hasz0 27.09.06, 09:17 Jest już autorytet na podium posłuchajcie w Radiu Tokfm. I zmiencie się wg woli powracajacego na scenę autorytetu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojtek_blankietowy Re: Polskość MuSi się zmienić! 27.09.06, 10:06 hasz0 napisał: > Jest już autorytet na podium > posłuchajcie w Radiu Tokfm. I zmiencie się > wg woli powracajacego na scenę autorytetu! Moze zacznij zmiany od siebie. Zacznij zyc zgodnie z prawda i glosic prawde. A nie karmic nas klamstwami jak to robiles. Zobacz jakie jest to twoje PIS. Powiedz prawde ze to nieuczciwi ludzi. Tak jak mowilem prawda zawsze zwycieza. Zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: Polskość MuSi się zmienić! 27.09.06, 10:57 Wojtku! To ja od dawna tu pisałem, ze mała bezbronna prawda zwycięży z najsilnieszym kłamstwem. Piszesz, zebym się zmienił. Zamiast pisać o zjawiskach i faktach politycznych mam nazywać polemistów Goebelsami, Hitlerami, Stalinami, faszystami, bolszewikami? Mam zacząć ich obrażać personalnie? Prowokować agresję? Posądzać o nienawiść? o zazdrość? o zemstę? (oprócz Beger, która sama to przyznała bez pytania) PiS ni jest moje. Nie należę do PiS-u. Wybieram te partie, które choć częściowo deklarują program jaki uważam za korzystny dla nas. Jeśli Ty uważasz, że Rokita, Tusk, Komorowski, Waltz, (Niesiołowski) żadając całego MSWiA dla siebie (mieli już zaoferowane pół MSWiA i o dwa ministerstwa więcej niż wygrani) i negocjacji w świetle kamer, by ich nastepnie zaatakować w niewybredny sposób i wylać na nich pomyje za "lodówkę" jakby jeszcze trwały wybory) - byli UCZCIWI. Jeżeli uczciwe jest posłużenie się szantażem wekslowym, prowokacją i przymierzem z Begier to ja Ci dziękuję za taką V RP. Po to by po wyborach uczciwy Tusk dostał ministra rolnictwa u jeszcze uczciwszego Olejniczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Haszu odrzuc klamstwo 27.09.06, 11:28 hasz0 napisał: > Wojtku! > To ja od dawna tu pisałem, ze mała bezbronna prawda > zwycięży z najsilnieszym kłamstwem. Moze piszesz tak ale zachwalasz kłamców i oszustów i stajesz za nimi murem zatem nie stajesz za prawdą lecz za kłamstwem oszutstwem. Wybierz prawde powiedz wporst ze sie pomylisles ze PIS nie reprezentuje prawdy lecz oszustwo, kłamstwo. > PiS ni jest moje. Nie należę do PiS-u. Wybieram te partie, które > choć częściowo deklarują program jaki uważam za korzystny dla nas. Prawdy nie można cześciowo wybrac. Albo sie jest w prawdzie albo w klamstwie. Albo jestes za uczciwoscia prawda albo jestes z pIS i wybierasz kłamstwo, oszustwo, podłość. Zdecyduj się ale powiadam CI nawet jesli wybierzesz kłąmstwo czyli PIS to i tak prawda wygra. > Jeśli Ty uważasz, że Rokita, Tusk, Komorowski, Waltz, (Niesiołowski) żadając > całego MSWiA dla siebie (mieli już zaoferowane pół MSWiA i o dwa ministerstwa > więcej niż wygrani) i negocjacji w świetle kamer, by ich nastepnie zaatakować > w niewybredny sposób i wylać na nich pomyje za "lodówkę" jakby jeszcze trwały > wybory) - byli UCZCIWI. Nie mowimy o nieudolnym Tusku czy Rokicie z ktorym sie zupelnie nie zgadzam. Nie mozna kłamstw PIS usprawiedliwiac klamstwami innych. Mowilem CI prawda to ciezka droga ale jedyna. Jesli uwazasz ze poniewaz inni klamia to ty tez mozesz to uwierz mi tkwisz w bledzie, oszustwie i klamstwie. Odrzuc ta podlosc odrzuc PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
wolomin_w_nocy Re: Polskość MuSi się zmienić! 27.09.06, 11:12 Cos widze Haszu, ze tak jak Bolek sie do Giedroycia przypier_alasz. Michnik akurat cytowal. Mozna by te wypowiedz Michnika pewnie krytykowac, ale cos mi sie wydaje,ze nawet gdyby ktoregos z braci cytowal, to i tak dla Ciebie nie ma znaczenia. Michnik po prostu - chrzani. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Ciagle ci za granicą maja patent na mądrość 27.09.06, 12:44 a gdy przyjdzie poprawić samemu w kraju to jakos nie idzie. Fajnie jest łaczyć korzyść własną z patriotyzmem najlepiej za granicą trudniej ryzykować karierą lub życiem w kraju. Bolek, Adaś, Beger, Olejniczak, Borowski, Tusk, Pawlak dziś maja znów razem rację! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: Ciagle ci za granicą maja patent na mądrość 27.09.06, 12:50 hasz0 napisał: > a gdy przyjdzie poprawić samemu w kraju to jakos nie idzie. a kto jest za granica? > Fajnie jest łaczyć korzyść własną z patriotyzmem najlepiej > za granicą trudniej ryzykować karierą lub życiem w kraju. popieram, uwazam ze ci co sa za granica powinni byc powsciagliwi w osadach > Bolek, Adaś, Beger, Olejniczak, Borowski, Tusk, Pawlak dziś maja znów razem > rację! czasem nawet glupek ma racje. jesli dzis hitler powiedzialby ze PIS zrobil zle powiedzialbym ze zgadzam sie w tej kwestii z hitlerem. przeciez nie znaczy to ze popieram hitlera prawda. Na tym polega prawda. Prawda nie wybiera. Prawda jest jedna i czasem ta prawde glosza ludzie dobrzy i uczciwi a czasem sie zdarza ze przez chwile w prawdzie sa ludzie zli. Niemniej by byc czlowiekiem uczciwym trzeba zawsze zyc prawda i ja glosic. Nie mozna czasem jej nie widziec nie stosowac bo "oni chca dobrze wiec moga chwile nie glosci prawdy". Cel nigdy nie uswieca prawdy gdyz ta prawda jest celem. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Rewelacja 27.09.06, 13:06 nazywanie negocjacji raz korupcją a raz tworzeniem większości parlamentarnej to służenie prawdzie? Zapytaj koresponedentów zagranicznych czy coś rozumieją z tych oskarżeń. Jak myslisz za Odrą co Merkel miesiacami czy tygodniami mówiła do przyszłych koalicjantów nie będziecie mieli stanowisk? Jak się robi takie rozmowy? Pani Beger nie będziemy rozmawiać o stanowiskach ale czy poprze pani bezinteresownie koalicję bo gdy zostanie pani viceministrem to będzie przeciez korupcja zdaniem PO i SLD? Co innego gdyby Pawlak albo Olejniczak czy Waltz otrzymał taka propozycję to byłaby uczciwa oferta koalicyjna! Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Rewelacja 27.09.06, 13:09 Wlasnie o to chodzi.Wyobrazasz sobie, ze Merkel proponowala stanowiska ludziom z wyrokami na karku? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg ta,tak, wszędzie sie tak robi 27.09.06, 13:10 ale PiS miał umoralnic polityke , a nie robic taka jak inni To pewnie tez kradna , bo wszędzie sie tak robi A. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: wiesz za co był ten wyrok 27.09.06, 13:31 hasz0 napisał: > czy to nieważne? Wlasnie i tu sie roznimy. Prawda jest jedna, ktos ma wyrok karny to byl karany. Zlamal obowiazujace prawo lepsze lub gorsze ale prawo ustanowione przez narod i jego wybrancow. Mozna sie z prawem nie zgadzac ale trzeba je przestrzegac. Mozna probowac jej zmieniac piszac petycje startujac do parlamentu. ALE PRAWA TRZEBA przestrzegac. Dla Ciebie natomiast jesli twoj ma wyrok to jest ok bo to albo za cos niewaznego albo zle prawo ale jesli przeciwnik by mial to przeciez kryminalista. A prawda jest jedna. Karany to karany bez wzgledu na co. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: wiesz za co był ten wyrok 28.09.06, 15:59 hasz0 napisał: > czy to nieważne? O kogo sie pytasz? A. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: Rewelacja 27.09.06, 13:29 hasz0 napisał: > nazywanie negocjacji raz korupcją a raz tworzeniem większości > parlamentarnej to służenie prawdzie? ktokolwiek, każdy kto zaproponował by spłate prywatnych długów za publiczne pieniadze bylby moim zdaniem nie tylko nieetyczny ale i w moralnym sensie zlodzejem bo okrada narod Prawda jest powiedziec sobie i wszystkim o tym wprost ze to jest nieuczciwe ze to proba kradziezy. Tylko ty nie stoisz na gruncie prawdy, dla ciebie to negocjacje a nie proba ograbienia umeczonego narodu. Taka jest miedzy nami roznica. Ty bronisz swoich ja bronie prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Rewelacja 28.09.06, 16:03 hasz0 napisał: > nazywanie negocjacji raz korupcją a raz tworzeniem większości > parlamentarnej to służenie prawdzie? czym innym są negocjacje klubów parlamentarnych i przy tym kupczenie stołkami a czym innym podbieranie posłów z innych klubów za obietnicę stołków Czujesz różnice? A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg jak było z ta nocną zmianą? 28.09.06, 13:12 "Afera lustracyjna nie przesądziła o losie gabinetu Olszewskiego. Zanim teczki zostały rzucone na stół, posłowie Unii Demokratycznej i liberałowie złożyli wniosek o wotum nieufności dla rządu, który tak czy inaczej zyskałby większość. Po cichu wniosek ten popierał nawet Jarosław Kaczyński, tyle że chciał, by nowym premierem został jego brat." serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3648249.html Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Polskość MuSi się zmienić ! Masz rację !!! 28.09.06, 16:13 W tej chwili pod rządmi PiS-u przypomina - RPA, Boliwia, Ekwador, Nepal, Rosja, Filipiny, Brazylia i Włochy - wymienia prof. Scott Desposato z University of California. To kraje, gdzie posłowie często zmieniają partie, zwykle w zamian za korzyści, np. stanowisko w rządzie. - W Brazylii w czasie czteroletniej kadencji barwy zmienia około jedna trzecia deputowanych. Pewien deputowany zmieniał kluby siedem razy - podaje bodaj najjaskrawszy przykład W dojrzałych zachodnich demokracjach wyborców oburza, że polityk, który startował pod określonym szyldem, a co za tym idzie, wyznawał określone wartości i miał określone pomysły na funkcjonowanie państwa - szyld ten zmienia. Tym bardziej nie do pomyślenia, by robił to w zamian za korzyści lub stanowisko. - Tego typu zmiany frontów i przeciąganie posłów mieliśmy we Francji do lat 50. Ale to nie był dobry system, raczej gwarancja klęski - mówi francuski politolog i publicysta Dominique Moisi. - Dziś Polska najbardziej zbliża się do włoskiego modelu polityki. Tylko czy to naprawdę ten model chcecie naśladować? - pyta. (...) wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3648722.html?nltxx=856991&nltdt=2006-09-28-09-05 A dla PiS-u to tylko "semantczne nadużycie". Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Czy to prawda,że LPR też ma weksle?? 28.09.06, 16:29 tak gdzieś wyczytałem A. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Czy to prawda,że LPR też ma weksle?? 28.09.06, 17:24 andrzejg napisał: > tak gdzieś wyczytałem > Co?!Najideowsi z ideowych?!Koniec swiata! Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Czy to prawda,że LPR też ma weksle ?? 28.09.06, 17:48 Ma, ale trzyma to jakos w tajemnicy a PiS-owi (czyt.Markowi Jurkowi) to nie przeszkadza. Jedyne co znalazłem z w internecie to to : www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2006042607 Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Czy to prawda,że LPR też ma weksle ?? 28.09.06, 18:54 I jeszcze : Informacja wyborcza: Liga Polskich Rodzin Chcesz zostać posłem z LPR? Podobnie jak w Samoobronie - musisz podpisać weksle in blanco, warte ponad trzysta tysięcy złotych. Mało tego - partia wskaże ci człowieka, którego po wyborach będziesz musiał zatrudnić w biurze poselskim z pensją w wysokości 5 tys. zł. Kandydat na kandydata z okręgu bydgoskiego: - Byłem pewien, źe jestem na liście do Sejmu, a teraz się zastanawiam, czy w ogóle startować z LPR. Jakie weksle? Jakie zobowiązania? Nigdy nic o tym nie mówili! Znienacka wręczyli nam do podpisu stertę papierów. Chyba się wycofują. Do Lucjany Nowak, szefowej LPR w powiecie starachowickim, z wekslami przyjechali przedstawiciele Młodzieży Wszechpolskiej. - Przedstawili się, ale żaden nie miał pełnomocnictwa władz Ligi - opowiada. - Nie podpisałam zobowiązań, bo panowie nie chcieli dać mi ich kopii. Udało się ustalić, jakie konkretnie dokumenty muszą podpisywać kandydaci LPR: - zobowiązanie do utrzymywania biura poselskiego w każdym mieście powiatowym w swoim okręgu wyborczym; - umowę o pracę in blanco o zatrudnieniu z pensją 5 tys. zł miesięcznie osoby wskazanej przez partię plus zobowiązanie do zapłacenia 100 tys. zł kary, w razie stosowania wobec niej mobbingu lub niedopuszczenia do pracy; - zobowiązanie do wpłacenia po tysiąc zł miesięcznie na rzecz tworzonej przez Młodzież Wszechpolską Akademii Orła w Warszawie; - weksle in blanco zobowiązujące łącznie do zapłaty ponad 300 tys. zł, w przypadku gdyby poseł odszedł w trakcie kadencji z klubu Ligi. Jan Salita, przewodniczący LPR w powiecie ostrowieckim (woj. świętokrzyskie) nie podpisał dokumentów. - Jestem człowiekiem uczciwym - mówi. - Cały czas liczę, że władze naczelne wycofają się z tego chybionego pomysłu - mówi. Marek Kotlinowski, szef klubu parlamentarnego Ligi, nie pozostawia nadziei, że władze partii coś zmienią: - Osoby, które chcą kandydować z naszych list, muszą spełnić pewne warunki. Dlatego żądamy pisemnych zobowiązań. - Jak to jest z tym nakazem zatrudnienia osoby wskazanej przez LPR? - pytamy. Kotlinowski: - Chcemy w ten sposób walczył z nepotyzmem. Nie ma ryzyka, że poseł zatrudni w biurze np. kogoś ze swojej rodziny. Przy kampanii pracuje wielu młodych, dobrze wykształconych ludzi - prawników, ekonomistów, którzy zasługują, żeby później pomagać posłom w ich biurach. A 5 tys. zł. pensji to nie jest oszałamiająca kwota. - A weksle? - W wyborach parlamentarnych głosujemy na partię. Kandydat, który zostaje wybrany z listy LPR, musi zachować lojalność wobec stronnictwa. Nie chcemy takiej sytuacji, że ktoś wejdzie do Sejmu, a potem się od nas odwróci. Przypomnijmy: Na początku obecnej kadencji Sejmu klub LPR liczył 36 posłów, a na końcu - tylko 20. Janusz Kądracki, Marcin Kowalski 04-08-2005 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2853885.html Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Czy to prawda,że LPR też ma weksle ?? 28.09.06, 19:00 Ciekawe, czy inne partie tez maja weksle. A w ogole, niezly numer! Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Czy to prawda,że LPR też ma weksle ?? 28.09.06, 22:30 wikul napisał: > - zobowiązanie do wpłacenia po tysiąc zł miesięcznie na rzecz tworzonej przez > Młodzież Wszechpolską Akademii Orła w Warszawie Jakiego Orła? Chyba Kaczora? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg oj,zmienia się ,zmienia 28.09.06, 17:38 Komorowski powiedział dziennikarzom, że w 1979 r. został skazany na karę więzienia na podstawie zeznań ubeków, którzy mówili, że jego słowa o tym, iż "Polska nie jest krajem suwerennym obraziły ich uczucia narodowe". Dziś - jak powiedział - PiS chce ukarać go za stwierdzenie równie - według niego - oczywiste. "Dziś PiS chce ukarać mnie i innych polityków za coś równie oczywistego: że mamy do czynienia z faktem politycznej korupcji. Pewnie sędzia Andrzej Kryże (obecny wiceminister sprawiedliwości) już mnie nie będzie sądził, ale przyjmę wyrok jako dowód na to, że jednak te pomysły na IV RP w wydaniu PiS to nie moja bajka" - powiedział Komorowski. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3649992.html Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ________________do rzeczy 28.09.06, 19:04 Dedykuję Wam, poruszającym Niebo i Ziemię, ten wierszyk: • To kosmiczny SKAnDAL !!! mantysa 28.09.06, 18:02 + odpowiedz To skandal galaktyczny To skandal dydaktyczny To skandal wręcz filozoficzny To skandal nawet trochę, (ze względu na scenografię) erotyczny To skandal, czy Pan nie uważa, że komiczny ? HASZCZ###########: Porównania do wydarzeń w Budapeszcie, Putin ostrzega Gruzję i Ukrainę przed tym co ich czeka w UE, Le Soir rozdziera szaty: "skrajni nacjonaliści, wrogowie Europy, homofobi i antysemici" "Czy to już Tsunami?" Le Monde, Die Welt i New York Time... Tylko The Economist pisze: "NIE ZŁAMANO PRAWA". Pasuje Wam ustrój, w którym dwóch absolutnie stronniczych i dyspozycyjnych dziennikarzy łamie etykę dziennikarską i zamiast opisywać obiektywnie fakty polityczne kreują je na perfidne zamówienie - stosując przy tym kłamliwą interpretację o rzekomej korupcji (nie było zgody na żądania prowokatorki) powodując sztuczny kryzys na zamówienie opozycji rozwścieczonej traumą po rocznych nieuprawnionych atakach, pełnych poniżających impertynencji i zbulwersowanej dobrymi osiągnięciami rządu, nie pasujacymi do hiobowych prognoz, tej żywiącą się jedynie destrukcją działań antykorupcyjnych - opozycji. Stąd ten straceńczy pomysł na prowokację - rzekomej korupcji i przełamanie oporu przed niechcianym wejsciem w tajną koalicję z najbardziej hańbiącym i poniżanym przez siebie Lepperem. Udajecie świętoszków zatroskanych o moralność Pani Beger? Moi Drodzy Faryzeusze? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _____________ Ty? Siekiera Motyka Beger Mróz 28.09.06, 19:23 Mrozowski Siekierski ratujciez noz juz! Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Haszu 'faryzeuszem' ??? 28.09.06, 19:46 hasz0 napisał: > Le Soir rozdziera szaty > Tylko The Economist... No właśnie. Tylko. Prezio był pedział: "dotąd żaden rząd nie był tak atakowany i żaden prezydent". Faktycznie, dotąd żaden. Może po prostu są jakieś powody? Jednym z nich może być np. takie stanowisko PiSu: "takie negocjacje to norma w polskiej polityce". Jeżeli to nawet i prawda, to nie ma się czym chwalić, a jeżeli ktoś uważa, że jest, tak jak PiS uważa, to niech potem nie rozdziera szat, że LeSoir rozdziera szaty. Po rządach SLD nie przypuszczałem, że mógłbym się jeszcze bardziej wstydzić. W błędzie byłem otóż. Mogę. > Udajecie świętoszków zatroskanych o moralność Pani Beger? > Moi Drodzy Faryzeusze? Była dobra, jak potrzebna była kreska na sejmiku? Przestała, gdy ugryzła rękę, która przestała głaskać? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Haszu 'faryzeuszem' ??? Z trudem. 28.09.06, 19:55 Faryzeusze byli straznikami Prawa, a co za tym idzie i sprawiedliwosci. HaszO jest straznikiem PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
wolomin_w_nocy C'mon 28.09.06, 20:23 hasz0 napisał: > Dedykuję Wam, poruszającym Niebo i Ziemię, ten wierszyk: > > • To kosmiczny SKAnDAL !!! > mantysa 28.09.06, 18:02 + odpowiedz > > To skandal galaktyczny > To skandal dydaktyczny > To skandal wręcz filozoficzny > To skandal nawet trochę, (ze względu na scenografię) erotyczny > To skandal, czy Pan nie uważa, że komiczny ? > tez mam cos dla Ciebie i to Lennona: C'mon Ev'rybody's talking about Ministers, Sinisters, Banisters and canisters Bishops and Fishops and Rabbis and Pop eyes, And bye bye, bye byes. All we are saying is give PIS a chance Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: C'mon 28.09.06, 20:28 wolomin_w_nocy napisał: > All we are saying is give PIS a chance Dla mnie - bomba! Byle nie 'chance' na 'vengeance'. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg a gdzieś Ty był, gdy 28.09.06, 21:57 > Pasuje Wam ustrój, w którym dwóch absolutnie stronniczych > i dyspozycyjnych dziennikarzy łamie etykę dziennikarską > i zamiast opisywać obiektywnie fakty polityczne > kreują je na perfidne zamówienie - stosując przy tym kłamliwą interpretację o > rzekomej korupcji (nie było zgody na żądania prowokatorki) powodując sztuczny > kryzys na zamówienie opozycji rozwścieczonej traumą po rocznych > nieuprawnionych ci sami dziennikarze nagrali rozmowy na zjeździe PO, z których wynikało ,że Tusk ma opozycję?Też zrobili to ukrytą kamerą.Czy byli też dyspozycyjni , tylko że w stosunku do PiS? Jesteś kompletnie pokręcony i nieobiektywny w swoich ocenach A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _____________Re: a gdzieś Ty był..Czarny Baranie!? 29.09.06, 09:42 Gdy uczyli logiki? Tam nagrali ukrytą kamerą n-i-e prowokowane AUTENTYCZNE rozmowy na zjeździe PO przekazujac autentyczne a nie KREOWANE na zamówienie polityczne prowokacje DZIENNIKARSKA ETYKA mówi o niewpływaniu na zdarzenia zachodni dziennikarze nawet nie pomagają rannym wg tej zasady a prowokacje stosowane są nie tam gdzie nie ma przestęstwa albo jest niewielkie ale w najwiekszego kalibru typu mafia, narkotyki, zabójstwa, porwania. I wypraszam sobie Twe niekończące się epitety i personalne metody polemiczne! Pogadaj se tak z Twoim nauczycielem forumowym bo nie jest to relacja szef wdzięczny pracownik. Rozumiesz? Nie zyczę sobie rozkazywania typu: "Marsz do prokuratora!" Masz trochę honoru? To sprawdź czy kiedys tak do Ciebie pisałem jak do gnojka: Chłopcze itp. Juz Ci pisałem na ten temat 100 razy! Zapraszałem do domu...Odmówiłeś obiecując, ze uchylisz kapelusz zza płota. Teraz Cię rozumiem! Odpowiedz Link Zgłoś
dachs _____________Re: a gdzieś Ty był..Czarny Baranie! 29.09.06, 10:02 hasz0 napisał: > Tam nagrali ukrytą kamerą n-i-e prowokowane > > AUTENTYCZNE rozmowy na zjeździe PO > > przekazujac autentyczne a nie KREOWANE na zamówienie polityczne > prowokacje Tak, Haszu. Ale prowokacje stosuje się tam gdzie maja szanse się udać. Ja to dziś wyraził bardzo spokojnie prof. Wnuk-Lipiński: niezależnie od tego, czy zło pokaże nam pani Beger czy Św Franciszek, zło pozostaje złem. Za dosłowność cytatu nie gwarantuje, ale sens byl właśnie taki. > > DZIENNIKARSKA ETYKA mówi o niewpływaniu na zdarzenia > zachodni dziennikarze nawet nie pomagają rannym wg tej zasady To prawda. Ale nie jest to przyjeta zasada etyczna, lecz przedmiot ogromnej kontrowersji we świecie dziennikarskim. > a prowokacje stosowane są nie tam gdzie nie ma przestęstwa albo jest > niewielkie ale w najwiekszego kalibru typu mafia, narkotyki, zabójstwa, > porwania. Prowokacje stosowane są wcale nie tak rzadko. Jest to najlepszy sposób na sprawdzenie zgodności deklaracji polityka z jego postępowaniem. > Zapraszałem do domu...Odmówiłeś obiecując, ze uchylisz kapelusz zza płota. > Teraz Cię rozumiem! A ja Cie niedawno zapraszałem na piwo. Odpowiedzi się nie doczekałem. Czy też mam zacząć rozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _____________Re: a gdzieś Ty był..Czarny Baranie! 29.09.06, 10:07 Raz! I chyba Ci nie odmówiłem. Wiesz nie to zdrowie... Ale nie zarzekam się gdy się poprawi, ze uchylę Ci kapelusza zza Dobrej (najblizsza rzeczka) tylko przyjadę wg autonawigatora Medion w "moim BMW" pozyczyłem go i zamiast na południe jechał kumpel 280 km autostradą na północ Wy tam nie macie drogowskazów na Włochy? Odpowiedz Link Zgłoś
dachs _____________Re: a gdzieś Ty był..Czarny Baranie! 29.09.06, 10:36 hasz0 napisał: > Raz! > I chyba Ci nie odmówiłem. Może nie zauważyłeś. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=49078284&a=49091870 > Wiesz nie to zdrowie... Oj wiem... > Ale nie zarzekam się gdy się poprawi, ze uchylę Ci kapelusza > zza Dobrej (najblizsza rzeczka) tylko przyjadę wg autonawigatora Medion > w "moim BMW" )) > pozyczyłem go i zamiast na południe jechał kumpel 280 km > autostradą na północ Wy tam nie macie drogowskazów na Włochy? Nie, ale kumpel sam winien jak jeździ na nawigatora a nie na kompas. Pozatem, każde dziecko wie, że Włochy leża pod Warszawą. ) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Panie Haszu 29.09.06, 10:48 hasz0 napisał: > Gdy uczyli logiki? > > Tam nagrali ukrytą kamerą n-i-e prowokowane > > AUTENTYCZNE rozmowy na zjeździe PO > > przekazujac autentyczne a nie KREOWANE na zamówienie polityczne > prowokacje Kreowane?Nie przesdzaj. Takie zachowanie było obecne w istatnich dniach i wystarczyło tylko to nagrać. > > DZIENNIKARSKA ETYKA mówi o niewpływaniu na zdarzenia > zachodni dziennikarze nawet nie pomagają rannym wg tej zasady > a prowokacje stosowane są nie tam gdzie nie ma przestęstwa albo jest > niewielkie ale w najwiekszego kalibru typu mafia, narkotyki, zabójstwa, > porwania. > > I wypraszam sobie Twe niekończące się epitety i personalne metody polemiczne! > Pogadaj se tak z Twoim nauczycielem forumowym > bo nie jest to relacja szef wdzięczny pracownik. > Rozumiesz? > Nie zyczę sobie rozkazywania typu: "Marsz do prokuratora!" > > Masz trochę honoru? To sprawdź czy kiedys tak do Ciebie pisałem jak do gnojka: > Chłopcze itp. Juz Ci pisałem na ten temat 100 razy! > Zapraszałem do domu...Odmówiłeś obiecując, ze uchylisz kapelusz zza płota. > Teraz Cię rozumiem! Nic nie rozumiesz Panie Haszu. A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: Panie Haszu 29.09.06, 11:02 Rzeczywiście nie rozumiem ale żeby tak nic a nic.. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Faryzeuszu 28.09.06, 21:59 hasz0 napisał: > > Udajecie świętoszków zatroskanych o moralność Pani Beger? > Moi Drodzy Faryzeusze? a w którym miejscu troszczyłem się o moralność Pani Beger? Pisałem wprost - jest to oszustka skazana wyrokiem sądu, a z takimi się nie negocjuje A. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Faryzeuszu 28.09.06, 22:28 andrzejg napisał: > jest to oszustka skazana wyrokiem sądu, a z takimi się nie > negocjuje Pisałeś, ale przed "rokoszem Leppera". Wtedy wszystko było "inne". Wtedy Beger była ta "dobra" dla Hasza, bo się z nią zadawali Jarosławowi, a skoro się zadawali, to Hasz (wtedy) musiał mieć Ci za złe, że pisałeś, że oszustka. Jako oszustka (wtedy) rozwalała "Układ", więc była cacy. Cokolwiek by nie myśleć o obecnej 'nocnej', przyznać trzeba, że z całkowitą pewnością obnażyła ona dwie rzeczy: 1. Skłonność PiSu do wchodzenia w układy z podejrzanymi typami, gdy celem są stołki (a łupem trzeba się, niestety, podzielić). Pamiętasz, jak się wtedy oburzali, gdy się coś źle napisało o Samoobronie? 2. Hipokryzję PiSu, będące tam normą podwójne standardy moralne, kalizm, gdy chodzi o władzę i pieniądze, zobrazowaną najlepiej wypowiedziami baronów Jarosława po aferze, tymi pozwami, żądaniami powołania komisji do zbadania jak kamera mogła się znaleźć w hotelu sejmowym i jak Niesiołowski mógł się uśmiechać na konferencji prasowej itp. Chyba bardziej już ośmieszyć się nie można. I ludzie to widzą, a przynajmniej mam taką nadzieję, że widzą. A swoją drogą, to trzeba mieć iście PiSowskie (bo już nawet nie SLDowskie) tupet i bezczelność by pisać o Sekielskim i Morozowskim jako o "absolutnie stronniczych i dyspozycyjnych dziennikarzach łamiących etykę dziennikarską". Tak może napisać ktoś, komu bliskie jest "dziennikarstwo" Tumankiewicza i Bilika, ktoś dla kogo poziom etyczny dziennikarstwa J. Urbana to pułap nie do osiągnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg NIesiołowski na konferencji 28.09.06, 23:09 nie bęe pisał o przyczyna jego i Schetyny obecności na konferencjji Prawdziwi wietrzą teraz spisek.Równocześnie jeden z Prawdziwych (konkretnie nurni) na FK pisze w załozonym wątku mniej więcej tak "Niesiołowski i Schetyna wypili, Tusk i Komorowski byli trzeźwi" NIe wymieniał nazwisk , ale nie chcę się pomylić w tych pseudonimach O czym świadczy fakt,że Niesołowski i Schetyna stali z tyłu z minami wskazującymi...???? Czy wypiliby gdyby wiedzieli o tej kolejnej dziejowej prowokacji??? Hehe.Prawdziwi dostarczają dowodów obalających spiskową teorię dziejów Spotkali sie i spokojnie sobie chlapnęli, a tu nagle wyskoczyła afera Wnisek: W IV RP człowiek nie może sobie spokojnie wypić A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: Faryzeuszu 29.09.06, 10:11 Pomyliłeś mnie Jacqu z AG w sprawie wychwalania Leppera a wiesz czasami mi się zdarzało "mieć skłonność" ale zrobiłem rachunek sumienia, się wyspowiadałem i odbyłem pokutę a jak tam z Wami? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_blankietowy mała a WIELKA PRAWDA 28.09.06, 22:04 hasz0 napisał: > Pasuje Wam ustrój, w którym dwóch absolutnie stronniczych > i dyspozycyjnych dziennikarzy łamie etykę dziennikarską Haszu, prawda i milosc blizniego i Ojczyzny tego ci brakuje i tego musisz sie uczyc. czy poza zalwajaca Cie nienawiscia ktora jak widze zywisz niemal do wszystkich Polaków masz jakiekolwiek dowody ze dziennikarz ci sa dyzpozycyjni? Szkoda Haszu ze nie jestes katolikiem, chrzescijanieniem bys wiedzial co to milosc bliznich, a nie nienawisc do nich. > i zamiast opisywać obiektywnie fakty polityczne haszu mielismy dziennikarzy opisujacych fakty polityczne przez caly PRL, ja nie chcem faktow politycznych ja chce PRAWDE. Ta mala PRAWDA jest tak wielka. Dziekuje tym dwóm dziennikarzom, dziekuje im ze pokazali nam prawde. A co oni zrobili? Umiescili jedynie kamery i pokazali narodowi prawde o klamliwej wladzy ktora zywi szczera nienawisc do Polskosci i Polakow. > kreują je na perfidne zamówienie - stosując przy tym kłamliwą interpretację o > rzekomej korupcji (nie było zgody na żądania prowokatorki) powodując sztuczny >kryzys na zamówienie opozycji rozwścieczonej traumą po rocznych nieuprawnionych > atakach, pełnych poniżających impertynencji i zbulwersowanej dobrymi > osiągnięciami rządu, nie pasujacymi do hiobowych prognoz, tej żywiącą się > jedynie destrukcją działań antykorupcyjnych - opozycji. Stąd ten straceńczy >pomysł na prowokację - rzekomej korupcji i przełamanie oporu przed niechcianym > wejsciem w tajną koalicję z najbardziej hańbiącym i poniżanym > przez siebie Lepperem. > Udajecie świętoszków zatroskanych o moralność Pani Beger? > Moi Drodzy Faryzeusze? haszu tyle ostrych klamliwych twych słów a jedna mała PRAWDA pokonuje wszytskie twoje kłamstwa któymi próbowałeś nas zalać. Ci dzielni bohaterowie wolnośći, wspaniali uczciwi Polacy zrobili jedną prostą rzecz - pokazali nam to co ty i władza chcielibyscie ukryc - pokazali PRAWDE. Nikt nie przystawial Lipinskiemu ani Mojzesowiczowi pistoletu do glowy. Oni przyszli z wlasnej woli a kamera nagrala to co sie naprawde zdarzylo. KAMERA POKAZALA PRAWDE. I chocbys krzyczal i klamal nie pokonasz ani Prawdy ani Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: mała a WiElKa PrAwDa 29.09.06, 09:59 OK! Żakowski, Lis, cała plejada z GW, Wołek to nie są dziennikarze dyspozycyjni oni tak sobie przyszli do TOKfm i porównują Kaczyńskich do PRL-owskich wojewódzkich sekretarzy... Uprawiają szczytową socjotechnikę Lis ubiera się w skórę barana broniąć przesmiewczo PiS Mojzesowicza i Lipińskiego by całkowicie zrobić słuchaczom wode z mózgu. Oczywiście, ze Mojzesowicz i Lipiński to dwa ćwoki. A Lipiński jeszcze ćwok kryształowo uczciwy i lojalny do absurdu. I tacy są winni. Bo jak mawiał Piłsudski wysmiewany przez nich z nieprzestrzegającymi zasad ( a prócz Jacqa nie cofaliście się się dotąd przez haniebnymi epitetami w stosunku do mnie) nie sposób wygrać nie przyjmując jego zasad. Jesteście nie tylko hipokrytami ale i faryzeuszami bo sami nie cofacie się przed przerysowaniem, semantycznym kłamstwem, insynuacją jakobym nie pisał, że Lepper to zbrojne ramię SLD itd. Nie krytykował PiS-u za wychodzenie przed szereg w NATO nie pisał krytycznie o złej lustracji, o konieczności obniżenia kosztów pracy. Pokazalem wiele razy, ze miałem rację i niekiedy uparłem się do tego stopnia, ze zechciało mi się właczać wyszukiwarkę i gołymi faktami zmuszać nawet najbardziej ostrych polemistów ale honorowych - zmuszać do przeproszenia mnie. Proszę Was o resztki obiektywizmu/ Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: mała a WiElKa PrAwDa 29.09.06, 10:01 o róznicy md spawowaniem IV władzy i manipulacją IV władzy TU--------------> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=49323396&a=49462579 i jeszcze tu www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060929/kraj/kraj_a_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Jak Wojtek Ci się udało z WiElKimi 29.09.06, 10:02 literami a mnie nei? Jestes w "szarej sieci" ? Przyznaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: :-) i mniej leniwy czy b. doswiadczony? 29.09.06, 10:13 Bo ja wiem?Lubi duze litery, to i opanowal te sztuke. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: :-) i mniej leniwy czy b. doswiadczony? 29.09.06, 10:20 Wiesz pewnie gdybym znó spytał hymena to by mi podał kody numeryczne zamiast liter kląć można bez łaciny na Q A propos dzienikarskiej rzetelności i moich Faryzeuszy: szef DZIENNIKA wczoraj się wypoiedział obiektywnie: Muszą odejść! Mieli dwa wyjscia: 1) Nie realizować naprawy RP 2) Realizować naprawę RP z SamoObroną po niezgodzie PO Więc muszą odejść! To jest ALTERNATYWA! Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Zazdroszczę młodym i niedoświadczonym 29.09.06, 10:22 oraz starszym i rozumiejącym ALTAERNATYWĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _______________________Jak myslicie moi Faryzeusze 29.09.06, 10:24 Czy naprawdę jestem pokręcony i nieobiektywny? ------------------------------------------------------- Jesteś kompletnie pokręcony i nieobiektywny w swoich ocenach A. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: _______________________Jak myslicie moi Faryz 29.09.06, 10:32 A jeszcze mi powiedz, co masz na mysli, mowiac o Faryzeuszach. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: :-) i mniej leniwy czy b. doswiadczony? 29.09.06, 10:31 Bo obiektywnie jest, kiedy sie z kims zgadzamy, a subiektywnie, kiedy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Złapałeś mnie nie wiem ale się odszczeknąłem 29.09.06, 10:39 żyjemy w czasach semantycznych ewolucji a chcę nadążyć za młodymi i bardziej doswiadczonymi jednocześnie z tego tytułu Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Złapałeś mnie nie wiem ale się odszczeknąłem 29.09.06, 10:43 Taktak.Wiem, bo sam stosuje.To przeciez normalka, tylko czasami dobrze sie ugryzc w jezyk.Szczegolnie w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: mała a WiElKa PrAwDa 29.09.06, 11:54 hasz0 napisał: > Jesteście nie tylko hipokrytami ale i faryzeuszami bo sami > nie cofacie się przed przerysowaniem, semantycznym kłamstwem, Haszu, zawsze stoje na gruncie prawdy, milosci blizniego i Ojczyzny. Zupelnie nie odpowiedziales na moje argumenty uciekajac przed prawda. Ale prawda Cie znajdzie. Powiedz mi czemu tak mocno nienawidzisz Polski i czemu Jej zle zyczysz. Czemu uciekals sie do klamstw zamiast glosic prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: mała a WiElKa PrAwDa 29.09.06, 12:31 Bo jestem oszołomiony ilu jest teraz zjednoczonych w działaniu dla których najwyższym celem jest dobro Polski Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: mała a WiElKa PrAwDa 29.09.06, 12:33 hasz0 napisał: > Bo jestem oszołomiony ilu jest teraz zjednoczonych > w działaniu dla których najwyższym celem jest dobro Polski Nie dziwie sie bo dla Ciebie dobro Polski to cos obcego zeby nie powiedziec wrogiego. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: mała a WiElKa PrAwDa 29.09.06, 12:41 to że się posunąłeś do ocen personalnych a zaniechałeś replik na moje - pozwala mi uwierzyć, ze zrozumiałeś i przyjąłeś moje niepresonalne argumenty. Ja se mogę juz dbać tylko o swoje zdrowie a cała reszta 67% Polaków niech dnba o dobro Polski! Zwolennicy PO-SLD-SO zarzucają PiSowi, że zniżył się do ich poziomu autentycznie oburzeni cierpią na samą myśl o handlu stanowiskami niech tworzą koalicję, wywalą PiS i cofną szkodliwe zmiany. Może będę miał godziwą emeryturę np. 30% ubeckiej? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: mała a WiElKa PrAwDa 29.09.06, 12:50 hasz0 napisał: > to że się posunąłeś do ocen personalnych > a zaniechałeś replik na moje - pozwala mi uwierzyć, ze zrozumiałeś i przyjąłeś > moje niepresonalne argumenty. Zawsze staram sie odpisywam na merytoryczne agumenty czego nie mozna powiedziec o tobie. Pytalem CIe np. gdzie konstytucja zabrania prowokacji dziennikarskich nie znalazlem na to odpowiedzi. Nie zgadzam sie z Twoimi argumentami bo dla mnie dobro Polski jest najwazniejsze. > Ja se mogę juz dbać tylko o swoje zdrowie > a cała reszta 67% Polaków niech dnba o dobro Polski! serdecznie zycze Ci zdrowia > Może będę miał godziwą emeryturę np. 30% ubeckiej? gdybym byl zlosliwy podejrzewal bym cie o 100 % eerytury ubeckiej ale poniewaz dobro i milosc jest we mnie zakladam ze po prostu bladzisz i zycze by prawda cie oswiecila. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Nie przyjmujesz uparcie jak jakis Osioł opinii 29.09.06, 13:32 panów profesorów prawa, Konstytucjonalistów - oczywiście nie tych, którzy bronią szarej sieci i układu moją opinię sobie daruj! Pasuje Ci ZUS w tej formie? NFZ? Trybunał Konstytucyjny ze swoimi ostatnimi werdyktami? Niewydolność instytucji finasowanych z coraz większych składek powiększających koszty pracy? Pomimo radykalnych reform, które obciążają ciągle tych samych? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: Nie przyjmujesz uparcie jak jakis Osioł opini 29.09.06, 13:36 hasz0 napisał: > Pasuje Ci ZUS w tej formie? > NFZ? Trybunał Konstytucyjny ze swoimi ostatnimi werdyktami? > Niewydolność instytucji finasowanych z coraz większych składek > powiększających koszty pracy? Nie pasuje ale PIS rzadzac rok nie zrobil nic by to zmienic chociaz to nie wymaga duzo czasu lecz duzo samozaparcia. Dla PISu liczy sie wladza a nie POLSKA > Pomimo radykalnych reform, które obciążają ciągle tych samych? nie widze radykalnych refom a one wlasnie mialy byc i PIS mial je wprowadzic by naprawic Panstwo a tego nie robi lecz je pograza Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Gdybyś poczekał jeszcze do rozwiązania 29.09.06, 15:16 WSI i wyjasnienia co ukrywali, efektów pracy CBA, zmiany szefa Banku i Nadzoru Bankowego, wyjaśnienia w nowym Trybunale dziwnych zachowań strych sędziów to bym Ci uwierzył i potem szybko bym głosował za zmianą na uczciwych, prawdziwych liberałow pamiętajacych jednak o państwie opiekuńczym, stosującym liberalne, niekoniecznie budżetowe rozwiązania opieki zdrowotnej, emerytur, hipotecznych zabezpieczeń ubezpieczeniowych gwarantującym emerytom nieprzesadzanie starych drzew w ogrodzie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: Gdybyś poczekał jeszcze do rozwiązania 29.09.06, 15:36 hasz0 napisał: > WSI i wyjasnienia co ukrywali, efektów pracy CBA, > zmiany szefa Banku i Nadzoru Bankowego, wyjaśnienia > w nowym Trybunale dziwnych zachowań strych sędziów czekalismy rok i co i ile mamy czekac? wiesz ile papierow WSI mozna przejrzec przez rok? tam po prostu nic nie ma moim zdaniem a PIS na haslach likwidacji WSI chce zbic kapital. Proponuje zeby PIS rzucilo haslo likwidacji NBP lub Trybunalu i znow bedzie mozna powiedziec ze cos sie likwiduje > to bym Ci uwierzył i potem szybko bym głosował za zmianą na > uczciwych, prawdziwych liberałow pamiętajacych jednak o państwie > opiekuńczym, stosującym liberalne, niekoniecznie budżetowe rozwiązania > opieki zdrowotnej, emerytur, hipotecznych zabezpieczeń ubezpieczeniowych > gwarantującym emerytom nieprzesadzanie starych drzew w ogrodzie itp. o emeryture to samemu trzbea sobie zadbac. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg nie są w stanie zrozumieć, czy nie chcą? 30.09.06, 12:54 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3653754.html - Stocznia jest podmiotem gospodarczym i może podlegać rożnym gospodarczym komplikacjom - tłumaczy rzecznik gdańskiej kurii ksiądz Witold Bock. - Poza tym toczy się proces beatyfikacyjny Jana Pawła II, to też nie jest bez znaczenia, co podkreślała Nuncjatura. Stoczniowcy z tymi argumentami się jednak nie zgadzają. - To decyzja dla nas niezrozumiała, przecież na Zachodzie jest mnóstwo zakładów pracy noszących imiona świętych, byliśmy pewni, że kardynał Dziwisz poparł nasz pomysł - mówi Gałęzewski. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: nie są w stanie zrozumieć, czy nie chcą? 30.09.06, 12:59 andrzejg napisał: > > Stoczniowcy z tymi argumentami się jednak nie zgadzają. - To decyzja dla nas ni > ezrozumiała, przecież na Zachodzie jest mnóstwo zakładów pracy noszących imiona > świętych, byliśmy pewni, że kardynał Dziwisz poparł nasz pomysł - mówi Gałęzew > ski. Ale heca! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Wszystkowiedzący Panie Haszu 30.09.06, 22:11 może coś o tym? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=49544711&a=49553644 A. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Właśnie się zmienia ! Mamy 30 września ! 30.09.06, 22:28 Kochani! Mamy 30 września. Autor: goniacy.pielegniarz Data: 30.09.06, 10:12 -------------------------------------------------------------------------------- Kochani, Ten dzień w końcu nadszedł. Dzisiaj tworzy się historia. Dzisiaj zmienia się świat. Czuć w powietrzu tę inną, lepszą Polskę. Od dzisiaj cukier jest słodszy, a trawa bardziej zielona. Od dzisiaj każdemu Polakowi żyje się po prostu lepiej. Kochani, Nie kryjmy naszych emocji. Od dzisiaj nie trzeba się chować z tym po domach. Twórzmy poezję i piszmy hymny pochwalne ku czci Antka. Wyjdźmy do ludzi i niosąc portrety Jana Olszewskiego, przejdźmy ulicami wszystkich polskich miast. Niech zbiorowa ekstaza opanuje nasz kraj. Już od dzisiaj można. Kochani, Niech każdy zrobi coś na miarę swoich możliwości. Kioskarze niech spalą GW i wystawią Nasz Dziennik. Księgarze niech wystawią książki Jerzego Roberta Nowaka i Waldemara Łysiaka. Fundacje niech zbierają pieniądze na symbole dumy narodowej i ofiarowują je tym, których na nie nie stać, w myśl hasła "Popiersie Jana Oleszewskiego w każdym domu". Kobiety niech dziergają flagi PiSu, podśpiewując sobie: Nie dałabym cnoty Za byle kochanka Dałabym ja wszystko Za drugiego Antka Kochani, Nie duście tego w sobie. Dajcie upust swoim emocjom. Niech ten polityczny coming out zostanie zapamiętany i niech mówią o nim potomni. Nie kryjcie swoich łez wzruszenia. Nie kryjcie swoich emocji. Podzielcie się tym z innymi, choćby tu na forum. Razem będzie łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg wygląda mi to na atak słuzb 30.09.06, 23:35 bo przeciez nikt normalny nie czepia się matki, czy tez dziadka TW Albina IPN BU 00945/548 Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: wygląda mi to na atak słuzb 30.09.06, 23:45 andrzejg napisał: > bo przeciez nikt normalny nie czepia się matki, czy tez dziadka > > TW Albina IPN BU 00945/548 A to kto? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg hasz z pewnościa wie 30.09.06, 23:52 pozarski napisał: > andrzejg napisał: > > > bo przeciez nikt normalny nie czepia się matki, czy tez dziadka > > > > TW Albina IPN BU 00945/548 > > A to kto? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: hasz z pewnościa wie 01.10.06, 08:38 niby skąd? Bo jestem "wszystkowiedzący"? Do Wojtka: > to bym Ci uwierzył i potem szybko bym głosował za zmianą na > uczciwych, prawdziwych liberałow pamiętajacych jednak o państwie > opiekuńczym, stosującym liberalne, niekoniecznie budżetowe rozwiązania > opieki zdrowotnej, emerytur, hipotecznych zabezpieczeń ubezpieczeniowych > gwarantującym emerytom nieprzesadzanie starych drzew w ogrodzie itp. Wojtek Blankietowy: o emeryture to samemu trzbea sobie zadbac. Zamienimy się życiorysami? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _____________hasz z pewnościa wie jak inni zadbali 01.10.06, 12:17 Wojtusiu Blankietowy! Jak Ty byś zadbał o wyższą emeryturę? Gdybys żył w czasach PRL? Podpisałbyś czysty blankiet, ten - którego ja nie podpisałem, pomimo prowokacji i szantażu? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg wiec poparcia dla rządu... 01.10.06, 13:35 jednoznacznie kojarzy mi się z komuną Tobie nie? A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg NIech żyje premier,Niech żyje premier 01.10.06, 14:08 bożesz,alez komuna Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg nie mamy wielich pieniedzy,nie mamy telewizji... 01.10.06, 14:10 ???? no to co mają rządzący? A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg wnioskuje prawidłowo 01.10.06, 14:11 nie mozna rozmawiać z ludźmi o marnej reputacji... lepiej póxno niż wcale, ale jak wiesz Haszu, premier niejeden raz zmieniał zdanie A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 budujesz zamki z ziarenek piasku misternie zbieran 01.10.06, 14:24 ego z nagle obudzonych "taśmami półPRAWDY" mediów - którym afery... FOZZ, gry z Ałganowem, 30 mlrd strat w umowie z Eureko uważały za nagłośnione przez rzekomych oszołomów co to im WSI czar przeszkadza. Taka Prawda jak "Prawda" ze zdarzenia półprawdziwego: Lipiński gadał prawdziwie jak nalezy gadać do Beger a Beger gadała jak prawdziwie uczciwa patriotka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=49558763&a=49567014 Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg to są taśmy prawdy Haszu 01.10.06, 14:33 Twój premier juz to zrozumiał i ogłosił na wiecu - nigdy więcej a Ty dalej brniesz w półprawdy A. Odpowiedz Link Zgłoś
wolomin_w_nocy Re: budujesz zamki z ziarenek piasku misternie zb 02.10.06, 10:41 hasz0 napisał: > 30 mlrd strat w umowie z Eureko Przepraszam Haszu, ze sie zapytam ale te 30 mld to skad sie wzielo? O liczbe mi chodzi. Bo jakas taka duza mi sie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: nie mamy wielich pieniedzy,nie mamy telewizji 01.10.06, 16:42 andrzejg napisał: > ???? > > no to co mają rządzący? > > A. Wildstein zdradzil? A to niecota! Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: nie mamy wielich pieniedzy, nie mamy telewizji 01.10.06, 23:00 Nie licząc tej masy wolnych stanowisk i TVP. Malutkie stanowiska i telewizyjka malutka. Czy on w te głupoty które mówi wierzy, do qrwy nędzy, czy ten swój elektorat uważa za przygłupów ? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg i po co było obalac komunę? 01.10.06, 14:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=49574681 dobrze gada A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _________________________________ Dobrze gada? 02.10.06, 09:19 Oglądam ten spektakl nienawiści w TV Trwam i tak sobie myślę, że kaczory mają rację; te minione 17 lat, to czysta strata czasu! Historia zatoczyła koło i znów jesteśmy w KOMUNIE, tak jak za jej NAJLEPSZYCH casów! Ta sama propaganda! Ta sama retoryka! Te same KŁAMSTWA! Te same hasła! Ta sama NIENAWIŚĆ do myślących inaczej! Kto nie z nami, ten przeciw nam? A ciemny lud.... I oby się moje słowa w g..no zmieniły; ale Białoruś, to mały "Pikuś", w stosunku do dego, co gotują nam Kaczyńscy!!! Szkoda słów! Czy Polacy się obudzą??? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _________________________________ Dobrze gadacie 02.10.06, 09:35 Jak niezrównana Janina Paradowska w TokFM wychwala oficerów WSI szkolonych w najlepszych uczelniach wywiadu i dyplomacji w Moskwie. Myląc przy okazji szkołę dyplomacji z GRU. Wiesza psy na na dziennikarzach, którzy sprzeciwiają się kreowaniu afer politycznych a nie rzetelnym i obiektywnym ich relacjonowaniu! Walczy o prawo dziennikarzy inspirowania polityków z najniższej półki do prowokacji politycznych w celu takiego wpływania na bieg wydarzeń politycznych by uniemożliwić sanację państwa z korupcji i więzów służb specjalnych, generujących patologie właśnie w mediach, gospodarce i polityce. Jeśli jesteśmy znowu w komunie to dlaczego Paradowska, która lustrowała dziennikarzy opozycji w stanie wojennym, na których teraz wiesza psy, nie jedzie ze skargą do Putina albo Łukaszenki? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: _________________________________ Dobrze gad 02.10.06, 09:48 hasz0 napisał: > Jeśli jesteśmy znowu w komunie to dlaczego Paradowska, która lustrowała > dziennikarzy opozycji w stanie wojennym, na których teraz wiesza psy, nie > jedzie ze skargą do Putina albo Łukaszenki? Poniewaz nic nie jest tylko czarne i biale, wiec nie musisz sie zgadzac z Paradowska, kiedy sie nie zgadzasz na Kaczorow. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Juz raz w Gdańsku krzyczeli 'Pomożemy' 02.10.06, 10:02 co Ty mi gedzisz o Paradowskiej Popatrz na formę, na cała otoczke działania Twoich oblubieńców Jeszcze tylko przed nami ich '13 grudnia' A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: Jako odp. wyprzedzająca!!!! :-) heheh!/n 02.10.06, 11:20 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=49559085&a=49616288 Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Pasuje odp. Pożarskiego dla AG :-) heheh!/n 02.10.06, 12:53 Haszu,wrecz przeciwnie.Ty jestes jak nasza dolores.Nie odpowiadasz na konkretne pytania, tylko walisz swoja mantre bez wzgledu na to czy to ma sens, czy tylko bezsens. Odpocznij.Jedz na wies. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Wiem! Wiem! Jestes kolejnym, którego 02.10.06, 13:40 męczą wraże kontry. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=49613337&a=49625787 Odpowiedz Link Zgłoś