Dodaj do ulubionych

Jest! Jest! Jest winien afery Rywina!!!

21.02.03, 15:02
Dzisiaj po przesłuchaniu Kwiatkowskiego, Kalisz nam wszystkim
otworzył oczy, kto jest winien!
Oczywiście Wiesław Walendziak!
Na miesiąc przed odwołaniem Walendziaka w '96 roku, TVP podpisała umowę
z Rywinem!!! Nooo, proszemsmile państwa, tu jest cosik na rzeczy!
Mało tego, wczoraj Kalisz wyraźnie zapytowywałsmile: Zarębski, a co z Zarębskim,
a jak tam z Zarębskim, o! a pani Bochniarz? No i mamy nawet "grupę
trzymającą władzę"!!!
Czyli, Bochniarz, Zarębski(cłonek SLDconfused), Walendziak, trzyma "wadze"!
Jest wyjaśnienie? Oczywizda!
To co dzisiaj wyrabiali członkowie z SLDUP-y, to nie cyrk!
To jedno wielkie skurwysyństwo!
Jeszcze chwila, a dowiemy się, że to Buzek z Michnikiem przysłał Rapaczyński
do Millera!
Proszę mnie uszczypnąć, bo myślę, iż cosik ze mną nie tak!
hej!

Obserwuj wątek
    • karlin Re: Jest! Jest! Jest winien afery Rywina!!! 21.02.03, 15:21
      wszystko w porządku stop szczypanie przenies do watku o molestowaniu stop za
      wszystkim stoja kaczynskie i kosciol katolicki stop wiecej sczegolow jak
      wygramy referendum stop

lew beztrocki
      • andrzejg Acha! To o to chodzi 21.02.03, 15:40
        karlin napisał:

>wiecej sczegolow jak wygramy referendum stop

Chcecie wykorzystać Lwa do wygrania referendum!

A.
        • karlin Nie bój się! Twój Lew - wróci do Ciebie 21.02.03, 15:43
          Może nawet z Lewicą.
          • andrzejg Re: Nie bój się! Twój Lew - wróci do Ciebie 21.02.03, 15:46
            karlin napisał:

> Może nawet z Lewicą.

Nie chcę go nawet z lwiątkami.
            Ale,ale
            ile chciał od was za wygrane dla was eurosceptyków referendum?

A.
            • karlin Re: Nie bój się! Twój Lew - wróci do Ciebie 21.02.03, 15:57
              andrzejg napisał:

> karlin napisał:
              >
              > > Może nawet z Lewicą.
              >
              > Nie chcę go nawet z lwiątkami.
              > Ale,ale
              > ile chciał od was za wygrane dla was eurosceptyków referendum?
              ------------------------------------------------
              Zadowolił się tym, co mu było dane. A, dla jednych niestety, dla innych na
              szczęście, było to więcej niż przy was - eurofanach - by mu się przydarzyło.
              Andrzeju, jako człowiek w biznes wrośnięty zrozumiesz, że wniosek z tego
              prosty - jesteśmy od was pod każdym względem atrakcyjniejsi.

pozdr
              k
              • andrzejg Re: Nie bój się! Twój Lew - wróci do Ciebie 21.02.03, 16:16
                karlin napisał:

> Zadowolił się tym, co mu było dane. A, dla jednych niestety, dla innych na
                > szczęście, było to więcej niż przy was - eurofanach - by mu się przydarzyło.
                > Andrzeju, jako człowiek w biznes wrośnięty zrozumiesz, że wniosek z tego
                > prosty - jesteśmy od was pod każdym względem atrakcyjniejsi.
                >
                > pozdr
                > k

Zgadza się.
                Cena zależy od mozliwości dostania towaru , a wygrać referendum będzie
                wam drodzy eurosceptycy trudniej , tak więc Lew zażąda więcej za usługi
                grupy przy władzy.Jesteście dla niego atrakcyjniejsi.

Pozdr.
                A.
                • karlin Re: Nie bój się! Twój Lew - wróci do Ciebie 21.02.03, 16:31
                  andrzejg napisał:

> Cena zależy od mozliwości dostania towaru , a wygrać referendum będzie
                  > wam drodzy eurosceptycy trudniej , tak więc Lew zażąda więcej za usługi
                  > grupy przy władzy.Jesteście dla niego atrakcyjniejsi.
                  ---------------------------------------------------
                  Gruba pomyłka i socjalistyczna spuścizna Andrzeju. Cena zależy od tego, ile za
                  dany towar ktoś chce zapłacić. A nam na tym towarze bardziej zależy. Towar nie
                  jest niepowtarzalny - Lew był po prostu najtańszy. Poza tym wy - co widać coraz
                  wyraźniej - wyczerpaliście swoje możliwości finansowe w Kopenhadze.

pozdr
                  k
                  • Gość: AndrzejG Re: Nie bój się! Twój Lew - wróci do Ciebie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.03, 17:23
                    karlin napisał:

> Gruba pomyłka i socjalistyczna spuścizna Andrzeju. Cena zależy od tego, ile
                    za dany towar ktoś chce zapłacić. A nam na tym towarze bardziej zależy.
                    Towar nie jest niepowtarzalny - Lew był po prostu najtańszy. Poza tym wy - co
                    widać coraz wyraźniej - wyczerpaliście swoje możliwości finansowe w
                    Kopenhadze.
                    >
                    > pozdr
                    > k

To nie tak.Cena zalezy od tego jaka jest podaż , od tego ilu masz oferentów
                    tego samego towaru i od tego ilu masz kupujących.Tu mamy dwóch konkurentów -
                    eurosceptycy i eurofani oraz jednego sprzedającego-Lwa.
                    Sytuacja jest zła , bo zyska tylko Lew , a my bedziemy sie licytować bez końca,
                    a w zasadzie z końcem , który nastąpi z wyczerpaniem kasy.Trzebaby wyszukać
                    więcej skorych do 'załatwienia' referendum , a jestem pewien ,że tacy by się
                    znaleźli.Cena spadnie i zyskamy my,i po wszystkim pójdziemy na piwo.

Mamy jeszcze mozliwości kredytowe , ale liczy się duch , a tego mamy.

Pozdr.
                    A.
                    • bykk Re:do Jondrusia:) 21.02.03, 18:30
                      Jondruś!
                      To co dzisiaj pokazali Kalisz i s-ka, widać o co biega!!!
                      Pożyjemy, obacymy!
                      Ty podchodzisz do sprawy inaczej, ja inaczej!
                      Mam nadzieję, że dożyję referendumsmile)!
                      Jeśli mam być szczery, myślę, iż nie wejdziemy do tej dupconej junii!
                      Dobrze Ci życzę, jeśli, to proszę stukać!
                      hej!
    • Gość: Gatsby Re: Jest! Jest! Jest winien afery Rywina!!! IP: *.chello.pl 21.02.03, 15:39
      masz rację, ale wiele nie uzyskał, bo Kwiatkowski jakoś nie
      chciał "współpracować" chyba się orientował, ze już jest spisany na straty i
      chodzi tylko o oczernianie przeciwników politycznych.
      • Gość: byk Re: Jest! Jest! Jest winien afery Rywina!!! IP: *.chello.pl 22.02.03, 09:13
        robio z nas idiotow myslo ze my takie gluptoki
        pzdr
        • Gość: Janusz Re: Jest! Jest! Jest winien afery Rywina!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.02.03, 11:01
          Gość portalu: byk napisał(a):

> robio z nas idiotow myslo ze my takie gluptoki
          > pzdr
          ============
          Cześć Bykku!

Jeszcze sie okaże o co tak naprawde biega w tym Rywingate. Ja na Twoim miejscu
          niebył bym tak jednostronny. Jakoś ten Walendziak nie jest dla mnie taki
          czyscioszek za jakiego on sam chciałby uchodzić. Krótko mówiac nigdy nie zrobił
          na mnie dobrego wrażenia. Błyskawiczna kariera, przygoda z pampersami i
          klepanie w kółko tego samego. Teraz gościu troszkę na bocznym torze...
          różniście to moze być z tym typowym tekaemowcem (od TKM). Coraz trudniej o ludzi
          czystych i naprawdę ideowych. Dlatego sa kraje, gdzie wymyślono procedury,
          których gdy sie przestrzega to jest OK a gdy nie to jest źle. Takie szanse mamy
          po wejściu do Unii. Tak to widzę. Jesli sztuka ta sie nie powiedzie, to
          będziemy skazani na dawanie wiary intencjom polityków. Jakie te intencje sa
          dowiedli juz politycy i ci z lewa i ci z tekaemów.
          Trzym się a jeszcze lepiej trzym kciuki za Małysza
          jako i ja to czynięsmile

Janusz
          • Gość: AndrzejG A co? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.03, 11:50
            Gość portalu: Janusz napisał(a):

> Trzym się a jeszcze lepiej trzym kciuki za Małysza
            > jako i ja to czynięsmile
            >
            > Janusz

Małysz wskoczył do Rywigate?

