Dodaj do ulubionych

generał nie może być mądry. żaden generał

IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 31.03.03, 14:59
i w żadnej armii
Obserwuj wątek
    • Gość: rzeczoznawca babariba jest mundry, generałowie to głupole IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.03, 15:02
      • Gość: babariba babariba jest mundry, generałowie to głupole IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 31.03.03, 15:18
        całkowitą rację masz, albowiem...
        Jak się robi generała? - Przychodzi gdzieś tam do armii kocina jakaś, która chce zostać generałem i co się z nią dzieje?
        (z tą kociną mianowicie - to tylko dla wyjaśnienia).
        Kocina zaczyna jako szeregowy podchorąży i takie szeregowe podchorąże to st. szer. babaribie oddawały honory salutując pilnie, a na terenie jednostki jeszcze trzy razy pierdolnąć obcasami w glebę musiały!!!
        (krokiem defiladowym się oddaje honory starszemu stopniem na terenie jednostki wojskowej)
        Były takie szeregowe podchorąże przepierdalane nie tylko przez st. szer. rez. (potem już) babaribę, ale także przez starszych szeregowych podchorążych ze swojej almy maci wojskowej. A nawet przez szeregowych podchorążych ze starszego rocznika, jak któryś gamoń awansu nie zdołał dostać.
        W tym trybie powstaje równy mechanizm robiący generałów z tych, co to oni są właściwie pokorni wtedy, kiedy są "niżej" i butnych w stosunku do tych, co maja niższą pozycję formalną.
        Rozumu to potem wymaga??? - Do czego???
    • Gość: luka Re: konduktor nie może być mądry. żaden konduktor IP: *.k.mcnet.pl 31.03.03, 15:08
      Gość portalu: babariba napisał(a):

> i w żadnej armii

i w żadnej kolei.
      • Gość: babariba konduktor nie musi być mądry. żaden konduktor IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 31.03.03, 15:23
        Gość portalu: luka napisał(a):

> Gość portalu: babariba napisał(a):
        >
        i w żadnej armii i w żadnej kolei.

oni mają takie cóść, co to teraz nie robi nawet dziurek w biletach, tylko datownik jest to jakiś. Jak sami nie umią, to sobie kolegę poproszą albo i kierownika, żeby im ustawili.
        NAtomiast konduktorzy mają - to tylko dla przykładu - bardzo niewielki wpływ na Bezpieczeństwo pasażera w pociągu.
        W odróżnieniun od durnych generałów.
        • Gość: luka Re: konduktor nie musi być mądry. żaden konduktor IP: *.k.mcnet.pl 31.03.03, 15:35

> W odróżnieniun od durnych generałów.

Ludzie normalni nie szufladkują możliwości intelektualnych blixnich podług
          wykonywanej przez nich profesji, w przeciwieństwie do bolszewickiej barbarii,
          zakochanej w odpowiedzialności zbiorowej.
          • Gość: babariba niczego tu luko nie szufladkuję IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 31.03.03, 15:46
            Gość portalu: luka napisał(a):

> Gość portalu: babariba napisał(a):
            (...)
            niczego tu nie szufladkuję, przekazuję tylko wynik pewnych obserwacji i przemyśleń.
            Chodzi mi o to, że np. w Polsce generałami dzisiaj są ludzie, którzy kilkadziesiąt lat temu byli podatni na to, żeby się oddać całkowicie maszynie służącej m.in. do prania mózgów totalnego.
            Sądzę, że jest to mechanizm powszechny, tak wygląda rekrutacja w zhierarchizowanej, militarnej strukturze, w każdym układzie politycznym.
            I o tym jest ten wątek.
            Jak mi się zechce, napiszę za chwilę o "generałach stanu wojny"
            pzdr
            • Gość: luka właśnie, że tak IP: *.k.mcnet.pl 31.03.03, 15:52

> Chodzi mi o to, że np. w Polsce generałami dzisiaj są ludzie, którzy
              kilkadzies
              > iąt lat temu byli podatni na to, żeby się oddać całkowicie maszynie służącej
              m. in. do prania mózgów totalnego.

Przepraszam bardzo, ale napisałeś "żaden", co oznacza zbiór wszystkich
              generałów, a nie napisałeś konkretnie, że chodzi Ci o tych, jak wyżej.
    • rycho7 generałowie dla ojczyzny inteligencje przekazuja 31.03.03, 15:21
      rakietom. Logistyka sie na patriotyzm nie zalapuje i general zima (vel burza
      piaskowa) robi co chce pod cywilna kontrola armii.
      • Gość: babariba to dzie ona potem - ta yntelygencia sie podziewa? IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 31.03.03, 15:25
        rycho7 napisał:

> rakietom. Logistyka sie na patriotyzm nie zalapuje i general zima (vel burza
        > piaskowa) robi co chce pod cywilna kontrola armii.
        • rycho7 robi bum z rakietom i wyparowywuje - oddaje ducha 31.03.03, 16:17
          Bozi. Nie uczyli Cie na katechezie?
          • Gość: babariba nie chodziłem :))) IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 31.03.03, 17:48
            rycho7 napisał:

> Bozi. Nie uczyli Cie na katechezie?
    • Gość: śmieciarz babariba weż sie za sprawdzanie biletów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.03, 15:29
      może zrobią cie starszym konduktorem, albo zawiadowcą
      • Gość: babariba Re: babariba weż sie za sprawdzanie biletów IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 31.03.03, 15:36
        Gość portalu: śmieciarz napisał(a):

> może zrobią cie starszym konduktorem, albo zawiadowcą

nie potrzebuję i nie wybieram się. Natomiast mam dla ciebie zagdkę mądralo: ile stponi wojskowych miał Józef Piłsudski?
        • Gość: śmieciarz Re: dużo... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.03, 15:41
          ...zamiatacz ulic
          ...złomiarz
          ...zbieracz bytelek
          ...itd

ale ciebie nie zrobią nawet sprzątaczem spluwaczek
          • Gość: babariba Re: dużo... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 31.03.03, 15:50

> ...zamiatacz ulic
            > ...złomiarz
            > ...zbieracz bytelek
            > ...itd
            >
            > ale ciebie nie zrobią nawet sprzątaczem spluwaczek
            ja ci już pisałem, że nie muszę.
            A "produkowanie 'cytatów' ma krótkie nogi.
            Powiedz coś lepiej dobrego o inteligencji i rozumie generałów.
            Jakiejkolwiek armii smile))
            JA pewnie niedługo coś takiego napiszę.
            buzi
    • Gość: śmieciarz Re: Generał Babariba IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.03, 16:00
      poproś husaina może da ci jakąś dywizję
      • Gość: babariba babariba jest st.szer.rez. i to od dziesięcioleci IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 31.03.03, 17:35
        z takim stopniem dywizji nie dają i dobrze mi z tym gamoniu.
        A niektóre generały, chociaż może pułkowniki tylko dzisiaj, to st. szer. babaribie w dach waliły kiedyś.

> poproś husaina może da ci jakąś dywizję
    • bimi to by tłumaczyło... 31.03.03, 16:15
      To by tłumaczyło dlaczego ten nasz generał, co występuje codziennie w
      Wiadomościach i tłumaczy jak idealnie alianci "prowadzą akcję wojskową" za
      każdym razem ośmiesza sam siebie... smile

Jeśli mamy genarałów którzy znają się na wojnie tak, jak ten, to nic, tylko od
      razu poddać się wrogowi.
    • oleg3 Żadna baba nie może być mądra: żadna riba 31.03.03, 16:37
      Cześć babariba,

Twój post ładnie komponuje się z antywojenną demonstracją, obraża jednak rozum
      i poczucie smaku.
      Twoje wnioskowanie - od jednostkowej obserwacji - do uniwersalizacji (bo nawet
      nie do generalizacji) skwituję tak : Gdy rozum śpi budzą się upiory.

A ad rem. Od generała nie oczekujemy Nobla czy zwycięstwa na olimpiadzie
      przedmiotowej. Oczekujemy profesjonalizmu popartego zaletami charakteru.

Natknąłem się na art. oceniający generałow walczących w kampanii wrześniowej.

Blamaż legionowych generałów [...].

O wiele lepiej wypadli w kampanii oficerowie byłych armii zaborczych. Przejście
      przez wojskowe akademie i znajomość dowodzenia na kolejnych szczeblach,
      pozwalały im na zachowanie w trudnych sytuacjach chłodnego profesjonalizmu i
      zimnej krwi

kiosk.onet.pl/art.html?NA=3&ITEM=1095897&KAT=1292
      • Gość: babariba nie rozumiesz oleg'u, co to znaczy przekroczenie IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 31.03.03, 17:39
        'masy krytycznej'
        baba + riba = babariba smile))
        a o rozumnych generałach napiszę później nieco.
        cześć
        oleg3 napisał:

> Cześć babariba,
        >
        > Twój post ładnie komponuje się z antywojenną demonstracją, obraża jednak rozum
        > i poczucie smaku.
        > Twoje wnioskowanie - od jednostkowej obserwacji - do uniwersalizacji (bo nawet
        > nie do generalizacji) skwituję tak : Gdy rozum śpi budzą się upiory.
        >
        >
        > A ad rem. Od generała nie oczekujemy Nobla czy zwycięstwa na olimpiadzie
        > przedmiotowej. Oczekujemy profesjonalizmu popartego zaletami charakteru.
        >
        > Natknąłem się na art. oceniający generałow walczących w kampanii wrześniowej.
        >
        > Blamaż legionowych generałów [...].
        >
        > O wiele lepiej wypadli w kampanii oficerowie byłych armii zaborczych. Przejście
        >
        > przez wojskowe akademie i znajomość dowodzenia na kolejnych szczeblach,
        > pozwalały im na zachowanie w trudnych sytuacjach chłodnego profesjonalizmu i
        > zimnej krwi
        >
        > <a href="kiosk.onet.pl/art.html?NA=3&ITEM=1095897&KAT=1292"target="_blan
        > k">kiosk.onet.pl/art.html?NA=3&ITEM=1095897&KAT=1292</a>
    • Gość: +++Ignorant Każdy generał jest mądry rozstrzeliwując pacyfów! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.03, 22:41
    • Gość: babariba a zna ktoś może mądrego generała??? IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 13:53
      paru mi tu nawywyślało, ale pzrykładu nikt mi nie podał. Hłe...
      • canuk Znając Twoje poglądy myśle, że .... 01.04.03, 20:31

> paru mi tu nawywyślało, ale pzrykładu nikt mi nie
        podał. Hłe...

Charles de Gaulle by Ci pasował. Bo ja Go nigdy nie lubiłem.
    • Gość: babariba jakie stopnie wojskowe miał wybitny mąż stanu IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 19:19
      marszałek Polski, Józef Piłsudski
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka