              > że wkłądam kij w szprychy? UHAHAHAHAHA...pardon wyrwało mi się...
              > .....jestem oszalały Talib Polski i nie panuje na emocjami!

A gdziez ten mój wniosek?
              Cosik mi się zdaje ,że wyczytujesz więcej niz jest napisane, bądź mieszasz już wypowiedzi róznych forumowiczów.

A.
            • piq Proste pytanie: 10.02.06, 16:13
              Ty to, pacanie, napisałeś?

> Prezes organizacji pozarządowej do .....samozatrudnienia
              > \wystąpił w radiu i na pytanie słuchacz czy kiedyś pracował odparł
              > - TAK U OJCA
              > i dopytał słuchacz że
              > BEZ ZAREJESTROWNIA DZIAŁALNOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!
              > Takich bronią liberałowie!

To teraz grzecznie przyznaj, towarzyszu, że palnąłeś cholernie lewicową bzdurę.
              Chyba że to pochwalasz i pochwalasz liberałów za to, że takich bronią.

To co mi tutaj rozpylasz zasłonę dymną?

Twierdzisz również, iż:
              > sam mu pisałem o zbyt wysokich kosztach pracy -
              > ale jak widać mu to w "dyskusji" wcale nie przeszkadza aż tak sie uparł
              Możesz przypomnieć, kiedy? Bo ja sobie czegoś takiego nie przypominam. Może
              zrobiłeś tak, jak z moją wypowiedzią nt. sensu interwencji minfinu na rynku
              walutowym - czyli przypisałeś sobie jakieś moje czy innego liberała twierdzenie.

> Też Ci juz raz pisałem, ze musiałbym stracić razem 1750 by wyjśc na zero.
              Nie do mnie. Nie studiuję z czerwonymi uszami wszystkich twoich postów, bo nie
              jest to tak budujące, zachwycające i pouczające, jak studiowanie moich własnych.
              • hasz0 _____________________________Re: Proste pytanie: 10.02.06, 16:29
                Dobra już widzę że Was obu ponosi ambicja!

Do AG

może Cie tak samo zwolnili ( w domysle jak kij w szprychę)
                do PiQ-a:

KONTEKST KONTEKST KONTEKST KONTEKST!

ja to pisałem w kontekście jego DOŚWIADCZENIA I WIEDZY
                on NIE UCZYŁ JAK ZARBIAC LEGALNIE NIE REJETRUJĄC się
                - jego PREZESA instytucji pozarządowej dotowanej z BUDZETU do aktywizacji
                zawodowej i samozatrudniania
                z wysoką gażą -
                jego OBNAZYŁ JAKO dyletanta i laika - słuchacz
                w serii pytań nawet Marcinek z TOK FM nie wybronił pomimo usilnych starań!
                Ty oczywiście znalazłeś powód do kiblowej wolności uzywania słowa bez
                zastanawiania się co tez takiego zniewazony polemista chciał powiedzieć...

Co tam skutki ważne są moje pobudki!

• piq Po twojej stronie jest powinność... 10.02.06, 19:33
                  ...zrozumiałego wyrażania swoich myśli. Ja wyrażam się jasno i tegoż oczekuję od
                  interlokutorów. Nie muszę wiedzieć, jakiej, niebogo, wysłuchałeś audycji, i co w
                  niej było. Naucz się zwięźle i zrozumiale wyrażać - to umiejętność
                  inteligentnego człowieka.

Ale:
                  Co mają do tego twojego elaboratu liberałowie, kotuniu, i czemu się tu czepiasz
                  liberalizmu, kaczuszko? Czy ty masz może jakieś pojęcie o liberalizmie, czy
                  tylko wiesz, że to jest coś, czego nie lubi rodzina Kaczych Móżdżków?

Bo dla liberała organizacja pozarządowa dotowana z budżetu, pacanie, to
                  horrendum, wiesz? Eeeee, nie wiesz.

> Ty oczywiście znalazłeś powód do kiblowej wolności uzywania słowa bez
                  > zastanawiania się co tez takiego zniewazony polemista chciał powiedzieć...

A propos:

PS. Przypominam moje pytania - o ograniczenie swobody wypowiedzi (jeśli tak, to
                  przyczyny, metody, instytucje) i o Borysiuka. Niewygodne, co? Bo trzeba coś od
                  siebie, a nie materiały propagandowe dla ciemnego ludu?
                  • hasz0 I idźżesz wreszcie na kaprala musztry się wyżyć/n 10.02.06, 20:21
                    • piq Ja zadaję merytoryczne pytania /nt 10.02.06, 20:34
                      • beegz Re: Ja zadaję merytoryczne pytania /nt 12.02.06, 14:40
                        piq, a mógłbyś tak jakos normalnym językiem wyjasnić co to
                        znaczy "samozatrudniony ale nie zarejstrowany" i czym to się różni od zwykłej
                        pracy na czarno? Piszesz, że płacisz podatki - jakie dokładnie masz na mysli?
                        (mam nadzieję, ze nie chodzi o vatwink
                        • piq umowa o dzieło, czyli za honoraria /nt 12.02.06, 17:56
                • andrzejg _____________________________Re: Proste pytanie: 11.02.06, 08:54
                  hasz0 napisał:
                  >
                  > Do AG
                  >
                  > może Cie tak samo zwolnili ( w domysle jak kij w szprychę)

Ja co najwyżej zbankrutuję
                  Jak na razie mam sie dobrze, mimo tej pskudnej transformacji bijacej w polskie przedsiębiorstwa

A.
                  • hasz0 _________________________________ __ Prosty wniosek 11.02.06, 09:52
                    > Jak na razie mam sie dobrze, mimo tej pskudnej transformacji bijacej w
                    > polskie przedsiębiorstwa
                    >
                    > A.

Gratuluję Andrzeju! Cieszę się z każdego sukcesu.

Co prawda pamietam, ze to nie Ty
                    ale ja dla Ciebie
                    biłem się tu na Forum
                    o taki styl sprawowania rządów aby Twój wniosek o dotacje unijne miał szansę.
                    Ja nie miałem w tym żadnego osbistego interesu.
                    A Ty byłeś wtedy kijem w moje szprychy argumentów to tak a propos Twego
                    życzliwego wniosku z mojej relacji o państwowej francuskiej zbiurokratyzowanej
                    firmie stosującej soscjalne kryteria we Francji i kolonialne, dyskryminające
                    i łamiące kodeks pracy, polskie przepisy prawa w tym antymonopolowe.

Ta część społeczeństwa III RP "której teraz dobrze" nie chce IV RP
                    - to oczywiste - ci którzy chca by "dobrze było" również 27 mln + 4.7 mln
                    wybrali PiS.
                    P.S.
                    Czy jeździsz ulicami Wrocławia? przejedź się obok mnie i obok siebie
                    - zobaczymy komu dobrze! I dlaczego!

• rycho7 bede Ci dozgonnie wdzieczny Haszu 11.02.06, 10:34
                      hasz0 napisał:

> Co prawda pamietam, ze to nie Ty
                      > ale ja dla Ciebie
                      > biłem się tu na Forum

Dzieki Twoim tytanicznym wysilkom nie mam najmniejszej ochoty zyc i pracowac w
                      Twojej Ojczyznie. I dobrze mi z tym. Dziekuje.
                      • hasz0 Re: bede Ci dozgonnie wdzieczny Haszu 11.02.06, 12:02
                        Proszę bardzo. Zyczę Ci jak najlepiej. Szczególnie zdrowia!

Jako rzekomo b. prominentny funkcjonariusz PZPR - czyli "bolszewik"
                        "komuch" i "socjalista"
                        potem aktywny TW w strukturach "S" - "ubek" esbbek" "stalinowiec" a następnie
                        posądzany o działacza Komitetów Obywatelskich, popierającego OS i reformy
                        Balcerowicza; - "oszołom" "solidaruch"- wreszcie rzekomo członek
                        wszystkich zmieniających po kolei nazwy partii; "goebelsik" "hitler"
                        "kaczysta"" "moher" "haszysta"....biorę na siebie odpowiedzianość z Twe
                        niepowodzenia w czasie przemian po 1989 r.
                        Tylko jest jedno ale...
                        że wszystkie te Twe kompensacje własnych niepowodzeń są nieprawdą!
                        Ale psychologia zna takie przypadki.
                        • hasz0 bede Ci dozgonnie wdzieczny Haszu_____________LINK 11.02.06, 12:53
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=36580341&a=36621852
                        • rycho7 Ziobro bis 11.02.06, 14:53
                          hasz0 napisał:

> że wszystkie te Twe kompensacje własnych niepowodzeń są nieprawdą!

Hasz jak zwykle wie lepiej. Ma takze gdzies sens u uzasadnienia wyrokow sadow.
                          Co do jednego sie zgadzam, niepowodzenia byly z mojej winy poniewaz ludzilem sie
                          ze Twoja Ojczyzna jest panstwem prawa. Nie jest, wykazaly to sady przyznajac mi
                          racje. Ale z haszystami juz sie nie nabiore na powtorki. Wy mowicie jasno. Prawo
                          i Sprawiedliwosc tylko dla Was.

> Ale psychologia zna takie przypadki.

Z wyjatkiem Twojego?
                          • hasz0 _________________________________ ___Re: Ziobro bis 11.02.06, 14:57

Czyli wyemigrowałeś... wczoraj bo "moje państwo" zaszkodzic Ci mogło
                            dopiero do 100 dni!

UHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAH
                            AHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHA
                            HAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAvUHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAU
                            HAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHA!
                            • hasz0 ___ ___Re: Ziobro Cię sądził? 11.02.06, 14:59
                              od 100 dni...KOREKTA czeski bład w pismie

TAK JAK U CIEBIE WE WNIOSKOWANIU..........

UHAHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAHAUHAH
                              AHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAH
                              AHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAH
                              AHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAH
                              AHAUHAHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAHAU
                              HAHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHA
                              HAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAHAUHAHAHAHAHAHAHAHAHA
                              dosc bo brzuch mnie rozboli...
                              • rycho7 ___ ___Re: Ziobro Cię sądził? 11.02.06, 18:02
                                Wtedy jeszcze nie sadzili prokuratorzy tacy jak Ziobro. Teraz jako emigrant mam
                                nadzieje nie byc sadzonym przez prokuratorow zgodnie z zasadami IV RP.

Wole sedziow.
                            • rycho7 Telegraf Porozumienie Centrum to nie mity 11.02.06, 15:03
                              hasz0 napisał:

> Czyli wyemigrowałeś... wczoraj bo "moje państwo" zaszkodzic Ci mogło
                              > dopiero do 100 dni!

Twoje panstwo jest od 4 czerwca 1989 roku. Mimo slowotoku nie przekonales mnie o
                              braku Twojego wplywu od 16 lat. Jest wlasnie tak jak wspoltworzyles. Ja
                              emigrujac zrzucam z siebie odpowiedzialnosc.

> UHAHA

Srodek na zwiekszanie opuchlizny tamy slowotokowej?
                              • hasz0 Re: Telegraf Porozumienie Centrum to nie mity 11.02.06, 15:07
                                >Twoje panstwo jest od 4 czerwca 1989 roku. Mimo slowotoku nie przekones mnie
                                > o > braku Twojego wplywu od 16 lat. Jest wlasnie tak jak wspoltworzyles

NIE. Jest takie jakie wspóltworzyli ci których bronisz a ja krytykuję.

Ty krytykujesz od 100 dni prognozując!
                                • hasz0 Krytykujesz własne prognozy Kryptognoza ateisto!/n 11.02.06, 15:08
                                • rycho7 gnoza konkretow? 11.02.06, 15:23
                                  hasz0 napisał:

> Ty krytykujesz od 100 dni prognozując!

Niezmiennie pomawiasz. Ja napisalem konkretnie o zwolnieniu w lutym 2006 osoby
                                  przechodzacej na emeryture w kwietniu 2006. Gdzie tu widzisz prognoze?
                    • andrzejg Re: _________________________________ __ Prosty w 11.02.06, 12:00
                      hasz0 napisał:

>
                      > Gratuluję Andrzeju! Cieszę się z każdego sukcesu.
                      >
                      > Co prawda pamietam, ze to nie Ty
                      > ale ja dla Ciebie
                      > biłem się tu na Forum
                      > o taki styl sprawowania rządów aby Twój wniosek o dotacje unijne miał szansę.

I co sie zmieniło w tej materii?
                      Nic.
                      Wczoraj dzwoniłem do RIF
                      Dodam - i nic sie nie zmieni. Reguły sa ustalone.

> Ja nie miałem w tym żadnego osbistego interesu.
                      > A Ty byłeś wtedy kijem w moje szprychy argumentów to tak a propos Twego
                      > życzliwego wniosku z mojej relacji o państwowej francuskiej zbiurokratyzowanej
                      > firmie stosującej soscjalne kryteria we Francji i kolonialne, dyskryminające
                      > i łamiące kodeks pracy, polskie przepisy prawa w tym antymonopolowe.

Czyli sugerujesz ,ze ta francuska firma we Francji działa według prawa,
                      a w Polsece juz nie? W którym miejscu ta firma złamała przepisy Kodeksu Pracy?

>
                      > Ta część społeczeństwa III RP "której teraz dobrze" nie chce IV RP
                      > - to oczywiste - ci którzy chca by "dobrze było" również 27 mln + 4.7 mln
                      > wybrali PiS.

Upraszczasz.Ci którym dobrze nie chcą rozpierduchy.
                      Ci którym 'teraz dobrze' tez tego nie chcą.
                      A ci ,którzy chcą aby było dobrze zawiodą się na całej linii.
                      Czy sądzisz,że zadowola społeczeństwo zasiłkami i zapomogami?
                      Jak długo państwo pociągnie w ten sposób?

> P.S.
                      > Czy jeździsz ulicami Wrocławia? przejedź się obok mnie i obok siebie
                      > - zobaczymy komu dobrze! I dlaczego!
                      >

Jezeli przejadę się koło Ciebie ,to co najwyżej zobacze komu jest lepiej,
                      ale nie mam takich zdolności ,aby wyrokowac dlaczego.

A.
                      • hasz0 Re: _________________________________ __ Prosty 11.02.06, 12:28

I co sie zmieniło w tej materii? Nic.
                        Wczoraj dzwoniłem do RIF. Dodam - i nic sie nie zmieni. Reguły sa ustalone.

Hasz:
                        Moze to ci odpowiadali co zdali na 5 z tych 'utrudnień' w czasie konkursów.
                        Trzeba ich po prostu zmienić. I wyć że sie niszczy bezpartyjnych fachowców z
                        SLD.

AG:
                        Czyli sugerujesz ,ze ta francuska firma we Francji działa według prawa,
                        a w Polsece juz nie? W którym miejscu ta firma złamała przepisy Kodeksu Pracy?
                        Upraszczasz.Ci którym dobrze nie chcą rozpierduchy.
                        Ci którym 'teraz dobrze' tez tego nie chcą.
                        A ci ,którzy chcą aby było dobrze zawiodą się na całej linii.
                        Czy sądzisz,że zadowola społeczeństwo zasiłkami i zapomogami?
                        Jak długo państwo pociągnie w ten sposób?

Hasz:
                        Pisałem - łamie polskie prawo i tak bardzo łagodne dla zagranicznych inwestorów.
                        Rozziew mdz ochroną pracowników w Polsce a w Niemczech i Francji jest
                        przepaścią. Mobbing, outsourcing i zatrudnienie przy tym sam biurku
                        z kilkukrotnie niższą pensją... inne - tyle ich już tu opisałem - 95 % firm w
                        Polsce nie wywiazało się z zawartyc umów wobec pracowników.
                        Nie wierz tak bezkrytycznie prasie będą systemowe zmiany progospodarcze
                        - nie takie w stylu 10% zyskuje 90% traci! Dlaczego z wzrostu nie mają korzystać
                        np. emeryci - którzy teraz muszą czekać ileś lat na podwyżkę aż skoczy inflacja
                        wysoko? Podatki maleją są już ułatwienia dla małych i średnich firm!
                        Choćby z VAT (3 m-ce).. Nie wszystko w 3 miesiące - w końcu to poprawiony
                        busdżet Belki ALE POPRAWIONY I SOCJALNIE I OSZCZEDNIEJSZY O ponad 2 mlrd!

> P.S.
                        > Czy jeździsz ulicami Wrocławia? przejedź się obok mnie i obok siebie
                        > - zobaczymy komu dobrze! I dlaczego!
                        >

Jezeli przejadę się koło Ciebie ,to co najwyżej zobacze komu jest lepiej,
                        ale nie mam takich zdolności ,aby wyrokowac dlaczego.

A.

Napiszę Ci ja pracowałem 40 lat w tym większą część na dwa etaty, 10 lat miałem
                        tez firmę -
                        wybudowałem ten dom wktórym mieszakm - dając zatrudnienie wielu ludziom,
                        wybudowałem dwie ulice bez dziur oświetlone i z równiutkimi chodnikami
                        - uważasz że to ja nadal powinienem płacić na lepsze drogi?

I ze powinno się wywalać mnie przed emeryturą a przyjać technika, który
                        naprawiał dalekopisy, dopuszczjąc się oszustwa, kłamstw, mobingu, łamania prawa
                        i zawartych porozumień?
                        Wpadłem w dziurę koło Ciebie i wyciekł mi olej z amortyzatora - 700 zł!
                        Nie mialem zdjęcia, świadka a zauważyłem to w garazu po kilku dniach.
                        Czy nie lepiej zwalczyć korupcję, kumoterstwo, łamanie prawa przez III władzę,
                        by wreszcie zrobić DOBRE drogi i obwodnicę we Wrocławiu?
                        - ja już pewnie nimi nie zdążę pojeżdzić!
                        • hasz0 Chyba powinienem tak myśleć ja Ty gdy napełniłem 11.02.06, 12:35
                          w Lublinie pól wagonu materacami, butlami gazowymi, kuchenkami,
                          kocami, telewizorem, który sąsiad naprawił mi za darmo dowiadując się
                          że mam sentyment do Wrocławia.
                          Ni wiedziałem, ze tu nie ma Polski "solidarnej" a jest "liberalna"
                          - "byle mi było dobrze"

- uczę sie całe zycie ostatnio od R7 PiQa i Ciebie!

• hasz0 CCC = Cynizm Cwaniactwo Chamstwo tego nie lubię/n 11.02.06, 12:43
                            • andrzejg rozumiem ,ze to do mnie 11.02.06, 12:51
                              mógłbys rozwinąc myśl?

A.
                          • andrzejg no widzisz, popełniasz zasadniczy błąd myslowy 11.02.06, 12:50
                            hasz0 napisał:

> Ni wiedziałem, ze tu nie ma Polski "solidarnej" a jest "liberalna"
                            > - "byle mi było dobrze"
                            >
                            > - uczę sie całe zycie ostatnio od R7 PiQa i Ciebie!
                            >

Aby Polska mogła byc solidarna, to najpierw musi miec z czego dawać.
                            Aby mogła dawać , to musi miec z kogo ściągać.Czyli stosując prosta zasadę
                            przykładnego dbania o swój interes i nie pozwolenia na upadek firmy,
                            wiecej daję niż ten co tylko kłapie ozorem o Polsce solidarnej, który
                            po prostu oczekuje na wsparcie.Gdybym się zaniedbał , to zaszkodziłbym nie
                            tylko swojej rodzinie, ale równiez kilkunastu rodzinom ludzi ,którzy u mnie
                            pracuja.Rozumiem Twoje rozumienie liberalizmu jako czystego egoizmu i myśleniu
                            o sobie, czy to na poziomie pojedynczego człowieka, czy firmy.Takie jest zycie
                            Haszu,że aby miec , to musisz o to walczyć.A Ty chcesz ,aby PAŃSTWO dało.

Sam ponownie się przekonasz jakie wypaczenia będą w tej Twojej Polsce solidarnej

Piszesz o drogach?
                            Chodnik przed moja posesja jest z Polski liberalnej - odsniezony
                            po sąsiedzku mam z Polski solidarnej - wszyscy równo olewaja odśnieżanie.

A.

• andrzejg "byle mi było dobrze" 11.02.06, 13:06
                            hasz0 napisał:
                            > - "byle mi było dobrze"
                            >

Wspomniałes tam nieco wyżej ,że na Twoje miejsce przyjęli jakiegos technika.
                            Czy nie piszesz tego w imie powyższego hasła.Jako wyznawca Polski solidarnej
                            powinienes się solidaryzowac z potrzebujacymi pracy i z usmiechem ustapić
                            im swojego miejsca.

Czyż nie?

A.
                            • hasz0 Zamieniłeś się w R7. Brak słow na komentarz./n 11.02.06, 14:52
                              • hasz0 Ale oczekuję na wsparcie naprawy dróg i obwodnic/n 11.02.06, 14:54
                              • rycho7 Re: Zamieniłeś się w R7. Brak słow na komentarz./ 11.02.06, 14:58
                                Dziekuje unizenie za komplement. Empiria w koncu kazdego przymusi do realizmu.
                                Czasami 100 dni wystarczy.
                                • hasz0 A rozmawialismy o 100 d? Czy gnoilismy razem #-a?/ 11.02.06, 15:05
                                  • rycho7 nieobecnosc nieusprawiedliwiona? 11.02.06, 15:11
                                    Gnoilem Cie w czasie mej nieobecnosci? Znam Cie, wiec potwierdzam. Dla Twoich
                                    urojen moja nieobecnosc nie miala znaczenia.
                                    • hasz0 Re: nieobecnosc nieusprawiedliwiona? 11.02.06, 15:14
                                      > "Dla Twoich urojen moja nieobecnosc nie miala znaczenia"

bardzo dobre okreslenie na "moją odpowiedzialność za III RP"
                                      wstaw sobie za 'moja nieobecnosc'

• rycho7 byles na 2 etatach 11.02.06, 15:26
                                        hasz0 napisał:

> > "Dla Twoich urojen moja nieobecnosc nie miala znaczenia"
                                        >
                                        > bardzo dobre okreslenie na "moją odpowiedzialność za III RP"
                                        > wstaw sobie za 'moja nieobecnosc'

Nic nie pisales, ze byles od 1989 nieobecny w Polsce. Wprost przeciwnie
                                        wmawiales, ze byles na 2 etatach. Co wiecej swojacy ponoc Ci nie zniszczyli
                                        firmy haszystowskimi metodami.
                                        • hasz0 ______________"Dialektyka" Rycha7_________________ 12.02.06, 17:20
                                          rycho7 napisał:

> Nic nie pisales, ze byles od 1989 nieobecny w Polsce. Wprost przeciwnie
                                          > wmawiales, ze byles na 2 etatach. Co wiecej swojacy ponoc Ci nie zniszczyli
                                          > firmy haszystowskimi metodami.

HASZCZ#####################:

- Jestem podwójnie "winny" Twej przegranej niż pozostale 38.000.000.
                                          Nie trzeba było tego napisać mi tego na początku?
                                          Ze nie możesz tego faktu Polakom wybaczyć?
                                          Z takim żadna dalsza dyskusja nie ma sensu.
                                          • rycho7 napisalem to 1,5 roku temu 12.02.06, 18:53
                                            hasz0 napisał:

> - Jestem podwójnie "winny" Twej przegranej niż pozostale 38.000.000.
                                            > Nie trzeba było tego napisać mi tego na początku?

Ja napisalem, ale Ty nie przyjales do wiadomosci. Nawet obszernie uzasadnialem.
                                            Wydaje mi sie nawet, ze obecnie "wychodzi na moje". Uzasadnialem slusznie. Ale
                                            juz minal czas na powtarzanie. Teraz bedzie dintojra odwetu.

> Ze nie możesz tego faktu Polakom wybaczyć?

To Kluska tez haszysta? Nie wybaczam tym, ktorzy mogli miec wplyw. Nie wszyscy
                                            Polacy sa z Hitlerjugend.
                                            • hasz0 Re: napisalem to 1,5 roku temu 12.02.06, 19:11
                                              rycho7 napisał:
                                              "Teraz bedzie dintojra odwetu... Nie wybaczam tym, ktorzy mogli miec wplyw."

#:
                                              Zamieściłeś ww dowód sądowy na groźbę karalną?
                                              Ja mam teraz dowod. Ty żadnego na moją winę za Twoją plajtę.
                                              Bo to był najlepszy okres do robienia biznesu.
                                              Najwięksi nieudacznicy odnosili sukcesy na wygłodzonym rynku.
                                              I w stworzeniu tej szansy dla Ciebie mam swój skromny i niewielki udział.
                                              W likwidacjach, przejęciach, wyprzedzażach za bezcen, "zamrażaniu"
                                              rozwoju gospodarki, duszeniu produktywności cłami, nierównymi
                                              szansami, umowai, przepisami, koncesjami.... i negocjacjami - nie!
                                              • rycho7 czy Ty cokolwiek rozumiesz? 12.02.06, 19:25
                                                hasz0 napisał:

> rycho7 napisał:
                                                > "Teraz bedzie dintojra odwetu... Nie wybaczam tym, ktorzy mogli miec wplyw."
                                                >
                                                > #:
                                                > Zamieściłeś ww dowód sądowy na groźbę karalną?

Brak wybaczania jest groźbę karalną? Wytyczasz linie Komisji "Prawdy" i
                                                "Poje..ania"?

> Ja mam teraz dowod.

Typowo haszystowski. Pomowieniowy. Wystapiles juz o ekstradycje?

> Ty żadnego na moją winę za Twoją plajtę.

Wybacz ale nie mialem zamiaru przedstawiac swoich dowodow. Wole emigracje.
                                                Spokojniejsza. Gdybys chcial to dowody sa w aktach spraw. Dowody wprost.
                                                Wystarczy wszczac prokurtatorskie postepowanie. Zarzuty i dowody zostaly
                                                publicznie przedstawione prokuratorom obecnym na salach rozpraw. Powtarzac sie
                                                nie bede. Ostrzegam jedynie mlodych. Aby sie nie nabrali. Na slowotok haszyzmu.

> Bo to był najlepszy okres do robienia biznesu.
                                                > Najwięksi nieudacznicy odnosili sukcesy na wygłodzonym rynku.

Biurwy byly bardziej wyglodzone.

> I w stworzeniu tej szansy dla Ciebie mam swój skromny i niewielki udział.

Przechwalki jak caly Twoj slowotok.

> W likwidacjach, przejęciach, wyprzedzażach za bezcen, "zamrażaniu"
                                                > rozwoju gospodarki, duszeniu produktywności cłami, nierównymi
                                                > szansami, umowai, przepisami, koncesjami.... i negocjacjami - nie!

Reczne sterowanie telegraficzno-drobiarskie. Ty i zauwazyles?
                              • andrzejg jestem sobą Haszu 11.02.06, 16:11
                                cały czas

otóż, widzisz Haszu
                                Gdy Ty mi zarzucasz egoizm , to jest wszystko w porządku,
                                gdy ja Ci pokazuję ten sam mechanizm w Twoich działaniach,
                                to się oburzasz (domyślam sie oburzenia, bo tytuł wątku
                                w Twoim mniemaniu miał byc obraźliwy, ale nie ze mna te numery ...Haszu)

A.
    • andrzejg Haszu,czy to jest ta sprawiedliwa Polska? 11.02.06, 17:22
      • andrzejg Re: Haszu,czy to jest ta solidarna Polska? 11.02.06, 17:24
        Zyta w celu zmniejszenia kosztów pracy proponuje zmniejszenie składki rentowej
        z 13% do 10 %.Mi to pasi....niech całkiem zniosa ubezpieczenia, tylko powiedz
        mi , czy to jest zapowiedź tej solidarnej Polski?Rencistom zabierzecie?

A.
        • hasz0 Forma jaką przyjąłeś po mojej deklaracji mi też 12.02.06, 11:27
          "nie pasi"...
          Po 1-sze nie było to do Ciebie.
          Po 2-gie
          dlaczego udajesz, ze nie czytasz innych? Więc dlaczego się dopasowujesz do ich
          stylu
          i formy - jakby nie do wyborcy a do członka rządu?

Dziecinada...a nie Bruner!

Mogę Ci napisać:

W poprzedniej kadencji poseł PiS-u pan Lech Kaczyński krytykował Leppera. ale
          żadny władzy podpisał zdradziecko pakt zamiast z PO czego wszyscy oczekiwali z
          LPR oraz z Samoobrona w ktorej lider tej partii to nawiekszy "kryminalista".
          Lubinska, Mikosz i Borysiuk -to żenada! Podbieranie fachowców z PO Zyta i
          Religa! gdzie tanie państwo?
          Gdzie konkursy? Jak można nie podzielić się całą władzą z PO i SLD?
          • andrzejg znów manipulujesz 12.02.06, 13:16
            hasz0 napisał:

> Gdzie konkursy? Jak można nie podzielić się całą władzą z PO i SLD?

a reszty się domyśl
            z Twoim IQ....

A.
            • andrzejg P.S. 12.02.06, 15:02
              > hasz0 napisał:
              >
              > > Gdzie konkursy?

Ano właśnie
              To ta paskudna SLD wprowadziła konkursy na obsadzanie stanowisk publicznych,
              aby wyeliminowac podejrzenie o upolitycznienie służby cywilnej,a PiS
              ot tak sobie beztrosko mówi o zniesieniu konkursów....
              Szaleju sie najadłes ,że popierasz takie rozwiązania?

A.
              • hasz0 Odp jest Ci już dawno udzielona.Kręcisz się w koło 12.02.06, 17:22
                > Ano właśnie
                > To ta paskudna SLD wprowadziła konkursy na obsadzanie stanowisk publicznych,
                > aby wyeliminowac podejrzenie o upolitycznienie służby cywilnej,a PiS
                > ot tak sobie beztrosko mówi o zniesieniu konkursów....
                > Szaleju sie najadłes ,że popierasz takie rozwiązania?
                >
                > A.
                • andrzejg hahahehehuhuhhaha 13.02.06, 07:01
                  W sobotę Ministerstwo Finansów ujawniło, co chciałoby zmienić w podatkach na przyszły rok. Okazało się, że - wbrew obietnicom PiS - nie będzie obniżki stawek do 32 i 18 proc. (z dzisiejszych 40, 30 i 19 proc.), nic nie wyjdzie też z ulg podatkowych na dzieci. Przyczyna jest prozaiczna - w budżecie nie ma pieniędzy. Ulgi na dzieci mogłyby kosztować kilka razy więcej niż podwójne "becikowe" uchwalone przez parlament.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3160411.html
                  • andrzejg Haszu , wybierz sam 13.02.06, 08:57
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36702044&a=36704093

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka