Dodaj do ulubionych

To ci afera

27.09.06, 09:24
nagranko w ktorym Bergerowa targuje sie o stolek sekretarza stanu, a Kaczynski
nie chce dac. Nawet o kasie nie rozmawiali, nie to, co w III RP, nonie? Te
miliony USD fruwaly w powietrzu, jak np. u tych liberalow z Pomorza czy bylego
prezydenta Warszawy Piskorskiego. Przynajmniej bylo na co popatrzec. A tu?
Wdzieki Bergerowej.
Obserwuj wątek
    • andrzejg teoretycznie rozmawiali 27.09.06, 09:35
      RB: Ja pomyślałam o takim czymś, że skoro są posłowie, którzy czekają na moją decyzję, to może państwo jesteście w stanie zabezpieczyć mnie w razie czego finansowo, a reszta przejdzie jak.... wie pan, gęsiego.

00:12:32

AL: Myśmy się dzisiaj zastanawiali nad tym czy nie uruchomić... Bo teoretycznie to nawet można Sejm obciążyć tymi pieniędzmi, gdyby Lepper... Teoretycznie jest to możliwe

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,55670,3646278.html
      • danutki Re: teoretycznie rozmawiali 27.09.06, 09:38
        a tak bylam ciekawa jaki znajda 'sposob na Leppera'
        nosil wilk razy kilka....
        • andrzejg Re: teoretycznie rozmawiali 27.09.06, 09:40
          danutki napisała:

> a tak bylam ciekawa jaki znajda 'sposob na Leppera'
          > nosil wilk razy kilka....

Na Leppera też znajdą

A.
        • patience Re: teoretycznie rozmawiali 27.09.06, 09:46
          danutki napisała:

> a tak bylam ciekawa jaki znajda 'sposob na Leppera'
          > nosil wilk razy kilka....

nie chwal dnia przed zachodem slonca....;0

A zreszta, jesli wygra PO, to znowu bedziesz narzekac na lapowki, przypomnij
          sobie jak narzekalas na swoja wyplate przy okazji kolejnych
          gangster-politik-story w tV .
          • danutki Re: teoretycznie rozmawiali 27.09.06, 09:53
            patience napisała:

>
            > A zreszta, jesli wygra PO, to znowu bedziesz narzekac na lapowki, przypomnij
            > sobie jak narzekalas na swoja wyplate przy okazji kolejnych
            > gangster-politik-story w tV .
            >

Pati
            jak juz jestesmy przy wspomnieniach mojej story
            to pisalam takze ze od 90r nie bralam udzialu w wyborach.
            wylom zrobilam rok temu przy wyborach prezydenckich aby CALA wladza nie poszla
            w rece braci Kaczynskich,bo taki uklad nie wrozyl nic dobrego
            mnie juz nic lepiej nie bedzie,ale wiem co mozna jeszcze uratowac dla moich
            dzieci
            a przy dzieciach to i ja sie wyzywie
            • patience Re: teoretycznie rozmawiali 27.09.06, 10:17
              No tak, Nutka, tak tez mozna. Ale to jest tez cos w rodzaju emigracji
              wewnetrznej, jak za komuny, ludzie zwracaja sie do domu, rodziny, przestaja
              partycypowac w zyciu publicznym, a to jest raj wlasnie dla gangsterow. Pamietasz
              ten watek jaki swegfo czasu zalozylam, "Rzeczpospolita Gangsterska"? Tusk jakos
              nie wyprowadzal ludzi na ulice, kiedy w ramach porachunkow gangstewrskich
              Pruszkow zabil ministra albo ten ukrainiec zadzgal urzedasa od Piskorskiego. A
              handel placami warszawskimi pamietasz? A lapowkarstwo rzadu Millera? Albo jak PO
              wlasna piersia zastawialo tych skorumpowanych bandziorow z Pomorza, bo byli z
              ich partii? Tam to byla wlasnie korupcja. Ze stolka politycznehgo wychodzily
              zestki hektarow ziemi, na ktora pobierali kase z funduszy unijnych zarzadzanych
              przez kolege. A na Kluske w ramach walki z konkurencja naslali nie tylko Urzad
              Skarbowy, ale nawet armie, ktora zarekwirowala mu auta firmy. Napadali na niego
              we wlasnbym domu! Tak wygladal "wolny rynek" i "wolna przedsiebiorczosc" w
              wykonaniu PO. Chcesz zeby to wszystko wrocilo?
      • patience Re: teoretycznie rozmawiali 27.09.06, 09:42
        zero sensacji. Marszalek sejmu to jawnie mowi i nawet podaje Leppera do sadu. Do
        krorupcji potrzebna jest koperta.

PS. Tak mi sie przypomnialy rzady koalicji PO-SLD w Warszawie. Tam to dopiero
        bylo. Jednego urzedasa nawet jakis Ukrainiec zadzgal nozem. Albo ten minister z
        notesikiem, w ktorym mial zapisane prywatne numery Pruszkowa, rozwalony strzalem
        w glowe przez gangsterow. Albo najazdy na Kluske.
        • andrzejg Re: teoretycznie rozmawiali 27.09.06, 09:45
          > zero sensacji. Marszalek sejmu to jawnie mowi

marszałek jawnie to mówi?
          A cóż to?Sejm to jego prywatny folwark,ze moze rzadziś sie pieniędzmi?

A.
          • patience Re: teoretycznie rozmawiali 27.09.06, 09:49
            Oczywiscie ze nie. Ale te weksle rzeczywiscie ograniczaja swobode sprawowania
            mandatu poselskiego, ktora gwarantuje konstytucja. A konstytucja jest aktem
            prawnym wyzszego rzedu niz przepisy o prawie wekslowym. Stad teoretyczna
            mozliwosc rzeczywiscie jest. Co wcale nie oznacza ze marszalek decyduje
            jednoosobowo, nie przesadzaj. Sa procedury.
            • hymen Re: teoretycznie rozmawiali 27.09.06, 09:57
              patience napisała:

> Oczywiscie ze nie. Ale te weksle rzeczywiscie ograniczaja swobode sprawowania
              > mandatu poselskiego, ktora gwarantuje konstytucja. A konstytucja jest aktem
              > prawnym wyzszego rzedu niz przepisy o prawie wekslowym. Stad teoretyczna
              > mozliwosc rzeczywiscie jest. Co wcale nie oznacza ze marszalek decyduje
              > jednoosobowo, nie przesadzaj. Sa procedury.

Dokładnie. Wcześniej czy później posłanka załapie, że kręci bat na własny
              tyłek. Afery w tym jednak niewiele.
        • danutki Re: teoretycznie rozmawiali 27.09.06, 09:47
          patience napisała:

> PS. Tak mi sie przypomnialy rzady koalicji PO-SLD w Warszawie. Tam to dopiero
          > bylo. Jednego urzedasa nawet jakis Ukrainiec zadzgal nozem. Albo ten minister
          z
          > notesikiem, w ktorym mial zapisane prywatne numery Pruszkowa, rozwalony
          strzale
          > m
          > w glowe przez gangsterow. Albo najazdy na Kluske.
          >
          >

Pati
          nie kompromituj sie
          PiS wygral wybory bo OBIECYWAL czystosc w tej brudnej polityce
          nawet nazwe przybrali jakby juz czysci byli
          • patience Re: teoretycznie rozmawiali 27.09.06, 09:55
            Nutka, a jak twoim zdaniem wygladaja targi koalicvyjne, np. w wolnym od korupcji
            panstwie szwedzkim? Idzie polityk do potencjalnego koalicjanta i mowi mu,
            poprzyj nas dla idei, z wyzszych pobudek moralnych, a my ci nic za to nie damy?

Do korupcji potrzebna jest koperta. A tu Kaczynski nawet na sekretarza stanu
            sie nie chcial zgodzic. To jest ewidentnie akcja propagandowa w stylu wrzut na
            tasme, przed demonstracja robiona przez PO, zeby barany na nia poszly. A chodzi
            o to ze ten Urzad Antykorupcyjny wlasnie rozpoczal dzialalnosc. Bedzie badanie
            styku klasy politycznej i Pruszkowa, ot co. Chca zdestabilizowac panstwo w
            ramach samoobrony.
            • danutki Re: teoretycznie rozmawiali 27.09.06, 10:47
              patience napisała:

> Nutka, a jak twoim zdaniem wygladaja targi koalicvyjne, np. w wolnym od
              korupcj

Pati
              racjonalizujesz swoja pomylke polityczna
            • rs_gazeta_forum Re: teoretycznie rozmawiali 28.09.06, 00:58
              patience napisała:
              > Nutka, a jak twoim zdaniem wygladaja targi koalicvyjne

Chyba powinnaś napisać nowy słownik polityczny. PiS Ci wyda, może nawet zapłaci
              z góry z pieniędzy Sejmu.
        • jaceq Re: teoretycznie rozmawiali 27.09.06, 21:39
          > zero sensacji. Marszalek sejmu to jawnie mowi i nawet podaje Leppera do sadu.

No! Za weksle podał! Do tej pory mu nie przeszkadzały, choć z pewnością o nich
          wiedział. Ba! Nawet były dobre, bo cementowały koalicję.
          • patience Re: teoretycznie rozmawiali 27.09.06, 21:47
            > No! Za weksle podał! Do tej pory mu nie przeszkadzały, choć z pewnością o nich
            > wiedział. Ba! Nawet były dobre, bo cementowały koalicję.

Watpie. Saoobrona przebierala nozkami zeby do koalicji wejsc. Dyscypliny to bylo
            trzeba raczej do tego, zeby sie az tak nie pchalismile
            • jaceq Re: teoretycznie rozmawiali 27.09.06, 22:17
              patience napisała:

> > No! Za weksle podał! Do tej pory mu nie przeszkadzały, choć z pewnością o
              > nich
              > > wiedział. Ba! Nawet były dobre, bo cementowały koalicję.
              >
              > Watpie. Saoobrona przebierala nozkami zeby do koalicji wejsc. Dyscypliny to byl
              > o
              > trzeba raczej do tego, zeby sie az tak nie pchalismile

A co to ma do rzeczy? Ja też pamiętam nawet zażenowanie na nielicznych twarzach
              PiSowców gdy Lepper ogłaszał, że będzie życzliwy wobec rządu mniejszościowego
              Nieudanego Kazia. To zażenowanie przeszło szybko w zachwyt, gdy tylko ruszył
              pakt stabiliz. W co się przemienił zachwyt gdy russzyła 1000-letnia koalicja
              "stabilnej większości" to nie trzeba pisać. Wtedy marszał nic nie miał do
              powiedzenia w sprawie "rażącego naruszania ustawy o wykonywaniu obowiązków
              posła" bo mu tak było wygodnie. Przestało być wygodnie (bo po wyborach pewnie
              skończyłoby się marszałkowanie), i co? Te same weksle zrobiły się "bee"?
              Krótko! Jest Twoim zdaniem marszał obrzydliwym hipokrytą, czy nie jest?
              • europitek Re: teoretycznie rozmawiali 28.09.06, 16:46
                A może też warto by się zastanowić czy te weksle nie powinny być podstawą do ponownych wyborów. O ile mi wiadomo, to istniały jeszcze przed wyborami, więc te ostatnie były "skażone" antykonstytucyjną "zarazą". Można zapytać bowiem, czy ktoś kto bierze udział w działaniach antykonstytucyjnych godzien jest bycia posłem. Jeśli więc weksle "łamią", to samoobrońców furda z Sejmu i ponowne wybory (może uzupełniające). Poza tym pozostałych sejmowców trzeba by spytać, dlaczego godzili się na takie praktyki, a i komisja wyborcza i wymiar sprawiedliwości też powinny się "wyspowiadać".
                Można też "sprawę weksli" rozszerzyć na podobne sytuacje. Na przykład, jakiś poseł partii rządzącej został nominowany na wysokie stanowisko, a po pewnym czasie odszedł z tej partii. Nie można go zwolnić z zajmowanego urzędu, bo władza jest niezbędna politykom jak powietrze i jej pozbawienie wpłynęłoby na stan zdrowia delikwenta (brak podstawowej substancji odżywczej), co niewątpliwie ograniczyłoby możliwość sprawowania mandatu posła.
                Uwielbiam "ogórki". Zawsze mi smakują.
    • oleg3 Główny problem to 27.09.06, 10:10
      utrata złudzeń, że PIS jest partią inną niż wszystkie. Problem ten mnie nie
      dotyczy. Nie zamierzam też przyłączyć się do hipokrytów rozdzierających szaty
      nad upadkiem obyczajów politycznych. Demokracja tak ma.

Ja wolałbym monarchię. wink
      • hymen Re: Główny problem to 27.09.06, 10:14
        oleg3 napisał:

> Ja wolałbym monarchię. wink

I monarcha rozdający stanowiska za zasługi wink
        • andrzejg Re: Główny problem to 27.09.06, 10:18
          hymen napisał:

> oleg3 napisał:
          >
          > > Ja wolałbym monarchię. wink
          >
          > I monarcha rozdający stanowiska za zasługi wink

i Oleg jako monarcha smile)

A.
          • oleg3 Re: Główny problem to 27.09.06, 10:22
            andrzejg napisał:

> i Oleg jako monarcha smile)

Nie nadaje się.
        • oleg3 Re: Główny problem to 27.09.06, 10:20
          hymen napisał:
          > I monarcha rozdający stanowiska za zasługi wink

I tytuły, niektóre dziedziczne wink
          Łowczy
          Łowczy koronny
          Wielki łowczy
          ...
          • dachs Re: Główny problem to 27.09.06, 10:26
            oleg3 napisał:

> I tytuły, niektóre dziedziczne wink
            > Łowczy
            > Łowczy koronny
            > Wielki łowczy

jako borsuk protestuję przeciw ułowczywaniu kraju. smile
            Czy nie możemy się zgodzić raczej na:
            Podczaszy
            Podstoli koronny
            Wielki Podpościelowy?
            smile
            • andrzejg Re: Główny problem to 27.09.06, 10:29
              a ten podstoli , to jaka funkcje miał?

A.
              • patience Re: Główny problem to 27.09.06, 10:32
                andrzejg napisał:

> a ten podstoli , to jaka funkcje miał?
                >
                > A.

Przed objeciem funkcji podstolego? Probowacza wina na okolicznosc trucizny.
              • dachs Re: Główny problem to 27.09.06, 10:35
                To zależy u kogo.
                U króla dbał o rozkosze stołu, u Fredry chędożył Podstolinę, u mnie leżał by pod
                stołem w wyniku korumpowania go przez podczaszego. smile
            • patience Re: Główny problem to 27.09.06, 10:30
              dachs napisał:

> jako borsuk protestuję przeciw ułowczywaniu kraju. smile
              > Czy nie możemy się zgodzić raczej na:
              > Podczaszy
              > Podstoli koronny
              > Wielki Podpościelowy?
              > smile

Faktycznie. Protestuje przeciwko odlawianiu borsuka. Ale za to jesli Oleg obieca
              rozdawnictwo tytulu Wielkiego Podposcielowego to dam sie kupic i na sejmiku
              elekcyjnym oddam na niego glos.
              • oleg3 Gdybym teoretycznie pretendował 27.09.06, 10:35
                patience napisała:

> rozdawnictwo tytulu Wielkiego Podposcielowego

Proponuję tytuł Ochmistrzyni, nawet Wielkiej Ochmistrzyni - z nadzorem nad
                fraucymerem.
                • hymen Nawet do sejmiku forumowego się nie dostali, 27.09.06, 10:57
                  a już kupczą stanowiskami. Aferzyści jedni wink
          • jaceq Re: Główny problem to 27.09.06, 21:45
            oleg3 napisał:

> I tytuły, niektóre dziedziczne wink

... np. prokurator krajowy. A co mi tam, niech mnie zamkną: podsekretarz stanu!

> Łowczy
            > Łowczy koronny
            > Wielki łowczy

... strażnik koronny...
    • andrzejg gadasz jak Ziobro, ale może cos w tym jest 27.09.06, 11:08
      posmiać się warto

wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=37078&wid=8525178&rfbawp=1159345361.115&ticaid=12662
      " Bo teoretycznie to nawet można Sejm obciążyć tymi pieniędzmi, gdyby Lepper... Teoretycznie jest to możliwe - mówi minister Lipiński i właściwie powinien od razu wybuchnąć śmiechem, widząc cały komizm tej sytuacji: najbliższy współpracownik prezesa partii o nazwie Prawo i Sprawiedliwość (oni naprawdę się tak nazywają!) proponuje pani z kilkoma sprawami sądowymi na karku przejście do rządu w zamian za bezprawne wykorzystanie naszych pieniędzy do jakichś prywatnych rozgrywek. No ale nie wybucha śmiechem. Fachura."

" Dzięki tej zabawnej produkcji, ujawnionej we wtorek w TVN-owskim programie „Teraz My” nie umykają naszej uwadze różne zabawne smaczki serwowane nam przez ministra Lipińskiego. Naprzykład o tym, że Giertychowi zależy na tym, żeby się trochę nadymać. Albo jeszcze fajniejszy fragment, w którym Lipiński mówi, że żadnej gwarancji na papierze Beger nie dostanie, bo powinno wystarczyć jej słowo premiera. Jakie słowo?! –"

AG-----hehe, jakie słowo?

"Gosiewski nazywa ujawnione nagrania „cząstkowymi informacjami nocnymi”, które nie mają wpływu na dalsze rozmowy o koalicji, inni specjaliści próbują nam wmówić, że chrząkanie o pokątnym załatwianiu spraw sądowych to normalne polityczne negocjacje, a Jarosław Kaczyński przygotował w tej sytuacji prawdziwy suspens i... po prostu milczy. Posłowie PiS przebrani za Pęczaka, Rywina i innych specjalistów od szeptania kłaniają się i powoli znikają ze sceny."

Kłaniam si e i na razie znikam

hahaha

A.
      • cyborg.jr Re: gadasz jak Ziobro, ale może cos w tym jest 27.09.06, 11:12
        scenka z wiejskiej....
        www.strangepolitics.com/images/content/117165.gif
    • abstrakt2003 To koniec 27.09.06, 13:22
      nic pisu nie uratuje. Wiedziałem że w końcu do tego dojdzie ale nie wiedziałem
      że tak szybko.
      • andrzejg PiS juz ma 18 % 27.09.06, 21:40
        abstrakt2003 napisał:

> nic pisu nie uratuje. Wiedziałem że w końcu do tego dojdzie ale nie wiedziałem
        > że tak szybko.

• jaceq Jutro będzie 8% 27.09.06, 21:50
          Nie "nocna wpadka" z Renią będzie kosztować PiS, ale głównie dzisiejsze
          wypowiedzi Cymańskich, Kuchcińskich, Gosiewskich, Ziobrów. Nie na darmo "po
          języku ich poznacie".
          A jeszcze przed nami występ tego prezydęta.
    • wolomin_w_nocy Re: To ci afera 27.09.06, 22:23
      Afera jak afera. Ale dobrze rozegrana przez opozycje a już wręcz mistrzowsko
      przez buraka. Trochę to głupie, że burak się okazał lepszym strategiem niż
      Wodzu.
      • patience Re: To ci afera 27.09.06, 22:48
        > Afera jak afera. Ale dobrze rozegrana przez opozycje a już wręcz mistrzowsko
        > przez buraka. Trochę to głupie, że burak się okazał lepszym strategiem niż
        > Wodzu.

Alez burak tego nie wymyslil. Interesujace ze w trakcie przerwy parlamentarnej,
        kiedy normalnie sejm swieci pustkami, akurat byli wszyscy obecni na miejscu,
        zeby wyglosic potepiajace oswiadczenia. I to jest blad tego, kto to wymyslil.
        Ten ktos mysli w kategoriach PRL i nie zdaje sobie sprawy, ze dziennikarze by
        kwaczora Taska i cala reszte znalezli gdziekolwiek by nie byli, bo na tym
        polegaja media w demokracji. A skoro ten "strateg" popelnia takie bledy, kiedy
        ma sie czas zastanowic i obmyslec plan, to znaczy, ze jest cienki i ma slaby
        punkt. Blad Kaczorow owszem jest, ale na czym innym polega.
        • jaceq Re: To ci afera 27.09.06, 22:57
          > Alez burak tego nie wymyslil.

Przecież to jasne, że płk WSI Morozowski i st. sierżant Sekielski.

> Ten ktos mysli w kategoriach PRL i nie zdaje sobie sprawy, ze dziennikarze by
          > kwaczora Taska i cala reszte znalezli gdziekolwiek by nie byli

No przecież znaleźli bez problemów. Umiejętność posługiwania się pagerami,
          komurami, to ma niby być PRL? Nie, PRL to jest raczej takie "rozumowanie" jak
          powyżej.

> Blad Kaczorow owszem jest, ale na czym innym polega.

Tak się dali przyłapać takiej ... ?
          • patience Re: To ci afera 27.09.06, 23:51
            Nie, jacku. Byla taka story piekna o Gierku napisana przez Rolickiego, jak to
            Gierek przegral, bo nie byl na miejscu w KC tylko w Katowicachj. I do dzisiaj
            sie roznym tlukom tak wydaje, ze koniecznie musza byc na miejscuwink)
            • pozarski Re: To ci afera 28.09.06, 00:04
              patience napisała:

I do dzisiaj
              > sie roznym tlukom tak wydaje, ze koniecznie musza byc na miejscuwink)

I nawet styl PiSdowski. Ale upadek, patipati.
              • hasz0 _____________Parę uwag o pościeli Beger i namiocie 28.09.06, 10:15
                Fatalne przygotowanie prowokacji.

Reanata w panice, w ostatniej chwili, doskakuje
                do nocnego stolika i zabiera instrukcję prowokacji sprzed okularów
                Lipińskiego, bo usiadł na kanapie za blisko niepościelonego łóżka.

Gdzie byli Siekielski i Morozwski oraz pan major SB na etacie, obsługujący
                aparaturę podsłuchową i "wykrywacz kłamstw" - będący na wyposażeniu redakcji
                TVN.

"Szara sieć" po bałaganiarsku szarogęsi się w pokojach sejmowych reprezentując
                profesjonalnych dziennikarzy?

Co innego przed Sejmem - tam widac prawdziwego "fachowca" profesjonalistę
                "szarej sieci" z doświadzczeniem i 14 letnim stażem (1992)
                - to ten sam co wita Tuska, Niesiołoskiego, Mazowieckiego, Pawlaka
                i paru innych TW u Bolka w "nocnej zmianie" jak prawdziwy towarzysz: -----------

----------------
                • hasz0 ____________Poznajecie profesjomalistę? 28.09.06, 10:16
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,53600,3647418.html?i=1
                  • dachs Re: ____________Poznajecie profesjomalistę? 28.09.06, 10:48
                    Nie poznaję, ale ponieważ gazety pisały, że na demonstracji był Wachowski,
                    domyślam się, że to jego obecność tak Cię zbulwersowała.
                    Na żadnym zdjęciu jednak nie znalazłem nikogo ważnego z PO, więc chyba minąłeś
                    się z prawdą. Domyślam się, że przypadkiem.
                    • pozarski Re: ____________Poznajecie profesjomalistę? 28.09.06, 10:55
                      Moze ty nie rozpoznajesz, ale haszO rozpoznaje. Hmhm.
                      • dachs Re: ____________Poznajecie profesjomalistę? 28.09.06, 11:08
                        Ja miałem mało do czynienia z "profesjonalistami".
                        Ciekawe kto kryje sie za tymi panienkami:
                        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,53600,3647418.html?i=0
                        Myśle, że po upadku PiSu, może to być nowa partia dla Hasza. smile))
                        • pozarski Re: ____________Poznajecie profesjomalistę? 28.09.06, 11:22
                          dachs napisał:
                          Ciekawe kto kryje sie za tymi panienkami:
                          > <a href="wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,53600,3647418.html?i=0"

Pewnie nie uwierzysz, ale ja typuje patience.To sa jej kregi:lewaccy, pokreceni
                          ekolodzy.Prawa luckie(sic!), te rzeczy.
                          • dachs Re: ____________Poznajecie profesjomalistę? 28.09.06, 12:04
                            pozarski napisał:

> Pewnie nie uwierzysz, ale ja typuje patience.To sa jej kregi:lewaccy, pokreceni
                            > ekolodzy.Prawa luckie(sic!), te rzeczy.

Hmmm. Niezłe sztuki. smile)
                            • pozarski Re: ____________Poznajecie profesjomalistę? 28.09.06, 12:07
                              Wlasnie.Taki kontrast.
                • dachs Re: _____________Parę uwag o pościeli Beger i nam 28.09.06, 11:18
                  hasz0 napisał:

> Fatalne przygotowanie prowokacji.
                  >
                  > Reanata w panice, w ostatniej chwili, doskakuje
                  > do nocnego stolika i zabiera instrukcję prowokacji sprzed okularów
                  > Lipińskiego, bo usiadł na kanapie za blisko niepościelonego łóżka.

I na taką prymitywną prowokację dał się nabrać PiS? Słów mi brak.
                  A i profesjonaliści z dawnych lat też już zardzewieli.
                  Nawet prowokacji porządnej przygotować nie potrafią.
                  Nie dziwota, że służby trzeba rozbić.
                  Ale nie za diaboliczne machinacje jakieś, a za zwykłą nieudolność.
        • dachs Re: To ci afera 28.09.06, 10:45
          patience napisała:

> Alez burak tego nie wymyslil. Interesujace ze w trakcie przerwy
          > parlamentarnej, kiedy normalnie sejm swieci pustkami, akurat byli wszyscy
          > obecni na miejscu, zeby wyglosic potepiajace oswiadczenia. I to jest blad
          > tego, kto to wymyslil.

Myślę, że jednak nie byli na to przygotowani i nie czekali. A świadectwo na to
          daje jeden z najwierniejszych zwolenników PiSu na forum.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=49314662&a=49314662
          No bo albo sie perfidnie, na zimno, przygotowali, albo... smile))
    • centre.gravity bergerowa ? ktoz zacz ? 28.09.06, 10:48
      patience napisała:

> nagranko w ktorym Bergerowa targuje
      • hasz0 słupków za dużo czy demontażystów za mało? 28.09.06, 11:34
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,53600,3647418.html?i=5
        Gdzie im tam do Budapesztu!
        A Bertyuerowa to Begerowa
        zaczepiłem nie tylko "r"...

Lipiński to ostatnia oferma. Żeby nie umieć zaciągnąć samotnej mężatki
        z tego samego hotelu do swego pokoju obok.
        • hasz0 nieodporny na qrwiki?/n 28.09.06, 11:35
    • palnick Re: To ci afera 28.09.06, 11:36
      Przypominam, że to Renata poszukiwała kontaktu. To ona zażyczyła sobie teki
      wiceministra rolnictwa - kaczor to rządanie stanowczo ODRZUCIŁ.
      I na tym właściwie kończy się temat.

Lipiński luźno dywagował na temat pozostałych oczekiwań niepokalanej dziewicy.
      O jej problemach z prawem powiedział, że może ją skontaktować z kimś kto jej
      coś doradzi ale jeżeli sprawy się toczą to nic się nie da zrobić. W sprawie
      weksli palnął bez sensu zastrzegając się, że nie jest prawnikiem. Ot takie
      pogaduchy, które do niczego nie zobowiązują. Lipiński wyraźnie nie chciał jej
      zdecydowanie pognębić. Kaczor niczego jej nie obiecał a jej umizgi stanowczo
      odrzucił.
      I tak wygląda cała "afera".
      Gdzie tu korupcja? Ona urodziła się w głowach PO, SLD i Leppera, bo taka jest
      polityczna potrzeba chwili.
      • pozarski Re: To ci afera 28.09.06, 11:42
        Powtarzasz sie.Renata szukala, bo ja TWN o to poprosila.A Adas obiecal za
        sejmowe (twoje) pieniadze zalatwic weksle.O czym tu gadac?
        • palnick POSLaDki + Lepper chcą obalić rząd z powodu... 28.09.06, 12:01
          nagrania rozmowy z kryminalistką Begger, w której Lipiński informuje ją, że
          Jarosław stanowczo odrzucił jej ofertę wejścia do koalicji w zamian za tekę
          wiceministra rolnictwa. To zaiste SKANDAL smile
          Największa afera polityczna w historii!!! smile)))
          • pozarski Re: POSLaDki + Lepper chcą obalić rząd z powodu.. 28.09.06, 12:06
            Moze to ty powinienes byc szefem gabinetu premiera? Wiedzialbys na pewno, ze sie
            z kryminalistami rodzaju Renaty porzadny czlowiek nie powinien zadawac.Biedny
            Lipinski o tym nie wiedzial i wpadl.
            • palnick Re: POSLaDki + Lepper chcą obalić rząd z powodu.. 28.09.06, 12:23
              pozarski napisał:

> Moze to ty powinienes byc szefem gabinetu premiera? Wiedzialbys na pewno, ze
              sie z kryminalistami rodzaju Renaty porzadny czlowiek nie powinien
              zadawac.Biedny Lipinski o tym nie wiedzial i wpadl.
              ------
              A co ona robi w sejmie? Jest posłanką, czy nie?
              • pozarski Re: POSLaDki + Lepper chcą obalić rząd z powodu.. 28.09.06, 12:28
                palnick napisał:
                >
                A co ona robi w sejmie? Jest posłanką, czy nie?

No wlasnie.Przeciez Lipinski wiedzial z kim ma do czynienia i dlatego nie
                powinien byl z nia rozmawiac.Rozmawial, bo myslal, ze wie jak ja skaptowac.Nie
                wiedzial, ze to prowokacja.I wpadl jak sliwka w kompot.Jaka sliwka?Wegierka, bo
                lubie.

• palnick Re: To jest afera 29.09.06, 13:43
        hotnews.pl/artpolska-552.html
    • wikul Afera o której donoszą czołowe media 28.09.06, 12:22
      Afera o której bębnia wszystkie czołowe europejskie media. Czołowe gazety
      donoszą na pierwszych stronach a telewizje jako główne informacje.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3649244.html
      Dla ciebie jednak ważniejsze sa informacje z miłych sobie blogów.

• palnick Afera o której milczą czołowe media 28.09.06, 16:57
        Z Rzepy:

"Szef Klubu UW jest dobrej myśli. - Dziś lub jutro wyłonimy wspólnego kandydata
        na prezesa IPN. Rozmawiamy o kilku nazwiskach, jak Andrzej Zoll i Leon Kieres,
        i jesteśmy na dobrej drodze do wybrania jednego - mówi Jerzy Wierchowicz. - W
        sprawie r.p.o. czekamy na propozycje AWS - dodaje. Wśród osób rozważanych na to
        stanowisko przez koalicjantów raczej nie będzie Marka Antoniego Nowickiego ani
        Andrzeja Sikory (kandydat AWS nie uzyskał wymaganego poparcia Sejmu). - Moim
        zdaniem byłoby dobrze połączyć wybór kandydatów na te dwa stanowiska: tak aby
        AWS poparła kandydata UW na r.p.o., a Unia kandydata Akcji na szefa IPN -
        przypomina dawną koncepcję Stefan Niesiołowski (AWS). (...) Kiedy politycy AWS
        zasugerowali, że za stanowisko r.p.o. chcą poparcia UW dla kandydata Akcji na
        prezesa Instytutu Pamięci Narodowej, Nowicki oświadczył, że nie będzie
        kandydował, jeśli urząd rzecznika będzie przedmiotem politycznych przetargów.
        Koalicjanci deklarowali, że tak nie jest, ale Nowicki i tak wycofał się"

I to handlowanie było dobre, bo słuszne smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka