Dodaj do ulubionych

oszczędzaj na mieszkanie, a politycy i tak Cię okradną

IP: 157.25.130.* 17.10.01, 15:57
pisałem już o tym, ale ch... mnie strzela,

złodzieje politycy ukradną mi cały zysk jaki sobie wypracowałem w tym roku,
żeby na mieszkanie odłożyć
- zabiorą mi wspólne opodatkowanie z żoną
- zamrożą progi podatkowe
- mało im haraczu z mojej pensji to mi jeszcze moje lokaty opodatkują

Przez tych bandytów będę w nieskończoność wynajmował mieszkanie i nie odłożę
20% na wkład własny.

I co zależy im na tworzeniu nowych miejsc pracy? Podli kłamcy. To z naszych
pieniędzy firmy tworzą nowe miejsca, a nie z ich złodziejstwa. Dlaczego
Urbańczyka stać było na wakacje w ciepłych krajach, gdzie się utopił? bo kradną
nasze pieniądze i wywożą je za granicę. Mnie nie stać na bujanie się po świecie
za pieniądze podatników.

Edward
Obserwuj wątek
    • Gość: eXxon eh, no nic nie rozumiesz!!! IP: *.*.*.* 17.10.01, 16:06
      Gość portalu: Edward napisał(a):

> pisałem już o tym, ale ch... mnie strzela,
      > złodzieje politycy ukradną mi cały zysk jaki sobie wypracowałem w tym roku,
      > żeby na mieszkanie odłożyć
      > - zabiorą mi wspólne opodatkowanie z żoną
      > - zamrożą progi podatkowe
      > - mało im haraczu z mojej pensji to mi jeszcze moje lokaty opodatkują
      >
      > Przez tych bandytów będę w nieskończoność wynajmował mieszkanie i nie odłożę
      > 20% na wkład własny.
      >
      > I co zależy im na tworzeniu nowych miejsc pracy? Podli kłamcy. To z naszych
      > pieniędzy firmy tworzą nowe miejsca, a nie z ich złodziejstwa. Dlaczego
      > Urbańczyka stać było na wakacje w ciepłych krajach, gdzie się utopił? bo kradną
      > nasze pieniądze i wywożą je za granicę. Mnie nie stać na bujanie się po świecie
      > za pieniądze podatników.
      > Edward

No, jak Ty nic nie rozumiesz! MASZ NIE OSZCZEDZAC! To nie wypada, cos ty taki
      ciulacz i liczykrupa! Nalezy zyc z gestem!!!
      Kup sobie natychmiast:
      -japonski tv
      -niemiecka pralke
      -czeskie auto
      -wietnamskie klapki
      -holenderskie stereo
      -finski telefon
      -i kilka kilo francuskiego sera!!!
      A co tam jakies mieszkania! A tam, ze budownictwo jest motorem gospodarki i da
      ogromne zatrudnienie rodakom? A co z biednymi Japonczykami, Niemcami, Holendrami,
      nie wspominajac juz Wietnamczykow!!!

KONSUMPCJA, KONSUMPCJA!!!
      • Gość: Łukasz Walczmy z zaborca!!! IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 18.10.01, 11:13
        Wyglada na to, ze Demikracja strasznie nasz wyzyskuje slysze tylko glosy
        niezadowolenia. My jako Polacy ktorzy tyle juz osiagneli dla siebie teraz
        oddajemy wszystko nieswiadomie-TYLKO KOMU?
        Zrobmy cos z TYM!!!
    • Gość: arol Re: oszczędzaj na mieszkanie, a politycy i tak Cię okradną IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 17.10.01, 16:18
      Zazdroszczę, że masz tyle kasy żeby z zysku od lokat uciułać na wkład
      mieszkaniowy. Może nie czekaj aż opodatkują, tylko wycofaj wkłady i wpłać na
      oczekiwane mieszkanie. Po co dawać złodziejom?
      • Gość: Kwasek Re: oszczędzaj na mieszkanie, a politycy i tak Cię okradną IP: *.se.com.pl 17.10.01, 16:31
        Gość portalu: arol napisał(a):

> Zazdroszczę, że masz tyle kasy żeby z zysku od lokat uciułać na wkład
        > mieszkaniowy. Może nie czekaj aż opodatkują, tylko wycofaj wkłady i wpłać na
        > oczekiwane mieszkanie. Po co dawać złodziejom?

Co to kolega z obozu Ukochanego Przywódcy, Nasz Ukochany Przywódca z miasta Łodzi
        da wszystkim mieszkania (znaczy się swoim kolesiom)
        • Gość: arol Re: oszczędzaj na mieszkanie, a politycy i tak Cię okradną IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 17.10.01, 23:34
          Z którego zdania Kolega wyciągnął takie wnioski? Ponieważ jestem osobą
          praktyczną taki sposób rozwiązania przyszedł mi na myśl i nie kierowały mną
          żadne ukryte intencje czy powiązania.
    • Gość: zizi skladka na wakacje... IP: 212.244.106.* 17.10.01, 16:46
      Gość portalu: Edward napisał(a):

> pisałem już o tym, ale ch... mnie strzela,
      >
      > złodzieje politycy ukradną mi cały zysk jaki sobie wypracowałem w tym roku,
      > żeby na mieszkanie odłożyć
      > - zabiorą mi wspólne opodatkowanie z żoną
      > - zamrożą progi podatkowe
      > - mało im haraczu z mojej pensji to mi jeszcze moje lokaty opodatkują
      >
      > Przez tych bandytów będę w nieskończoność wynajmował mieszkanie i nie odłożę
      > 20% na wkład własny.
      >
      > I co zależy im na tworzeniu nowych miejsc pracy? Podli kłamcy. To z naszych
      > pieniędzy firmy tworzą nowe miejsca, a nie z ich złodziejstwa. Dlaczego
      > Urbańczyka stać było na wakacje w ciepłych krajach, gdzie się utopił? bo kradną
      >
      > nasze pieniądze i wywożą je za granicę. Mnie nie stać na bujanie się po świecie
      >
      > za pieniądze podatników.
      >
      > Edward

wiecie, za Urbanczykiem nie tesknie, wspominam go cieplo

moze sie zlozymy i Millera, Jaskiernie i kilku takich wyslemy na zasluzone
      wakacje?
    • Gość: glorius Re: oszczędzaj na mieszkanie, a politycy i tak Cię okradną IP: *.tychy.msk.pl 17.10.01, 17:54
      Trudno!! Trzeba ratować kraj. Niestety stało się tak, że 4 lata temu do władzy
      doszła AWS i UW, która na lewo i prawo wydawała pieniądze publiczne....teraz
      powstał ból ponieważ okazało się, iż kasa państwowa świeci pustkami i trzeba ją
      załatać. Zobaczycie, ze jeszcze nie raz przyjdzie nam zapłacić za lata
      bezmyślnego, populistycznego wydawania pieniędzy. Tak myśmy wybrali cztery lata
      temu!!! Teraz czekają nas znowu następne lata wyrzeczeń...obecny rząd w sumie
      też nie rozpoczą w jakiś szczególny sposób swojego urzędowania. Zamiast
      "rewolucyjnych" zmian w finansach publicznych stara się łatać tylko i wyłącznie
      dziurę w systemie. A trzeba by było zlikwidować wszystkie agendy i fundusze
      poza budżetowe, pozbyć się obciążeń budżetu w stylu kopalnie huty zmienić
      system poboru i ściągalności podatków itp sprawy...no i ten gupi
      ZUS...najlepiej w ogóle go sprywatyzować.
      A swoją drogą to jeśli nie chcesz płacić z odsetek z lokat Twoich państwu...to
      kup obligacje skarbowe.
      • Gość: eXxon Re: oszczędzaj na mieszkanie, a politycy i tak Cię okradną IP: *.*.*.* 17.10.01, 18:08
        Gość portalu: glorius napisał(a):

> Trudno!! Trzeba ratować kraj. Niestety stało się tak, że 4 lata temu do władzy
        > doszła AWS i UW, która na lewo i prawo wydawała pieniądze publiczne....teraz
        > powstał ból ponieważ okazało się, iż kasa państwowa świeci pustkami i trzeba ją
        > załatać. Zobaczycie, ze jeszcze nie raz przyjdzie nam zapłacić za lata
        > bezmyślnego, populistycznego wydawania pieniędzy. Tak myśmy wybrali cztery lata
        >
        > temu!!! Teraz czekają nas znowu następne lata wyrzeczeń...obecny rząd w sumie
        > też nie rozpoczą w jakiś szczególny sposób swojego urzędowania. Zamiast
        > "rewolucyjnych" zmian w finansach publicznych stara się łatać tylko i wyłącznie
        >
        > dziurę w systemie. A trzeba by było zlikwidować wszystkie agendy i fundusze
        > poza budżetowe, pozbyć się obciążeń budżetu w stylu kopalnie huty zmienić
        > system poboru i ściągalności podatków itp sprawy...no i ten gupi
        > ZUS...najlepiej w ogóle go sprywatyzować.
        > A swoją drogą to jeśli nie chcesz płacić z odsetek z lokat Twoich państwu...to
        > kup obligacje skarbowe.

w Rz pisza ze 40% z 300 miliardow dlugu publicznego to spadek tylko po latach 80-
        tych. do tego jeszecze dlugi Gierka + lata 90-te i juz wiecie dlaczego trzeba
        placic co roku z budzetu 23 mld zl odsetek.
        Konsumpcja na kreche! NIECH ZYJE KONCUMPCJA!

Odsetki z obligacji tez beda opodatkowane - tak podaje i GW i Rz.
        • Gość: glorius Re: oszczędzaj na mieszkanie, a politycy i tak Cię okradną IP: *.tychy.msk.pl 17.10.01, 18:23
          Gość portalu: eXxon napisał(a):

>
          > Odsetki z obligacji tez beda opodatkowane - tak podaje i GW i Rz.

A no fakt!! Mój błą , przepraszam.
          To w takim razie nic tylko trza będzie konta i lokaty tworzyc poza granicami
          naszego kraju.smile)))))
          • Gość: Edward Cze Glorus IP: 157.25.130.* 18.10.01, 09:53
            tylko nie zapominaj, że za granicę to sobie mogą milinerzy pozwolić. Takie
            drobne żuczki jak ja właśnie w dupę dostaną najbardziej. Przecież 20 tys. za
            granicę nie wywiozę (tyle na razie mam głównie w obligacjach). Brakuje mi
            jeszcze 20 tys. żeby kupić jako taki lokal. A te gnoje (dla mnie gnoje to
            wszyscy od 1993 roku) tylko psują i psują. Nie pozwolą się ludziom bogacić, bo
            łatwiej się rządzi motłochem, któremu byle ochłam się rzuci i głosuje na kogo
            trzeba.
            Hej
          • Gość: Edward Cze Glorus IP: 157.25.130.* 18.10.01, 10:56
            tylko nie zapominaj, że za granicę to sobie mogą milinerzy pozwolić. Takie
            drobne żuczki jak ja właśnie w dupę dostaną najbardziej. Przecież 20 tys. za
            granicę nie wywiozę (tyle na razie mam głównie w obligacjach). Brakuje mi
            jeszcze 20 tys. żeby kupić jako taki lokal. A te gnoje (dla mnie gnoje to
            wszyscy od 1993 roku) tylko psują i psują. Nie pozwolą się ludziom bogacić, bo
            łatwiej się rządzi motłochem, któremu byle ochłam się rzuci i głosuje na kogo
            trzeba.
            Hej
            • Gość: glorius Re: Cze Edward IP: *.tychy.msk.pl 18.10.01, 11:15
              Nie martw się i się nie denerwuj. Trzeba mieć wiarę w to, że mimo wszystko
              bedzie lepiej i "palanty" u władzy nie będą przeszkadzały ludziom w ich życiu.
              Ja przez tych palantów mam trudności w znalezieniu pracy i jak narazie nie
              zapowiada się abym ją gdziekolwiek znalazł.smile
    • Gość: Blong Re: jakie mieszkanie? IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 17.10.01, 18:24
      Geniusz gospodarczy Balcerowicz i cudowny rzad pana premiera Buzka wyjatkowo
      dobrze przydusili budownictwo mieszkaniowe. Wiec chyba na mieszkanie oszczedzac
      nie warto.
      • Gość: Kwasek Re: jakie mieszkanie? IP: *.se.com.pl 18.10.01, 10:23
        Gość portalu: Blong napisał(a):

> Geniusz gospodarczy Balcerowicz i cudowny rzad pana premiera Buzka wyjatkowo
        > dobrze przydusili budownictwo mieszkaniowe. Wiec chyba na mieszkanie oszczedzac
        >
        > nie warto.
        A co to ni warto nic mieć, wszystko mam oddać mafii Millera? A co może nasz
        Ukochany Przywódca rozda w zamian namioty, przecież On wszystko może!
    • Gość: Lechu Wiem jak to jest nie mieć mieszkania i perspektyw. IP: 10.129.136.* / *.acn.pl 18.10.01, 09:08
      Edwardzie, strasznie Ci współczuję. Przerabiałem to na przełomie lat 80/90-
      tych: praca po studiach z pensją bez perspektyw, zero widoków na przyszłość.
      Ale potem przyszedł Balcerowicz, ustalił sensowne ramy makroekonomiczne.
      Państwo pomogło z mieszkaniami, SLD kontynuowało tę politykę. Nam (mnie i
      żonie) udało się.

Szkoda, że nie zrealizowano nawet połowy planu Balcerowicza, że nie zamknięto
      deficytowych zakładów, że pozwolono Kuroniowi na zrobienie pierwszego deficytu
      i rozdawanie pieniędzy nierobom spod budki z piwem. Ideę redukcji długów
      zadeptano bezmyślnymi wydatkami, w efekcie czego mamy jeszcze większe
      zadłużenie, a co gorsze plany wydatków (zobowiązania) na długie lata. Najgorsze
      jest to, że my, którzy to finansujemy, nic z tego nie mamy.

Ale uważam, że mimo wszystko są dobre czasy dla ludzi myślących. Napisz gdzie
      mieszkasz i co umiesz robić. Może ktoś coś Ci podpowie.
      • Gość: js Re: Wiem jak to jest nie mieć mieszkania i perspektyw. IP: *.pgi.waw.pl 18.10.01, 10:45
        Gość portalu: Lechu napisał(a):

> Szkoda, że nie zrealizowano nawet połowy planu Balcerowicza, że nie zamknięto
        > deficytowych zakładów, że pozwolono Kuroniowi na zrobienie pierwszego deficytu
        > i rozdawanie pieniędzy nierobom spod budki z piwem. Ideę redukcji długów
        > zadeptano bezmyślnymi wydatkami, w efekcie czego mamy jeszcze większe
        > zadłużenie, a co gorsze plany wydatków (zobowiązania) na długie lata. Najgorsze
        > jest to, że my, którzy to finansujemy, nic z tego nie mamy.
        Otóż to, gdyby nie Balcerowicz, to mielibyśmy Białoruś. Niestety u nas ciągle
        jest ogromna ilość osób, którzy sądzą, że im się wszystko "należy", że państwo ma
        dać i już. Ciągoty do socjalizmu są ogromne, a płacimy za to my tzn. PRACUJĄCY I
        PŁĄCĄCY (coraz większe) PODATKI.
      • Gość: Edward Lechu IP: 157.25.130.* 18.10.01, 11:05
        Dzięki za zrozumienie.
        Fakt, że nadal mam z czego odłożyć co miesiąc parę groszy pomimo wynajmu. Wiem,
        że bardzo niewielu ludzi w kraju może i cieszy mnie, że ja jestem wśród nich. I
        wkurza mnie niezmiernie, że ci złodzieje politycy wmawiają innym, że pomóc
        biednym można tylko poprzez odebranie bogatym i pakują takich jak ja z biednych
        rodzin, którzy własnym wysiłkiem się wybijają do worka z bogatymi.

Gdyby w tym kraju słuchano Balcerowicza, a nie opluwano go, to stopy procentowe
        złotowych kredytów dawno byłyby ok 10% i może nawet bym kredyt 100%
        zaryzykował, żeby już nia płacić za wynajem. A w walutowe boję się pakować, tym
        bardziej, że mam żonę i dziecko na utrzymaniu. No i jak ktoś tu przytomnie
        zauważył chcę nazbierać nie tylko 20% wkładu własnego, ale i ze 20 tys. na
        czarną godzinę, już wiem jak to jest jak się dostaje wypowiedzenie z pracy i
        trzeba się sprężyć żeby znaleźć inną.

Pozdro
    • Gość: mietek Re: oszczędzaj na mieszkanie, a politycy i tak Cię okradną IP: 10.0.210.* / 212.191.188.* 18.10.01, 10:08
      Jak se głupi naród zagłosował,tak będzie miał.Ciekawy jestem,ile razy trzeba
      kogoś kopnąć w dupę,żebyzrozumial,że cos tu nie gra.Wychodzi na to,ze do prawdy
      dochodzimy metodą kolejnych błędów i przybliżeń.Metoda ta jest
      najpewniejsza,ale najdroższa a wynik uzyskuje się b.póżno.W naszym przypadku
      może się okazać,że jest już za póżno.Nasze nowe elity jeszcze dobrze nie
      zaczęły,a już powoli wychodzą nowe afery...Z góry wiadomo,że nic z tego nie
      będzie.Oni lubią sprawować władzę,ale nie umieją rządzić.Zapłaci Polska.Zresztą
      niedługo przekonacie się sami na własnej kieszeni.Codzienie będą dawkować
      nowe "regulacje".Oczywiście uderzą w "najbogatszych".Żeby się najbiedniejsi
      cieszyli.Rykoszet powali najbiedniejszych.Więc co robić?Najlepiej w takiej
      sytuacji nic nie robić,żeby to szybciej padło.Dla dobra Polski.I sprawa
      najważniejsza:trzeba wreszcie spojrzeć prawdzie w oczy i zapoznać się z
      programem UPR-u.Tylko UPR może wyprowadzić Polskę z kryzysu.Słowa te kieruję
      przede wszystkim do obrażonej inteligencji,która nie wzięła udziału w ostatich
      wyborach.
      • Gość: misiatu Re: oszczędzaj na mieszkanie IP: 10.129.131.* / *.acn.pl 18.10.01, 10:25
        Tak ,czy tak trzeba dobrze kalkulować i nie inwestować pieniedzy na styk.Zawsze
        musi być jakaś rezerwa.Pieniądze na wkład własny to podstawa,ale potem
        kredyt.Jeśli stracisz ok.600zł na odsetkach w przyszłym roku to jeśli weżmiesz
        kredyt np.100.000 i zmniejszą oprocentowanie o 1% to zarobisz na tym 1000zł w
        porównaniu z dzisiejszą kalkulacją.W najgorszym razie trzeba kupić o 1 m2
        mieszkania mniej.
      • Gość: Baba doMniecia IP: 213.77.28.* 18.10.01, 11:51
        No i co Mnieciu moze wrócimy do rządów AWS.Tak świetnie rządzili. No tu już
        na "barykady".
        A ci nowi jeszcze nie zaczęli rządzić, a Ty twierdzisz, że już tyle błędów
        popełnili. Ty chyba to masz jakieś obsesyjne sny i nie potrafisz odróżnić jawy
        od twoich zwidów sennych.
    • Gość: mietek Re: do Baby IP: 10.0.210.* / 212.191.188.* 19.10.01, 09:28
      Pani /Panie/ Babo!AWS i LSD to dla mnie takie same lewusy.Jedni i drudzy juz to
      pokazali.Marnują czas dany Polsce dla załatwienia własnych i partyjnych
      interesów.Pzdr.
      • Gość: Edward Zgadzam się z Mietkiem IP: 157.25.130.* 19.10.01, 09:33
        Gość portalu: mietek napisał(a):
        > Pani /Panie/ Babo!AWS i LSD to dla mnie takie same lewusy.

Jedyna między nimi różnica, jak to już ktoś powiedział, że jedni chodzą do
        kościało a drudzy nie.

Tak czy owak złodzieje.
        • Gość: misiatu Do Edwarda IP: 10.129.131.* / *.acn.pl 19.10.01, 09:43
          Myślałam,że naprawdę chodzi Ci o mieszkanie.Pzdr.
          • Gość: Edward Do Misiata IP: 157.25.130.* 19.10.01, 13:45
            Gość portalu: misiatu napisał(a):
            > Myślałam,że naprawdę chodzi Ci o mieszkanie.Pzdr.

Mieszkanie jest tylko kolejnym przykładem, że politycy w dupie mają jak się
            ludziom żyje.

Wiesz, jak byłem w wojsku to tam stosuje się dwie proste reguły, żeby żołnierze
            byli zadowoleni:
            1. Zabiera się rekrutom wszystko i potem byle ochłap jest odbierany jako nagroda.
            2. Jak żołnierzom przypadkowo za dobrze to im się dociska śrubę i znów poziom
            oczekiwań się zmniejsza.

Tak samo nasi politycy, rzucają ludziom ochłapy, a żeby odbierane były jako
            nagroda nie pozwalają gospodarce rozwijać się: ciągły wzrost biurokracji i
            przepisów.

To by było na tyle.
            Pozdro
            • Gość: misiatu Re: Do Edwarda IP: 10.129.131.* / *.acn.pl 19.10.01, 14:36
              Rodzinę lepiej jest odpolitycznić,a posiadanie mieszkania nie moze zależeć od
              polityków,tylko my musimy na nie zarobic.Albo odkładać 20 lat, albo wziąć
              kredyt na 20 lat,albo przy rodzinie mieszkać.
              Politycy pozwoliliby na wzrost gospodarczy,ale nie zawsze wiedza jak to zrobić.
              Co do wzrostu biurokracjito fakt,ona zawsze będzie rosła.Pzdr.
      • Gość: Baba do Mietka IP: 213.77.28.* 19.10.01, 10:14
        A inni to co? A PO i PiS to z innego pnia? No to może Samoobrona -jeszcze nie
        skażona?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka