Dodaj do ulubionych

A na drzewach, zamiast lisci, beda wisiec

23.03.03, 21:05
pacyfisci. I nihilisci. I cala reszta tego talatajstwa. Jedyny problem, ze
ciezko bedzie ich zidentyfikwoac. Ta cala halastra wystepuje tu przewaznie
anonimowo - nowe nicki, potworzone tylko na te okazje. Aby zaszczekac przeciw
wolnemu swiatu.
Obserwuj wątek
    • monopol Pacyfiści hłe, hłe 23.03.03, 21:45
      Co to za pacyfiści? Przecież to przebierańcy jacyś V.C.-podobni, co to sieją
      tylko nienawiść do Amerykanów, a Saddama za swego idola mają. Piszą jakieś
      pierdoły o tym, że wszystko co jest be w Iraku to wina sankcji, embarga i
      Busha... Rozmnożyli się przez pacynkowanie i trąbia w jedną tubę - Saddam dobry
      człowiek jest, ręce precz od niego.

Gorzej, że w Realu podobne indywidua też rozrabiać zaczynają. Jakoś tak się
      złożyło, że w Gdańsku dziś w nocy spłonęła restauracja MacDonald's. Przypadek?
      No nie wiem...

Najgorsze jest to, że ja też generalnie nie lubię wojny i źle się czuję z tym,
      że mam jedną cechę wspólną z tymi "pacyfistami". Tą wojnę jednak rozumiem,
      popieram USA i nienawidzę Saddama - okrutnika i tyrana. Wiem, że Amerykanie nie
      pojechali do zatoki mordować Irakijczyków, ale wytępić sługusów bandyty. I cały
      czas tłumaczę to temu towarzystwu na forum, ale oni nie chcą tego pojąć.
      Zagryźliby mnie chętnie natomiast. I tacy z nich pacyfiści właśnie...
      • gini Re: Pacyfiści hłe, hłe 23.03.03, 22:50
        monopol napisał:

> Co to za pacyfiści? Przecież to przebierańcy jacyś V.C.-podobni, co to sieją
        > tylko nienawiść do Amerykanów, a Saddama za swego idola mają. Piszą jakieś
        > pierdoły o tym, że wszystko co jest be w Iraku to wina sankcji, embarga i
        > Busha... Rozmnożyli się przez pacynkowanie i trąbia w jedną tubę - Saddam
        dobry
        >
        > człowiek jest, ręce precz od niego.
        >
        Jak ty facet te medycyne skonczyles?A manifestanci amerykanscy to tez w USA
        sieja nienawisc do Amerykanow?A kto ci tu napisal, ze saddam dobry panie doktor
        Mengele?
        Czy Irak = sie saddam?

> Gorzej, że w Realu podobne indywidua też rozrabiać zaczynają. Jakoś tak się
        > złożyło, że w Gdańsku dziś w nocy spłonęła restauracja MacDonald's.
        Przypadek?
        > No nie wiem...
        >
        Straszne,splonela restauracja MC Donnalda symbol kultury amerykanskiej,
        pewnie terrorysci jak nic.

> Najgorsze jest to, że ja też generalnie nie lubię wojny i źle się czuję z
        tym,
        > że mam jedną cechę wspólną z tymi "pacyfistami". Tą wojnę jednak rozumiem,
        > popieram USA i nienawidzę Saddama - okrutnika i tyrana. Wiem, że Amerykanie
        nie
        >
        > pojechali do zatoki mordować Irakijczyków, ale wytępić sługusów bandyty. I
        cały
        >
        > czas tłumaczę to temu towarzystwu na forum, ale oni nie chcą tego pojąć.
        > Zagryźliby mnie chętnie natomiast. I tacy z nich pacyfiści właśnie...
        >

A ciekawe jak oni wynajduja tych slugusow ich badyndytow?Slyszalam o
        inteligentnych bombach ale nie wiedzialam, ze az tak sa inteligentne,ze jak
        wala w budynek to zabijaja tych zlych a oszczedzaja tych dobrych.
        • monopol Re: Pacyfiści hłe, hłe 23.03.03, 23:07
          gini napisała:

> Jak ty facet te medycyne skonczyles?A manifestanci amerykanscy to tez w USA
          > sieja nienawisc do Amerykanow?A kto ci tu napisal, ze saddam dobry panie
          >doktor Mengele?

Medycynę skończyłem bez problemu, jeśli już koniecznie chcesz to wiedzieć. Co
          do manifestantów w USA - ich protest nie jest Waszym protestem. Ponadto -
          gdybyś uważnie przeczytała moje posty, to zauważyłabyś, że nie jestem
          zwolennikiem wojen. Mi chodzi o coś zupełnie innego - jestem przeciwnikiem
          obłudnego twierdzenia, że to Amerykanie sa źli. Zły był reżim Saddama - to tam
          znęcano się na ludnością cywilną, tam mordowano masowo. Czy Amerykanie robią to
          w swoim kraju?

> Czy Irak = sie saddam?

Irak nie równa się Saddam i o to właśnie chodzi. I Amerykanie również to
          wiedzą. Dlatego nie przeprowadzają nalotów dywanowych na dzielnice mieszkalne
          Bagdadu i nie rozstrzeliwują ludności cywilnej.

> Straszne,splonela restauracja MC Donnalda symbol kultury amerykanskiej,
          > pewnie terrorysci jak nic.

Nie terroryści, znów zastosowałaś nadinterpretację moich słów. To nie byli
          terroryści, ale debile, którzy myślą, że to wspaniała forma protestu.

> A ciekawe jak oni wynajduja tych slugusow ich badyndytow?Slyszalam o
          > inteligentnych bombach ale nie wiedzialam, ze az tak sa inteligentne,ze jak
          > wala w budynek to zabijaja tych zlych a oszczedzaja tych dobrych.

Gdyby Amerykanie zrzucili bombę atomową na Bagdad, wtedy mógłbym powiedzieć, że
          nie starają się wyłuskać złych pośród dobrych. I wtedy stałbym się zajadłym
          wrogiem Stanów Zjednoczonych. Zauważ jednak, że pierwszym krokiem armmi
          amerykańskiej, była próba unieszkodliwenia tylko Saddama. Niestety się nie
          udała, bo może nie musielibyśmy wówczas prowadzić tej dyskusji.
          • gini Re: Pacyfiści hłe, hłe 23.03.03, 23:22
            monopol napisał:

> gini napisała:
            >
            > > Jak ty facet te medycyne skonczyles?A manifestanci amerykanscy to tez w US
            > A
            > > sieja nienawisc do Amerykanow?A kto ci tu napisal, ze saddam dobry panie
            > >doktor Mengele?
            >
            > Medycynę skończyłem bez problemu, jeśli już koniecznie chcesz to wiedzieć. Co
            > do manifestantów w USA - ich protest nie jest Waszym protestem.

A czyim?Jakas argumentacje poprosze.

Ponadto -
            > gdybyś uważnie przeczytała moje posty, to zauważyłabyś, że nie jestem
            > zwolennikiem wojen.

Byl juz jeden taki przed toba byl za a nawet przeciw.

Mi chodzi o coś zupełnie innego - jestem przeciwnikiem
            > obłudnego twierdzenia, że to Amerykanie sa źli.

Po to napisalam, o tych Amerykanach co protestuja by Ci wykazac, ze nie jestem
            antyamerykanska.Krytykujac Busha nie trzeba nienawidzic Amerykanow, bedac
            przeciwnikiem tej wojny nie trzeba kochac saddama.

Zły był reżim Saddama - to tam
            > znęcano się na ludnością cywilną, tam mordowano masowo. Czy Amerykanie robią
            to
            >
            > w swoim kraju?
            >
            AAAAAAA Moga robic gdzie indziej i wszystko jest ok.Czy spuszczenie ilus tam
            tysiecy ton bomb na inny kraj to nie jest masowe mordowanie?A ty tlumaczysz,
            ze chodzi o jednego czlowieka?

> > Czy Irak = sie saddam?
            >
            > Irak nie równa się Saddam i o to właśnie chodzi. I Amerykanie również to
            > wiedzą. Dlatego nie przeprowadzają nalotów dywanowych na dzielnice mieszkalne
            > Bagdadu i nie rozstrzeliwują ludności cywilnej.
            >

Nie ma nalotow dywanowych ale sa naloty co dzien i gina ludzie, co bylo do
            przewidzenia, facet wez sie wody napij zimnej.
            >
            > > Straszne,splonela restauracja MC Donnalda symbol kultury amerykanskiej,
            > > pewnie terrorysci jak nic.
            >
            > Nie terroryści, znów zastosowałaś nadinterpretację moich słów. To nie byli
            > terroryści, ale debile, którzy myślą, że to wspaniała forma protestu.
            >
            A juz ich zlapali?Wiadomo kto podpalil ?

> > A ciekawe jak oni wynajduja tych slugusow ich badyndytow?Slyszalam o
            > > inteligentnych bombach ale nie wiedzialam, ze az tak sa inteligentne,ze ja
            > k
            > > wala w budynek to zabijaja tych zlych a oszczedzaja tych dobrych.
            >
            > Gdyby Amerykanie zrzucili bombę atomową na Bagdad, wtedy mógłbym powiedzieć,
            że
            >
            > nie starają się wyłuskać złych pośród dobrych.

Facet dobiles mnie calkiem.Dobrze, ze ja mieszkam w Belgii i ze nigdy nie
            trafie na ciebie.Poniewaz nie wala atomem tylko bronia konwencjonalna to sa ok.

I wtedy stałbym się zajadłym
            > wrogiem Stanów Zjednoczonych. Zauważ jednak, że pierwszym krokiem armmi
            > amerykańskiej, była próba unieszkodliwenia tylko Saddama.

Jaka proba unieszkodliwienia Saddama?Naloty na caly kraj?Biora sobie mape
            Bagdadu, i sobie wala ot tak, i maja nadzieje, ze trafia Saddama?
            Szukaja bombami saddama w stogu siana?

Niestety się nie
            > udała, bo może nie musielibyśmy wówczas prowadzić tej dyskusji.
            >
            I sie nie uda ale Amerykanie beda kontynuowac bo nie o to chodzi by zlapac
            kroliczka ale by gonic go.
            >

..
      • Gość: Ona Re: Pacyfiści hłe, hłe IP: *.chello.pl 23.03.03, 23:25
        Ja rozumiem ze pojechali do Iraku zeby wytluc slugusow - jak napisales. Tylko
        caly czas nie rozumiem po co ? Kto ich tam zapraszal? A moze Irakijczycy tak
        lubia i wara nam od tego. Trzeba miec bardzo dobre samopoczucie i zupelnie nie
        znac swiata arabskiego zeby sadzic ze oni chca byc przez nas wyzwalani.
        Amerykanie sa w Iraku wrogami - tak ich widza Irakijczycy.
        Ale mamy przeciez pokolenie wychowane na filamch w ktorych dzielny Amerykanski
        Rambo zbawia swiat wiec moze nie przyjsc do glowy ze w swiecie rzeczywistym
        zyja ludzie ktorzy nie chca amerykanskiej "demokracji". Myslec trzeba, myslec..
    • wild znam jeszcze bardziej precyzyjne to... 23.03.03, 22:00
      strzał w socjalistycznego* przyjaciela

* który np. zakłada że wie jakie usługi musi komuś wcisnąć pacyfistycznym kopem
    • nemesis_ Okrutnik z was kolego intelektualisto 23.03.03, 22:16
      Czy mam rozumiec ze mozna by tak samo postapic z kolega:
      powiesic za jaja na jakims niepacyfistycznym drzewie ?

I nie zycz komus smierci bo zyczenia maja to do siebie ze
      czasem wracaja do zyczacego,kolego sympatyczny.
      • wild intelektualna próba zdefiniowania realnego wroga? 23.03.03, 22:22
        nemesis_ napisał:

> na jakims niepacyfistycznym drzewie ?

i tu zaczyna się dylemat!wink kogo to może być te drzewo? moje? kto wlazł do
        mojego ogródka?:\
        • nemesis_ Re: intelektualna próba zdefiniowania realnego wr 23.03.03, 22:38
          wild napisał:

> nemesis_ napisał:
          >
          > > na jakims niepacyfistycznym drzewie ?
          >
          > i tu zaczyna się dylemat!wink kogo to może być te drzewo?
          moje? kto wlazł do
          > mojego ogródka?:\

Mysle ze to drzewo jest intelektualna wlasnosci kolegi
          zalozyciela watku, chociaz niewatpliwie stoi na twojej
          posesji. Jako takie, jesli by mialo byc uzyte w zwiazku z
          czynnoscia wieszania - musialoby przejsc atest
          wytrzymalosci i politycznej poprawnosci gdyz kolega
          moglby zostac powieszony tylko na atestowanym drzewie.
          Z pacyfistycznym pozdrowieniem, Nemi
      • Gość: babariba Re: Okrutnik z was kolego intelektualisto IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 23.03.03, 22:44
        taki z wilda intelektualista, jak z chuja młotek
    • gini Re: A na drzewach, zamiast lisci, beda wisiec 23.03.03, 22:41
      sceptyk napisał:

> pacyfisci. I nihilisci. I cala reszta tego talatajstwa. Jedyny problem, ze
      > ciezko bedzie ich zidentyfikwoac. Ta cala halastra wystepuje tu przewaznie
      > anonimowo - nowe nicki, potworzone tylko na te okazje. Aby zaszczekac przeciw
      > wolnemu swiatu.

O kolega katolik sie odezwal co to broni dekalogu.Papiez to tez pacyfista
      bedziesz go wieszal sceptyk?

.
      • Gość: Krzys52 Re: A na drzewach, zamiast lisci, beda wisiec IP: *.proxy.aol.com 23.03.03, 22:49
        gini napisała:

> sceptyk napisał:
        >
        > > pacyfisci. I nihilisci. I cala reszta tego talatajstwa. Jedyny problem, ze
        >
        > > ciezko bedzie ich zidentyfikwoac. Ta cala halastra wystepuje tu przewaznie
        >
        > > anonimowo - nowe nicki, potworzone tylko na te okazje. Aby zaszczekac prze
        > ciw
        > > wolnemu swiatu.
        >
        > O kolega katolik sie odezwal co to broni dekalogu.Papiez to tez pacyfista
        > bedziesz go wieszal sceptyk?.
        ..
        ::::
        Nie, papieza to on za jaja nie bedzie wieszal - z powod nie ma za co. Co innego
        Nemesis surprised)
      • monopol Re: A na drzewach, zamiast lisci, beda wisiec 23.03.03, 22:50
        gini napisała:

> O kolega katolik sie odezwal co to broni dekalogu.Papiez to tez pacyfista
        > bedziesz go wieszal sceptyk?

Papież to pacyfista, ale Sceptyk nie o nim pisał, co nietrudno zauważyć. Pisał
        o tych wszystkich przefarbowanych palantach przesiąkniętych ideologiczną
        nienawiścią do Stanów Zjednoczonych. Tacy z nich pacyfiści, jak z koziej dupy
        trąba. Gdyby dorawli bombę atomową, puściliby ją w trzy minuty na Nowy Jork.
        Zaliczasz się do nich Aniu?
    • Gość: XXL Re: A na drzewach, zamiast lisci, beda wisiec IP: *.echostar.pl 23.03.03, 22:49
      sceptyk napisał:

> ciezko bedzie ich zidentyfikwoac.

Taaaa, najlepiej wzorem Josifa Wissarionowicza wyrżnąć wszystkich.
      Po co się męczyć w identyfikacje......

Mogę ci też poszukać innego idola,
      • mamrotka Re: A na drzewach, zamiast lisci, beda wisiec 23.03.03, 23:23
        zapomnieliście o Żydach i cyklistach....
        i o tym cymbale z Iraq, co szwenda się czwarty dzień po Warszawie... psy
        mogłyby go skazać za włóczęgostwo... z czego takie coś żyje ? chyba z
        manifestowania (account: Bank of Iraq) smile))
        • sceptyk Przyznam szczerze, ze niektorzy cyklisci 23.03.03, 23:37
          tez mnie czasem wnerwiaja. Jedzdza wieczorami bez zadnych swiatel. W dodatku
          zygzakami. Ale wszystko po kolei.
    • sceptyk Uprzejmie informuje, ze pierwsze miejsce 24.03.03, 12:15
      na liscie kandydatow do zastapienia lisci zajmuje niejaki slawek piszacy spod
      adresu *.biatel.com.pl. To rzadki wprost skurwysyn. Jesli ktos go
      zidentyfikuje, to proszte uprzejmie o danie mu w pysk w moim imieniu. Oraz w
      imieniu rodzin naszych zolnierzy.

niech im ziemia iracka lekka bedzie...
      Autor: Gość: slawek IP: *.biatel.com.pl
      Data: 24-03-2003 10:25

--------------------------------------------------------------------------------
      A ja mam nadzieje, ze "Grom" poniesie na tyle duze straty... ze rzad i
      prezydent sie opamietaja...

jesli tylko to moze pomoc... niech sie tak stanie... 'do piachu z nimi'... -
      niech zloza swoje zycie dla tzw. elit w tej nielegalnej, niesprawiedliwej i
      imperialistycznej wojnie.... sad

• ksch Re: Uprzejmie informuje, ze pierwsze miejsce 24.03.03, 12:31
        W istocie rzadki to musi być kutas. A co do pacyfistów to zgadzam się, że
        przefarbowanych zrobiło się niebezpiecznie dużo. Co do słuszności wojny to
        wpisuje się ona w pewien niebezpieczny proces "zapewniania sobie przez
        amerykańskie społeczeństwo bezpieczeństwa". Może się to stać "organiczne" i
        jako takie nigdy nie kończące: aby zapewnić sobie bezpieczeństwo pacyfikuje się
        jakiś kraj, to powoduje wzrost niebezpieczeństwa i dalszą pacyfikację.
        Podobnie jak jeden z piszących mam wątpliwości co do tej wojny, ale w churku
        lewaków stać nie chcę.
    • indris O sceptyku sceptycznie 24.03.03, 12:36
      Zidentyfikować pacyfistów jest dosyć łatwo. Wystarczy się rozejrzeć. Jest ich
      bowiem ok 80% ludności (z różnymi odchyleniami w zależności od kraju). Czy
      sceptyk nie ma wątpliwości, KTO tu reprezentuje wolny świat: te miliony, które
      demonstrują, czy te grupki, które decydują ? A przecież słowo sceptycyzm
      pochodzi zdaje się od greckiego słowa oznaczającego wątpienie. Wątpię więc, czy
      sceptyk jest naprawdę sceptykiem, przynajmniej w kwestii irackiej.
      • ksch Re: O sceptyku sceptycznie 24.03.03, 12:49
        indris napisał:

> Zidentyfikować pacyfistów jest dosyć łatwo. Wystarczy się rozejrzeć. Jest ich
        > bowiem ok 80% ludności (z różnymi odchyleniami w zależności od kraju).

80% ludzi owszem nie chce wojen, ale to nie znaczy, że nigdy i w żadnej
        sytuacji nie będzie ich popierać. Czasem racja stanu jest ważniejsza (nie mówię
        że tak jest w Iraku). Co do odchyleń to są one tak duże, że wpychanie
        wszystkich do jednego worka to nadużycie.
        • indris Doprecyzowanie 24.03.03, 14:00
          Ok 80% ludzi jest przeciwko TEJ właśnie wojnie. Przynajmniej w Europie Ameryce
          Płd i Australii.
          AA "racja stanu" to jest zwrot, którego rząd używa ZAWSZE, gdy chce zrobić
          jakieś draństwo.
      • sceptyk Re: O sceptyku sceptycznie 24.03.03, 12:56
        Podszedlem sceptycznie do pozostawania Saddama u wladzy. Zwatpilem w sens
        utrzymywania status quo. Podpowiedziala mi to znajomosc nowozytnej historii,
        wrogosc wobec tyranow i dyktatorow, holdowanie takim wartosciom jak wolnosc i
        demokracja. Jak i tez wspolczucie dla ofiar sadystycznych rezymow. I wiara w
        celowosc i mozliwosc powstrzymania dzialan awanturniczych despotow.
        • indris Do sceptyka o sceptycyźmie 24.03.03, 14:18
          A nie budziły Twoich wątpliwości argumenty administracji USA ? Te, które
          przedstawia się w Polsce są zupełnie inne, niż te, które sam rząd Busha
          przedstawiał w ONZ a jeszcze inne, niż te które wysuwał na pierwszy plan na
          użytek wewnątrzamerykański.
          Mówiąc o argumentach przedstawianych w Polsce ma na myśli głównie te
          prezentowane na forum, o represyjnym charakterze reżimu Husajna. Bo te
          przedstawiane oficjalnie, o zagrożeniu terroryzmem z odwołaniem się do tragedii
          11 września i Iraku jako zagrożeniu dla USA są zbyt głupie,żeby sie nimi
          zajmować merytorycznie. Można sie tylko zastanawiać, co spowodowało, że
          niegłupi skądinąd ludzie pwtarzają takie bzdury.
    • 7em Re: A na drzewach, zamiast lisci, beda wisiec 24.03.03, 12:53
      żydokomuna [obecnie = postępowi prawicowcy] i tłumoki które dały im się
      ogłupić. sorry ze sie nie rymuje.

5040
      • sceptyk To nic trudnego 24.03.03, 13:19
        7em napisała:

> żydokomuna [obecnie = postępowi prawicowcy] i tłumoki które dały im się
        > ogłupić. sorry ze sie nie rymuje.
        ------------------------------------
        Prosze bardzo. Zgodnie z wyrazona potrzeba.

Jak las dlugi i szeroki
        wisza zydzi i tlumoki

Dobrze?
        • 7em znakomicie /nt 24.03.03, 13:22
          5040
        • Gość: luka Re: To nic trudnego - obawiam się, że jednak tak IP: *.k.mcnet.pl 24.03.03, 13:23
          sceptyk napisał:

> Jak las dlugi i szeroki
          > wisza zydzi i tlumoki
          >
          > Dobrze?

Kolego Sceptyku, a gdzie są te obiecane rewelacje prosto z Langley czyli dowody
          irackiej podłosci i knowań przeciwko pokojowi? Przepraszam, że proszę o to po
          raz czwarty, ale być może ten Niemiec, Alzheimer, znowu Ci coś ukradł albo
          schował.
          • sceptyk Re: To nic trudnego - obawiam się, że jednak tak 24.03.03, 13:34
            W zasadzie, powiazalem swa odpowiedz z wyjasnieniem hasla 'wojna o rope',
            gloszonego przez wielu tu. Sadze jednak, ze teraz nie byloby celowym
            analizowanie, czy Saddam klamal czy nie, tzn. czy posiada tzw. bron masowego
            razenia badz mozliwosci jej wyprodukowania. Jego awanturniczosc chyba nie
            podlega dyskusji? Poczekajmy jeszcze troche. Sytuacja powinna sie wyjasnic w
            stosunkowo krotkim okresie. Jak sie okaze, ze nie mialem racji, to sie wycofam
            ze swych tez. Liczac zreszta na wzajemnosc.
            • Gość: luka Tylko bez takich IP: *.k.mcnet.pl 24.03.03, 13:43

Nie interesują mnie powiązania, ale konkrety. Obiecane zresztą z hałaśliwym
              przytupem. Jednak jak widać pozostają one sekretne, co zresztą nie jest niczym
              dziwnym - po prostu kopiujesz krętactwa Białego Domu.

Jeśli natomiast idzie o ustalenie kwestii "kto kłamał", to należałoby zacząć od
              Jerzego Wu Krzaka - to on zarzucił coś Saddamowi, na nim więc spoczywa ciężar
              dowodu. Proszę nie odwracać kota ogonem.

Acha, i nie rozsmieszać mnie "nie podlegającą dyskusji" awanturniczością
              wąsatego brudasa z Bagdadu - a gdzież on się tak awanturował w ciagu ostatnich
              12 lat? Sceptyku, napisz uczciwie wprost - "uważam, że Arabusy powinny dostać
              kopa w dupę, ponieważ biali ludzie rulez" i tyle, zamiast wymyślać niestworzone
              historyjki o Saddamie z nożem w zębach torturującym cały swój naród i kilka w
              najblizszej okolicy.
              • ksch Re: Tylko bez takich 24.03.03, 13:53
                Gość portalu: luka napisał(a):

> Acha, i nie rozsmieszać mnie "nie podlegającą dyskusji" awanturniczością
                > wąsatego brudasa z Bagdadu - a gdzież on się tak awanturował w ciagu
                ostatnich
                > 12 lat? Sceptyku, napisz uczciwie wprost - "uważam, że Arabusy powinny dostać
                > kopa w dupę, ponieważ biali ludzie rulez" i tyle, zamiast wymyślać
                niestworzone
                >
                > historyjki o Saddamie z nożem w zębach torturującym cały swój naród i kilka w
                > najblizszej okolicy.
                Polecam dokument o ludziach torturowanych przez Udaja (syna Dobrego Wujka
                Saddama), o kobietach, które zgwałcił itd. Nie jest to jak pewnie pomyslisz
                propaganda wojenna, ale film dosyć stary, opatrzony wypowiedziami Irakijczyków.
                Rzeczywiście w ciągu dwunastu lat się nie awanturował, ale dodaj, że dzięki
                Pustynnej Burzy. Czy może wklepanie takiego zdania na klawiaturze poparzy Twoje
                palce?
                ksch
                • Gość: luka Re: Tylko bez takich IP: *.k.mcnet.pl 24.03.03, 13:59
                  ksch napisał:

> Polecam dokument o ludziach torturowanych przez Udaja (syna Dobrego Wujka
                  > Saddama), o kobietach, które zgwałcił itd. Nie jest to jak pewnie pomyslisz
                  > propaganda wojenna, ale film dosyć stary, opatrzony wypowiedziami
                  Irakijczyków.

To jest dowód agresywnosci iraku na arenie międzynarodowej i zagrożenia dla
                  ogólnoświatowego pokoju? Czy amatorzy napadania bez powodu na suwerenne państwa
                  uparli się, aby mnie rozbawić czy też są to ćwiczenia praktyczne z kursu na
                  cyrkowych błaznów?
                  Synalek Słońca Karpat wcale nie był lepszy, ale jakoś nie słyszałem, by
                  ktokolwiek domagał się bombardowania Bukaresztu; kamieniowanie i tym podobne
                  rozrywki to element krajobrazu mentalnego wielu państw muzułmańskich - ale i w
                  tym przypadku Amerykanie nie bombardują każdego z osobna.

> Rzeczywiście w ciągu dwunastu lat się nie awanturował, ale dodaj, że dzięki
                  > Pustynnej Burzy. Czy może wklepanie takiego zdania na klawiaturze poparzy
                  Twoje palce?

Zgadza się. Ale powodem obecnej agresji na Irak jest rzekoma agresywność co
                  sprawia, że Twój argument jest idiotyczny.
                  • ksch Re: Tylko bez takich 24.03.03, 14:10

> To jest dowód agresywnosci iraku na arenie międzynarodowej i zagrożenia dla
                    > ogólnoświatowego pokoju?
                    Nie, ale argument na to, że Husajn wspaniały nie jest, co staracie się, dla
                    własnych celów udowodnić.
                    > Czy amatorzy napadania bez powodu na suwerenne państwa
                    > uparli się, aby mnie rozbawić czy też są to ćwiczenia praktyczne z kursu na
                    > cyrkowych błaznów?
                    Jeżeli przeprowadzasz taki kurs to tak.
                    > Synalek Słońca Karpat wcale nie był lepszy, ale jakoś nie słyszałem, by
                    > ktokolwiek domagał się bombardowania Bukaresztu;
                    Ale nie kojarzysz tego jakoś tak historycznie, kiedy to było, że ZSRR istniał
                    itd. Ot tak sobie napisałeś, no świetne porównanie.

> kamieniowanie i tym podobne
                    > rozrywki to element krajobrazu mentalnego wielu państw muzułmańskich - ale i
                    >w
                    > tym przypadku Amerykanie nie bombardują każdego z osobna.
                    Czyli gdyby zbombardowali każdego z osobna to byłoby dla Ciebie OK?

> Zgadza się. Ale powodem obecnej agresji na Irak jest rzekoma agresywność co
                    > sprawia, że Twój argument jest idiotyczny.
                    Nie agresywność, ale fakt, że facet po pierwsze jest nieprzewidywalny i to, że
                    przez dwanaście lat nie był agresywny nie oznacza, że przez następnych
                    dwanaście również by był. A skoro nic nie miał w planach to dlaczego wyrzucił
                    kilka lat temu inspektorów ONZ? Dlaczego przez kilka lat nie wpuszczał ich do
                    wielu budynków i pałaców?
                    A po drugie Amerykanie po 11 IX nie chcą tolerować ludzi, którzy płacą nagrody
                    dla zamachowców- samobójców. Ciekawe czy Ty byś tolerował, gdyby to kilka
                    tysięcy Polakó zginęło.
                    ksch

• Gość: luka Re: Tylko bez takich IP: *.k.mcnet.pl 24.03.03, 14:25
                      ksch napisał:

> Nie, ale argument na to, że Husajn wspaniały nie jest, co staracie się, dla
                      > własnych celów udowodnić.

Nonsens. Nikt nie twierdzi, że Saddam to Afrodyta z morskiej pianki.
                      A jeżeli chodzi o szwarccharaktery, to lista jest znacznie dłuższa: Fidel, Kim,
                      Mogabe itd. Dlaczego na nich nie napadniecie? Kuba jest znacznie bliżej niz
                      Irak.

> Ale nie kojarzysz tego jakoś tak historycznie, kiedy to było, że ZSRR istniał
                      > itd. Ot tak sobie napisałeś, no świetne porównanie.

Przepraszam bardzo, ale to była odpowiedź na głupawy argument pt. "o
                      agresywnosci tatusia swiadczy zachowanie jego synalka". Komu zagrażała Rumunia
                      przed 1989 r.?

> Czyli gdyby zbombardowali każdego z osobna to byłoby dla Ciebie OK?

Przecież wiesz, że tak się nie stanie, więc dlaczego pytasz?

> Nie agresywność, ale fakt, że facet po pierwsze jest nieprzewidywalny i to, że
                      > przez dwanaście lat nie był agresywny nie oznacza, że przez następnych
                      > dwanaście również by był

No jasne. Facet zakupił od Sindbada Żeglarza flakonik z eliksirem
                      nieśmiertelności, by w wieku 80 lat wszcząć jakąś wojenkę.
                      Przy okazji - zapewne nie zdajesz sobie z tego sprawy, ale jesteś bolszewickim
                      barbarzyńcą. To właśnie jurysdykcja ZSRS karała za nie udowodnione zamiary.

> A skoro nic nie miał w planach to dlaczego wyrzucił
                      > kilka lat temu inspektorów ONZ? Dlaczego przez kilka lat nie wpuszczał ich do
                      > wielu budynków i pałaców?

A Ty wpuszczasz obcych do swojego mieszkania i z zadowoleniem patrzysz, jak Ci
                      miesiącami grzebią po szufladach? Ile można znosić upokorzenia - owszem,
                      zasłużone - ale poniżające dla Arabusow, jako że z ręki białych?

> A po drugie Amerykanie po 11 IX nie chcą tolerować ludzi, którzy płacą
                      nagrody dla zamachowców- samobójców.

I jak ci samobójcy odbieraja te nagrody? Ty naprawdę chcesz mnie sobą rozbawić,
                      prawda?

> Ciekawe czy Ty byś tolerował, gdyby to kilka tysięcy Polakó zginęło.

A co, masz jakiś dowód na powiązania terrorystów z 11 września z Saddamem? To
                      podaj je, chłopaki z CIA będą szczęśliwi, poniewaz sami niczego takiego nie
                      odkryli.

• sceptyk Re: Tylko bez takich 24.03.03, 14:01
                Saddam chwilowo nie atakowal, bo go troche kroko trzymano na smyczy. Ale
                wiadomo, ze jak bandyta raz poczuje smak krwi (oczywiscie nie swojej), to
                ochota na ponowne jej sprobowanie musi wrocic. Jesli chodzi o dowody, to
                chlopcy GIs sa na miejscu i jak cos znajda bedziemy wiedziec.

Natomiast nie jestem przeciwny kopnieciu w dupe Arabow, ale robilbym to raczej
                w stosunku do tych, ktorzy sie do nas, Europejczykow, wpychaja. U siebie niech
                se zyja. Aby tylko nie knuli przeciw nam.

Ponadto, zwracam uwage, ze nie jestem jedyny, ktory popiera rozbrojenie Saddama
                i usuniecie rezymu. Martwi mnie natomiast troche towarzystwo, w jakie wpadli
                przeciwnicy tej akcji wolnosciowej. Chyba nie musze tu blizej charakteryzowac
                glownych architektow akcji sprzeciwu; Czyrak (no comments), Joschka Fischer
                (anarcho-komuch), Putin (KGB) i ten, Huy-Go-Vi, czy jak mu tam, temu
                skosnookiemu demokracie.
                • Gość: luka Re: Tylko bez takich IP: *.k.mcnet.pl 24.03.03, 14:16
                  sceptyk napisał:

> Saddam chwilowo nie atakowal, bo go troche kroko trzymano na smyczy.

12 lat to "chwilowo". Kto go trzymał na tej smyczy i dlaczego ostatnio popuścil?
                  Skąd pewność, że poczuł zew puszczania krwi?
                  A o dowody to pytałem się przed agresją - ponieważ miały uzasadniać napaść.
                  Teraz to ja sam jestem pewien, że "dowody" się znajdą.
                  Krótko pisząc - potwierdzasz, Sceptyku, że żadnych dowodów nie było, skoro
                  dopiero teraz zacznie się ich szukać. Co potwierdza, że najazd na Irak nie miał
                  racjonalnego uzasadnienia. Pytam się Ciebie po raz piąty - co to za knowania?
                  Dostanę odpowiedź czy znowu uraczysz mnie opowieściami z mchu i paproci?
                  Ferajny gratuluję i nie wątpię, że skoro już poczuliscie smak krwi, to przyjdzie
                  Wam ochota napaść na kogoś innego. Nawet nie musicie daleko szukać - niedaleko
                  Florydy znajduje się pewna wyspa jak wulkan gorąca, rządzona przez brodatego
                  humanistę, który ma na sumieniu to i owo. W tym przypadku nawet nie domagałbym
                  się uzasadnienia interwencji, ponieważ są mi one doskonale znane. Z
                  niewiadomych jednak przyczyn postanowiliscie wymierzać sprawiedliwość na drugim
                  końcu świata. Na Kubie nie ma złóż ropy, prawda?

> Martwi mnie natomiast troche towarzystwo, w jakie wpadli
                  > przeciwnicy tej akcji wolnosciowej. Chyba nie musze tu blizej charakteryzowac
                  > glownych architektow akcji sprzeciwu; Czyrak (no comments), Joschka Fischer
                  > (anarcho-komuch), Putin (KGB) i ten, Huy-Go-Vi, czy jak mu tam, temu
                  > skosnookiemu demokracie.

Mnie również martwi, że niektórzy szlachetni ludzie dobrze się czują w
                  towarzystwie kidnapera Blera czy towarzysza Millera wraz z jego doborową
                  kompanią.
                  • alfalfa Re: chwilkę 24.03.03, 14:20
                    Czy to znaczy, że jak przypadkiem jakieś dowody sie pojawią (z pewnością byłoby
                    to na rękę Amerykanom) to stwierdzisz, że marinesy sami ze sobą te "biologię"
                    lub "chemię" przywieźli?
                    • Gość: luka Re: chwilkę IP: *.k.mcnet.pl 24.03.03, 14:28
                      alfalfa napisał:

> Czy to znaczy, że jak przypadkiem jakieś dowody sie pojawią (z pewnością byłoby
                      > to na rękę Amerykanom) to stwierdzisz, że marinesy sami ze sobą te "biologię"
                      > lub "chemię" przywieźli?

Twierdzę jedynie, że dowody winy wykazuje się przed egzekucją oskarżonego, a
                      nie po.
                      • alfalfa Re: zgoda 24.03.03, 14:34
                        I dlatego to co sie dzieje jest jak "oskar za całokształt". Co powiesz na
                        spóźnioną wypłatę za Kuwejt? Wg. mnie było wtedy załatwić problem.
                        • 7em Re: zgoda 24.03.03, 14:37
                          alfalfa napisał:

> I dlatego to co sie dzieje jest jak "oskar za całokształt". Co powiesz na
                          > spóźnioną wypłatę za Kuwejt?

a ty co powiesz za złe recenzje za poemat "gilgamesz"? w nju jorkerze?

też cool

5040
                          • alfalfa Re: Recenzja? Nie czytałem. /ntx 24.03.03, 14:44
                  • sceptyk Jesli chodzi o Millera, Kwacha etc 24.03.03, 14:21
                    A jak ja bym Ci postawil zarzut, ze jezdzisz ta sama strona jezdni, co oni?
                    • Gość: luka Re: Jesli chodzi o Millera, Kwacha etc IP: *.k.mcnet.pl 24.03.03, 14:29
                      sceptyk napisał:

> A jak ja bym Ci postawil zarzut, ze jezdzisz ta sama strona jezdni, co oni?

Czy przypadkiem Saddam nie jeździ tą samą stroną jezdni co Krzak?
                      • sceptyk Re: Jesli chodzi o Millera, Kwacha etc 24.03.03, 14:40

> Czy przypadkiem Saddam nie jeździ tą samą stroną jezdni co Krzak?
                        -----------------------------------

Nie wykluczam. Choc moge sie spodziewac, ze Saddam jako dyktator jezdzi sobie
                        po tej stronie, na ktora ma akurat kaprys. A policja jezdzi przed nim i spycha
                        pojazdy z naprzeciwka do rowu. I w dodatku jezdzac caly czas knuje. Przeciw nam.
                        • Gość: luka Re: Jesli chodzi o Millera, Kwacha etc IP: *.k.mcnet.pl 24.03.03, 14:54
                          sceptyk napisał:

> I w dodatku jezdzac caly czas knuje. Przeciw nam.

No dobrze, to teraz już bez fałszywego wstydu przyznaj, że kopanie w dupę
                          Arabusów przez Amerykanów jest uzasadnione, ponieważ jankesi mają ochotę akurat
                          na taką rozrywkę. Gdyby zaczęli bombardować Sri Lankę, uzasadnienia byłyby te
                          same, nieprawdaż?
                          • bykk Re: do Sceptyka:) 24.03.03, 15:02
                            Witaj.
                            Sceptyk, gdziesik podobne(bardzo) hasło słyszałem, hehehe!
                            Jestem jednak chyba bardziej "sceptyczny" niż Ty!
                            I tak źle, i tak źlesad.
                            pozdrawiam
                            hej!
                • 7em hola! 24.03.03, 14:16
                  sceptyk napisał:
                  Martwi mnie natomiast troche towarzystwo, w jakie wpadli
                  > przeciwnicy tej akcji wolnosciowej.

a ty w jakie wpadłeś?

-PreŻydent RP
                  -Towarzysz Plastuś
                  -KGB OLin
                  -Inne czerwone tałatajstwo
                  -Periodyki mniejszosci etnicznych: "żydorcza", "wspak"
                  -postępowcy z awangardowej grupy "dziurkacz"
                  -biedacy ufni telewizorowi
                  -etc

5040

że nie wspomne o drug queen: SShelglut
                  • mamrotka Re: hola! 24.03.03, 22:24

ɳem napisała:

> a ty w jakie wpadłeś?
                    >
                    > -PreŻydent RP
                    > -Towarzysz Plastuś
                    > -KGB OLin
                    > -Inne czerwone tałatajstwo
                    > -Periodyki mniejszosci etnicznych: "żydorcza", "wspak"
                    > -postępowcy z awangardowej grupy "dziurkacz"
                    > -biedacy ufni telewizorowi
                    > -etc

Historia uczy tylko jednego: że nigdy, nikogo, niczego nie nauczyła.
                    Można podciągnąć każdą ideologię pod każdą sytuację i nic z tego nie wynika,
                    poza stratą czasu na jałowe gadki o sprawach, na które nie mamy (bo nie możemy)
                    mieć ŻADNEGO wpływu [sorry za krzyk]
                    Pozdriv dla talking heads [U2]
            • alfalfa Re: A cos się wyjasniło 24.03.03, 13:46
              z tą zamaskowaną fabryką broni chemicznej co to ją znaleźli w niedzielę?
              • 7em litości! odrobina krytycyzmu 24.03.03, 14:01
                zamaskowana fabryke zdekonspirowal bardzo przyjazny saddamowi "jerusalem post"
                i podchwycila telewizja dla lobotomów "fox kids" smile pentagon nie odwazyl sie
                ciagnac tej bredni.

pewnie w tym tygodniu przeczytam ze zolniez elitarnej jednostki pojmał w
                niewolę jednego wąglika.

5040
                • alfalfa Re: toż pytam tylko /ntx 24.03.03, 14:07
    • Gość: :) Re: A na drzewach, zamiast lisci, beda wisiec IP: *.acn.waw.pl 24.03.03, 22:29
      sceptyk napisał:

> ciezko bedzie ich zidentyfikwoac. Ta cala halastra wystepuje tu przewaznie
      > anonimowo - nowe nicki, potworzone tylko na te okazje. Aby zaszczekac
      przeciw
      > wolnemu swiatu.

ja po prostu mam odruchy wymiotne dla nazipacyfistów. zupelnie jest mi
      obojetne ilu z nich dozyje wieku starczego i czy przypadkiem za szybko nie
      bede spadac z tych drzew
    • nurni bohaterowie sa zmeczeni?????? 25.03.03, 03:35
      zidentyfikowalem dla Ciebie kilku z tych pacyniarzy
      pacyfistow nihilistow

zwykle pokazywalem Ci kolego Twoich szacownych przyjaciol
      bo jak mowi pewna madrosc ludowa:
      'pokaz mi swoja helge a powiem ci gdzie sie znalazles'

ale w koncu i lista atakujacych Cie pacyn
      potwierdza slusznosc innego porzekadla:

........niestety zapomnialem jakiego sad

przejde zatem szybko do rzeczy
      w kolejnosci alfabetycznej zidentyfikowani pacyniarze:

7em

to juz znana pacynka kwietna zreszta
      po czym poznalem ze kwietna?
      widziales jak sie cham wyrazil
      o Heldze Ktora Na Pewno Jest Juz Dama????

gini

wyjatkowo dokuczliwa pacynka
      na szczescie latwa do rozpoznania dzieki pewnej slabosci:
      nie pomna mozliwosci latwego zdemaskowania
      zawsze uzywa doskonalych argumentow w polemikach

Indris

pacyna ani wulgarna ani namolna
      b rzadko pisze...co samo w sobie podejrzane jest
      na pewno helguci pod innymi xywkami
      powiadomie jak tylko sie dowiem

luka

pacyna wyjatkowo wredna i do tego namolna
      on sie po raz...pyta
      cham nie zrozumial Cie za pierwszym razem????
      uwaga!
      bezczelna pacyna luka atakuje czasem podstepnie jako xiazeluka
      /to absolutnie gratisowa wskazowka/

XXL

pacynkarz skandalista
      kiedys zadal by opodatkowac kieszonkowe
      najgorsza lewizna nick zapewne tez lewy

jestem kolego Sceptyku pod wielkim wrazeniem
      sukcesu Twego demaskatorskiego watku
      polozyles pacyniarzy na lopatki
      odeszli jak niepyszni przygnieceni Twymi argumentami

udzial znanych na Fa nickow mamrotka baribaba
      a zwlaszcza weterana ksch wart tez odnotowania

zwycieski watek porzucony przez bohatera
      hm...skromnosc to tylko skromnosc

pozstaje mi zlozyc gratulacje
      co tez czynie z usmiechem*

nurni

* przysiegam!

o Heldze Ktora Jest Juz Dama
      akurat nie myslalem
      • nurni jeszcze jedno kolego Sceptyku 25.03.03, 03:43
        gdybys kiedys przypadkowo odkryl
        ze tutejszy kretyn gega na te sama nute co i Ty kolego
        /przy okazji wojny w Iraku/
        to nie boj nic

lajza na pewno Cie tylko przedrzeznia

milych snow zyczy

Twoj kolega nurni
        • Gość: Krzys52 Ministrancie Ksiezy Pedofili- pozdrow te zdzire C. IP: *.proxy.aol.com 25.03.03, 04:00
          gdy tylko zajrzysz do waszego klamota. No i te lajze Tyu, oczywiscie.
          • nurni precz precz precz________________________nt 25.03.03, 05:02
            • Gość: Krzys52 Czy Upierasz sie, ze Jezus byl Homoseksualista? IP: *.proxy.aol.com 25.03.03, 07:22
              ..........
        • nurni i jeszcze jedno kolego Sceptyku 25.03.03, 16:27
          kolego Sceptyku

sugerujesz bym wydrukowal sobie ostatnie 20 wpisow

nie widze powodow by to robic

mam taka sama pamiec do cudzych jak i swoich listow

ale jestem nickiem dobrej woli
          wydrukuje sobie swoje wpisy w tym watku

a przy okazji caly ten pyszny watek

dziekuje koledze za dobra rade

nurni
          • Gość: Krzys52 Czy w takim razie Homoseksualizm Jezusa, Nurniu IP: *.proxy.aol.com 25.03.03, 17:03
            polegal na "pasywnosci" czy tez aktywnosci - skoro juz tak sie przy nim
            upierasz.
            • nurni kreciu kreciu 25.03.03, 17:12
              ja cie dobrze rozumiem
              znow opadly ci rajtuzy

chcesz mnie zranic czy zainteresowac?
              kim? soba?

rozumiem twoja irytacje smile))))
              pobrzebieraj troche nozkami

nie jestes mi do niczego potrzebny
              nie musisz mnie uwiarygadniac

a kysz!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się