Dodaj do ulubionych

Radio Maryja

IP: 212.160.135.* 25.11.02, 17:31
Radio Maryja jest darem dla Narodu Polskiego. Jest opoką i sensem dla wielu
ludzi. Jest prawdą, jest modlitwą. To rozgłośnia bez nienawiści, bez ataku
komercji, bez ingerencji w prawa człowieka, bez polityki, bez antysemityzmu,
bez wykorzystywania materialnego słuchaczy, bez oszczerstw. To radio bez
audiotele (min. 4 zł+vat), sms-ów (9 zł), loterii (wygrasz 100 tys.),
złodziejstwa reklamowego. To radio żywe. Z eteru płynie spokój, prawda,
modlitwa i pomoc.
Wielu nienawidzi tego radia. Za to, że mówi prawdę, za to, że potrafimy
utrzymać radio bez reklam, bez układów i zależności.
O sukcesie radia świadczy ilość słuchaczy, ale też ilość wrogów.
Zostawcie nas, bo nie w waszej mocy jest pokonać dzieło dobre.

Perła
Obserwuj wątek
    • Gość: Perła jeżeli nie znasz... IP: 212.160.135.* 25.11.02, 17:35

www.radiomaryja.pl
      • Gość: Elvis Jeżeli już znasz... IP: *.po.punkt.pl / 10.0.16.* 25.11.02, 17:41
        I masz dosyć.
        www.kociak.pl
        • Gość: Perła Re: Jeżeli już znasz... IP: 212.160.135.* 25.11.02, 17:50
          Gość portalu: Elvis napisał:

> I masz dosyć.
          > www.kociak.pl

aha, to masz dość już kociaków. Jesteś na słusznej drodze.

Perła
    • Gość: ** Alleluja i do przodu !! IP: *.ipt.aol.com 25.11.02, 17:37
      Ojciec Dyrektor to swieta istota
      Przez sama Niepokalana Dziewice poczeta
      Kto Tadeusza Ojca nie szanuje
      Niech Tadeusza Ojca w d... pocaluje !
      Amen
      • Gość: Perła Re: Alleluja i do przodu !! IP: 212.160.135.* 25.11.02, 17:51
        Gość portalu: ** napisał:

> Ojciec Dyrektor to swieta istota
        > Przez sama Niepokalana Dziewice poczeta
        > Kto Tadeusza Ojca nie szanuje
        > Niech Tadeusza Ojca w d... pocaluje !
        > Amen

Ojciec Dyrektor dzisiaj jest, jutro będzie kto inny, ale radio pozostanie. Mimo
        twoich "wierszyków".

Perła
        • Gość: Elvis Re: Alleluja i do przodu !! IP: *.po.punkt.pl / 10.0.16.* 25.11.02, 17:55
          Gdy Rydzyka zabraknie może narodzi się kult jego osoby. Ale radio bez niego na
          pewno upadnie. To ON jest tym radiem.
          • Gość: Perła Re: Alleluja i do przodu !! IP: 212.160.135.* 25.11.02, 17:59
            Gość portalu: Elvis napisał:

> Gdy Rydzyka zabraknie może narodzi się kult jego osoby. Ale radio bez niego
            na
            > pewno upadnie. To ON jest tym radiem.

Wiesz, też tak kiedyś myślałem, tzn. do momentu od kiedy zacząłem słuchać RM.

Perła
    • indris Radio Maryja - kilkaa spostrzeżeń. 25.11.02, 18:14
      Perła pisze: "To rozgłośnia bez nienawiści, (...) bez polityki, bez
      antysemityzmu..."
      Jeżeli chodzi o politykę, to osobiście słyszałem w 2001 w ostatni wieczór przed
      ciszą wyborczą imienną listę kandydatów LPR we wszystkich okręgach.
      Jeżeli chodzi o antysemityzm, to też osobiście słyszałem, jak o. Rydzyk
      krytykując TVP używał zwrotu "tel-Awizja"
      • Gość: Perła Re: Radio Maryja - kilkaa spostrzeżeń. IP: 212.160.135.* 25.11.02, 18:21
        indris napisał:

> Perła pisze: "To rozgłośnia bez nienawiści, (...) bez polityki, bez
        > antysemityzmu..."
        > Jeżeli chodzi o politykę, to osobiście słyszałem w 2001 w ostatni wieczór
        przed
        >
        > ciszą wyborczą imienną listę kandydatów LPR we wszystkich okręgach.

czy to polityka jest? Czy przeczytanie listy ludzi, którzy deklarują wdrażanie
        wartości wyznawanych przez słuchaczy jest polityką?

> Jeżeli chodzi o antysemityzm, to też osobiście słyszałem, jak o. Rydzyk
        > krytykując TVP używał zwrotu "tel-Awizja"

Drogi Indrysie, czy użycie takiego zwrotu objawem antysemityzmu jest? Bez
        przesady Kloss. A swoją drogą sam słyszałem jak o. Rydzyk przerwał wypowiedź
        słuchacza, który zaczął, że Żydzi coś tam...

Perła
        • Gość: Jo Re: Radio Maryja - kilkaa spostrzeżeń. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.02, 18:26
          > A swoją drogą sam słyszałem jak o. Rydzyk przerwał wypowiedź
          > słuchacza, który zaczął, że Żydzi coś tam...

A ja dla odmiany słyszałam taki kwiatek. Jeden ze słuchaczy prosił, abyśmy w
          swoim postępowaniu kierowali się chrześcijańską miłością każdego bliźniego.
          Następny słuchacz wykpił go i wyzwał od masonów i żydów. I to spotkało się z
          wielką przychylnością ojca prowadzącego.
          Myślę jednak, że nie ma sensu przerzucać się cytatami z Maryjka. Na koniec
          malła uwaga: zwrot "tel-awizja" w odniesieniu do TVP jest podłym zagraniem, bo
          ma na celu wzbudzić okreslone skojarzenia, a jednocześnie sprawiać wrażenie
          zupełnie niewinnego (żeby nie można było się do niczego przyczepić). Jest
          gorszy niż politykowanie, bo ma wzbudzić niechęć do określonej grupy ludzi, a
          więc - siać niezgodę w narodzie. Podobnie można określić wiele innych
          maryjnych kwiatków.

• Gość: Perła Re: Radio Maryja - kilkaa spostrzeżeń. IP: 212.160.135.* 25.11.02, 18:28
            Gość portalu: Jo napisał:

> > A swoją drogą sam słyszałem jak o. Rydzyk przerwał wypowiedź
            > > słuchacza, który zaczął, że Żydzi coś tam...
            >
            > A ja dla odmiany słyszałam taki kwiatek. Jeden ze słuchaczy prosił, abyśmy w
            > swoim postępowaniu kierowali się chrześcijańską miłością każdego bliźniego.
            > Następny słuchacz wykpił go i wyzwał od masonów i żydów. I to spotkało się z
            > wielką przychylnością ojca prowadzącego.
            > Myślę jednak, że nie ma sensu przerzucać się cytatami z Maryjka. Na koniec
            > malła uwaga: zwrot "tel-awizja" w odniesieniu do TVP jest podłym zagraniem,
            bo
            > ma na celu wzbudzić okreslone skojarzenia, a jednocześnie sprawiać wrażenie
            > zupełnie niewinnego (żeby nie można było się do niczego przyczepić). Jest
            > gorszy niż politykowanie, bo ma wzbudzić niechęć do określonej grupy ludzi, a
            > więc - siać niezgodę w narodzie. Podobnie można określić wiele innych
            > maryjnych kwiatków.
            >

czy zwrot "Maryjka" nie jest podłym zagraniem?

Perła
            • Gość: Jo Re: Radio Maryja - kilkaa spostrzeżeń. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.02, 18:31
              > czy zwrot "Maryjka" nie jest podłym zagraniem?

Jest. Może raczej niestosownym niż podłym, bo nie używam go CELOWO i dla
              wzbudzenia pewnych zamierzonych reakcji, tylko - podobnie jak "Rydzyjko" - dla
              skrótu. Niemniej jednak zgodzę się z tym, że się moze komuś nie podobać. Zatem
              przepraszam. Bez ironii.
              • Gość: Perła Re: Radio Maryja - kilkaa spostrzeżeń. IP: 212.160.135.* 25.11.02, 18:45
                Gość portalu: Jo napisał:

> > czy zwrot "Maryjka" nie jest podłym zagraniem?
                >
                > Jest. Może raczej niestosownym niż podłym, bo nie używam go CELOWO i dla
                > wzbudzenia pewnych zamierzonych reakcji, tylko - podobnie jak "Rydzyjko" -
                dla
                > skrótu. Niemniej jednak zgodzę się z tym, że się moze komuś nie podobać.
                Zatem
                > przepraszam. Bez ironii.

OK
      • Gość: Jo Re: Radio Maryja - kilkaa spostrzeżeń. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.02, 18:22
        Żeby tylko tyle... A zamęt jaki wprowadzają maryjcy, poprawiając
        słuchaczy "nie media polskie, tylko polskojęzyczne"? A kwiatki n/t Unii? A
        zakamuflowane zarzuty wobec lobby żydowskiego, ze niby zagłusza ono RM w
        Stanach? Jakby nic pilniejszego nie mieli do roboty? A brednie o tym, że wg
        tajnych unijnych dyrektyw w Polsce nie moze być więcej niż 17 milionów
        obywateli, więc wprowadzą eutanazję dla - uwaga! - "ludzi starych i
        niepełnosprawnych"? Pytam się, kto i dlaczego to wymyśla? Bo że nie ja, to
        pewne. Na własne uszy słyszałam.
        Perła ma częściowo rację - dla wielu słuchaczy z radia płynie pomoc, spokój i
        modlitwa. Bynajmniej nie polemizuję. Niestety, bajki o tym, że nie jest
        antysemickie i upolitycznione oraz że głosi prawdę, czytajmy dzieciom na
        dobranoc, a nie publikujmy na forum, bo się ośmieszamy.
        PS. Słucham Radia, żeby nie było, że nie wiem, o czym mówię.
    • Gość: Paweł Naród to radio, a radio to naród IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.11.02, 18:15
      Przypomina Ci to coś?
      • Gość: Perła Re: Naród to radio, a radio to naród IP: 212.160.135.* 25.11.02, 18:23
        Gość portalu: Paweł napisał:

> Przypomina Ci to coś?

ale to jest tylko i wyłącznie Twoja kalambura słowna.

Perła
        • Gość: Paweł Re: Naród to radio, a radio to naród IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.11.02, 18:50
          Gość portalu: Perła napisał:

> Gość portalu: Paweł napisał:
          >
          > > Przypomina Ci to coś?
          >
          > ale to jest tylko i wyłącznie Twoja kalambura słowna.

Ale jak bardzo pasuje do twojej "pieśni" pochwalnej
    • Gość: baba Milosc do Zydow,EU,Prezydenta RP,Forsy od biednych IP: *.rdu.bellsouth.net 25.11.02, 18:25

> Radio Maryja jest darem dla Narodu Polskiego. Jest opoką i sensem dla wielu
      > ludzi. Jest prawdą, jest modlitwą. To rozgłośnia bez nienawiści, bez ataku
      > komercji, bez ingerencji w prawa człowieka, bez polityki, bez antysemityzmu,
      > bez wykorzystywania materialnego słuchaczy, bez oszczerstw. To radio bez
      > audiotele (min. 4 zł+vat), sms-ów (9 zł), loterii (wygrasz 100 tys.),
      > złodziejstwa reklamowego. To radio żywe. Z eteru płynie spokój, prawda,
      > modlitwa i pomoc.
      > Wielu nienawidzi tego radia. Za to, że mówi prawdę, za to, że potrafimy
      > utrzymać radio bez reklam, bez układów i zależności.
      > O sukcesie radia świadczy ilość słuchaczy, ale też ilość wrogów.
      > Zostawcie nas, bo nie w waszej mocy jest pokonać dzieło dobre.
      >
      > Perła
    • balzer Radio Maryja to rozgłosnia faszystowska 25.11.02, 18:29
      Głoszaca faszyzm, rasizm, antysemityzm, nienawisc, posługujaca sie na codzien
      kłamliwymi oskarżeniami i pomowieniami. Jej własciciel to Tadeusz Rydzyk
      w latach osiemdziesiatych tajny wspołpracownik STASI. Za pieniadze otrzymane
      za współprace otworzył w Polsce rozgłosnie dla szerzenia swych faszystowskich
      socjalistyczno-narodowych pogladow. Jego głownym srodkiem utrzymania sa
      pieniadze sprzeniewieżone z funduszu na ratowanie Stoczni Gdanskiej,
      oraz wyłudzane od zindoktrynowanych słuchaczy emerytury.

A prawde o tej kanalii poznacie już dzis po 20 w TVP 1.

Ogladajcie ! Poznajcie prawdziwe oblicze polskiego faszysty.
      • Gość: Jo Re: Radio Maryja to rozgłosnia faszystowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.02, 18:34
        > Tadeusz Rydzyk
        > w latach osiemdziesiatych tajny wspołpracownik STASI. Za pieniadze otrzymane
        > za współprace otworzył w Polsce rozgłosnie dla szerzenia swych faszystowskich
        > socjalistyczno-narodowych pogladow.

Eeeee, nie przesadzaj. Z Rydzyka wyjątkowy cwaniak i kanalia - bo się bogaci
        żerując na naiwności prawdziwych wiernych - ale jaki on tam STASI? Guru sekty
        po prostu, drugi David Koresh. A zreszta poczekajmy do filmu smile
      • Gość: Perła Nie sądziłem Balzer, że stać Cię... IP: 212.160.135.* 25.11.02, 18:36
        na faszystowskie teksty
        • balzer Stac mnie... 25.11.02, 18:39
          ...na napisanie prawdy o tej kanalii i jego miediu.

Z lewej mamy Urbana, z prawej Rydzyka. Do obu palantow żywie takie same uczucia.
          i nie bede ich wymieniał, bo nie lubie bluzgac.
          • Gość: Perła Re: Stac mnie... IP: 212.160.135.* 25.11.02, 18:44
            balzer napisał:

> ...na napisanie prawdy o tej kanalii i jego miediu.
            >
            > Z lewej mamy Urbana, z prawej Rydzyka. Do obu palantow żywie takie same
            uczucia
            > .
            > i nie bede ich wymieniał, bo nie lubie bluzgac.

No, jeżeli Ty umieszczasz na jednej lini Urbana z o. Rydzykiem to znaczy, że
            masz trudne dni.

pozdrawiam

Perła
            • balzer Re: Stac mnie... 25.11.02, 18:50
              A co ich takiego rózni, poza wygladem ?
              Urban przynajmniej odszedł z życia politycznego, a Rydzyk wpakował swoje
              marionetki do Parlamentu i tylko pociaga za sznurki.

Obaj sa siebie warci, czyli nic nie warci.
              • Gość: Perła rozśmieszasz mnie Balzer IP: 212.160.135.* 25.11.02, 18:56
                balzer napisał:

> A co ich takiego rózni, poza wygladem ?
                > Urban przynajmniej odszedł z życia politycznego, a Rydzyk wpakował swoje
                > marionetki do Parlamentu i tylko pociaga za sznurki.
                >
                > Obaj sa siebie warci, czyli nic nie warci.

Urban odszedł od życia politycznego??? A kiedy, i dokąd?
                o. Rydzyk nie jest członkiem żadnej partii politycznej (Urban jest - SLD).
                Poza tym jakoś nie widzę aby ci politycy dawali się pociągać za ewentualne
                sznurki o. Rydzyka, bo po prostu takich nie ma. Jesteś uprzedzony.

Perła
                • Gość: AdamM Drogi Perla, IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 25.11.02, 19:00
                  Cieszę się, ze dales ten watek. Ja popieram RM i zyczę mu dobrze. To radio jest
                  potrzebne bardziej niż wiele innych mediow w III RP. Mimo jego slabosci.
                  Wierzę, ze bedzie ewoluować i stanie się ostoja naszej prawicy narodowej (choć
                  nie sa to do konca moje poglady polityczne).

PS
                  Mam tylko nadzieje, ze to, co piszesz w watku nie jest ironią.
                  PZDR smile)
                  • Gość: Perła Re: Drogi Perla, IP: 212.160.135.* 25.11.02, 19:35
                    Gość portalu: AdamM napisał:

> Cieszę się, ze dales ten watek. Ja popieram RM i zyczę mu dobrze. To radio
                    jest
                    >
                    > potrzebne bardziej niż wiele innych mediow w III RP. Mimo jego slabosci.
                    > Wierzę, ze bedzie ewoluować i stanie się ostoja naszej prawicy narodowej
                    (choć
                    > nie sa to do konca moje poglady polityczne).
                    >
                    > PS
                    > Mam tylko nadzieje, ze to, co piszesz w watku nie jest ironią.
                    > PZDR smile)

Dziekuję Adam. To nie jest ironia. Po co miałbym to robić. Zreszta Miriam mnie
                    zna...

pozdrawiam serdecznie

Perła
                • balzer Dziwisz mnie Perła 25.11.02, 19:20

>
                  > Urban odszedł od życia politycznego??? A kiedy, i dokąd?
                  > o. Rydzyk nie jest członkiem żadnej partii politycznej (Urban jest - SLD).
                  > Poza tym jakoś nie widzę aby ci politycy dawali się pociągać za ewentualne
                  > sznurki o. Rydzyka, bo po prostu takich nie ma. Jesteś uprzedzony.
                  >
                  > Perła

Popierasz UPR i bronisz narodowego socjalisty ? Przecież Rydzyk to najzwyklejszy
                  kretacz z faszystowskimi pogladami. Facet jest przeciwko prywatyzacji,
                  wolnemu rynkowi i gospodarce kapitalistycznej. Toż to socjał pełna geba.
                  • Gość: Perła Posłuchaj Balzer IP: 212.160.135.* 25.11.02, 19:25
                    balzer napisał:

> Gość portalu: Perła napisał:
                    >
                    >
                    > >
                    > > Urban odszedł od życia politycznego??? A kiedy, i dokąd?
                    > > o. Rydzyk nie jest członkiem żadnej partii politycznej (Urban jest - SLD).
                    > > Poza tym jakoś nie widzę aby ci politycy dawali się pociągać za ewentualne
                    >
                    > > sznurki o. Rydzyka, bo po prostu takich nie ma. Jesteś uprzedzony.
                    > >
                    > > Perła
                    >
                    > Popierasz UPR i bronisz narodowego socjalisty ? Przecież Rydzyk to
                    najzwyklejsz
                    > y
                    > kretacz z faszystowskimi pogladami. Facet jest przeciwko prywatyzacji,
                    > wolnemu rynkowi i gospodarce kapitalistycznej. Toż to socjał pełna geba.

Radio Maryja to radio wiary. I to jego właściwe posłannictwo jest. To, że są
                    tam dyskusje na tematy podane przez Ciebie, to margines jest, z którym
                    przyznam, polemizować można. POLEMIZOWAĆ Balzer, a nie obelgami miotać.

Perła

Perła
                    • Gość: Perła i jeszcze jedno IP: 212.160.135.* 25.11.02, 19:33

> balzer napisał:
                      >
                      > > Gość portalu: Perła napisał:
                      > >
                      > >
                      > > >
                      > > > Urban odszedł od życia politycznego??? A kiedy, i dokąd?
                      > > > o. Rydzyk nie jest członkiem żadnej partii politycznej (Urban jest -
                      > SLD).
                      > > > Poza tym jakoś nie widzę aby ci politycy dawali się pociągać za ewent
                      > ualne
                      > >
                      > > > sznurki o. Rydzyka, bo po prostu takich nie ma. Jesteś uprzedzony.
                      > > >
                      > > > Perła
                      > >
                      > > Popierasz UPR i bronisz narodowego socjalisty ? Przecież Rydzyk to
                      > najzwyklejsz
                      > > y
                      > > kretacz z faszystowskimi pogladami. Facet jest przeciwko prywatyzacji,
                      > > wolnemu rynkowi i gospodarce kapitalistycznej. Toż to socjał pełna geba.
                      >
                      > Radio Maryja to radio wiary. I to jego właściwe posłannictwo jest. To, że są
                      > tam dyskusje na tematy podane przez Ciebie, to margines jest, z którym
                      > przyznam, polemizować można. POLEMIZOWAĆ Balzer, a nie obelgami miotać.
                      >
                      > Perła
                      >
                      > Perła

żyjemy w kraju w którym obowiązują pewne konwenanse. O księdzu mówi
                      się "ksiądz" a nie "facet"

Perła
                      • balzer Re: i jeszcze jedno 25.11.02, 19:44
                        To czemu tak nie mowisz o Urbanie ? On też ma swoje posłannictwo smile

Mowisz o konwenansach, ale czy taki oszust,naciagacz i faszysta zasługuje
                        na okreslenie "kiadz" ? NIE !

Urban i Rydzyk to osoby tego samego pokroju, pod płaszczykiem ideologii
                        ukrywajace swoja brudna przeszłosc i interesy.
                        • balzer poza tym 25.11.02, 19:46
                          Rydzyk działa na szkode naszego kraju, spychajac go do miana ciemnogrodu.
                          Ogłupia ludzi, a co gorsza młodzież. Potem ludzie sie dziwia skad tyle ogolonych
                          głow na ulicach.
                      • Gość: Blong ciekawe IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 25.11.02, 19:47
                        czy taki facet z Poznania to
                        ksiadz
                        arcybiskup
                        pedal
                        zboczeniec
                        ?

zlodzieja mozna nazwac zlodziejem jesli ubiera sutanne ?
                        Urban to pan redaktor czy kanalia ?
                        itd.
                        • Gość: Perła Balzer i Blong IP: 212.160.135.* 25.11.02, 19:51
                          czy macie jakieś dowody na "złodziejstwo" o. Rydzyka? Jeżeli tak, to jako prawi
                          obywatele do prokuratury z donosem iść trzeba. Inaczej to oszczerstwo jest.

Perła
                          • balzer Perła 25.11.02, 19:57
                            Po co ? W sprawie pieniedzy na Stocznie Gdanska złożono ponad 100 doniesien.
                            Wystarczy dla wytoczenia sprawy (pewnie już sie toczy)
                          • Gość: Blong Re: Balzer i Blong IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 25.11.02, 19:57
                            wydawalo mi sie ze pytania sa dosyc proste i nie trzeba na nie odpowiadac
                            pytaniem.
                        • Gość: pollak Re: ciekawe IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.11.02, 19:52
                          Gość portalu: Blong napisał:

> czy taki facet z Poznania to
                          > ksiadz
                          > arcybiskup
                          > pedal
                          > zboczeniec
                          > ?

Gość któremu anonimowi oskarżyciele coś tam zarzucili.

> zlodzieja mozna nazwac zlodziejem jesli ubiera sutanne ?

Co Ci podpi...lił? smile

> Urban to pan redaktor czy kanalia ?

Urban to świnia, ok? smile
                          • Gość: Blong Re: ciekawe IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 25.11.02, 19:56
                            Gość portalu: pollak napisał:

> Gość któremu anonimowi oskarżyciele coś tam zarzucili.

a Vatykan na dowod ze to paskudne oszczerstwa facetowi odebral korytko smile

> Co Ci podpi...lił? smile

bylo to pytanie ogolne, czy jesli rabus ma sutanne to juz go nie wolno nazwac
                            rabusiem smile A o Rydzyksztajnowi kraza pogloski napr, o problemach ze zwracaniem
                            pieniedzy na stocznie.

> Urban to świnia, ok? smile

oj a ja myslalem ze w naszym kraju to pan redaktor smile
                            • Gość: pollak Re: ciekawe IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.11.02, 20:02
                              Gość portalu: Blong napisał:

> Gość portalu: pollak napisał:
                              >
                              > > Gość któremu anonimowi oskarżyciele coś tam zarzucili.
                              >
                              > a Vatykan na dowod ze to paskudne oszczerstwa facetowi odebral korytko smile

A zle mu tam. Prawdopodobnie naraził się jeszcze, swoją gadką. Zresztą 'ja tam
                              nic nie widziałem' może i się dobierał do kogoś. A moze po prostu miał dziwny
                              styl...

>
                              > > Co Ci podpi...lił? smile
                              >
                              > bylo to pytanie ogolne, czy jesli rabus ma sutanne to juz go nie wolno nazwac
                              > rabusiem smile A o Rydzyksztajnowi kraza pogloski napr, o problemach ze zwracaniem
                              > pieniedzy na stocznie.

Uuuuuu, Panie, a na wsi to ludzie odpiero gadają. I to nie tylko na Rydzyka.

> > Urban to świnia, ok? smile
                              >
                              > oj a ja myslalem ze w naszym kraju to pan redaktor smile

Pan redaktor świnia smile
                              • Gość: Blong Re: ciekawe IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 25.11.02, 20:05
                                Gość portalu: pollak napisał:

> A zle mu tam. Prawdopodobnie naraził się jeszcze, swoją gadką. Zresztą 'ja tam
                                > nic nie widziałem' może i się dobierał do kogoś. A moze po prostu miał dziwny
                                > styl...

jesli moze sie dobieral /i raczej to wyglada ze sie dobieral wink/, to jak go
                                nazwac, cztery warianty masz wyzej smile

> Uuuuuu, Panie, a na wsi to ludzie odpiero gadają. I to nie tylko na Rydzyka.

Balzer cos podal o 100 doniesieniach do prokuratury, hmmm wink

> Pan redaktor świnia smile

czyli ksiadz zlodziej i ksiadz pedal oraz ksiadz zboczeniec juz bedzie ok ? smile
    • miriamfirst_ Re: Radio Maryja 25.11.02, 19:00
      Moi Drodzy, jak wiecie, ja jestem zupełnie innej orientacji religijnej, aniżeli
      większość z Was, a autor tego - emocjonalnie przez Was bracia (i siostry)
      potraktowanego wątku - Perła - to już na pewno wierny Polak_katolik. A
      zaznaczam o mojej "orientacji" dlatego, że - a może mam dystans do tego radia
      i lepiej niż Wy je widze, w szerszym aspekcie?
      Perła jest myślącym Polakiem Katolikiem, co się ostatnio szalenie rzadko
      zdarza, i jak to zwykle perła, tak i nasz Perła w tym konstekście Perłą jest.
      I to, co On pisze, to prawda, bo to radio jest dla wielu osób Jedynym
      Przyjacielem, jest dla nich wartością niezbywalną, i nie należy ich obrażać.
      Teren Radiomaryjny zdokumentowałam swego czasu nie tylko w Toruniu, ale wśród
      ludzi słuchających; i - to co napisał Perła, elegijnie może w formie, i
      zaangażowanie, jest jednakowoż prawdą, z którą za bardzo dyskutować nie można,
      bo fakt, że ok pięciu (tak?) milijonów (Nazywam się Milijon bo za milijony
      kocham i cierpię katuszesmile słuchaczy, to jest jakaś liczba. teza, że wszyscy
      oni to szwindlarze intelektualni tudzież faszyści jest bardzo ryzykowna dla
      stawiajacego ją, ewentualnego śmiałka. Radio Maryja - a ludzie.
      Włączcie radio, i posłuchajcie, czego tylu Polaków potrzebuje...

Pozdrawiam Was z zydowska

Miriam
      • Gość: AdamM Sluchalem i IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 25.11.02, 19:05
        doceniam to, co robią i co dają wielu ludziom. Doceniam ze są silną przeciwwagą
        dla bezczelności SLD i dyktatury politycznej poprawności. Wierzę, ze dadą sobie
        kiedyś spokoj z krytyka Izraela (bez sensu dzialanie z ich strony) i zajma się
        glownie tym, co znają naprawde dobrze - potrzebami tej zwyklej, codziennej
        wierzącej Polski, i ochrona jej interesow przed cwaniakami roznej masci. Zycze
        RM jak najlepiej.

PZDR smile
        • miriamfirst_ Re: Sluchalem i 25.11.02, 19:21

"Nobody's perfect" (puenta filu "Some like it hot") to a propos pewnych upsnięć
          tego Radia. Natomiast spora część, która słucha eteru RM, to ludzie młodzi i
          ludzie w wieku pamiętającym czasy przedwojnia. Dla obydwu jest ono
          prawdopodobnie ostoją niewzruszalnych wartości (ewangelicznych) i azylem
          w "pochodzie codzienności" z którego czerpią siły moralne, tak potrzebne do
          codziennego zmagania się z dniem powszednim. Znam radia israelskie o podobnych
          proweniencjach, i aczkolwiek sama nie jestem fanką, często słucham czego
          potrzeba moim współwiercom. Tak tez mieszkając w Polsce, zdarza mi się słuchać
          tego, czego potrzeba moim współmieszkańcom, m in Radia Puls, Radia Maryja, bo
          ciekawa jestem światów (tak lm) a przede wszystkim tych, którzy je tworzą
          czyli ludzi. Potępić zawsze najłatwiej, ale jest to i... najmniej
          przekonywujący zabieg.

Pozdro!

Miriam
          • Gość: pollak Re: Sluchalem i IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.11.02, 19:37
            miriamfirst_ napisała:

> Natomiast spora część, która słucha eteru RM, to ludzie młodzi i
            > ludzie w wieku pamiętającym czasy przedwojnia.

Muszę zacząć. Czasami słuchałem audycji około 22giej, z Nowakiem (nie
            Jeziorańskim). wink I to głownie dzięki reklamie na forum.

Dla obydwu jest ono
            > prawdopodobnie ostoją niewzruszalnych wartości (ewangelicznych)

'Zawsze wierni' - tam jest dopiero ostoja niwezruszalnych wartości
            (ostatnio czytuję sobie). smile
          • Gość: n0str0m0 zupelnie na marginesie... do miriam IP: 202.108.191.* 26.11.02, 04:58
            przepraszam, od kiedy o innych polakach
            sie mowi "wspolmieszkancy"?

czy nowy politycznie poprawny termin
            nie mial byc "sublokatorzy"?

a tak powaznie - jestes polka czy nie?

nostromo
    • menel_ Radio Ma ryja a telewizja ma morde. 25.11.02, 19:03
      • Gość: ** Re: Radio Ma ryja a telewizja ma morde. IP: *.ipt.aol.com 25.11.02, 19:17
        Demokracja to wspolzycie mordy z ryjem. Kiedy ryj chce zakazac mordzie prawa
        glosu mamy do czynienia z zamahem na demokracje w wykonaniu ryja.
      • nurni Re: Radio Ma ryja a telewizja ma morde. 25.11.02, 20:18
        dziekuje za ten glos
        wydany prawdowopodobnie paszcza /patataj patataj/

kolega balzer czuly na antysemityzm faszyzm rasizm
        i oczywista nienawisc plynaca z radia Maryja
        przeleci w pospiechu oczkami nad tym tekstem
        bo to zreszta zaden wybryk

swego czasu podobne slowo padlo z trybuny sejmowej

cierpiacego z powodu istnienia radia Maryja balzera
        czekaja juz niedlugo duzo gorsze doswiadczenia

w w-wie po zwyciestwie Kaczynskiego
        nie ma szans na istnienie licznych burdeli w dotychczasowej postaci

antyfaszysta balzer znow pochyli sie nad losem
        warszawskich gansterow i alfonsow
        bedzie postepowo

zycze sukcesow i poparcia
        poparcie zreszta juz jest
        kolega menel sprawia wrazenie 'antyfaszysty'

nurni
    • Gość: pollak Re: Radio Maryja IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.11.02, 19:29

> Radio Maryja jest darem dla Narodu Polskiego. Jest opoką i sensem dla wielu
      > ludzi. Jest prawdą, jest modlitwą. To rozgłośnia bez nienawiści, bez ataku
      > komercji, bez ingerencji w prawa człowieka, bez polityki, bez antysemityzmu,
      > bez wykorzystywania materialnego słuchaczy, bez oszczerstw. To radio bez
      > audiotele (min. 4 zł+vat), sms-ów (9 zł), loterii (wygrasz 100 tys.),
      > złodziejstwa reklamowego. To radio żywe. Z eteru płynie spokój, prawda,
      > modlitwa i pomoc.
      > Wielu nienawidzi tego radia. Za to, że mówi prawdę, za to, że potrafimy
      > utrzymać radio bez reklam, bez układów i zależności.
      > O sukcesie radia świadczy ilość słuchaczy, ale też ilość wrogów.
      > Zostawcie nas, bo nie w waszej mocy jest pokonać dzieło dobre.
      >
      > Perła

Mnie swojego czasu, na forum KRAJ wyzywano od rydzykowców, choć nie słucham
      tego radia. Ale dzięki nim (głównie kretynom z proxy.aol.com) szanuje to tadio.
      Jak widać niektóre poglądy mam zbieżne z tymi prezentowanymi na antenie,
      jak to mówią, radyja. Dla aolowców ułożyłem sobie nawet taką sentencję:
      'niech nam kwitnie i się rozwija
      nasze kochane Radio Maryja'
      (być może gdzieś zasłyszane, lecz nie kojarzę gdzie)
    • menel_ Eter sluzy glownie do odurzania. 25.11.02, 19:38

> [...] Z eteru płynie spokój, prawda, modlitwa i pomoc.
    • Gość: Diabeł2 Re: Radio Maryja IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.02, 20:07
      Kocham to radio,kocham Ciebie-czarna Perło-jesteście dziecmi szatana tak jak ja.
    • nurni do balzera burdeltata zwanego 25.11.02, 20:20
      w ilu aktach ta telenowela bedzie?
      • Gość: n0str0m0 stan blogoslawionego niepokoju... IP: 202.108.191.* 26.11.02, 05:08
        a ja juz myslalem ze sie nigdy nie polapie
        w polskim krajobrazie politycznym

jakie to bylo proste za komuny
        bylismy "my" i "oni"

"oni" walczylo z "mysleniem inaczej"
        stosowali nagonki prasowe
        rozsiewali falszywki
        nie skapili grosza
        by ponizyc, zeszmacic
        a jak i to nie pomoze - zamordowac...

tak sie jakos sklada
        ze dzis wlasnie przypomialy mi sie artykuly
        jurka urbana o ksiedzu popieluszce...

pozdrawiam "myslacych inaczej"
        mam tylko nadzieje,
        ze zaden nowy piotrowski czy platek
        nie wezma nagonki michnikowskiej
        za haslo do ataku

i dziekuje wszystkim michnikom
        za ustawienie sie w pozycji "oni"
        tak ladnie i wyraznie

nostromo

• andrzejg Re: stan blogoslawionego niepokoju... 26.11.02, 05:42
          Gość portalu: n0str0m0 napisał:

> i dziekuje wszystkim michnikom
          > za ustawienie sie w pozycji "oni"
          > tak ladnie i wyraznie
          >
          > nostromo
          >
          >

Ze względu na Radio Maryja , czy osobę ojca Rydzyka,
          bo wbrew pozorom to dwie różne sprawy.
          Jeżeli chodzi o RM to też jest tak jak pisze Perła,
          jeśli chodzi o ojca Rydzyka , to czekam na podważenie zarzutów,
          a jak to były insynuacje to po prostu no oskarżenie o zniesławienie.

Andrzej
    • slon2002 Ma ryja, a nawet kilka... 26.11.02, 05:04
    • slon2002 Slowo Boze przez ryj Rydzyka najlepsza droga do wi 26.11.02, 05:06
      wiecznosci.
      Amen.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka