pozarski 30.12.06, 11:36 In Inuktitut Eskimo,"I should try not to become an alcoholic" is one word: Iminngernaveersaartunngortussaavunga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pozarski To nie jest smieszne i nie ma byc.Eskimosi 30.12.06, 12:27 wola wypic,niz wypowiedziec to slowo.Chociaz nie chca zostac alkoholikami. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: To nie jest smieszne i nie ma byc.Eskimosi 30.12.06, 12:49 pozarski napisał: > wola wypic,niz wypowiedziec to slowo. Nie dziwota, przecież na trzeźwo tego nie wymówią. ) Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: To nie jest smieszne i nie ma byc.Eskimosi 30.12.06, 13:01 dachs napisał: > Nie dziwota, przecież na trzeźwo tego nie wymówią. ) Jeżdżąc przez Węgry widywałem drogowskazy, na których były słowa podobnej długości. Atlas samochodowy obsługiwały dwie pilotki i było ustalone, że każda odpowiada odpowiednio za dwie pierwsze lub trzecią-czwartą sylabę nazwy własnej miejscowości (resztą się nikt nie przejmował). Wsiadając do samochodu trzeźwy, miałem wrażenie, że wysiadam zeń pijany. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 p00zi wie co pisze 31.12.06, 16:45 pozarski napisał: > In Inuktitut Eskimo ... Iminngernaveersaartunngortussaavunga. Bylem w tym roku w Finlandii "po zmierzchu". Ciezko znosze depresje jesienno- zimowa. Ty starszy bracie w nie mojej wierze wiesz o co chodzi. Czukcze-Innuit nie maja lepiej. Aczkolwiek u nich jest genetycznie taniej, bo sie szybciej upijaja. Odpowiedz Link Zgłoś