A.
            • bykk Re: do Janusza sz. 22.02.03, 12:18
              Janusz, zauważ, że to nie bykk pisał, to raz!
              Dwa, za Małysza to ja kciuki trzymie, ale nie dlatego, że je dobrą czekoladęsmile)
              tylko niech będzie sobą, najgorzej jak takie pajace jak Kwas, zMyłłer
              i inni się do niego przytulają!
              pozdrawiam Cię jako nieszczęśnika z UEsmile)))))))))))
              hej!
              • Gość: Janusz Re: do Janusza sz. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.02.03, 13:43
                bykk napisał:

> Janusz, zauważ, że to nie bykk pisał, to raz!
                > Dwa, za Małysza to ja kciuki trzymie, ale nie dlatego, że je dobrą
                czekoladęsmile)
                > tylko niech będzie sobą, najgorzej jak takie pajace jak Kwas, zMyłłer
                > i inni się do niego przytulają!
                > pozdrawiam Cię jako nieszczęśnika z UEsmile)))))))))))
                > hej!
                ===============
                Rzeczywiście to nie Ty. Dałem sie wpuścić w "malyny", ale wątek jest Twój.
                Coś czuję, że bedziemy "te nieszczęście" razem dzielić a Andrzej czasem nam
                je dobrym słowem osłodzismile
                A tak na marginesie.
                Zobacz jak Chirac sie zbisurmanił. Myslał, ze my do Unii na kolanach. Doceni on
                jeszcze Polaków.

Niech Ci bedzie Hej!!!

janusz
            • Gość: Janusz Re: A co? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.02.03, 13:37
              Gość portalu: AndrzejG napisał(a):

> Gość portalu: Janusz napisał(a):
              >
              > > Trzym się a jeszcze lepiej trzym kciuki za Małysza
              > > jako i ja to czynięsmile
              > >
              > > Janusz
              >
              > Małysz wskoczył do Rywigate?
              >
              > A.

================
              Nie, ale moze wskoczy na podium a to mile połechtałoby mój patriotyzm i byłoby
              troche na pognębienie Niemiaszków, bo Francuzy w skokach narciarskich sie nie
              liczą. Ba, nawet na Saddama skoczyć nie chcąsmile

Pozdrawiam

janusz
    • uriel1 Re: Jest! Jest! Jest winien afery Rywina!!! 22.02.03, 15:31
      bykk napisał:

> Dzisiaj po przesłuchaniu Kwiatkowskiego, Kalisz nam wszystkim
      > otworzył oczy, kto jest winien!
      > Oczywiście Wiesław Walendziak!
      > Na miesiąc przed odwołaniem Walendziaka w '96 roku, TVP podpisała umowę
      > z Rywinem!!! Nooo, proszemsmile państwa, tu jest cosik na rzeczy!
      > Mało tego, wczoraj Kalisz wyraźnie zapytowywałsmile: Zarębski, a co z Zarębskim,
      > a jak tam z Zarębskim, o! a pani Bochniarz? No i mamy nawet "grupę
      > trzymającą władzę"!!!

Witaj Bykk'u. Masz troche racji, ale pani Bochniarz nie bez powodu sie pojawiła
      w sprawie ustawy o radiofonii. Jej działania w pierwszej połowie minionego roku
      były bardzo gwałtowne. Wiem "co-nie-co". Była okazja kilkakrotnie przysłuchać
      się jej wypowiedziom na spotkaniach nadawców prywatnych. To, że jest zamoczona
      w sprawie - nie ma dla mnie wątpliwości. Pozdrawiam.
    • Gość: bykk Re: Jest! Jest! Jest winien afery Rywina!!! IP: *.acn.waw.pl 23.02.03, 02:54
      Dzisiaj po przesłuchaniu Kwiatkowskiego, Kalisz nam wszystkim
      otworzył oczy, kto jest winien!
      Oczywiście Wiesław Walendziak!
      Na miesiąc przed odwołaniem Walendziaka w '96 roku, TVP podpisała umowę
      z Rywinem!!! Nooo, proszemsmile państwa, tu jest cosik na rzeczy!
      Mało tego, wczoraj Kalisz wyraźnie zapytowywałsmile: Zarębski, a co z Zarębskim,
      a jak tam z Zarębskim, o! a pani Bochniarz? No i mamy nawet "grupę
      trzymającą władzę"!!!
      Czyli, Bochniarz, Zarębski(cłonek SLDconfused), Walendziak, trzyma "wadze"!
      Jest wyjaśnienie? Oczywizda!
      To co dzisiaj wyrabiali członkowie z SLDUP-y, to nie cyrk!
      To jedno wielkie skurwysyństwo!
      Jeszcze chwila, a dowiemy się, że to Buzek z Michnikiem przysłał Rapaczyński
      do Millera!Proszę mnie uszczypnąć, bo myślę, iż cosik ze mną nie tak!
      hej!
      • Gość: yogi Re: Jest! Jest! Jest winien afery Rywina!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.02.03, 22:07
        O naiwny, chodzi o to, że:

15 stycznia 2002 projekt NOWEJ ustawy o radiofonii i telewizji trafia z
        Krajowej Rady do rządu. Zakłada rozszerzenie kompetencji KRRiTV i wzmocnienie
        publicznej TV.
        Wprowadza OGRANICZENIE dla nadawców radiowych - w jednym mieście ten sam
        właściciel NIE MOŻE MIEĆ WIĘCEJ niż jednej lub dwóch (w zależności od wielkości
        miasta) rozgłośni radiowych.
        Do tego rząd dopisuje paragraf zakazujący gazecie ogólnopolskiej kupna
        telewizji.
        Zakaz koncentracji bije w prywatnych nadawców i wydawców. Oznacza, że Agora SA
        nie będzie mogła kupić Polsatu. Oraz że ma zamkniętą drogę do rozwijania
        biznesu radiowego, co więcej, straci część posiadanych już stacji radiowych.

Agora, obawiając się utraty swojej pozycji w przypadku niekorzystnej
        nowelizacji ustawy o radiofonii i telewizji, próbuje ZROBIĆ WSZYSTKO, by nie
        utracić możliwości wielokanałowego docierania do Polaków poprzez różne rodzaje
        mediów. Mówiąc krótko, to walka o rząd dusz.

WYBORCZA ROZPĘTUJE tzw. Aferę Rywina (chodzi o przeforsowanie nowelizacji
        ustawy o RiTV za łapówkę w wys. 17,5 mln, czyli 5% wartości telewizji POLSAT.
        Agora chce kupić Polsat ale ustawa zakazuje gazecie ogólnopolskiej kupna
        telewizji.

--------------------
        Prezes Agory Wanda Rapaczyńska uważa, że w sporze o ustawę o RTV chodziło o
        budowę nowego koncernu i że za tymi planami stała grupa ludzi związana z SLD
        Członkowie komisji dociekali, czy prezes Agory nie wykorzystywała swoich
        prywatnych znajomości w lobbowaniu w sprawie ustawy medialnej.
        Zainteresowanie posłów wzbudziła wizyta Leszka Millera w domu Rapaczyńskiej.
        Ona sama stwierdziła, że (...) Adam Michnik niezapowiedzianie zjawił się u niej
        wraz z Leszkiem Millerem i jego żoną.
        Poseł Zbigniew Ziobro był ciekawy, czy prezes Agory jest z premierem na „ty”. -
        Tak - odpowiedziała. -
        Ziobro pytał, czy bywają u niej też inni szefowie partii politycznych i czy
        jest z nimi na „ty”. Rapaczyńska przyznała, że jest na „ty” z prof. Bronisławem
        Geremkiem i prof. Leszkiem Balcerowiczem.
        Rapaczyńska określiła swoją znajomość z Rywinem jako „biznesową”.
        ---------------------
        Adam Michnik: - Nie rozumiałem, że można złożyć taką ofertę, że robi to Rywin,
        którego PRZELOTNIE znałem i wiedziałem, że jest człowiekiem, by tak rzec, z
        towarzystwa,(...)
        -------------------
        18 lipca - Michnik mówi o sprawie Millerowi
        Leszek Miller: - Michnik zapytał, czy wysyłałem do Agory emisariusza. Gdy
        zaprzeczyłem, pokazał mi notatkę Wandy Rapaczyńskiej. Wpadłem w osłupienie.

Michnik: - Premier zapytał mnie: „Ale przecież ty w to nie wierzysz?”. -
        Wierzę, nie wierzę - mówię. - Byłeś z Rywinem na jakichś rybach.

Miller: - Nigdy nie byłem z Rywinem na żadnych rybach. (...) Widziałem go
        ostatni raz na pokazie „Pianisty” w połowie czerwca.
        -------------------------
        22 lipca, godz. 11 - Michnik nagrywa Rywina

Rywin: - (...) Jest grupa, która powiedziała mnie: „Słuchaj, chodzą po mieście
        takie te, (....) że ty chciałbyś ewentualnie z Adamem porozmawiać, jak on chce
        ten Polsat kupić”. I ta grupa po prostu z jednej strony gwarantuje CI ustawę i
        gwarantuje ci akceptację zakupu. (...)
        Adam Michnik: - I TY to usłyszałeś wszystko na rybach, tak?
        Rywin: - Ja to usłyszałem gdzieś tam. (...)
        Michnik: - Co w ustawie będzie?
        Rywin: - W ustawie będzie to, co będziecie chcieli, wszystkie wasze postulaty.
        Przecież ja nie wchodziłem w szczegóły.
        Michnik: - Klucz jest w dwóch miejscach tak naprawdę. Po pierwsze - jeżeli to
        jest message od Leszka Millera, to ja to biorę serio. Żadnego innego nie biorę
        serio. Już za dużo mnie wykiwali.
        Rywin: - Nie, to ja jestem gwarantem. (...)
        Michnik: - Mnie wystarczy, że Miller, ale że nie ktoś inny ci to mówił, że to
        on ci powiedział. Mnie już dziesięć osób gwarantowało, a wszystko okazało się
        nieprawdą.
        Rywin: - Wanda i Piotrek znają powagę mojej osoby... [chodzi o Wandę
        Rapaczyńską i Piotra Niemczyckiego].
        Michnik: - Ja to wszystko wiem. Ja chcę od ciebie usłyszeć.
        Rywin: - Nie usłyszysz tego słowa.
        ------------------
        22 lipca, godz. 19.30 - Konfrontacja u Millera

Michnik: - Powiedziałem Rywinowi, że nasza rozmowa została nagrana. Niczemu nie
        zaprzeczył. Miller go wypytywał: - Lwie, to Robert dyktował ci te wszystkie
        cyferki? Rywin na to: „Rozstrzelajcie mnie, zabijcie, popełnię samobójstwo”.
        Miller zapytał: - Naprawdę tak potrzebujesz pieniędzy?
        Miller: - Kazałem wyjść Rywinowi bez pożegnania. Wyglądał jak człowiek, który
        dostał kopniaka w twarz. Powiedziałem Michnikowi, że widzieliśmy właśnie
        pacjenta zakładu psychiatrycznego, który oszalał dla pieniędzy.
        ---------------

Wszystkie powyższe informacje publikowane są w portalu Gazety, tylko w
        strasznie zakamuflowany sposób. Trzeba czytać między wierszami.
    • bykk Re: do Yogi 24.02.03, 15:34
      Yogi, ja wszystkie te wypowiedzi znam. Sledzę od początku bezpośrednie
      transmisje, mam te nagrania, są w Rzepie stenogramy.
      Mi chodziło, jak to "apolityczny" Kalisz idiotów z luzdi chce zrobić?!
      Co ma Walendziak do propozycji Rywina? Wymienia ludzi, którzy z kręgu "wadzy"
      nie pochodzą.
      Dzisiejsza wypowiedź Millera w tej sprawie dla radia publicznego jest
      jeszcze lepsza. Stwierdził zMyłłer, że Rywin mówił prawdę w oświadczeniu!!!
      Ciekawe dlaczego wierzy teraz w to co mówi Lew, a nie wierzy w to co mówił
      Rywin w zaciszu gabinetu i Michnika?
      hej!
    • bykk Re: do Yogi i tego z Wa-wy 24.02.03, 15:39
      Yogi, ja wszystkie te wypowiedzi znam. Sledzę od początku bezpośrednie
      transmisje, mam te nagrania, są w Rzepie stenogramy.
      Mi chodziło, jak to "apolityczny" Kalisz idiotów z luzdi chce zrobić?!
      Co ma Walendziak do propozycji Rywina? Wymienia ludzi, którzy z kręgu "wadzy"
      nie pochodzą.
      Dzisiejsza wypowiedź Millera w tej sprawie dla radia publicznego jest
      jeszcze lepsza. Stwierdził zMyłłer, że Rywin mówił prawdę w oświadczeniu!!!
      Ciekawe dlaczego wierzy teraz w to co mówi Lew, a nie wierzy w to co mówił
      Rywin w zaciszu gabinetu i Michnika?
      hej!
      do bykka z Wa-wy, przecież wiesz, że jestem z Krakowa, więc myślisz, że
      ktosik Ci uwierzy, iż to ja?
      daj se siana, mało to liter w alfabecie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka