Dodaj do ulubionych

Opluwacze bez honoru

30.12.06, 14:09
Na tym forum jest wiele osob, ktore Gazety Wyborczej - delikatnie rzecz
biorac - nie lubia. Jeszcze wiecej jest takich, ktorzy utopiliby Michnika w
szklance wody. Nie wspominajac juz o Milewicz, Stasinskim czy Lizucie.
Demokracja daje prawo tym osobom opluwania wszystkich. Ale na forum Gazety
Wyborczej??? Czyz nie mozna przeniesc sie na inne forum?
Gdzie sie podzial honor? Czyzby demokracja przeslonila tym osobom oczy i
zdrowy rozsadek?
Zeby nie bylo watpliwosci: Nie zawsze sie zgadzam z pogladami GW; mam za zle
Michnikowi jego roli w 1989. Ale moim zdaniem GW jest najbardziej
profesjonalna gazeta w kraju, a Michnikowi, mimo wielu bledow naleza sie
pomniki za zycia.
O nim sie beda uczyc w ksiazkach historii. W to chyba nikt nie watpi.
Obserwuj wątek
    • sz0k Tarasy 10 bez rozumu 30.12.06, 14:35
      Nie no oczywiście, najlepiej wytykać błędy, głupotę, zakłamanie, hipokryzję,
      hucpiarstwo i czyste sku..esyństwo "Gazietki" gdzieś cichutko w kąciku, po
      kryjomu. Tak żeby przypadkiem nikt z autorów oraz ogłupionych czytelników tego
      nie widział i dalej kisił się w tym przyjemnym grzybowo-cebulowym sosiku
      własnego samozadowolenia.
      Czysta elyta yntelektualna, jedyna mądra, autorytety moralne dzierżące kaganek
      oświaty dla tego ciemnogrodu polskiego. A wszelkiej krytyce i ludziom spoza
      Salonu, wara!
      • jaceq Re: Tarasy 10 bez rozumu 30.12.06, 14:39
        Oczywiście Taras przesadza "odrobinę". Ja np. lubię mieć pod ręką, w pobliżu
        jakąś 'frondę' do bicia czy jakąś 'lewicę.pl'. Ot tak, żeby zwyczajnie nie wyjść
        z wprawy.
        • gini Re: Tarasy 10 bez rozumu 30.12.06, 19:39
          jaceq napisał:

> Oczywiście Taras przesadza "odrobinę". Ja np. lubię mieć pod ręką, w pobliżu
          > jakąś 'frondę' do bicia czy jakąś 'lewicę.pl'. Ot tak, żeby zwyczajnie nie
          wyjś
          > ć
          > z wprawy.
          >

No widzisz,ja tez od czasu do czasu lubie kogos tam przydepnac obcasikiem, nie
          wiem czy taras to zrozumie.
          Kiedys tam deptalam oszolkow roznych, tepilam brzytwy, a dzis podleczylabym
          chetnie pewnego znajomego doktora, kirska czy jak mu tam.
          Ciebie czytuje , jak wpadam od czasu do czasu, tyle , ze jakos nie mam
          ookazji , wymienic z Toba pogladow.
          Czasu co raz mniej.
          Wspominam jednak cieplo, moj pierwszy wystep na forum kraj .
          No i pozdrawiam Ania z Belgii.
          • jaceq Re: Tarasy 10 bez rozumu 30.12.06, 23:41
            gini napisała:
            > No widzisz,ja tez od czasu do czasu lubie kogos tam przydepnac obcasikiem, nie
            > wiem czy taras to zrozumie.
            > Kiedys tam deptalam oszolkow roznych, tepilam brzytwy, a dzis podleczylabym
            > chetnie pewnego znajomego doktora, kirska czy jak mu tam.
            > Ciebie czytuje , jak wpadam od czasu do czasu, tyle , ze jakos nie mam
            > ookazji , wymienic z Toba pogladow.
            > Czasu co raz mniej.
            > Wspominam jednak cieplo, moj pierwszy wystep na forum kraj .
            > No i pozdrawiam Ania z Belgii.

Pozdrawiam Cię, Aniu na samem wstępie mojego postu, pośrodku a także na końcu.
            Oczywiście, czegoś (Kogoś!!) mi tu brakowało, jak Cię tu nie było, jak mnie nie
            było, to nie wiem, jak było i czego (kogo!) komu brakowało. Nie mam oczywiście
            pojęcia, jaka jest zdolność zrozumiewalna (Understanding Ability) Kolegi
            Forumowego Tarasa. Doktor, z tego co wiem, ma się dobrze, nasiąka jak gąbka
            (choć jeszcze nie tak jak ja czy np. Abprall) i z pewnością Cię pozdrawia.
            Pamiętam oczywiście, jak tępiłaś brzytwy, topiłaś galby a oszołka przywiązałaś
            za ogon do expressu Poznań-Toruń (przez Włoszczową). Była jeszcze Pani Haneczka
            (hihihi), ale wcześnie wymiękła i nie wiem, co u Niej. Z wymianą poglądów może
            poczekajmy, byśmy oboje na tej wymianie czasem nie stracili (wink)

Życzę Ci pomyślności wszelakiej i życzeń (Twoich, nie moich!) spełnienia w tym
            roku nieparzystym, stabilnej koalicji na miarę aspiracji i wyborów w czasie,
            który Tobie pasuje, a niekoniecznie mnie. Żeby Wolne Państwo Flamandów nie stało
            się zaczątkiem schizmy takiej, jak między sunnitami a szyitami. Żeby jednak
            wróżby Aurory nie spełniły się i dostęp Belgii do morza nie wylądował gdzieś w
            Ardenach wskutek globalnego ocieplenia. Żeby mi się tak samo jak dotąd
            przyjemnie jeździło SNCB. Jutro specjalnie wypiję Twoje zdrowie i zamówię u
            klezmerów:

www.youtube.com/watch?v=k3oISa_8U6M
      • taras10 szOk w szoku? 30.12.06, 14:53
        sz0k napisał:
        > Nie no oczywiście, najlepiej wytykać błędy, głupotę, zakłamanie, hipokryzję,
        > hucpiarstwo i czyste sku..esyństwo "Gazietki" gdzieś cichutko w kąciku, po
        kryjomu>.

Nie, nie trzeba robic nic po kryjomu. Ale opluwac gospodarza w jego wlasnym
        domu, korzystajac z tego, ze jest large?
        • sz0k Masz rację, zawsze mogę go zaprosić do siebie 30.12.06, 15:00
          żeby naprać po pysku. Ale podejrzewam, że nie skorzysta z zaproszenia.
          • taras10 Re: Masz rację, zawsze mogę go zaprosić do siebie 30.12.06, 15:07
            sz0k napisał:
            > żeby naprać po pysku. Ale podejrzewam, że nie skorzysta z zaproszenia.

Nie chce miec patentu na racje, ale nie rozumiesz, co napisalem. Albo raczej
            nie chcesz zrozumiec. Taktyka twoja jest prosta: piszesz tu w nadziei, ze
            znienawidzeni przez ciebie redaktorzy GW przeczytaja twoje bzdety i wezma to do
            serca. Za "bzdet" uwazam n.p. zwrot "Gazeta Koszerna", ktory o tobie wszystko
            mowi.

• sz0k Pozwól, że zacytuję Ci jedną z moich ulubionych 30.12.06, 15:16
              autorek forum tegoż:
              "Czy potrafisz prowadzic dyskusję, bez zarzucania rozmówcy, że czegoś nie
              rozumie ?"

smile)))
    • ewa8a Re: Opluwacze bez honoru 30.12.06, 15:14
      Pozwól Taras, ze ja Ewa, pisująca także pod nickiem Pozarski, co odkryłeś
      niedawno - odpowiem na Twoje pytania, choć nie zaliczam siebie do osób, do
      których były one skierowane.
      Otóż osoby, widzące w GW wcielenie zła bywają tu nader chętnie, ponieważ
      uważają się za misjonarzy, nawracających to zydowskie ,,lewactwo’’,
      chętnie ,,dokopują’’ temu lewactwu i ,,nabijają’’ się z niego.

,,A co do mojej bytności na tym forum Ewuniu to, że tak zapytam gdzie wyjeżdżają
      tacy dajmy na to misjonarze ze swoimi misjami? Do Watykanu, czy raczej na Czarny
      Ląd?''
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=54590859&a=54661088

,,Jestem tu głównie po to żeby skopać od czasu do czasu tyłek lewakom i
      ponabijać się z głupoty i/lub sukinsyństwa "Gazietkowych".
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=54590859&a=54662399
      • sz0k Oh Ewuniu, nie trzeba było 30.12.06, 15:17
        Ale ja też odwdzięczyłem się cytatem smile
        • ewa8a Re: Oh Ewuniu, nie trzeba było 30.12.06, 15:21
          sz0k napisał:

> Ale ja też odwdzięczyłem się cytatem smile

Wiem, wiem , cała puchnę właśnie z dumy. Napisałam to, by wyjasnić conieco
          Tarasowi. On tutaj jest nowy i widać nie wszystko jeszcze wie (chciałam w tym
          momencie napisać ,,rozumie'', ale nie chcę dawać Ci satysfakcji).
      • taras10 Re: Opluwacze bez honoru 30.12.06, 15:20
        >Otóż osoby, widzące w GW wcielenie zła bywają tu nader chętnie, ponieważ
        >uważają się za misjonarzy, nawracających to zydowskie ,,lewactwo’’>

Droga Ewo Pozarska,
        Nic dodac, nic ujac. Chyba ze sie tylko usmiac z naiwnosci tych ludzi, ktorzy
        nie rozumieja, ze nikogo niczego nie naucza. A juz z pewnoscia nie jezykiem,
        ktorego uzywaja.
        • ewa8a Re: Opluwacze bez honoru 30.12.06, 15:24
          A niech maja ta swoją odrobinę radości. Chciałabym tylko, żeby Sz0k czasami
          dała jakąś listę nawróconych.
          • ewa8a Re: Opluwacze bez honoru 30.12.06, 15:26
            ewa8a napisała:
            Chciałabym tylko, żeby Sz0k czasami
            > dała

DAŁA to literówka. Uważam Sz0ka za mężczyznę z krwi i kości.
            • sz0k Re: Opluwacze bez honoru 30.12.06, 15:30
              > Uważam Sz0ka za mężczyznę z krwi i kości.

I z wzajemnością. Znaczy mam na myśli oczywiście "kobietę z krwi i kości" smile)
              • ewa8a Re: Opluwacze bez honoru 30.12.06, 15:34
                Jak to miło z Twojej strony, że dodałeś słowo ,,kobieta''. Ale Tarasa i tak nie
                przekonasz.
        • pozarski Re: Opluwacze bez honoru 30.12.06, 18:13
          Zaraz zaraz.Jak juz, to Ewo Pozarski.
          • taras10 Re: Opluwacze bez honoru 30.12.06, 18:15
            pozarski napisał:

> Zaraz zaraz.Jak juz, to Ewo Pozarski.

O.K.
    • xiazeluka Ten balkon10 to naiwniak czy prowokator? /nt 30.12.06, 19:10

• gini Re: Ten balkon10 to naiwniak czy prowokator? /nt 30.12.06, 19:20
        xiazeluka napisała:

A ja juz nic nie wiem Xiaze , nie bylo mnie troszke, ale ciesze sie, ze Xiaze
        tu zaglada od czasu do czasu.
        Szczesliwego Nowego Roku!
      • ewa8a Re: Ten balkon10 to naiwniak czy prowokator? /nt 30.12.06, 20:06
        Balkon 10 !!!! No chyba skonam ze śmiechu !!!!
    • gini Re: Opluwacze bez honoru 30.12.06, 19:18
      taras10 napisał:

> Na tym forum jest wiele osob, ktore Gazety Wyborczej - delikatnie rzecz
      > biorac - nie lubia.

Zgadza sie to ja , we wlasnej osobie.

Jeszcze wiecej jest takich, ktorzy utopiliby Michnika w
      > szklance wody. Nie wspominajac juz o Milewicz, Stasinskim czy Lizucie.

O co Ty mnie facet posadzasz?A po co ich topic?Oni sobie swietnie sami daja
      rade z samozatopianiem sie.

> Demokracja daje prawo tym osobom opluwania wszystkich. Ale na forum Gazety
      > Wyborczej??? Czyz nie mozna przeniesc sie na inne forum?

Forum to jest forum, ja tu nikogo nie opluwam, wypowiadam sie jedynie, a, ze
      nie zgadzam sie z tym co pisza Twoi idole??
      No coz,maja swoich inkwizytorow , i innych takich i tna jak im sie nie podoba
      co pisze.
      A ty biedaku musisz sie pogodzic z tym, ze nie wszyscy sa lizutami, tfu
      lizusami, ciezko strawic cos takiego??

> Gdzie sie podzial honor? Czyzby demokracja przeslonila tym osobom oczy i
      > zdrowy rozsadek?

A co tu ma do rzeczy honor?To GW stworzyla forum i prosi mnie o moje wlasne
      zdanie, no to ja pisze, i tym pisaniem jeszcze niestety, dokladam agorze do
      kasy .
      Coz wielkoduszna jestem.

A jezeli juz mowimy o zdrowym rozsadku, to raczej gdzies go zgubiles , coz bys
      zrobil bez adwersarzy?
      Napisalbys post, a potem napisal, ze masz racje, i jeszcze raz i jeszcze raz..
      Sproboj moze ci sie uda przekonac samego siebie do swoich wlasnych pogladaow0.

> Zeby nie bylo watpliwosci: Nie zawsze sie zgadzam z pogladami GW; mam za zle
      > Michnikowi jego roli w 1989. Ale moim zdaniem GW jest najbardziej
      > profesjonalna gazeta w kraju, a Michnikowi, mimo wielu bledow naleza sie
      > pomniki za zycia.

O no to postaw mu pomnik, i wypij za jego bledy , .

> O nim sie beda uczyc w ksiazkach historii. W to chyba nikt nie watpi.

Nie wiem jak to jest uczyc sie w ksiazkach historii lizusy pewnie wiedza, ale w
      ^podrecznikach historycznych mozna sobie poczytac o roznych takich Neronach
      Kaligulach(dla wielbicieli GW , nie jest to porownanie Adasia z jednym czy z
      drugim )
      Pewnie gdzies tam wymienia Adasia, tyle nie wiadomo w jakim kontekscie...
      • taras10 Re: Opluwacze bez honoru 30.12.06, 20:30
        gini napisała (duzo).

Nie zamierzam z toba dyskutowac, bo mamy diametralnie rozne poglady.
        Zwrocilem jedynie uwage na to, ze opluwanie GW na jej wlasnej stronie
        dyskusyjnej swiadczy o twojej niskiej kulturze. Kulturze pojmowania roli
        krytykanta i roli gospodarza.
        Jestem przekonany, ze Adam Michnik bedzie w przyszlosci uhonorowany jako jeden
        z bohaterow naszej walki z komunizmem i facetem, ktory zapoczatkowal
        powstanie "Solidarnosci", pojawienie sie Gorbaczowa i koniec komuny.
        Na przekor tobie i tobie podobnym.

• gini Re: Opluwacze bez honoru 30.12.06, 20:59
          taras10 napisał:

> gini napisała (duzo).
          >
          > Nie zamierzam z toba dyskutowac, bo mamy diametralnie rozne poglady.

Aha , chcesz dyskutowac ze swoimi wlasnymi pogladami, no to wystarczy stanac
          przed lustrem.

> Zwrocilem jedynie uwage na to, ze opluwanie GW na jej wlasnej stronie
          > dyskusyjnej swiadczy o twojej niskiej kulturze. Kulturze pojmowania roli
          > krytykanta i roli gospodarza.

Hihihi jak by mnie nie chcieli to by mnie juz dawno wywalili .To nie jest
          cazklkiem tak, ze oni mnie przyjmuja goscinnie, oni maja ze mnie kase.

> Jestem przekonany, ze Adam Michnik bedzie w przyszlosci uhonorowany jako
          jeden
          > z bohaterow naszej walki z komunizmem i facetem, ktory zapoczatkowal
          > powstanie "Solidarnosci", pojawienie sie Gorbaczowa i koniec komuny.
          > Na przekor tobie i tobie podobnym.
          >
          >TRalalalalalal itd itp...
          Wandzia Rapaczynski tyz byndzie uhonorowana.
      • taras10 Re: Opluwacze bez honoru 30.12.06, 21:02
        gini napisała:
        >Sproboj moze ci sie uda przekonac samego siebie do swoich wlasnych pogladaow0>

Klopoty z gramatyka polska nakazuja przypuszczac, ze gini - to pozarski.
        A jesli gini - to nie pozarski, to zastanawiam sie nad tym, aby nie marnowac
        swojego czasu na dyskusje z ludzmi, ktorzy swojego jezyka dobrze nie znaja.
        Nie mowiac o szacunku do wlasnej historii.

• ewa8a Re: Opluwacze bez honoru 30.12.06, 21:11
          Muszę zaprotestować Taras ! Wczoraj stwierdziłeś, że Pozarski to ja, byłam
          pierwsza! Z gramatyką i ortografią nie przesadzaj - literówka ludzka rzecz,
          a błędów nie robią tylko ci, którzy dumają pół godziny nad swoim postem zanim
          go wyślą. Gdyby przyjrzeć się twoim postom, na pewno coś by się też znalazło.
          • pozarski Re: Opluwacze bez honoru 30.12.06, 21:15
            ewa8a napisała:

> Muszę zaprotestować Taras ! Wczoraj stwierdziłeś, że Pozarski to ja, byłam
            > pierwsza! Z gramatyką i ortografią nie przesadzaj - literówka ludzka rzecz,
            > a błędów nie robią tylko ci, którzy dumają pół godziny nad swoim postem
            zanim
            >
            > go wyślą. Gdyby przyjrzeć się twoim postom, na pewno coś by się też
            znalazło.
            >
            >
            Facet ma nature zmienna jak stara baba.Wczoraj Ty,dzisiaj gini,a jutro pewnie
            pejszns.Co gorsza,wczoraj w majlu napisalem doroszkasz i natychmiast mi sie
            dostalo,jak od balkonu10 i to od wspolplemienca.To byla jeszcze wieksza
            tragedia.
            • ewa8a Re: Opluwacze bez honoru 30.12.06, 21:23
              Ja napisałam kiedyś papieRZ i to w dodatku w tytule wątku, na moderacji.
              Zorientowałam się, że coś nie gra w momencie wysyłania postu, ale było już za
              późno. Oczywiście natychmiast znalazła się jakaś purystka, która mnie pouczyła
              jak się to słowo pisze.
              • taras10 Re: Opluwacze bez honoru 30.12.06, 21:29
                ewa8a napisała:
                pozarski napisal:

Lubie, jak dyskutujecie sami ze soba...wink)).
                Bledy ortograficzne nie sa literowkami. Nie znosze, jak ktos zle pisze po
                polsku. Jestem polonista z wyksztalcenia; przeszkadza mi to.
                That's all (jestem rowniez amerykanista).

• ewa8a Re: Opluwacze bez honoru 30.12.06, 21:35
                  taras10 napisał:
                  > Lubie, jak dyskutujecie sami ze soba...wink)).

Tzn ja dyskutuję ze sobą jako Pozarski ?

>Nie znosze, jak ktos zle pisze po polsku.

Życzę ci wobec tego, byś po czterdziestu latach mieszkania na obczyźnie pisał
                  taką polszczyną jak Pozarski .....tzn chciałam powiedzieć ja.
                  • taras10 Re: Opluwacze bez honoru 30.12.06, 22:10
                    ewa8a napisała:

> Życzę ci wobec tego, byś po czterdziestu latach mieszkania na obczyźnie pisał
                    > taką polszczyną jak Pozarski .....tzn chciałam powiedzieć ja.

Nie sa to szczere zyczenia, Ewo Pozarski. Na szczescie nie musialem opuszczac
                    mojej ukochanej Warszawy, a polski znam nie gorzej od ciebie (mimo, ze jestem
                    polonistawink))). I czyz nie jestem zyczliwy?
                    • ewa8a Re: Opluwacze bez honoru 30.12.06, 22:39
                      taras10 (balkon?)napisał:

> a polski znam nie gorzej od ciebie (mimo, ze jestem
                      polonistawink))).

Znasz MIMO, że jesteś polonistą ? Coś z logiką u ciebie kiepsko purysto.

> I czyz nie jestem zyczliwy?

To juz nie ma znaczenia. Przede wszystkim wyjątkowo nudny z ciebie człowiek.

pozdrawiam
                      Ewa Pozarski, mieszkająca od 40 lat w Szwecji
                      • taras10 Re: Opluwacze bez honoru 30.12.06, 23:29
                        ewa8a napisała:

> taras10 (balkon?)napisał:
                        >a polski znam nie gorzej od ciebie (mimo, ze jestem
                        > polonistawink))).
                        >
                        > Znasz MIMO, że jesteś polonistą ? Coś z logiką u ciebie kiepsko purysto.

Z logika u mnie w porzadku. "Mimo" bylo naigrywaniem sie z ciebie. Nie
                        zauwazyles trzech smajlikow po slowie "polonista"?).

> pozdrawiam
                        > Ewa Pozarski, mieszkająca od 40 lat w Szwecji

Czterdiesci lat w Szwecji nie usprawiedliwia popelniania bledow
                        ortograficznych...
                        Pozarski/Ewo. Z tak niskim poczuciem humoru nie wdawaj sie w dyskusje ze mna.
                        W dyskusje, w ktorej bedziesz ze mnie drwil. Nie masz szans.

• pozarski Re: Opluwacze bez honoru 30.12.06, 23:33
                          taras10 napisał:

> > pozdrawiam
                          > > Ewa Pozarski, mieszkająca od 40 lat w Szwecji
                          >
                          > Czterdiesci lat w Szwecji nie usprawiedliwia popelniania bledow
                          > ortograficznych...
                          > Pozarski/Ewo. Z tak niskim poczuciem humoru nie wdawaj sie w dyskusje ze mna.
                          > W dyskusje, w ktorej bedziesz ze mnie drwil. Nie masz szans.
                          >
                          Bidna ta twoja (m)rzonkasmile)
                        • ewa8a Re: Opluwacze bez honoru 31.12.06, 00:10
                          Balkonie ! Jak się będziesz z kogoś naigrywał to koniecznie to zaznacz, bo
                          humor twój taki wyrafinowany, że nie wszyscy się orientują, iż żartujesz. Ja
                          np. w ogóle się nie zorientowałem.

> Pozarski/Ewo. Z tak niskim poczuciem humoru nie wdawaj sie w dyskusje ze mna.
                          W dyskusje, w ktorej bedziesz ze mnie drwil. Nie masz szans.

Więcej się nie będę wdawał, bo widzę, ze masz to poczucie jak brzytwa i nie
                          nadążam. Chyba juz nie będę z ciebie drwił, nie ośmielę się, a po tej
                          straszliwej reprymendzie norrrrmalnie zzieleniałem ze wstydu, wyrywam sobie
                          właśnie wąsy i brodę z rozpaczy, jęcząć : jaki to kretyn ze mnie.

> Czterdiesci lat w Szwecji nie usprawiedliwia popelniania bledow
                          ortograficznych...

Tak Taras czterdieci lat nie usprawiedliwia, co innego czterdzieści. Chyba
                          będę musiał zapisać się na jakieś korepetycje u ciebie.
                          • pozarski Re: Opluwacze bez honoru 31.12.06, 00:27
                            BLAD!!!Zle przepisalas.Czterdiesci napisal balkon,a Ty czterdieci.On ma tytul
                            radziecki jeszcze,a poza tym jest lekarzem.Podejrzany typek,dokladnie jak
                            mowilem,panie Ewo/Pozarski
                            • ewa8a Re: Opluwacze bez honoru 31.12.06, 00:34
                              Rzeczywiście ! Och, jaki ja jestem roztrzepany !

> On ma tytul
                              > radziecki jeszcze,a poza tym jest lekarzem

A to ci wykształciuch ! Przyćmił wszystkich.
                          • taras10 Re: Opluwacze bez honoru 31.12.06, 00:30
                            ewa8a napisała:
                            >Więcej się nie będę wdawał, bo widzę, ze masz to poczucie jak brzytwa i nie
                            >nadążam.>

Akceptuje. To nie twoja wina.

> > Czterdiesci lat w Szwecji nie usprawiedliwia popelniania bledow
                            > ortograficznych...
                            >
                            > Tak Taras czterdieci lat nie usprawiedliwia, co innego czterdzieści. Chyba
                            > będę musiał zapisać się na jakieś korepetycje u ciebie.

O.K. Zrobie to za darmo, ale inicjatywa musi wyjsc od ciebie. Czekam.
                            • ewa8a Re: Opluwacze bez honoru 31.12.06, 00:37
                              balkon10 napisał:
                              > Akceptuje. To nie twoja wina.

O łaskawco ! Nie masz pojęcia jak sie ucieszyłem.

> O.K. Zrobie to za darmo, ale inicjatywa musi wyjsc od ciebie. Czekam.

Umówimy się później, muszę najpierw sprawdzić jak kursują promy do Świnoujścia.
                              • taras10 Re: Opluwacze bez honoru 31.12.06, 00:52
                                ewa8a napisała:

>Umówimy się później, muszę najpierw sprawdzić jak kursują promy do
                                Świnoujścia.>

Mozesz oczywiscie sprawdzic. Ale do mnie musisz w druga strone. Ja jestem na
                                Tenerife.
                              • pozarski Re: Opluwacze bez honoru 31.12.06, 01:00
                                ewa8a napisała:

> balkon10 napisał:
                                > > Akceptuje. To nie twoja wina.
                                >
                                > O łaskawco ! Nie masz pojęcia jak sie ucieszyłem.
                                >
                                > > O.K. Zrobie to za darmo, ale inicjatywa musi wyjsc od ciebie. Czekam.
                                >
                                > Umówimy się później, muszę najpierw sprawdzić jak kursują promy do
                                Świnoujścia.
                                >
                                Ale maci nam ten balkon!Zaprasza Cie na Tenerife,ale jeszcze pare postow
                                przedtem (w zwiazku z moimi 40 latami bladzenia po szwedzkiej pustyni i bledami
                                ortograficznymi) twierdzil,ze nigdy Warszawy nie opuscil i jest z tego faktu
                                bardzo zadowolony.Wiec gdzie Rzym,gdzie Krym mila Ewo?
                                • jaceq Re: Opluwacze bez honoru 31.12.06, 01:05
                                  pozarski napisał:
                                  > Wiec gdzie Rzym,gdzie Krym mila Ewo?

Przypuszczam, że w Falenicy. Albo w Łomiankach.
                                  • pozarski Re: Opluwacze bez honoru 31.12.06, 01:07
                                    Najpewniej.W bezchmurna pogode widac iglice palacu kultury im Jozefa Stalina.
                          • jaceq Re: Opluwacze bez honoru 31.12.06, 00:36
                            ewa8a napisała:
                            > Balkonie ! Jak się będziesz z kogoś naigrywał to koniecznie to zaznacz, bo
                            > humor twój taki wyrafinowany, że nie wszyscy się orientują, iż żartujesz. Ja
                            > np. w ogóle się nie zorientowałem.

Ewo, przeważnie wszyscy mają poczucie humoru. U niektórych jednak jest ono
                            zastąpione poczuciem komizmu.
                    • jaceq Re: Opluwacze bez honoru 30.12.06, 23:52
                      taras10 napisał:
                      polski znam nie gorzej od ciebie (mimo, ze jestem polonista;-

POWAŻNIE ??? Jesteś, czy nie jesteś (może to literówka, cokolwiek). Wolę się
                      upewnić, bo język polski chyba nigdy jeszcze nie był tak zagrożony, jeśli ma
                      takich polonistów.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=54541775&a=54580589
            • taras10 Re: Opluwacze bez honoru 30.12.06, 21:34
              pozarski napisal:

>Wczoraj Ty,dzisiaj gini,a jutro pewnie
              pejszns>.

Patience nie robi bledow ortograficznych. Jest jedna z najlepiej piszacych po
              polsku osob na tym forum. Tym (miedzy innymi) rozni sie od was.
              • ewa8a Re: Opluwacze bez honoru 30.12.06, 21:40
                Coraz mniej mi się podobasz.
                Drobne błędy przytrafiają się także Patience, bo ona pisze szybko, ale na
                szczęście nie było tu dotąd takich osobników jak ty. Proponuję, byś oszczędził
                sobie nerwów i zmienił forum na bardziej wykwintne językowo. Z tymi bufonowymi
                pouczeniami długo tu nie pociągniesz.
              • pozarski Re: Opluwacze bez honoru 31.12.06, 12:32
                Ja cie przylapalem na angielskim bledzie,Ewa na polskim,Jaceq odkryl twoje
                miejsce pobytu.Jestes nie tylko niespotykany bufon(odkrycie Ewy),ale i lgarz
                jakich malo.Drf aka idelfosn.zgryz_bieruta i pejszns przyjma cie chetnie w
                szeregi swojej NGO,ktora postanowila odkrecic miesiac marzec.Zostan czlonkiem
                (member),bo czlonkiem(member)juz przeciez jestes.
                • taras10 Re: Opluwacze bez honoru 31.12.06, 12:52
                  pozarski napisał:

> Ja cie przylapalem na angielskim bledzie,Ewa na polskim,Jaceq odkryl twoje
                  > miejsce pobytu.Jestes nie tylko niespotykany bufon(odkrycie Ewy),ale i lgarz
                  > jakich malo.Drf aka idelfosn.zgryz_bieruta i pejszns przyjma cie chetnie w
                  > szeregi swojej NGO,ktora postanowila odkrecic miesiac marzec.Zostan czlonkiem
                  > (member),bo czlonkiem(member)juz przeciez jestes.

Ja tobie i Ewie rowniez zycze pogodnego roku i duzo zdrowia!
                  Towarzystwo ludzi, ktore mi proponujesz nie jest najgorsze. Jesli mnie zechca
                  przyjac - rozwaze.
                  A tymczasem popijam sobie, czekajac na Sylwestra. Pogody nie zazdrosc mi, bo
                  choc cieplo (ok.20 st.) i slonecznie, to nijak. Ani kapac sie, ani jezdzic na
                  nartach.

• ewa8a Re: Opluwacze bez honoru 31.12.06, 13:20
                    taras10 napisał:
                    > Ja tobie i Ewie rowniez zycze pogodnego roku i duzo zdrowia!

Zaraz, zaraz .... jak to ,,tobie i Ewie’’? Czy my już nie jesteśmy jedną
                    osobą?

> Jesli mnie zechca
                    > przyjac - rozwaze.

To bardzo dobra wiadomość. ROZWAŻ zatem. Znajomość z takim dogłębnie
                    wykształconym człowiekiem jak ty ( nie wątpię, że nikt na tym forum nie ma tylu
                    dyplomów) wpłynie pozytywnie na tę parę, a w szczególności na ich wulgarne
                    (fuj!) słownictwo, którego próbkę masz okazję zakosztować w mojej sygnaturce.
                    • taras10 Re: Opluwacze bez honoru 31.12.06, 15:06
                      ewa8a napisała:

> To bardzo dobra wiadomość. ROZWAŻ zatem. Znajomość z takim dogłębnie
                      > wykształconym człowiekiem jak ty ( nie wątpię, że nikt na tym forum nie ma
                      tylu dyplomów)>

Czy stalo cos na przeszkodzie, bys sie dalej uczyl?
                      • ewa8a Re: Opluwacze bez honoru 31.12.06, 15:38

balkon10 napisal :
                        > Czy stalo cos na przeszkodzie, bys sie dalej uczyl?

No, widzę, że jednak wracasz do formy. A, odpowiadając na twoje pytanie –
                        rodzice także sugerują, bym skoczył jakąś szkołę. ROZWAŻĘ.

www.tvp.pl/_zdjete/opole/mp3/au_sza_la_la_la.mp3
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka