radca 22.12.02, 16:50 zobaczcie sami; www1.gazeta.pl/kraj/1,34308,1230675.html radca ps. brak mi juz slow... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AdamM nalezy cieszyć się, ze w ogole IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.12.02, 16:55 ktoś chce to robić za takie pieniadze i w takich warunkach. Ale pić nie powinni. To fakt. Ale z drugiej strony - jak nie pić? Ja ich nie potępiam. Ojciec, ktory zawiadomil policję to zwykla swinia. Powinien im zagrozić, ze zawiadomi, spytac się co mają do powiedzenia w sprawie, czy jest ktoś trzeźwy a nastepnie spytac się czy doceniają, ze nie zawiadomił policji i pogadać z ordynatorem. Jesli wyraziliby skruchę i docenili to, to OK. Jesliby pyskowali wówczas powinien zawiadomić. Ale i tak nikt tego nie zrozumie co tu napisale. Trzeba trochę znac zycie, aby to zrozumieć. A. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: nalezy cieszyć się, ze w ogole 22.12.02, 17:05 Gość portalu: AdamM napisał(a): > ktoś chce to robić za takie pieniadze i w takich warunkach. Ale pić nie > powinni. To fakt. Ale z drugiej strony - jak nie pić? Ja ich nie potępiam. > Ojciec, ktory zawiadomil policję to zwykla swinia. Powinien im zagrozić, ze > zawiadomi, spytac się co mają do powiedzenia w sprawie, czy jest ktoś trzeźwy a > > nastepnie spytac się czy doceniają, ze nie zawiadomił policji i pogadać z > ordynatorem. Jesli wyraziliby skruchę i docenili to, to OK. Jesliby pyskowali > wówczas powinien zawiadomić. Ale i tak nikt tego nie zrozumie co tu napisale. > Trzeba trochę znac zycie, aby to zrozumieć. > > A. mysle, ze ojciec tego dziecka zareagowal normalnie. ci lekarze stanowili zagrozenie dla zycia potencjalnych pacjentow. przeciez na pogotowie trafiaja ludzie z naglymi i czesto ciezkimi dolegliwosciami, jak ma im pomoc pijany lekarz? co komu z tej skruchy? kierowcy odbiera sie prawo jazdy za jazde po pijanemu, czy inne grupy zawodoowe moga pic w pracy bezkarnie, jesli wyraza ubolewanie za swoje postepowanie? ps. czy z lekarzami pogotowia na dyzurze nocnym jest ordynator? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM gdzie tam masz o pogotowiu IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.12.02, 17:08 ciemna kobieto? Mogli zawolać szefa dyżuru. To w szpitalu bylo. Zaraz mnie tu coś trafi jak jeszcze jedna taka wypowiedź preczytam. A. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina do Adama jasnego jak grom z nieba 22.12.02, 17:12 Gość portalu: AdamM napisał(a): > ciemna kobieto? Mogli zawolać szefa dyżuru. To w szpitalu bylo. Zaraz mnie tu > coś trafi jak jeszcze jedna taka wypowiedź preczytam. > > A. lekarza, ktory nie wyrazil zgody na pobranie krwi "ogladal" lekarz pogotowia. pomylilam sie, nie musi cie od razu trafiac. ale od mojego narzeczonego (lekarza) wiem, ze ordynator nie dyzuruje razem z lekarzami. lekarze maja samodzielne dyzury. myslisz ze ci panowie daliby ojcu malego pacjenta tel do ordynatora? smiechu warte, nikt by nie dal. i daruj sobie epitety pod moim adresem Adamie. ja tez umiem wyzywac. chcesz zeby dyskusja toczyla sie na poziomie pacynek? nie ma sporawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM Albo IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.12.02, 17:16 zmądrzejesz albo niestety ciągle takie epitety beda się pojawiac. Nie podpieraj się (future) mężem - tu jest forum i musisz sobie radzić sama. Ordynator może być, ale masz rację, że bywa rzadko. Zawsze jest jednak szef dyżuru. Jeśli on bylby pijany to juz poważniejsza sprawa. A ty przestań się obrażać i zacznij myśleć. Kłócisz się i kłócisz zamiast po prostu spokojnie pomyśleć. To,ze ja cie tu trochę wyzwe to co zaoszczedzi popełniania gaf w zyciu. A. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Albo 22.12.02, 17:19 Gość portalu: AdamM napisał(a): > zmądrzejesz albo niestety ciągle takie epitety beda się pojawiac. Nie podpieraj > > się (future) mężem - tu jest forum i musisz sobie radzić sama. Ordynator może > być, ale masz rację, że bywa rzadko. Zawsze jest jednak szef dyżuru. Jeśli on > bylby pijany to juz poważniejsza sprawa. A ty przestań się obrażać i zacznij > myśleć. Kłócisz się i kłócisz zamiast po prostu spokojnie pomyśleć. To,ze ja > cie tu trochę wyzwe to co zaoszczedzi popełniania gaf w zyciu. > > A. teraz ty jestes ciemny. o mezu nic nie wspomnialam, bo go najzwyczajniej w swiecie jeszcze nie mam.radze sobie sama, ale nie jestem lekarzem i zapytalam u zrodla jak to wyglada. w przeciwienstwie do ciebie nie udaje najmadrzejszej persony na swiecie. ja mysle spokojnie. PIJANY LEKARZ ZAWSZE JEST ZAGROZENIEM ZYCIA PACJENTA.zamiast czepiac sie ojca dziecka czep sie lekarzy chlajacych w pracy. a wyzywac mnie ni musisz, o moje ewentualne gafy zyciowe sie nie klopotaj one zawsze beda MOJE a nie twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Albo wezwac DYZURNEGO LEKARZA ? 22.12.02, 17:33 Ukaze Wam,jak to bywa z wezwaniem Ordynatora itp. Otoz kiedy swiadek ze STRZYZAWY,po ucieczce pijanego lekarza wojskowego( mial dyzur w pogotowiu ratunkowym) - przybyla do STACJI Pogotowia w Fordonie - wraz POLICJ,aby wskazac pijanego.Znalezli ukrywajacego sie i POlicja chciala przebadac lekarza.NIestety spotkali sie z silnym, oporem.Wezwano wiec LEKARZA WOJEWODZKIEGO z Bydgoszczy oraz DYREKTOR POGOTOWIA RATUNKOWEGO - BARBARE SZUDARSKA.Co sie okazalo ? Oni to jeszcze ,zamiast zbadac pijanego lekarza - pomagali mu ukryc upojenie alkoholowe.Dopiero ZANDARMERIA WOJSKOWA wykonala wreszcie DOBRA I UCZCIWA ROBOTE. Prawda wyszla na jaw i osobiscie dopilnowalem tego,aby ukazac jak najwiecej materialow dowodowych.Spotkalem sie jednak z WOJSKOWYM WYMIAREM SPRAWIEDLIWOSCI w Polsce - ktory POMAGAL PRZESTEPCOM W UNIKNIECU ODPOWIEDZIALNOSCI KARNEJ. Do dzisiaj nie reaguja na to - co im ZARZUCAM. NIe ma sily,ani rady na takie POWIAZANIA PRZESTEPCZE. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM jesteś IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.12.02, 17:36 po prostu glupi Przyczynileś się do zniszczenia życia czlowieka. Dobrze ci z tym cwaniaczku? Ale fortuna kolem się toczy. A. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina do radcy 22.12.02, 17:39 widzisz jestes winny "zniszczenia zycia czlowieka" jak pisze Adam. to ni, ze ten poszkodowany byl pijanym lekarzem w pracy. ty jestes wielkim g.... i mozna Twoje bezpieczenstwo, zdrowie, zycie dac na laske pijanego medyka Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: jesteś 22.12.02, 17:40 Gość portalu: AdamM napisał(a): > po prostu glupi Przyczynileś się do zniszczenia życia czlowieka. Dobrze ci z > tym cwaniaczku? Ale fortuna kolem się toczy. > > A. - czy to ma byc do mnie ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM Ja z tobą IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.12.02, 17:47 debatował nie będę. Podpadles mi kiedys natretnym spamem. Potem Cie przeprosilem. Ale widać coś nam nie po drodze z pogladami i widzeniem swiata. Nie wzbudzasz mojego zaufania. I to bardzo. To tyle. A. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Ja z tobą ? 22.12.02, 17:59 Gość portalu: AdamM napisał(a): > debatował nie będę. Podpadles mi kiedys natretnym spamem. Potem Cie > przeprosilem. Ale widać coś nam nie po drodze z pogladami i widzeniem swiata. > Nie wzbudzasz mojego zaufania. I to bardzo. To tyle. > > A. - widze,ze masz bardzo wielkie mniemanie o sobie.Uwazasz,ze ktos sie rozplacze,- bo ty uwazasz,ze "nam nie jest po drodze " ? masz wielka manie wielkosci - czasami warto spojrzec rowniez na siebie. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM Nie masz sie rozplakac IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.12.02, 18:16 masz (ewentualnie) spojrzeć na sprawę z innego punktu widzenia. A. Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Minimalizacja Szkód Społecznych 23.12.02, 21:57 Posłuchaj AdamieM! Z Twojego zacietrzewienia wnoszę, że sam jesteś pijakiem, jeśli nie czynnym alkoholikiem i że często w takim stanie pracujesz. Otóż przyjmij do wiadomości, że społeczeństwo MUSI takich wyrzucać poza swój nawias, bo jeśli tego nie uczyni, to będzie oznaczało, że takie zachowania akceptuje. Przedwczoraj jeden pijany lekarz na dyżurze, kolega go "krył", robił za niego robotę, nie było nawału pracy, więc się nie wydało. Wczoraj obaj pijani lekarze, więc już nie było komu "kryć" i mleko się wylało. Więc wściekłość i agresja wobec trzeźwej części społeczeństwa. Nie oszukujmy się, gdyby ten przypadek nie został upubliczniony, a tylko dotarł do ordynatora, ten co najwyżej zrobiłby lekarzowi-alhoholikowi awanturę, którą ten by "olał", jak zapewne olewał dziesiątki podobnych wcześniej. Jak się tych lekarzy nie pozbawi prawa wykonywania zawodu i nie zniszczy (jak to nazwałeś), jutro może się okazać, że pijany w trupa jest cały szpital. Iteż nic się nie stanie? Przy okazji - jak można się zastanwaiać, czy pijany lekarz stanowi zagrożenie dla pacjenta? Może ten precedens rozciągniemy także na kierowców, maszynistów, pilotów samolotów? Obawiam się, że sfalazdyzowana "pomroczność jasna" w przypadku młodego Wałęsowicza zrobiła więcej zła polskiej praworządności niż tak opluwane uniewinnienia zomowców z "Wujka". Ludzie uwierzyli, że można być pijanym za kierownicą i nie ponieść kary - przecież Pan Prezydent dał przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzezwy Do AdamaM IP: *.as16.nwbl1.wi.voyager.net 22.12.02, 22:08 Czlowieku piszesz takie wsiowe brednie, ze przecieram oczy ze zdumienia. Prawdopodobnie jestes alkoholikiem i zycie bez na trzezwo jest dla Ciebie bolesne.Ci lekarze powinni miec "zlamane zycie" bo do chuja sie nadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poparcie Re: Albo wezwac DYZURNEGO LEKARZA ? IP: *.sup.waw.pl / 10.0.1.* 22.12.02, 21:43 To co sie dzieje w tym kraju, wrozy jeszcze gorsza przyszlosc. Kanalie na stanowiskach, demoralizacja w skomunizowanym narodzie, 1 MILIARD dol. USA DEFICYTU NA KAZDY MIESIAC. KONIEC POLSKI (OTWARTE PRZEJECIE PRZEZ ZYDOW) JEST BLISKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamM ty H@JUJ PijanychLekarzyUkarac IP: *.sup.waw.pl / 10.0.1.* 22.12.02, 21:06 Na pocztek wylaniem z roboty, odebraniem praw do praktyki, a na koniec sprawe o zagrozenie zycia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOS Re: Albo IP: *.client.attbi.com 22.12.02, 23:04 Adam, z twoich wypowiedzi tylko mozna jedno wnioskowac - albo znasz tych lekarzy i osobiscie z nim pijesz na dyzurze, albo sam jestes lekarzem pijakiem. Mam nadzieje, ze ten "leganie" pijany straci prace i bedzie zawieszony w zawodzie przez nastepne 5 lat. Pytasz dlaczego nie zadzwonic po ordynatora, szefa dyzuru itd ? Bzdura, ja ide na pogotowie z synem poniewaz tego sytuacja wymaga i oczekuje zastac tam osoby kompetentne, ktore udziela mu pomocy, a pary pijakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM niewiele IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.12.02, 23:07 zrozumiales z moich komentarzy. Tu chodzi o czlowieka i jego zycie. Zepsuc karierę zawodową jest łatwo. Nie chodzi tylko o lekarzy. Ale jak rzeklem - czas skonczyć tą dyskusję. A. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: niewiele 23.12.02, 07:48 Gość portalu: AdamM napisał(a): > zrozumiales z moich komentarzy. Tu chodzi o czlowieka i jego zycie. Zepsuc > karierę zawodową jest łatwo. Nie chodzi tylko o lekarzy. Ale jak rzeklem - czas > > skonczyć tą dyskusję. > Adamie a pomyslales chociaz przez chwile o pacjentach tych pijaczkow? bronisz pijanych zapominajac, ze to pacjenci sa ofiarami takich medykow. > A. Odpowiedz Link Zgłoś
krzys29 Do Adama M. 22.12.02, 17:41 Gość portalu: AdamM napisał(a): > ciemna kobieto? Mogli zawolać szefa dyżuru. To w szpitalu bylo. Zaraz mnie tu > coś trafi jak jeszcze jedna taka wypowiedź preczytam. > > A. W inych postach chwalisz niektorych forumowiczow za dobre maniery,bierzesz udzial w wyborze osobowosci forum 2003 i swoje typowanie opierasz wlasnie na kulturalnym stosunku do innych , a okazuje sie ,ze jestes tanim hipokryta ,odtad zadnej Twojej wypowiedzi nikt nie moze brac powaznie . W Polsce jest problem alkoholu ,w innych krajach tez .W tak zwanych rozwinietych krajach najmniejsza kara za wodke w pracy jest dyscyplinarne zwolnienie.Natomiast za picie wodki na dyzurze lekarskim trzeba sie spowiadac przed prokuratorem .Pracuje w duzej instytucji panstwowej poza Polska ,przez tych kilkanascie lat nie spotkalem jeszcze nikogo pod wplywem w czasie pracy ,chociaz wiem ,ze sa koledzy z problemami ,nie przychodza wtedy do pracy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM Jest jasne, że IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.12.02, 17:45 nie popieram picia alkoholu w pracy lub przychodzenia do pracy pod wplywem. Ale nie wiemy jak bylo a zniszczyć 6 lat studiow + np. 10 lat praktyki + rodzine tego lekarza jest latwo. Dla czyjegos poczucia ambicji. Ze on mu pokaze. Zwykla zawiść. A. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Jest jasne, że 22.12.02, 17:47 Gość portalu: AdamM napisał(a): > nie popieram picia alkoholu w pracy lub przychodzenia do pracy pod wplywem. Ale > > nie wiemy jak bylo a zniszczyć 6 lat studiow + np. 10 lat praktyki + rodzine > tego lekarza jest latwo. Dla czyjegos poczucia ambicji. Ze on mu pokaze. Zwykla > > zawiść. > > A. nie o ambicje tu chodzi.ci lekarze sami zaprzepascili 6 lat ciezkich studiow, potem lata specjal;izacji. SAMI. to oni pili, nikt im na sile do gardla nie wlewal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM a skąd ty wiesz jak było - IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.12.02, 17:52 może zona mu się puszcza z jakimś idiotą a on pije z rozpaczy i nie zdążył dotrzeźwiec do dyżuru. I trafił na tego swinię-bydlaka-podłego ojca. I tak się zaczęło. Jestem przekonany, ze los temu facetowi zaplaci z nawiązką za to co zrobił temu lekarzowi. A. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Adamie.... 22.12.02, 18:03 Gość portalu: AdamM napisał(a): > może zona mu się puszcza z jakimś idiotą a on pije z rozpaczy i nie zdążył > dotrzeźwiec do dyżuru. I trafił na tego swinię-bydlaka-podłego ojca. I tak się > zaczęło. Jestem przekonany, ze los temu facetowi zaplaci z nawiązką za to co > zrobił temu lekarzowi. > > A. - i tutaj pokazujesz Adamie swoje oblicze "czlowieczenstwa" radca ps.zlorzeczysz,a to juz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZonaAdamaM Re: a skąd ty wiesz jak było - IP: *.as16.nwbl1.wi.voyager.net 22.12.02, 22:44 Chuj kogo obchodzi czyja zona z kim sie puszcza. Jestem pewien, ze ludzie pija z roznych powodow ale to nie ma nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: a skąd ty wiesz jak było - 23.12.02, 07:46 Gość portalu: AdamM napisał(a): > może zona mu się puszcza z jakimś idiotą a on pije z rozpaczy i nie zdążył > dotrzeźwiec do dyżuru. I trafił na tego swinię-bydlaka-podłego ojca. I tak się > zaczęło. Jestem przekonany, ze los temu facetowi zaplaci z nawiązką za to co > zrobił temu lekarzowi. > > A. nie obchodzi mnie zona zadnego z tych lekarzy. nie wiem czy sa szczesliwi czy nie. tu masz racje. ale wiem jedno: pili w pracy!!!!!! picie na dyzurze powinno kwalifikowac sie do prokuratora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hihi Re: Jest jasne, że IP: *.ipt.aol.com 22.12.02, 18:56 Za pijanstwo w pracy w kazdym cywilizowanym kraju wylatuje sie na zbity pysk. Niedlugo bedzie sie wylatywalo tez za narkotyki i bardzo dobrze. To czy facet studiowal dwa, czy dziesiec lat nie ma tu znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgfh Dac im trzeba szanse ... IP: *.sup.waw.pl / 10.0.1.* 22.12.02, 21:11 Pijani lekarze maja byc moze mocne postanowienie poprawy !!! Na praktykach i studiach juz pewno chleli rowno, z adamem M !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOS Re: Jest jasne, że IP: *.client.attbi.com 22.12.02, 23:14 Co za brednie........ 1 - Czy ktos przystawil tym lekarzom pistolet do glowy aby pili ? - NIE - pili dobrowolnie. Poniewaz sa osobami z wysokim wyksztalceniem, takze powinnin zdawac sobie sprawe z tego co robia i jakie stwarzaja zagrozenie dla pacjentow, swoich karier i rodzin ! 2 - Jestem ciekway co bys powiedzial, jezeli ten ojciec nie zauwazylby ze ten lekarz jest pijany i pozwoliby mu pomoc swojemu synowi, lekarz popelniby blad i chlopak bylby okaleczony na reszte zycia lub umarl - i co wtedy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: nalezy cieszyć się, ze w ogole IP: *.szel-sat.com.pl 22.12.02, 18:33 Gość portalu: AdamM napisał(a): > ktoś chce to robić za takie pieniadze i w takich warunkach. Ale pić nie > powinni. To fakt. Ale z drugiej strony - jak nie pić? Ja ich nie potępiam. > Ojciec, ktory zawiadomil policję to zwykla swinia. Powinien im zagrozić, ze > zawiadomi, spytac się co mają do powiedzenia w sprawie, czy jest ktoś trzeźwy a > > nastepnie spytac się czy doceniają, ze nie zawiadomił policji i pogadać z > ordynatorem. Jesli wyraziliby skruchę i docenili to, to OK. Jesliby pyskowali > wówczas powinien zawiadomić. Ale i tak nikt tego nie zrozumie co tu napisale. > Trzeba trochę znac zycie, aby to zrozumieć. > > A. Adam nie zetknąłem się z Toba ale musisz byc albo lekarzem zawzięcie broniącym swej sfory i często bywającym pijanym na dyżuże ale bo kompletnym idiotą, co Ty człeku bredzisz pijany lekaerz to śmiertelne zagrożebnia pacjenta tu nie ma czasu na skruche negocjacje czy dyskusje - TRZEBA wezwać policje i odsunąc takiego lekarza od dyżuru bo za chwile przyjdzie mu stanąc do poważnej operacji i zwyczajnie po pijaku ją spieprzy - nie broń przegranej sprawy!!! zastanów się co bredzisz - najlepiej jak przeprosisz tu na forum maretine którą zwychajnie po chamsku potraktowałeś - o radcy nie wspomnę bo (akurat nie jest jego fanem) nie wypada byś mu buty czyścił - a wiem o czym piszę. Pozdrawiam. Życzę Ci powrotu rozumu na święta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM Chyba nie przypuszczasz, że z takim czymś IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.12.02, 18:36 "....Adam nie zetknąłem się z Toba ale musisz byc albo lekarzem zawzięcie broniącym swej sfory i często bywającym pijanym na dyżuże (!!!!!!!!!!) ale bo kompletnym idiotą....." będę w ogole dyskutował. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: Chyba nie przypuszczasz, że z takim czymś IP: *.szel-sat.com.pl 22.12.02, 18:41 Gość portalu: AdamM napisał(a): > "....Adam nie zetknąłem się z Toba ale musisz byc albo lekarzem zawzięcie > broniącym swej sfory i często bywającym pijanym na dyżuże (!!!!!!!!!!) ale bo > kompletnym idiotą....." > > będę w ogole dyskutował. > > Pa. pewnie bo nie masz ani krzty ani godości ani racji.. jesteś zwykłym chamem a z takiego trzeba omijac z daleka... Pozdrawiam nawet chama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM Nawet nie wiesz IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.12.02, 18:44 że tymi postami się przedstawiasz bardziej niż tego byś chciał. I zapewniam cie, ze to nie ja jestem tym, o kim piszesz. Nazywal cie tu nie bede, gdyz szkoda slow na takiego osobnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: Nawet nie wiesz IP: *.szel-sat.com.pl 22.12.02, 18:48 Gość portalu: AdamM napisał(a): > że tymi postami się przedstawiasz bardziej niż tego byś chciał. no własnie!!!!!!!!!!!! I zapewniam > cie, ze to nie ja jestem tym, o kim piszesz. Nazywal cie tu nie bede, gdyż szkoda slow na takiego osobnika. - człeku obraziłeź maretine , bredzisz - wytrzeźwiwej Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: Chyba nie przypuszczasz, że z takim czymś IP: *.szel-sat.com.pl 22.12.02, 18:46 Gość portalu: AdamM napisał(a): > "....Adam nie zetknąłem się z Toba ale musisz byc albo lekarzem zawzięcie > broniącym swej sfory i często bywającym pijanym na dyżuże (!!!!!!!!!!) ale bo > kompletnym idiotą....." > > będę w ogole dyskutował. > > Pa. Adam już wiem po prostu aktualnie jesteś pijany - odejdź od klawiatury wróc juto jak wytrzeźwiejesz a zawstydzisz się coś tu powypisywał Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM Wstyd IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.12.02, 18:49 ci sie zrobilo? I bardzo slusznie. Dobrze wiesz, ze nie jestem pijany, gdyz piszę w przerwach cięzkiej pracy (niestety, w niedziele tez często pracuję). Za swoje posty to ty sie będziesz wstydzil i to nie tylko jutro. A teraz zyj złudzeniem jakim to jesteś "porządnym" czlowiekiem. Do czasu. Zycie ma dla każdego trochę niepodzianek. Nawet dla takich jak ty osobnikow. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: Wstyd IP: *.szel-sat.com.pl 22.12.02, 18:56 Gość portalu: AdamM napisał(a): > ci sie zrobilo? I bardzo slusznie. Dobrze wiesz, ze nie jestem pijany, gdyz > piszę w przerwach cięzkiej pracy (niestety, w niedziele tez często pracuję). Za > > swoje posty to ty sie będziesz wstydzil i to nie tylko jutro. A teraz zyj > złudzeniem jakim to jesteś "porządnym" czlowiekiem. Do czasu. Zycie ma dla > każdego trochę niepodzianek. Nawet dla takich jak ty osobnikow. > > A. Chyba masz kłopoty nie tylko logopedyczne przy alkoholu - nie rozumesz także tekstu skierowanego co Ciebie - trudno twój problem - pień się dalej albo weź cos na uspokojenie (czy jeszcze pamiętasz na jai temat piszesz!!) zatraciłeś się człowieku przy majestacie śmierci po pijanemu pokrzykujesz z taka szmata nie ma co dyskutowac i tracić czasu bywaj- obys nie doświadczył tego co radaca nikomu tego nie życzę!! nawet takiej szmacie jak Ty Pozdrawiam Widac jeszcze rozum nie wrócił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM A nie mowiłem, że IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.12.02, 19:00 w koncu powiesz nam swoimi postami o sobie coś więcej. I powiedziales: "...zatraciłeś się człowieku przy majestacie śmierci po pijanemu pokrzykujesz z taka szmata nie ma co dyskutowac i tracić czasu bywaj- obys nie doświadczył tego co radaca nikomu tego nie życzę!! nawet takiej szmacie jak Ty Pozdrawiam Widac jeszcze rozum nie wrócił..." Czytaj ten post swoj sobie, choć i bez niego wiesz kim jesteś. A. PS A radcy do tej dyskusji gnoju pieprzony nie mieszaj, bo ani to moja ani twoja sprawa smieciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: A nie mowiłem, że IP: *.szel-sat.com.pl 22.12.02, 19:29 Gość portalu: AdamM napisał(a): > w koncu powiesz nam swoimi postami o sobie coś więcej. I powiedziales: > > "...zatraciłeś > się człowieku przy majestacie śmierci po pijanemu pokrzykujesz z taka szmata > nie ma co dyskutowac i tracić czasu bywaj- obys nie doświadczył tego co radaca > nikomu tego nie życzę!! nawet takiej szmacie jak Ty > Pozdrawiam > Widac jeszcze rozum nie wrócił..." > > Czytaj ten post swoj sobie, choć i bez niego wiesz kim jesteś. > > A. > > PS A radcy do tej dyskusji gnoju pieprzony nie mieszaj, bo ani to moja ani > twoja sprawa smieciu. > > > > > zatracił Cie ten akohol - zasługujesz na głebokiego ignora!!!!- pij dalej Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radca nie zycze tego nikomu 22.12.02, 19:13 Gość portalu: krotki napisał(a): do Adama > zatraciłeś > się człowieku przy majestacie śmierci po pijanemu pokrzykujesz z taka szmata > nie ma co dyskutowac i tracić czasu bywaj- obys nie doświadczył tego co radaca > nikomu tego nie życzę!! nawet takiej szmacie jak Ty > Pozdrawiam > Widac jeszcze rozum nie wrócił - ja rowniez nie zycze tego co musielismy i musimy jeszcze przechodzic - przez pijanego lekarza ; NIE ZYCZE TEGO NIKOMU - nawet .... radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abcdi AdamM sra sra sra ... IP: *.sup.waw.pl / 10.0.1.* 22.12.02, 21:17 AdamM - niech go pokroi pijany hirurk bedzie klawo. Sam bym go pokroil, i to na trzezwo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfsd adamM H@J Pi@rdolony IP: *.sup.waw.pl / 10.0.1.* 22.12.02, 21:09 Do nogi beton i na jezioro sookinsyna Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: znowu pijany lekarz w szpitalu - SKANDAL ! 22.12.02, 17:24 radca napisał: > zobaczcie sami; > <a href="http://www1.gazeta.pl/kraj/1,34308,1230675.html"target="_blank">www1.g > azeta.pl/kraj/1,34308,1230675.html</a> > radca > ps. brak mi juz slow... mi tez, gdy czytam wypowiedz ponizej, ze to ojciec dziecka postapil nieprawidlowo Odpowiedz Link Zgłoś
radca niech tylko sie modla, aby na mnie nie trafili .. 22.12.02, 17:37 maretina napisała: > radca napisał: > > > zobaczcie sami; > > <a > href="http://www1.gazeta.pl/kraj/1,34308,1230675.html"target="_blank">www1.g > > azeta.pl/kraj/1,34308,1230675.html</a> > > radca > > ps. brak mi juz slow... > mi tez, gdy czytam wypowiedz ponizej, ze to ojciec dziecka postapil > nieprawidlowo - ojciec postapil prawidlowo.Mieli szczescie,ze nie trafili na mnie - ja syna stracilem i nie daj Boze,jesli spotkam takiego pijanego lekarza w czasie dyzuru.Jesli kiedykolwiek trafie "oko w oko " takiego pijanego na dyzurze.... radca ps. pijany lekarz( 2,2 promila) zmarnowal zycie calej mojej rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: niech tylko sie modla, aby na mnie nie trafi IP: *.szel-sat.com.pl 22.12.02, 18:39 radca napisał: > - ojciec postapil prawidlowo.Mieli szczescie,ze nie trafili na mnie - ja syna > stracilem i nie daj Boze,jesli spotkam takiego pijanego lekarza w czasie > dyzuru.Jesli kiedykolwiek trafie "oko w oko " takiego pijanego na dyzurze.... > > radca > > ps. pijany lekarz( 2,2 promila) zmarnowal zycie calej mojej rodzinie. Dobrze że ten post skierowany do maretiny a nie do Adama - on nie zasługiwał na to. Pozdrawiam Ciekawe jak by jego to spotkał (pijany lekarz przy kims z najbliższych) co by pisał!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: niech tylko sie modla, aby na mnie nie trafi 22.12.02, 19:06 Gość portalu: krotki napisał(a): > radca napisał: > > - ojciec postapil prawidlowo.Mieli szczescie,ze nie trafili na mnie - ja s > yna > > stracilem i nie daj Boze,jesli spotkam takiego pijanego lekarza w czasie > > dyzuru.Jesli kiedykolwiek trafie "oko w oko " takiego pijanego na dyzurze. > ... > > > > radca > > > > ps. pijany lekarz( 2,2 promila) zmarnowal zycie calej mojej rodzinie. > > Dobrze że ten post skierowany do maretiny a nie do Adama - on nie zasługiwał na > > to. > Pozdrawiam > > Ciekawe jak by jego to spotkał (pijany lekarz przy kims z najbliższych) co by > pisał!!!! - no wlasnie - co by wtedy powiedzial ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM już... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.12.02, 19:09 > - no wlasnie - co by wtedy powiedzial ? > > radca ...napisalem w pierwszym poscie co bym zrobil. I napisalem też, ze nie kazdy jest to w stanie zrozumieć. Ale ja się do Twoich spraw rodzinnych nie mieszam i nie o to w tej dyskusji chodzi. Chodzilo mi o najbardziej optymalne wyjscie z sytuacji. O to, aby moc przewidziec konsekwencje swoich czynów. Nie moja wina, ze niektorzy kretyni tego forum mają ograniczone (jak to kretyni) zdolności pojmowania. PZDR A. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Zagrozenie zycia lub zdrowia czlowieka- kodeks k. 22.12.02, 19:24 Gość portalu: AdamM napisał(a): > > - no wlasnie - co by wtedy powiedzial ? > > > > radca > > ...napisalem w pierwszym poscie co bym zrobil. I napisalem też, ze nie kazdy > jest to w stanie zrozumieć. Ale ja się do Twoich spraw rodzinnych nie mieszam i > > nie o to w tej dyskusji chodzi. Chodzilo mi o najbardziej optymalne wyjscie z > sytuacji. O to, aby moc przewidziec konsekwencje swoich czynów. Nie moja wina, > ze niektorzy kretyni tego forum mają ograniczone (jak to kretyni) zdolności > pojmowania. > > PZDR > A. - tutaj nie chodzi o "moje sprawy rodzinne " - jak to nazywasz. Nie ma zadnego TLUMACZENIA ani tez TOLERANCJI dla takich ALKOHOLIKOW. Osoba,ktora nie jest w stanie sie powstrzymac od picia LAKOHOLU W PRACY - JEST ALKOHOLIKIEM.Lekarz ALKOHOLIK - UPOJONY W CZASIE DYZURU -STWARZA ZAGROZENIE ZYCIA I SMIERCI CZLOWIEKA. Jest na to PARAGRAF w KODEKSIE KARNYM.To jest uznane - jako PRZESTEPSTWO PRZECIWKO ZYCIU I ZDROWIU CZLOWIEKA. radca Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: już... 23.12.02, 08:07 Gość portalu: AdamM napisał(a): > > - no wlasnie - co by wtedy powiedzial ? > > > > radca > > ...napisalem w pierwszym poscie co bym zrobil. I napisalem też, ze nie kazdy > jest to w stanie zrozumieć. Ale ja się do Twoich spraw rodzinnych nie mieszam i > > nie o to w tej dyskusji chodzi. Chodzilo mi o najbardziej optymalne wyjscie z > sytuacji. O to, aby moc przewidziec konsekwencje swoich czynów. Nie moja wina, > ze niektorzy kretyni tego forum mają ograniczone (jak to kretyni) zdolności > pojmowania. > > PZDR > A. Adamie o ile pamietam jestes lekarzem. solidarnosc, ktora tu prezentujesz w stosunku do kolegow po fachu z jednego miasta jest tragiczna. pewnie, ze sie nie boisz o swoja rodzine, bo do Ciebie kumpel lekarz przyjdzie trzezwy. znasz taka maksyme? "primum non nocere". czy ci panowie nie zlamali jej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 W tej Lodzi to same Pijanice, a Lekarze Zwlaszcza. IP: *.proxy.aol.com 22.12.02, 20:27 chyba, ze akurat poluja na skore - bo na skore poluje sie po trzezwemu. ( .. Mocno Zbulwersowany K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gamdan Re: Podnieście poziom dyskusji. IP: *.tvsat364.lodz.pl 22.12.02, 20:50 To co znalazłem w tym wątku mozna okreslić jednym słowem: dno. Adam to zwykły prowokator, a reszta dała się wciągnąć. Zupełnie odeszliście od zasadniczego tematu. Na podstawie znanych faktów stwierdzam: - lekarz (lub obaj) był nietrzeżwy, a nie powinien. - ojciec chorego dziecka zadbał o jego zdrowie jak należy. - Policja zareagowała jak należy. - Dyrektor szpitala zareagował jak należy. - Rzecznik odpowiedzialności zawodowej zareaguje jak należy. NO TO O CZYM TU DYSKUTOWAĆ? Chyba tylko o tym, że jak mamy taką służbę zdrowia to znajdą się w niej "tacy" lekarze i co zrobić aby było lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM mój komentarz nie był IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.12.02, 20:52 prowokacją, ale mam już dośc tego tematu. A. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Podnieście poziom dyskusji. 23.12.02, 08:09 Gość portalu: gamdan napisał(a): > - lekarz (lub obaj) był nietrzeżwy, a nie powinien. > - ojciec chorego dziecka zadbał o jego zdrowie jak należy. > - Policja zareagowała jak należy. > - Dyrektor szpitala zareagował jak należy. > - Rzecznik odpowiedzialności zawodowej zareaguje jak należy. zgadzam sie. tylko z pewnoscia do Twojego ostatniego punktu sie wstrzymam. uwierze, jak zobacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rada LODZ IP: *.sup.waw.pl / 10.0.1.* 22.12.02, 21:29 To zydowskie miasto, o komunistycznej przeszlosci. Stad nasz (nie moj!!!) premier-komuch. Tak i chyba adam m stad ma swoj rodowod i dlatego rozlewa swoja zolc po tym forum. Idz smieciu spac, albo zalej pale do reszty i juz nie psuj swiatecznego czasu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: LODZ IP: *.proxy.aol.com 22.12.02, 21:46 Gość portalu: rada napisał(a): > To zydowskie miasto, o komunistycznej przeszlosci. > Stad nasz (nie moj!!!) premier-komuch. .. :: Zgadza sie, tyle tylko, ze Miller jest z Zyrardowa, ale... co za roznica. Przeciez to prawie Lodz. W dodatku do tej komunistycznej przeszlosci, wlasnie w Lodzi (jako pierwszym miescie w Polsce) zaczal kursowac elektryczny tramwaj. I wlasnie to stalo sie poczatkiem zla wszelakiego. .. K.P. > Tak i chyba adam m stad ma swoj rodowod i dlatego > rozlewa swoja zolc po tym forum. Idz smieciu spac, > albo zalej pale do reszty i juz nie psuj swiatecznego > czasu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kartokol Re: LODZ IP: *.sup.waw.pl / 10.0.1.* 22.12.02, 22:16 Premier-komuch wypowiadal sie juz publicznie o swoich lodzkich sentymentach, a jego zwiazki z tym miejscem sa szeroko publikowane. Mniej wiecej "co lodzkie to najlepsze". A Polska, coz, wybiera partie z takimi czolowymi postaciami, do rzadu. Dlatego bedzie jeszcze gorzej, juz niedlugo 20% bezrobocia, ale za to powstana ze 3 nowe organy pomocy bezrobotnym, specjalna strefa ekonomiczna wokol kazdego zbankrutowanego zakladu, i inne dobrodziejstwa sprawdzane juz nie raz, zawsze z podobnym skutkiem. Gość portalu: Krzys52 napisał(a): > Gość portalu: rada napisał(a): > > > To zydowskie miasto, o komunistycznej przeszlosci. > > Stad nasz (nie moj!!!) premier-komuch. > .. > :: > Zgadza sie, tyle tylko, ze Miller jest z Zyrardowa, ale... co za roznica. > Przeciez to prawie Lodz. > W dodatku do tej komunistycznej przeszlosci, wlasnie w Lodzi (jako pierwszym > miescie w Polsce) zaczal kursowac elektryczny tramwaj. I wlasnie to stalo sie > poczatkiem zla wszelakiego. > .. > K.P. > > Tak i chyba adam m stad ma swoj rodowod i dlatego > > rozlewa swoja zolc po tym forum. Idz smieciu spac, > > albo zalej pale do reszty i juz nie psuj swiatecznego > > czasu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Pewnie, ze SKANDAL ! Bo skoro (jak podaje GW) IP: *.proxy.aol.com 22.12.02, 20:53 "Jeden lekarz pijany, drugi nie chciał dmuchać w alkomat" (naglowek doniesienia) to na jaka cholere chcieli zmusic do dmuchania tego drugiego skoro pijany byl pierwszy?!?!? .. K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz zly ojciec IP: *.toya.net.pl 22.12.02, 21:15 Pewnie, że postąpił źle. Reakcja nie była prawidłowa. Każdy normalny facet zobaczywszy, że jego jego małe dziecko chce zszywać pijany w trzy dupy lekarz, obiłby mu mordę tak, że doktorek sam wymagałby pomocy. A wtedy niech go zszywa jego - równie zalany - kumpel od kieliszka. PS. To była wypowiedź dla adama - i na jego poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM na twoim poziomie jest IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.12.02, 21:18 ten prymityw, ktory tam wyżej rzuca bluzgami - jakiś tam "sfsdsft". Co mialem powiedziec - powiedzialem. Na samym pocztaku rzeklem, ze nie zrozumieją. I nie zrozumieli. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norken Adam M IP: *.sup.waw.pl / 10.0.1.* 22.12.02, 21:26 "ktoś chce to robić za takie pieniadze i w takich warunkach. Ale pić nie powinni. To fakt. Ale z drugiej strony - jak nie pić? Ja ich nie potępiam. Ojciec, ktory zawiadomil policję to zwykla swinia. Powinien im zagrozić, ze zawiadomi, spytac się co mają do powiedzenia w sprawie, czy jest ktoś trzeźwy a nastepnie spytac się czy doceniają, ze nie zawiadomił policji i pogadać z ordynatorem. Jesli wyraziliby skruchę i docenili to, to OK. Jesliby pyskowali wówczas powinien zawiadomić. Ale i tak nikt tego nie zrozumie co tu napisale. Trzeba trochę znac zycie, aby to zrozumieć." <- adam m JAK NIE PIC????? OJCIEC TO ZWYKLA SWINIA???? TY JESTES PARCHU ZYDZIE H@JEM ZAWSZONYM I TAK ZOSTANIE AZ KTOS ZA POMOCA NP GAZU ULZY SPOLECZENSTWU KONIECZNOSCI ZNOSZENIA TWOJEJ PLUGAWEJ OBECNOSCI ... JA BYM LEKARZA ZAJEBAL I BYLBYM NIEWINNY GDYZ KAZDY NORMALNY SAD UZNAL BY DUZE OKOLICZNOSCI LAGODZACE ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Adam M IP: *.ab.hsia.telus.net 23.12.02, 00:07 No coz!, sa ci, co go chca bronic?, jak i ci, co nie akceptuja alkoholizmu w pracy!. A ten AdasM. to musi byc dobrym lakarskim obciagaczem butelkowym. Wypieprzyc ten szmelc ze szpitali, aby nie uragali innym dobrym i profesjonalnym polskim lekarzom. A znam takich sporo. Opinia publiczna nie moze zaakceptowac takich kryminalnych sytuacji. Pozdrawiam pp Odpowiedz Link Zgłoś
radca "lamka koniaku odswieza umysl" - cytat lekarza 22.12.02, 21:34 Gość portalu: AdamM napisał(a): > Co mialem powiedziec - powiedzialem. Na samym pocztaku rzeklem, ze nie > zrozumieją. I nie zrozumieli. > > A. - gdybys rowniez juz na tym "samym poczatku rzekl" ,ze " nie wiesz czasami co nawet piszesz " wtedy bym zrozumial,ze "czasami nie wiesz co piszesz ",ale ty udajesz,ze wiesz o czym piszesz - udawanie i robienie z siebie "ofiary losu" ? - chlopie... zejdz na ziemie.Chyba ,ze chcesz sobie "oswiezyc umysl" - jak to kiedys publicznie powiedzial komendant X SZPITALA WOJSKOWEGO w Bydgoszczy - pulkownik ANDRZEJ WISNIEWSKI - cytuje; "LAMPKA KONIAKU ODSWIEZA UMYSL ". Jego anestezjolog tak dlugo sobie "odswiezal umysl ",ze nazbieralo sie tego,az 2,2promila ( Strzyzawa 1997 rok ) radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM drogi radco, IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.12.02, 21:39 ze geniuszem nie jesteś to oczywiste. Ale czy nie mowi Ci nic, ze masz sprzymierzenców wsród takich jak ten, ktory tu zyczy mi najgorszego i wyzywa od najgorszych? Gratuluję przyjaciół! Ale cóż, pewnie swój do swego ciągnie. Szkoda, ze nie zrozumialeś, iż chodzilo mi o to, aby widziec problem indywidualnie i nie czynić niepotrzebnie krzywdy ludziom. Ale jak ktoś ciągle spamuje to i nie ma czasu na myślenie. (( A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FuckYou Re: drogi adamm IP: *.sup.waw.pl / 10.0.1.* 22.12.02, 21:47 Znalem kilku adamow, przewaznie skurwiele i tu regula sie potwierdza. Zycze pokrajania przez pijanego konowala, jeszcze w tym roku ... A potem kontemplacje ich reguly, zeby PO PIERWSZE NIE SZKODZIC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: drogi radco, IP: *.szel-sat.com.pl 22.12.02, 21:47 Gość portalu: AdamM napisał(a): > ze geniuszem nie jesteś to oczywiste. Ale czy nie mowi Ci nic, ze masz > sprzymierzenców wsród takich jak ten, ktory tu zyczy mi najgorszego i wyzywa od > > najgorszych? Gratuluję przyjaciół! Ale cóż, pewnie swój do swego ciągnie. > Szkoda, ze nie zrozumialeś, iż chodzilo mi o to, aby widziec problem > indywidualnie i nie czynić niepotrzebnie krzywdy ludziom. Ale jak ktoś ciągle > spamuje to i nie ma czasu na myślenie. (( > > A. przeprosiłes maretinę myslałem juz że z Ciebie człowiek wyszedł ale niestey nie na forum kraj słusznie nazwano Cie mendą - a z mendami nie ma o czym dyskutować!! Obrażasz radcę w ogóle wszyskich po co ???? przeciez widzisz że nie dośc że nie masz racji to jeszcze zamiast przedstawic jakiekolwiek argumenty to obrzucasz wszystkich błotem że sa idiotami którzy takiegio geniusza jak Ty nie rozumieją - obawiam się że niestey norma jestesmy my a Ty nie!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radca adamie czy jeszcze nie rozumiesz ? 22.12.02, 21:50 Gość portalu: AdamM napisał(a): > ze geniuszem nie jesteś to oczywiste. - nigdy tego nie sugerowalem nawet, a wiec skad te porownania ? >Ale czy nie mowi Ci nic, ze masz sprzymierzenców wsród takich jak ten, ktory >tu zyczy mi najgorszego i wyzywa od najgorszych? Gratuluję przyjaciół! Ale >cóż, pewnie swój do swego ciągnie. - kazdy tutaj na forum wypowiada swoje poglady i sam za siebie odpowiada, wiec skad te sugestie ? Czy uwazasz,ze powinno sie mowic jednym glosem ? Sa rozne opinie i to indywidualne, a wiec ... > Szkoda, ze nie zrozumialeś, iż chodzilo mi o to, aby widziec problem > indywidualnie i nie czynić niepotrzebnie krzywdy ludziom. - przeciez to taki "alkoholik lekarz" czyni krzywde sobie sam,swojej rodzinie, szpitalowi i innym lekarzom, wreszcie stwarza zagrozenie zycia. Wiec kto tu czyni krzywde wedlug ciebie adamie ? Moze pacjent czyni krzywde, ze PRZESZKADZA W LIBACJI ? >Ale jak ktoś ciągle spamuje to i nie ma czasu na myślenie. (( - ty sie tym "spamowaniem " nie zamartwiaj, popracuj lepiej nad soba i pomodl sie,aby ciebie takie cos nie spotkalo.Ten ojciec byc moze dzieki temu - URATOWAL ZYCIE LUDZKIE.Jakie mogly sie wydarzyc TRAGEDIE... radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM Ja IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.12.02, 21:57 zdania nie zmienię, gdyż pisalem, co pisalem z namyslem. I chcę zakonczyc tą dyskusję. Czas i zycie pokażą jeszcze niejedno. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kostrek BYE BYE BYE IP: *.sup.waw.pl / 10.0.1.* 22.12.02, 22:03 Demoralizacja spoleczenstwa w Polsce spowodowala juz wiele nieszczesc, a spowoduje jeszcze wiecej. To wynik biedy, fundowanej przez kolejne rzady, i narodowej sklonnosci do balaganiarstwa. Trzeba bylo nie odkreslac komunistow, tylko rozliczyc, i to surowo, teraz ich potomstwo kontynuuje tu swoje anarodowe mataczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kostrubonek do emememsa ... IP: *.sup.waw.pl / 10.0.1.* 22.12.02, 21:59 Golnij sobie jeszcze, i wroc do swojej, na pewno odpowiedzialnej, pracy zawodowej. Chyba bezpieczniej by jednak bylo, gdybys byl na rencie inwalidzkiej albo w jakims miejscu (trwalego) odosobnienia. A moze z pierdla piszesz???? Moze, choc z doswiadczen Radcy wynika ze chyb nie, spotkasz sie niedlugo z kwiatem zawodu lekarskiego w Lodzi, ktory jest tak poswiecony swej sluzbie, ze pije na dyzurze, aby rece mu sie nie trzesly ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POPIERAM POPIERAM IP: *.sup.waw.pl / 10.0.1.* 22.12.02, 21:20 Demokracja pozwala zdac sobie sprawe, z jakim niebezpiecznym elementem mozemy sie mijac co dzien na ulicy ... Ryj moze byc zwykly a mysli chore. Adam M powinien byc odizolowany bez mozliwosci resocjalizacji. No chyba ze przez biale niedzwiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq OBAJ WYGLADALI NA PIJANYCH ... IP: *.sup.waw.pl / 10.0.1.* 22.12.02, 22:08 ... I TO TRZEBA BYLO USTALIC. A ODMOWA POWINNA BYC ZAPROTOKOLOWANA I ROWNOWAZNA "WALKOWEROWI" NP 3 PROMILLE WE KRWI. HONOROWO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Wyglad niekoniecznie swiadczy o nietrzezwosci IP: *.proxy.aol.com 22.12.02, 22:18 Gdy jeden pan jest nachlany niewatpliwie to jego towarzysz musi wygladac podejrzanie. A moze dla tego drugiego to byla sprawa honorowa gdyz poczul sie dotkniety takim nieslusznym posadzeniem. W dodatku insynuacja wyszla moze od policjanta ktory, co i u nich normalne, takze napakowany byl jak rolwaga. ...Czy ten drugi mialby cierpiec tylko dlatego, ze jest czlowiekiem z zasadami? .. K.P. .. .. Gość portalu: qqq napisał(a): > ... I TO TRZEBA BYLO USTALIC. A ODMOWA POWINNA BYC ZAPROTOKOLOWANA I > ROWNOWAZNA "WALKOWEROWI" NP 3 PROMILLE WE KRWI. HONOROWO. Odpowiedz Link Zgłoś
radca "czlowiek z zasadami" - bo uciekl przed badaniem ? 22.12.02, 23:26 Gość portalu: Krzys52 napisał(a): > Gdy jeden pan jest nachlany niewatpliwie to jego towarzysz musi wygladac > podejrzanie. A moze dla tego drugiego to byla sprawa honorowa gdyz poczul sie > dotkniety takim nieslusznym posadzeniem. W dodatku insynuacja wyszla moze od > policjanta ktory, co i u nich normalne, takze napakowany byl jak rolwaga. > ...Czy ten drugi mialby cierpiec tylko dlatego, ze jest czlowiekiem z zasadami? -to ja ci tu napisze o tych niby "zasadach" Kiedy pijany anestezjolog (2,2) zostal wreszcie zlapany po ucieczce z miejsca wypadku - w stacji pogotowia, to ; gdy policjanci chcieli go zbadac na trzezwosc - dyrektrka pogotowia powiedziala: "PAN DOKTOR NIE PODDA SIE ZADNYM BADANIOM,PONIEWAZ TO UWLACZA JEGO GODNOSCI". dodala rowniez: "PAN DOKTOR NIE SOBIE NIC DO ZARZUCENIA" . Kiedy w koncu zostal zabrany pod grozba przez ZANDARMERIE WOJSKOWA i pobrano trzykrotnie krew - ktora wykazala 2,2 promila - powiedziala do prasy ; artykul w GAZECIE WYBORCZEJ 4.11.1997r ( odzial Bydgoszcz) pod redakcja JOAANY BUJAKIEWICZ : " BYLAM TAM I NIE ZAUWAZYLAM,ABY LEKARZ BYL PIJANY.PRZECIEZ NATYCHMIAST BYM TO ZAUWAZYLA.JESTEM PRZEKONANNA,ZE TO POMOWIENIE.LEKARZ TEN ZOSTAL NAJWYRAZNIEJ ZASZCZUTY " - to byly slowa dyrektorki pogotowia w Bydgoszczy ; BARBARY SZUDARSKIEJ. Jest Ona juz w tym pogotowiu ponad 20 lat.Ile musiala juz PRZESTEPSTW KRYC I TUSZOWAC ? GDybym sie nie dostal do AKT i MATERIALOW DOWODOWYCH (prokuratorskich,sadowych,zandarmerii i policji ) - nigdy bym nie uwierzyl ; JAKIE DZIEJA SIE PRZESTEPSTWA W SLUBACH ZDROWIA.Posiadam ponad 3 tysiace stron. Sa to ponad 3 tomy AKT. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Tylko czlowiek niezwykle prawego charakteru jest IP: *.proxy.aol.com 22.12.02, 23:45 ...jest w stanie bronic swych zasad z taka determinacja. Jestem pelen podziwu. .. K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akupun Wyglad daje podstawy do podejrzen IP: *.sup.waw.pl / 10.0.1.* 23.12.02, 21:06 Tak, nawet honorowy czlowiek musi poniesc konsekwencje odmowy kontroli trzezwosci, po tym jak kumpluje pijanemu hirurgowi i sam zachowuje sie podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Sami chcieliście "darmowej służby zdrowia" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.02, 22:28 to ją macie ! Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Sami chcieliście 'darmowej służby zdrowia' 22.12.02, 23:28 Gość portalu: tato napisał(a): > to ją macie ! - pijakow wyrzucic na zbity pysk,a dac podwyzke tym co pracuja radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca st.FELCZER -lat 68 / 18 godzin dyzuru w pogotowiu 22.12.02, 23:32 w bydgoskiej stacji pogotowia - Fordon .Starszy felczer Roman J. lat 68 ( zapewne juz emeryt ) bral po 18 godzin dyzuru ciaglego w pogotowiu. Jest to znane,ze wypisywal lewe zwolnienia i czesto byl pinany na dyzurach. Malo tego- znany jest z brania lapowek. ico ???? NIE MA NIEGO ZADNEJ SILY - NIKT TAKIEGO NIE MOZE RUSZYC ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Panie MINISTRZE SPRAWIEDLIWOSCI 22.12.02, 23:34 jestem gotow ukazac radca@aon.at Odpowiedz Link Zgłoś
radca Panie PROKURATORZE GENERALNY 22.12.02, 23:36 jestem gotow ukazac radca@aon.at Odpowiedz Link Zgłoś
lekarz_dyzurny Re: Panie PROKURATORZE GENERALNY 23.12.02, 09:05 Myśle, że prawdopodobieństwo ze któraś z tych inmstytucji zareaguje po tak złożonym zawiadomieniu jest znikome. Trzeba im to po prostu zanieść i pilnowac żeby sprawie łba nie ukręcili. A pijaków najlepiej utopić w wódzie: to że takei rzezcy się dzieją jest wynikiem demoralizacji środowiska lekarskiego, kumpoterstwa, kolesiostwa i zwykłej pogardy dla ludzi, myślę ze częstszej w tym srodowisku niż w innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agon Re: st.FELCZER PIJAK IP: *.sup.waw.pl / 10.0.1.* 23.12.02, 21:09 A kto w Polsce sadzi - w duzej czesci nomenklatura postkomunistyczna, ubowcy i bandyci, ktorzy lekcje sprawiedliwosci brali od ruskich i polskich zdrajcow ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piort Re: znowu pijany lekarz w szpitalu - SKANDAL ! IP: *.man.polbox.pl 23.12.02, 14:02 Wśród wzajemnie wymierzanych obelg zatraciliście sens sprawy. Pijany, a po spozyciu alkoholu, to nie to samo. Pracowałem w szpitalu w 1960 i 61 roku i widywałem sławnego chirurga, który przed każdą operacją wypijał lampke koniaku, albo i dwie. W szpitalach uzywano zwykłego spirytusu do odkażania rąk po umyciu i personel nagminnie pijał go po szybkim zmieszaniu z 20% glukozą. Znałem spawacza, który po trzeźwemu paprał robotę, a po kielichu robił tak koronkowe spawy, ze specjalistom oczy wychodziły ze zdumienia. Różni ludzie różnie reagują na alkohol i narzucanie z góry ile promille to stan upojenia, a ile to nietrzeźwość, jest nieporozumieniem. Gdyby to była prywatna przychodnia, to stanem lekarzy interesował by się właściciel, bo to on by płacił odszkodowanie za błąd nietrzeźwego lekarza i on, a nie pacjent by okreslał czy lekarz może wykonywać swoje czynności. Ciekawe jak by się zachował ojciec rannego na drodze dziecka, gdyby zatrzymał sie samochód, z miejsca pasażera wysiadłby facet i powiedział "Jestem lekarzem, ale nie mogę udzielić pomocy pańskiemu dziecku, bo wracam z przyjęcia na którym piłem alkohol. Za pół godziny powinno przyjechać pogotowie". Przypuszczam, ze zostałby skazany przez każdy sąd i pozbawiony dożywotnio prawa praktyki. Kolega, Niemiec, mówił mi że u nich na stołówce zakładowej stoi automat z piwem i można pic bez ograniczeń (za swoje pieniadze), ale mało kto wypija więcej niż jedną puszkę po obiedzie, bo kierownictwo patrzy i może się czepiać. Sam jestem niepijący, ale znam mnóstwo osób, które po alkoholu mają lepszy refleks i są sprawniejsze zarówno umysłowo, jak i fizycznie, tak że generalizowanie nie ma sensu. Policja w USA każe podejrzanemu przejść po linii i wykonać parę ruchów sprawdzających sprawnośc psychomotoryczną, sa tacy kierowcy do których nie ma zastrzeżen nawet po kilku głębszych. Nie demonizujmy alkoholu, bo dojdziemy do takich nonsensów jak z papierosami. A za skutki swoich działań powinien odpowiadać każdy bez wyjątku, czy to lekarz, czy prawnik, czy policjant. A z tym jest już trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
radca do Piotra o tych ktorzy bez alkoholu nie pracuja 23.12.02, 21:29 Tak piszesz ? To ja tez Ci powiem,ze znalem takiego malarza- jak Ty spawacza.Lapy sie temu malarzowi trzesly i nie mogl wykonac najprostszej czynnosci.Na oko bylo widac,ze to ALKOHOLIK.Najdrobniejsza prace malarska,ktora mial wykonac - zaczynal od 2 butelek piwa. Najpierw "zalac pale", adopiero sie bral do roboty. Lecz wtedy jak "leb sie cieszyl" - to popalal papierosy i "klepal od rzeczy". Ulubionym jego powiedzeniem bylo ; "robota nie zajac - nie ucieknie" lub; "szanuj robote - trzymaj ja jak najduzej i nie spiesz sie ". Jesli ktos musi sie WZMACNIAC I OSWIEZAC UMYSL - ALKOHOLEM ??? To jest to nie kto inny -.- jak ALKOHOLIK. a wiec .... radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys29 Re: znowu pijany lekarz w szpitalu - SKANDAL ! IP: *.dial.tor1.sprint-canada.net 24.12.02, 03:04 Co za brednie wypisujesz o tej linie ,po ktorej chodza pijacy w USA.Tak bylo w filmach 50 lat temu ,jak samochodow bylo tyle co furmanek i wypadki byly rzadkie .Przyjedz tu na wakacje ,jak masz vize ,to ci pozycza samochod a potem strzel sobie pare glebszych , z pudla nie wyjdziesz przez pare lat , az zmadrzejesz. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Jako lekarz wstydzę się za tych panów 23.12.02, 17:26 Cóż - sprawa jest skandaliczna, nie da się ukryć. Kolejny przypadek, gdy jacyś kretyni, z powodu tylko własnej głupoty, postąpili skrajnie nieetycznie. Upijanie się w pracy, szczególnie w naszym zawodzie, to coś, co należy zdecydowanie potępić. Należy też się głęboko zasmucić, ponieważ ci dwaj panowie spowodowali, że znów o lekarzach mówi się źle. Takie sprawy są przyczyną utzymującej się od jakiegoś czasu negatywnej opinii społeczeństwa na temat pracowników służby zdrowia, szczególnie tych, których praca jest najbardziej odpowiedzialna. Nie rozumiem tego co się stało i wstyd mi, że moi 'koledzy po fachu' w ten sposób postąpili. Jest to bardzo przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: Jako lekarz wstydzę się za tych panów IP: *.szel-sat.com.pl 23.12.02, 18:03 monopol - Toni - "lekarz" i kilku jeszcze innych lekarzy zdecydowanie odcięlo sie od tych pijaczków - to cieszy i dodaje otuchy!! - świetnie napisał jeden z lekarzy z chyba niemiec, że tam stoi automat na piwo ale nikt nie nadużywa bo by z roboty wyleciał, a u nas? pijak to świeta krowa - wierzcie mi większośc piszacych tu nie ma pretensji do lekarzy wszystkich jak leci tylk do "tych" nie ma pobłażania dla picia w pracy - szczególnie tak odpowiedzialnej!!!! jak lekarz!!! to cieszy wbrew pozorom Wasze zdanier jest najważniejsze bo jeśli środowisko nie obroni pijaczków to będzie OK ale, niestety, jesli obroni argumentując tak jak - adamM że nie wolno nieszczyc człowieka - to dramat , bo za tym pójda inni kierowcy, masyniści i inni . Pozdrawiam świątecznie spokojnego - dyżuru jeśli jest!! Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Re: Jako lekarz wstydzę się za tych panów 23.12.02, 18:20 Gość portalu: krotki napisał(a): > monopol - Toni - "lekarz" i kilku jeszcze innych lekarzy zdecydowanie odcięlo > sie od tych pijaczków - to cieszy i dodaje otuchy!! > - świetnie napisał jeden z lekarzy z chyba niemiec, że tam stoi automat na piwo > > ale nikt nie nadużywa bo by z roboty wyleciał, a u nas? pijak to świeta krowa - > > wierzcie mi większośc piszacych tu nie ma pretensji do lekarzy wszystkich jak > leci tylk do "tych" > nie ma pobłażania dla picia w pracy - szczególnie tak odpowiedzialnej!!!! jak > lekarz!!! to cieszy wbrew pozorom Wasze zdanier jest najważniejsze bo jeśli > środowisko nie obroni pijaczków to będzie OK ale, niestety, jesli obroni > argumentując tak jak - adamM że nie wolno nieszczyc człowieka - to dramat , bo > za tym pójda inni kierowcy, masyniści i inni . > > Pozdrawiam świątecznie spokojnego - dyżuru jeśli jest!! AdamM zareagował emocjonalnie - tak czasem bywa. To bierze się stąd, że niekiedy atakuje się lekarzy niesłusznie. Taka jest obecnie sytuacja w naszym kraju, że o lekarzach raczej nie mówi się pozytywnie. Jednak w tym wypadku bez dwóch zdań można stwierdzić - lekarze byli winni. Popełnili wykroczenie, które może niestety zniszczyć ich karierę, jednak to oni sami sobie na to zapracowali. Koniec i kropka. Stanowiło to zagrożenie dla pacjentów - nie można takiej sytuacji usprawiedliwiać. Ponadto to właśnie przez takich doktorów reszta środowiska lekarskiego ma zszarganą opinię. Nie ma więc nad kim się użalać i kogo bronić. Ci panowie postąpili niewłaściwie i jeśli zostaną ukarani, to będzie całkiem słuszne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radca to bedzie SLUSZNE I SPRAWIEDLIWE 23.12.02, 21:41 monopol napisał: > można stwierdzić - lekarze byli winni. Popełnili wykroczenie, - to juz nie jest wykroczenie - to jest PRZESTEPSTWO.Wykroczenie moze byc do 0,2 promili alkoholu ,lecz 2 promile to juz jest PRZESTEPSTWO PRZECIWKO ZYCIU I ZDROWIU CZLOWIEKA. które > może niestety zniszczyć ich karierę, jednak to oni sami sobie na to > zapracowali. Koniec i kropka. Stanowiło to zagrożenie dla pacjentów - nie można takiej sytuacji usprawiedliwiać. - nie ma USPRAWIEDLIWIENIA >Ponadto to właśnie przez takich doktorów reszta środowiska lekarskiego ma >zszarganą opinię. - nie wszyscy sa ALKOHOLIKAMI,ale przynosza WSTYD I HANBE temu jakze - ZASZCZYTNEMU ZAWODOWI. >Nie ma więc nad kim się użalać i kogo bronić. Ci panowie postąpili >niewłaściwie i jeśli zostaną ukarani, to będzie całkiem słuszne. - TO BEDZIE SLUSZNE I SPRAWIEDLIWE > Pozdrawiam rowniez i ja pozdrawiam i jestem pelen podziwu - dla ODWAGI i PRAWOSCI Pana radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 _**_Wszystko Przez Ten INTERNET_**__SKANDAL IP: *.proxy.aol.com 23.12.02, 18:37 Bo zamiast zajmowac sie pacjentami, otaczac ich troskliwa opieka, itp. to przesiaduja lekarze na internetowych listach dyskusyjnych, wdaja sie w rozne denerwujace polemiki, ponosza ich nerwy, lapy zaczynaja latac, no i... wiadomo: szklana czysciochy lekarskiej zawsze jest pod reka. Uwazam, ze placowki sluzby zdrowia powinny miec odciety dostep do internetu. Kto jest ZA ? .. K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: _**_Wszystko Przez Ten INTERNET_**__SKANDAL 23.12.02, 21:44 Internet jest dla madrych ludzi - lecz ktos powiedzial: "glupich nie sieja - sami sie rodza" radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Powiedz to Monopolowi. Nie Jestem Lekarzem :O) IP: *.proxy.aol.com 23.12.02, 21:54 radca napisał: > Internet jest dla madrych ludzi - lecz ktos powiedzial: > "glupich nie sieja - sami sie rodza" > > radca .. :::: Zgodnie z prawem naturalnym, w dodatku. Przy czym w danej populacji jest ich zawsze wiecej niz pozostalych. .. K.P. .. PS....A swoja droga, Radco, i jesli wolno wiedziec, z jakiego miasta pisujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Powiedz to Monopolowi. Nie Jestem Lekarzem :O 23.12.02, 22:07 Gość portalu: Krzys52 napisał(a): > PS....A swoja droga, Radco, i jesli wolno wiedziec, z jakiego miasta pisujesz? - pisze z Bydgoszczy radca Odpowiedz Link Zgłoś
maretina zakompleksiony kretyn 52 24.12.02, 07:52 Gość portalu: Krzys52 napisał(a): > Bo zamiast zajmowac sie pacjentami, otaczac ich troskliwa opieka, itp. to > przesiaduja lekarze na internetowych listach dyskusyjnych, wdaja sie w rozne > denerwujace polemiki, ponosza ich nerwy, lapy zaczynaja latac, no i... wiadomo: > > szklana czysciochy lekarskiej zawsze jest pod reka. > Uwazam, ze placowki sluzby zdrowia powinny miec odciety dostep do internetu. > Kto jest ZA ? > .. > K.P. gdybym ja byla lekarzem to skonczylabym w pierdlu za nieudzielenie tobie pomocy... krzysiu. szkoda reki wyciagac do kogos tak chamskiego i poszkodowanego na umysle jak ty. zona nie chce z toba spac, ze jestes taki sfrustrowany? a moze tata cie bil po glowie za mlodu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 __**__Alez Droga Maretinko__**__ IP: *.proxy.aol.com 24.12.02, 08:17 maretina napisała: > Gość portalu: Krzys52 napisał(a): > Bo zamiast zajmowac sie pacjentami, otaczac ich troskliwa opieka, itp. to przesiaduja lekarze na internetowych listach dyskusyjnych, wdaja sie w roz ne denerwujace polemiki, ponosza ich nerwy, lapy zaczynaja latac, no i... wiadomo: szklana czysciochy lekarskiej zawsze jest pod reka. Uwazam, ze placowki sluzby zdrowia powinny miec odciety dostep do internetu. Kto jest ZA ? .. K.P. >> :::: gdybym ja byla lekarzem to skonczylabym w pierdlu za nieudzielenie tobie pomocy... krzysiu. szkoda reki wyciagac do kogos tak chamskiego i poszkodowanego na umysle jak ty. .. :::: Alez Droga Maretinko,doprawdy nie masz nad czym rozpaczac - lekarzem na szczescie nie jestes. Ciesz sie jedynie z tego, ze jestes przy zdrowych zmyslach i bynajmniej nie chamska. Fragment ponizej jest doprawdy bez znaczenia: .. :::: zona nie chce z toba spac, ze jestes taki sfrustrowany? a moze tata cie bil po glowie za mlodu? .. :::: Ale pozostawmy na boku animozje w ten doniosly dzien. Czy Twoj list ma wyrazac stanowisko ' ZA ' czy tez ' PRZECIW '? .. Zycze Wesolego Oplatka K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Bez przesady z ta nagonka na lekarzy 23.12.02, 21:38 To sa jednostkowe przypadki, godne potepienia oczywiscie. A ilu pianych policjantow powoduje wypadki, a ilu pianych robotnikow powoduje smierc swoich kolegow na budowach. Łatwo jest generalizowac i naskakiwac na służbe zdrowia, ktora ledwo wiaze koniec z koncem. Zmieniamy zdanie gdy zdrowie szwankuje i naprawde ich potrzebujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Do Balzera 23.12.02, 21:45 balzer napisał: > To sa jednostkowe przypadki, godne potepienia oczywiscie. A ilu pianych > policjantow powoduje wypadki, a ilu pianych robotnikow powoduje smierc > swoich kolegow na budowach. > > Łatwo jest generalizowac i naskakiwac na służbe zdrowia, ktora ledwo wiaze > koniec z koncem. Zmieniamy zdanie gdy zdrowie szwankuje i naprawde ich > potrzebujemy. Widzisz - te jednostkowe przypadki właśnie są przyczyną nagonki. To przez takich głupków, jak Ci podpici doktorzy z Łodzi, ludzie wyrabiają sobie opinie na nasz temat. Faceci zawinili, nie da się temu zaprzeczyć i powinni ponieść konsekwencje tego, co zrobili. Środowisko lekarskie nie powinno ich bronić lecz potępić. Ich postępowania nie da się wytłumaczyć złą sytuacją finansową służby zdrowia. Jeśli chodzi o generalizowanie - to zjawisko istnieje i nie da się go inaczej zwalczyć jak przez unikanie zdarzeń podobnych do tego z Łodzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radca drogi Monopolu 23.12.02, 21:53 Nawet nie wiesz,jak wiele NADZIEJI i UZNANIA nabralem po przeczytaniu Twego postu.Zawsze wierzylem,ze wiekszosc LEKARZY to WSPANIALI LUDZIE - WIELKIEGO SERCE i GODNI SZACUNKU.Lecz nabieranie "wody w usta" i udawanie,ze sie nie widzi PIJAKOW NA DYZURACH oraz wszelka krytyke pod adresem takich przestepcow - traktowali jako OSOBISTE ATAKI.To dlatego ponosili niekiedy skutki tych atakow- poniewaz dawali wrazenie,ze sie INTEGRUJA Z PIJANYMI. Widze,ze lekarze juz maja dosyc tych PIJAKOW w swoich szeregach. pozdrawiam Cie bardzo serdecznie radca Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Re: drogi Radco 23.12.02, 22:04 Wiesz - muszę Ci sie przyznać, że i mi się zdarzało reagować emocjonalnie na niektóre wypowiedzi skierowane przeciwko lekarzom. Bywało tak też i na forum. Nie jestem więc święty. Nie wszystko co ludzie mówią źle na nasz temat jest prawdą, czasem zarzuty są wyssane z palca. Tym razem jednak z całą pewnością należy stwierdzić - lekarze zawinili, narazili na niebezpieczeństwo zdrowie pacjenta, postąpili niezgodnie z etyką lekarską i również niezgodnie z prawem. Nie ma dla nich usprawiedliwienia. To dla mnie jasne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radca Drogi Monopolu 23.12.02, 22:17 Przyznam sie,ze i ja rowniez zbyt nieraz emocjonalnie pisze.Tlumacze to jednak oburzeniem i zbulwersowaniem.Kto jak kto,ale ja najbardziej wiem- jakie skutki moze przyniesc UPIJENIE SIE LEKARZE NA DYZURZE.Stracilem nie tylko 19 letniego syna,ale i grupa lekarrzy z Bydgoszczy ZNISZCZYLA MOJA RODZINE. Wspoluczestniczyli w zacieraniu sladow przestepstw - tworzac dalszy ciag tragicznych zdarzen. pozdrawiam Ciebie bardzo serdecznie i zapraszam do obejrzenia mej strony; www.chomik.kip.pl radca Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Do Radcy 23.12.02, 22:48 Pisałeś już kiedyś chyba o swojej historii, to było zdaje się przy okazji pojawienia się afery w łódzkim pogotowiu. Ja wiem, że wśród nas też są źli ludzie - jedni nie przykładają się należycie do swoich obowiązków, inni w ogóle lekceważą sobie wszystkich, tak jak ci pijani. Czasami też lekarzom zdarzają sie pomyłki, błędy - to uważam za zupełnie odrębną grupę przypadków ( ponieważ jeśli ktoś chce dobrze, a niechcący postąpi źle, to mamy do czynienia z trochę inną sytuacją ). Generalnie te wszystkie nieprzyjemne sytuacje nie są regułą, choć trzeba przyznać, że zdarzają się za często. Nie chcę specjalnie wnikać w przyczyny takiego stanu rzeczy - jest ich całe mnóstwo. Jedną z nich jest niewątpliwie niewłaściwe wyciąganie konsekwencji wobec lekarzy, którzy postąpili niezgodnie z etyką lub wręcz popełnili przestępstwo. Środowisko lekarskie nie zrozumiało jeszcze, że ukrywanie takich rzeczy działa na niekorzyść nas wszystkich pracujących w tym zawodzie. Miejmy nadzieję, że to się kiedyś zmieni. Stronę obejrzałem - widzę, że musisz być dobrym człowiekiem, skoro przejmujesz sie losem dzieci z domów dziecka, losem dzieci biednych. To najbardziej bezbronne istoty na świecie. Dobrze, że są tacy ludzie, którym los tych maluchów nie jest obojętny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radca do Monopola - bardzo wielka prosba 23.12.02, 23:13 Drogi Monopolu Ukazalem Tobie te stronke, a wiesz dlaczego ? Nie smiem Cie prosic, ale mam do ciebe ogromna Prosbe. Czy zechcialbys przyjac propozycje i Zaproszenie do "lancucha dobrej woli" ? Nie chcodzi tutaj o jakies pomoce finansowe lub materialne.Lecz naprawde czulbym sie Zaszczycony- gdybys Ty Drogi MOnopolu zechcial pomoc w tej Inicjatywie.Chodzi o porady i rozna pomoc doradcza w tym kierunku. Pragne uczynic z tego Ruch i Organizacje Charytatywna - nie tylko z ludzmi z kraju,ale i tez z zagranicy.Mysle tutaj o naszych Emigrantach,ale tez i innych cudzoziemcow.Ta stronka- to dopiero probny efekt.Ma byc wykonanna w innym stylu i formacie.Ma byc aktualizowana.Chcemy dac rozne Linki np. tez lekarskie, rowniez spoleczne. Gdybys tylko zechcial uczynic to i wlaczyc sie w ten Ruch ? Mysle,ze tacy ludzie jak Ty i podobni- beda mogli POMOC wielu opuszczonym dzieciom. prosze Cie bardzo o to pozdrawiam serdecznie radca Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Re: do Radcy 23.12.02, 23:29 Pisz do mnie na adres: monopol@gazeta.pl Jeśli tylko będe umiał Ci w jakiś sposób pomóc, to dlaczego by nie? Napisz w mailu, co konkretnie mógłbym zrobić? Gdybym nie odpisał od razu, to przepraszam - ostatnio nie mam codziennie dostępu do netu. Ale w ciągu kilku dni z pewnością się odezwę. monopol Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: do Monopola 23.12.02, 23:42 monopol napisał: > Pisz do mnie na adres: monopol@gazeta.pl > > Jeśli tylko będe umiał Ci w jakiś sposób pomóc, to dlaczego by nie? Napisz w > mailu, co konkretnie mógłbym zrobić? Gdybym nie odpisał od razu, to > przepraszam - ostatnio nie mam codziennie dostępu do netu. Ale w ciągu kilku > dni z pewnością się odezwę. > > monopol Wiesz co... Sprawiles mi wielka radosc i jest to kolejny bezcenny prezen gwiazdkowy )) Dales mi akurat potwierdzenie tej WIARY W LEKARZY - ktora mnie nigdy nie opuszczala.Czy wiesz,ze od samego poczatku bylo moim marzeniem,aby w tej dzialanosci charytatywnej - byli rowniez lekarze,pielegniarki;sanitariusze i wolontariat. Jestes pierwszym lekarzem - ktory wyrazil wole i chec POMOCY w "lancuchu dobrej woli" . Stalo sie to w przeddzien NARODZENIA DZIECIATKA )) Jesli uda sie nam to rozkrecic ... to sie spelni - to o czym nawet wspomnial SUPEREXPRESS ; " oby z tej smierci wyroslo dobro ". Moze wyrosnie ....? pozdrawiam serdecznie radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Bez przesady z ta nagonka na lekarzy 23.12.02, 21:47 To nie jest "nagonka na lekarzy". To jest POTEPIENIE I OBURZENIE - na takich ALKOHOLIKOW na dyzurach. Mam nadzieje,ze sa to nieliczne "chwasty" w sluzbie zdrowia. Tak wiec ,w interesie srodowiska lekarskiego jest OCZYSZCZENIE TEGO SZLACHETNEGO ZAWODU z tych "chwastow". pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Re: Bez przesady z ta nagonka na lekarzy 23.12.02, 21:59 radca napisał: > To nie jest "nagonka na lekarzy". To jest POTEPIENIE I OBURZENIE - na takich > ALKOHOLIKOW na dyzurach. Mam nadzieje,ze sa to nieliczne "chwasty" w sluzbie > zdrowia. Tak wiec ,w interesie srodowiska lekarskiego jest OCZYSZCZENIE TEGO > SZLACHETNEGO ZAWODU z tych "chwastow". > > pozdrawiam > radca Również mam taka nadzieje, bo tacy ludzie niszcza dobre imie innym lekarzom. Odpowiedz Link Zgłoś