Gość: f IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 14:08 Cel szlachetny-ale wbrew założeniom BETONUJE tych ,którzy chcą coś zmienic w ochronie zdrowia!Jurek to taki wujek KW PZPR napiszemy lub zdejmiemy z szacunkiem na kolanach skarpetki a nóż coś da? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gwendal Re: Dęta orkiestra strażaków komuny IP: *.chello.pl / *.chello.pl 11.01.03, 14:42 Gość portalu: f napisał(a): > Cel szlachetny-ale wbrew założeniom BETONUJE tych ,którzy chcą coś > zmienic w ochronie zdrowia! Można (i trzeba nawet) ubolewać nad tym, że reforma służby zdrowia jest taka, jaka jest, ale inicjatywa Owsiaka daje ludziom przynajmniej niewielkie poczucie, że sami bez oglądania się na polityków i urzędników coś mogą w tym względzie troszkę zmienić. Bo udział w wyborach i próba wyłonienia osób, które miałyby być odpowiedzialne za ten fragment rzeczywistości raczej ich zawiodła (vide ostatnio zakupione limuzyny dla wiceministrów zdrowia). > Jurek to taki wujek KW PZPR napiszemy lub > zdejmiemy z szacunkiem na kolanach skarpetki a nóż coś da? A co ma począć ordynator czy dyrektor szpitala, któremu kasa chorych ciągle tnie finanse? Ma się unieść honorem i nie poprosić i nie przyjąć od Fundacji Owsiaka aparatury pomocnej w leczeniu ludzi argumentując to w ten sposób, że rozleniwia to np. Ministerstwo Zdrowia? Przecież gdyby tak postąpił, działałby w istocie na szkodę pacjentów. Gwendal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Dęta orkiestra strażaków komuny IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 14:53 Gwendal-przecież tak samo myslimy!Szpitale i przychodnie resortowe nigdy nie będą mieć dylematu czy koks czy leki? Ta Polska dalej nie jest nasza!Aby dostać się na kurs,który ewentualnie zakwalifikuje młodego chłopaka na pracę w Policji w Kielcach trzeba zaplacić 8 tys zł łapówki..A policjanci strajkują -gdyż dostają małą forsę! Polska paranoja postkomunistyczna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba flisak, ty tu nie p...dol, lepiej odpowiedz... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 15:19 ...na pytanie: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=4216285 Gość portalu: f napisał(a): > Cel szlachetny-ale wbrew założeniom BETONUJE tych ,którzy chcą coś > zmienic w ochronie zdrowia!Jurek to taki wujek KW PZPR napiszemy lub > zdejmiemy z szacunkiem na kolanach skarpetki a nóż coś da? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: istota Re: Dęta orkiestra strażaków komuny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.03, 15:28 Zgadzam się. U nas firmie robiono łapankę na WOSP (pomagamy, ale nie powiem w czym). Wszyscy bronili się nogami i rękami, bo w końcu to niedziela, a ludzie mają dzieciaki lub studjuja zaocznie. Mnie się udało, kilku osobnikom nie. Niech ich wesołe ryje jutro w TV nikogo nie zwiedzą, ich uśmiechy będą fałszywe, pod dyktando prezesa. Hulaj dusza!! Owsiak, piekła nie ma!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba zony nie masz, psa, albo kumpla... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 15:56 zeby się poskarzyć??? ***************************************************************** Gość portalu: istota napisał(a): > Zgadzam się. U nas firmie robiono łapankę na WOSP (pomagamy, ale nie powiem w czym). Wszyscy bronili się nogami i rękami, bo w końcu to niedziela, a ludzie mają dzieciaki lub studjuja zaocznie. Mnie się udało, kilku osobnikom nie. Niech ich wesołe ryje jutro w TV nikogo nie zwiedzą, ich uśmiechy będą fałszywe, pod dyktando prezesa. Hulaj dusza!! Owsiak, piekła nie ma!! ******************************************************************** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortografia to są chyba zaoczne studja polonistyczne IP: *.acn.pl / 10.71.2.* 11.01.03, 16:32 jeżeli tak pracujesz jak "studjujesz" to całe szczęście, że nie pomagasz WOSP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepsi Re: to są chyba zaoczne studja polonistyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.03, 17:20 kiedyś były "czyny społeczne", a teraz jest "wolontariat". Jak ktoś nie chce to nie powinien, a nie że go zmuszają i straszą zwolnieniami z pracy. Po**bany kraj, tutaj mentalność się nie zmieniła i nigdy nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba poskarz się związkom zawodowym IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 21:07 Gość portalu: Pepsi napisał(a): > kiedyś były "czyny społeczne", a teraz jest "wolontariat". Jak ktoś nie chce to nie powinien, a nie że go zmuszają i straszą zwolnieniami z pracy. Po**bany kraj, tutaj mentalność się nie zmieniła i nigdy nie zmieni. ********************************************************************* poskarz się swojemu delegatowi związkowemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Towarzysz Owsiak, towarzysz Szmaciak.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.03, 16:09 ..... nowy polski kandydat na oltarze - matka Teresa szukajaca frajerow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Towarzysz Owsiak, towarzysz Szmaciak.... IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 16:18 Podobnież nawet nieochrzczona... Nigdy nie widziałem JEJ z Krzyżem na habicie... Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Towarzysz Owsiak, towarzysz Szmaciak.... 12.01.03, 16:19 Gość portalu: f napisał(a): > Nigdy nie widziałem JEJ z Krzyżem na habicie.. Prawdopodobnie nie miała nic wspólnego z Akką, Montfort, Wenecją, Marienburgiem, Mergentheim itp. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Czy prywatne.. 11.01.03, 17:32 też coś z tej zbiórki dostają? Pewnie nie. A może się mylę? Osobiście co miesiąc daję "dobrowolny" datek na Służbę Zdrowia a jak trzeba ząb "zrobić" to idę do prywatnego. Owsiak zbieraj na dentystów (choć przecież wiadomo, że chętniej dają na dzieciaki)! Nie wiem dlaczego ale nie lubię tej akcji. Wyczuwam w tym chipokryzję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Czy prywatne.. IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 17:36 Prawdziwa dobroczynność vide Caritas jest anonimowa a nie medialna! No i ten przystanek Wodstock finansowany przez ludzi okłamywanych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba flisaku, pokaz w necie publiczne rozliczenie... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 21:11 ..."prawdziwej, anonimowej" dobroczynności Caritasu. A ja w zamian za to dam ci link do publicznych rozliczeń kasy zbieranej przez Owsiaka. Jest deal?... ************************************************************************* Gość portalu: f napisał(a): > Prawdziwa dobroczynność vide Caritas jest anonimowa a nie medialna! > No i ten przystanek Wodstock finansowany przez ludzi okłamywanych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fg Propagandowe szopki a la czyn spoleczny IP: *.tele2.pl 13.01.03, 09:50 w PRLu. A co z nierozliczonymi dotąd zlodziejstwami w słuzbie zdrowia, handlem dlugami szpitali, oszukanczymi dostawami leków, odczynników, pseudo darmowych darow aparatury, wreszcie zakupy min. Lapinskiego. Uczenie dzieci działalnosci "na ura" a nie etyki solidnej uczciwej pracy. Gość portalu: f napisał(a): > Prawdziwa dobroczynność vide Caritas jest anonimowa a nie medialna! > No i ten przystanek Wodstock finansowany przez ludzi okłamywanych! Odpowiedz Link Zgłoś
niezlomny.prawicowiec Re: Czy prywatne.. 11.01.03, 17:36 alfalfa napisał: > też coś z tej zbiórki dostają? Pewnie nie. A może się mylę? Osobiście co > miesiąc daję "dobrowolny" datek na Służbę Zdrowia a jak trzeba ząb "zrobić" to > idę do prywatnego. Owsiak zbieraj na dentystów (choć przecież wiadomo, że > chętniej dają na dzieciaki)! Nie wiem dlaczego ale nie lubię tej akcji. > Wyczuwam w tym chipokryzję. Ja tak samo jak Ty wyczuwam w tej akcji CHIPOKRYZJĘ ! Żaden solidarnościowiec nie przyłoży renki do tej zbrodniczej akacji !!! Precz z komunom !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Czy prywatne.. IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 17:50 Którego jąkałę udajesz?M... czy O... Odpowiedz Link Zgłoś
etos.solidarnosci Jutro gołe i występne kobiety będą się obnażały ! 11.01.03, 18:20 Na wszystkich estradach tej zbrodniczej imprezy. Nie pozwólmy młodzieży na oglądanie tego ochydztwa. Tym bardziej, że prezerwatywy (narzędzie szatana) bedą rozdawane za darmo. Lepiej spędźmy ten dzień z naszymi pasterzami !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Jutro gołe i występne kobiety będą się obnaża IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 18:28 Hola Hola!Prezerwatywy za darmo a pigułki tylko jednego producenta i to jeszcze za 50 % ceny!Feministki do ataku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba Re: Jutro gołe i występne kobiety będą się obnaża IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 21:15 etos.solidarnosci napisała: > Na wszystkich estradach tej zbrodniczej imprezy. Nie pozwólmy młodzieży na oglądanie tego ochydztwa. Tym bardziej, że prezerwatywy (narzędzie szatana) bedą rozdawane za darmo. ************************************************* o mróz się módlmy, guma na mrozie sztywnieje i jest nie do uzytku... ************************************************* > Lepiej spędźmy ten dzień z naszymi pasterzami !!! ************************************************* na plebaniach albowiem cieplutko jest i milutkooooo... Ach jak milutkoooooo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Jutro gołe i występne kobiety będą się obnaża IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 21:22 Czy Bari to znany dzieciomoderca?Pokaż chamie swą twarz! Skąd pochodzisz!Dobrze dopierdalać anonimowo!Jako to wieś!NAZWE PROSZE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba flisak uzupełnia bazę danych IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 21:30 Gość portalu: f napisał(a): > Czy Bari to znany dzieciomoderca?Pokaż chamie swą twarz! > Skąd pochodzisz!Dobrze dopierdalać anonimowo!Jako to wieś!NAZWE PROSZE! ************************************************************************* bazę danych chcesz uzupełnić? Zapytaj admina, moze ci pomoze. A moze pomoze ci kto inny. "Na teraz" mam dla ciebie prezent: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=4229649 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swojak ef-ie pokaż swoją odwagę. IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 11.01.03, 22:26 Powoli zbiera się "paczka" pod przywództwem "f"-a, która tradycyjnie będzie dzieciakom wyrywać skarbonki. Mam dla ciebie propozycję "bojowniczy przywódco" ; wyjdż może jutro wieczorem na tarnobrzeski rynek i wygłoś swoje kwestie na temat WOSP. Myślę, że współmieszkańcy wdepczą cię w tarnobrzeski bruk, gdzie przecież jest twoje miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: a powiedz 11.01.03, 23:28 czy jak na światłach stoisz i na wiosnę wylegną "blondynki" z dziećmi to dajesz im pieniądze? A grajkowi w przejściu podziemnym? Choremu na AIDS? Klikasz na pajaca? Interesujesz się jak tam bezdomi od Św.Alberta? Znasz i porównujesz osiągnięcia róznych organizacji charytatywnych? Czy może tylko z okazji "akcji"? Mnie właśnie ta "akcyjność" razi i wzbudza wątpliwości. Dodatkowo nie lubię jak ktoś uprawia szantażyk sumienia "na dziecko nie dasz?". Oczywiście polityczna poprawność wyklucza możliwość odmowy ale na szczęście gdzieś chyba mam naklejone to serduszko i tylko sprawdzę rano a potem naklejam sobie na klapę żeby mnie dzieciaki nie molestowały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba to mi się podoba: serduszko B.U. IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 23:38 czyli "bywszewo upotreblenija". Tak mówią o uzywanych oponach sprowadzanych z zachodu. Tak trzymać!!! ********************************************************* alfalfa napisał: > czy jak na światłach stoisz i na wiosnę wylegną "blondynki" z dziećmi to dajesz > > im pieniądze? A grajkowi w przejściu podziemnym? Choremu na AIDS? Klikasz na > pajaca? Interesujesz się jak tam bezdomi od Św.Alberta? Znasz i porównujesz > osiągnięcia róznych organizacji charytatywnych? Czy może tylko z > okazji "akcji"? Mnie właśnie ta "akcyjność" razi i wzbudza wątpliwości. > Dodatkowo nie lubię jak ktoś uprawia szantażyk sumienia "na dziecko nie dasz?". > > Oczywiście polityczna poprawność wyklucza możliwość odmowy ale na szczęście > gdzieś chyba mam naklejone to serduszko i tylko sprawdzę rano a potem naklejam > sobie na klapę żeby mnie dzieciaki nie molestowały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: to mi się podoba: serduszko B.U. IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 23:43 Czy nie można olac MOczem najlepiej doustnie troglodytów o IQ 45! To,że ma komuputer i dostęp do internetu nieświadczy,ze grzebie w wysypiskach smieci bo tam taniej! Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: to mi się podoba: serduszko B.U. 11.01.03, 23:57 Z tym serduszkiem żartowałem ale co to było z tym "bywszego..." cośtam? Nie za bardzo wiem o co Ci chodzi bo do ruskiego się nie przykładałem. W każdym razie znam koleżkę co posiadając merca 220 kupił sobie używane laczki zimowe bo kosztowało go to 800 a nie 2500. Co w tym złego? Człowiek chyba może mieć prawo wyboru na co chce wydać swoje pieniądze (to do "akcji"). Dlaczego zbiera się na Służbę Zdrowia? Bo niedoinwestowana? No to trzeba koniecznie więcej limuzynek dla ministrówk kupić żeby mieli czym dojechać do niedoinwestowanych szpitali i na miejscu zobaczyli realia. Już widzę tego pierdołę ministra jak misia z Owsiakiem strzela... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swojak Alfaalfa jest molestowany przez dzieci. IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 11.01.03, 23:47 Człowieku, jeśli tak się boisz dzieciaków to nie zatrzymuj swojej gabloty. Ale, na Boga, proszę nie rozjeżdżaj ich. Fakt, czynią bachory wielkie zło, ale to jeszcze dzieci. Myślę, że wybaczysz im w swojej wielkiej szlachetności. Wszak ci młodociani bandyci nie wiedzą co czynią. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Alfaalfa jest molestowany przez dzieci. 12.01.03, 00:20 Bardzo mi się podobało jak harcerze zarabiali na wakacje (też dzieciaki) pakując zakupy w markecie i chętnie dałem im kasę bo to bardzo prawidłowy pomysł. Czy bardzo się napracowali? Pewnie nie ale czegos ich to uczy i to wg. mnie fajny pomysł. Ja za bardzo hipisiarkich gadżetów nie lubię i te pacyfy Owsiaka mnia np. drażnią. Cały ten lewicowy pomysł pod tytułem "pomoc" i "zbieractwo" jest dobry na raz, no dwa razy ale corocznie? Przecież to instytucja pomocowa sie zrobiła, tv się włączyła i jest jubel. Potem te komentarze jak to Polacy chętnie pomagają. Ciekawe czy gdyby Owsiak na chorych na AIDS zbierał to czy też by tyle uzbierał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swojak "f" juz się nachlał. IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 11.01.03, 23:56 Wczytaj sie w swoje brednie pijany "f"-ie. Czy ty alkocholiku nie możesz wytrwać w trzeźwości chociaż jeden raz. Czekam na meldunki z Tarnobrzegu; ilu dzieciom zostaną skradzione skarbonki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: 'f' juz się nachlał. IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 00:08 Swojak! Brakuje ci baby! Idz zadupcz i nie pierdol kto na tym forum jest pijakiem!Jeżeli ci nie stanie proponuje zastrzyki testostronu 2 x w tygodniu! Poprawi ci to samopoczucie i ne będziesz musił pić denaturatu! Naprawdę życzliwy Flisak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swojak Nerwowy "f" IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 12.01.03, 00:15 Dlaczego puszczają ci nerwy, kiedy wspominam o twoim alkocholiżmie. Przecież to tylko choroba. Faktem jest, że analiza twoich postów wskazuje na konieczność , jak najszybszego poddania się kuracji odwykowej. Może na oddziale zamkniętym będzie dostęp do komputera ? . I proszę ; nie wyrywaj jutro dzieciakom skarbonek. Pokaż swoją klasę wieczorem na rynku. Do boju z Orkiestrą efie, do boju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Nerwowy 'f' IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 00:20 A jednak zwykłe GOWNO!Nie ruszać bo smierci-to bardzo swojskie- Nieprawdaz Swojak gwałci swoją córkę!Coś o tym wiemy!Lada moment trafisz do Jarugi- Nowackiej a ta obetnie ci małego!Wreszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Dęta orkiestra strażaków komuny IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 07:52 Do Swojaka!Aberacja umysłowa i osobiste traumy uzależniające typu alkohol,narkotyki,sex z byle kimi byle gdzie wytworzyły u Niego lunetowy,małoobrazkowy obraz świata-oto skutek!Mały człowieczek! Każdy inczej myślący to jego klon! Pax Christi!Zegnaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swojak "f" całą noc myślał nad odpowiedzią IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 12.01.03, 18:46 Całą noc pracowałeś nad tym postem, a efekt jest zerowy. Posługujesz się słuwnictwem, kierowanym we wcześniejszych postach pod twoim adresem np."trauma" to z postu od "psychologa". Nie rozumiesz tych słów, ale chętnie się nimi posługujesz. Ze smutkiem stwierdzam, że coraz częściej zaczynasz stosować w swej agresji metodę "wściekłego psa", czyli irracjonalne gryzienie i kąsanie. Wplatasz w to jeszcze nękające cię wizje erotyczne. Boję się, że alkocholizm to betka przy twoim prawdziwym problemie; ty jestes prawdopodobnie zboczeńcem. Odreagowywanie tego na forum w sumie nie jest grożne, ale co będzie jeśli nie potrafisz już zapanowac nad tą dewiacją ?. Strach będzie mieszkać w Tarnobrzegu. I jeszcze jedna sprawa. Mam nadzieję, że w tym roku nie wyrywałes dzieciakom skarbonek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu 'f' chłop z jajami IP: *.acn.pl 12.01.03, 20:41 'f' tak trzymaj. Nie daj się hipokrytom. Bierz przykład z Bartosza co stoi w rynku. Ten nawet harmat się nie bał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swojak "f" ma wsparcie IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 12.01.03, 21:13 Widzisz filozofie z Abdery. Masz wsparcie. Czy to twoj wspólnik od wyrywania dzieciom skarbonek???. P.S. Biegnij szybko do słownika sprawdzić co to jest ta Abdera. Tylko proszę nie myl tego w póżniejszych postach z abwehrą. Cześć osiołku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swojak Re: 'f' ma wsparcie IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 12.01.03, 23:07 "f"-ie, chyba znowu się nawaliłeś.Nie widać ciebie na forum. Co się dzieje ?. Boję się, że znalazłeś środki na gorzałę, kradnąc dzieciakom z Orkiestry puszki. Daj znać jak wytrzeżwiejesz. Ale źródełko wysycha. Orkiestra jest tylko raz w roku. Dobranoc wykolejeńcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALEX Re: Dęta orkiestra strażaków komuny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.03, 02:45 Jakas Sokółka jakiś Tarnobrzeg co to jest? Gdzie to leży ? Skąd tam internet? Język tamtejszych tubylców wskazuje na znaczne odległosci t7ych miescin od cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś